Pudl velký

Nabízím psa ke krytí. Barevný ráz plavá - červená. Pejsek je světlý, oba ro...
Alexg
XXX.XXX.254.140
Dobrý deň, sme mladý pár a chceli by sme psíka, kedže som alergička tak sme sa rozhodli pre plemeno - pudlíka. Vedel by mi nejaký chovateľ povedať, či je to náročné plemeno na zvládnutie? ďakujem za odpovede
Uživatel s deaktivovaným účtem
Záleží na tom, na co alergie je. Mám syna "alergika". Hlavně na antibiotika, moučné zbytky ( moučné červy ), starý senný prach - asi i roztoče. Kdysi dětská lékařka, když slyšela o psu, tak skákala do stropu, ale předespala tetracyklin ( na zápal plic ) a syn skončil v nemocnici, odkud paní doktorce napsali metrový dopis - tedy o psech v něm nepsali nic o tom tetrac. hodně.
eli22
napsal(a):
Tak já to pochopila tak, že zadavatelka je alergička na psí chlupy a žije v domnění, že pokud pes nelíná, je to pro ni ok.
I tak to může být, já píšu v jiné diskuzi, že pudlík je pro alergiky nejsnáze snesitelný.
Také je to o zvyku, záleží hodně na alergii i na samotném alergikovi - jak moc chce.
Slyšela jsem ( i na těchto stránkách ) o dost lidech, kteří začli se psem na práškách a postupně alergie odezněla. Alergie jsou hodně nevyzpytatelné.
alergie není na chlupy, ale na bílkoviny!
ty jsou na kůži - pot, sliny, lupy
proto se doporučuje pudl atp., jelikož nemá podsadu a je takový.. jiný.. takže se v jeho srsti nedrží tolik alergenů
když ne pudl, tak už leda nahatý pes
pokud není člověk tak moc silný alergik, postačí čistička vzduchu a zbavení se všeho, kde by se alergeny mohly usazovat - koberce, látkový gauč atd.
no a léky.... a je fakt, že na svého psa si zvyknete, tedy možné to je
Pudlům udělaly nejvíc zle ty bezprůkazové kreatury po městech v minulých letech ( teď je nahradili JRT ), které měly se skutečným pudlem pramálo společného.
napsal(a):
Pudlům udělaly nejvíc zle ty bezprůkazové kreatury po městech v minulých letech ( teď je nahradili JRT ), které měly se skutečným pudlem pramálo společného.
Teď je nahradili JRT a bezprůkazové kreatury yorků...řekla bych, že to je tragédie plemene - nikdo už vlastně neví, jak má skutečnej york vypadat.
A když jsme u toho, tak nikdo už neví, jakou má mít povahu.