Pudlík - zvažovanie nového člena rodiny

Pudl střední
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Alexg

9.12.2019 20:05
Alexg

XXX.XXX.254.140

Dobrý deň, sme mladý pár a chceli by sme psíka, kedže som alergička tak sme sa rozhodli pre plemeno - pudlíka. Vedel by mi nejaký chovateľ povedať, či je to náročné plemeno na zvládnutie? ďakujem za odpovede

9.12.2019 20:07
eli22

XXX.XXX.58.41

Alexg napsal(a):
Dobrý deň, sme mladý pár a chceli by sme psíka, kedže som alergička tak sme sa rozhodli pre plemeno - pudlíka. Vedel by mi nejaký chovateľ povedať, či je to náročné plemeno na zvládnutie? ďakujem za odpovede

Není, ale taky není pro alergika.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.12.2019 20:17

Záleží na tom, na co alergie je. Mám syna "alergika". Hlavně na antibiotika, moučné zbytky ( moučné červy ), starý senný prach - asi i roztoče. Kdysi dětská lékařka, když slyšela o psu, tak skákala do stropu, ale předespala tetracyklin ( na zápal plic ) a syn skončil v nemocnici, odkud paní doktorce napsali metrový dopis - tedy o psech v něm nepsali nic o tom tetrac. hodně.

9.12.2019 20:20
eli22

XXX.XXX.58.41

Tak já to pochopila tak, že zadavatelka je alergička na psí chlupy a žije v domnění, že pokud pes nelíná, je to pro ni ok.

9.12.2019 20:25

eli22 napsal(a):
Tak já to pochopila tak, že zadavatelka je alergička na psí chlupy a žije v domnění, že pokud pes nelíná, je to pro ni ok.

I tak to může být, já píšu v jiné diskuzi, že pudlík je pro alergiky nejsnáze snesitelný.
Také je to o zvyku, záleží hodně na alergii i na samotném alergikovi - jak moc chce.
Slyšela jsem ( i na těchto stránkách ) o dost lidech, kteří začli se psem na práškách a postupně alergie odezněla. Alergie jsou hodně nevyzpytatelné.

9.12.2019 20:27

alergie není na chlupy, ale na bílkoviny!
ty jsou na kůži - pot, sliny, lupy
proto se doporučuje pudl atp., jelikož nemá podsadu a je takový.. jiný.. takže se v jeho srsti nedrží tolik alergenů
když ne pudl, tak už leda nahatý pes

pokud není člověk tak moc silný alergik, postačí čistička vzduchu a zbavení se všeho, kde by se alergeny mohly usazovat - koberce, látkový gauč atd.
no a léky.... a je fakt, že na svého psa si zvyknete, tedy možné to je

10.12.2019 08:51
LájošM

XXX.XXX.14.251

Na zvládnutí je pudlík bez problémů, ale výchovu potřebuje samozřejmě taky. A
hodně zábavy. Pudli jsou úžasní psi, veselí, přizpůsobiví, ale taky energičtí.

10.12.2019 09:41
rapotacka11

XXX.XXX.212.58

A potřebují pravidelně "k holiči".

10.12.2019 11:49

Pudlům udělaly nejvíc zle ty bezprůkazové kreatury po městech v minulých letech ( teď je nahradili JRT ), které měly se skutečným pudlem pramálo společného.

10.12.2019 12:43
Terven

XXX.XXX.110.159

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pudlům udělaly nejvíc zle ty bezprůkazové kreatury po městech v minulých letech ( teď je nahradili JRT ), které měly se skutečným pudlem pramálo společného.

Teď je nahradili JRT a bezprůkazové kreatury yorků...řekla bych, že to je tragédie plemene - nikdo už vlastně neví, jak má skutečnej york vypadat.

10.12.2019 13:32

A když jsme u toho, tak nikdo už neví, jakou má mít povahu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík