Daruji 9ti letého ovčáka

Prodám Německého ovčáka - Daruji 9ti letého německého ovčáka. Důvodem je al...
1500 KčMaxik4567
XXX.XXX.215.92
Dobrý den chtěla bych se zeptat máme sedmiměsíční štěně německého ovčáka A pořád nám kadí a čůrá doma s přítelem jsme docela zoufalý protože nevíme kde jsme udělali chybu za každé kadění a čůrání venku jsme chválili dávali pamlsky venčili jsme po jídle po spánku i po hraní.
Lidé nám říkali že do půl roku by to měl už umět na 100% jenže teď mu nedávno bylo 7 měsíců a je to hrůza kadí před námi i čůrá před námi přitom je venčen každé 3-4 hodiny.
včera se nám stalo to že jsme ho šli vyvenčit odešli jsme na půl hodinky pro nákup přišli jsme domů a doma spoušť všude nakaděno a vyčůráno jak kdyby nebyl venčen snad 3 dny.
Jen bych chtěla ještě dodat že nečůrá nikde jinde jen v předsíni kde máme lino jinak všude máme koberec a tam si nedovolí.
Prosím o radu budu vděčná.
Maxik4567
napsal(a):
Dobrý den chtěla bych se zeptat máme sedmiměsíční štěně německého ovčáka A pořád nám kadí a čůrá doma s přítelem jsme docela zoufalý protože nevíme kde jsme udělali chybu za každé kadění a čůrání venku jsme chválili dávali pamlsky venčili jsme po jídle po spánku i po hraní.
Lidé nám říkali že do půl roku by to měl už umět na 100% jenže teď mu nedávno bylo 7 měsíců a je to hrůza kadí před námi i čůrá před námi přitom je venčen každé 3-4 hodiny.
včera se nám stalo to že jsme ho šli vyvenčit odešli jsme na půl hodinky pro nákup přišli jsme domů a doma spoušť všude nakaděno a vyčůráno jak kdyby nebyl venčen snad 3 dny.
Jen bych chtěla ještě dodat že nečůrá nikde jinde jen v předsíni kde máme lino jinak všude máme koberec a tam si nedovolí.
Pokud má takovou produkci 💩, tak bych se zamyslela nad krmením - z kvalitního dobře stravitelneho krmení pes takový odpad nemívá.
... a bohužel někteří NO bývají hodně velký čuňata - zejména od chovatelů, co je mají v kotcích, nevenčí, a jen po nich uklízí . Ti psi, co "na hnoji" vyrostli to berou jako normální
Uživatel s deaktivovaným účtem
To je proti všem pravidlům přírody :-)
Běžně si pes vybere právě koberec, protože se to vsákne a neznečistí psa.
V předsíni asi proto, že je to nejblíž venku?
Jestli nevydrží 3 hodiny (a to vážně už není štěně), tak dostává špatné jídlo.
Nebo je nemocný a na tu nemoc má špatné jídlo.
Kde by tolik odpadu bral?
Maxik4567
napsal(a):
… a jinak to může mít i z nervů, pokud je labilnější.
To bude separačka jak vyšitá.
vy vidíte, že kadí a čůrá před vámi a necháte to být? čapnu za kožuch a okamžitě střelhbitě rychlostí zvuku ven. I kdybych měla jít ve spodním prádle a bosa. Tam pochválím. Přiznám se, NO jsem nikdy neměla, ale třeba kolii ano, a to jsou vcelku labilové. Stejně tak u nás žila týraná afgánka a též zvládla během měsíce - a to přišla jako "stará dáma", která byla zvyklá dělat potřebu všude.
No ale ten labil musí ten odpad z něčeho produkovat, z čeho každé 3 hodiny?
Špatné jídlo, špatné venčení, zábava a práce špatná, nenaučení odpočinku, samoty.................
Maxik4567
XXX.XXX.215.92
fawnalee
napsal(a):
vy vidíte, že kadí a čůrá před vámi a necháte to být? čapnu za kožuch a okamžitě střelhbitě rychlostí zvuku ven. I kdybych měla jít ve spodním prádle a bosa. Tam pochválím. Přiznám se, NO jsem nikdy neměla, ale třeba kolii ano, a to jsou vcelku labilové. Stejně tak u nás žila týraná afgánka a též zvládla během měsíce - a to přišla jako "stará dáma", která byla zvyklá dělat potřebu všude.
Neříkám že když ho vidím že nic neudělám 🤦 samozřejmě že ho okamžitě beru ven a dám mu jasné najevo že se to doma nesmí . Nejsme čuňata že bych na psa v klidu koukala jak mi čůrá doma
napsal(a):
To bude separačka jak vyšitá.
+ jak píše Megi
No ale ten labil musí ten odpad z něčeho produkovat, z čeho každé 3 hodiny? Špatné jídlo, špatné venčení, zábava a práce špatná, nenaučení odpočinku, samoty.................
taky bych to tak viděl
eli Případně to dělá schválně
si děláte srandu, ne ?
lupus4
napsal(a):
+ jak píše Megi
No ale ten labil musí ten odpad z něčeho produkovat, z čeho každé 3 hodiny? Špatné jídlo, špatné venčení, zábava a práce špatná, nenaučení odpočinku, samoty.................
taky bych to tak viděl
eli Případně to dělá schválně
si děláte srandu, ne ?
Nedělám, jen jsem to špatně napsala.
No teda mě taky překvapuje to množství, i kdyby byl krmenej šrotem, tak ta produkce odpadu bude větší, takže při prochajdě vykoná třeba i tu velkou potřebu více krát, ale aby pak měl ještě další hmotu, kterou za půl hodiny znečistí byt způsobem jaký popisuje zadavatelka, to snad ani není možný.......
A hlavně chápu separační úzkost, ale když to dělá i před majiteli, takhle velkej pes, už by si měl umět říct. Nemám teda zkušenost se štěnětem odchovaným v kotci, ale když ho odmala učím, že se venčíme venku, tak už by tam nějakej ten základ měl být, obzvlášť pokud je venčen každý 3-4 hodiny.
Nebudu teď do toho tahat svoje současné psy, ale když jsem měla ovčandu a přišly jsme z prochajdy, kde se i pocvičilo i poběhalo se psy i byl volný režim i chůze u nohy, tak doma většinou padla za vlast a ty dvě hoďky i ty 3 hoďky spala.....protože naučený režim říkal...po aktivitě následuje odpočinek.
No nejdřív bych se fakty zamyslela nad stravou.........z vlastní zkušenosti vím, jaký je rozdíl v objemu exkrementů při krmení granulemi v kategorii prémiové a při krmení masem....propastný a pak teda nad činností, kterou se psem dělám a na nastolení pravidelného režimu, kde se střídaj doby aktivity s dobami odpočinku.
Ještě mě taky napadlo jestli je pes zdravotně v pořádku.
"Případně to dělá schválně
si děláte srandu, ne ?"
Je všeobecně vžité, že pes neumí dělat schválnosti. Já jsem se párkrát přesvědčila, že naše fena to uměla.
Jen jeden příklad : Měli jsme návštěvu, ona signalizovala, že by šla ven. Počkej, za chvíli, jen to dopovíme, dopijem.......Kdyby jen musela, kdyby už to nemohla vydržet, pravděpodobně by "to pustila" u dveří, ke kterým chodila. Ale ona nakráčela přesně doprostřed pokoje, mezi gauč a křesla, vedle konfer. stolku a tam s výrazem "chtěli jste to, máte to mít", přidřepla a udělala louž.
Ale ona nebyla až tak moc fena, ona byla půl člověka.
napsal(a):
"Případně to dělá schválně
si děláte srandu, ne ?"
Je všeobecně vžité, že pes neumí dělat schválnosti. Já jsem se párkrát přesvědčila, že naše fena to uměla.
Jen jeden příklad : Měli jsme návštěvu, ona signalizovala, že by šla ven. Počkej, za chvíli, jen to dopovíme, dopijem.......Kdyby jen musela, kdyby už to nemohla vydržet, pravděpodobně by "to pustila" u dveří, ke kterým chodila. Ale ona nakráčela přesně doprostřed pokoje, mezi gauč a křesla, vedle konfer. stolku a tam s výrazem "chtěli jste to, máte to mít", přidřepla a udělala louž.
Ale ona nebyla až tak moc fena, ona byla půl člověka.
Souhlasím, psi opravdu dokážou dělat schválnosti. Umí být naštvaní a dávat to páníkovi "sežrat". Zvlášť feny.
napsal(a):
Souhlasím, psi opravdu dokážou dělat schválnosti. Umí být naštvaní a dávat to páníkovi "sežrat". Zvlášť feny.
Přesně takhle jsem to myslela já. Buď skutečně trpí opravdu úzkostí a pak si skutečně nemůže pomoci a schválně to nedělá. Ale na druhé straně to schválně (teda my to vnímáme po slovem "schválně") může klidně dělat, já to zažila mnohokrát u pejsků cca do roka, kdy pokud byl i dost vyvenčen a nechali jsme ho doma, tak utrousil alespoň pidi bobek a když mu to fakt nešlo, alespoň něco rozkousal. Další když jsem hladila druhého psa moc dlouho , tak se klidně před mýma očima počural. Jsou známé extrémní případy, že pes si pro to,aby se mu majitel více věnoval a všímal si , okousal do krve i tlapku. Protože jednou s ní něco měl, majitel po veterině ho hýčkal a rozmazloval, ale potom se zase vše vrátilo do starých kolejí, takže si tu tlapku sám poškodil.
Taky vím, že je známé a zažité, že psi nedokáží dělat věci naschvál, ale někdy o tom mám vážně pochyby.Teď si jako na potvoru na nic nevzpomenu . Kromě feny jezevčíka od sestřenky -(psala jsem to v jiném vlákně nedávno) - bylo to když jsme byly děti, fena neměla ráda cizí lidi, ani mě. Nenechala se pohladit, nechtěla mě pouštět domů, vrčela na mě, nepřibližovala se úplně, ale pořád mě hlídala. No a jednou jsme seděli na zahradě a fena přišla a lehla si vedle mě. Ležela tam dost dlouho a nechala se i pohladit. Dost jsme se tomu divily, myslely jsme, že mě teda asi vzala na milost. Jenže po nějaké době se fena vznešeně zvedla a odešla dál, zase mě hlídat. No a já jsem zjistila, že celou tu dobu co tam ležela mi kousala mikinu, kterou komplet rozkousala. Nevím, proč to udělala, ale nikdy jim nic nezničila.
No i já myslím, že občas prostě pes něco udělá opravdu schválně. Ale ve většině případů to bude spíš třeba o upoutání pozornosti, nebo normálně z nudy - jen lidi se na ty naschvály vymlouvají pořád.
Třeba dneska ráno - fena byla vzhůru fakt brzo, mě se ještě nechtělo vstávat, ona už živá. Ještě jsem se nachvíli otočila, že jako 10 minut a jdeme. Ticho, klid. No a pak se podívám a u povlečení na peřině rozežraný celý zip - taky bych mohla říct, že mi to udělala naschvál, ne neudělala - jen už se nudila, moje blbost .
marcelaamax
napsal(a):
Taky vím, že je známé a zažité, že psi nedokáží dělat věci naschvál, ale někdy o tom mám vážně pochyby.Teď si jako na potvoru na nic nevzpomenu . Kromě feny jezevčíka od sestřenky -(psala jsem to v jiném vlákně nedávno) - bylo to když jsme byly děti, fena neměla ráda cizí lidi, ani mě. Nenechala se pohladit, nechtěla mě pouštět domů, vrčela na mě, nepřibližovala se úplně, ale pořád mě hlídala. No a jednou jsme seděli na zahradě a fena přišla a lehla si vedle mě. Ležela tam dost dlouho a nechala se i pohladit. Dost jsme se tomu divily, myslely jsme, že mě teda asi vzala na milost. Jenže po nějaké době se fena vznešeně zvedla a odešla dál, zase mě hlídat. No a já jsem zjistila, že celou tu dobu co tam ležela mi kousala mikinu, kterou komplet rozkousala. Nevím, proč to udělala, ale nikdy jim nic nezničila.
No i já myslím, že občas prostě pes něco udělá opravdu schválně. Ale ve většině případů to bude spíš třeba o upoutání pozornosti, nebo normálně z nudy - jen lidi se na ty naschvály vymlouvají pořád.
Třeba dneska ráno - fena byla vzhůru fakt brzo, mě se ještě nechtělo vstávat, ona už živá. Ještě jsem se nachvíli otočila, že jako 10 minut a jdeme. Ticho, klid. No a pak se podívám a u povlečení na peřině rozežraný celý zip - taky bych mohla říct, že mi to udělala naschvál, ne neudělala - jen už se nudila, moje blbost .
Co se týče toho "nudění". Jsem doma dopoledne, mohla bych se psům věnovat, ale oni celé dopoledne prospí, jak jsou zvyklí, když jsem v práci. Druhý den. Jsem dopoledne doma, ale musím na pár hodin pryč, nikoli do práce (což je důležité) . Přijdu, plná ložnice peří z rozkousané peřiny. To bylo dřív, když byla naše fenka ještě štěndo. Teď už ne .
Joo tak tohle znám. Naše fena nikdy nic nezničila - krom pár letáků, které jsem zapomněla uklidit a možná nějakou botu. Je zvyklá být pár hodin normálně sama, výjimečně i těch 8 - a celé to prospí. Minule jsme jeli dopoledne na nákup, byli jsme pryč ani ne hodinu. A za tu hodinu byly doma rozkousané a všude roztahané asi čtyři časopisy, na miniaturní částičky rozložená plácačka, a okousané opěradlo u "psího" křesla. Až jsem se divila, jak to všechno stihla . Od té doby zase nic.
Joo a to peří taky znám - když byl pes štěně, tak nám bouchnul polštář .
marcelaamax
napsal(a):
Joo tak tohle znám. Naše fena nikdy nic nezničila - krom pár letáků, které jsem zapomněla uklidit a možná nějakou botu. Je zvyklá být pár hodin normálně sama, výjimečně i těch 8 - a celé to prospí. Minule jsme jeli dopoledne na nákup, byli jsme pryč ani ne hodinu. A za tu hodinu byly doma rozkousané a všude roztahané asi čtyři časopisy, na miniaturní částičky rozložená plácačka, a okousané opěradlo u "psího" křesla. Až jsem se divila, jak to všechno stihla . Od té doby zase nic.
Tak u nás to je přesně tak, jako přes kopírák.
"Joo a to peří taky znám - když byl pes štěně, tak nám bouchnul polštář"
pastevec také, jen už nebyl malé štěně a ten polštář si donesl a rozcupoval v obýváku před zraky mého muže, který jen dojatě přihlížel, a nahlas komentoval, jak si ten pejsek hezky hraje....a ten polštář byl jeho
marcelaamax
napsal(a):
Bouchnul polštář?? , tak ještě, že se psovi nic nestalo