Aneta98

XXX.XXX.248.41
Dobrý den prosím moc o radu.
Bohužel jsme museli darovat na adopční smlouvu naší fenečku bandoga. S panem jsme byli domluvení že si fenečku vezme a adopční smlouvu mu pošleme na adresu jelikož přijel z jiného mesta od té doby se nám pan neozývá a na SMS a hovory nereaguje. Můžeme požádat policii o pomoc ? Zjistili jsme že pan lhal a vůbec nemá pro takového psa podmínky. Navíc fenečka má být kastrovaná což jsme si měli z poloviny platit my aby jsme byli jistí že k tomu opravdu došlo.
Má naší fenku a smlouvu do teď nepodepsal a svou adresu neposlal.
Můžeme si pro ni jet a vzít ji zpátky domů ? Pomůže nám policie ?
Neberte to ve zlém, ale poslední dobou mi připadá, že se to tu fakt hemží trolly. Nebo je někdo opravdu tak, nezlobte se, hloupý, že daruje fenu, na které mu záleží, s tím, že adopční smlouvu pošle potom poštou na adresu, kterou při předání feny ani nemá?
Kdybych někdy opravdu musela darovat svého psa, tak bych chtěla alespoň vidět, kde bude žít a opravdu pečlivě bych nový domov vybírala, i když chápu, že je to těžké.
Nemám v oblibě nikoho odsuzovat, každý se může dostat do špatné situace, každý může chybovat, ale upřímně tohle mi hlava nebere, pokud je to pravda.
marcelaamax
napsal(a):
Neberte to ve zlém, ale poslední dobou mi připadá, že se to tu fakt hemží trolly. Nebo je někdo opravdu tak, nezlobte se, hloupý, že daruje fenu, na které mu záleží, s tím, že adopční smlouvu pošle potom poštou na adresu, kterou při předání feny ani nemá?
Kdybych někdy opravdu musela darovat svého psa, tak bych chtěla alespoň vidět, kde bude žít a opravdu pečlivě bych nový domov vybírala, i když chápu, že je to těžké.
Nemám v oblibě nikoho odsuzovat, každý se může dostat do špatné situace, každý může chybovat, ale upřímně tohle mi hlava nebere, pokud je to pravda.
Ale je. Znám paní, co měla chovného kocoura, prý láska, člen rodiny, všichni ho milujou... No a pak ho z ničeho nic darovala náhodnému člověku z inzerce. Rozleželo se jí to asi po měsíci.
Jasně, že už ho nikdy neviděla, protože ani nevěděla, komu ho dala...
Aneta98

XXX.XXX.248.41
Nemá získali jsme ji od paní u které se měla špatně a ta nám tvrdila že je cipovana,očkovaná a že má i pp samozřejmě lhala a fenečka čip nema. Známe jeho jméno a město ve kterém žije. Adresu neposlal a vůbec se neozývá....pomůže nám policie ?
Aneta98

XXX.XXX.248.41
Máme dukazi....mame konverzace s panem o domluvě na smlouvě a předání ,máme fotky z několika měsíců kde je Sofie s nami. Navíc víme že je to pravda jelikož máme ofocenou jeho OP
Aneta98
napsal(a):
Máme dukazi....mame konverzace s panem o domluvě na smlouvě a předání ,máme fotky z několika měsíců kde je Sofie s nami. Navíc víme že je to pravda jelikož máme ofocenou jeho OP
Jestli ten pes není nijak označený, tak nemáte šanci dokázat, že zrovna tenhle je ten váš. Bude to slovo proti slovu. Taky může říct, že jste mu fenu nakonec nepředali a ta jeho je jiná nebo, když psa už u sebe mít nebude, tak že žádného nemá... a tak dál a tak dál.
Aneta98
napsal(a):
Tak pak máte smůlu. A máte tu smlouvu od něj podepsanou? Bude tvrdit, že psa zachránil před týráním.
Můžete to podat soudu, ale jsem přesvědčen, že prohrajete a zaplatíte advokáta a výlohy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na co bude smlouva, když ten pes není nezaměnitelně označený? Ha? K ničemu.
Nejlepší řešení je vyřídit si to osobně s kamerovým záznamem. A s nějakou ochranou osobních údajů na mě nechoďte, stát se rozkládá.
Řešili jsme před 3 lety krádež psa a příslušník pravil, že pes je věc a tak to řešit nebudou!
Disclaimer: Nechci nikoho nabádat k násilí, ale taková jedna mířená..
napsal(a):
Na co bude smlouva, když ten pes není nezaměnitelně označený? Ha? K ničemu.
Nejlepší řešení je vyřídit si to osobně s kamerovým záznamem. A s nějakou ochranou osobních údajů na mě nechoďte, stát se rozkládá.
Řešili jsme před 3 lety krádež psa a příslušník pravil, že pes je věc a tak to řešit nebudou!
Disclaimer: Nechci nikoho nabádat k násilí, ale taková jedna mířená..
pes už naštěstí "VĚC" není .........
Aneta98

XXX.XXX.248.41
Tak dobrá zpráva povedlo se nám to a Sofie už u pana není zítra ráno už bude zpět doma s náma děkuji všem co nějak radili.

Super.
Blbá zpráva ale je, že tu neřeknete, co jste udělali.

napsal(a):
Super.
Blbá zpráva ale je, že tu neřeknete, co jste udělali.
Když už u pána není a je na cestě domů, tak si ji asi vzali. No prostě vzali.
Třeba to bude zítra na Nově.

je tam číslo, orionko....

a ty nicky s celým jménem, to je také podezřelé
a příliš krátké - nejhorší :-)
kamarádka (spisovatelka) říká tomu znaku, co má hmn na konci, ležátko (a myslí to vážně)
a koho jsem to včera naštvala, že smazal celé vlákno?
a to se mi zapomněli podívat na profil.. divné, že mě nesmažou
jinak hezký obrázek společnosti (komentáře) takhle před vánoci
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/veterinarku-vozil-v-dobytcaku-skoncila-na-psychiatrii-40307593
napsal(a):
a ty nicky s celým jménem, to je také podezřelé
a příliš krátké - nejhorší :-)
kamarádka (spisovatelka) říká tomu znaku, co má hmn na konci, ležátko (a myslí to vážně)
a koho jsem to včera naštvala, že smazal celé vlákno?
a to se mi zapomněli podívat na profil.. divné, že mě nesmažou
jinak hezký obrázek společnosti (komentáře) takhle před vánoci
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/veterinarku-vozil-v-dobytcaku-skoncila-na-psychiatrii-40307593
No jo no, číst diskuze na Novinkách = masochismus! Jinak článek jsem četla a moc nevím, jaký k tomu mám vlastně postoj . Paní kontrolorka si udělala jedno kolečko zavřená v dobytčáku a chce tuším přes mio Kč za citovou újmu či co, pan majitel zase reagoval fakt podivně, no nevím...

fikovnice
napsal(a):
No jo no, číst diskuze na Novinkách = masochismus! Jinak článek jsem četla a moc nevím, jaký k tomu mám vlastně postoj . Paní kontrolorka si udělala jedno kolečko zavřená v dobytčáku a chce tuším přes mio Kč za citovou újmu či co, pan majitel zase reagoval fakt podivně, no nevím...
Jaký postoj zaujmout?
Já jednoznačný - kontrolorka dělala svou práci, a kontrolovaný ji vlastně napadl. Pro mě to není banalita. Jestli je adekvátní milion, nebo není, nesoudím.

fikovnice
napsal(a):
Já mám postoj. Lidé se chovají jako dobytci.
Řve se na vše a všude. Úcta, pokora, respekt 0.
Na jednu stranu chcete kontrolu stodoly kvůli množírně, na druhou stranu přijde kontrola a protože jsem (dosaďte si sami, já sprostě nemluvím), tak ji zavřu do tmy a odvezu.
Představte si tam sebe.
Kdyby se ta paní pak rozhodla zachovat se stejně jako ten pán, vzala by ho lopatou.
No ale diskutující i soud by odsoudili určitě ji :-)
napsal(a):
Jaký postoj zaujmout?
Já jednoznačný - kontrolorka dělala svou práci, a kontrolovaný ji vlastně napadl. Pro mě to není banalita. Jestli je adekvátní milion, nebo není, nesoudím.
No já když jsem to četla, tak jsem si ze začátku také myslela to co vy,(že chlapa bych hnala vidlema), než jsem to dočetla do toho, jak chce uvedená vet. to odškodnění a hlavně to cituji: "Byl to útok na lidskou důstojnost, ponížil mě jako ženu a svým zbabělým jednáním deklaroval svoji nadřazenost coby muže,“ uvedla poškozená.", tak to mě fakt dostalo. Díky tady tomu vyjádření , to obrátila v podstatě proti sobě. Nazvala bych jí zlatokopkou.

Když je tohle v pořádku, jak budou vypadat budoucí kontroly a kdo je bude provádět?
Možná za asistence policie?
Jak se bude hospodář cítit, když se mu kvůli jednomu hodně špatnému rozhodnutí soudu (a kdo dovolil tohle soudit samosoudci?!) před brankou vyskládá veterina + uniformovaná osoba?
V tom slavném boji proti množírnám, týrání,.. je to trochu divné. Podepisujeme petice, litujeme pejsky a kravičky, ale při kontrole (když mám vše v pořádku) mi hrábne a udělám tohle?
Systém udělal velikou chybu. Odteď takový čin může provést kdokoli a nic se mu nestane. Doufám, že její právník to nenechá být.
Nejde o ty peníze. Soud může rozhodnout, že trest udělí a nepřizná ani halíř, budiž, ale bez trestu zcela?
Bože ne.

napsal(a):
Když je tohle v pořádku, jak budou vypadat budoucí kontroly a kdo je bude provádět?
Možná za asistence policie?
Jak se bude hospodář cítit, když se mu kvůli jednomu hodně špatnému rozhodnutí soudu (a kdo dovolil tohle soudit samosoudci?!) před brankou vyskládá veterina + uniformovaná osoba?
V tom slavném boji proti množírnám, týrání,.. je to trochu divné. Podepisujeme petice, litujeme pejsky a kravičky, ale při kontrole (když mám vše v pořádku) mi hrábne a udělám tohle?
Systém udělal velikou chybu. Odteď takový čin může provést kdokoli a nic se mu nestane. Doufám, že její právník to nenechá být.
Nejde o ty peníze. Soud může rozhodnout, že trest udělí a nepřizná ani halíř, budiž, ale bez trestu zcela?
Bože ne.
Samosoudci to "dovolil" trestní zákoník
napsal(a):
Jaký postoj zaujmout?
Já se nechci hádat. Ono to, že to soud smetl ze stolu, není OK. Asi by mi taky bylo ouzko....nevěděla bych, co má dál za úmysly...
Ale zas předpokládám, že já bych po žádném odškodném nebažila. Nicméně v té situaci jsem já nebyla, tak - nevím.
napsal(a):
Já mám postoj. Lidé se chovají jako dobytci.
Řve se na vše a všude. Úcta, pokora, respekt 0.
Na jednu stranu chcete kontrolu stodoly kvůli množírně, na druhou stranu přijde kontrola a protože jsem (dosaďte si sami, já sprostě nemluvím), tak ji zavřu do tmy a odvezu.
Představte si tam sebe.
Kdyby se ta paní pak rozhodla zachovat se stejně jako ten pán, vzala by ho lopatou.
No ale diskutující i soud by odsoudili určitě ji :-)
Já ale paní neodsuzuji.... A už vůbec se nechci hádat. S tím, že se lidi chovají jako dobytci, plně souhlasím.
Prestige
napsal(a):
No já když jsem to četla, tak jsem si ze začátku také myslela to co vy,(že chlapa bych hnala vidlema), než jsem to dočetla do toho, jak chce uvedená vet. to odškodnění a hlavně to cituji: "Byl to útok na lidskou důstojnost, ponížil mě jako ženu a svým zbabělým jednáním deklaroval svoji nadřazenost coby muže,“ uvedla poškozená.", tak to mě fakt dostalo. Díky tady tomu vyjádření , to obrátila v podstatě proti sobě. Nazvala bych jí zlatokopkou.
Tak že do toho dotyčná namixovala i genderovou politiku jsem ani nevěděla.

fikovnice
napsal(a):
Tak že do toho dotyčná namixovala i genderovou politiku jsem ani nevěděla.
Já taky ne. Ale princip, že kontrolovaný napadl kontrolorku, by neměl zůstat bez trestu. Jinak budou kontroloři k smíchu a každý si na ně dovolí.