Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.12.2019 11:11
A.Novakova

XXX.XXX.166.190

Zdravím. Chtěla bych se zeptat zda nemá někdo podobnou zkušenost.
Mám 3mesicni štěně bšo a všimla jsem si že má prošláplé přední tlapky, nikdy jsem se s tím nesetkala. Všude píšou něco jiného 😀. Co se s tím dá dělat? Pomůže doplňkový vápník? 😀😓
Děkuji ☺️

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.12.2019 11:38

Na to, kolik psů už kolem Vás prošlo, ..
Jsou to prošlapy. Nedostatečná výživa, špatný pohyb. Moc fosforu, nevyužitý vápník. Špatný manažer.
Vápník se nedosypává, takto to nefunguje.
Krmení skelety, křídly, pohyb pravidelný po kratších úsecích a ne jen po asfaltu.
Hydr. kolagen s vit. C.
Jestli žere granule, tak . . tak to je složité.. ale když dávat doplněk stravy, tak přímo na to určený mix.

20.12.2019 12:52
A.Novakova

XXX.XXX.166.190

Jak to myslíte ,,kolik psů už kolem vás prošlo"?!

20.12.2019 12:52

Hoďte fotku, jestli můžete.

20.12.2019 12:54
A.Novakova

XXX.XXX.166.190

A s tím vápníkem je mi to jasné, právě na to jsem se ptala, přemýšlela jsem jak to lépe zformulovst ale domnívala jsem se že to postačí ☺️☺️

20.12.2019 13:01
A.Novakova

XXX.XXX.166.190

Mám ho 2 týdny a krmím masem, semtam trocha rýže k tomu..

20.12.2019 13:04
Dasvo

XXX.XXX.101.12

A.Novakova napsal(a):
Mám ho 2 týdny a krmím masem, semtam trocha rýže k tomu..

Jestli krmíte masem, dal bych určitě nějaký vitamínovo-minerální doplněk určený přímo pro štěňata. (Osobně hlasuju pro Caninu. :-)) Štěňata v růstu mají spotřebu vápníku prostě vyšší. Já osobně bych se vůbec nebál přidávat samotný vápník, toho v tomto věku prostě není dost. (Ale chápu, že spousta lidí se toho kvůli internetovým strašilům bojí.)

20.12.2019 13:05

Nic prošláplého nemá
Co přesně dáváte a v jakèm množství do krmné dávky?

20.12.2019 13:11
A.Novakova

XXX.XXX.166.190

Po prochazce se mi to zdá horší, první foto z rána, tato je z poledni procházky 😓 nevím, prostě z toho mám strach.
Tady to vypadá teda fakt strašně

20.12.2019 13:15

A.Novakova napsal(a):
Po prochazce se mi to zdá horší, první foto z rána, tato je z poledni procházky 😓 nevím, prostě z toho mám strach.
Tady to vypadá teda fakt strašně

Ouu, tak tady už je problèm fakt vidět...
Skočte na veterinu ať mu udělají rozbor krve na vápník a fosfor.

20.12.2019 13:15
A.Novakova

XXX.XXX.166.190

Jojo dneska tam jdeme ☺️

20.12.2019 13:16

Asi krmíte málo kostí, ale to střílim od boku.

20.12.2019 13:18
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Já myslím, že paní psala, že kosti vůbec nedává.

20.12.2019 13:18
fikovnice

XXX.XXX.135.131

"Mám ho 2 týdny a krmím masem, semtam trocha rýže k tomu.."

Toto paní psala.

20.12.2019 13:21

fikovnice napsal(a):
"Mám ho 2 týdny a krmím masem, semtam trocha rýže k tomu.."

Toto paní psala.

No, ono je masem a masem, ikdyž “vyrobit tohle” za 14 dní je kumšt. Asi máte pravdu.

20.12.2019 13:26
fikovnice

XXX.XXX.135.131

No, ono je masem a masem, ikdyž “vyrobit tohle” za 14 dní je kumšt. Asi máte pravdu.

Já myslím, že kdyby paní chtěla a kdyby se chtělo Vám , tak jí sestavíte vhodný jídelníček natotata, třeba do SZ. Vím, že to občas nabízíte.

20.12.2019 13:35
A.Novakova

XXX.XXX.166.190

No nejsem si jista ze bych to vytvorila za 2 tydny já, on to měl lehce už předtím ale cojavim. Kosti dostává. Ale málo zřejmě 😓

20.12.2019 14:34

jednoznačně ten rozbor
dle popisu krmení bude přefosforováno a to se jen přidáváním vápníku nepořeší

20.12.2019 15:01
A.Novakova

XXX.XXX.166.190

Děkuji za všechny reakce 😌☺️

20.12.2019 17:04
janaa

XXX.XXX.245.49

Jak píšou holky,udělat rozbor, vybalancovat fosfor,vápník. Co se týká krmení, u rostoucích štěňat, zvlášť velkých plemen musí být poměr kostí daleko,ale daleko větší. Já u štěňat krmím hlavně kuřecí skelety,křídla, ve směskách např. celé kuře a dršťky, celé kuře, mleté krůtí skelety s ořezem, mix celé kuře a hovězí, prostě vždy je základ celá mletá drůbež včetně a hlavně včetně kostry. A přidávám zvápnělé mořské řasy, plus premix pro rostoucí štěnda velkých plemen. Až začne přezubovat, bude potřeba vápníku ještě větší

20.12.2019 17:11

fikovnice napsal(a):
Já myslím, že kdyby paní chtěla a kdyby se chtělo Vám , tak jí sestavíte vhodný jídelníček natotata, třeba do SZ. Vím, že to občas nabízíte.

Já se ničemu nebráním

21.12.2019 08:39
Mousinka

XXX.XXX.18.124

janaa napsal(a):
Jak píšou holky,udělat rozbor, vybalancovat fosfor,vápník. Co se týká krmení, u rostoucích štěňat, zvlášť velkých plemen musí být poměr kostí daleko,ale daleko větší. Já u štěňat krmím hlavně kuřecí skelety,křídla, ve směskách např. celé kuře a dršťky, celé kuře, mleté krůtí skelety s ořezem, mix celé kuře a hovězí, prostě vždy je základ celá mletá drůbež včetně a hlavně včetně kostry. A přidávám zvápnělé mořské řasy, plus premix pro rostoucí štěnda velkých plemen. Až začne přezubovat, bude potřeba vápníku ještě větší

Nejsou ty kuřecí skelety nebezpečné, co se týče malých kosticek? Nemůžou psa v tlamě poranit? Mam zkušenosti jen s vepřovýma kostma,kuře se bojim dat .

21.12.2019 08:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

nejsou, ba naopak

21.12.2019 09:16

Mousinka napsal(a):
Nejsou ty kuřecí skelety nebezpečné, co se týče malých kosticek? Nemůžou psa v tlamě poranit? Mam zkušenosti jen s vepřovýma kostma,kuře se bojim dat .

Vepřová kost je mnohem tvrdší, než kuřecí. Skelet je měkká kost s chrupavkou. To zlomíte v ruce.
Strach = prošlapy.
Ne, dobře.. kdyby mi to nebylo blbé, tak krmím štěně malými kuřátky, jako se krmí v zoo.
6 fil nám vyrostlo na kuřatech naprosto v pohodě. A ti rostou jak blázen, v půl roce to nebyl pes, ale kůň. To už je snad 18 let.....neměli jsme granule, ani žádné minerální doplňky. Slovo prošlap znám až z ifauny.
Koukněte na to z pohledu vlka - on to zas tak úžasný lovec není. Zajíc, myši? Hrozně malé tvrdé kostičky. A přitom vlk je veliké pružné zvíře.
Jestli se někdo teda fakt bojí, tak kuřeti, když dáte 3x paličkou, tak je z něj placka.

21.12.2019 10:56
Mousinka

XXX.XXX.18.124

Za mých mladých let bylo : hlavně Nedavej psovi kuřecí kosti, jsou malé, jemné, lámou se a můžou se mu zapichnout v tlamě. Proto ten strach. Mám 9 měsíců staré štěně SBT, s vepřovou kostí si poradí raz dva.

21.12.2019 11:08

´to byla patrně řeč o vařených/pečených, ne?

21.12.2019 11:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jojo, že se nemají dávat vařené kosti, a kuřecí obzvlášť je známé. Co mi taky trvalo let, než jsem to u předešlého psa vysvětlila babičce , to byl očistec.

21.12.2019 11:25

No ale vysvětlujte to někomu staršímu, když psi se odjakživa krmili kostmi od oběda.
Nepamatuji si jediný případ, kdy by pes pošel po obědě.
Vlastně nevím, odkud se tohle vzalo.
Nebojíte se třeba králičích, krůtích, kachních? Vepřové taky.. však syrové kosti se lámou do hodně ostrých částí.
Takhle.. já nedávám kosti. Dávám půlku kuřete.
Tím mám zajištěno, že je to obalené masem a nic se nezapíchne, pes dostane vše, co potřebuje (plus nějaké ty ovesné vločky nebo tak), nemá prošlapy, nemáme zbytky
a ještě si tomu můžu moderně říkat BARF :-)

21.12.2019 11:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Přesně no, starším lidem to prostě nevysvětlíte, protože se tak krmilo vždycky a nikdy se nic nestalo.

U nás to ti starší pochopili až potom, co pes začal mít trávící problémy a zvracel - ty kosti asi nebyly jediná příčina, ale dle sona měl ve střevech a žaludku úlomky nestrávených kostí..

Přidejte reakci

Přidat smajlík