Labradorský retrívr s PP čokoládová štěňátka

Prodám Labradorského retrívra - Chovatelská stanice Chocco dream nabízí k r...
Dohodoucvk
XXX.XXX.212.228
Dobrý den,
Chtěla bych vás požádat o radu. Rodiče se rozvádí a já se s mámou a sedmiletým bratrem budu stěhovat. Nejprve jdeme do rodinného domu ke známým, ale později bychom šli do bytu.
Problém je, že máme psa. Osmiletý labrador bpp, celý život zvyklý na zahradě.
Tady ho nechávat nechci, protože táta a děda se k němu nějak zvlášť hezky nechovají. Takže jsem uvažovala, že by šel s námi a já ho nějak postupně učila na žití v bytě. Jenže je docela neovladatelný.
Jediný, koho poslouchá je děda. Mě poslechne jen za pamlsek. Chůze na vodítku špatná. Přiznávám, nikdy jsem s ním nějak zvlášť na procházky nechodila, až teď poslední rok co s ním pravidelně chodím 3x denně. Za celou dobu jsem ho však nezvládla naučit chodit u nohy. Máme teď haltinu, s kterou to je sice o něco lepší, ale pořád nic moc. Dalším problémem je jeho agresivita vůči jiným psům a lidem. Jediný pes, kterého snese a má ho rád je kamarádčin jezevčík. Jinak všechno ostatní je asi podle nálady. Některých si nevšímá, jiné by asi zabil. Nevím.
Chtěla bych ho tohle chování odnaučit, ale nevím jak. Ani nevím, jestli to má cenu. Máma mi řekla, že tahat nevychovaného psa do bytu bude peklo, ... Mám se vůbec snažit ho nějak převychovat nebo ho mám nechat tady, kde je celý život zvyklý?
Dle písemného projevu nebudeš hloupá , tak jen zvaž , zda budeš ještě cca 5 let se moci o psa starat, nebo zmizíš někam na studie a zůstalo by to jen na mamce.
Nastuduj si F.Šusta : Trénink je rozhovor..
a dobrá je i brožura od Sabiny Raichel : Rambo na vodítku - kde rozumně řeší právě agresi (ať už strachovou, či skutečnou)
Je otázkou , kolik máš teď na to času. Chození na vodítku zvládnete za pár dnů. S agresí to je o hodně delší "pochod" a musela bys naučit i mamku jak na to a to ona musí taky mít zájem.
Když budeš opravdu chtít a makat, tak to dáte.
cvk
XXX.XXX.212.228
lupus4
napsal(a):
Dle písemného projevu nebudeš hloupá , tak jen zvaž , zda budeš ještě cca 5 let se moci o psa starat, nebo zmizíš někam na studie a zůstalo by to jen na mamce.
Nastuduj si F.Šusta : Trénink je rozhovor..
a dobrá je i brožura od Sabiny Raichel : Rambo na vodítku - kde rozumně řeší právě agresi (ať už strachovou, či skutečnou)
Je otázkou , kolik máš teď na to času. Chození na vodítku zvládnete za pár dnů. S agresí to je o hodně delší "pochod" a musela bys naučit i mamku jak na to a to ona musí taky mít zájem.
Když budeš opravdu chtít a makat, tak to dáte.
Děkuji za radu, na knížky se vrhnu hned jak je seženu. Myslím, že to zvládneme. Nerada bych ho nechávala samotného tady...