Jak a kde vybrat kvalitního zdravého německého ovčáka?

Německý ovčák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

janousek57

28.12.2019 09:48
janousek57

XXX.XXX.9.160

Dobrý den, chceme si o prázdniny pořídit pejska - štěňátko německého ovčáka jako rodinného společníka a hlídače. Výběr štěňátka nechceme zanedbat, proto bychom vás chtěli poprosit o případné rady, zkušenosti či odpovědi.
Je lepší si pořizovat NO s PP nebo bez PP?
Vysvětlení exteriérního NO.
Nevíte o nějakém seriózním chovateli nebo o nějaké chovatelské stanici (ne množírny).
Za odpovědi předem děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2019 10:09

NO je jedině s PP. Bez PP nikdy nemáte záruku, že je to NO. To platí obecně pro všechna plemena.

28.12.2019 12:39
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Exteriérový NO je poškozená subpopulace, vznikající pod soustavně a dlouhodobě zanedbávanými náležitostmi komplexního chovu - jedná se o zvířata geneticky postižená a nemocná.

Pracovní NO je spíše kynologická specialita nevhodná k amatérskému zneužití. Přívlastek pracovní potom používáme pro zřetelnější distanc od chovu nevedeného - Jedná se o německého ovčáka v pravém slova smyslu.

28.12.2019 13:50

Koukněte na východoevropského ovčák, kdyby byl zájem, mohu poradit co a jak.

28.12.2019 14:03

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Koukněte na východoevropského ovčák, kdyby byl zájem, mohu poradit co a jak.

Už mnohokrát jste v různých diskuzích zmínila východevropského ovčáka. Zajímalo by mne, jaké je cca cenové rozpětí při importu z Ruska, nebo z Ukrajiny (?), prostě ze země původu či ze země s větší chovatelskou základnou.

28.12.2019 14:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Už mnohokrát jste v různých diskuzích zmínila východevropského ovčáka. Zajímalo by mne, jaké je cca cenové rozpětí při importu z Ruska, nebo z Ukrajiny (?), prostě ze země původu či ze země s větší chovatelskou základnou.

mě by zase zajímalo, jaká se u tohoto plemene provádí pracovní a zdravotní selekce.

28.12.2019 14:35

Na Ukrajině, pokud beru pod FCI, tak cca 8-20tis griven a v Rusku cca 10-40tis rublej.

28.12.2019 14:37

Inspektor Pišišvor napsal(a):
mě by zase zajímalo, jaká se u tohoto plemene provádí pracovní a zdravotní selekce.

Důraz kladou víc na práci, i na Ukrajině i v Rusku cvičí dle tamních zkušebních řádů. Spousta chovatelů už dělá nejen rtg. Ale je potřeba vybírat pečlivě.

28.12.2019 14:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Důraz kladou víc na práci, i na Ukrajině i v Rusku cvičí dle tamních zkušebních řádů. Spousta chovatelů už dělá nejen rtg. Ale je potřeba vybírat pečlivě.

A co potřebují k uchovnění?

28.12.2019 14:45

Na Ukrajině, pokud beru pod FCI, tak cca 8-20tis griven a v Rusku cca 10-40tis rublej.

Tak oprava, teď jsem koukala na ceny na Ukr a zvedly se, takže rozpětí spíše 10-30tis.

28.12.2019 14:47

Díky. Chovají se u nás? Zastřešuje je klub málopočetných plemen, ale tam jsem žádnou chovku nenašla, ani chovné jedince - takže asi ne? Nebo víte víc?

28.12.2019 14:54

A co potřebují k uchovnění?

Nechce se mi to všechno vypisovat, tady je odkaz
http://veoforum.ru/topic/33-trebovanija-rkf-dlja-dopuska-sobak-v-plemennoe-ra/

28.12.2019 14:55

Díky. Chovají se u nás? Zastřešuje je klub málopočetných plemen, ale tam jsem žádnou chovku nenašla, ani chovné jedince - takže asi ne? Nebo víte víc?

Zatím ne, byla snaha na Slovensku, ale nějak z toho sešlo. Do budoucna to mám v plánu já.

28.12.2019 14:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nechce se mi to všechno vypisovat, tady je odkaz
http://veoforum.ru/topic/33-trebovanija-rkf-dlja-dopuska-sobak-v-plemennoe-ra/

Ruština není moje silná disciplína, ale děkuju.

28.12.2019 14:58

Ruština není moje silná disciplína, ale děkuju.

Když najdu večer čas, tak Vàm to sem přeložím.

28.12.2019 14:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Když najdu večer čas, tak Vàm to sem přeložím.

To nemusíte celý překládat - stačí jen zhruba ve zkratce

28.12.2019 15:02

To nemusíte celý překládat - stačí jen zhruba ve zkratce

Ve velmi hrubé zkratce na výstavě min VD a zkoušky.

28.12.2019 15:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ve velmi hrubé zkratce na výstavě min VD a zkoušky.

Jaké zkoušky? Zase stačí zhruba - jestli všestranné podobné naším, ringu, nebo úplně jiné

28.12.2019 15:12

Jaké zkoušky? Zase stačí zhruba - jestli všestranné podobné naším, ringu, nebo úplně jiné

Vy jste pěkně zvědavá

28.12.2019 15:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Vy jste pěkně zvědavá

Jj, zajímá mě to

28.12.2019 15:20

píše se tam o zkouškách OKD a ZKS, KS, KD, IPO, VPG.....tedy že tyhle ta org. RKF uznává (jestli mi to překladač přeložil špatně, tak pardon) .. vím co je IPO a OKD, ale asi to nebude ten náš OKD :-)
je tam nějaká bonitace, která se skládá z prohlídky, testu reakce na střelbu a procházka uličkou otravných lidí
pokud pes selže v jediném testu, vyřazuje se
vyřazuje se i nesprávná barva

pak tam je něco ..
"testování pracovních dovedností psů dělnické třídy na zvláštních výstavách"

ctrl c ctrl v:
1. Na speciálních výstavách všech stupňů je nutné testovat pracovní dovednosti všech psů dělnické třídy.
Ověření se provádí podle standardů OKD a ZKS se samostatnými prvky: „pohyb příkazem„ Near “a„ zadržení - čelní útok “.
Kontrola se provádí na volném místě o velikosti nejméně 10 x 40 m s přírodním neklouzavým povlakem (země, tráva, štěrk, pošlapaný sníh).
Během testování pracovních dovedností psů se rozhodčí v kroužcích zastaví. Všichni psi musí být na vodítku.
2. Pro registraci psů v dělnické třídě je nutné poskytnout kopie diplomů ze zkoušek pracovních vlastností uznaných RKF: OKD (BH) + ZKS nebo IPO.
3. Pomocný rozhodčí pro sportovní práce ve standardním ochranném rukávu.
4. Testování pracovních dovedností psů:

1. fáze . Pohyb v kruhu pomocí příkazu „Near“. Provádí se v souladu s normou OKD.
Schopnost je testována bez vodítka. Ve směru rozhodčí dává trenér pokyn „poblíž“, začíná se pohybovat, mění tempo pohybu a provádí zatáčky a zastavení. Pohyb normálním tempem, běh a pohyb pomalým tempem, se otáčí doprava, doleva a v kruhu na místě a měl by být prokázán pohyb. Dovednost je považována za neúspěšnou, pokud se pes odchýlí v jakémkoli směru o více než tělo (výskyt mezery mezi trenérem a psem je větší než délka těla) nebo pokud je pes mechanicky exponován.
Hodnocení :
(+) dovednost ukončena
(-) dovednost neukončena

fáze 2. Zadržení - čelní útok. Provádí se v souladu s normou ZKS.
Na startovní čáru vstoupí trenér se psem a zastaví se. Je povoleno držet psa za obojek.
Z důvodu přístřeší, který se nachází ve vzdálenosti nejméně 25 m, se v ochranném pouzdru objeví asistent a vyzbrojený hromádkou. Poté, co provedl několik pohybů vzrušujících pro psa, utekl opačným směrem od psa. Poté, co provedl 10 kroků, zvedne hromádku, což je signál pro trenéra, aby psa začal zadržovat.
Poté se asistent otočí a běží směrem ke psovi, zvedá hromádku nad hlavu.
Trenér dává psovi příkaz „Fas“, po kterém se musí aktivně (cvalem) pohybovat směrem k pomocníkovi v přímém směru a protiútokem proti němu v pohybu, přičemž plně uchopí rukáv. Trenér sám zůstává na svém místě. Opakované příkazy „Fas“ jsou zakázány.
Asistent aktivně šlápne na psa, stiskne ho a způsobí dvě rány v průběhu boje se zásobníkem na těle. V procesu boje s asistentem a se psem je odpálen výstřel ze startovní pistole ve vzdálenosti 10-12 metrů od psa. Poté, co pes uchopí, trenér podle pokynů rozhodčího jde k psovi a jede 1-3 metry od asistenta, zastaví jej příkazem Stop, pak zastaví psa pomocí příkazu Fu nebo jiného regulačního týmu. Dále trenér vede psa za obojek.
Hodnocení :
(+) aktivní zadržení se silným sevřením; drží úder; ne rozptylovat výstřelem; odstraněn na příkaz.
(0) významné brzdění před přilnavostí; slabá, neaktivní přilnavost; rozptýlený (uvolní rukáv) k výstřelu, ale pokračuje v práci, když je tým opakován nebo nezávisle; přestane chápat v procesu boje, pak pokračuje v práci při opakovaném příkazu nebo nezávisle; nezastaví sevření do 15 sekund po vydání příkazu k zastavení sevření.
(-) agrese vůči vlastníkovi a dalším; nekontrolovatelnost; rukojeť není pro rukáv; strach z houpání, vyhýbání se boji s asistentem; nedostatek přilnavosti po dobu 5 sekund poté, co se přiblížil dotyčné osobě; strach ze střely.
Psi, kteří neprošli zkouškou pracovních dovedností - obdrží v jednom ze stupňů testu hodnocení (0) nebo (-) - zůstanou bez prstenu v kruhu.

28.12.2019 15:38

Dopíšu později, teď musím odejít.
Meg, dobra práce

28.12.2019 15:54

Dopíšu později, teď musím odejít.
Meg, dobra práce

že jo, no, lepším se, gůgl translate :-)

28.12.2019 16:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

že jo, no, lepším se, gůgl translate :-)

dělnická třída
a asistent a vyzbrojený hromádkou

mě dostalo

teď od 17 na Prima zoom o vlcích

28.12.2019 19:27
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Velká škoda, že je v takových dokumentech málo přímých vyobrazení predace.
Kdysi jsem viděl letecký záznam smečky při lovu a myslím, že to tenkrát byli psi hyenovití. Podobně krásné záznamy byly pořízeny při organizovaném lovu ze strany šimpanzů, namířeném snad proti malpám. Lahoda! :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík