Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2019 20:36
Malej Tyson

XXX.XXX.249.67

Ahoj chci se zeptat jestly nevadi ze cvicit (vylozene cvicit ne vychovavat!!) muze i partnerka kdyz jsem v praci? Predem dekuji za nazory a odpovedi :)

29.12.2019 11:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak jako může no. Ale já třeba bych to nechtěla, protože mě by to přítel kazil. Neumí pochválit ve správnou chvíli, nebo by třeba odmenoval psa, který sedí křivě a akorát by mi tím pridelaval práci 😛.

Jinak teda ale většinou každý cvičí se svým psem sám (pokud se bavíme opravdu o "cvicakovse poslušnosti" a ne o nějaké běžné provozní...

29.12.2019 13:38
Mousinka

XXX.XXX.62.162

Přesně tak, každý má jiný přístup, manžel treba neumi pochválit jinou intonaci hlasu než byl povel. Měl by cvičit jen jeden z vás.

29.12.2019 13:45
karo2702

XXX.XXX.162.156

Tak já zas znám spoustu sportovních psů (agi, canicross, flyball), kde s jedním psem běhá víc lidí, dokonce je majitelé půjčují i cizím týmům. Takže jít to jde, ale chce to domluvit se na stejném přístupu a pravidlech, ať nemá pes bordel v hlavě.

29.12.2019 13:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

karo2702 napsal(a):
Tak já zas znám spoustu sportovních psů (agi, canicross, flyball), kde s jedním psem běhá víc lidí, dokonce je majitelé půjčují i cizím týmům. Takže jít to jde, ale chce to domluvit se na stejném přístupu a pravidlech, ať nemá pes bordel v hlavě.

Jenomže to jsou lidi, kteří vědí co a proč dělají, a ano - dělají to všichni stejně.
Toho v rodině, kde se všichni teprve učí základy komunikace a povelovou techniku nikdy nedosáhnete.

29.12.2019 14:01
vetřelec

XXX.XXX.224.254

To je kynologicky nevkusné i nežádoucí. Stafordšírského bullterriera drezůra poškozuje. Drill poškozuje vztahy a ponižuje funkční potenciál těchto psů. Řádně vychovaný bullterrier zvládá vše o čem jen může většina lidí snít mnohem lépe, než vycvičený. Je lepším společníkem, zvládá lépe lov i zápas, a proto i mnohem efektivněji brání.

29.12.2019 14:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No a pak taky u agi, canicrossu ani flyballu nepotřebujete asi žádnou přesnost, ne? Pokud ale při cvičení sportovky u psa vyžaduji, aby seděl u nohy "hezky", přesně a přítel s ním bude cvičit a bude ho odměňovat za to, že sedí křivě, nebo ho při chůzi u nohy nechá jít špatně atd. nebo ho bude odměňovat ve špatnou chvíli, tak mě to prostě bude kazit.

Pokud oba dva dělají všechno stejně a vědí jak, tak OK. Ale u nás to tak třeba není. U nás je přítel ten typ: "sedni" , "no tak, sedni si", "do dobře, tak stůj", "hooodnej kluk"

29.12.2019 14:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

vetřelec napsal(a):
To je kynologicky nevkusné i nežádoucí. Stafordšírského bullterriera drezůra poškozuje. Drill poškozuje vztahy a ponižuje funkční potenciál těchto psů. Řádně vychovaný bullterrier zvládá vše o čem jen může většina lidí snít mnohem lépe, než vycvičený. Je lepším společníkem, zvládá lépe lov i zápas, a proto i mnohem efektivněji brání.

Ale prosím Vás, jaká drezůra?

Asi záleží na tom, jak kdo cvičí. U nás se rozhodně nedá mluvit o nějaké drezůře, psi to berou jako zábavu a moji SBT to teda rozhodně nijak nepoškodilo . A výchova a výcvik jsou dvě odlišné věci - to, že se se psem cvičí neznamená, že není vychovaný.

a proto i mnohem efektivněji brání.

ale je pravda, že od mé SBT neočekávám žádné bránění .

29.12.2019 14:16
Mousinka

XXX.XXX.62.162

SBT brání?

29.12.2019 14:24
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Jak koho..

29.12.2019 14:28
Mousinka

XXX.XXX.62.162

Nebrání nikoho leda by mě ubránil tím, že každého lumpa ulíže k smrti

29.12.2019 14:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

vetřelec napsal(a):

jj, lov a zápas + efektivní obrana - to je přesně to, proč si lidi pořizují SBT, protože není hezčího pohledu, než když výjdete na ulici, a vypustíte toho výcvikem "nezkaženého" bulla, který předvede "lov a zápas" tím, že zakilluje všechny psy, a pak v rámci "efektivní obrany" obere ještě nějakého člověka …

… aby pak přijela PČR, psa odpráskla, a jeho majitele odvezla rovnou na služebnu …

Hezká idylka! A teď šup - zpátky nohama na zem

29.12.2019 14:56
vetřelec

XXX.XXX.224.254

To není belgičák. Pudově otevřené zvíře má své vlastní, jiné a vyšší zájmy - do užitné míry opomíjí nacvičené. Vazba na pána se proto posiluje vodítkem. Víte?

29.12.2019 15:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

vetřelec napsal(a):
To není belgičák. Pudově otevřené zvíře má své vlastní, jiné a vyšší zájmy - do užitné míry opomíjí nacvičené. Vazba na pána se proto posiluje vodítkem. Víte?

Jj, takže než bych ho naučila základ ovladatelnosti, tak naši vazbu posílím tím, ze ho do smrti budu tahat na špagátu - to bude štěstím bez sebe

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2019 15:03

do užitné míry opomíjí nacvičené - to jsou přesně pit bullové
by mě nenapadlo, že myslivec to ví :-)

lovecky vedení psi jsou opravdu trochu jiní
řeč není o sportovní obraně nebo guard dogs

ale zbytek vlákna se, vetřelče, baví o SBT, kteří jsou.. řekl byste měkký!
:-) tak nějak

neslučitelné

29.12.2019 15:42
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Já bych megi řekl, že jsou nehluboce bojovní. Myslím že kdyby nebylo na čem, chovalo by se na nich. Na zápas s člověkem jsou tvrdí dost a rádi koušou. Tvrdostí míním ochotu s jakou pod nátlakem mění záměr.

29.12.2019 18:25

Malej Tyson napsal(a):
Ahoj chci se zeptat jestly nevadi ze cvicit (vylozene cvicit ne vychovavat!!) muze i partnerka kdyz jsem v praci? Predem dekuji za nazory a odpovedi :)

Jestli cvičíte pod dohledem dobrého výcvikáře, určitě vás upozorní, když jeden bude dělat větší chyby. Možná vás překvapí, že nakonec bude partnerka ta, kdo cvičí líp.

29.12.2019 18:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli cvičíte pod dohledem dobrého výcvikáře, určitě vás upozorní, když jeden bude dělat větší chyby. Možná vás překvapí, že nakonec bude partnerka ta, kdo cvičí líp.

Já jsem takhle několik psů se dvěma pány na výcviku měla, a nikdy to nedopadlo dobře - prostě to nefungovalo, protože přesně jak píšete. Jednomu to šlo líp, a začali se hádat mezi sebou, a nakonec stejně chodil cvičit jen jeden z nich.

29.12.2019 18:35

Do kurzu chodil muž se psem, paní se také chtěla zůčastnit. Bránil se - zkazí ho. Koupil jí jejího. Kdo myslíte, že měl zkoušky dřív ?

29.12.2019 18:51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Do kurzu chodil muž se psem, paní se také chtěla zůčastnit. Bránil se - zkazí ho. Koupil jí jejího. Kdo myslíte, že měl zkoušky dřív ?

Byla u nás paní změřit Megínu na postroj. Dělá vodítka, obojky, .. oblečení pro lidi.. z Megí celá unešená, hodinu tady poskakovaly po kuchyni.
Ale však máte psa, ne, ohaře?
Jo ale manžel mi zakázal k němu chodit, ani krmit, protože bych ho zkazila.

Pak vyprávěla, jak udělá ten postroj a .. říkám - vlastně to bude stejná velikost jako na vašeho ohaře, tak to pak zkuste, nebo vezměte váš postroj, až pojedete okolo, zkusíme to megínovi....... no my nemáme, manžel neuznává tyhle věci, vodítko a tak.
Týjo mně než došlo, že je to myslivec :-)
Koupil jí teda kočku. Jsem zapomněla říct.

Já se na výchově/výcviku také nedohodnu. Ale moje chyba to 100% není :-)

29.12.2019 21:38
Mousinka

XXX.XXX.62.162

vetřelec napsal(a):
Já bych megi řekl, že jsou nehluboce bojovní. Myslím že kdyby nebylo na čem, chovalo by se na nich. Na zápas s člověkem jsou tvrdí dost a rádi koušou. Tvrdostí míním ochotu s jakou pod nátlakem mění záměr.

Zápas s člověkem? Člověče,přečtěte si něco o historii plemene nez sem začnete psát tyhle kraviny

30.12.2019 11:51
vetřelec

XXX.XXX.36.165

Mousinka: Tak jsem si o tom něco přečetl. Čím je u těchto plemen podmíněna loajalita k člověku? Dočetl jsem se že něčím, co se u SBT desítky generací neprovozuje. Hlubokou loajalitu prý za normálních okolností neuhlídáte. Moderní historie tohoto plemene je tedy podle nejnovějších poznatků degenerativní. Zachovali si stafordšírští bullterrieři původní loajalitu, dostatečnou tvrdost, bojovnost a agresivitu?

30.12.2019 12:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

vetřelec napsal(a):
Mousinka: Tak jsem si o tom něco přečetl. Čím je u těchto plemen podmíněna loajalita k člověku? Dočetl jsem se že něčím, co se u SBT desítky generací neprovozuje. Hlubokou loajalitu prý za normálních okolností neuhlídáte. Moderní historie tohoto plemene je tedy podle nejnovějších poznatků degenerativní. Zachovali si stafordšírští bullterrieři původní loajalitu, dostatečnou tvrdost, bojovnost a agresivitu?

Zachovali si stafordšírští bullterrieři původní loajalitu, dostatečnou tvrdost, bojovnost a agresivitu

k čemu by jim v dnešní době byla?

30.12.2019 12:29
vetřelec

XXX.XXX.36.165

Inspektor Pišišvor: Jsou to primární povahové adaptace. Je na to navázáno pracovní využití ať už lovecké, nebo sportovní. A k tomu se zase váže celá řada pozitivních funkčních důsledků (anatomických, morfologických a zpětně i oněch obdivuhodných neurohumorálních...)

Přidejte reakci

Přidat smajlík