Bernský salašnický pes

Prodám Bernského salašnického psa - Nabízíme volnou fenečku z naší chovatel...
DohodouOzzy23
XXX.XXX.128.19
Prosím o radu, náš 15-ti měsíční fenka Berňáka trpí stálými průjmy. Zkoušeli jsme diety, změnu granulí i stravy. Veterinář poradil totéž. Jinak je čilá, až moc aktivní, pravidelně pije. Děkuji za rady a názory
Jaké diety jste zkoušely? Udělal veterinář nějaká vyšetření, nebo vám dal sám nějakou dietu? Může to být cokoliv. Ale pokud na to veterinář reagoval jen tím, at změníte krmení, asi bych šla jinam. Může to být například i giardie, kterou klasické odčervení nezlikviduje, nebo i jiný parazit,může to být alergie, nějaký zánět v trávicím traktu, s tím ale pomůže jen veterinář. Pokud je to dlouhodobý problém,chce to pořádné vyšetření a nasadit eliminační dietu, aby se zjistilo, co feně vadí. (nejčastejší problém bývá kuřecí, ale já mám doma třeba takovýho experta, kterému vadí i hovězí a jehněčí mimo jiné).
Z mé vlastní zkušenosti- tohle jsou problémy, které se často řeší hodně dlouho. Nám 7 letý pes začal zvracet krev a měl průjmy. Po vyšetření se nic nenašlo až na po třetí z trusu byla potvrzena giardie, do toho měl ale už tak rozhašený trávení, že měl u zánět v žaludku a ikdyž jsme to společně s doktory nakonec vyřešili, trvalo to snad 4 měsíce a dodnes má, co se stravy týče dost velké omezení (vadí mu většina druhů mas,obilniny, kukuřice, no žádná sranda). Nemohli jsme ani po doléčení najít krmení, na kterém by nehubl nebo neměl průjem. syrová strava byl totální propadák, podráždila mi žaludek a tak teď je na monoproteinových bezlepkových granulých a jiné raději ani nezkouším.
Když je takovýto problém a rozjede se to, je to fakt o nervy. Raději bych to nepodceňovala a šla k někomu, kdo vám fenu pořádně vyšetří...
Dvě štěnda, berňák a samojed, oba od mala ne snad průjmy, ale řídké hovnajzy, které by nikdo nesebral. A kadili i třikrát za prochajdu. Rok a něco jsme zkoušeli měnit granule, tehdy byla doba,,granule jsou nej", takže krmit jinak jsem ani neuvažovala. Až jsem přišla na NETu do psí komunity a po radách začala krmit masem. Syrové odmítali, ale ovařené šlo. Po dvou měsících bylo po průjmech, pak léta dostávali na střídačku jednu značku granulí(která jim chutnala a nevadila) s masem a už tyhle problémy nebyly. Někdy, třeba při háravkách, kdy týden nic jiného než trochu granulí nesežrali, tak se to vrátilo, ale po pár dnech normálního jídla se to zase upravilo. Nezvraceli nikdy.
Ozzy23
napsal(a):
Prosím o radu, náš 15-ti měsíční fenka Berňáka trpí stálými průjmy. Zkoušeli jsme diety, změnu granulí i stravy. Veterinář poradil totéž. Jinak je čilá, až moc aktivní, pravidelně pije. Děkuji za rady a názory
Dobrý deň,
Presne tento istý problém som riešila so mojou psou slečnou,odkedy ju máme doma. Už od chovateľky prišla s hnačkami, na čo sme samozrejme neboli upozornení...vrh bol odchovaný na barfem,tak sme v tom chceli pokračovať podľa pokynov a jedálnička od chovateľky. Len šteniatko surové mäso vyplúvalo, nechcelo a to sme skúšali viaceré druhy, pridávali prílohy...a miska zostávala stále plná. Riešili sme to s veterinárom, Nefret bola kompletne vyšetrená, stolica na rozbore a zistená jej bola alergia na kurací tuk, ktorý je bohužial takmer v každých granuliach. Potom sme ju 4 mesiace držali na čisto jahňacích granuliach pre šteniatka velkých plemien od Farminy a tie jej teda nielen chutili,ale hnačky prestali a celkovo prospievala. Postupne sme zaradili varenú stravu, tá jej tiež veľmi chutí a nepreháňa ju. Skúšali sme to opäť aj s barfom, ale zasa z toho hnačkuje(aj v noci a dnes ráno),takže to vidím zasa na návrat k osvedčenej klasike- varená strava v kombinácii s granulami.
Prosím ortodoxných barfistov, aby si dali pohov a nevyrývali tu- BARF sme skúšali, kupovali kvalitné mäso, robili porcie do mrazničky, dávkovali, vymýšlali, aby nemalo šteniatko stále to isté,ale ked mi to šteňa nežerie, tak uprednostním niečo, čo mu chutí.
Držím palce,aby ste prišli čím skôr prišli na príčinu fenkiných hnačiek. Tie gardie sú tiež riadna potvora... Sama viem,aké je to nepríjemné a demotivujúce, ked by ste psíkovi dali aj modré z neba a on chudáčik hnačkuje.
Mí psi od misky se syrovým zdrhali, jak kdybych jim tam dala hada To jsem zkusila jen párkrát a začala vařit. Ale teď, po mnoha letech, už sní i nějaké to syrové, jen ne v misce, ale jen tak do huby, třeba u vaření a kosti, ty sní taky syrové - nejraděj vepřová žebra či králičí nohy, jen na nich nesmí být moc masa