Štěndo je při procházce až moc hravé

Australský ovčák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2019 11:11
UrbiCZ

XXX.XXX.157.195

Ahoj, mám 3 měsíčního psa AO (Radar) a v posledním týdnu se při procházkách začal chovat trošku jinak. Často skočí na nohu, obejme ji a chce mě nakrýt, popřípadě se během toho zakousne do bundy nebo hýždí. Nepomáhá stočení pozornosti na hračku nebo pamlsek (max vždy jen na nepatrnou chvilku). Zkoušel jsem i rychlé otočení (ignorace) a povel "Ne", ale nepomáhá. Je mi jasné, že to je hravé štěndo, ale nechci aby mu to zůstalo na pořád, tak se raději ptám, jestli jste někdo v minulosti řešili podobný problém. Díky za každou radu. ;)

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2019 12:00

tak štěně, co si představovalo, že procházka spočívá v zakousnutí do nohavice a nechat se tahat si ještě docela živě pamatuju.

a co jsem dělala? ono to stočení pozornosti nespočívá v tom, že ukážete štěněti hračku a myslíte si, že od té chvíle bude hodné.

prostě jsme šly na procházku a místo nohavice jsme se tahaly o hračku. o různé hračky. pořád. prostě civilizovaná procházka se z toho vyloupla až časem.

30.12.2019 15:31
UrbiCZ

XXX.XXX.157.195

Jasně, tak díky za tip. Zkusím vzít hraček víc a uvidíme.

30.12.2019 16:19

Tříměsíční štěně nechce jít na procházku. Tříměsíční štěně chce blbnout někde na louce, honit se s vámi, případně poválet ve sněhu ( až napadne ), ukradnout vám čepici a rozcupovat ji. Staré rukavice, zvlášť, kdyby byly kožené - taky dobré. Uzel na rukávu ze staré bundy, pešek z podkolenky......

30.12.2019 17:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Přesně tak. Vždycky trpím, jak se někdo snaží tánout štěně na procházku, na vodítku, ať hezky šlape, jak starý pes Vím, že učit se to musí, ale po kouskách, formou hry, ne takto pro mne násilně a pro malé štěně nepřirozeně...

30.12.2019 20:12
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Taky máme tříměsíční štěně tohle je naprosto normální. Syn má domácí bundu a šusťáky jak trhan a já taky. Místo oděvu mu nabízíme míčky, hračky a hlavně miluje kůži ze zajíce s tou si hrajeme nejvíc. Občas se splete a trhne oděv nebo ruku.

30.12.2019 20:18

tetrivek napsal(a):
Taky máme tříměsíční štěně tohle je naprosto normální. Syn má domácí bundu a šusťáky jak trhan a já taky. Místo oděvu mu nabízíme míčky, hračky a hlavně miluje kůži ze zajíce s tou si hrajeme nejvíc. Občas se splete a trhne oděv nebo ruku.

Na vesnici je to v pohodě, ale když jsem z venčení musela přes sídliště - orvaná jak samice........

Přidejte reakci

Přidat smajlík