ISARA BOHEMIA štěně kavalíra

Prodám Kavalír king charles španěla - Ch. st. ISARA BOHEMIA nabízí k zadání...
30000 KčRoxi
XXX.XXX.76.148
Dobrý den,
již dva měsíce chodím se svým ročním kavalírem na cvičák a chtěla bych znát váš názor na to, zda bych se měla zúčastnit socializační procházky, která se v rámci cvičáku pořádá ,když mi můj pes štěká na ostatní pejsky pokud je vidí a nevím zda mi bude reagovat na přivolání mezi tolika psy, nikdy mezi tolika psy na volno nebyl.Jeho štěkot není agresivní ale spíš ze strachu, pokud se s cizím psem začnu bavit a hladit ho tak se uklidní a očuchává ho, někdy si s ním chce i hrát.Chtěla bych aby si na ostatní psy zvyknul a přestal mi štěkat ale naopak zase nechci v něm posilovat pocit strachu, také mám obavy že pokud bych ho dala na stopovačku aby se do ní nezamotali i jiní psi.Se štěkáním na ostatní pejsky se potýkáme již od čtyř měsíců, nejdřív se od nich snažil utéct a teď zase nesnesitelně štěká, na pamlsky, hračky a povely moc nereaguje. Na cvičáku pokud přijdeme tak nejdřív hrozně štěká a potom přestane a normálně maká a psi ho nezajímají, děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Je v klidu, když má co dělat, tak mu najděte práci na tu vycházku.
Nechte to na posouzení výcvikáři. Ten vašeho psa zná. Na rozdíl od nás.
Vždyť ho nemusíte na té procházce pouštět na volno, ani ho nemusíte vést na dlouhé stopovačce, stačí přiměřeně dlouhé vodítko.
Taková akce by podle mého názoru byla zrovna pro vašeho psa dobrá, aby si zvyknul na psy okolo sebe.
Nechodíte na žádný výběh s podobně velkými psy? Jen tak potkat někde na procházce psa není totéž jako si s ním hrát na volno, nebo jít s několika psy na delší procházku.
Roxi
XXX.XXX.76.148
Výcvikář mi řekl, že ho určitě vzít mám, že kdyby byl nějaký problém tak ho vyřešíme ale chtěla jsem vědět i názor z venku.
Roxi
napsal(a):
Výcvikář mi řekl, že ho určitě vzít mám, že kdyby byl nějaký problém tak ho vyřešíme ale chtěla jsem vědět i názor z venku.
Když se uklidníte vy, bude v klidu i pes. ( Nechci být chytrá, taky jsem nervák, ale tak to prostě je.) Pes vás velice dobře čte, vy si pomyslíte, bacha pes - pomyslíte, neřeknete a pes se chová, jako byste to řekla. Hoďte se do klidu.
Roxi
XXX.XXX.76.148
Právě že nechodíme, každej má psa za plotem nebo ho drží na krátkém vodítku, občas potkáme psa jen venku ale můj pes před velkýma prostě utíká, štěká, bojí se a na malé ze začátku štěká a pak se chce kamarádit, dnes jsme byli venku a povedlo se mi ho usměrnit aby neštěkal na volně pobíhajícího psa, když jsme šli po silnici ale před sousedovic dvěma labradorlama chtěl utíkat pryč, jsem z toho celkem smutná, že mám takového strašpytla.
Nenazvala bych ho strašpytlem, labradoři a ještě k tomu dva, jsou pro kavalírka pěkná monstra. Vy třeba víte, že jsou hodní, nebo si to myslíte, ale bůhví, co vysílali vašemu psu.
Proto je důležitá socializace od mala. Nejen chodit mezi lidi, ale i mezi psy. Když byli mí psi malí, měli jsme štěstí na super pejskaře v okolí. Buď jsme se slízali v určitou dobu na venčení, nebo jsme chodili na výběh. Malí, velcí, tlustí, tencí, mladí, starší, všechno si to tam hrálo, štěňata se naučila chovat "po psím".
Co jsme se přestěhovali, vidím většinu psů na vodítku, bez kontaktu se svým druhem, od malička je jim zakazováno si hrát se psy. Důvody slyším různé - aby si nepoškodili klouby, aby jim větší pes neublížil, aby od někoho něco nechytnul... A psi neumí pořádně s ostatními komunikovat, nerozumí vrčení, řeči těla... Je to smutné.
Roxi
XXX.XXX.76.148
Kdybych měla možnost s ním chodit někam mezi pejsky dřív tak bych to udělala ,ale jak sám píšete a jak to vidím sama tak lidé v mém okolí nejsou moc sdílní a hlavně bydlím na vesnici, kde jsem se několikrát musela vypořádat s tím, že se na nás vyřítil pes na volno buď bez pána nebo s chabým přivoláním a akorát to vystrašilo mého psa. Většina psů je tady jen za plotem a o nějaké socializaci asi ani nemůže být řec a to nemluvím o výchovných metodách,nicméně jsem dnes byla velice šťastná, když jsme s mým psem byli na té socializační procházce, na výzvu cvičitelky jsem ho nakonec pustila na volno a nejenže měl mezi ostatními pejsky skvělé přivolání ale dokonce byl schopný na konci procházky běhat mezi vlčáky aniž by měl ocas pod sebou, sice pokud si ho chtěli očuchat tak ještě sebou cukl a běžel mi to prásknout ale mě to udělalo neskutečnou radost, že byl schopný takto fungovat. Upřímně jsem to nečekala, že to dopadne dobře a hlavně, že se mě bude tak poslouchat.Doufám, že se nám povede ten strach odbourat, když je ještě mladý.
Nevím kam to napsat, tak to napíšu sem do tématu socializační procházka...
Dneska jsme byly s Ginou v zoo na socializační procházce. Hlavně teda kvli tomu, že tam bylo hafec malých a hučných a nepředvídatelných dětí...a to splnilo účel stopro.
Potkaly jsme se s rodinkou, co měla štěndo labíka...tak hned říkám "dobrý den, my jsme tady na socializační prochajdě...můžeme se s váma očuchat, pozdravit? a paní hned dobrý den, my taky socializujeme a budeme rádi"...tak se holky očuchaly, poskákaly kolem sebe..."nashledanou...nashledanou" a šlo se dál....
Já si myslím, že takhle nějak by to mělo probíhat...
Pak jsme viděly štěně asi maliny nebo možná křížence podobného malině...ale míjeli jsme se jinou cestou...ještě dcera říkala...to je škoda, mohly jsme se pozdravit s dalším štěňátkem. Pak jsme na ně náhodně narazili...pán...takovej mladej frajírek, ale stopro drsňák , seděl na lavičce a čekali na paničku, co šla asi na WC, my šly okolo ...štěně dle mého tak max 3 měsíce, možná mladší....i na malinu mi přišlo droboučké na to, že to byl kluk........ale...štěndo, dle mého, naprosto typická reakce, zvedlo se, vydalo se směrem ke Ginuši, poblafávalo, chtělo si hrát.....mělo košík (tak dejme tomu, třeba je to chronickej sběrač a žrout fujtablů) a na škrťáku, byl z mého pohledu docela drsně strhut zpět s přísušným slovním doprovodem a dostal na zadel, ale jako pořádně.
Jako chápu, že je štěně potřeba naučit, že nemůže ke každýmu psovi, co vidí, ale takhle??...Chudák psí miminko.
V první chvíli jsem mu chtěla říct něco od plic, ale pak jsem si říkala, aby se ke štěněti nechoval následně ještě hůř, aby mi dokázal, že se má štěně vychovávat tvrdou rukou. A že by i ta moje intervence k ničemu nevedla, ba naopak....a že kdybychom se zastavily, tak by to štěně nevydrželo a chtělo zase za Ginušou a dostalo by ještě víc.
Jsem z toho taková špatná a říkám si, že jsem mu přeci jen měla říct svoje, že jsem se měla štěněte zastat a jsem na sebe dost naštvaná.
Co děláte vy, když se s něčím takovým setkáte??
Má to smysl někomu takovýmu vůbec něco říkat? Nezhorší to ještě naopak situaci toho psa, aby dotyčný dokázal, že on si to bude dělat po svém, protože tak je to dle něj správné a bude to dělat ještě tvrději a just jo....
No, sardullah, chcete něco povídat člověku, který je větší než Vy a možná má v kapsičce u krtečkových kalhotek pistolku?
Radši ne.
Co kdyby tomu ubožákovi hráblo? Kdyby Vám bylo fuk, co psovi dělal, tak to je jiná, ale takhle se cítit špatně rozhodně nemusíte! Nemůžete mít zodpovědnost za všechny takové divné lidi. A že jich je.
napsal(a):
No, sardullah, chcete něco povídat člověku, který je větší než Vy a možná má v kapsičce u krtečkových kalhotek pistolku?
Radši ne.
Co kdyby tomu ubožákovi hráblo? Kdyby Vám bylo fuk, co psovi dělal, tak to je jiná, ale takhle se cítit špatně rozhodně nemusíte! Nemůžete mít zodpovědnost za všechny takové divné lidi. A že jich je.
Ach jo
Sardullah,
Stoupne mi adrenalin. Napočítám do deseti a s milým úsměvem se optám, jestli daný dvounohý jedinec nepotřebuje kontakt na psí cvičák, kde ho/ji naučí se psem pracovat. Nebo jestli nemá na víc, než dělat pudlíkovi/jezevčíkovi/štěněti kolotoč a zda nechce půjčit mého velkého psa. Vše ve slušnosti a se špetkou humoru.
Jít do konfliktu nemá smysl. Zastat se psa/štěněte při špatném chování majitele ano, souhlasím, je třeba nebýt lhostejná. Jen je třeba nastavit přiměřený přístup.
Nedávno jsem věnovala košík na psa. Byla jsem nakupovat ve vesnici a na zastávce čekal na bus pán s velkým plemenem, asi mladý šarplaninec. Pes měl v tropech na tlamě fixační náhubek, vykulené oči, no prostě na zastávce čekající chudák. V autě jsem měla bezprizorní náhubek na větší psí tlamu, došla jsem za pánem, vysvětlila, věnovala - a byl rád a děkoval. Pes nejmíň 100x. Náhoda, jasně, běžně nikdo nemá košík pro psa navíc. Kdybych na pána naběhla a začla ho kritizovat a hádat se s ním, k ničemu by to nevedlo. Odjet potřeboval.
Se slušností nejdál dojdeš, říkavala moje babička. A je to pravda. Když se mi něco nelíbí, ozvu se. Slušně. Zapředu s takovým majitelem rozhovor, pochválím štěně/psa, zeptám se, proč má škrťák a že u nás mají podobné štěně a to má kožený obojek a... Když vás majitel psa pošle do pryč, ok, ale člověku se uleví, že si své řekl. Může doufat, že aspoň pár slabik někomu utkví v hlavě a něco málo se změní pro dobro toho psa.
napsal(a):
Ach jo
Mě se stalo nedávno totéž, asi jsem to někde už psala, štěndo bylo doslova zmlácené, ne, že dostalo na zadel. My jsme v tom byli nevinně, za náma neuteklo. Taky jsem neřekla nic, pak mne to těžce mrzelo a moje myšlenkové pochody byly naprosto totožné
no tak já minule u písáku viděla mladý pár s menším křížencem. Chlap ho vyvěšoval na obojku, mlátil po zadku, pes se chudák krčil, ocas mezi nohama.
přitom nic nedělal jen chlap chtěl aby byl na určitém místě u deky.
Těžce jsem mu vynadala s tím ať je rád že pes je malý že kdyby měl většího tak mu to brzy spočítá. Pochybuji že to mělo efekt takoví lidi se nezmění jen proto že jim někdo něco řekl jak se psem nezacházet..............
Nechápu proč si někteří lidi pořizují psy když s nimi pak takto zacházejí.............bylo mi ho moc líto
Naopak pak přišla rodinka s 70kg rotvíkem který měl košík a pravili že pes je zlý a nesnáší lidi.
Promluvila jsem na něj a usedl mi na nohy. No a piškot si po souhlasu majitelů hezky spapal skrz ten koš
napsal(a):
Sardullah,
Stoupne mi adrenalin. Napočítám do deseti a s milým úsměvem se optám, jestli daný dvounohý jedinec nepotřebuje kontakt na psí cvičák, kde ho/ji naučí se psem pracovat. Nebo jestli nemá na víc, než dělat pudlíkovi/jezevčíkovi/štěněti kolotoč a zda nechce půjčit mého velkého psa. Vše ve slušnosti a se špetkou humoru.
Jít do konfliktu nemá smysl. Zastat se psa/štěněte při špatném chování majitele ano, souhlasím, je třeba nebýt lhostejná. Jen je třeba nastavit přiměřený přístup.
Nedávno jsem věnovala košík na psa. Byla jsem nakupovat ve vesnici a na zastávce čekal na bus pán s velkým plemenem, asi mladý šarplaninec. Pes měl v tropech na tlamě fixační náhubek, vykulené oči, no prostě na zastávce čekající chudák. V autě jsem měla bezprizorní náhubek na větší psí tlamu, došla jsem za pánem, vysvětlila, věnovala - a byl rád a děkoval. Pes nejmíň 100x. Náhoda, jasně, běžně nikdo nemá košík pro psa navíc. Kdybych na pána naběhla a začla ho kritizovat a hádat se s ním, k ničemu by to nevedlo. Odjet potřeboval.
Se slušností nejdál dojdeš, říkavala moje babička. A je to pravda. Když se mi něco nelíbí, ozvu se. Slušně. Zapředu s takovým majitelem rozhovor, pochválím štěně/psa, zeptám se, proč má škrťák a že u nás mají podobné štěně a to má kožený obojek a... Když vás majitel psa pošle do pryč, ok, ale člověku se uleví, že si své řekl. Může doufat, že aspoň pár slabik někomu utkví v hlavě a něco málo se změní pro dobro toho psa.
No příště to zkusím.....teda doufám, že žádné příště nebude. Ještě, že jsme sebou neměli Jacka....to bych byla asi za majitelku agresivního psa, on je sice bázlivka, ale zároveň takovej starosta, že kdyby tohle viděl a navíc by štěndo zaplakalo, tak by prostě udělal takové bububu, že by na nás koukala celá zoo.