Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Barushka

5.1.2020 08:19
Barushka

XXX.XXX.129.74

Na Nový rok šel manžel jako vždy venčit naše dvě fenky. Hráli si s klackem načež pribihali 3 muži s pejskem. V momentě, kdy probíhali kolem, starší fena bohužel zaútočila na jejich pejska a druhá se přidala. Ani jeden ze psu nebyl na vodítku. A nám se to bohužel stalo poprvé (holt příště lépe předvídat :(.Po chvíli se podařilo Jejich fenku ze spárů našich fenek dostat. Manžel samozřejmě řekl, kde bydlíme, kdyby cokoli. Za tři hodiny na to se přišli majitelé fenky zeptat na ockovaky, s tím, ze zjistili, ze jejich fena je zraněna (Kousnuti na zádech) a půjdou následující den k veterináři. Vše jsme si předali. K veterináři však šli až 4 dny po incidentu, kdy se rana zanitila. No já osobně bych se svými psi jela hned kvůli skrytemu vnitřnímu krvácení ale to je každého věc. Vinu jsme uznali a jsme připraveni uhradit Náklady spojené s léčbou. Existuje nejaky formulář, aby pak nedošlo k tomu, ze po nás budou chtít další peníze související například s psychikou psa (podle vseho ma jejich fenka jiz delší dobu nějaký neuroticky problem ve vztahu k jiným psům)..na co se případně připravit?Děkuji moc

5.1.2020 08:33
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Nic takového neexistuje a poškozený na vás může vymáhat co chce. Nemáte pojistku domácnosti? Jestli ano, pak s poškozeným jedná pojišťovna.

5.1.2020 08:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Barushka napsal(a):
Na Nový rok šel manžel jako vždy venčit naše dvě fenky. Hráli si s klackem načež pribihali 3 muži s pejskem. V momentě, kdy probíhali kolem, starší fena bohužel zaútočila na jejich pejska a druhá se přidala. Ani jeden ze psu nebyl na vodítku. A nám se to bohužel stalo poprvé (holt příště lépe předvídat :(.Po chvíli se podařilo Jejich fenku ze spárů našich fenek dostat. Manžel samozřejmě řekl, kde bydlíme, kdyby cokoli. Za tři hodiny na to se přišli majitelé fenky zeptat na ockovaky, s tím, ze zjistili, ze jejich fena je zraněna (Kousnuti na zádech) a půjdou následující den k veterináři. Vše jsme si předali. K veterináři však šli až 4 dny po incidentu, kdy se rana zanitila. No já osobně bych se svými psi jela hned kvůli skrytemu vnitřnímu krvácení ale to je každého věc. Vinu jsme uznali a jsme připraveni uhradit Náklady spojené s léčbou. Existuje nejaky formulář, aby pak nedošlo k tomu, ze po nás budou chtít další peníze související například s psychikou psa (podle vseho ma jejich fenka jiz delší dobu nějaký neuroticky problem ve vztahu k jiným psům)..na co se případně připravit?Děkuji moc

Řešila jsem takhle to, když mi venku jiný pes natrhnul mému štěněti ucho. Majitelka mi dala okamžitě kontakt a domluvily jsme se, že to uhradí po tom, co veterinář napíše závěrečnou zprávu, že léčba toho určitého zranění je ukončena. Okopírovanou zprávu jsem ji pak předala, ona mě dala peníze a tím to končilo. Ale mě by ani nenapadlo po tom po ní požadovat nějaké další peníze za další problémy.

Nevím, jak je to z právního hlediska - co přesně pak ještě požadovat mohou? Neví někdo? Jestli je opravdu možné požadovat třeba něco za újmu na psychice psa?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2020 08:48

marcelaamax napsal(a):
Řešila jsem takhle to, když mi venku jiný pes natrhnul mému štěněti ucho. Majitelka mi dala okamžitě kontakt a domluvily jsme se, že to uhradí po tom, co veterinář napíše závěrečnou zprávu, že léčba toho určitého zranění je ukončena. Okopírovanou zprávu jsem ji pak předala, ona mě dala peníze a tím to končilo. Ale mě by ani nenapadlo po tom po ní požadovat nějaké další peníze za další problémy.

Nevím, jak je to z právního hlediska - co přesně pak ještě požadovat mohou? Neví někdo? Jestli je opravdu možné požadovat třeba něco za újmu na psychice psa?

A jak by tu újmu na psychice psa prokazovali?

5.1.2020 08:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A jak by tu újmu na psychice psa prokazovali?

Jo, to já právě nevím.

Barushka

5.1.2020 10:52
Barushka

XXX.XXX.129.74

Moc děkuji za odpověď

Barushka

5.1.2020 11:07
Barushka

XXX.XXX.129.74

Začali prave psat, jak je na tom pejsek psychicky špatně, jak i oni, jak možná budou muset jet driv z dovolené atd..no my z toho taky nejsme šťastní...údajně se přes plot neměli radi už driv..Škoda ze jsme nevěděli, Ze když pribihali, nikdo nic nerekl..holt si holky chtěly vyřídit úcty... ale to na věci nic nemění, chyba na naši straně...:(

5.1.2020 11:17
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Barushka napsal(a):
Začali prave psat, jak je na tom pejsek psychicky špatně, jak i oni, jak možná budou muset jet driv z dovolené atd..no my z toho taky nejsme šťastní...údajně se přes plot neměli radi už driv..Škoda ze jsme nevěděli, Ze když pribihali, nikdo nic nerekl..holt si holky chtěly vyřídit úcty... ale to na věci nic nemění, chyba na naši straně...:(

Začnou psát, kolik je stála dovolená, jak se manžel-ka budí v noci hrůzou, jak musela vyhledat psychologa, kolik je stálo ježdění k veterináři.
Podle mně za to mohou obě strany, zaplaťte jim, podle předložených ůčtů.

5.1.2020 13:12
conie

XXX.XXX.206.202

jahodapavel napsal(a):
Začnou psát, kolik je stála dovolená, jak se manžel-ka budí v noci hrůzou, jak musela vyhledat psychologa, kolik je stálo ježdění k veterináři.
Podle mně za to mohou obě strany, zaplaťte jim, podle předložených ůčtů.

Ano, účtů od veterináře, jinak bych navíc dala max lahvinku na omluvu a dost.

5.1.2020 15:49
EvaEva

XXX.XXX.75.159

I druhy pes byl na volno....takze podle mne,jen zaplatit ucet veta,alespon ja bych to tak delala

5.1.2020 17:30

marcelaamax napsal(a):

Takhle nějak si představuju, že by se to mělo řešit.

Včera nám také na procházce psa kousnul jiný pes, naštěstí nijak vážně. Od jeho majitelky jsem si vyžádala kontakt, po návštěvě veteriny jsem ji informovala, jak to vypadá, a domluvily jsme se, že po doléčení jí předložím účet z veteriny. Akorát tedy do toho telefonu začínala cosi o tom, že na tom máme vinu obě, tak jí možná už otrnulo a bude se cukat při placení. Ale na to rozhodně nepřistoupím, oba psi byli v danou chvíli na vodítku, já jsem svého měla nakrátko, ale ona psa neudržela a vlála za ním několik metrů až k nám. Navíc se zmohla jen na křik a bezmocné popotahování za vodítko, vyprostit svého psa z tlamy toho jejího jsem musela sama. A donést ho kilometr k autu a shánět veterináře taky, paní pokračovala v procházce.

Pak poreferuju, jak to dopadlo. Samozřejmě nejdůležitjší je, aby se kousance vyhojily bez následků, peníze jsou až na dalším místě, ale myslím si, že se jedná o elementární slušnost.

5.1.2020 17:53
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Máte svědky, ev, kamerový záznam , nebo písemné uznání viny ?

5.1.2020 17:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Takhle nějak si představuju, že by se to mělo řešit.

Včera nám také na procházce psa kousnul jiný pes, naštěstí nijak vážně. Od jeho majitelky jsem si vyžádala kontakt, po návštěvě veteriny jsem ji informovala, jak to vypadá, a domluvily jsme se, že po doléčení jí předložím účet z veteriny. Akorát tedy do toho telefonu začínala cosi o tom, že na tom máme vinu obě, tak jí možná už otrnulo a bude se cukat při placení. Ale na to rozhodně nepřistoupím, oba psi byli v danou chvíli na vodítku, já jsem svého měla nakrátko, ale ona psa neudržela a vlála za ním několik metrů až k nám. Navíc se zmohla jen na křik a bezmocné popotahování za vodítko, vyprostit svého psa z tlamy toho jejího jsem musela sama. A donést ho kilometr k autu a shánět veterináře taky, paní pokračovala v procházce.

Pak poreferuju, jak to dopadlo. Samozřejmě nejdůležitjší je, aby se kousance vyhojily bez následků, peníze jsou až na dalším místě, ale myslím si, že se jedná o elementární slušnost.

Jee zdravím, Vás jsem tu dlouho neviděla .

Jinak u nás to tehdy bylo ještě jinak a já jsem po majitelce druhého psa peníze nechtěla - nechtěla jsem to vůbec řešit. Jelikož my jsme sháněli psa na "socializaci", na pohrání. Paní se nabídla, že má bezproblémového psa, který miluje štěňata a společně jsme se domluvily na tom, že psy spolu pustíme. Chvíli si hráli, jenže pak ho druhý pes zničeho nic rafnul do ucha a natrhl mu ho - to bylo řevu a krve. Ale nebylo to vyloženě napadení jako takové - později jsem se dozvěděla, že ta plemena prostě takhle "štípou", akorát štípnul tak blbě do ucha. Paní okamžitě dávala kontakt a omlouvala se, že se ji to ještě nestalo, hned po kousnutí psa okřikla a přivolala - byl velmi poslušný, to bylo vidět od začátku. Já jsem jela hned na veterinu s tím, že žádné peníze nechci, že tohle se prostě stane. Jenže paní si vyprosila kontakt na mně a hned navečer se na psa ptala a nedala se odbýt s tím, že tohle zaplatí ona. Nebylo to nic vážného - i když je to do teď vidět a pes se chvíli pak bál podobně vypadajících psů a celkem trápení to s ním bylo při ošetřování - od té doby měl problém s veterinou. Nebyla to ani nijak drahá záležitost a v tomhle případě bych ty peníze opravdu nevyžadovala - jo něco jiného by bylo, kdybych měla svého psa u sebe, nekontrolovatelně přiběhl jiný pes a rafnul ho....

A jak je na tom váš pes? Držím palce, ať z toho nemá šrámy ani na těle, ani na duši.

5.1.2020 18:26

Díky.

Má 2 menší kousance nahoře na pravé přední a jeden větší šrám dole na plecích, tam je i odtržené podkoží (navenek jen menší díra od zubu). Vzhledem k tomu, že si do 13kg psa kousnul BSP, tak to dopadlo ještě dobře. Včera kulhal, dneska už se se mnou přetahuje o vodítko, když jdeme na chvíli venčit. Nafasoval antibiotika na týden a musíme tu "kapsu" 3x denně čistit stříkačkou, tak to se mu moc nelíbí, ale dává to. Akorát má tendence hodně si to olizovat, sice veterinář říkal, že u rány tohoto typu je to i žádoucí, aby se to předčasně neuzavřelo, ale od včerejška už si to rozlízal do dvojnásobné velikosti, tak jsem mu na krk dala provizorní límec. Občas ho nechám ránu párkrát olíznout, pak zas nasadím.
Horší je, co to udělá s psychikou, i když dneska se mi na procházce hrnul za druhým psem s kňučením a nadšením štěněte (zlá panička kontakt nedovolila), tak se s tím snad popasuje dobře. On je od mala takový nevyléčitelná optimista.

5.1.2020 18:28

jahodapavel napsal(a):
Máte svědky, ev, kamerový záznam , nebo písemné uznání viny ?

Svědkové tam zrovna nebyli a místo kamerování jsem pochopitelně bránila psa. Na sepisování záznamu jsem nepomyslela, řešila jsem, kde sehnat v sobotu odpoledne veterináře.

6.1.2020 18:13

Barushka :
"Ani jeden ze psu nebyl na vodítku".
Záleží na tom, kde běžel napadnutý pes. Jestli běžel pánovi u nohy, připadně mezi nimi třemi a vaše feny na něj vlítly, tak bych jeho vodítko až tak moc neřešila.
Jestli mám psa u nohy, nebo metr vedle, tak by vodítko asi nic neřešilo. Jedině, že bych na něm psa zvedla do vzduchu.

6.1.2020 18:32

Barushka :
"Ani jeden ze psu nebyl na vodítku".
Záleží na tom, kde běžel napadnutý pes. Jestli běžel pánovi u nohy, připadně mezi nimi třemi a vaše feny na něj vlítly, tak bych jeho vodítko až tak moc neřešila.
Jestli mám psa u nohy, nebo metr vedle, tak by vodítko asi nic neřešilo. Jedině, že bych na něm psa zvedla do vzduchu.

Já bych si teda své psy chytila, zvlášť když mají hračku. Tohle mohlo dopadnout ještě úplně jinak.
Aj obráceně - když vidím cizího psa s klacíkem, jídlem,.. tak svého sbírám pryč.

Jinak psychická újma u psů se normálně řeší, jistě od doby, kdy pes není věc.
Vezměme případ, kdy by napadený pes zahynul. Zaplatím benzin, protože ho chudák majitel vezl na veterinu? Protože to je nějaký uznatelný náklad? To je ostuda.

6.1.2020 18:39

"Aj obráceně - když vidím cizího psa s klacíkem, jídlem,.. tak svého sbírám pryč".
S tím jasně souhlasím. Proto píšu, že kromě vodítek, záleží na tom, kde který pes byl.
Jestli napadený bezprostředně u majitele, na jakou vzdálenost se míjeli, jak daleko si cizí feny doběhly......

6.1.2020 18:47

Nejvyšší soud pravil, že když byl pes jen poraněný a dál se pak účastnil výstav atp., tak 500 tisíc za trápení se páníčka neuzná.
Zkoumá se i míra zavinění obou stran.. zrovna tady tento případ na to sedí.. "újma" nemajetková by se snížila.
Jsem to četla někde..

Přidejte reakci

Přidat smajlík