Anglicky bulterier z PP

Prodám Bulteriéra - Momentálně máme k dispozici jednoho chlapečka, kterému...
35000 Kč
Dobrý den, sháním už delší dobu štěňátko anglického bulteriéra. S pejsky zkušenosti mám, dala bych mu skvělý a milující domov. Jen to má háček, pokud by se zde našel někdo, kdo by byl ochotný mi pejska prodat na splátky, byla bych mu vděčná. Nemám problém se smlouvou, nebo se s chovatelem/majitelem scházet, aby měl možnost mě pořádně poznat a udělat si svůj obrázek. Co se týče jeho potřeb, na to jsou finance vždy, o tom žádná. Jen prostě našetřit X tisíc je pro mne nemožné z osobních důvodů, a volba splátky by mi dosti pomohla, dosáhnout mého snu.
Děkuji za každou reakci.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Když si tu splátku budete nějaký čas dávat stranou nebudete mít psa sice hned, ale třeba až za rok a bez splátek...rok je jako nic, to uteče...
Jinak i štěně vás může stát další výdaje, naše buli si v půl roce zlomila nohu- prý běžná zlomenina u bulíků, měla by jste na operaci? stojí stejně jako pořízení štěněte...
Vím, že když přijde nějaký nečekaný výdaj ohledně pejska, tak je to finančně náročné. Ano, to bych zvládla nějakým způsobem sehnat, ikdybych na tom měla být bitá já a v dost věcech se omezit. A hlavně mám známého veterináře, s kterým by se dalo domluvit a je to šikovný člověk, který pro zvířátko v nouzi udělá cokoliv.
A ta splátka je spíš jen kdyby někdo měl pejska s PP a byl ochotný na to přistoupit. Kdyby měl někdo pejska bez PP, ačkoliv to hodně pejskařů nemá rádo a já to také nevyhledávám. Ale pokud by to znamenalo dát mu domov, lásku a péči, jdu do toho. A ano, taky vím, že pejsek bez PP by mohl být více finančně náročný, kvůli zdraví, i tohle riziko vím.
_Fifinka
XXX.XXX.110.35
Camii
napsal(a):
Vím, že když přijde nějaký nečekaný výdaj ohledně pejska, tak je to finančně náročné. Ano, to bych zvládla nějakým způsobem sehnat, ikdybych na tom měla být bitá já a v dost věcech se omezit. A hlavně mám známého veterináře, s kterým by se dalo domluvit a je to šikovný člověk, který pro zvířátko v nouzi udělá cokoliv.
A ta splátka je spíš jen kdyby někdo měl pejska s PP a byl ochotný na to přistoupit. Kdyby měl někdo pejska bez PP, ačkoliv to hodně pejskařů nemá rádo a já to také nevyhledávám. Ale pokud by to znamenalo dát mu domov, lásku a péči, jdu do toho. A ano, taky vím, že pejsek bez PP by mohl být více finančně náročný, kvůli zdraví, i tohle riziko vím.
Psa bez PP Vám na splátky nikdo neprodá, většinou se jedná o množitele, kteří shrábnou prachy a už Vás nechtěj vidět. Pokud chcete mermomocí cpát peníze do bezPP psa na veterině, tak raději pomozte nějakému bulíkovi v nouzi (FB: Bulterier v nouzi, Bulíci v nouzi…)
Jen si dejte bacha, ať neskončíte jak moje známá, která do psa kvůli jeho mizernému zdraví cpe celou svou výplatu. Naletěla množiteli, který ji nasliboval hory doly, pak z ní za bezPP psa vytáhl 20 tis. Teď jí táhne na čtyřicítku, žije u rodičů, má jen nemocného psa-ničitele a žádný život. Ne nadarmo se říká, že za blbost se platí...
rapotacka11
napsal(a):
NE!
Prostě. ne, je to nesmysl !
Člověk opravdu nemusí mít všechno, co si zamane.
Mít psa znamená výdaje.
Láska a péče?
Pes potřebuje akci, výcvik, sport a i to stojí
hromadu peněz a mladý pes i spoustu času.
Možná si zkuste uvědomit, že do péče patří i výcvik a věnování mu času. Chápu, že si potřebujete prosadit svojí a chcete slovíčkařit, ale když se neumíte bavit slušně bez arogance, tak si své prupovídky nechte pro sebe. Nejsem nějaké pubertální děcko, které se musí pyšnit tímhle plemenem. Jsem normální dospělý člověk, který by si rád splnil sen a psa chce kvůli jeho dobré povaze. Slušně jsem se optala zda tahle možnost je. Pokud by se něco takového našlo, své zbylé možnosti jak bude o psa postaráno, co vše bude mít k dispozici, kam budeme chodit na cvičák atd. Budu probírat s chovatelem. Pouze jsem se optala.
_Fifinka
napsal(a):
Psa bez PP Vám na splátky nikdo neprodá, většinou se jedná o množitele, kteří shrábnou prachy a už Vás nechtěj vidět. Pokud chcete mermomocí cpát peníze do bezPP psa na veterině, tak raději pomozte nějakému bulíkovi v nouzi (FB: Bulterier v nouzi, Bulíci v nouzi…)
Jen si dejte bacha, ať neskončíte jak moje známá, která do psa kvůli jeho mizernému zdraví cpe celou svou výplatu. Naletěla množiteli, který ji nasliboval hory doly, pak z ní za bezPP psa vytáhl 20 tis. Teď jí táhne na čtyřicítku, žije u rodičů, má jen nemocného psa-ničitele a žádný život. Ne nadarmo se říká, že za blbost se platí...
Vím, že většinou se jedná o množitele, ale také to není pravidlo. Může to být člověk co nechal bulíka připustit jednou a konec. Asi jsem to špatně napsala, celý začátek diskuze. Ale spíše mi šlo o to zjistit pohled zda se to dá. Tato informace, že se prodá pejsek s PP na splátky a po jeho doplacení, chovatel zašle papíry. A připojila k tomu informaci, že sama bulíka sháním.
...dle mého pokud s tímto vyrukujete na solidního chovatele, tak neprodá a nevyjde vstříc, protože si přesně bude klást otázky, které tady zazněly a nebyly vám moc příjemné........ona totiž pořizovací cena je opravdu to nejmenší, pokud svému psovi budete chtít zajistit opravdu kvalitní život s všestranným vyžitím + počítat s tím, že kdyby nedejbože přišel nějaký úraz či vážnější nemoc, zda v tu chvíli opravdu budu moci zaplatit.....no a mohu mít známého veterináře, ale i ten musí být nějak živ, ono může dát levněji či zadarmo běžnou péči, ale pokud přijde něco vážnějšího tak ty částky jsou opravdu mnohdy horentní a člověk se i na chvilku může zadlužit........
ZinaO5
XXX.XXX.41.157
Chápu, že si toužíte splnit sen, ale proč hned? Rok si spořit na psa je myslím dobré řešení. Navíc byste měla mít na účtu ještě větší zálohu pro případnou veterinární péči, pokud by jí pes potřeboval. Znám několik Anglických bulterieru, kteří mají i přes dobrý původ zdravotní problémy vyžadující nákladnou léčbu.
Šetřete na něj bez něj.
Půjde to fakt líp než s ním.
Vše se den za dnem zdražuje.
Není to fakt zanedbatelné i když
nejste možná materialista.
Moc nepočítejte, že vet bude
dělat dobrý skutky ze soucitu.
Odrazuji Vás jen abyste nezjistila,
že pes může být brzičko větší starost než radost.
Ale pořiďte si co chcete.
Jo myslela jsem , že jste "puberta"
nebo hodně blízko.
Peníze - to bych zvládla nějakým způsobem sehnat
Doufám, že víte jakým.
Janae1
XXX.XXX.160.6
Camii
napsal(a):
Dobrý den, sháním už delší dobu štěňátko anglického bulteriéra. S pejsky zkušenosti mám, dala bych mu skvělý a milující domov. Jen to má háček, pokud by se zde našel někdo, kdo by byl ochotný mi pejska prodat na splátky, byla bych mu vděčná. Nemám problém se smlouvou, nebo se s chovatelem/majitelem scházet, aby měl možnost mě pořádně poznat a udělat si svůj obrázek. Co se týče jeho potřeb, na to jsou finance vždy, o tom žádná. Jen prostě našetřit X tisíc je pro mne nemožné z osobních důvodů, a volba splátky by mi dosti pomohla, dosáhnout mého snu.
Děkuji za každou reakci.
Jako OSVČ říkám, to vy chovatel musel být hlupák, aby dal štěně moderního plemene dal někomu na splátky. Stejnou lásku štěněti nabídne solventní zájemce a pro chovatele je alespoň v tomto směru bude život jednodušší.
Všichni totiž slibují a pak nejen, že jsou starosti s kontrolou splátky, ještě se splátka musí urgovat a doufat, že ji někdo zaplatí, když nezaplatí, tak nikdo nic nezmůže.
Jinak toužíte "delší dobu", za tu "delší dobu" touhy už jste mohla mít našetřeno. Já teda asi tuším, proč nejde šetřit, ale je to jedno, prostě psa nemusí mít.
Janae1
napsal(a):
Jako OSVČ říkám, to vy chovatel musel být hlupák, aby dal štěně moderního plemene dal někomu na splátky. Stejnou lásku štěněti nabídne solventní zájemce a pro chovatele je alespoň v tomto směru bude život jednodušší.
Všichni totiž slibují a pak nejen, že jsou starosti s kontrolou splátky, ještě se splátka musí urgovat a doufat, že ji někdo zaplatí, když nezaplatí, tak nikdo nic nezmůže.
Jinak toužíte "delší dobu", za tu "delší dobu" touhy už jste mohla mít našetřeno. Já teda asi tuším, proč nejde šetřit, ale je to jedno, prostě psa nemusí mít.
Ono jsou chovatelé, kteří na splátky dávají, ale ne přímo, ale přes nějakou tu půjčovací firmu, takže chovatel peníze má a případné dluhy si řeší firma, která už to má zmáknutý. Ale moc jich asi nebude a u módního plemene, kde není problém štěňata udat, asi k tomu ani nemají důvod.
assil
napsal(a):
Ono jsou chovatelé, kteří na splátky dávají, ale ne přímo, ale přes nějakou tu půjčovací firmu, takže chovatel peníze má a případné dluhy si řeší firma, která už to má zmáknutý. Ale moc jich asi nebude a u módního plemene, kde není problém štěňata udat, asi k tomu ani nemají důvod.
.....myslím si, že chovatel vyjde s cenou štěněte vstříc někomu kdo už od něj psa měl, jsou v kontaktu a za situace, že pes ze dne na den už není, pak chápu, že člověk těch dvacet, třicet a více tisíc na nové štěně okamžitě nemá a tak se domluví například, že půlku ceny dá při odběru a druhou za nejbližší možnou dobu, ale klasický splátkový kalendář s člověkem, kterého chovatel ani nezná, neudělá nikdo..........
Našetřit, ano to se dá. Nic jiného mi nezbyde. Pubertální děcko nejsem a s psy zkušenosti mám. Měla jsem dobrmana s papíry, zemřela v 13 letech na stáří. Poté jsem měla špice bez PP a ten se dožil 11 let. Nebudu tvrdit, že nikdy neměli zdravotní problémy, měli. Dobrmanka měla dokonce dost vážné problémy a vše jsme zvládli. Je teda fakt, že v té době jsem šla a psa hned koupila. Ale doba je jiná a přidali se další výdaje, takže tolik teď momentálně nemám. Nebo spíše mám, ale jen na koupi a pak znova střádat kdyby náhodou se něco stalo mi nepřijde logické, když se to musí řešit hned. Proto se ptám na splátky, je pro mě lepší vzít pejska na splátky a kdyby něco sáhnout do úspor než úspory dát na koupi a pak se modlit aby se nic nestalo minimálně rok či dva.
Camii
napsal(a):
Možná si zkuste uvědomit, že do péče patří i výcvik a věnování mu času. Chápu, že si potřebujete prosadit svojí a chcete slovíčkařit, ale když se neumíte bavit slušně bez arogance, tak si své prupovídky nechte pro sebe. Nejsem nějaké pubertální děcko, které se musí pyšnit tímhle plemenem. Jsem normální dospělý člověk, který by si rád splnil sen a psa chce kvůli jeho dobré povaze. Slušně jsem se optala zda tahle možnost je. Pokud by se něco takového našlo, své zbylé možnosti jak bude o psa postaráno, co vše bude mít k dispozici, kam budeme chodit na cvičák atd. Budu probírat s chovatelem. Pouze jsem se optala.
Já žádnou aroganci nečtu, jenom praktická upozornění. I jiní vám napsali - nekupujte (žádné zvíře), pokud nemáte na pořizovací cenu. protože to je opravdu ten nejmenší výdaj.
Zrovna bulíci jsou plemenem hodně zatíženým na nemoci. Takže pokud byste pořídili bezpapoše,protože nemáte dostatek peněz,fakt si koledujete o to, abyste celý život nedělali nic jiného,než sponzorovali veterinu (tedy v případě,že pes v mladém věku neumře na problémy se srdcem). Takže to chce hledat štěňata ze spojení po plně testovaných rodičích, a taková štěnda nejsou levná a nikdo vám je na splátky nedá. Takže radím jako ostatní, šetřete, a pořiďte,až na psa budete mít,nebo dejte šanci psovi v nouzi (ale tam je u bulíka zase velký riziko,že zdravotní problémy budou).
Já to vidím podobně jako ostatní, psa si pořiďte, až na to budete mít. Může se vám stát, nám se to třeba stalo, že za první měsíc společného soužití dáte víc, než byla pořizovací částka psa s PP po výborných rodičích, ani za to nikdo nemusí moct, prostě občas se stane, že máte smůlu.
Dobrý chovatel si je nákladnosti péče vědom, proto vám psa na splátky nedá, u špatného, co je rád, že se štěňat zbaví, asi kupovat nechcete.
Známý veterinář je určitě fajn, ale pokud to není zrovna majitel velké kliniky, tak na všechny úkony nemusí stačit, a jakmile budete potřebovat pomoc velké kliniky kvůli lepšímu vybavení, tak se začnete pohybovat v úplně jiných číslech.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.15
S diskutující celkem souhlasím, ale na druhou stranu ten neustálý požadavek skoro všech, že musí mít každý kdo si pořizuje psa finanční rezervy, kdyby pes onemocněl...
No, nevím....
Vím, co veterina stojí a vím, co se všechno se psem může stát a mám pocit, že kdyby člověk měl mít rezervy na průšvihy, tak si psa může pořídit Babiš, Kellner a pár dalších.
Například znám psa, který - ve štěněcím věku 14 denní hospitalizace parvoviróza, potom dvakrát velké šití potrhán psem, zlomena noha jak přelézal plot a zahákl se zadní. Operace DLK 2x, utržený kolenní vaz - titanový implantát. V devíti letech rakovina - chemoterapie. Ještě pár viróz a podobných drobností.
Tohle si má všechno člověk našetřit, než si pořídí psa?? Vždyť jsou to statisíce.
Taky znám psy, kteří za celý život byli jenom na očkování. Tak to prostě je.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S diskutující celkem souhlasím, ale na druhou stranu ten neustálý požadavek skoro všech, že musí mít každý kdo si pořizuje psa finanční rezervy, kdyby pes onemocněl...
No, nevím....
Vím, co veterina stojí a vím, co se všechno se psem může stát a mám pocit, že kdyby člověk měl mít rezervy na průšvihy, tak si psa může pořídit Babiš, Kellner a pár dalších.
Například znám psa, který - ve štěněcím věku 14 denní hospitalizace parvoviróza, potom dvakrát velké šití potrhán psem, zlomena noha jak přelézal plot a zahákl se zadní. Operace DLK 2x, utržený kolenní vaz - titanový implantát. V devíti letech rakovina - chemoterapie. Ještě pár viróz a podobných drobností.
Tohle si má všechno člověk našetřit, než si pořídí psa?? Vždyť jsou to statisíce.
Taky znám psy, kteří za celý život byli jenom na očkování. Tak to prostě je.
Tak je jasný,že ty destitisíce člověk mít nemusí,ale pokud nemám na to si v krátké době našetřit a koupit štěně třeba za dvacet tisíc, tak mě může i pár tisícová viroza položit. NEbo ještě jinak,pokud budu štěně splácet,tak nebudu už mít právě na žádné mimořádné výdaje....
Na svého vysněného psa jsem šetřila měsíčně po 500 kc... stal 25.000,-
Žádný soudný chovatel psa na splátky neprodá, co kdyz se psovi něco stane? Veterina není levná záležitost. A kde jsou veci kolem? Navic i kvalitní krmení něco stojí....
Raději dávejte z výplaty bokem a kupte štěně, az si budete jista, že jste schopna utáhnout jej finančně bez zadlužení...
Dobře, tak znova. Mám úspory, za které si mohu koupit psa hned. Ale když ho koupim, nezbyde nic na tu situaci ,,kdyby náhodou se něco stalo” což se musí řešit hned. Proto mi přijde logičtější si vzít pejska na splátky a kdyby něco, abych měla kam sáhnout, než vše dát za pejska a pak se modlit, aby se něco nestalo nebo aby byl zdravý, minimálně rok ne-li dva. Jestli mě chápete.
Camii
napsal(a):
Dobře, tak znova. Mám úspory, za které si mohu koupit psa hned. Ale když ho koupim, nezbyde nic na tu situaci ,,kdyby náhodou se něco stalo” což se musí řešit hned. Proto mi přijde logičtější si vzít pejska na splátky a kdyby něco, abych měla kam sáhnout, než vše dát za pejska a pak se modlit, aby se něco nestalo nebo aby byl zdravý, minimálně rok ne-li dva. Jestli mě chápete.
Tak si kupte psa hned, když na něj máte, a půjčte si až kdyby nahodou nastalo to "nahodou", a když nenastane, tak tím líp, ne...?
Vždyť je to celý naruby - mít peníze, ale přesto se zadlužit předem, kvůli věci která třeba nikdy nenastane...
Za mě - kupuji jen to, na co mám. Nikdy a nic na splátky, zejména ne nic, bez čeho se dá obejít. A to pes je.
Takže pokud na psa právě teď máte, fajn, kupte si ho.
Ale obecně pokud píšete, že je pro vás problém našetřit si X tisíc, pak si dovolím pochybovat, že na psa právě teď máte. Jinak si neumím představit, proč bych si brala na splátky něco, na co peníze mám. A ne, váš argument se železnými zásobami na veterinu vám nevěřím. Vám to možná takhle přijde logičtější, ale podle mě je logické si koupit to, na co mám a nevymýšlet splátky, přičemž si údajně v rezervě syslíte na "kdyby něco".
Dnešní splátková doba je mi prostě cizí.
Edit: Tak Pišišvor mě předběhla...
Prohledejte i útulky. před vánoci třeba v Lysé měli dvě bordeauxské dogy. A ano i vořech který je zcela zadarmo potřebuje krmivo a veterinární péči. A ta se v případě nemoci či úrazu může opravdu vyšplhat do řádů desetitisíců. Kupní cena není jediný a poslední výdaj za psa. Nebo přehodnoťte plemeno když je modní a cena vysoká. Všichni nade mnou radí dobře.....................a známý veterinář na tom nemění vůbec nic
předběhly jste mne obě
Jako, z pozice chovatele bych Vám po takovém argumentu neprodala štěně, ani kdybyste ho pak chtěla zaplatit hned - odradilo by mě Vaše komplikované a iracionální myšlení.
... a to jsem prodala jedné mládežnici a dvěma studentkám VŠ štěňata se slevou. Toho rozhodně toho nelituju, a udělala bych to zase, protože to jsou nejlépe prezentované odchovy, co mám v civilu
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jako, z pozice chovatele bych Vám po takovém argumentu neprodala štěně, ani kdybyste ho pak chtěla zaplatit hned - odradilo by mě Vaše komplikované a iracionální myšlení.
... a to jsem prodala jedné mládežnici a dvěma studentkám VŠ štěňata se slevou. Toho rozhodně toho nelituju, a udělala bych to zase, protože to jsou nejlépe prezentované odchovy, co mám v civilu
Když soudíte podle psaného projevu a nemáte zájem poznat osobně? Dík, ani bych od Vás štěně nechtěla :)
Camil - o penezich se da dohodnout. Jen - nikdo to neudela s cizim clovekem. Tak s tim moc nepocitejte
Camii
napsal(a):
Když soudíte podle psaného projevu a nemáte zájem poznat osobně? Dík, ani bych od Vás štěně nechtěla :)
Soudím podle toho, co jste sem dobrovolně dala k dispozici.
A ano, zájemce o štěňata soudím podle prvotního projevu (ať už je to písemný, telefonický, nebo osobní), a pokud mám pochybnosti hned v začátku, tak už se do dalších fází nepouštím.
Ale chovám jiné plemeno, takže my se v této situaci nesetkáme
A když bysme se dohodli, případně nás kdykoliv navštívit. Jsem otevřená všemu. Ale když mě zde lidi soudí, jen proto že mám jiný pohled na věc než oni a ačkoliv je mé řešení komplikovanější, ale není ani špatné? A dostanu za to pomáu vynadano a že mně by štěně chovatel neprodal? Myslím si, že je to zcela přehnané. Pár lidí zde má pochopení a dokáže diskutovat normálně, ale vyzdvihovat se tu jak jsem někomu dala slevu na štěně, ale jen proto, že moje řešení se nelíbí a hned mě zavrhne, že mně by štěně ani neprodal? Dost přehnané.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Soudím podle toho, co jste sem dobrovolně dala k dispozici.
A ano, zájemce o štěňata soudím podle prvotního projevu (ať už je to písemný, telefonický, nebo osobní), a pokud mám pochybnosti hned v začátku, tak už se do dalších fází nepouštím.
Ale chovám jiné plemeno, takže my se v této situaci nesetkáme
Co je špatně? Že mám známého veterináře? Tak to se podržte, má teta má dokonce chovatelskou stanici a vlastní cvičák. A jen proto, že jsem navrhla jedno řešení, které je pro mě schůdnější než ostatní, protože se jedná o mou situaci. Poslechnu si tohle. 🤷🏼♀️
Camii
napsal(a):
Co je špatně? Že mám známého veterináře? Tak to se podržte, má teta má dokonce chovatelskou stanici a vlastní cvičák. A jen proto, že jsem navrhla jedno řešení, které je pro mě schůdnější než ostatní, protože se jedná o mou situaci. Poslechnu si tohle. 🤷🏼♀️
Já myslím, že je špatně, že chcete psa, kterého si nemůžete dovolit koupit. To bude alfa a omega celé téhle diskuze.
Camii
napsal(a):
Ne, tohle je v pořádku, ale já asi nemám potřebu si s Vámi "měřit pindíka" v tom, kdo jsem, a kdo máme jaké známé nebo příbuzné
Prostě je to můj osobní dojem, a napsala jsem Vám jen to, jak to vnímám z pozice chovatele, nic víc, nic míň.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ne, tohle je v pořádku, ale já asi nemám potřebu si s Vámi "měřit pindíka" v tom, kdo jsem, a kdo máme jaké známé nebo příbuzné
Prostě je to můj osobní dojem, a napsala jsem Vám jen to, jak to vnímám z pozice chovatele, nic víc, nic míň.
To byla spíše mírná nadsázka. Protože už nevim kudy kam, ať napíšu cokoliv. Vše je špatně. 🤷🏼♀️ Asi nejsem vhodný kandidát na pejska. Divim se jak mé dvě fenky se mnou mohly odžít tolika let, když mám tak špatný pohled a názory. 🤦🏼♀️ a nejsem dokonalý kandidát.
Camii
napsal(a):
To byla spíše mírná nadsázka. Protože už nevim kudy kam, ať napíšu cokoliv. Vše je špatně. 🤷🏼♀️ Asi nejsem vhodný kandidát na pejska. Divim se jak mé dvě fenky se mnou mohly odžít tolika let, když mám tak špatný pohled a názory. 🤦🏼♀️ a nejsem dokonalý kandidát.
Ale vždyť Vám tu všichni do jednoho poradili, jaký zvolit postup - můžete s tím nesouhlasit, můžete nám vynadat, rozbrečet se..., můžete cokoliv - internet toho snese hodně.
... ale na Vaší situaci to vůbec nic nezmění.
Camii
napsal(a):
Přece nemusíte dát na anonymní diskuzi. Máte svou hlavu, svůj názor, svůj život, dámy zde vám jen poradily. Jak s vaší situaci naložite je čistě na vás, přeji hodně štěstí.
Camii
napsal(a):
A když bysme se dohodli, případně nás kdykoliv navštívit. Jsem otevřená všemu. Ale když mě zde lidi soudí, jen proto že mám jiný pohled na věc než oni a ačkoliv je mé řešení komplikovanější, ale není ani špatné? A dostanu za to pomáu vynadano a že mně by štěně chovatel neprodal? Myslím si, že je to zcela přehnané. Pár lidí zde má pochopení a dokáže diskutovat normálně, ale vyzdvihovat se tu jak jsem někomu dala slevu na štěně, ale jen proto, že moje řešení se nelíbí a hned mě zavrhne, že mně by štěně ani neprodal? Dost přehnané.
Pár lidí zde má pochopení ...
Všichni tady jsme toužili po psovi.
Někdo měl možnost ho mít, někdo čekal roky.
Třeba já. A můžu Vás ujistit, že i když jsem musela čekat
dlouho, "chutnalo" mi to stejně, jako kdybych byla mladší.
To, co jsem se svým psem chtěla prožívat já,
to si prožily moje děti a šťastní jsme byli se psem všichni.
Hlavně já.
rapotacka11
napsal(a):
Pár lidí zde má pochopení ...
Všichni tady jsme toužili po psovi.
Někdo měl možnost ho mít, někdo čekal roky.
Třeba já. A můžu Vás ujistit, že i když jsem musela čekat
dlouho, "chutnalo" mi to stejně, jako kdybych byla mladší.
To, co jsem se svým psem chtěla prožívat já,
to si prožily moje děti a šťastní jsme byli se psem všichni.
Hlavně já.
Ano, pár lidí. Ale zbytek se vyžívá v útocích, zesměšňování a nebo podkopávání. Protože jiný názor než jejich neexistuje, natož jiné řešení. Proto jsem došla k názoru, že radši si našetřím ještě něco navíc. Jak se říká, 100 lidí, 100 chutí.
Camii, odpusťte staršímu člověku, ale připadá mi, že právě Vy jste zbytečně agresivní a arogantní. Když Vám někdo napíše něco, co Vám nejde „pod fousy“, tak úplně zbytečně startujete a napadáte. Ale to byla jen taková poznámka na okraj.
Přidám se k těm, kteří Vám tu napsali, že máte převelice malou šanci na to, aby Vám někdo dal štěně na splátky. Podívejte se na to z pohledu chovatele - on přece není zaopatřovací ústav (a taky nemá možnosti jak od zájemce, který se rozhodne nezaplatit, případně peníze vymoct). Proč si ty peníze někde nepůjčíte (v bance, v rodině, u přátel) a nesplácíte? Proč má být chovatel ten, kde přebírá rizika?
Ale to jsou spíš řečnické otázky, že?!
Doporučuju Vám mrknout na FB na Bullterrier Rescue Slovakia. Velmi často tam bývají mladá zvířata (ne teda přímo štěňata), objevují se tam naprosto bezproblémoví psi (nejen ti problematičtí a „rizikoví“). Anebo výše zmíněný Bulterier v nouzi (i když tam je šance podstatně menší než u slovenských děvčat). Anebo prostě do bulteriéřích skupin napište poptávku. Jak říkám, štěně nejspíš neseženete, ale mladého, perspektivního psa jistě ano. (Není to tak dávno, co jedna chovatelská stanice nabízela za velmi slušnou cenu dva odrostlé mladíky, protože nebyli vhodní na výstavy a do chovu.)
A proč bych měl kupovat na splátky a dělat zde ze sebe socku, když si můžu půjčit v bance, nebo nebance a nikdo to nemusí vědět. No ale zrovna brát si na psa půjčku......
Život je kompromis a taky bych chtěl spoustu věcí, nicméně mám pouze to co si mohu dovolit.
Odteď budou prodávající chovné stanice mimo dalších někdy stupidních požadavků i doložit výpis z účtu
Camii
napsal(a):
...tak takhle, pokud máte našetřeno v ceně štěněte s PP a víte, že kdyby se něco stalo po jho zdravotní stránce, tak jste schopna to utáhnout, tak bych vůbec tady nebyla, ale hnala pro štěně, ani já nemám ušetřeno kdyby něco, ale vím, že kdyby to něco nastalo, tak pár tisíc dohromady dám, pokud něco opravdu finančně náročného, tak vím kde si mohu půjčit bez rizika a že jsem schopna splácet........
Taky jsem toužila po štěněti - plemeno jsem měla vysněné. Věděla jsem, že staršímu psovi zajistím důstojné stáří, ale prostě mi jednoduše chyběl aktivní pes na lítání, dlouhé procházky, cvičák atd... No a taky jsem chtěla, abych nezůstala bez psa.
Plemeno jsem sice vysněné měla, nicméně našetřeno na štěně s PP ne a podpořit množitele jsem nechtěla.. Už jsem začínala koukat i po štěndech z útulku, jenže pak jsem se "zamilovala" do křížence z nechtěného krytí a bylo - byl za symbolickou cenu, tudíž na jeho pořízení jsem měla.
Nyní mám ještě další fenu s PP, na kterou už jsem měla našetřeno.
Taky nemám našetřeno spoustu peněz, pro případ kdyby něco - koupili jsme barák se zahradou, tudíž máme hypotéku, není to tak dlouho, co jsem musela koupit "nové" auto, kolem baráku jsou taky výdaje a tudíž našetřit nějakou velkou částku není úplně jednoduché. Nicméně vím, že kdyby něco, tak mi půjčí rodina, případně i banka. Nemyslím, že každý, kdo chce psa, by musel mít nutně našetřeno pro případ kdyby něco.
Ale psa na splátky bych si teda nevzala a ani by mě nenapadlo, to po chovateli požadovat. Dobrý chovatel si dá opravdu záležet na tom, kam štěně půjde a myslím, že fakt, že ho chcete na splátky je odrazující. Udělala bych to radši tak, jak už tu někdo psal - štěně prostě zaplatit a v případě, že by byly později potřeba výdaje, které nemáte, tak potom si půjčit. To mi přijde logičtější.
Pořízení štěněte na splátky bych chápala třeba v případě, že vám náhle odejde pes a vy prostě nutně potřebujete štěně (někdo to tak má), protože by vám v té situaci hrozně pomohlo. V tomto případě bych pochopila, že se třeba domluvíte s chovatelem, od kterého jste měla předešlého psa, na tom ,že vám v té situaci dá štěně na splátky. Za předpokladu, že vás chovatel zná a ví, že pes se u vás bude mít dobře. Ale chtít tohle po chovateli, který vás nezná, mi nepřijde úplně jako dobrý nápad. Jo a ještě - dala bych si pozor při oslovování chovatelů s touto prosbou - někteří chovatelé drží při sobě a tahle informace se může rychle šířit, a pak by se vám mohlo stát, že vám štěně nedá ani další chovatel, kterému už budete nabízet, že zaplatíte - protože pro něho nebudete důvěryhodná.
Ale rozhodnutí je jen a jen na vás .
Jo a ještě ke psovi na splátky - jedna známá takto psa měla (mají na splátky snad všechno) . Nemůžu posoudit, jak dobrá to byla nebo nebyla CHS, neznám ji, ale komunikovali spolu, chovatelka se o psa zajímala. No pes náhle umřel velmi mladý, kdy ještě nebyl ani splacený. Ale to jen tak, že jsem si na to teď vzpomněla...