Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LucieMeek

7.1.2020 22:46
LucieMeek

XXX.XXX.97.7

Dobrý den, mám dotaz ohledně nacvičení výstavního postoje u 10 měsíčního štěněte. Čeká nás v dubnu první výstava a naše fenka si furt sedá. Za pamlsek chvíli vydrží, postupně prodlužujeme interval stání, ale nikam jsme se zatím neposunuli. Nechá se prohmatat, zkontrolovat zuby, ale to sedání nás trápí. Všude čtu rady jak rovnat packy, ale o tomhle nic. Vydrží v postoji jen pár vteřin. Děkuji za rady

7.1.2020 22:52
Terven

XXX.XXX.110.159

7.1.2020 23:03
Mousinka

XXX.XXX.62.162

Ta kniha je super, ale náš hyper bull se podle ní cvičit nedá

7.1.2020 23:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Mousinka napsal(a):
Ta kniha je super, ale náš hyper bull se podle ní cvičit nedá

Nevím, jak se jmenuje ta lektorka, ale v okolí Brna pořádá kurzy handligu přímo pro bully - na jednom jsem byla divákem, protože to bylo u nás, a něco jsem si tam vyzvedávala, a mělo to opravdu hlavu a patu
Pokud máte zájem, můžu zjistit jméno a kontakt.

8.1.2020 10:04
janaa

XXX.XXX.242.198

LucieMeek napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz ohledně nacvičení výstavního postoje u 10 měsíčního štěněte. Čeká nás v dubnu první výstava a naše fenka si furt sedá. Za pamlsek chvíli vydrží, postupně prodlužujeme interval stání, ale nikam jsme se zatím neposunuli. Nechá se prohmatat, zkontrolovat zuby, ale to sedání nás trápí. Všude čtu rady jak rovnat packy, ale o tomhle nic. Vydrží v postoji jen pár vteřin. Děkuji za rady

Prodlužovat interval stání musíte tak,aby pamlsek přišel dřív,než si pes bude mít tendenci sednout, resp. jakmile ten náznak už tam je, už musí mít pes pamlsek,aby ho to motivovalo dál stát, jinak se neposunete. Dneska už je spoustu kurzů vystavování,tak pokud si nevíte rady, někam se přihlašte. Anebo oslovte vašeho chovatele nebo někoho z vaší blízkosti,kdo zkušenosti má. Taky pak záleží na tom,jestli se pes vystavuje jen ve volném postoji nebo ne, na stole atd

8.1.2020 10:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nám chovatelka radila trénovat s víčkem od petky - do něj dát tavený sýr nebo konzervu nebo něco a nechávat psa to olizovat, postupně prodlužovat interval, kdy dám psovi liznout. Pochopila to rychle, ted uz trénuji bez víčka, s pamslkama. Já měla problém spis s tím, ze jsem nevěděla, jak přesně mám fenu postavit, byla jsem pak za chovatelkou a ta mi to přímo na feně ukázala. Trénujeme před velkým zrcadlem, abych viděla, jestli stojí dobře. Teď už mi fena sice vydrží stat, ale trochu bojujeme s tím, ze ji třeba srovnám zadní nohy a v okamžiku kdy rovnam přední, tak ona sice pořád stojí, ale s těma zadníma si trochu hne. Ale to je všechno o cviku a u nás o tom, že tomu trénování postoje moc nedáme 🤦‍♀️😃

Přidejte reakci

Přidat smajlík