Betyse

XXX.XXX.167.210
Dobry den mám problem s 5mesicnim stenetem, nebavi ho cvičit. Než začnu cvicit nechám ho byt hraju si s nim provokují ho s pamlsky, nějak tam a sem. A když začnu cvicit, hnedka mu spadne ocas a má ho dole, nějak to nedělá energicky i když se snažím co mužů nechce, umí cokoliv, co chci. Ale proste ho nic moc nebavi, ani se mu nechce na procházky taky davam mu pamlsky vsechno a stejne nic.
Betyse
napsal(a):
Dobry den mám problem s 5mesicnim stenetem, nebavi ho cvičit. Než začnu cvicit nechám ho byt hraju si s nim provokují ho s pamlsky, nějak tam a sem. A když začnu cvicit, hnedka mu spadne ocas a má ho dole, nějak to nedělá energicky i když se snažím co mužů nechce, umí cokoliv, co chci. Ale proste ho nic moc nebavi, ani se mu nechce na procházky taky davam mu pamlsky vsechno a stejne nic.
A dokud si jen hrajete, tak je to v pohodě? Tak prostě začnete z té hry cvičit, jakoby mimochodem, pořád formou hry. Prostě rozblbnu štěně s hrackou, dám "sedni" - pochválím a hned si zase pohrajeme. Z toho psa navedu do "k noze", udělám tři kroky a zase si pohraju a tak.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No já nevím, ale cvičení takto malého štěněte musí být součástí výchovy a to je vlastně veškerá činnost, co se psem provádíte, součást života...
Se štěndama necvičím, jenom si hrajeme, a do té hry začleňuju základy poslušnosti tak,že si toho ani pes vlastně nevšimne. Všechno musí být hra! A i tak je to otázka pár minut. Co je to za plemeno? Pokud, jak píšete,se mu nechce ani na procházky,tak bych ho hlavně nechala vyšetřit vetem

Štěňata se snad necvičí, štěňata se vychovávají a učí formou hry, jak psala výše Marcela......ono i to sedni apod. může být začleněno do hry nebo do běžných denních činností.
Chybí mi taky údaj, co je to za plemeno. Ono některá plemena se na nějaký cvičení můžou tak max krajcvajc, některá plemena se necvičí, ale samozřejmě je nenecháme růst jako dříví v lese a vychováváme. S některými plemeny se můžou provádět "pořadová cvičení", některá plemena nechápou, proč si musí už po x-té sednout, když k tomu není důvod....sedni přeci umí, nejsou to žádní hlupáci, stačí jim to ukázat jednou a netřeba procvičovat.
Ať je pes jakkoli starý, i cvičení vždy musí být hra.
Jestli ho ta činnost, kterou nazýváte cvičením nebaví, děláte někde chybu. Zkuste změnit svůj postoj, tón hlasu, neberte cvičení tak vážně, zkraťte dobu té činnosti, která ho až tak nebaví. Začněte hrou která ho baví, nenápadně přejděte na cvik který chcete (předpokládám přesně provedený ) a zas přejděte ve hru (jako odměnu za provedení). Zaměřte se na přesné odměňování.
A jak píše paní výše, napište plemeno psa, třeba vám poradíme lépe, každé plemeno má svá specifika.
napsal(a):
No já nevím, ale cvičení takto malého štěněte musí být součástí výchovy a to je vlastně veškerá činnost, co se psem provádíte, součást života...
Já vnímám výchovu jako cílevědomou činnost, kultivující úroveň vybraných vrozených vlastností.
- Často jde o zprostředkování komplexní pracovní činnosti a komfortní navyšování psychické i fyzické zátěže.
- Může se jednat také o výchovu jakékoli jednotlivé (různě složité) vrozené vlastnosti - cvičitelnosti, kořistnického pudu, agresivity,... Prakticky může jít například o přetahování, různé formy provokace,...
Následkem řádně provedené výchovy je maximalizace vrozeného potenciálu. Řádně vychované a talentované dospělé zvíře zvládá pracovní přetížení a podává kompetičně plnohodnotné výkony.

se tomu říká výcvik, většinou........

LájošM
napsal(a):
Ať je pes jakkoli starý, i cvičení vždy musí být hra.
Jestli ho ta činnost, kterou nazýváte cvičením nebaví, děláte někde chybu. Zkuste změnit svůj postoj, tón hlasu, neberte cvičení tak vážně, zkraťte dobu té činnosti, která ho až tak nebaví. Začněte hrou která ho baví, nenápadně přejděte na cvik který chcete (předpokládám přesně provedený ) a zas přejděte ve hru (jako odměnu za provedení). Zaměřte se na přesné odměňování.
A jak píše paní výše, napište plemeno psa, třeba vám poradíme lépe, každé plemeno má svá specifika.
Jestli ho ta činnost, kterou nazýváte cvičením nebaví, děláte někde chybu
anebo to toho psa opravdu proste nebavi a mozna je cas vymyslet něco jiného

vetřelec
napsal(a):
Já vnímám výchovu jako cílevědomou činnost, kultivující úroveň vybraných vrozených vlastností.
- Často jde o zprostředkování komplexní pracovní činnosti a komfortní navyšování psychické i fyzické zátěže.
- Může se jednat také o výchovu jakékoli jednotlivé (různě složité) vrozené vlastnosti - cvičitelnosti, kořistnického pudu, agresivity,... Prakticky může jít například o přetahování, různé formy provokace,...
Následkem řádně provedené výchovy je maximalizace vrozeného potenciálu. Řádně vychované a talentované dospělé zvíře zvládá pracovní přetížení a podává kompetičně plnohodnotné výkony.
tak to jste asi jediny na svete.....
petrahei:
Samozřejmě že nejsem.
hmn_: Nepodařilo se mi to zformulovat úplně dokonale.
- Výcvik vnímám jako pozitivně, negativně, nebo oboustranně vynucenou fixaci nepřirozených a v podstatě nedobrovolných úkonů. V pokročilém stádiu i jako drill, či drezůru (mezi čímž nerozlišuji). Předpokladem je značná korekce a výsledkem značně deformované chování. Charakteristická je nízká, nebo nulová dědivost nacvičeného (vliv prostředí je vysoký).
- Výchova je charakteristická minimální, nebo žádnou korekcí se značným dopadem. Jedná se o spontánní pudový a mentální rozvoj. Charakteristická je naopak vysoká dědivost pozorovatelných vlastností vychovaných zvířat (vliv prostředí je nízký).

Výchova je charakteristická minimální, nebo žádnou korekcí se značným dopadem.
to je pravda, nevychovani psi jsou ciste zlo
to pak dopada na cele okoli….
petrahei: Hovořím o korekci a myslím tím korekci.
Vidíte na videu nějakou korekci? Těžko. Dochází k rozvoji? Samozřejmě že u mladých psů ano. Jedná se tedy o výchovné nástroje, využívané také v kondiční přípravě. Proč Váš pes nešlape? Protože Cane corso je mastiff. Zneužíváte ho k nepříslušnému účelu.
https://www.youtube.com/watch?v=Q4jTYMfQbXE
https://www.youtube.com/watch?v=BHf2qOoFmak

a pak že k čemu jsou definice......
vetřelec
napsal(a):
petrahei: Hovořím o korekci a myslím tím korekci.
Vidíte na videu nějakou korekci? Těžko. Dochází k rozvoji? Samozřejmě že u mladých psů ano. Jedná se tedy o výchovné nástroje, využívané také v kondiční přípravě. Proč Váš pes nešlape? Protože Cane corso je mastiff. Zneužíváte ho k nepříslušnému účelu.
https://www.youtube.com/watch?v=Q4jTYMfQbXE
https://www.youtube.com/watch?v=BHf2qOoFmak
Noo, nechci rýpat, ale kdyby všem šlapali psi z poloviny tak, jako Petře její CC (a nejen CC), tak by jejich majitelé chrochtali blahem

vetřelec
napsal(a):
Inspektor Pišišvor: Dobře, tak jí tedy blahopřeji k úspěšnému převodu, ale ať se jde vycpat. Nechápu její nechápavost.
Ale, ale...
Jak vam najednou ta cestina jde 😳
A jak se umite hezky jasne a primocare vyjadrovat😁
Tak prestante psat bludy, protoze ani tisic" termitu ", co si cucate z paty z toho modro neudela.
Hezky vecer
napsal(a):
Ale, ale...
Jak vam najednou ta cestina jde 😳
A jak se umite hezky jasne a primocare vyjadrovat😁
Tak prestante psat bludy, protoze ani tisic" termitu ", co si cucate z paty z toho modro neudela.
Hezky vecer
No, hlavně to zavání fiatem, a taky se to může klidně vrátit jako buzerant🤪😂
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jj, vona je letadlo ✈️
Kdyby uměla pracovat s výchovou, tak by neměla potřebu ani chuť takový převod realizovat. Výchova je skutečně mnohem atraktivnější než výcvik. Šlechtitelské testy mnohem atraktivnější než soutěže v ovladatelnosti. Podle mého skromného názoru má ten pes v hlavě tak akorát nasráno.
vetřelec
napsal(a):
Kdyby uměla pracovat s výchovou, tak by neměla potřebu ani chuť takový převod realizovat. Výchova je skutečně mnohem atraktivnější než výcvik. Šlechtitelské testy mnohem atraktivnější než soutěže v ovladatelnosti. Podle mého skromného názoru má ten pes v hlavě tak akorát nasráno.
Obávám se, že skromný názor internetového teoretika nemá absolutně žádnou váhu🤪
Jaké atraktivnější šlechtitelské testy máte v souvislosti s CC ve střední Evropě na mysli?

vetřelec
napsal(a):
tak ještě ze se vas nikdo na nic neptal:-)
dynamicky pes
vetřelec
napsal(a):
Inspektor Pišišvor: Byl bych toho schopen, ale z časových důvodů nemohu charakterizovat strategii chovu každého pracovního plemene.
petrahei: Kdybyste se předem zeptala, někdo by Vám určitě pomohl s volbou plemene. Takhle jste s prominutím za debila.
Ad petrahei:
Když budu chodit z FHček s 99 bodama, tak budu klidně taky za debila🤪

vetřelec
napsal(a):
Inspektor Pišišvor: Byl bych toho schopen, ale z časových důvodů nemohu charakterizovat strategii chovu každého pracovního plemene.
petrahei: Kdybyste se předem zeptala, někdo by Vám určitě pomohl s volbou plemene. Takhle jste s prominutím za debila.
Tak snad se s tim naucim zit
Kde jste nabyl toho nutkaveho dojmu, ze jsem se svym plemenem nespokojena?
A taky bych rada vedela - v cem jsem s nim nespokojena?
Pro me je to totiz zcela nova informace
vetřelec
napsal(a):
petrahei: Vy jste ve vší nevědomosti blažená, to Já jsem nespokojený.
Inspektor Pišišvor: Pak se jedná o špatně definované, nebo nízké zkoušky. Také by se mohla účastnit zkoušek slídičů. CC by mohl vystavovat bažanty jako ohař...
Možná by stačilo se účastnit jen debat na témata, kterým aspoň okrajově rozumíte, protože na ty Vaše moudra nejde ani nijak reagovat...
vetřelec
napsal(a):
Buďte tak laskavá a alespoň okrajově mě poučte, neztrácejte se mnou trpělivost prosím. Polepším se.
Když Vy mi přijdete jak malé dítě co jen opakuje něco, co někde slyšelo (ve Vašem případě četlo), ale má to úplně vytržené z reality.
Resp. Vy celý mi přijdete vytržený z reality.
Umím si představit, jak s Vámi třeba mlčky hraju šachy, ale debatu o psech po mně opravdu nechtějte ani okrajově - tolik trpělivosti v sobě nenajdu (a to jsem se 2x dívala 🤪)