Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 KčDobrý den, chtěla jsem se zeptat hlavně chovatelů, na otázku kterou poměrně hodně teď řeším. Pokud se všechno povede chtěla bych zkusit chov, a teď k té otázce, jak to skloubit s práci? Už dopředu vím ,že dva měsíce po dobu odchovu v práci volno nedostanu, ani neplacené. Jak to mate vy? To pokaždé dáte výpověď a pak hledáte jinou práci? Nebo jste nezaměstnaní, a platíte si každý měsíc sociální a zdravotní? Ale zase z čeho pak vše zaplatit? Vím že moc chovatelů to asi nebude chtít sdělovat, ale já si opravdu moc nevím rady. Klidně i do soukromé zprávy. Děkuji moc :))
Amys
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat hlavně chovatelů, na otázku kterou poměrně hodně teď řeším. Pokud se všechno povede chtěla bych zkusit chov, a teď k té otázce, jak to skloubit s práci? Už dopředu vím ,že dva měsíce po dobu odchovu v práci volno nedostanu, ani neplacené. Jak to mate vy? To pokaždé dáte výpověď a pak hledáte jinou práci? Nebo jste nezaměstnaní, a platíte si každý měsíc sociální a zdravotní? Ale zase z čeho pak vše zaplatit? Vím že moc chovatelů to asi nebude chtít sdělovat, ale já si opravdu moc nevím rady. Klidně i do soukromé zprávy. Děkuji moc :))
Většina lidí nežije osamoceně, a v péči se stridaji v rámci rodiny. Ono v RD se zahradou taky není nutný dávat výpověď - prostě ráno obstarám zvířata, odejdu do práce, a pak zase. Mezitím dá štěňatům pripravené krmení nekdo z rodiny, a treba je pustí na zahradu...
Uživatel s deaktivovaným účtem
A jak to děláte se psem doteď - když máte oba dvanáctihodinovou službu? Co si představujete pod pojmem "chovatelská stanice" ?
napsal(a):
A jak to děláte se psem doteď - když máte oba dvanáctihodinovou službu? Co si představujete pod pojmem "chovatelská stanice" ?
Přítel se zastaví přes den vyvenčit, má flexibilní práci, ale nemůže být půl dne doma. Jinak pod ChS si představuji chov psů s PP po vyšetřeních, a k sobě vyhovujících psů, s následnou socializací a péčí. I v době kdy už jsou u nových majitelů.
Březí fena nepotřebuje mimořádnou péči. Až kolem termínu porodu. Pokud všechno dobře dopadne, tak štěňata první 3 týdny taky ne. Tak vám to vychází týden před porodem a 5 týdnů po něm. Tak to máte 3 týdny dovolené vy a tři týdny dovolené přítel.
A jak je už docela běžná dovolená 5 týdnů, tak vám ještě každému dva týdny zbydou, abyste se po odchodu štěňat vzpamatovali....... :-)
Horší je, když se kolem porodu něco po...., nevydaří a máte doma nemocnou fenu a štěňata k tomu. To pak dovolená nestačí a pár týdnů se nevyspíte.
Záleží na tom,jestli odchovávat můžete venku nebo jen doma. Jak je psáno, V ideální situaci to chce volno kolem porodu,plus týden,pak máte dva týdny poměrně volno, a pak to začíná v době,kdy se začne přikrmovat. Což i spadá do doby,kdy se mimča začnou pořádně hýbat a objevovat svět. Ale i v tomhle případě platí, že pokud máte fenu pouze doma, musí jí někdo venčit, nejdřív se čistí, spolu s produkcí mléka má větší potřebu pít, a pak se logicky venčit. I ona potřebuje dostávat x krát denně žrát. Takže nejde spoléhat na to,že když fena teď dává v pohodě vaše dvanáctky, bude je dávat i první tři týdny odchovu, to fakt ne. Pokud je venku a odchov venku,máte to v tomhle ulehčené,ale krmit jí někdo musí. A to je opravdu ideální situace, pokud je problém s fenou, štěňaty,nedejbůh je potřeba dokrmovat od mala,tak je to opravdu šichta na 24 hodin. Venkovní odchov má samozřejmě od těch tří čtyř týdnů ohromnou výhodu v tom, že pokud máte zajištěného někoho,kde přijde nakrmit, jste bez práce, resp. co je potřeba uděláte před a po práci. Upřímně v bytě si vůbec nedovedu tuhle druhou fázi představit,ať už máte nebo nemáte práci nebo dovolenou. Já si nedovedu kvůli tomuhle představit ani mít štěňata na zimu, tudíž přijít o tu možnost,že jsou od toho měsíce od rána do večera venku.
Když jsou štěňata v bytě, je druhý měsíc potřeba vlastně 24hodinová služba. Jakmile je fena přestane čistit ( to v podstatě koresponduje s přikrmováním ), je v bytě nezbytné, aby každé hovínko bylo hned odklizeno, protože přijít do bytu, kde 6 štěňátek přes den vytrusovalo, klouzalo se v tom a válelo.......děkuji, nebrat.
Když budou na zahradě, tak je ten dohled také nezbytný. Navíc v zimě neproveditelné. Nejlepší řešení pro 2. měsíc je asi dobře zavřený kotec ( dobře zavřený kvůli krádeži štěňat ), který je možné odpoledne po příchodu spláchnout hadicí.
napsal(a):
Když jsou štěňata v bytě, je druhý měsíc potřeba vlastně 24hodinová služba. Jakmile je fena přestane čistit ( to v podstatě koresponduje s přikrmováním ), je v bytě nezbytné, aby každé hovínko bylo hned odklizeno, protože přijít do bytu, kde 6 štěňátek přes den vytrusovalo, klouzalo se v tom a válelo.......děkuji, nebrat.
Když budou na zahradě, tak je ten dohled také nezbytný. Navíc v zimě neproveditelné. Nejlepší řešení pro 2. měsíc je asi dobře zavřený kotec ( dobře zavřený kvůli krádeži štěňat ), který je možné odpoledne po příchodu spláchnout hadicí.
My to máme v zimě řešený vytapěným spaním, a vyběhem s bezprašnýma hoblinama - jsou furt čistí a voňaví
Super, na další vrh to pořídíme do obýváku :-))
Jinak se dá napsat, že odchovávat by měl ten, kdo na to má podmínky.
Amys
napsal(a):
Fenku mám jen doma, a odchov by byl také jen doma, samozřejmě za naši přítomnosti by šli ven. Ale máme zahradu do ulice kde chodí okolo spoustu lidi, a nenechala bych tam fenu natož štěňata. Prostě se o ni bojím.
Pokud k tomu budete chodit do práce, tak Vás hned první vrh nejspíš doživotně vyléčí.. Já to párkrát v podstatě nedobrovolně absolvovala a i jsem si mohla z práce co tři čtyři hodinky odbíhat. A jestli si myslíte, že to bude jako ty krásný načinčaný štěňátka na chlupatých pelíšcích, jako fotí chovatelé, tak se hluboce mýlíte. Shrnout se to dá slovy - hovna všude a smrad po celém baráku. Stačí jen přijít domů, otevřít dveře a nadechnout se.. Těch stafbulů se může narodit klidně osm. Upřímnou soustrast. Já už se štěňatům vyhýbám jak čert kříži a když už to má být, tak jen ven do kotce a na hobliny.
neverend
XXX.XXX.213.247
Taky bych se na to vykašlal dřív než pak zjistíte co všechno to obnáší.Štěnáci jsou jak rakety a dvě jsem kdysi doma měl právě z důvodu že kamarád musel odletět pryč a prostě se neudala.RTW dva kluci dvouměsíční.Zkouška čeho všeho jsem ochoten se vzdát ve prospěch pesanů.Noo skoro všeho i s gaučem.😀 Nakonec jsem jednoho měl já a druhého otec.Tak uvidíte jak to dopadne u Vás.🙂
impact
napsal(a):
Pokud k tomu budete chodit do práce, tak Vás hned první vrh nejspíš doživotně vyléčí.. Já to párkrát v podstatě nedobrovolně absolvovala a i jsem si mohla z práce co tři čtyři hodinky odbíhat. A jestli si myslíte, že to bude jako ty krásný načinčaný štěňátka na chlupatých pelíšcích, jako fotí chovatelé, tak se hluboce mýlíte. Shrnout se to dá slovy - hovna všude a smrad po celém baráku. Stačí jen přijít domů, otevřít dveře a nadechnout se.. Těch stafbulů se může narodit klidně osm. Upřímnou soustrast. Já už se štěňatům vyhýbám jak čert kříži a když už to má být, tak jen ven do kotce a na hobliny.
Přesně štěnata v bytě je šílenství a štěnata celkově nejsou jen nu nu nu ale jak už je psané ,spousta hoven,chcánku,neustálé praní,umívání ,uklízení a do toho jednání se zájemci což je taky chutovka ..
Další věc ono jich muže být i 8 a víc a ne všechna se hned prodají a tak mužete mít doma 4 - 5 štěnat do věku 4 ..5....8 měsícu a to je teprve pak záhul ,venčení,socializace ,krmení takového stáda to je docela drahá sranda a nadělají hodně hluku a bordelu .
Jsou plemena kde není problém udat starší štěnata na práci,službu ale jsou plemena kde lidi chtějí štěně a 3 až 4 měsíční štěně pruměrne kvality je neprodejné.
Prostě pokud nemáte podmínky tak na to raděj zapomente a to hlídaní a volno okolo porodu a odchovu je ten nejmenší problem.
Já jsem kdysi dala štěňatům do ohrádky míček naplněný pamlskama. Už měli kolem toho šestého týdne, takže docela chápali a já je chtěla trochu zabavit. Nu a odešla jsem do práce...
Po příchodu jsem málem omdlela. A všechny štěňata absolvovaly svoji první koupel, protože to byl marast nad marasty..
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.32.58
Troufám si tvrdit ze chov a odchov cehokoli je vlastne jinak pojmenovany hrabani se v hov nech vsech velikosti a konzistence. A uklizeni neuveritelnyho svinciku
ale no tak - tady všichni pisete o h. jen
a pritom není lepsi seriál, nez vecer koukat do porodni bedny
jo, je potreba si vybudovat zazemi, aby to nebyla jen otrocina - a mit zajisteno, co bude když nebude vse probihat dobře - ale stoji to za to
Amys
napsal(a):
Já to chápu ze chov není jen o ňuňu štěňátkách, že je tam víc práce a starosti než radosti. Ale přeci všichni neodchovávaji venku nebo v kotci. A že s tím je v domě práce? Tak to je, ale to bude přeci i v tom kotci, uklidit se to musí ať je to tam, nebo tam stejně.
No, co mám známé chovatele,co bydlí v bytě,tak na druhý měsíc odjíždějí na chaty,chalupy atd. (ono je to i pro ta štěnda ideální,že). Ale primárně jde prostě o to, že je ten úklid a péče okolo o něčem úplně jiným,když jste s nima doma (a fakt kdo nezažije,nedovede si představit,co dokáže takovej plnej vrh štěňat vyrobit a vyprodukovat za půl hodiny), a o něčem jiným,než kdybyste k nim přišla za xx hodin. Krmení teď neřeším,to prostě s plnou pracovní dobou sama nezabezpečíte
janaa
napsal(a):
No, co mám známé chovatele,co bydlí v bytě,tak na druhý měsíc odjíždějí na chaty,chalupy atd. (ono je to i pro ta štěnda ideální,že). Ale primárně jde prostě o to, že je ten úklid a péče okolo o něčem úplně jiným,když jste s nima doma (a fakt kdo nezažije,nedovede si představit,co dokáže takovej plnej vrh štěňat vyrobit a vyprodukovat za půl hodiny), a o něčem jiným,než kdybyste k nim přišla za xx hodin. Krmení teď neřeším,to prostě s plnou pracovní dobou sama nezabezpečíte
Takže prostě je nejlepší být ty dva měsíce doma. Zahradu máme což o to, ale samotné je tam samozřejmě nenechám.
janaa
napsal(a):
Já je mám první 3 týdny doma, a ten 3. týden už je to fakt masakr - to už je fakt úklid 💩, a pročůraných podložek + vytírání podlahy na plný úvazek. Když už jdou do toho venkovního, tak se mi vždycky hodně uleví, a domů už je beru jen po dvojičkách.
Mít je doma celý 2 měsíce si neumím představit ani v nejhorším snu
Si myslim, ze hodne zalezi i na plemeni a na tom, kolik jich je.
Amys
napsal(a):
Já to chápu ze chov není jen o ňuňu štěňátkách, že je tam víc práce a starosti než radosti. Ale přeci všichni neodchovávaji venku nebo v kotci. A že s tím je v domě práce? Tak to je, ale to bude přeci i v tom kotci, uklidit se to musí ať je to tam, nebo tam stejně.
Jasně, ale od začátku se bavíme o tom, že děláte na 12h směny. A vo tom to je.
Během víkendu jsem je měla taky neustále čistý a vyvoňaný, protože jsem každej bobek okamžitě sebrala.
impact
napsal(a):
Jasně, ale od začátku se bavíme o tom, že děláte na 12h směny. A vo tom to je.
Během víkendu jsem je měla taky neustále čistý a vyvoňaný, protože jsem každej bobek okamžitě sebrala.
Tak ptala jsem se chovatelů jak to mají oni, protože upřímně já si také nedovedu představit mít při tomhle režimu štěňata.. To že změním práci není nereálné. A tak jsem se ptala zda jsou celý den doma, nebo třeba 8 hodin, nebo zkráceny úvazek , home office a tak..
janaa
napsal(a):
Tak to určitě, ale tady se bavíme o stafbulících,což nejsou úplný prcci a vrhy šest,sedm štěňat nejsou výjimkou dvě čivavky v bytě asi budou v pohodě
stafbulici se mezi sebou nebudou rvat jako kone třeba v 5-6ti týdnech -coz u malinaku není uplne OT :-)
tak jsem to myslela.
a i velikostne si myslim, ze to bude nekde jinde -tahle dve plemena.
Amys
napsal(a):
Tak ptala jsem se chovatelů jak to mají oni, protože upřímně já si také nedovedu představit mít při tomhle režimu štěňata.. To že změním práci není nereálné. A tak jsem se ptala zda jsou celý den doma, nebo třeba 8 hodin, nebo zkráceny úvazek , home office a tak..
Když je opravdu vše OK a není to extra nadílka štěňat - dovolena vybíraná po půldnech, něco HO.
První 3 tydny se starala fena. to me potřebovali nejmeně. a pak uz jsem to nějak stridala, jak bylo třeba - 5-6 hodin max byli sami?
ale zazemi clovek musí mit vymyslene - alternativy ruzne.
porodni bedna byla vedle postele ( clovek se aspoň vyspi, nemusi vstavat), ohradka po starsi u dveri s primym vstupem na zahradu.
A dokrmovaná štěňata už se normalne "venčila " venku.
ne, ze by nebyly nehody - ale urcite stenata nejsou prutokaci a to venceni se da vychytat velmi, velmi brzy -když mají stenata rad a pravidelnost.
napsal(a):
stafbulici se mezi sebou nebudou rvat jako kone třeba v 5-6ti týdnech -coz u malinaku není uplne OT :-)
tak jsem to myslela.
a i velikostne si myslim, ze to bude nekde jinde -tahle dve plemena.
Známí chovají staffbully už dlouho (jedna z prvních CHS), a prý jsou docela demoliční četa - z toho co mi popisovali to vypadalo skoro jako u těch malin.
I když je pravda, že s nimi nemají srovnání, tak to mají možná trochu zkreslený
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Známí chovají staffbully už dlouho (jedna z prvních CHS), a prý jsou docela demoliční četa - z toho co mi popisovali to vypadalo skoro jako u těch malin.
I když je pravda, že s nimi nemají srovnání, tak to mají možná trochu zkreslený
maliny se nedaji srovnat ani s ovcakama, natoz se stafbullama :-)
a ja si uplne presne pamatuju na svoji naivni otázku, ze "Proc je problém nechat si doma vice stenat starsich"?
ze ja nechci davat stenda pryc v 7dmi týdnech - ze jsou uplne v poho…
no a pak dorostli ty o 14dni mladsi malinaci do odberoveho veku a uz jsem znala odpověď
napsal(a):
maliny se nedaji srovnat ani s ovcakama, natoz se stafbullama :-)
a ja si uplne presne pamatuju na svoji naivni otázku, ze "Proc je problém nechat si doma vice stenat starsich"?
ze ja nechci davat stenda pryc v 7dmi týdnech - ze jsou uplne v poho…
no a pak dorostli ty o 14dni mladsi malinaci do odberoveho veku a uz jsem znala odpověď
Já si taky myslím, že když mi líčili, jaký jsou ti jejich SBT piraně, tak vůbec nevěděli o čem mluví
napsal(a):
Když je opravdu vše OK a není to extra nadílka štěňat - dovolena vybíraná po půldnech, něco HO.
První 3 tydny se starala fena. to me potřebovali nejmeně. a pak uz jsem to nějak stridala, jak bylo třeba - 5-6 hodin max byli sami?
ale zazemi clovek musí mit vymyslene - alternativy ruzne.
porodni bedna byla vedle postele ( clovek se aspoň vyspi, nemusi vstavat), ohradka po starsi u dveri s primym vstupem na zahradu.
A dokrmovaná štěňata už se normalne "venčila " venku.
ne, ze by nebyly nehody - ale urcite stenata nejsou prutokaci a to venceni se da vychytat velmi, velmi brzy -když mají stenata rad a pravidelnost.
Děkuji moc za odpověď, to mi zároveň i pomohlo s rozmyšlením kde bedna, zda v ložnici nebo v obýváku , takže v ložnici a velká ohrádka v obýváku. Tam je to pak rovnou i ven :) Děkuji :)
jsem nostalgicka -neb FB akorát ve vzpomínkách sazi fotografie z odchovu...