Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli je tady někdo, kdo krmí granulemi Bodreek.....slyším na ně jen samou chválu, tak by mě zajímal názor ostatních.
Taky bych chtěla poprosit o fotku granulí, pokud máte?
Předem děkuji 🙂
Složení: čerstvé hovězí (19% *), čerstvé ovčí (16% *), loupaná rýže, vykostěné sušené hovězí (10%), bramborové vločky, čerstvé kachní (6% *), hovězí lůj **, vepřové sádlo **, konopné prebiotikum, olej z lněných semínek, červená řepa, sušený celý rakytník, petržel, enzymaticky hydrolyzovaný hovězí kolagen, pivovarnické kvasnice, mrkev, huminové látky, špenát, sušené šípky, prebiotikum z jedlého kaštanu, sušené celé borůvky, list maliníku, mrazem sušené maliny, květ ibišku, mrazem sušené jahody, květ hlohu, plod ostropestřce mariánského, list hlohu, list ostružiny ostružinové
* Hodnota uváděná v sušině
** konzervovaný vit.E
Analytické složky: proteiny 25%, tuky a oleje 14%, anorganické látky 7,5%, vláknina 3,5%, vápník 2%, fosfor 1,2%, vlhkost 8%
Tak jak je to napsané to nevypadá "špatně" ALE
čerstvé hovězí (19% * - Hodnota uváděná v sušině) + vykostěné sušené hovězí (10%)
To je novej termín pro moučky ?
Kdyby nelhali, tak po přepočtu na "čerstvé" suroviny se s tímhle popisem nemůžou nikdy dostat na 97 Kč/kg čili slučně řečeno "klamavá reklama"

lupus4
napsal(a):
Složení: čerstvé hovězí (19% *), čerstvé ovčí (16% *), loupaná rýže, vykostěné sušené hovězí (10%), bramborové vločky, čerstvé kachní (6% *), hovězí lůj **, vepřové sádlo **, konopné prebiotikum, olej z lněných semínek, červená řepa, sušený celý rakytník, petržel, enzymaticky hydrolyzovaný hovězí kolagen, pivovarnické kvasnice, mrkev, huminové látky, špenát, sušené šípky, prebiotikum z jedlého kaštanu, sušené celé borůvky, list maliníku, mrazem sušené maliny, květ ibišku, mrazem sušené jahody, květ hlohu, plod ostropestřce mariánského, list hlohu, list ostružiny ostružinové
** konzervovaný vit.E
Analytické složky: proteiny 25%, tuky a oleje 14%, anorganické látky 7,5%, vláknina 3,5%, vápník 2%, fosfor 1,2%, vlhkost 8%
čerstvé hovězí (19% * - Hodnota uváděná v sušině) + vykostěné sušené hovězí (10%)
Kdyby nelhali, tak po přepočtu na "čerstvé" suroviny se s tímhle popisem nemůžou nikdy dostat na 97 Kč/kg čili slučně řečeno "klamavá reklama"
Děkuju za názor a vysvětlení, já tomu zas tak moc nerozumím, takže jsem ráda, když to někdo takhle vysvětlí

Mám pocit, že tento pán prodával Timberwolf.. skupina granuláři všech zemí.. a pak mě spolu s bratry slováky a někoho (nebudu jmenovat) z firmy, co tu furt plácá reklamy, vyhodili z fb :-)
Jo, dokonce i obal..
Se tam píše, že bez moučky to nejde. Tak fakt nevím, co si o tom myslet.
Zeptejte se, kde to vyrábí a hned bude jasno. Jsou stroje, které umí pobrat tolik a tolik masa. A jsou asi 2 3 v Evropě nebo tak nějak.
No, edit.: když se podíváte na složení a analýzu Wolfsblut granulí, víme.. protein tuk porovnat a jsme doma.

lesnížínka
napsal(a):
Nemůžu si pomoct, ale už když dá někdo granulím jméno Bodrik, což býval na vesnici každý druhý pes, nebudí to ve mě jaksi důvěru
Bod reek.
To je ještě lepší :-)
Jenže oni psali, že záměr byl právě to Bodrik - nejčastější psí jméno. Takže máte pravdu, ale já zas nemám důvěru v to, že neumí napsat správně
Bodrick. Nebo jako že zavřu jedno oko a bude to Bodrek.
Ale Bodreek ani náhodou. 2x e = í.
Jinak teda to maso je jasná lež. Kdyby to opravili, tak ok.
Nebudmenaivni

XXX.XXX.234.129
Bodreek granule su len odrb na naivitu ludi! Maso? Same kosti! Dokonca mu zakazali uz uvadzat maso, musi len pisat na obale "bravcove, hovädzie,..", len nie slovo mäso! A gol je glukoza! V granulach glukoza? Preboha preco,je to priam jed pre psa? Preklep? No od 1 dna to tam maju!
Vela vlakniny, velmi vela, pes je plny, no nie nazraty a tak nepribera,chudne..! Odpad!!
Poznám troch,čo týmito granulami krmili psov veľkých plemien a všetci prešli na iné,lebo psiska im chudli,hoci dávka bola takmer raz toľko než pri iných granuliach. To len ako reakcia na vyššie spomínané...v granuliach sa nevyznám, ale všetci sa zhodneme,že sú omnoho lepšie zloženia granúl.
Dogadoga

XXX.XXX.234.129
domi.t
napsal(a):
Poznám troch,čo týmito granulami krmili psov veľkých plemien a všetci prešli na iné,lebo psiska im chudli,hoci dávka bola takmer raz toľko než pri iných granuliach. To len ako reakcia na vyššie spomínané...v granuliach sa nevyznám, ale všetci sa zhodneme,že sú omnoho lepšie zloženia granúl.
Ano, tiez to iste sme mali! Bodreek je predrazeny odpad! Doslova. Kosti,kosti, vláknina nad bezne pomery, pes nam nepriberal ! Kto to chváli, je dotovany tym Slovákom, nikoho iného nepoznám.
Dogadoga

XXX.XXX.234.129
lupus4
napsal(a):
** konzervovaný vit.E
Prave ze Michalicka tvrdi,ze mucku si robi sam,bez konzervantov! Podla mna bodreek niesu uplne zle granule, no od premium triedy maju daleko a stat by mali tak do 40-50eur za 20kg! !
Maju iny problem, vela vlákniny a pes sa citi syty, no chudne, preto ze ma malo zuzitkovanej potravy ako takej- "masa" ! Hoc ziadne granule maso ako ho pozname my neobsahuju, je to odpad z masovyrob, mosti, koze, odrezky, chrbty kurciat, ..! A bodreek ma tak "mäsozlozky"/nie svaloviny, ta tam nieje urcite, realne niekde okolo 20%, inac by nemali protein na 25-58%!!!!! Preboha, jednoduchy vypocet.
Molos

XXX.XXX.234.186
napsal(a):
Bod reek.
To je ještě lepší :-)
Jenže oni psali, že záměr byl právě to Bodrik - nejčastější psí jméno. Takže máte pravdu, ale já zas nemám důvěru v to, že neumí napsat správně
Bodrick. Nebo jako že zavřu jedno oko a bude to Bodrek.
Ale Bodreek ani náhodou. 2x e = í.
Jinak teda to maso je jasná lež. Kdyby to opravili, tak ok.
Bodreek, opravdu takový ´´shit´´! Chlap kšeftuje se sajrajtem, jenže on si nemyslí, že je to sajrajt.
Představte si, že jsou dokonce i takoví pošetilci, jejichž idolem je Bodreek- BODRIK.
ZviřataCZ

XXX.XXX.234.186
Bodreek je pouze odpadem! Vše tohle by šlo opomenout, ale co ty logický díry, který odhalí pětiletý dítě.
Raystmen

XXX.XXX.1.132
Jůů a to se tváří tak krásně... na oko krásně. Já si to myslím od začátku že je to pěkná sra*ka. Majitel se o rozšíření granulek postaral krásně. Nejprve vyvolali fiktivně na FB ve slovenské skupině rozruch že psi, kteří jsou krmeni českým Britem, mají šílené problémy a to především průjmy! Děs a hrůza propukla u naších bratrů. Avšak nikdo na FB na českých stránkách granulářů nic nehlásil... a pak přišel zázrak. BODREEK! Majitel FB stránky vymyslel vlastní granule! Bum! Nežraví psi najednou granule žerou s chutí, takový zázrak to byl.
.
.
Složení se několikrát měnilo.. zvláštní. Už složení neobsahuje slova jako "MASO" ale pouze čerstvé hovězí... čerstvé vepřové...
.
.
Úkol splněn, lidé rozhození začali přecházet. Akorát že... to až tak nesedělo psům, kteří nebyly volavkami pro onu firmu. Aktuálně se stala stránka pouhou propagandou dané stránky jak smutné. A všichni slováci tupě následují tohohle svého "Boha", který rýžuje akorát na jejich nevědomosti.

Nebudmenaivni
napsal(a):
Bodreek granule su len odrb na naivitu ludi! Maso? Same kosti! Dokonca mu zakazali uz uvadzat maso, musi len pisat na obale "bravcove, hovädzie,..", len nie slovo mäso! A gol je glukoza! V granulach glukoza? Preboha preco,je to priam jed pre psa? Preklep? No od 1 dna to tam maju!
Vela vlakniny, velmi vela, pes je plny, no nie nazraty a tak nepribera,chudne..! Odpad!!
Ty bláho, monosacharid v granulích? Jsem si teď představila, jak mu tu barfáckou misku pocukruji.
Krásný den. Jsem rád, že se do diskuze zapojilo spousta lidí, kteří o krmivu nic nevědí, nebo mají konkurenční značky a proto pomlouvají. Bodreek je vyráběn na Slovensku ze Slovenských surovin. Maso se zpracovává přímo ve fabrice, takže odpadají chemicky konzervované moučky. Bodreek se na nic nehraje. Jistě jsou značky, které jsou lepší, ale ve srovnání cena/kvalita budete hledat těžko něco lepšího. Pokud by se stejné krmivo vyrábělo v Holandsku, či Anglii, byla by cena o čtvrtinu vyšší. V současné době budeme naskladňovat již čtvrtou recepturu a v nabídce najdete i unikátní konzervy s jeseterem, králíkem, nebo křepelkou. Na komentáře ostatních budu odpovídat postupně...
Pokud bude třeba něco doplnit, tak mi písněte.
Raystmen

XXX.XXX.1.132
Přesně takový člověk jako vy tady chyběl. Konkurenční značky? Zvláštní, tohle jsou názory obyčejných lidí. To vy jste placen za propagaci. Zaplacená reklama pro Bodreek, tak jako to plácáte na sociálních sítích. Až nebudete placen za propagaci nesmyslného a šmečkoidního krmiva tak si můžeme popovídat.
A co se konzerv týče... tak to je taky pěkný ******. A to hlavně z toho důvodu, že jsou nádherně všlehané dle fotek co jsem viděl... takže je z toho taková pěna, do které se schová vše a v tom případě můžeme sáhodlouze dohledávat ono maso, které tam mělo být. Už z fotky bych takovou konzervou nekrmil.
megi-the-dog - To že Vás někde vyhodily ze skupiny je vaše osobní věc. Zřejmě byly porušeny pravidla - to se stává. Se značkou to nemá nic společného. Porovnávat tuky a proteiny nelze. Do Bodreeka vstupuje při výrobě čistá svalovina(ořezy) ve formě moučky(zpracované přímo ve fabrice) a čerstvé maso s kostmi a u ostatních výrobců je tomu naopak, takže Vám nikdy ty hodnoty nemůžou sedět.
Nevěřím, že máte projetou celou Evropu. Jsou technologie, o kterých nemáte vůbec zdání.
lesnížínka - co je prosím špatného na názvu Bodreek - čti Bodrík. Tento název je odvozen od Slovenské pohádky Starý Bodrík a vlk - https://www.kniha.cz/detail/kniha-450379-stary-bodrik-a-vlk
Nebudmenaivni - svalovina v sušině a maso s kostmi v čerstvém stavu - již jsem to zde psal. To že jsou někde kosti neznamená že je něco špatně. Kosti jsou i v klasických moučkách a přidávají je i barfaři.
Pojem maso nikdo nezakázal. Upravovalo se složení, přidávalo se ovoce a text byl hodně dlouhý. Mrkněte na Acanu, ta to uvádí stejně (hovězí, krůtí...)
Glukoza byl překlep Glukosamin - Glugoza min.
Raystmen

XXX.XXX.1.132
Bodreek - Asi by bylo jednodušší přijmout fakt, že tady mají na to vaše slavné krmivo lidé jiný názor než vy. Než se jim takto vnucovat... Pokud vím máme právo se svobodně vyjadřovat. Ať už pro vás negativně nebo pozitivně. Je třeba přijmout i negativní ohlas, než cpát lidem a vnucovat jim za každou cenu něco, čemu očividně nevěří a věřit nebudou. Teď tady zbytečně spamujete fórům nesmyslnými argumenty, které tyto lidi stejně nezajímají.
bella.pokorna, dogadoga - ano psi chudly po druhé šarži, ze které se vyhodila kukuřice, což rozhodilo poměr vlákniny. Nyní je vše srovnáno, podíl rozpustné a nerozpustné vlákniny se upravil a na Bodreeku jsou psi s vysokou fyzickou zátěží. Mistr Slovenska v canicrosse na Bodreeku, mistrině Slovenska v bikejoringu na Bodreeku...
https://www.youtube.com/watch?v=VJuGk0duhmk&fbclid=IwAR2GpqLMWHCQZKfeqXpBVzmr5sy-ftU4rPVMOuJHS_0AmsdH94xYdtl9u88
Raystmen - nějaký výkřik do tmy od konkurence co přišla o zákazníky, že
Ty problémy co byly na Slovensku s Britem se objevily i u nás, ale ne v takové míře. Asi těžko ovlivníte osmdesát lidí a přesvědčíte je o tom aby šířili lži o krmivu se kterým byly dříve spokojeni. Mimochodem, to jaký smrad se táhne z fabriky Vafo raději nezmiňovat...
Mimochodem, Bodreek byl dříve, než měl Brit tuhle kauzu.
Složení se měnilo několikrát - no to by bylo špatné, kdyby nebyl žádný vývoj. Kolikrát jej měnil Brit? Asi nespočítáme, že... Vždy se složení měnilo k lepšímu. Vypadla kukuřice, přidalo se 5 druhů ovoce, upravoval se poměr vlákniny. Je na tom něco špatně?
Pojem hovězí, krůtí, králičí... bez přípony maso používá hodně výrobců. Jen se zkrátil text.
Ale jinak Vás chápu, když se přichází o zákazníky, tak se vždy pláče. Yoggies zase rozesílá podvodné a lživé emaily o Bardogu.
Raystmen

XXX.XXX.1.132
Bodreek - Vážený pane, měl byste se naučit přijímat názory jiných. Přestat se chovat jako díte, které kolem sebe kope a reaguje tak na každou zprávu, která se tady napsala. Mě váš zaplacený názor opravdu nevnutíte. Mějte se krásně!

Bodreek
napsal(a):
megi-the-dog - To že Vás někde vyhodily ze skupiny je vaše osobní věc. Zřejmě byly porušeny pravidla - to se stává. Se značkou to nemá nic společného. Porovnávat tuky a proteiny nelze. Do Bodreeka vstupuje při výrobě čistá svalovina(ořezy) ve formě moučky(zpracované přímo ve fabrice) a čerstvé maso s kostmi a u ostatních výrobců je tomu naopak, takže Vám nikdy ty hodnoty nemůžou sedět.
Nevěřím, že máte projetou celou Evropu. Jsou technologie, o kterých nemáte vůbec zdání.
Dobrý den, pane "nejsem Michalička". Pravidla porušenA nebylA, pravda se totiž špatně přijímá. A já ji miluji, není co řešit (to bylo původně také od bratrů).
Váš komentář s nulovou informační hodnotou mne donutil se sem po půl roce přihlásit a uvést vše na pravou míru.
Bohužel. Můj čas je drahý.
Ale věnuji tomuto pár minut, protože psi a zákazníci si tyto Vaše polopravdy nezaslouží. A ještě mi přestal psát apostrof, no to bude legrace.
Odpovězte jasně a ne jako Váš nový premiér:
Moučka v tomto krmivu je konzervovaná čím?
Vy si ji vyrábíte přímo ve výrobně tohoto krmiva? Kdepak ta fabrika je? Opravdu moučky nenakupujete jako všichni ostatní výrobci světa? Obyvatelé Slovenska musí být nadšeni, to je neskutečný zápach z renderace. Téměř jako jistá ves u Prahy, kde sídlí ten, jehož jméno zde nevyslovujeme. Ale renderování je ještě o level výš.
Kdepak je nařízení, vyhláška, jakýkoli eur-lex o tom, že výrobce musí uvádět ve složení suroviny v sušeném stavu?
Takový předpis neexistuje.
Zato existuje nařízení, které uvádí, co se může jmenovat maso, co masová moučka a co sušené maso. Klíčové slovo je MASO.
Kosterní svalovina s max % tuku a doprovodných měkkých částí.
Slyšel jste o tom?
Asi ne, ale z toho si nic nerobte, neb kolega od Britů také ne.
Sušené maso je pak logicky to stejné, jen sušené.
A pak tu máme moučky - produkt renderování, obsahuje celá .. nebo mleté části těl suchozemských......drůbeží např. i peří, oddělen tuk, konzervováno (ne, tokoferoly opravdu ne), usušeno a zapakováno do bigbagu.
Aby mi seděly hodnoty, stačí znát legislativu a co která surovina vlastně je:
moučky mají předpisem daný protein nad 50%, sušené maso dtto nedané předpisem, čerstvé maso od 17 do 23 ... procent, dle části zvířátka.
Pokud používáte moučky, pak ano, je tam hodně "masa".
Jestli používáte hodně hodně hodně masa, pak máte některý z Wengerů Freshtrusion, ano?
Blahopřeji, jste konkurence britských GA partners a brzy budete velmi bohatí.
Téměř jako já a to nevlastním žádnou značku krmiv.
Váš úkol je: nastudovat si příslušná nařízení (platná pro naši zemi a EU), v případě nejasností se poradit s naším ÚKZÚZ, jsou tam velmi ochotní a odpovídají v řádu hodin a moc hezky jasně, mnohé mi vysvětlili a já to nyní umím jako básničku :)
Povězte to narovinu. My budeme rádi, že máme krmivo, co nejelo přes celou planetu, a zkusíme to.
Ale prosím, nikomu neříkejte, jak to vyrábíte, jaká svalovina nebo co, ale jasně:
kuřecí moučka, sušené kuřecí maso, kuřecí maso.
Nic víc nikoho nezajímá.
Kosti jsou pro psy dobré, proti tomu nemá nikdo nic - výrobci používají hřbety, křídla, kostry po sundání řízků - to má můj havoš dnes k obědu. A je krásný, musím se pochválit.
PS: pravděpodobně se sem již nepodívám, mám moc práce.. ne, to se vymlouvám, nepodívám se sem proto, že mě tyto neustále opakující se řeči začínajících značek velmi nebaví (u Vás se to ještě dá pochopit, jistě se opravíte, u Britů nikoli, to jsou léta polopravd..)
Vzkaz pro Sardullah: prej fenku jste si koupila, co Vám to nalhali, však je to koník! :-)
Zdravím Zahorie s dalším koníkem, co se převlékl za retrievra, zdravím ostatní.. stejně mám nejhezčího psa.. už je jí 5 let a dostala rozum (k těm narozeninám !
Mějte pěkný den.

Klíčové slovo je MASO.
Slyšel jste o tom?
Asi ne, ale z toho si nic nerobte, neb kolega od Britů také ne
slyseli o tom oba, protoze oba museli zmenit popisek svých vyrobku a slovo "maso" odstranit
hlod o tom, ze se to tak "jen zkracuje" si zakladam do pamatnicku
megi-the-dog
Moučka je konzervována vit. E - tokoferoly
Ano vyrábí se přímo ve fabrice na Slovensku, stejně jako se tam vyrábí pro další krmiva ze stejné fabriky.
Odkaz na legislativu hledat nebudu, můj čas je ještě dražší.
A bohatý již jsem. Bohatství není stav peněženky, ale stav mysli...
petrahei
Acana - Syrové jehněčí (8%), čerstvá kachna (8%), čerstvá celá vejce (8%), dehydrované jehněčí (8%), dehydrovaný sleď (7%)
Essential - čerstvé kuře & kachna, sladké brambory, sušené kuře a kachna
Orijen - Hovězí plemene Angus (mleté s kostmi - 52 %), divoké prase (mleté s kostmi - 11 %), jehně (mleté s kostmi - 10 %), celý sleď (4 %), bizon (mletý s kostmi - 3 %)
Žádná značka neuvádí pojem maso...

Bodreek
napsal(a):
petrahei
Acana - Syrové jehněčí (8%), čerstvá kachna (8%), čerstvá celá vejce (8%), dehydrované jehněčí (8%), dehydrovaný sleď (7%)
Orijen - Hovězí plemene Angus (mleté s kostmi - 52 %), divoké prase (mleté s kostmi - 11 %), jehně (mleté s kostmi - 10 %), celý sleď (4 %), bizon (mletý s kostmi - 3 %)
Zase špatně. Zatím 0 bodov.
Essential se vyrábí právě v GA pp - nepoužívají moučky. Pokud někdo použije moučku, musí to ve složení takto napsat!
A prosím, čtěte originální složení výrobce - Acana:
Chicken meal (25%), steel-cut oats (23%), fresh chicken meat (5%).
Meal = moučka.
Meat = maso.
Bez slova meal = a to je dnešní kvíz!
Když nemám meal, napíši tam meal?
Tak já si prosím té Vaší moučky s tokoferoly jeden milion pytlů, mám bezva plán, komu je prodat. Má to jen jeden háček.. nevím, co s tolika penězi budu dělat.
Ne, lžu.
Takto konzervovaná moučka totiž nic nevydrží.
Happy meal všem :)
Megí, Váš smysl pro humor obdivuji. :)
Happy meal nežeru, ale pokaždé, když máme mexické palačinky, si vzpomenu, jak jste mi vynadala, co s těmi palačinkami děláme za zvěrstvo. A že jste mě chtěla připravit o pekáček. :)
Ach, kde ty fauní časy jsou, s Vámi a s Terven se tak dobře kecalo.

Bodreek
napsal(a):
petrahei
no -uvadi. Oficiálně a při distribuci na našem trhu.
Tak prestante ukazovat prstíkem na ostatní a zamette si před vlastním prahem nejdříve.
Bodreek slovo "maso" ve slozeni uvadel, chlubil se tim docela halasne - ale prestal to psat…
Proc?
Pohadku o zkracovani textu uz prosim neeee.

Ale já vidím napsané tohle:
Složení: Čerstvě zpracované jelení maso v sušeném stavu 40%, hnědá naturální rýže 25%, jelení lůj (přírodní tokoferoly, zdroj vit.E), sušená zelenina 15% (bramborové vlo....
Co je to?
Dali tam 120% masa a z toho zbylo v granulích 40% sušeného?
40% sušeného masa dali do extrudéru?
Proč to má jen 22% proteinu?
Z toho jsem jelen.
Maso usuším a zbude tak třetina, ne? I méne. Záleží, jestli ryba, kuře, vepřík.
Když dám do granulí 40% sušeného masa, vyleze mi zase 40% sušeného masa a dostanu jen 22% proteinu, i když v granulích jsou další suroviny, které obsahují protein?
Rýže má také protein. Kvasnice jsou téměř z poloviny z bílkovin.
Tak jako prr.
Já to řeknu.
Se nebojím, mám Megí :-)
Do extrudéru šlo 40% masa (ten pojem teda nebudu řešit), bla bla bla...
...a v konečném produktu je cca třetina.
Anebo je tam 40% sušeného a bílkoviny šly prostě na výlet. Do Tater. V karanténě! To se řekne!
Tak nyní prosím, za nás za všechny, pozor na to, co výrobce řekne veřejně či písemně v korespondenci se zákazníkem (existuje jistý kodex, co je psáno, to musí být pravda), a napište sem, co opravdu do granulí dáváte.
Nejvíc prodává upřímnost. Stůl čistý, práh čistý.. byl jeden moderátor počasí, ten vždy říkal "slunce v duši", vsadím se, že ten ani neuměl lhát.
Jo, kde ty časy jsou.

Varaxi
napsal(a):
Megí, Váš smysl pro humor obdivuji. :)
Happy meal nežeru, ale pokaždé, když máme mexické palačinky, si vzpomenu, jak jste mi vynadala, co s těmi palačinkami děláme za zvěrstvo. A že jste mě chtěla připravit o pekáček. :)
Ach, kde ty fauní časy jsou, s Vámi a s Terven se tak dobře kecalo.
Mám hlad :-)
napsal(a):
Dobrý den, pane "nejsem Michalička". Pravidla porušenA nebylA, pravda se totiž špatně přijímá. A já ji miluji, není co řešit (to bylo původně také od bratrů).
Váš komentář s nulovou informační hodnotou mne donutil se sem po půl roce přihlásit a uvést vše na pravou míru.
Bohužel. Můj čas je drahý.
Ale věnuji tomuto pár minut, protože psi a zákazníci si tyto Vaše polopravdy nezaslouží. A ještě mi přestal psát apostrof, no to bude legrace.
Odpovězte jasně a ne jako Váš nový premiér:
Moučka v tomto krmivu je konzervovaná čím?
Vy si ji vyrábíte přímo ve výrobně tohoto krmiva? Kdepak ta fabrika je? Opravdu moučky nenakupujete jako všichni ostatní výrobci světa? Obyvatelé Slovenska musí být nadšeni, to je neskutečný zápach z renderace. Téměř jako jistá ves u Prahy, kde sídlí ten, jehož jméno zde nevyslovujeme. Ale renderování je ještě o level výš.
Kdepak je nařízení, vyhláška, jakýkoli eur-lex o tom, že výrobce musí uvádět ve složení suroviny v sušeném stavu?
Takový předpis neexistuje.
Zato existuje nařízení, které uvádí, co se může jmenovat maso, co masová moučka a co sušené maso. Klíčové slovo je MASO.
Slyšel jste o tom?
Asi ne, ale z toho si nic nerobte, neb kolega od Britů také ne.
Sušené maso je pak logicky to stejné, jen sušené.
A pak tu máme moučky - produkt renderování, obsahuje celá .. nebo mleté části těl suchozemských......drůbeží např. i peří, oddělen tuk, konzervováno (ne, tokoferoly opravdu ne), usušeno a zapakováno do bigbagu.
Aby mi seděly hodnoty, stačí znát legislativu a co která surovina vlastně je:
moučky mají předpisem daný protein nad 50%, sušené maso dtto nedané předpisem, čerstvé maso od 17 do 23 ... procent, dle části zvířátka.
Pokud používáte moučky, pak ano, je tam hodně "masa".
Jestli používáte hodně hodně hodně masa, pak máte některý z Wengerů Freshtrusion, ano?
Blahopřeji, jste konkurence britských GA partners a brzy budete velmi bohatí.
Téměř jako já a to nevlastním žádnou značku krmiv.
Váš úkol je: nastudovat si příslušná nařízení (platná pro naši zemi a EU), v případě nejasností se poradit s naším ÚKZÚZ, jsou tam velmi ochotní a odpovídají v řádu hodin a moc hezky jasně, mnohé mi vysvětlili a já to nyní umím jako básničku :)
Povězte to narovinu. My budeme rádi, že máme krmivo, co nejelo přes celou planetu, a zkusíme to.
Ale prosím, nikomu neříkejte, jak to vyrábíte, jaká svalovina nebo co, ale jasně:
kuřecí moučka, sušené kuřecí maso, kuřecí maso.
Nic víc nikoho nezajímá.
Kosti jsou pro psy dobré, proti tomu nemá nikdo nic - výrobci používají hřbety, křídla, kostry po sundání řízků - to má můj havoš dnes k obědu. A je krásný, musím se pochválit.
PS: pravděpodobně se sem již nepodívám, mám moc práce.. ne, to se vymlouvám, nepodívám se sem proto, že mě tyto neustále opakující se řeči začínajících značek velmi nebaví (u Vás se to ještě dá pochopit, jistě se opravíte, u Britů nikoli, to jsou léta polopravd..)
Vzkaz pro Sardullah: prej fenku jste si koupila, co Vám to nalhali, však je to koník! :-)
Zdravím Zahorie s dalším koníkem, co se převlékl za retrievra, zdravím ostatní.. stejně mám nejhezčího psa.. už je jí 5 let a dostala rozum (k těm narozeninám !
Mějte pěkný den.
Ďakujeme za pozdrav a tiež Vás zdravíme Chýbate tu!
megi-the-dog ALE ALE ALE a čo nariadenie EU 767/2009, Article 17, písm (e)?
a list of the feed materials of which the feed is composed, bearing the heading ‘composition’ and indicating the name of each feed material in accordance with Article 16(1)(a), and listing those feed materials in descending order by weight calculated on the moisture content in the compound feed; that list may include the percentage by weight
Preložme si to:
zoznam kŕmnych surovín, z ktorých je krmivo zložené, v sekcii "zloženie" a s uvedením názvu každej kŕmnej suroviny v súlade s článkom 16 ods 1 písm a) a zoznam týchto kŕmnych surovín musí byť V ZOSTUPNOM PORADÍ PODĽA HMOTNOSTI SUROVÍN PREPOČÍTANEJ NA HOTNOTU VLHKOSTI CELEJ KŔMNEJ ZMESI. Tento zoznam môže obsahovať percento hmotnosti...
Pre laikov a neznalých - všetka hmotnosť musí byť prepočítaná na končenú vlhkosť, napr. 8% vlhkosť a podľa tejto rovnakej vlhkosti musia byť suroviny zoradené. Česi majú tento odsek ZLE PRELOŽENÝ a preto robia vo svojich zloženiach básnické obraty. Môže si to dovoliť Srbské N&D, alebo teraz aj Golden Acres, keďže sú mimo EU. Ale krajiny v EU sa majú riadiť týmto nariadením. Ak takúto základnú vec neovládate, nekomentoval by som asi ďalej zloženie iných krmív... :D :D :D
ondrejčisár

XXX.XXX.229.28
Megi the dog
40 percent sušeného mäsa áno, ale pri vlhkosti 8 % a obsah proteínu v hnedej naturálnej ryži je minimálny. Kvasnice majú vyžšie proteíny, ale tých je tam minimum ktoré ťažko ovplyvní konečný protein.

No... Nejsem úplně dokonalá kalkulačka se znalostmi hodnot proteinů v různých druzích masa apod., ale obecně přehled mám a nesedí mi to. V jedné z receptur svých sušených směsek mám živočišnou složku v množství 59 %, symbolicky dýně, zbytek zelenina, bylinky, mleté paroží, nicméně nějaký ten malý proteinek navíc se najde. A mám tam cca 44 % ve prospěch bílkovin - podle producenta. Uvedené hodnoty s ohledem na druh "masa" a složení podle mých výpočtů opravdu souhlasí, rostlinných bílkovin je téměř bezvýznamné minimum. Syrovou stravu nehrotím, ale tohle mě baví, i když je to nouzovka..
Bodreek Planina má 47 % sušeného, slušné množství rýže a pak další složky s nějakými těmi bílkovinami. Výsledné keksy obsahují pouze 25 % proteinu. Kdybych míchala uvedené složení v sušeném stavu, tak nejsem s bílkovinami tak strašně dole. A teď, babo, raď, kam se ty proteiny vypařily? Nebazíruji na vysokém množství. Když bylo štěně kdysi na granulích, tak mu přesně tyhle hodnoty protein/tuk seděly, pokud v tom nebyla stopa kuřete. Jediná vejce nevadila, jinak i tuk.

Vy už jste tři? :-)
Jsem si říkala, že tam asi nemáte kafilerii.. tak už je to separát, ok.
Ta čísla souhlasí.. zajímá mě, z čeho jsou, protože zas tolik nesedí, mně to prostě celé nějak nehraje.
Seznam surovin v sestupném pořadí před extrudací například.
Tam se jedná o sestupné pořadí před zahájením procesu..
No a nebo se udělá rekonstituce. Je to "mixing bowl". Nechápu, co si odporuje.. .
Nejde o % proteinu - jestli čemu odpovídá, ale o to, co do toho jídla přišlo doopravdy, proč jsou s dávkováním problémy?
A jako sorry, tady jde zdvořilost stranou, Vy nevíte, co je to separát, moučka, maso?
Strojově oddělené maso následně usušené je co podle Vás?
Tohle není normální.
Výrobci dávají do krmiv separát, kostry, maso, kůže, peří,.... ale aby sám výrobce nevěděl, co používá, .. značka skončí dřív, než začala.
Nahoře píšete - moučka je konzervovaná tokoferoly.
Níž zas, že to není moučka.
To jsou ale zvrat(k)y :-)
N&D nejsou ze Srbska. A i kdyby, musí dodržovat zákony zemí, kam vyváží, kde vyrábí a samozřejmě své domovské - firma je z Itálie (i když už to nemusí být pravda, uznávám, já bych to prodala při první příležitosti a koupila si československo, vás všechny..) a továrny má např. v tom Srbsku, Jižní Americe,... Nejsou mimo EU.
A vtip je v tom, že když prodávají tady, musí splnit i naše požadavky - ten, co to uvádí na trh.
Za složení má odpovědnost ten, kdo krmivo zde uvádí na trh - a ten ho má samozřejmě od výrobce (nebo si ho vymyslí, to je normální, už jsme zvyklí, proto bereme za správné pouze to, co má výrobce v orig. znění), takže "ztraceno v překladu" není problém zákazníka (to je klamání zákazníka)....... že bychom to svedli na nějaký eshop?
Naštěstí nám sem zavítal sám producent, ale neví, co vlastně produkuje.
Podle mě nic, je to nákup/prodej.
Tady to máme česky
seznam krmných surovin, z nichž je krmivo složeno, pod záhlavím „složení“, v němž je uveden název každé krmné suroviny v souladu s čl. 16 odst. 1 písm. a) a jsou vyjmenovány uvedené krmné suroviny v sestupném pořadí podle hmotnosti vypočítané na základě obsahu vlhkosti v krmné směsi;
Se nebojte, ty překlady se kontrolují a schvalují.. stejné to je.. právě z toho vylezlo to "tak si napíšeme čerstvé maso, je to lepší číslo a lidé se po.." ...pořád to ale nevysvětluje tenhle bordel - správné názvosloví nebo jak to nazvat :-)
Když se přímo zeptám, tak musím dostat pravdivou informaci.
A to se zatím nestalo, zatím máme guláš.
Je tento guláš zahuštěn moučkou? Se to prý nesmí, říkali včera v rádiu. To mě překvapilo, že guláš je polévka a perkelt je náš guláš a nehustí se. Ale mne omlouvá, že neumím vařit.
Já chci jasné informace o % zastoupení ingrediencí v krmivu s názvy, které povoluje EU. Jestli to zkazil eshop v cz, to není moje věc.
Až si rozmyslíte, co v tom krmivu je, napište to.
Ale být Vámi, přemýšlím hodně.
Už tu byly i takové perly jako "když rozemelete naše pamlsky, dostanete sušené maso" - a ty pamlsky byly nenápadně v jiném jazyce psané jako " maso a propylenglykol".
Nikdy jsem nenarazila na takové podivné vysvětlování - jen u nás se to rozšířilo.
Proboha čím to je?
My víme, že nikde není dost masa, ty stroje to neumí a na co dávat kvalitních surovin moc, když my pejskaři to koupíme i tak.. Víme, že jsou tam kosti, kůže. No a co.
Jsou to dobře využité zbytky z výroby pro lidi.
Koupím a doporučím radši skoro cokoli, co je vyrobené u nás.
Ale producent nesmí lhát.
Mně to vadí.
A kolik značek udělalo to samé? Překlepy, výmluvy.
Bardog, Brit, Bodreek, Reiki ? (ten název jsem zapomněla, pardon).
Možná prokletí toho béčka. Bylo to Beiki? :-) Nativia psala také divné věci.
Třeba český Fitmin mi narovinu řekl absolutně vše.
Z počítání % toho a tamtoho jsme už, si myslím, vyrostli, při povolených tolerancích a přiblblých závorkách ve složení je to trochu pokřivené.. takže mě u granulí zajímá akorát to, jaké suroviny odkud jsou použité, jestli to má cca dost tuku (ten lůj se mi nelíbí), proteinu, ne moc vlákniny, jaká je ME a co bude říkat pes.
Já bych tu fabriku chtěla vidět. Na obrázku třeba jen.
Někdo se zmínil o vláknině, kde to má být?
Není ten hovězí lůj trochu problém?
To, že sa nevyznáte vo výrobe nevadí. To len málokto vie porovnať teóriu a skutočnú prax. Pozrime sa, prečo takto napríklad nebuzerujete české Pet farm family?
ich receptúry
Morka - Moriak 53 % (svalovina, srdce, žalúdok, biskup, pečeň, koža) /// bielkoviny 23,4% a to pri popole iba 2%, čo znamená, že tam zrejme ani nejde veľa kostí a napriek tomu pri 53% živočíšnej zložky dostali iba 23% bielkovín
Kravina - Hovädzie mäso 57 %, /// bielkoviny iba 22%, pri popole 2% a vláknine 4%
Baranina - Ovčie mäso 55% /// 24% bielkovín, pri popole 2%
Divočina - Jeleň 53% /// 23% bielkovín, pri popole 2%
To všetko pri tukoch okolo 10-13%.
Ďalej Acana - celá rada Classic, má bielkoviny 29%, pri množstve mäsa deklarovaného cez 60%. Sama tvrdíte, že výrobca musí dodržiavať deklarácie podľa krajín kam vyváža. Tu narážame na kameň, pri 62% mäsa dosiahli iba 29% mäsa. Bodreek Kotlina má cca 57% mäsa a 28% bielkovín. Nevidím nejaký veľký rozdiel. Takže asi sa to dá.
Pet farm family má vlákninu 4%, Acana 5% a vy tu vytýkate vlákninu Bodreek, ktorí má 3,5%, v nových receptúrach už 2,8%.
Nechcem nič, len treba byť trochu objektívni. Keď vytýkam niekomu niečo, tak naozaj treba to isté vytknúť aj iným. A ak nechápem ako sa to robí, tak nemudrujem okolo toho.
Profil Bodreek, ktorý píše po česky, nie je výrobca, je to český distribútor. Slovenského majiteľa značky som o tomto informovala, možno sa zapojí.

Já jsem objektivní. Když už koupím granule, tak to jsou nějaké legrační jako N&D, Barking, málokdy Eden a podobné.
Když si tu pročtete deset tisíc threadů, uvidíte naprosto stejné otázky všem.
A všichni se v tom vykoupali :-)
Acana classic - nevidím deklaraci ničeho takového. Povídají, že to má polovinu z "animal ingredients". To bude tuk, moučka a maso, podle mě.
Je tam přesně 23 moučky, 22 ovsa a pak po pěti čerstvé hovězí a jehně + hromada, velká hromada luštěnin. Tam také tahle krmiva nabírají vlákninu, kterou můj pes nenávidí. U Bodreek nevidím vlákniny víc než je v normě, ale neviděla jsem všechny receptury, no v tomto nevidím problém.
S kostmi to tak úplně není - popel jsou minerální látky, ty jsou všude.. Kosti k vytvoření analýzy na obale a kupičky popela vážně nepotřebuji. Je tam zinek, selen, sůl..
Pet farm mají moc pěkně napsané složení - lidé už dávno ví, že pokud tam není uvedeno slovo "sušené", jedná se o čerstvé, tedy ve výsledku si to vydělím třemi.
Jsou tam kuřecí zbytky - biskup kosti má. Ale celé té masové složky je málo, vlastně jsou to vnitřnosti...a kůže... to není maso a píší to správně, i trouba tomu rozumí.
A je na tom hezky vidět rozdíl - rýže (11% proteinu, již je suchá) a rýžová mouka s polovičním proteinem.
Koukněte na náš slavný Delikan (myslíte, že tam někdy prošlo kuře aspoň kolem okna?):
Složení: Dehydrované drůbeží maso - 44%, rýže, drůbeží tuk – 10%, sušená řepná dužina, sušená jablka, Salmon Pro - výtažek z mořských ryb - 3%, hydrolyzovaná drůbeží játra, rozmarýnový olej, ostrop...
Víte, kolik to stojí? Nula nula nic. Popel 6.. Jenže ono se právě už tak nějak ví, že se tam dělají krmiva pro ryby..
Oloupaná (klasická) rýže má kolem 1% popela.
Lepší rýže kolem 5. To jsou užitečné věci, ten popel.
Takže když vyrobím granule z vepřové kůže a hnědé neloupané rýže, a té bude hodně, budu mít popel 5 a lidé mi budou říkat - tam jsou samé kosti.
A tak vezmu rýžovou mouku. Bezva ušetřím, protože to je ze zlomkové rýže, to lidé nejí. A moje analýza bude hvězdná.
A mně jsou kosti v granulích ukradené :) Můj pes žere kosti schválně.

napsal(a):
Vy už jste tři? :-)
Jsem si říkala, že tam asi nemáte kafilerii.. tak už je to separát, ok.
Ta čísla souhlasí.. zajímá mě, z čeho jsou, protože zas tolik nesedí, mně to prostě celé nějak nehraje.
Seznam surovin v sestupném pořadí před extrudací například.
Tam se jedná o sestupné pořadí před zahájením procesu..
No a nebo se udělá rekonstituce. Je to "mixing bowl". Nechápu, co si odporuje.. .
Nejde o % proteinu - jestli čemu odpovídá, ale o to, co do toho jídla přišlo doopravdy, proč jsou s dávkováním problémy?
A jako sorry, tady jde zdvořilost stranou, Vy nevíte, co je to separát, moučka, maso?
Strojově oddělené maso následně usušené je co podle Vás?
Tohle není normální.
Výrobci dávají do krmiv separát, kostry, maso, kůže, peří,.... ale aby sám výrobce nevěděl, co používá, .. značka skončí dřív, než začala.
Nahoře píšete - moučka je konzervovaná tokoferoly.
Níž zas, že to není moučka.
To jsou ale zvrat(k)y :-)
N&D nejsou ze Srbska. A i kdyby, musí dodržovat zákony zemí, kam vyváží, kde vyrábí a samozřejmě své domovské - firma je z Itálie (i když už to nemusí být pravda, uznávám, já bych to prodala při první příležitosti a koupila si československo, vás všechny..) a továrny má např. v tom Srbsku, Jižní Americe,... Nejsou mimo EU.
A vtip je v tom, že když prodávají tady, musí splnit i naše požadavky - ten, co to uvádí na trh.
Za složení má odpovědnost ten, kdo krmivo zde uvádí na trh - a ten ho má samozřejmě od výrobce (nebo si ho vymyslí, to je normální, už jsme zvyklí, proto bereme za správné pouze to, co má výrobce v orig. znění), takže "ztraceno v překladu" není problém zákazníka (to je klamání zákazníka)....... že bychom to svedli na nějaký eshop?
Naštěstí nám sem zavítal sám producent, ale neví, co vlastně produkuje.
Podle mě nic, je to nákup/prodej.
Tady to máme česky
seznam krmných surovin, z nichž je krmivo složeno, pod záhlavím „složení“, v němž je uveden název každé krmné suroviny v souladu s čl. 16 odst. 1 písm. a) a jsou vyjmenovány uvedené krmné suroviny v sestupném pořadí podle hmotnosti vypočítané na základě obsahu vlhkosti v krmné směsi;
Se nebojte, ty překlady se kontrolují a schvalují.. stejné to je.. právě z toho vylezlo to "tak si napíšeme čerstvé maso, je to lepší číslo a lidé se po.." ...pořád to ale nevysvětluje tenhle bordel - správné názvosloví nebo jak to nazvat :-)
Když se přímo zeptám, tak musím dostat pravdivou informaci.
A to se zatím nestalo, zatím máme guláš.
Je tento guláš zahuštěn moučkou? Se to prý nesmí, říkali včera v rádiu. To mě překvapilo, že guláš je polévka a perkelt je náš guláš a nehustí se. Ale mne omlouvá, že neumím vařit.
Já chci jasné informace o % zastoupení ingrediencí v krmivu s názvy, které povoluje EU. Jestli to zkazil eshop v cz, to není moje věc.
Až si rozmyslíte, co v tom krmivu je, napište to.
Ale být Vámi, přemýšlím hodně.
Už tu byly i takové perly jako "když rozemelete naše pamlsky, dostanete sušené maso" - a ty pamlsky byly nenápadně v jiném jazyce psané jako " maso a propylenglykol".
Nikdy jsem nenarazila na takové podivné vysvětlování - jen u nás se to rozšířilo.
Proboha čím to je?
My víme, že nikde není dost masa, ty stroje to neumí a na co dávat kvalitních surovin moc, když my pejskaři to koupíme i tak.. Víme, že jsou tam kosti, kůže. No a co.
Jsou to dobře využité zbytky z výroby pro lidi.
Koupím a doporučím radši skoro cokoli, co je vyrobené u nás.
Ale producent nesmí lhát.
Mně to vadí.
A kolik značek udělalo to samé? Překlepy, výmluvy.
Bardog, Brit, Bodreek, Reiki ? (ten název jsem zapomněla, pardon).
Možná prokletí toho béčka. Bylo to Beiki? :-) Nativia psala také divné věci.
Třeba český Fitmin mi narovinu řekl absolutně vše.
Z počítání % toho a tamtoho jsme už, si myslím, vyrostli, při povolených tolerancích a přiblblých závorkách ve složení je to trochu pokřivené.. takže mě u granulí zajímá akorát to, jaké suroviny odkud jsou použité, jestli to má cca dost tuku (ten lůj se mi nelíbí), proteinu, ne moc vlákniny, jaká je ME a co bude říkat pes.
Někdo se zmínil o vláknině, kde to má být?
Není ten hovězí lůj trochu problém?
vyrabi to Biofer.
tak jako dalsich asi xy privatnich znacek grancli krom tohohle napr. Domovina, Larra, Feda, Tara, Nera, Beny, Panakei, Pet Farm Family - vsechno ma jeden rukopis
provozovna je ve V. Sarisi
Pet farm family nema extruder na cerstve maso. Ziadny extruder nedokaze pracovat iba s cerstvym masom, bez mucky. Jednosnekovy extruder ma limity vo vlhkosti. Pet farm family maju maly a malo vykonny extruder jednosnekovy, dokonca bez moznosti tukoveho nastreku, preto maju tak nizke tuky.
Legislativa EU jasne hovori, ze ked pet farm family udava vlhkost napr 8%, tak aj mnozstvo masa musi byt preratane na vlhkost 8%, aj keby bolo pridane v cerstvom stave. Takze preratavanie na tretinu susiny tu nehrozi. Alebo porusuju nariadenie EU ktore som citovala v anglictine.
Co sa tyka Acany, v zavislosti od konkretnej rady uvadzaju percento podielu zivocisnej zlozky. Napr Singles ma okolo 50% a k tomu protein 31%, co stale nepovazujem za velky rozdiel.
Napr kuraciu mucku viem nakupit 70% proteinov s popolom 8%, ale aj kuraciu mucku s 50% proteinov tiez s popolom 8%. Kyslost zhruba rovnaka, mnozstvo kosti zhruba rovnake. Rozdiel je v makkych castiach, ktore boli pouzite. Separat ma ine mnozstvo proteinu ako kuracie prsia.
Popolove cislo v krmivach najviac ovplivni cistota mucky a teda kosti v nej. Niektore mucky sa pohybuju s popolom aj na 25-28%. Zatial co vacsina rastlinnych priloh sa toci okolo 1%, zemiak okolo 1,3%.
Preto aj produkty Golden Acres, ako napr Dogs Chef, maju vysoke popolove cislo v bravcovych recepturach, jahnacich atd. Preto tam je vapnik aj 2,4%. Kvoli kostiam. V Bodreek su kombinacie masa. Bravcove je kostnatejsie, morcacie zasa ma velmi malo kosti. Riedia to susenym bravcovym strojovo oddelenym masom bez kosti. Preto je popolove cislo v norme, vapnik 1,7%. Ale mucky maju menej proteinov. SOM bravcove ma viac tukov a menej proteinov, ako klasicke bravcove maso, pretoze je to skratka material od kosti. Iny protein by zas mala mucka, ktora by bola iba zo svieckovice. Obe su krmivarsky velmi vyzivne a kazda ta "mucka" ma svoj benefit.
Vyrobca Bodreek dokaze spracovavat cerstve maso. Nie su to len 2-3 fabriky v europe, ako tu bolo napisane. Ved tri su len v CR. Bodreek uz verejne publikoval jak fotky masa, tak aj potvrdenie o nakupe, s peciatkou predavajuceho aj kupujuceho. Pretoze toto bolo uz spochybnovane. Chapem ze niektori maju pocit, ze slovaci len vcera zliezli zo stromu a vadi im ze sa presadzuju, ale budu s tym musiet zit. Bodreeku sa dari, mam ho na eshope a ma vyborne ohlasy. Ma svoju klientelu. Aj ludi, ktori uz skusali snad desat znaciek a Bodreek im ulahodil ako jediny. Eshop mam 6 romov, ale Bodreek patri ku krmivam s najvyssim percentom spokojnych zakaznikov. Zatial co vzdy sme odporucali Acanu, ta sadla snad 50% psom. Toto sedi hadam 90% psom. Hlavne Bodreek sa na nic nehra. Majitel znacky od zaciatku tvrdi, ze cena je adekvatna kvalite. A cena je nizsia ako N&D, aj ako Acana. Skor sa blizk k Britu. Nevidim problem. Nie je to zazracne krmivo. Ale ani nie je horsie ako napriklad Nutra Gold, ani ako Brit.
Edit: pet farm family pise mäso. Hovadzie mäso... Kopirovala som to priamo od nich.

My máme N&D ale za směšné peníze a tzv. nařízenou cenu výrobcem.
Kupuji 12kg kolem 1100kč a nikdy jen tak samotné granule - jsou tam blbosti jako konzerva, barel, hračka.. podle mě jsou to jedny z nejlepších - ještě snesitelných granulí.
A chovatelská cena je úplně trapná.
Rýži už docela dost psů nemá rádo, ale oves je ok. Pro mě N&D obilné nemají konkurenci. Ještě Barking heads, Simpsons a pár dalších, ale tam se nyní nějak měnily ceny, se uvidí.. to je furt jeden recept, stejná továrna, stejné suroviny, .. Wolfsblut občas některé jdou za dobré peníze, taky odtamtud.
Totiž nejde o to, kolik masa je v kterých granulích - já koupím jen slušně vyrobené žrádlo a když chci maso, tak koupím kuře u řezníka.
Petrahei díky za info, takže takové Vafo..
to mi mohlo dojít s ohledem na ten Humi tamto... to je kompost? :-) Ale to je zdravé, kvůli něčemu podobnému psi papají koní koblihy.
Ne, já je vůbec nepomlouvám, ani nečtu fb, pracuji s tím, co se napsalo zde a jak vypadá složení.
A to mě celkem znechutilo :-)
Labradore: popel ovlivní nejvíc moučka? V krmivech, které jsem vůbec ochotná koupit, žádná moučka není. Co v těchto krmivech tvoří popel?
GA nepoužívá moučky. Maso a kosti jo, to jsou prostě krmiva pro zvířata. V současné době tolik oblíbené mořské řasy jsou převlečený vápník.
No a tak vysvětlete, proč Wolfsblut má popel 10 a vápník 1,6 - fosfor 0,97.
Moc kostí? Málo kostí? To je nějaké kouzlo.
Jestli Bodreek používá maso, jak říkáte, tak tam prostě žádné kosti být nesmí.
Pokud jsou tam i kosti, musel by ve složení napsat pravdu a ta by vypadala takto:
Maso a výrobky živočišného původu !!!!!!!!!!!!!!!!
A nebojte, ta věc má jméno ve všech jazycích.. umím to i švédsky.
Třeba Magnusson normálně říká, že do levnější verze strká separát. Jenže oni jsou na kvalitu pes..
Vůbec neoperujte s nějakou čistotou moučky (to je ale vtipné spojení).
Nejdřív potřebujete vědět, co je moučka, co je masová moučka, co drůbeží a kolik doopravdy musí mít proteinu, aby se mohla jmenovat tak a tak..
Vybodněte se na nějakou Acanu, od dob kuchyně v Kentucky je vše jinak.. nemůžete zaměnit maso za živočišnou složku - vejce, tuk - tuk nemá protein.. tam jsou proteiny z fazolí, hrachu, čočky.. ono to má stejně jako kuře, to je pak těžké. .a dost těžké pro psy, osobně tohle ani nekoupím, natož abych to testovala na svém psu, jednou stačilo.
Nezačneme se teda bavit o kvalitních krmivech bez mouček? Už ta představa je nechutná.. fakt fuj výroba..
Co ovlivní popel kromě pomyslných kostí?
Jak to, že granule s hromadou rýže nebo jiné obilniny mají tak málo popela?
Nebo takhle... proč mám řešit popel?
Kvůli vápníku?
Ale u vápníku je důležitá využitelnost.
Ve skutečnosti může být naprosto stejně vápníku v krmivu s číslem 2,1 a 1,5 Ca.
Víte proč? Vztahuje se to ke kaloriím a fosforu. Bez těchto údajů nemůžete o vápníku v krmivu říct absolutně nic.
Já Vám tu pošlu takovou pomůcku, abychom se nezdržovali..
https://1url.cz/6zRk7
To je asi tak jediná věc, co by mě u vápníku trápilo, kosti jsou fuk..
Tak to bychom měli základy.. a tak řeknu i ten zbytek.. nemáme tušení, co přesně v kotlíku je.
Ale jsou nějací výrobci, co si na kvalitě a jistém způsobu výroby zakládají.
Pet farm family dělá vůbec extrudované granule? To je spíše nějaká sušenka, ne? Vypadá to u nich jak mlýnek na maso a sušárna. Já teda nevím, ale to je nějaká mikro firmička, co zplácá zbytky masa a obilnou mouku a udělá z toho nějaký ten tvar a nazve to granulí. Ne? Hodně dost to připomíná Magnusson a podobné pečené, sušené,.. věci. Složením, myšlenkou,.. vším.
Tady je rozdíl - podpořím malého lokálního výrobce (pet farm připadá v úvahu pouze jako příloha, můj pes i kocourek by z toho zemřeli hlady) raději než někoho, kdo si někde nechal vyrobit ..
Víte co.. to je debata o .. lidé, co jim Bodreek sedl jako jediný? Hmm.. lidé si neumí vybrat pro svého psa dobře.. nejdřív zkusí Brit a pak Ontario a poví, že nic nesedí.. to je pak těžké :-)
Bodreek bude pro psa, co není moc aktivní a je velký.
Většina málo bílkovin, málo tuku, hodně sacharidů. Tak třeba malý pes, štěně, starý pes, můj pes - ti to mají naopak. Pro takového hlídacího vlčáka na zahradě je to ok.
Ale na krmivo s rýží to drahé je, máme třeba Nativia.
Kdo komu opisoval? :-)
Dělám si legraci, je to jedno.
Neviem kde chodíte po rozumy, ale N&D, aj všetky produkty Golden Acres majú mäsovú múčku. Či ju už nazvú sušené mäso, alebo dehydrované mäso, vždy ide o múčku. KAŽDÝ produkt, ktorý je získaný sušením a mletím (alebo inak drvením) častí suchozemských zvierat je technicky múčka. V každom produkte od GA je múčka, počnúc Marp, až po tie najdahšie privátky. Kosti sú podľa platnej legistlatívy 96/25/ES bežnou súčasťou všetkých múčok. Jediné čo nesmie byť v mäsovej múčke je rohovina, kopytá, perie, obsah tráviaceho traktu a štetiny. Mäsokostná múčka presne zodpovedá definícii mäsovej múčky, akurát môže mať bielkoviny pod 50%. Mäsová múčka musí mať zo zákona nad 50%. To je to o čom píšem, že mäsové múčky sa pohybujú od 50% do takmer 80% a preto nemožno iba podľa množstva múčky, alebo živočíšnych častí odvodzovať hodnotu bielkovín.
Popol je nespáliteľná časť krmiva, ano sú to hlavne minerály. Ale tie minerály sa najviac nachádzajú v mäse a hlavne v kostiach. Preto má spomínaný produkt GA Dogs Chef Pork popol 8% a vápnik 2,23%, zatiaľ čo fosfor je tam len 1%. To je výrazný nepomer spôsobený práve tým, že GA používa bravčové s vysokým popolom (ktorý robia hlavne kosti). Pri bravčovom je to tak, že sa spotrebováva takmer všetko, jaternice, klobásy, tlačenky. Preto na kostiach veľa neostáva. Kto má nejakú romantickú predstavu o skutočnom mäse a o absencii múčok, to je skôr jeho naivita.
Stačí napísať hociakému výrobcovi extrúderov, ideálne Wenger a ten vám vysvetlí, že bez múčky sa vyrábať skrátka nedá. Čerstvé mäso v pôvodnej vlhkosti môže tvoriť len určité percento receptúry. A akékoľvek mäso čo vysušíme, automaticky sa technicky nazýva múčka. Ale keďže vzniklo sušením, dávajú si to do popisu ako sušené mäso. Ale definícia múčky podľa zákona je: "Výrobok získaný ohrevom, sušením a mletím celých teplokrvných suchozemských živočíchov alebo ich častí". Produkty ako Marp natural, ktoré sa tam vyrábajú, majú IBA túto múčku.
Pokud jsou tam i kosti, musel by ve složení napsat pravdu a ta by vypadala takto:
Ergo tento váš výrok je maximálne nepravdivý. Čerstvé mäso je zo zákona definované tiež ako celé telá, alebo ich časti, ktoré neboli tepelne upravené a neboli ani mrazené. Celé časti tiel môžu pokojne obsahovať aj kosti, aj chrupavky. Nejeden výrobca sa chváli, že používa napr. celé telá kureniec. Podľa vašej teórie, by sa musela absencia kostí nejak nahrádzať. Pozrite sa, kde je v ktorom zložení pridaný nejaký zdroj vápnika, ako napr. uhličitan vápenatý. Nachádza sa napr. v konervách Gran Carno, práve preto, aby sa navýšil chýbajúci vápnik. Ale do suchých krmiv sa nepridáva. Mäsová múčka je ideálnym zdrojom vápnika a fosforu už v správnom pomere. To znamená, že dokonca kosti väčšinou prevažujú. N&D nie je výnimkou. Navyše vami ospevované N&D obsahuje 0,2-0,3% soli, ale to vám očividne nevadí. Keby to mal Bodreek, už je zvozený pod čiernu zem :D : D :D Videl som originál katalóg hotových receptúr GA. Verte mi, každé z nich obsahuje múčku. Len predajcovia týchto receptúr už ju nazývajú ako sušené mäso, alebo dehydratované. Pracovala som 7 rokov pre firmu, ktorá práve distribuovala okolo 25 receptúr od GA. Treba len dať dole ružové okuliare. Nepoznáte reálnu technológiu výroby.
Pet farm family má extrúder a je to normálne extrudované krmivo so všetkým čo to obnáša. Akurát je extrúder malý, málo výkonný a nemajú tukový nástrek. Takže tie hodnoty musia zodpovedať presne tomu čo píšem vyššie.
Edit: k Wolfsblut a vysokému popolu - popol tvoria hlavne kosti, ale nie iba kosti. Aj mäso je bohaté na minerály. Vápnik je ale v norme. Takže zrejme pridávajú nejaký minerálnovitamínový premix, ktorý minerály z kostí ešte dopĺňa. Celkom jednoduché, nie? Každý používa premixy a každý úplne iné hodnoty v nich. Prípadne môžu používať inú surovinu bohatú na popol, ale ja ich receptúry nepoznám, nerobila som s nimi, ani sa u nás nedajú dostať.

Hned v úvodu Vás stopnu, protože tohle nemá smysl.. v důbeží moučce může být kompletní celá drůbež - i s peřím.
To jsou takové ty Royal, Pedigree a spol., také tam neuvádí maso přece.
Marp natural a Marp red je rozdíl. Mysíte, že to je moučkou, jo? Tak jo, já Vám to neberu, protože to podáváte tak jako
že Bodreek má sušené a čerstvé vykoštěné maso a všichni ostatní mají moučku.
Ale distributor nám tu pověděl něco jiné. Tak nevím :-)
A to je celý problém, oč tu běží - že někdo kecá.
Ne, nevadí mi 0,3 NaCl, protože významné je na tom pouze to, kolik sodíku a chloru je v denní dávce krmiva, jednodušeji v krmivu - máte to v analýze.
Snad si nemyslíte, že zbylé granule nemají sodík a chlor?
To by nám ti psi brzy umřeli ;-)
To je vše se vším - použije se ingredience, která už sůl obsahuje, tak logicky ji pak nebudu dosypávat.
Přece - výrobce musí uvést ve složení to, co sám přidal!
Nic víc, nic méně, žádná věda v tom není.
Ty N&D nejsou nijak opěvované. Je to za rozumné peníze střízlivá strava.
Víte co.. fakt to moc nemá smysl.. nemůžete si nazvat dehydrovaným masem masovou moučku.
Masová moučka má naprosto jasnou definici danou předpisem.
Dokonce se už celosvětově shoduje, vyjímka je USA, kde existuje další kategorie vedlejších ž.p., která je u nás zakázaná.
Už tam ale i separát pojmenovali správně, kdysi to u nich bylo v hot dogu maso..
Zasa nezmysly. Hydinová múčka má jasnú definíciu v zákone EU a NESMIE obsahovať PERIE!!!
"9.05 Hydinová múčka: Výrobok získaný sušením a mletím odpadu zabitej hydiny. Tento výrobok musí byť v podstate ZBAVENÝ PERIA (Popol nerozpustný v HCl: max. 3,3 %)", nájdete znova v rovnakom zákone, ktorý upravuje čo je mäsová múčka. To čo vy tu píšete sú krčmové reči.
Múčka je všetko vysušené. Dala som vám citáciu. Akokoľvek tepelne upravím mäso sušením, či už obsahuje kosti, alebo nie, či už je to separát, alebo odrezky, alebo celé časti zvierat, sušením a rozdrvením vznikne múčka. Preto technicky Bodreek má múčku, ale je vysušná a vyrobená priamo u výrobcu Bodreek a nie je kupovaná nikde na trhu, nie je dovážaná ani z ČR, ani z Brazílie, ani Nového Zélandu, ani Srbska, či Číny. Je to takto jednoduché. Už v prvých príspevkoch to bolo napísané, že Bodreek si suší múčky sám. GA petfood partners dováža mnoho múčok z Nového Zélandu. Napr. Wolfsblut sú skoro všetko múčky zo Zélandu. Alebo snáď chovajú v UK kengury? Sú to múčky. Čerstvé mäso sa takto preniesť nedá, cesta v kontajnery na lodi do Anglicka trvá okolo 40 dní a to čerstvé mäso nevydrží, mrazený kontajner by vyšiel mnohonásobne drahšie a hlavne mrazené podľa FEDIAF už by sa nemalo označovať ako čerstvé, a Wolfsblut je vyrábaný v GA. Treba k tomu ešte niečo napísať?
V analýze nemáte údaj o tom, koľko je v krmive sodíka a koľko chlóru. V analýze máte iba pridané látky v sekcii nutričné aditíva. Ak je pridaná soľ a výrobca neuvedie koľko, tak sa to zo sekcie nutričné aditíva nedozvieme, pretože tam sa uvádzajú len minerálnovitamínové premixy. Niečo iné je garantovaná analýza. Netreba si to mýliť. Ak pridám vitamín E ako vitamín, vtedy ho uvádzam v sekcii nutričné aditíva. Ak ho pridám ako konzervant, uvádzam ho priamo v zložení, alebo ho nemusím uvádzať vôbec a použijem formulku "Obsahuje konzervanty povolené EU", tak ako určuje zákon. Takže v skutočnosti ak N&D použije soľ, už neuvádza sodík ani chlór v nutričných aditívach. Pozrela som sa na to a je to tak. Takže hodnotu sa reálne nedozviete nikdy.
Ano, mäsová múčka má jasnú definíciu predpisom a tú som vám napísala. Je to nariadenie EU. Potom sú tu odporúčané definície od FEDIAF a AAFCO, ale tie nie sú záväzné. Je to len snaha o zavedenie rovnakých pojmov, ale len málokto sa ich reálne drží, vrátane členských výrobcov FEDIAF. FEDIAF pravidlá neurčuje, vydáva len odporúčania. Reaita je len definícia z legislatívy a tá hovorí, že všetko vysušené mäso je múčka. Takže neni moc o čom diskutovat.

O tom mase máte nějaké staré info, už snad neplatí, to byl rok 2003 možná, nevím přesně - kvůli trablům se separátem.
Byl přece spor o to, že párek je plný separátu, ale nazývají to masem - chudák zákazník.
Takže aktuální katalog krmných surovin:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/PDF/?uri=CELEX:32013R0068&from=CS
"maso (pouze pokud se jedná o kosterní svalovinu)"
Vidíte, jak to tam je prostě .. oddělené vnitřnosti a maso..
A pro vykuky máme ještě tohle, aby to všichni pochopili, že kosti, sádlo atp. tam fakt nepatří:
https://www.sagit.cz/info/sb16069
A mám to i pro lidi.. ztratila jsem číslo nařízení, ale tady na fauně někde je, píše se tam přesně "kosterní svalovina bez...." a kolik čeho může mít králičí maso, aby se nazvalo králičím masem.
Dokument má 5 stran a kdo ho najde, dostane pytel Bodreek 20kg!
Ale separát stále technicky mäso je. Je to SOM čo je strojovo oddelené mäso. Rovnako spĺňa kritérium na zaradenie pod pojem kostrová svalovina. Pretože je to mäkká časť, svalové vlákno oddeliteľné a oddelené od kosti. Oba zákony, aj ktorý som poslala ja, aj ktorý dávate vy, sú v platnosti stále. Tento katalóg kŕmnych surovín na ten, ktorý som uviedla ja, odkazuje. Napríklad tento katalóg nemá absolútne žiadne delenie múčok, tak ako to nariadenie mnou spomínané.
"ČÁST A Obecná ustanovení1: Používání tohoto katalogu provozovateli krmivářských podniků je dobrovolné. Název krmné suroviny uvedený v části C se však může používat pouze pro krmnou surovinu splňující požadavky příslušné položky." Takže ono to stačí trochu pozmeniť a v podstate sa k celému katalógu môže ktorýkoľvek výrobca stavať úplne dobrovoľne. Čo sa aj deje. Napríklad Brit použije iba čerstvé kurě a sušené kurě, vyhne sa pojmu vedľajšie živočíšne produkty živočíšneho pôvodu, vyhne sa pojmu mäso, využil klauzulko o živočíšnom druhu. A je to ok. Neviem kde je tu problém. Bodreek používa pojmy rovnaké, ako sušený sumec klarias. Tam, kde je surovina bez kosti, udáva bez kosti. Tam, kde kosť používa, nepoužíva pojem mäso. Čiže vám vlastne vadí, že to robia podľa tohto katalógu?
Váš druhý link na sagit.cz sa týka len označovania mäsových výrobkov pre ľudí. Tam sú značné rozdiely, navyše je to len český predpis, ktorému sú európske predpisy nadriadené a na slovensku ten predpis neplatí vôbec.

Masová (jiná než drůbeží) moučka nesmí obsahovat peří, obsah střev, kopyta atd. ........ale spadněme na zem, to si fakt myslíte, že někdo škube každé kuře a ještě ho kuchá? V tomhle produktu?
A drůbeží má jen jediný požadavek (kromě popisků) - nesmí obsahovat peří. Jinak tam je prostě hnus, odpad.Je to ten největší odpad.
Prostě ble.
A chce to se podívat právě bez těch internetových pravd pravdě do očí - všichni používají odpad (někdy je to dobře, žádné plýtvání, ale zas .. )..
Na co asi máme RASFF - v každých granulích, i veterinárních - všude problémy. Vepřový protein v monoproteinových jehněčích granulích. Furt je tam toho víc a toho málo, salmonela, olovo.. moučky jsou na hranicích kontrolované, ty právě nejvíc, protože fuj..
To si fakt myslíte, že moučku - ten největší odpad - někdo vyrábí z něčeho ok?
Na youtube je toho.. prostě se tam hodí celá kráva.
Máme problém udržet kvalitu bůčku u řezníka a máme být spokojení s masovou moučkou, že je jako kvalitní?
Pravda je, že co nešlo použít jinak (moc smrad, moc shnilé, .. ) - z toho se udělá moučka.
Rozdíl je prostě v tom, že masem nemůžu nazvat cokoli.. a v přístupu člověka, co zastupuje tu firmu.
No já toho nechám, můj závěr je:
výrobce, který mlží, u mě skončil.
Boty, jídlo, cihla, to je fuk, mně jde prostě o víc než "levně dobře".
Jako k čemu tohle je?
Mám kožené boty, jsou z kůže, je to poznat, vydrží cokoli, nikde netlačí, je to prošité, netrhají se.... kdyby mi je někdo prodal jako "kůže, vodotěsné, stačí 150g denně" a já pak měla i při 300g denně promočené tlapky, tak na co to, u Svatýho pitbulla, je?
Na nic.
N&D grain free jsou pro Megí taky na nic. N&D lg jsou ok.
Tak jo.

Ne.. Ještě to zkusím jinak..
Napíšu, že tam je:
maso a vedlejší výrobky ž. p.
nebo
maso
...ta první varianta označuje skupinu toho všeho a nikdo mi nemůže říct, že kouzlím s názvy, procenty a závorkami.
Tady je to tajemství:
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2001L0101:20021127:CS:PDF
A tím to pro mne asi končí.
Netvrdím, že hydinová múčka je top. Ale nesmie obsahovať perie. Vy asi netušíte, z akých výstupov sa berie surovina na výrobu tej múčky. Ano, nikdo nešklbe kura do hydinovej múčky. To preto, lebo ono ošklbané už príde. Vy si myslíte, že niekto chová kuratá na výrobu hydinovej múčky? Nie. Denne hydináreň zabije napr. 100 000 kusov kurčiat a z nich 142 vyselektuje na konci procesu. Váha nájde malú hmotnosť, alebo optická kontrola nájde podliatinu, alebo poškodenie, alebo sa stiahne z obehu kvôli poškodenému obalu, pretože zákon zakazuje prebalovať. Toto ide do kuracej múčky. Do hydinovej môžu isť aj hlavy, beháky, kože, ale nesmie tam ísť perie.
Na youtube nájdete videá, ako sa vyrábajú múčky, ale nie kvalitné krmovinárske múčky. Tam, kde môže ísť celá krava, to nie je hovädzia múčka, ale zrejme kafilérnicka múčka z materiálu kategórie č.3. Tá je určená okrem iného aj ako vhodná na krmivárske účely, ale je to zmes všetkého druhu mäsa, aj iných potravín. Kvalitné krmovinárske múčky, sa napr. rybacie vyrábajú priamo na lodiach, ak ide o ryby. Selektujú sa a keď príde loď do prístavu, už vyvážajú múčku v bigbagoch. je to múčka, ktorú používajú aj nakvalitnejšie krmivá a tajomstvo je, že obsahujú aj kosti. Sú to hlavy, chvosty a orezy z filetov. Pri odstraňovaní šupín, môžu tam byť aj kože.
Pozrime si taký produkt Canagan. Ultrapremium kategória, vyrábaná v UK. Máme to krmivo kde 12kg stojí 68€ (Bodreek 20kg stojí 65€). Toto ultrapremium udáva napr. takto:
- Freshly Prepared Deboned Turkey (26%), Dried Chicken (25%) /// tam kde je vykostené, uvedú vykostené, ale nepoužíjú pojem mäso. Tam kde je sušené, nepíšu vykostené, teda sú tam aj kosti a je to normálna múčka (ano v GA). Ak by bola vykostená, napísali by to rovnako ako v surovine predtým.
- reshly Prepared Deboned Scottish Salmon (26%), Dried Scottish Salmon (10%), Dried Herring (8%) /// prvé vykostené čerstvé, bez pojmu mäso, druhé a tretie sušené, bez pojmu mäso, bez pojmu vykostené, čiže s kosťami.
čo z toho vyplíva? Prečo vytýkame absenciu pojmu mäso krmivu, ktoré je v prémiovej kategórii, ale nevadí nám to isté u ultraprémiovej kategórie? Jasne z toho vyplýva, že GA používajú aj múčky a v niektorých prípadoch z Nového Zélandu, ako na svojej stránke udáva aj Wolfsblut, produkt GA petfood partners.
Ak to zhrniem ja, nemám nič proti Wolfsblut, nemám nič proti GA, ani proti Brit, či N&D. Len buďme objektívni. Nekritizujme niečo za veci, ktoré sme ochotní nevidieť v omnoho drahších krmivách.
p.s. posledný link ktorý ste dala, je usmernenie pre označovanie ľudských potravín. :::: kterou se mění směrnice Evropského parlamentu a Rady 2000/13/ES o sbližování právních před-pisůčlenských státůtýkajících se označování potravin, jejich obchodní úpravy a souvisejícíreklamy /// ergo nie krmivárske suroviny. Napríklad označenie vedľajšie živočíšne produkty má úplne iný význam z pohľadu veterinára, ktorý vyraďuje a kontroluje mäso pre ľudskú spotrebu a iné v deklarácii v zložení krmiva.

Ještě jednou - zeptejte se dozoru nad krmivy. Maso je maso. Tečka. Dokonce amíci to uznali a už to píší jinak.
Dejte sem nějaký odkaz, kde se říká, že maso v krmivářských surovinách je něco jiného než v potravinách pro lidi. Ten mě hrozně zajímá. Prosím.
Tady s tou značkou mají lidé jediný problém - zas tolik to jídlo psům nevyhovuje a jsou okolo toho nějaké výmluvy, nepřesnosti.
Když se zeptám výrobce, co do těch granulí strká
a on řekne jednou to a podruhé to,
tak co já s tím jako mám dělat?
Veterinář označí hnusy na 3 kategorie a z nich jen jedna je dovolená na krmiva. Ale když to nebude kosterní svalovina, tak prostě maso nenapíšeme, smůla.
Vím, kdo používá třeba půl masa nevhodného pro lidi a půl separátu. A je mi to jedno. Mi to řekl, když jsem se zeptala. A takového výrobce si cením.
Předchozí odkaz jasně uvádí maso jako kosterní svalovinu (je to v závorce upřesněno, aby bylo jasno všem) a týká se krmiv.
... furt je maso jen a jen maso.
Zatímco Maso a výrobky... je z krmivářství a je to něco jiného.
To jsou takové rozdíly... maso, masové, s masem a skupina Maso a .. každý ten pojem skrývá něco jiného.
Třeba UK mají takovou legraci, že když je v žrádle masíčko, tak je human grade.
Když je tam ale masová moučka, tak už se to říkat nesmí.
To je taky rozdíl - maso pro lidi ano, moučka pro lidi nikdy.
Vy si myslíte, že malá kuřata jdou do moučky?
Malá kuřata jdou do konzerv a do barf shopů.
Rybí moučka není nic dobrého, no alespoň E324 zakázali.
To jsou prostě věci vyrobené z hnusných věcí a aby vydržely, musí se dobře "konzervovat".
Zrovna rybí moučka z lodiček má zákaz bez takovéhoto ošetření vůbec vstoupit na pevninu.
To je důvod, proč neřeším, jestli je moučka z jednoho hnusu nebo druhého hnusu a vůbec to nekupuji.
Já jsem myslela, že porovnávání mouček už je v minulém století.
Složení čtu tak - moučka - odcházím.
Drůbeží tuk - odcházím.
Kilo čočky - odcházím.
Jednoduché.
Musíte se na to výslovně zeptat odborníků, ne internetu.
Jako že.. prosím prosím když je tam separát, můžu napsat na granule maso?
Normálně takhle.
Fakt, nekecám, zkuste to :)
Já si vůbec nedělám iluze, že někdo něco dodržuje, stačí jeden náhled do systému rychlého varování a naděje zahynou.
Ale kecy v kleci nenávidím.
Proto tady ta debata blbá o nějakých % moučky začala - zástupce značky řekl, že má moučku, pak zase maso, no tak se ptám, co to jako je... podle vzoru, že ostatní to dělají také, tak já mohu také, tak to si nechte tam, kde se to vyrobilo.
Co s tím já.
Mila pani, 9 rokov kominukujem s veterinou aj UKSUP, co je u nas organ ako jediny opravneny na kontrolu krmiv a deklaracii. Na rozdiel od vas som v GA v UK bola a viem, ze mucky pouzivaju. Basta. To, ze ich napisu inak, je marketingovy obrat, ale su to mucky. Nijak inak agA nedokaze zo Zelandu dostat maso.
Ano, aj Bodreek ma human grade vstupy. Tuky su human grade a aj SOM je human grade.
Ze mensie kurata idu do konzerv a Barf shopov je pravda. Ale na slovensku konzervaren nemame a barfove maso sa k nam dovaza hlavne z polska a madarska, lacnejsie. Ani zdaleka nie je spotrebovane vsetko maso, ktore je vyradene z marketingovych dovodov. Rocne na slovensku len jedna jedina maloobchodna siet spali 40 ton masa v kafilerii len preto, ze mali poskodene obaly. To je oficialne cislo. Aj je to tak cele kura, ako aj ciste kusy typu svieckova...
Ano, maso je maso. Ale aj maso s kostou, napriklad stehno kuracie, stehno bravcove je oznacene ako maso. Aj ked je s kostou.
Pouzivnie pol masa neurceneho na ludsku spotrebu a pol selaratu je uplne bezna prax. To viem zarucit, ze ti tak robi 90% lepsich znaciek, vratane Bodreek. Aj maso v konzervach, aj maso na barf ucely, je vacsinou vyradene ako nevhodne na ludsku spotrebu. Na tuto temu som pisala doktorandsku pracu. Naozaj o tom nepotrebuje poucenia. 😉

"Prečo vytýkame absenciu pojmu mäso krmivu, ktoré je v prémiovej kategórii, ale nevadí nám to isté u ultraprémiovej kategórie?"
:-) to nedělám, ve složení to slovo vidím.....a dělení na premium a ultra hyper maxi premium mě nezajímá, to je mega výmysl.
Jsem třeba vůbec nenašla v nějakém předpisu, že existuje surovina, která se jmenuje
"kuřecí". Takhle jako jen tohle slovo. Co to je za kravinu?
Ale v angličtině je přece chicken kuřátko. A také kuřecí maso.
A pak mají chicken meal.
Ale furt nevidím, co je to slovo kuřecí samotné. Kde to je v těch zákonech?
Kde je fakt napsané, že se něco má jmenovat "kuřecí"?
Je to ve vet. zákoně, v označování krmiv,... kde?
Kde je nařízeno, že se něco označí tímhle jedním slovem?
Fakt to nikomu nezní divně?
Jejda.
Problém je, že někdo řekl, že ze složení zmizelo slovo maso.
A je tam jen "kuřecí".
A že to je kvůli tomu, že vlastně tak úplně nepoužili maso, tak už to radši nepíší.
Ale přece samotné slovo kuřecí je kravina. V češtině teda.
Nesmysl.
Zrovna cesi co mate vepro knedlo... 🤣🤣🤣 Podla katalogu co ste dala vy, tam je to pekne vysvetlene. Vy NEMUSITE pouzivat oznacenia z toho katalogu. Citovala som vam ten bod. Ale ked ich pouzijete, musia zodpovedat definicii. Teda hocokto tam moze napisat aj pojem kuracie krky, alebo slepacie atd a neporusuje tym ziadny zakon, ani nariadenie, len sa skratka neriadi tym katalogom. Co ani nemusi. Moze vas to zavzdusnovat, ale slovo maso tam neni, takze nikto nic neporusuje. Odkedy poznam Acanu, alebo Timberwolf, menili zlozenie aj sposob deklaracie snad 10 krat. Ze sa v Bodreeku dozvedeli, ze slovo maso pouzivat nemaju, tak ho poctivo pouzivat prestali, by malo byt skor devizum. V skutocnosti by totiz nikto nezistil, ci su kosti z toho cerstveho masa, alebo z mucok. Poctivo zmenili deklaraciu a vyhodili slovo maso a to je dovod, preco vas to zavzdusnuje. Pre mna skor smutne.
Kazdopadne to zhrnme:
- este dnes ste tvrdili, ze neexistuje nariadenie, ktore by prikazovalo preratavat vsetky suriviny na rovnaku vlhkost a podla toho ich zoradovat
- este dnes ste nevedeli, ze GA pouzivaju mucky, co som vam na x prikladoch vyvratila a vo fabrike som bola
- napriek tomu si dovolite hodnotit a kritizovat co kto ako napise...
Len mimochodom, p. Michalicka, majitel znacky Bodreek, ma certifikat z University of Florida o senzorickych a nutricnych vlastnostisch masa, kde sa zucastnil medzinarodneho projektu.
Za mna by som to tymto ukoncila

Tak podle Vás je separát to samé co maso a moučka, tak ono to máte asi fuk :-)
Nene, nemusí se to přepočítat na stejnou vlhkost. Nemusí. Fakt ne.
Může se psát dokonce to, kolik bylo původně čerstvého. Drsné co :-)
GA nepoužívá moučky. Anebo všichni lžou.
Tak to je také možnost.
Ale Vy zrovna to nemůžete říct, protože moučka je u Vás vše usušené.. polohrubá, hladká,... a tak.
"pet foods without the use of dry meat meals"
Jestli mají moučku, což teda Vám nelze věřit, pardon.. tak to ale teda jsou koumáci, dám jim jedničku, protože to žrádlo, co odtamtud leze, je boží. Voní.
To je šílený rozdíl oproti našim. Chrášťany by mohly vyprávět..
Příklad s vykoštěným masem je o moučce?
Tak to jsem teda nepochopila, to se omlouvám :-)
Bodreek změnil popis a napsal něco, co je nesmysl.
Katalogem se řídit nemusí, platným označováním krmiv ale ano.
A to říká, že nejdřív je surovina nebo název skupiny a pak - jen jestli chce - je její druh.
Takže co je kuřecí?
Nesmysl.
On tam prostě nyní nenapsal, co vlastně kupuji - kuřecí játra?
Kuřecí maso?
Kuřecí separát?
Kuřecí co u Svatýho pitbulla?
To je tak těžké pochopit?
Nemůže se napsat kuřecí a já si to budu domýšlet.
Kdo mu takovou kravinu nakukal? Kdo mu řekl, aby vyhodil slovo maso a zbytek nechal?
A proč je v cz eshopu normálně napsané maso a jinde ne?
Je to separát? Tak to snad řeknu, ne, napíšu?
Ale musíte se tam domluvit nejdřív..
Certifikát z vůně masa bohužel je naprosto k ničemu při popisování obalu granulí.
Tak se domluvte.
Tohle přece nemůžu koupit, nevím, co tam je.
Už je to jasné?
My prostě nevíme, co tam je, to je můj problém?
Normálně napsané složení:
https://www.nativia-pet.cz/cs/eshop/nativia-active-beef-rice-15-kg
nebo
https://www.fitmin.cz/p/fitmin-dog-purity-gf-adult-beef-12-kg-1-kg
my víme, jaké jsou to kličky - napsat vše, co prošlo kolem krávy, do jednoho čísla, aby bylo velké, ale je to jasně pojmenované.
To je asi tak celé.
No a Nativia u nás taky nevyhrála a nelíbí se mi. Ale se snaží něco psát..

Jo, zrovna my češi (já nejsem), co máme knedlo zelo vepřo a
musíme jako všichni ostatní poslouchat EU a nazývat věci pravými jmény, proto se naše pomazánkové máslo už nesmí jmenovat máslo a špekáčky musí mít tolik a tolik MASA a špeku :-)
To nejsou cz výmysly, ale EU.
Ono logicky.. kdyby ta drahá Acana používala sušené a čerstvé maso, tak se tím pochlubí a nenapíše "meal".
To snad došlo všem..
Knedlo zelo vepřo je hrozně zdlouhavé. Mohly bychom tomu začít říkat knedlo.
Za 13,60Kčs. A jestli dostanu jen samotný knedlík bez vepřa a zela, tak smůla,
název museli zkrátit :-)
Varaxi, umíte knedlo zelo vepřo?
Davat za priklad zrovna produkt od Delikan je masaker. Zlozenie mozno pekne, ale zavadzajuce ako nikto.
Polovicu veci ste nepochopila a druhu polovicu prekrutite. Napisala som napr jasne, ze ma certifikat zo senzorickych a nutricnych vlastnosti masa, ale samozrejme, vy si manipulaticne vyberete certifikat z vone masa. Pardon, ale s tak obmedzenym clovekom som si nepisala a nerozpravala cele roky.
Ak mate problem napr s oznacenim suroviny "jehneci", budte tak odvazna a napiste svoje mudrosti aj ceskemu distributorivi Acana. Pretoze napr v Regional Red je prva zlozka "cerstve jehneci" ano, bez slova maso. Ale ne, samozrejme ked to urobi cech je to pohoda. Ne, ziadny zakon poruseny neni. Ani u Acany. To je tym, ze tie zakony nechapete. Rovnako ako ste dnes este nechapali, ze suroviny musia byt prepocitane na jednotnu vlhkost a podla toho zoradene. Dala som vam presny text aj cislo clanku, aj cislo nariadenia. Truhlikovi to samozrejme nestaci a vysvetluje si veci po svojom. Klasika... mne stacilo tskej debaty. Je to jak hrach na stenu. Citajuci si obraz urobi aj sam.

Labraore
napsal(a):
Mila pani, 9 rokov kominukujem s veterinou aj UKSUP, co je u nas organ ako jediny opravneny na kontrolu krmiv a deklaracii. Na rozdiel od vas som v GA v UK bola a viem, ze mucky pouzivaju. Basta. To, ze ich napisu inak, je marketingovy obrat, ale su to mucky. Nijak inak agA nedokaze zo Zelandu dostat maso.
Ano, aj Bodreek ma human grade vstupy. Tuky su human grade a aj SOM je human grade.
Ze mensie kurata idu do konzerv a Barf shopov je pravda. Ale na slovensku konzervaren nemame a barfove maso sa k nam dovaza hlavne z polska a madarska, lacnejsie. Ani zdaleka nie je spotrebovane vsetko maso, ktore je vyradene z marketingovych dovodov. Rocne na slovensku len jedna jedina maloobchodna siet spali 40 ton masa v kafilerii len preto, ze mali poskodene obaly. To je oficialne cislo. Aj je to tak cele kura, ako aj ciste kusy typu svieckova...
Ano, maso je maso. Ale aj maso s kostou, napriklad stehno kuracie, stehno bravcove je oznacene ako maso. Aj ked je s kostou.
Pouzivnie pol masa neurceneho na ludsku spotrebu a pol selaratu je uplne bezna prax. To viem zarucit, ze ti tak robi 90% lepsich znaciek, vratane Bodreek. Aj maso v konzervach, aj maso na barf ucely, je vacsinou vyradene ako nevhodne na ludsku spotrebu. Na tuto temu som pisala doktorandsku pracu. Naozaj o tom nepotrebuje poucenia. 😉
Tak to zkuste ještě v češtině s naším ÚKZÚZ. Já se jich ptala a potvrdili mi, že se jen tak ledaco na obal naplácat nemůže.
Pak jsem dostala bezva nápad - zeptala jsem se výrobců, co tam doopravdy sypou.
Jeden řekl pravdu a zbytek by mě chtěl zastřelit - za nevinný dotaz? :-)
Jako zákazník mám právo to vědět a oni se tak čertí :-)
Ježiš já vím, že jsou tam naházené hnusy, však já to nejím..
Jé.. to, co tady píšete o množství zbytků, co je na Slovensku, to byla debata (slovo od slova) na DF, tam byla strašná legrace :-)
Tam bylo urážek a tolik zbytků luxusního masa!
To ani Andersen s Němcovou dohromady by nedali :-)
Hrůzostrašně legrační vlákno, dlouho jsem se tak nenasmála. Ale nakonec to bylo k pláči.
Tady už to asi nikomu nerozmluvíte, třetina ifauny na DF chodila/chodí.
Ja som na dogfore nikdy nebola. Ale maso som uz pre ceskeho vyrobcu zo slovenska nakupovala. Je to k smichu mozno pre tych, co su uplne mimo a naozaj netusia, kde sa maso nakupovat da. Kde ho nakupuje napr Sokol falco a ini. Nikto z nicj svoje zdroje neprezradi, ale su kvalitne. A je ich prebytok. Pre bezneho cloveka co s tym nikdy nerobil je to usmievava zahada. Pre nas je to bezna vec. A aj cesi davaju v krmivach slovenske tuky a maso, pretoze skratka tu su prebytky vyradeneho masa v stovkach ton rocne. Jento skratka fakt, dohladatelny aj na internete. Kto vie, kde hladat... Kto nevie ostava mu len robit si posmesky....

Labraore
napsal(a):
Davat za priklad zrovna produkt od Delikan je masaker. Zlozenie mozno pekne, ale zavadzajuce ako nikto.
Polovicu veci ste nepochopila a druhu polovicu prekrutite. Napisala som napr jasne, ze ma certifikat zo senzorickych a nutricnych vlastnosti masa, ale samozrejme, vy si manipulaticne vyberete certifikat z vone masa. Pardon, ale s tak obmedzenym clovekom som si nepisala a nerozpravala cele roky.
Ak mate problem napr s oznacenim suroviny "jehneci", budte tak odvazna a napiste svoje mudrosti aj ceskemu distributorivi Acana. Pretoze napr v Regional Red je prva zlozka "cerstve jehneci" ano, bez slova maso. Ale ne, samozrejme ked to urobi cech je to pohoda. Ne, ziadny zakon poruseny neni. Ani u Acany. To je tym, ze tie zakony nechapete. Rovnako ako ste dnes este nechapali, ze suroviny musia byt prepocitane na jednotnu vlhkost a podla toho zoradene. Dala som vam presny text aj cislo clanku, aj cislo nariadenia. Truhlikovi to samozrejme nestaci a vysvetluje si veci po svojom. Klasika... mne stacilo tskej debaty. Je to jak hrach na stenu. Citajuci si obraz urobi aj sam.
Ale ten distributor v cz mě nezajímá.
Mě zajímá originální složení u výrobce.
A za překlad všeho je zodpovědný ten, kdo krmivo zde uvádí na trh poprvé.
Jenže ono se ví, že tady se píší pohádky, takže si najdu web výrobce.. nebo originální znění na balení.
Však jim to napište, přece budou rádi, ne?
My jsme tu už pár společnostem takové věci psali a všichni poděkovali a přepsali to.
Co je na tom?
Máte přesný popis masa z padesáti zdrojů a stejně to popíráte.
Rekonstituce je u krmiv povolená, takže ta jednotná vlhkost pozbývá smyslu.
Senzorická vlastnost masa je i vůně. Nebo ne?
Vzhled, textura, chuť, vůně,..to jsou podle mne senzorické vlastnosti, ale samozřejmě se mohu plést, pošlete mi, prosím, nějaké EU nařízení, že to není pravda.....
Vy máte nějaký osobní problém?
Nechcete kousek separátního špekáčku?
Senzoricka vlastnost je aj vune. Ale pisala som aj o nutricnych vlastnostosch. Kto sa rizumie vie, ze tie veci maju uzky suvis.
Prasek si kludne nechajte pre vlastne potreby, ocovidne ho potrebujete. Zase ste nepochopili. Ak to tak moze napisat distributor Acany, ktoremu chodi na kontrolunceska verzia UKSUPu, tak zrejme ziaden zakon neporusuje. To znamena, ze ak velkej firme ako je Weber mlyn po pravnej stranke nic nevytkli, zrejme ide len o vasu zlu interpretaciu zakona. Resp cielene nwpochopenu interpretaciu, tak ako aj pri spominanej vlhkosti. Zakon hovori jasne, zlozenie musi byt zoradene podla vahy tak, ze vsetky suroviny musia mat vahu prepocitanu na konecnu vlhkost krmiva. Ak ma krmivo 10%, vsetky zlozky musia byt lreratane na tuto vlhkost a az potom zoradene zostupne. Je to jednoduche jak facka. Ak tvrdite opak, navadzate ostatnych vyrobcov na porusovanie tohto zakona rovnako, ako to podla vas robi Pet farm family. Acana moze ist prikladom, ma to spravne. Rekonstotucoa s tym nema nic spolocne. Postup prepoctu je jasne a zrozumitelne popisany.
Kazdy kto si toto cita, to vidi v mojom prvom prispevku. Jazdy si to moze nastudovat. Su to dostupne info rovnako, ako aj info o likvidacii masa. Len treba hladat a nie mudrovat na internete. Cesky vyrobca, pre ktoreho som maso prekupovala, braval 15 ton mesacne zo slovenska a stale brava. A napriek tomu sa maso stale spaluje. Styri kamiony rocne odchadzaju zo slovenska do talianska firme Mister pet, len divina. Nevadi ze neviete, nemusi to kazdy vediet. Len prosim nerypte dk veci ktorym nerozumiete.

Delikan.. tam je taky vše růžové a nablýskané.. a levné.. ale všichni ví, co se tam vyrábí. To jsem tam ale psala vlastně..
Já si teda dovolím tu citovat kousek výroku pana výrobce z konkurenčního debatního kroužku, jen tak z legrace, jak jako mám pak chápat tu vlhkost 8 a že to je dodržené a já jsem tupec tupý ..
"Ale 56% uz je po vysuseni. V cerstvom stave by sa to pohybovalo az cez 80%."
To je co za druh?
Jerky ve vaně?
Konec legrace. Tomuhle se věřit nedá.
Delikan hanite, Nativiu davate za priklad. A pritom Nativiu vyraba Delikan...
Z toho co viem o technologii vyroby na Slovensku, to nevylucujem. Bodreek sa pripravuje trochu inak. Maso sa najprv spracovava separe, inou technologiou. V 2019 presla firma vyraznou modernizaciou, vlastni tri extrudery. Z nich jeden je specialny na vlhku upravu hmoty. Neviem o nikom na svete, kto by pouzival rovnaku schemu zapojenia linky. Neda sa to porovnat s nicim. Su tam dva clanky, ktore som nevidela nikde, ani v GA, ani v Mister pet, ani v jednej ceskej fabrike.

OT: jen vsuvka, že se vám do toho dámy motám, stejně tomu nerozumím....ale, pobavilo mě maso v barf-shopech z Polska a.t.d. (na Slovensku....no nemám iluzi o Čechách) pobavilo mě to z důvodu, že někdo maso v Kaufu přece psovi nekoupí, protože je z Polska....

:-) jo, to je ono, Real meat Nativia = Delikan Excellent :-)
To byl příklad, jak jasně jde psát složení.
Když se mám čím chlubit, tak to udělám.
GA mají jen 4 extrudéry. Měli by se zajet podívat na SK :-)
Však jsou stroje, které umí oboje. Za provozu se tam dá dostat voda, ven suchý výstup... ježiš to je blbostí.
Mě tam třeba zajímá teplota. Dříve se dělaly granule takové ošklivé, spálené. Vysoká teplota, možná horší suroviny, hlavně hnusný tuk je tak cítit.
Dnes je to celé víc "čerstvé".
To je to, čím se chlubí zahraničí.
Já si ty Bodreek koupím a jestli nebudou vonět jako Simpsons, tak to tady řeknu a hodím je husám :-)
Zase sa nechápeme. GA majú nie len štyri extrúdery, ale hlavne štyri od seba nezávislé produčkné linky. Výrobca Bodreek má iba jednu linku, ktorá je tak trochu unikátne zapojená výrobná cesta. Sú zapojené sériovo. Tretí extrúder nie je súčasťou tejto linky, používa sa na iné veci, ako napr. tyčinky.
Ano, sú stroje ktoré vedia oboje, ale nie takto. :D Samozrejme že sú aj dvojšnekové extrúdery Wenger, ako má v súčastnosti GA, ale tu je to skrátka iné. Celý postup je iný. Je to nepochopiteľné pre človeka, ktorý nie je technický inžinier a nerozumie sa potravinárskym technológiám. Ale klasická extrúzia nie je jediná cesta výroby. Sú predsa aj krmiví ako Puffins, ktoré sa vyrábajú úplne odlišne. Hoci sa to nezdá, je to celkom dobré prirovnanie. Pretože linka na Puffins pôvodne slúži na niečo úplne iné. Wenger je ideálny stroj pre veľké závody. Táto linka je ideálna pre malý rodinný podnik. Je zbytočné to rozpytvávať.
Nie, Bodreek nijak zvlášť nevonia. Veľmi podobne ako klasické sušené mäso.

Hele. a co todle krmení ....
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/wolf_of_wilderness/adult/479494
......když už tu dámy jste....

Ježkova voči! Fakt jsem to všechno přečetla a zlaté čerstvé (mražené) maso a sušené. Příloha voní jako vegeta a po namočení poznám složení i v kompletce. Ne tedy druhy, max. něco když čmuchnu. A příloha mi "smrdí" skoro jako vegeta.
Keksy si velmi dobře pamatuji, ale ty poslední nikdy nesmrděly jako při procházce na Zličíně. Trefila jsem dobrý vítr asi, to byly přesně první granule od daného výrobce opodál. A bydlet bych tam nechtěla.

napsal(a):
Hele. a co todle krmení ....
https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/wolf_of_wilderness/adult/479494
......když už tu dámy jste....
Pár druhů jsem koupila, ale je to takové suché, nikoho to tady nezajímalo.
Ale mají ještě Soft.. jsou polomokré, to jde jako pamlsky, to chutnalo.
Klasické teda nijak ceně neodpovídají.
Jako že nejlevnější tuk nevím z čeho, nějaký zbytkový produkt "protein"..
Já tam taky furt hledám nové, ale nic moc dobrého nikdy neulovím, takže se pokorně vrátím k suchým Purizon, ale to jen malinký sáček, a osvědčené N&D.. ale ona žere jenom kuřecí.
A syrové chce taky jen kuře. Já nevím, co to je za psa.
Ollie, přesně, zlaté sušené nebo prostě kus masa. Zbytek si spase venku. Já se někdy stydím, jak se pase jak koza. Občas sežere rýži, ale stejně ta tráva je lepší. .

Ollie, jak to je cenově?
Jinak teda sorry za ty slohovky, já to chtěla slyšet přesně.. protože takové řeči už tu byly, ale nejsem z toho o nic moudřejší než dřív, tak zas jdu, prej druhá večeře.
Nečekaně kuře.
https://1url.cz/QzRDc
Ziadny vyrobca nikdy nebude presne udavat verejne zdroje svojho masa. Je to uplne prirodzene. Fakt je, ze ludia tu sa obuvaju do veci, ktore su ochotni odpustit dva krat drahsim krmivam a ked dojdu argumenty, ostane to na tom, ze je tam ryza a to mnohym psom nevyhovuje... 🤣 Zaroven je ale zle aj grain free, aj mucky, hoci sama nimi krmi. Skratka argumentacna katastrofa. Co ale mozeme cakat od vykupcu steniat... Megi, je mi luto, ste tlachal co do toho nevidi. Ocividne tu ste celebritna vykupkyna steniat, ale na mna dojem nulovy. Za tie roky v pet biznis brandzi sa taketo esa malokedy vidia. A to poznam takmer vsetkych CZ distributorov, majitelov znaciek a vyrobcov osobne.

Labraore
napsal(a):
Ziadny vyrobca nikdy nebude presne udavat verejne zdroje svojho masa. Je to uplne prirodzene. Fakt je, ze ludia tu sa obuvaju do veci, ktore su ochotni odpustit dva krat drahsim krmivam a ked dojdu argumenty, ostane to na tom, ze je tam ryza a to mnohym psom nevyhovuje... 🤣 Zaroven je ale zle aj grain free, aj mucky, hoci sama nimi krmi. Skratka argumentacna katastrofa. Co ale mozeme cakat od vykupcu steniat... Megi, je mi luto, ste tlachal co do toho nevidi. Ocividne tu ste celebritna vykupkyna steniat, ale na mna dojem nulovy. Za tie roky v pet biznis brandzi sa taketo esa malokedy vidia. A to poznam takmer vsetkych CZ distributorov, majitelov znaciek a vyrobcov osobne.
Já nejsem hocijaká celebrita. Já su generace Ypsilon. Můžu vše a nemusím nic, ale pokorně a to mnohým chybí.
Za nedojem jsem ráda, nejste můj typ. Nekupuji grain free, protože můj pes funguje na obilných. Rýžové sáček 2kg za dva roky možná. Ještě tak brambory. Ale luštěniny nedopadají dobře. Myslím, že jsem psala, že GF není pro nás, ale že by byly špatné, to si teda nepamatuji.
Vybrat správné granule, když už chci granule, je snad základ.
Bylo to zdvořilé postrčení, úvaha, aby byla třeba jedna receptura s jinou přílohou a ne abyste z toho, bratři, měli žlučový záchvat.
A tak je celkem jasné, co se tam používá. To samé, co všude jinde - kostry, kůže, ožezy, co zbudou po zpracování zvířat pro lidi. To není tajemství. Poví to nakonec každý výrobce, když se zeptám.
Hloupé je, že když se zeptám tohoto, tak nejdřív řekne moučka, pak poví maso, jednou je to lokální maso, podruhé se dováží a potřetí nemůže zajistit, že je vážně ze Slovenska.
Však ale to je normální, děje se tak u všech, kdo nemá svou továrnu. Jenom nestojí 3 dny otázek a urážek se to dovědět.
Ony jsou granule vesměs všechny stejné. Proto jimi moc nekrmím. Koupím 7kg pytel pro 26kg psa, máme je dva měsíce a poté polovinu rozdám nebo nakrmím farní husy.
Kdysi jsem věřila, že mi výrobce říká pravdu a že moučka je pomleté maso, jako když si dělám hovězí burger.
Pravdou je, že granule jsou tu proto, aby se měl kam dávat odpad. Nic víc, nic méně.
A tak se k tomu přistupuje - přečtu složení, vidím nějaký nesmysl a jdu dál.
Na výrobci je, aby dal prohlášení, které je závazné. Například o nepoužívání GMO, což v tomto případě máme, další mají třeba:
Kuře, tuk a ryby jsou výhradně ze Skotska. Losos je ze Sev. moře. Nepoužíváme moučky, umělá barviva,.... a vše to zní tak krásně.. Proč asi Farmina dala prohlášení jen na tu lepší řadu výrobků? Nepoužíváme by-products or meals. Měli k tomu dobrý důvod. Ten zbytek je prostě odpad ještě větší a nemohou u něj zajistit, co tam přijde tento měsíc.
A pak se zjistí, že továrna na granule stojí v areálu zpracovatele přejetých mývalů a uspaných pejsků. V krmivu je pentobarbital, ethoxyquin a tisíckrát vyšší dávka vit. D.
Ale to není práce spotřebitele, hledat, jestli je v granuli opravdu to, co se píše.
To je na výrobci. Jak se s lidmi baví, jak vystupuje, jestli trápí zvířátka nebo šetří planetu vodní elektrárnou a papírovými obaly.
Jaký obrázek si lidé udělají hned na začátku. Mají hrozně dobrou paměť.
Tady tohle není o argumentech. Já se výrobce zeptám a ten má po pravdě odpovědět. Já se s ním nemám dohadovat. Tady nejsme v parlamentu.
Znáte všehny naše distributory a značku jste u nás svěřili lidem, kteří nám taky za dlouhé roky nebyli schopní říct, z čeho krmivo je. A to na jeden dotaz byli dva nebo tři lidé :-)
Takhle ne.. ale třeba.. dělá nám to Biofer, tak jako u vás Vafo, ale na výrobu si dohlížíme (to dělá i pan Jirásek v Lipníku) , recepturu máme vlastní, 3/4 masa jsou lokální, nepoužíváme to a to a krmivo se hodí pro..
Nejblbší na tom všem je, že chci podpořit lokální výrobce, ale oni se snad cvičili v jednom táboře, protože se vztekají jak malá děcka u naprosto jednoduché otázky -
- co to vlastně pro svého psa kupuji?
Jinak teda abych se vrátila k těm konkrétním granulím - na DF bylo řečené, že to není všecko sušené, ale množství celkové masové složky.
A tady máte, Ollie, to číslo proteinů. Už sedí.
No tři dny práce :-)
Já nejsem hocijaká celebrita. Zakopaný pes, 1,6 , je v loji. V hovězím ;-)
Tak za
1. ja nemam s Bodreek krmivom nic okrem toho, ze ho mam na eshope, spolu s dalsimi 15 krmivami a ze sa poznam osobne s p. Michalickom. Tubsa este zastavim pri tej pokore, mozno viete, ze Michalicka prednasal vyzivu psov na univerzite...
2. Bodreek garantuje, ze vsetky suroviny nakupuje od Slovenskych dodavatelov. Logicky ale nedokaze garantovat, ze ak nejaky vyrobca nema dostatok osipanych, ze nenakupi aj v Cesku alebo Madarsku. To iste tuky. Su vyrobene na slovensku, z rovnakej fabriky ich jedia slovaci v podobe husacej masti, kacacej atd. Ale nikto nema uplne cislo, kolko husi a kacic pochadza realne zo slovenska. Pointa je, ze tuk je zo slovenska. Ze sa neprevaza v cisterne 1300km zo spanielska.
3. to, ak niekto prehlasi, ze nerobi s muckami, je len technicky zvrat. Mucka je komodita. Susene maso ako zlozka sa nenachadza ani v katalogu ktory ste sem dala vy, ani v ziadnom inom krmivarskom nariadeni. Skratka preto, ze oficialne taka zlozka neexistuje. Vsetko vysusene je mucka. Ak si ale maso susi vyrobca sam, zrejme tu zlozku uz nenazve ako mucka, ale technicky neexistuje ina moznost, co ine by to mohlo byt. Pozname vsetky pojmy, ale susene maso je vzdy mucka.
4. legendarne krmivo Annameat, vo svojej najvyssej rade udava mucky. Podla vasej logiky je to zle krmivo len preto, ze nazov komodity udava technicky spravne.
-------
Podciarknute - nerozumiete legislative, ani krmovinarskemu tovaroznalectvu. Tu pokoru tu nikde nevidim, prave naopak. Ukazujete prstom na ludi, ktori sa vyzive venuju cez 10 rokov, Biofer funguje 25 rokov. Davate im rady z pozicie vykupcu psov a maciek. Tomu hovorite pokora? 🤣🤣🤣 No comment. S podporovatelkou mnozitelov sa nemam o com bavit
napsal(a):
Jo, zrovna my češi (já nejsem), co máme knedlo zelo vepřo a
musíme jako všichni ostatní poslouchat EU a nazývat věci pravými jmény, proto se naše pomazánkové máslo už nesmí jmenovat máslo a špekáčky musí mít tolik a tolik MASA a špeku :-)
To nejsou cz výmysly, ale EU.
Ono logicky.. kdyby ta drahá Acana používala sušené a čerstvé maso, tak se tím pochlubí a nenapíše "meal".
To snad došlo všem..
Knedlo zelo vepřo je hrozně zdlouhavé. Mohly bychom tomu začít říkat knedlo.
Za 13,60Kčs. A jestli dostanu jen samotný knedlík bez vepřa a zela, tak smůla,
název museli zkrátit :-)
Varaxi, umíte knedlo zelo vepřo?
Umím. :)
Chcete vepřo z divočáka, přeštíka nebo z nějakého bílého prasete? A knedlík si dáte houskový, bramborový, nebo domácí hrnkový (ony tam ty kupované rohlíky jsou teda taky, ale...)? Zelí byste si dala kedlubnové, zelné kysané v kyseláku, nebo raději obyčejné vařené? A pokud vařené, tak bílé, nebo červené s hroznovým vínem? Pivo Vám můžu dát jen plzeň nebo černou horu.
A nechcete raději kůzlečí ramínko naložené v česneku s bramborem a smetanovo-špenátovou omáčkou? S vínem či vinným střikem?
A Megí si dá co? Mám tu polévku z kůzlečí hlavy s bylinkami, hráškem a těstovinovou zavářkou, můžu jí do toho rozmíchat vajíčko, jitrnicový prejt nebo nastrouhaný sýr. Jako druhý chod může mít syrovou tresku, vepřové nebo hovězí. Kdyby se jí to nezamlouvalo, k dispozici jsou rovněž zabíjačkové speciality (škvarky, tlačenka, jelito, vypečený bůček plněný kopřivovou nádivkou, játrová paštika), vejce a půl kola nivy. Případně, pokud Megí preferuje opravdu přírodní stravu, mohu ji vypustit do výběhu ke slepicím, ať si sama poslouží. :)
Bude Vám a Megí stačit jako zákusek ruská zmrzlina s jahodami? Nebo můžu udělat domácí kefír s meruňkami nebo krupičnou kaši s medem a agávovým sirupem. Nebo tvarohovou pěnu s třešněmi, marmeládou nebo kompotem. Nebo přemluvím přítele, ať udělá táč s rebarborou.
Může být jako salát obyčejný hlávkový s rukolou (pro Megí předpokládám že s anglickou slaninou)? Nebo mám připravit strouhanou kedlubnu a ředkvičky v domácí zakysané smetaně? Nebo je libo okurkový salát se sladkou smetanou?
A budete k tomu chtít výpis alergenů? A definovat, které zvíře bylo jak usmrceno? A deklarovat, že kůzlečí ramínko je skutečně ramínko z kůzlete, tedy obsahuje jak maso, tak i kosti, přičemž obojí je, překvapivě, kůzlečí? Že ramínko z kůzlete není totéž co ramínko na šaty? Budete si to přát písemně?
Raystmen

XXX.XXX.1.132
"1. ja nemam s Bodreek krmivom nic okrem toho, ze ho mam na eshope, spolu s dalsimi 15 krmivami a ze sa poznam osobne s p. Michalickom. "
Váš zájem je tedy jasný a vaše názory beru jako absolutně neobjektivní :) A můžete se stavět na hlavu sebevíc, ale tady tak pozoruji tu debatu, některé lidi jak vidíte neobalamutíte, ani kdyby tady přišel samotný p. Michalička. Pohádku jsme si vyslechli, děkujeme
Ámen
Raystimen, zaujem nepopieram, nie som nezaujata a netajim to id zaciatku. Ale nemam nic s vyrobou, ani nemam vedomost kto je cesky distributor, ako mi tu bolo vytknute. Inak by som sem ani neprispela a nie este opakovane. Skratka mi pripada nefer, aby sa tu o jednom krmive pisalo ako o hnuse a ohovaralo sa, zatial co pri inych sa toleruju rovnake veci a horsie a pritom tie krmiva su drahsie. Predavam dalsich 15 krmiv a aj tie ktore som tu viac krat spominala. Ale za tie by som sa nebila. Bodreek urcite ma miesto na trhu a riesia sa tu banality, uplne neobjektivne. Od premudrelej vykupkine steniat je to prinajmensom odvazne. Polovica z diskutujucich su tu anonymni predajcovia a vyrobcovia konkurencie. Niektori vyslovene napisali, ze su vyrobcovia a predajcovia a vlastne ohovaraju preto, lebo ich Michalicka vyhodil z jeho skupiny. 🤣🤣🤣 Som v tej skupine od zaciatku, mam eshop, nikdy sim nerobila reklamu a lretk tam stale som. Niektori sa nedokazu s tym zmierit. Ich problem.
Annameat je 2x drahsie a ma mucky, Firstmate je 2x drahsie a ma mucky, ceska verzia Acany veselo pouziva pojmy ako "jahnacie" bez masa a to je 2x drahsie krmivo atd. Ale tu sa hejt zameral na premiovu znacku a idu sa jej vytykat veci, ktore tolerujeme u ultrapremioviek. Thats all falks

:-) ten hovězí lůj nefunguje nebo si to lidé vymýšlí?
Ti lidé chtěli podpořit bratry, koupili to, zkusili to, museli o dost navýšit dávku a stejně nic moc výsledek.
Nefunguje to Nativii, nefunguje to Delikanu, nefunguje to Bodreekovi.
Ale to není má vina, já jsem legendárna crew.
Já o jídle teda nikde nepřednášela, ale vím, že lůj je na výživu nic moc. Na zimu pro dvorkového psa ok, spolu s dalším tukem, ale to už se opakuji.
Annamaet jsou vyhlášené nevím kde.. taková žijící legenda s natural flavor a ano, meat meal, a ano, udávají to správně. Však také říkají, že používají low ash. Pyšní se tím. Ne ta nejhorší moučka, ale low ash.
Low ash chicken. Určitě mi vysvětlíte, že to je kuře, které se popelilo jen málo.
No tak.
Své zákazníky mají, no já to nejsem.
Nemůžeme americký produkt renderování zaměnit za jerky. Já tam rozdíl vidím.
Když usuším maso doma v sušičce, tak se pomalým šetrným sušením vypaří voda....
A když vyrábím meal, tak vyhodím tuk, vodu,...musím si to pojistit antioxidanty a tak dále.... a co ta teplota a tlak.. to zkrátka nejsou stejné produkty.
Si to představte - usuším si hovězí plátky nebo si dám k obědu něco v prášku, co prošlo 130°C a obsahuje E324?
Fakt to je to samé?
Meat meal neexistuje, uspoultry vyrábí zbytečně, protože výrobci krmiv to vůbec nepoužívají.
Jako vážně?
Tak nejdřív má ta věc svou definici a pak vlastně neexistuje? Nebo neexistuje sušené maso? Ale však tu bylo řečeno, že si to suší sami a že to je strojně oddělené.
To vážně?
Přece jestli používají fakt nějaké ty zbytky z kuřat, tak si tam klidně mohou napsat maso jako všichni ostatní.
Když rozkrájím maso na kostičky, bude pořád masem nebo se z něj stane moučka?
Není to divné, že já nožem rozkrájím maso, dám ho do trouby sušit na 60,
a když jde z trouby ven, tak má 130 horečku a ještě ho tam někdo tajně pokropil ethoxyquinem?
Mně to teda přijde divné. Hodně.
Aby mě podváděla trouba, to tak nenechám.

Varaxi
napsal(a):
Umím. :)
Chcete vepřo z divočáka, přeštíka nebo z nějakého bílého prasete? A knedlík si dáte houskový, bramborový, nebo domácí hrnkový (ony tam ty kupované rohlíky jsou teda taky, ale...)? Zelí byste si dala kedlubnové, zelné kysané v kyseláku, nebo raději obyčejné vařené? A pokud vařené, tak bílé, nebo červené s hroznovým vínem? Pivo Vám můžu dát jen plzeň nebo černou horu.
A nechcete raději kůzlečí ramínko naložené v česneku s bramborem a smetanovo-špenátovou omáčkou? S vínem či vinným střikem?
A Megí si dá co? Mám tu polévku z kůzlečí hlavy s bylinkami, hráškem a těstovinovou zavářkou, můžu jí do toho rozmíchat vajíčko, jitrnicový prejt nebo nastrouhaný sýr. Jako druhý chod může mít syrovou tresku, vepřové nebo hovězí. Kdyby se jí to nezamlouvalo, k dispozici jsou rovněž zabíjačkové speciality (škvarky, tlačenka, jelito, vypečený bůček plněný kopřivovou nádivkou, játrová paštika), vejce a půl kola nivy. Případně, pokud Megí preferuje opravdu přírodní stravu, mohu ji vypustit do výběhu ke slepicím, ať si sama poslouží. :)
Bude Vám a Megí stačit jako zákusek ruská zmrzlina s jahodami? Nebo můžu udělat domácí kefír s meruňkami nebo krupičnou kaši s medem a agávovým sirupem. Nebo tvarohovou pěnu s třešněmi, marmeládou nebo kompotem. Nebo přemluvím přítele, ať udělá táč s rebarborou.
Může být jako salát obyčejný hlávkový s rukolou (pro Megí předpokládám že s anglickou slaninou)? Nebo mám připravit strouhanou kedlubnu a ředkvičky v domácí zakysané smetaně? Nebo je libo okurkový salát se sladkou smetanou?
A budete k tomu chtít výpis alergenů? A definovat, které zvíře bylo jak usmrceno? A deklarovat, že kůzlečí ramínko je skutečně ramínko z kůzlete, tedy obsahuje jak maso, tak i kosti, přičemž obojí je, překvapivě, kůzlečí? Že ramínko z kůzlete není totéž co ramínko na šaty? Budete si to přát písemně?
:-) :-) Prosím Vás, kde bydlíte?
Jezisi, vy prevraciate kazdu vetu. Neviem ci ste taky manipulator, alebo skratka tak nechapava. Meat meal existuje a ma definiciu. Ale dried meat v krmivarstve neexistuje, nie ne v katalogu, nie je ziaden popis a nema definiciu, ci moze mat kosti, ake ma mat bielkoviny, aky popol. Mrzi ma to, ale debata s takouto vykupci psu naozaj nema zmysel. Mam predplateny vstup do viacerych pet food online magazinov. Schvalne som pozerala komoditu dried meat, nic take neexistuje.
Hovadzi tuk samozrejme funguje. Len cez moj eshop mam spokojnych cez 70 zakaznikov. Keby nefungoval, nebol by majster slovenska v canicrosse a majsterka slovenska v bikejoringu na bodreek. Majster sveta v scootri tiez dava bodreek 50:50. Na kazdu znacku najdem stovky nespokojnych psov a majitelov. A dalsie tisice spokojnych. Bodreek je normalne funkcne krmivo, ale samozrejme nie pre kazdeho psa. Presne rovnako ako kazda ina znacka. Od N& D za posledne mesiace odisli stovky zakaznikov a stazuju sa aj samotni talianski chovatelia. A zaroven maju desattisice spokojnych zakaznikov. Riesit taketo zvasty je skratka konina.
Ale pri vykupkyni steniat sa mi dviha dekel a chce sa minzvracat uz bez ohladu na to, co pise. Kto si dkkaze obhajit vykupovanie bez PP steniat, dokaze sa pozriet rano do zrkadla, taka osoba bude mliet dookola svoje. Poznam tie typy zien. Na taku bezcharakternu vykupkynu steniat skratka nemam zaludok a chut. Majte svoju pravdu, nech sa paci. Ked mi najdete v katalogu krmivarskych surovin, alebo na burze susene maso, mozme sa bavit dalej. Ak nenajdete, ste pre mna len zena ktora si nedokaze priznat chybu. Howgh
Raystmen

XXX.XXX.1.132
Nemám tušení, jestli někdo psal že je od konkurence. Já jen zachytil to, že byli někteří vyhozeni z FB skupiny. A taky mě bylo řečeno že jsem od konkurence Děkuji moc, že jste mi přidali několik let zkušeností v tomto oboru, ale musím se přiznat, nejsem od konkurence asi jsem vždy přeskočil pasáž, kde lidé psali, že jsou od konkurence... a nebo nemáte to převzato? Protože to někdo pod účtem BODREEK psal i o mě a tak nějak to spíše vnucoval. Jako kdyby nikdo jiný než konkurence nemohl napsat, že se mu na složení něco nelíbí a že mu kolem toho všeho něco "smrdí" jak se tak u nás říká.
Jen vám píšu, že se najdou i lidé, kterým se na tom něco nelíbí. A ještě se určitě najdou tak jako lidé, kterým to nesedne. Ale to je podle mého přirozené a měli byste se tomu trošku poddat, než za každou cenu lidem vyrvat mozek a vrátit ho zpět ale nově s vaším názorem. Nezlobte se, ale celé to vážně působí, že nedokážete přijmout názor jiných. To nemyslím až tak na vás spíše jako na účet BODREEK. Tímto se stávám dále jen pozorovatelem diskuze :)

:-) A existuje aspoň teda pojem maso?
A mohu jej usušit?
Anebo jdu k řezníkovi a řeknu - hele, dej mi kilo vepřové plece - a on mi dá vegetu?
Nebo si koupím Jerky s indiánem, otevřu balíček a vysype se na mě polohrubá mouka?
Tak ale to byla sakra drahá legrace.
Tento bordel si musíte vyřídit s nickem Bodreek, tuším je to pan Polášek od Bardogů, to on to sem naplácal.
Nás chtěl zmást :-)
Mě jenom zajímalo, jestli má Bodreek meal nebo meat.
Jestli meat usušil metr nebo tři před linkou, to už mě fakt nezajímá.
N&D dokonce jednou pustili do světa úplně vadnou várku, to se ví, byly to hlavně kočičí granule, jiná barva a tvar, něco se jim namíchalo špatně.
No když máte ten diplom, tak mi můžete poradit..
.. soli je tam mezi 0,3 a 0,2 procenty, počítám víc - 0,3.
NaCl je z 60% chlor a ze 40% sodík.
Kolik sodíku to je?
Hodně, že :-) Moc moc moc :-) A ono se stačí zeptat výrobce, kolik je ve výsledném jídle. Nebo tu granuli ochutnat. Je hodně krmiv, co jsou slaná jak prase, ale čísílka jiná.
Nikoho tu neobviňovat, prosím, z prodeje nějaké značky. Tady žádní takoví lidé nejsou. Chodíval sem majitel jednoho eshopu, podepisoval se občanským jménem a všichni to věděli. Občas zavítali lidé od Nativie, Bardogu, Henryho Scheina, Reiki, Yoggies, ale přišli zodpovědět dotazy. Jinak se tu navzájem známe, víme profese, víme co kdo chová a prodává, kdo umí vařit a kdo má jaké ponožky.
Tyto praktiky si provozujte na fb.
Víte na co jsou granule? V nouzi dobré.
Nežrat pořád ty stejné, nevěřit bezhlavě číslům na obale, protože povolené odchylky. Netrápit psa pořád stejným jídlem a nemít ruce dozadu - granule tu nejsou od toho, abychom tím denně cpali psa, ale proto, že děláme tolik odpadu z živočišné a rostlinné výroby, že už to ta planeta není schopná unést.
Tak se z těch utra hyper vyvážených mega zdravých univerzálních kuliček nekácejme k zemi.
Ano pojem maso v katalogu je, pojem susene maso tam neni.
Bodreek ma susene maso, nenakupuje ziadne mucky, vyraba si mucky zo SOM. Aj ked vy by ste to nazvali susene maso, ja sa nebojim nazvat to muckou, pretoze mucka je susene maso. Ale ak ma byt po vasom, tak je to susene maso bez kosti, ziadna mucka.
To, ze su tu predajci ale ti predajci sami priznali. Zo skupiny su pravidelne vyhadzivani predajcovia Reico, TBF a hocikto iny, kto vypisuje clenom skupiny spravy a ponuka im krmiva, alebo ina forma reklamy, ci nejake utorky na ludi, alebo spam. Takze ohrdnutych predajcov je dost. Tu pisali, ze vyhodili ich a aj slovenskych kolegov. Presne viem o koho ide a preto som tu znacku viac krat vo svojich prispevkoch vytiahla.
Takze to zhrnme pre kauzu Bodreek. Susene maso je maso bez kosti. Cerstve maso je s kostami, takze podla vasho nazoru to technicky nie je maso, ale oni tam pojem maso v zlozeni ani neuvadzaju. Za mna pohoda.
Acana a Orijen su opakovane ocenovane ako najlepsie krmiva na svete a priznavaju pojem mucka. V ceskom preklade iba pojem "jahnacie". Aj tam vam nieco smrdi? Ja vidim uplne jednoduchu logiku. Sama ste si vymyslela rozdiel medzi muckou a susenym masom a sama sa na zaklade tohto alternativneho oznacenia tej istej suroviny, ako nam urcuje narjadenie o oznacovani krmnych surovin EU, si vyberate znacky. To je ok, vyberajte si ako je vam libo. Ale nesirte tieto nepodlozitelne nazory. Ak to mate cim podlozit, dajte to sem, nech to vsetci vidia. Ak nedate, naozaj koncim debatu. Idpovedat na prispevky formatu A4 cez mobil dalej odmietam

napsal(a):
Pár druhů jsem koupila, ale je to takové suché, nikoho to tady nezajímalo.
Ale mají ještě Soft.. jsou polomokré, to jde jako pamlsky, to chutnalo.
Klasické teda nijak ceně neodpovídají.
Jako že nejlevnější tuk nevím z čeho, nějaký zbytkový produkt "protein"..
Já tam taky furt hledám nové, ale nic moc dobrého nikdy neulovím, takže se pokorně vrátím k suchým Purizon, ale to jen malinký sáček, a osvědčené N&D.. ale ona žere jenom kuřecí.
A syrové chce taky jen kuře. Já nevím, co to je za psa.
Ollie, přesně, zlaté sušené nebo prostě kus masa. Zbytek si spase venku. Já se někdy stydím, jak se pase jak koza. Občas sežere rýži, ale stejně ta tráva je lepší. .
Já hledám malá balení a nejlépe na akci v sadě (více druhů)....Purizon teď akci neměl....naší to Wolf "chutná", no prostě si dá, jstli je to věkem a rozežraností? má je jen na ráno(někdy i večer, ale to dost kouká) a odměny do kapsy....
Byla bych ráda (cenově dost dobrý), kdyby mi pes chtěl "jen kuře" max. tak 2 dny, pak změna nebo: to nežeru , dá se očůrat žaludkama,srdíčkama s krkama- asi neumí číst, že to je taky kuře...

Labraore
napsal(a):
Ano pojem maso v katalogu je, pojem susene maso tam neni.
Bodreek ma susene maso, nenakupuje ziadne mucky, vyraba si mucky zo SOM. Aj ked vy by ste to nazvali susene maso, ja sa nebojim nazvat to muckou, pretoze mucka je susene maso. Ale ak ma byt po vasom, tak je to susene maso bez kosti, ziadna mucka.
To, ze su tu predajci ale ti predajci sami priznali. Zo skupiny su pravidelne vyhadzivani predajcovia Reico, TBF a hocikto iny, kto vypisuje clenom skupiny spravy a ponuka im krmiva, alebo ina forma reklamy, ci nejake utorky na ludi, alebo spam. Takze ohrdnutych predajcov je dost. Tu pisali, ze vyhodili ich a aj slovenskych kolegov. Presne viem o koho ide a preto som tu znacku viac krat vo svojich prispevkoch vytiahla.
Takze to zhrnme pre kauzu Bodreek. Susene maso je maso bez kosti. Cerstve maso je s kostami, takze podla vasho nazoru to technicky nie je maso, ale oni tam pojem maso v zlozeni ani neuvadzaju. Za mna pohoda.
Acana a Orijen su opakovane ocenovane ako najlepsie krmiva na svete a priznavaju pojem mucka. V ceskom preklade iba pojem "jahnacie". Aj tam vam nieco smrdi? Ja vidim uplne jednoduchu logiku. Sama ste si vymyslela rozdiel medzi muckou a susenym masom a sama sa na zaklade tohto alternativneho oznacenia tej istej suroviny, ako nam urcuje narjadenie o oznacovani krmnych surovin EU, si vyberate znacky. To je ok, vyberajte si ako je vam libo. Ale nesirte tieto nepodlozitelne nazory. Ak to mate cim podlozit, dajte to sem, nech to vsetci vidia. Ak nedate, naozaj koncim debatu. Idpovedat na prispevky formatu A4 cez mobil dalej odmietam
Acana je levnější Orijen přece. Proč? Protože Orijen Six fish. Orijen puppy. Nejsou tam ty moučky.. Acana jo, Orijen ne. To samé dělá Magnusson - v těch levnějších je to a v lepších maso. Ti sou mi třeba sympatičtí, protože .. no to je jedno.
Tak snad vidíte rozdíl, to sem budu kopírovat ne asi..
Ona ta ocenění jsou taková jako celkem stará.. dnes chcou lidé bio, nízké teploty jako pečené granule, lisované, mrazem sušené....prostě něco víc než dřív, kdy se porovnával popel. Ty doby už jsou díkybohu pryč.
Orijen a Acana se přesunuly, něco, už to není záruka javorového listu.
Já na nich neocením nic.
Pro mě je třeba zajímavá eko fabrika jistého Němce, který podporoval důchodce a lokální podnikatele. Má úplně obyčejné krmivo, které nestojí moc ani málo a víc maká, než mluví.
Na co je v konzervě xyloza? Reakce s bílkovinami = aroma. Když je tam samý jeseter?
Sladký život mají ti psi :-)

napsal(a):
Ollie, jak to je cenově?
Jinak teda sorry za ty slohovky, já to chtěla slyšet přesně.. protože takové řeči už tu byly, ale nejsem z toho o nic moudřejší než dřív, tak zas jdu, prej druhá večeře.
Nečekaně kuře.
https://1url.cz/QzRDc
Jako to sušené? Do kompletky míchám docela mňamky, tak mi to vyjde cca 300 ká kilčo. Ale to je jen taková nouzovka a na výpady ven.
Příloha aktuálně max. vyladěná asi 180, ale samo tam nemám nic zbytečného za raketu typu borůvky. Jinak bylinky, ostrostřepec, lněné semínko, mleté paroží jako pojistka Ca... Z příloh jsem nadšená, nabobtná to děsně moc, ve výsledku vyjde levně a nemusím se s ní otrocky mazat. Takový základ, jinak dostane cokoliv vhodného, co se objeví v kuchyni.
Antibodrog

XXX.XXX.234.215
Bodreek
napsal(a):
bella.pokorna, dogadoga - ano psi chudly po druhé šarži, ze které se vyhodila kukuřice, což rozhodilo poměr vlákniny. Nyní je vše srovnáno, podíl rozpustné a nerozpustné vlákniny se upravil a na Bodreeku jsou psi s vysokou fyzickou zátěží. Mistr Slovenska v canicrosse na Bodreeku, mistrině Slovenska v bikejoringu na Bodreeku...
https://www.youtube.com/watch?v=VJuGk0duhmk&fbclid=IwAR2GpqLMWHCQZKfeqXpBVzmr5sy-ftU4rPVMOuJHS_0AmsdH94xYdtl9u88
Hubne se dál!
Antibodrog

XXX.XXX.234.215
Labraore
napsal(a):
Neviem kde chodíte po rozumy, ale N&D, aj všetky produkty Golden Acres majú mäsovú múčku. Či ju už nazvú sušené mäso, alebo dehydrované mäso, vždy ide o múčku. KAŽDÝ produkt, ktorý je získaný sušením a mletím (alebo inak drvením) častí suchozemských zvierat je technicky múčka. V každom produkte od GA je múčka, počnúc Marp, až po tie najdahšie privátky. Kosti sú podľa platnej legistlatívy 96/25/ES bežnou súčasťou všetkých múčok. Jediné čo nesmie byť v mäsovej múčke je rohovina, kopytá, perie, obsah tráviaceho traktu a štetiny. Mäsokostná múčka presne zodpovedá definícii mäsovej múčky, akurát môže mať bielkoviny pod 50%. Mäsová múčka musí mať zo zákona nad 50%. To je to o čom píšem, že mäsové múčky sa pohybujú od 50% do takmer 80% a preto nemožno iba podľa množstva múčky, alebo živočíšnych častí odvodzovať hodnotu bielkovín.
Popol je nespáliteľná časť krmiva, ano sú to hlavne minerály. Ale tie minerály sa najviac nachádzajú v mäse a hlavne v kostiach. Preto má spomínaný produkt GA Dogs Chef Pork popol 8% a vápnik 2,23%, zatiaľ čo fosfor je tam len 1%. To je výrazný nepomer spôsobený práve tým, že GA používa bravčové s vysokým popolom (ktorý robia hlavne kosti). Pri bravčovom je to tak, že sa spotrebováva takmer všetko, jaternice, klobásy, tlačenky. Preto na kostiach veľa neostáva. Kto má nejakú romantickú predstavu o skutočnom mäse a o absencii múčok, to je skôr jeho naivita.
Stačí napísať hociakému výrobcovi extrúderov, ideálne Wenger a ten vám vysvetlí, že bez múčky sa vyrábať skrátka nedá. Čerstvé mäso v pôvodnej vlhkosti môže tvoriť len určité percento receptúry. A akékoľvek mäso čo vysušíme, automaticky sa technicky nazýva múčka. Ale keďže vzniklo sušením, dávajú si to do popisu ako sušené mäso. Ale definícia múčky podľa zákona je: "Výrobok získaný ohrevom, sušením a mletím celých teplokrvných suchozemských živočíchov alebo ich častí". Produkty ako Marp natural, ktoré sa tam vyrábajú, majú IBA túto múčku.
Ergo tento váš výrok je maximálne nepravdivý. Čerstvé mäso je zo zákona definované tiež ako celé telá, alebo ich časti, ktoré neboli tepelne upravené a neboli ani mrazené. Celé časti tiel môžu pokojne obsahovať aj kosti, aj chrupavky. Nejeden výrobca sa chváli, že používa napr. celé telá kureniec. Podľa vašej teórie, by sa musela absencia kostí nejak nahrádzať. Pozrite sa, kde je v ktorom zložení pridaný nejaký zdroj vápnika, ako napr. uhličitan vápenatý. Nachádza sa napr. v konervách Gran Carno, práve preto, aby sa navýšil chýbajúci vápnik. Ale do suchých krmiv sa nepridáva. Mäsová múčka je ideálnym zdrojom vápnika a fosforu už v správnom pomere. To znamená, že dokonca kosti väčšinou prevažujú. N&D nie je výnimkou. Navyše vami ospevované N&D obsahuje 0,2-0,3% soli, ale to vám očividne nevadí. Keby to mal Bodreek, už je zvozený pod čiernu zem :D : D :D Videl som originál katalóg hotových receptúr GA. Verte mi, každé z nich obsahuje múčku. Len predajcovia týchto receptúr už ju nazývajú ako sušené mäso, alebo dehydratované. Pracovala som 7 rokov pre firmu, ktorá práve distribuovala okolo 25 receptúr od GA. Treba len dať dole ružové okuliare. Nepoznáte reálnu technológiu výroby.
Pet farm family má extrúder a je to normálne extrudované krmivo so všetkým čo to obnáša. Akurát je extrúder malý, málo výkonný a nemajú tukový nástrek. Takže tie hodnoty musia zodpovedať presne tomu čo píšem vyššie.
Edit: k Wolfsblut a vysokému popolu - popol tvoria hlavne kosti, ale nie iba kosti. Aj mäso je bohaté na minerály. Vápnik je ale v norme. Takže zrejme pridávajú nejaký minerálnovitamínový premix, ktorý minerály z kostí ešte dopĺňa. Celkom jednoduché, nie? Každý používa premixy a každý úplne iné hodnoty v nich. Prípadne môžu používať inú surovinu bohatú na popol, ale ja ich receptúry nepoznám, nerobila som s nimi, ani sa u nás nedajú dostať.
Běžte s tím Bodrikom všichni do ...

Antibodrog
napsal(a):
Hubne se dál!
:-) Bez invektiv, prosím.
Kdo psal tohle?
https://www.originaltobias.cz/iii-cast-suche-psi-krmivo-neboli-granule-co-je-kvalita-a-co-marketing/
Bodreek..
56% :-)
autorská práva :-)
se fakt dejte vycpat do muzea.
Já bych chtěla napsat "no ty vole", ale nemluvím sprostě.
Ale fakt no ty..
Antibodrog

XXX.XXX.234.215
Labraore
napsal(a):
„Jak může někdo bejt tak blbej, co?“ „Blbá jak tágo,“!
Antibodrog

XXX.XXX.234.215
Michalicka? 😭 Tenhle pán, je to samolibý blb, neuvěřitelně pitomí.!

Proč Delikanu nemáme věřit a Bodreekovi ano?
Našemu předchozímu psu (polo dobrmánek) Delikan original beef perfektně seděl.
Delikan je za 590 / 12 kilo.
Co když kecají sousedé a Delikan je ok?
http://eagri.cz/public/web/file/646066/oznaceni_krmne_suroviny.pdf
Jé a doklikala jsem se k temu samému, co platí u nás :-)
https://www.uksup.sk/krmiva-ich-oznacovanie-a-pouzivanie
Záhada!
Ale může to být způsobeno tím, že jsme bohužel všici v EU. (tam se hodilo trochu jiné slovo :-) )
Podle mě lžou víc na východě.
Směrnice 96/25/ES je zrušená.
Platné je tohle:
---- pod
nadpisom „zloženie"......poradí podľa ich hmotnostných podielov v kŕmnej zmesi,
počítané pri pôvodnej vlhkosti; tento zoznam môže obsahovať hmotnostné percentuálne podiely ---
Rekonstituce - a dokonce ve slovenštině :-) - napíšu to, co jde do žrádla před samotným procesem výroby - co dám do kotlíku, než to začnu upravovat.
Dala bych nějaký příklad, ale vaření mi nejde.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SK/TXT/PDF/?uri=CELEX:32009R0767&qid=1414138949455&from=SK
Tak to vypadá, že tady něco není v pořádku..

napsal(a):
Jako to sušené? Do kompletky míchám docela mňamky, tak mi to vyjde cca 300 ká kilčo. Ale to je jen taková nouzovka a na výpady ven.
Příloha aktuálně max. vyladěná asi 180, ale samo tam nemám nic zbytečného za raketu typu borůvky. Jinak bylinky, ostrostřepec, lněné semínko, mleté paroží jako pojistka Ca... Z příloh jsem nadšená, nabobtná to děsně moc, ve výsledku vyjde levně a nemusím se s ní otrocky mazat. Takový základ, jinak dostane cokoliv vhodného, co se objeví v kuchyni.
Já právě myslím ten výsledek, dalo by se tím živit zvíře 25kg, aniž bych si na to musela brát úvěr? :-)
Ale ono to zas tak hrozné nebude, si myslím, protože v krámě je zelenina letos hodně předražená. Jako by byla okurka pozlacená.
Dlouho tu mrzlo a pak jen pršelo a pršelo, takže zahrada nic nenadělí (asi ani nemůže, když jsem nic nezasela). Teda jo, růže přerostly přes bránu, ale ty se jíst nedají.
Tak já zkusím tohleto Vaše, když vypátrám značku. Třeba to bude jíst, když uvidí, že jí to jako že vařím. Spešl polívka pro Megí! A to se musí říkat hodně nahlas, jinak to jíst nebude.. ovoce ani zeleninu nejí. V mojí polévce jo, ale jen jako omylem, půl cm mrkve nalepené na hovězím.. A v létě polévku nemám. Tak třeba u této speciality si řekne "jéé omg ona pro mě vaří" :-)

Jo a tady pro slovenské občany s diplomem je to sušení:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SK/TXT/?qid=1576759305643&uri=CELEX:02013R0068-20190220#E0011
Labraore
napsal(a):
No comment. Musite mat to krmivo strasne v zubkoch, ked sa zapajaju aj neregistrovani ludia anonymne len kvoli tomu, aby si pichli. Trapne, mnozitelska luza. 🤣
Ked je to trápna diskusia aj diskutujúci,nezapájajte sa a hotovo Budete mať krásny život,ked prestanete riešiť to,čo sa Vás netýka. Teda ak do krmiva Bodrík nie ste zainteresovaná...čo ste,lebo inak by ste tu už dva či tri dni nesekali obhajobu. Bol by z Vás dobrý právnik, bijete sa za svoje do posledného
A nekazte mi tu dobrú mienku o Slovákoch,prosím!
Bella, zainteresovana som, pisala som to tu uz 2x. 🤷♂️🤣
Nikde nepisem, ze je trapna diskusia alebo diskutujuci. Pisem, ze je trapne, ak sa konkurencia maskuje a este aj do nicku si da pojem "anti...", tak ucel komentarov je uplne jasny. Doteraz tu ani nebol registrovsny, prisiel a napisal sem nazor len aby mohol hejtnut. Cesky trh je v tomto jasny. Najviac petfood eshopov na obyvatelstvo v eu, takmer 2x tolko znaciek krmiv ako na slovensku. Takze potom to vyzera takto. Mozete si hovorit co chcete. Michalicka vystupuje vzdy pod vlastnym menom a vie si podat ruku s ktorymkolvek distributorom od konkurencie. Az na tych ohrdnutych, ktori sa nevedia zmierit ze po poruseni pravidiel leteli. Presne viem ktori to su, lebo odvtedy hejtuju aj v inych skupinach. Trapne je toto spravanie, konkurencne nicky a profil vykupcu steniat. Pardon, taka osoba je u mna 00nic. Clovek, ktory vyslovene podporuje mnozenie a transporty psov tisice kilometrov, predcasne odobrate stenata, psy chovane v neludskych podmienkach. A to vsetko len pre peniaze.
Obratme si to naopak, preco teda Megi, ako nezaujata osoba sa tu uz dva dni snazi vsetkych presviedcat, hejtovat a podavat obzalobu? Ak ja som 100% zaujata lebo obhajujem, ona je 100% nezaujata ked dva dni tu nonstop hejtuje jednu znacku? Zaujimava logika. Ja ked mam nieco proti nejakej znacke, tak ju iba nekupim. Maximalne vysvetlim znamemu co mi na nej vadi a koncim. Ale ak by mi nejaka znacka vyslovene vadila na trhu, alebo odoberala zakaznikov, spravala by som sa presne ako Megi the mnozitelka. 😄

"spravala by som sa presne ako Megi the mnozitelka"
Jste fakt mimonove
Megi o nic nejde.
Ale vy jste se zase odkopali...

Labraore - Nevidím smajlíky, předpokládám teda, že to jsou nějaké poklony a já je nechápu skrz jazykovou bariéru.
Když tak na mě můžete in English, já si poradím. A ani si do kompletní směsi v mixing bowl nedoplním slova, co tam nejsou.
Já nikoho nepřesvědčuji. Hledám fakta. Proč Delikan a Nativia nejsou v pořádku a Feda, Beny, Bodreek, Tara, Nera, Panakei,.......ano?
Nekritizuji Bodreek. Ptám se, proč v tomto krmivu je určitá věc možná, ale v jiných ne.
Nevadí mi žádná značka (pokud netestuje na zvířatech atp.); nemá proč, já nic neprodávám, nevyrábím. Kupuji jeden pytlík granulí za tři měsíce, někdy ani to ne, ale o to nejde, nevím, komu dělám reklamu nebo co. Drtivá většina krmení obyvatelstva mé chalupy se skládá z masa, vajec, sýrů, másla, mléka, sádla a brambor regionálních chovatelů a pěstitelů. Jen rýži nemám českou. Zdroje klidně prozradím - Rabbit, Kužel Turnov a družstva Paka a Bělá.
Máme ve vsi kravín, ale nekoupím si tam nic, neb mají podobné chování jako se ukazuje tady a dalších diskuzích.
Totiž i kdyby Mars Inc. začali dělat něco podobné Eden, tak to nechci ani zadarmo pro jejich přístup ke zvířatům například.
Já chci akorát vědět, proč u Bodreeka a podobných je to složení pravdivé, ale u jiných ne.
Kdyby to někdo vysvětlil dřív, nemusela jsem tu tři dny zase podporovat ifaunu v získávání dotací skrz ubohé reklamy na Canis-F servis.
Staci si urobit analyzu a zistite. V krmive delikan nesedia ani zakladne hodnoty vapnika. Ale to nesedia ani napr v Canagan. Bodreek povodne jednal o vyrobe prave v Delikane. Videla som analyzu. Verte mi, ze to nie je nic, co by milovnik psov chcel vidiet. Zverejnila by som aj detaily, ale rada by som sa vyhla tahackam po sudoch. Takze zial budete si musiet vystacit s mojim odporucanim na urobenie nezavislej analyzy. Tam pochopite, preco sa Bodreek s Delikanom nedohodol. Je mi luto, ale nechcem ani Delikan ohovarat, alebo hanit ich. Nemam nic proti nim.

Labraore
napsal(a):
Staci si urobit analyzu a zistite. V krmive delikan nesedia ani zakladne hodnoty vapnika. Ale to nesedia ani napr v Canagan. Bodreek povodne jednal o vyrobe prave v Delikane. Videla som analyzu. Verte mi, ze to nie je nic, co by milovnik psov chcel vidiet. Zverejnila by som aj detaily, ale rada by som sa vyhla tahackam po sudoch. Takze zial budete si musiet vystacit s mojim odporucanim na urobenie nezavislej analyzy. Tam pochopite, preco sa Bodreek s Delikanom nedohodol. Je mi luto, ale nechcem ani Delikan ohovarat, alebo hanit ich. Nemam nic proti nim.
No to je dobrý nesmysl, sorry.
Uděláme nezávislý rozbor v Bioferu, co říkáte? :-)
Nechte toho, tohle je totální kravina.
Použijte kožené boty, motorový olej a piliny se základním nejlevnějším premixem a máte dokonalé granule s analytickými složkami na 5 hvězdiček.
Když bude mít Delikan hodně kožených bot, vápník sedět bude. Copak my víme, kolik je botiček v pytli tento měsíc?
Však je to o tom, proč je v granulích tolik druhů masa, tuku, a někdy
se používá "kuře a krůta", protože nikdy nevíme, zda seženeme stejné množství toho a tamtoho. Takové ty "ořezy" jsou nejlepší - levné, kosti to nemá a všude jsou toho tuny.
A že nikdo lidem nevyklopí, že v rámci ochrany know-how se procentuální zastoupení surovin ve složení krmiv uvádí s tolerancí 15 (slovy patnáct) procent?
Tak pak víme co? Asi tak 0,0 NIC :-)
Je mi líto, ale Lipníkům nevěřím a nemám důvod naprosto to samé věřit sousedům.
Jediný, kdo se může dovědět skutečné složení, je státní dozor.
To je realita.
Nic jiného.

Ale ještě bych ráda věděla, proč je v konzervách xyloza a jestli se ví, co to dělá časem, co to dělá v konzervě, co dělá teplota a tlak.
Domnívám se, že po schůzce s proteiny slouží jako producent aroma, ale nejsem si jistá, jak moc do toho pak mluví xylitol.
A to je ode mne vše.
Mějte se pěkně :)
Verte si comu chcete, je to vase vnutorne nastavenie. Su dovody preco Bodreek nevyraba dikan a cena to rozhodne nie je. Debatu som vcera opustila, vas koment som uz nereagovala. To mam v umysle aj nadalej, nebyt zbytocneho antibodrog rypania.
O tom, ze vam Bodreek nie je neprijemnou konkurenciou ma ale nepresvedcite. Ziadny bezny psickar nestuduje nariadenia EU (aj ked si ich chybne vyklada). Ste nestastna konkurentka a zatuchnuta podporovatelka mnozitelov. Ako veduca utulku vami pohrdam najviac ako je to mozne. Vykupca....
Bum

XXX.XXX.47.16
Jak je hned každej "nastraženej" od konkurence lul to je tak vtipný
Bum, kazdy nie. Ale niekolko ich tu rozhodne je. Bezny psickar, ktory si ako bolo povedane kupi jeden pytlik za tri mesiace, nepozna vsetku legislativu CR, vsetky nariadenia EU a USA... A k tomu vyrobne postupy (aj ked s medzerami). Ja ich poznam, lebo s nimi pracujem dlhe roky a pracovala som na UKSUP a robila som na tu temu aj doktorandsku pracu. Ale bezni psickari ich rozhodne nepoznaju. O tom ma nikto nepresvedci. 😘

Ziadny bezny psickar nestuduje nariadenia EU (aj ked si ich chybne vyklada). Ste nestastna konkurentka a zatuchnuta podporovatelka mnozitelov. Ako veduca utulku vami pohrdam najviac ako je to mozne. Vykupca..
Nevím, jestli je to urážka nebo kompliment.
Budu to brát jako poklonu. Všechno.
Bella: Zahorie není Slovensko, ne pro potřeby této diskuze :-) kousek od Vašeho baráku jsme založili útulek.. 20 let.. to utíká.
Proč jsem se hrabala v předpisech.. potřebuji znát pravdu. Asi mám alergii na lež.
Nařízení 767/2009 článek 17 1e:
slovensky
------zoznam kŕmnych surovín, z ktorých krmivo pozostáva, pod
nadpisom „zloženie“, s uvedením názvov jednotlivých
kŕmnych surovín v súlade s článkom 16 ods. 1 písm. a)
a vymenovaním týchto kŕmnych surovín v klesajúcom poradí podľa ich hmotnostných podielov v kŕmnej zmesi,
počítané pri pôvodnej vlhkosti ---------------
anglicky
------a list of the feed materials of which the feed is composed, bearing the heading ‘composition’ and indicating the name of each feed material in accordance with Article 16(1)(a), and listing those feed materials in descending order by weight calculated on the moisture content in the compound feed--------------
česky
------seznam krmných surovin, z nichž je krmivo složeno, pod záhlavím „složení“, v němž je uveden název každé krmné suroviny v souladu s čl. 16 odst. 1 písm. a) a jsou vyjmenovány uvedené krmné suroviny v sestupném pořadí podle hmotnosti vypočítané na základě obsahu vlhkosti v krmné směsi--------------
Slováci si tam přidali "pôvodnej vlhkosti" (to je dobře, je tak jasně vysvětleno, že jde o vstup a ne výsledné množství)
a jediná Labraore si to vyložila jako
"konečnú vlhkosť".
A to je, milí běžní pejskaři, vše.
Takto se běžný pejskař dostane k informacím o krmivu, které má denně cpát do svého člena rodiny - psa?
Já to chápu dobře. Jsem prostě legendárna crew. Víte co.. cesta.. cíl.

Labraore
napsal(a):
Bum, kazdy nie. Ale niekolko ich tu rozhodne je. Bezny psickar, ktory si ako bolo povedane kupi jeden pytlik za tri mesiace, nepozna vsetku legislativu CR, vsetky nariadenia EU a USA... A k tomu vyrobne postupy (aj ked s medzerami). Ja ich poznam, lebo s nimi pracujem dlhe roky a pracovala som na UKSUP a robila som na tu temu aj doktorandsku pracu. Ale bezni psickari ich rozhodne nepoznaju. O tom ma nikto nepresvedci. 😘
Běžný pejskař ty postupy znát nemusí a tak nějak nemá. Na výrobci je, aby s běžným pejskařem jednal férově.
Potřebujete to ještě v jiných jazykových mutacích?
Tohle je pro Bodreek nejhorší reklama a nebude fungovat jako špatná reklama/taky reklama. Vážně ne.
Je mi aj líto, co tomu krmivu zde děláte - medvědí službu.
Neurážejte tu nikoho, žádný výrobce tu není. Jsou tu výživáři, lékaři, veterináři, .. ale ani jeden se tady toho nezůčastnil.
Vy to potopíte sama. Fakt je mi té značky líto, tohle si snad ani nezasloužila.
Bum, ti vyrobcovia sa uz prezradili sami. Co je na tom nepochopitelne, ze v jednom z prvych prispevkov tk napisali??? 🤣🤣🤣 Jasne napisali, ze boli vyhodeni zo skupiny oni, aj ich slovenski kolegovia. Teda ceska firma, ktora ma distribuciu aj na slovensku. Ziadny veterinar, ani lekar sa tu nebude tri dni handrkovat na detailoch zo zakonov a ani ziadny psickar. Jednoznacne ak niekto prispeje bez zalozenia uctu vyslovene hejtom, to nebude bezny psickar. To postrada logiku.
Sama som upozorňovala UKSUP právne oddelenie na chybu v preklade. Ak je česká verzia iná, ospravedlňujem sa. Pamätala som si to tak, že česká a slovenská boli rovnako zle preložené.
"seznam krmných surovin, z nichž je krmivo složeno, pod záhlavím „složení“, v němž je uveden název každé krmné suroviny v souladu s čl. 16 odst. 1 písm. a) a jsou vyjmenovány uvedené krmné suroviny v sestupném pořadí podle hmotnosti vypočítané na základě obsahu vlhkosti v krmné směsi; uvedený seznam může obsahovat hmotnostní procentní podíly"
= zoberieš si obsah vlhkosti v krmnej zmesy, napr. 8% a z tejto vlhkosti sa vyrátava každá jedna zložka, musí byť prerátaná na túto vlhkosť. Či už je to maso s vlhkosťou 70%, alebo múčka s vlhkosťou 5%, musia byť prerátané na 8% vlhkosti a podľa toho zoradené. Ja ani nerozumiem, ako si toto môže niekto nejak inak vysvetliť. Toto je už správny český preklad. Francúzsky a anglický sú originálne texty. Takto to má byť a takto sa toho drží bodreek. Očividne podľa vás sa toho ale nedrží Pet farm family.
Ak by text bol myslený, že ide o pôvodnú vhkosť jednotlivých surovín, tak by tam nemuselo byť slovo "vypočítané", anglicky "calculated". Bolo by to zbytočné slovo a skrátka by sa zoraďovali podľa pôvodnej vlhkosti pri vstupe. Ale slovo calculated tomu dáva úplne iný význam a je teda potrebné každú jednu surovinu prepočítať. Verte mi, overovali sme si to priamo v EP a riadili sme sa kvôli nezrovnalostiam v preklade špeciálnym usmernením. Teda nekontrolovalo sa podľa prekladu zákona, ale podľa usmernenia. Porovnávali sme všetky preklady, od maďarského, nemeckého, španielskeho. Bolo tam viacero nezrovnalostí. Ale správny text je taký, že to treba najprv prerátať na jednotnú vlhkosť a potom zoraďovať.
Z mojej strany by som to rada ukončila, už snáď tretí krát. Verím, že mi to umožníte a nebudem musieť odpovedať na otázky ako je xylóza. S ich konzervami nemám nič. Riešili sme v tom čase iba krmivá. Konzervy sa pridali neskôr a neriešim ich. Celkovo má ale xylóza viac funkcií. Udržuje rovnomernú konzistenciu mletej zmesi, aby voda neostávala hore a hmota dole, má antibakteriálne účinky a s jej použitím je možné použiť nižšie teploty v autokláve atď. Treba sa pozrieť napr. na drahšie konzervy Alpha Spirit, tiež ju obsahujú a nie sú jediné. Napríklad aj Farmina, ktorá vyrába vami používané N&D, používa xylózu v konzervách Matisse.Žiaľ, v tejto téme mám medzery. ďakujem papa
Raystmen

XXX.XXX.1.132
Takže když se zaregistruji... už budu zázrakem věrohodný "NE-konkurent?" To je pěkná číčovina, to vám povím.
No takto. Ja by som sa kvoli ziadnemu krmivu v ziadnej diskusii neregistrovala, ale ani by som nemala potrebu sa vyjadrovat, ak by sa ma to netykalo. Kazdy, kto sa kvoli ohovaraniu nejakeho konkretneho krmiva zaregistruje v nejakej diskusii, je logicky trochu podozrivy. Ak uvidime na FB ucet ktory vznikol dnes a bude z neho niekto hejtovat jedinu znacku, tak ucel toho profilu je asi kazdemu jasny. Tak isto vidim aj toto, ak niekto stalkuje diskusiu jedineho krmiva a ani tu nie je zaregistrovany. Megi, to je nieco ine, je tu sto rokov. Ja som tu tiez par rokov... Howgh
Raystmen

XXX.XXX.1.132
Jednak mě odrazuje samotné krmivo a nesrovnalosti a pak - mě osobně od toho krmiva odrazuje až ta vaše přehnaná "zapálenost" to za každou cenu vnutit. To je něco díky čemu si řeknu... tak to už vůbec. Ale to je můj osobní postoj. Mě když někdo něco takhle jako vy "nasílu nutí abych přijal".. tak o to více jsem zarputilejší. Už takové zfanatizované protlačování značky... tak jako je zfanatizovaný váš národ do toho.
Raystmen, váš názor vám neberiem. Ale netuším kde niekde niekoho do niečoho tlačím. Neútočím, netlačím, ale obhajujem. Treba si toto vlákno prečítať od začiatku.
- Naprosto zbytočné útoky na samotní názov Bodreek (česi asi nepochopili, že u nás sa to skutočne volá Bodrík, to je originál meno staré niekoľko storočí)
- obviňovanie, že výrobcovia s takouto technológiou sú v európe 2-3 (Bodreek zverejnil fotky dodacieho listu, aj čerstvej suroviny vchádzajúcej do výroby)
- potom tam máme príspevky ktoré to krmivo označili ako shit a sajrajt, od užívateľov, ktorí tu ani nie sú zaregistrovaní
- smiešne ohováranie, že Bodreek prestal používať pojem mäso. Jednému vadí, že ho používali, druhému vadí, že ho podľa zákona poctivo prestali používať... no komédia
A vy čakáte, že sa nikto neozve a nebude sa snažiť tieto veci vyvrátiť? A keď sa niekto vyjadrí, už je to ohováranie? Ako som napísala, ja predávam cez 15 značiek krmív. Bodreek sú najpredávanejšie. To je dôvod, prečo sa ich zastávam. Mám zákazníkov, ktorí nefungovali na Acane, ani na Taste of the Wild, na N&D ryšaveli, Pet Farm family im nechceli žrať. Dokonca aj takí, čo majú citlivé trávenie a sedí im multiprotein. Samozrejme, mnohým psom sedí aj Pedigree. Nie je to ukazovateľ. Ale tie označenia a osočovanie skrátka nie sú na mieste. Aj sama Megi napísala hneď v jej prvom príspevku, že ju p. Michalička vyhodil s jej kolegami zo skupiny. Takže treba chápať veci v širšom kontexte. Zo skupiny sa naozaj vyhadzujú len predajcovia čo porušujú pravidlá. Niektorí samozrejme budú tvrdiť, že nič neporušili. Ale som v skupine od začiatku a normálni predajcovia tam skrátka stále sú. Je tam riaditeľ slovenskej distribúcie Acany a Orijenu, je tam distribútor Platinum, sú tam obchoďáci z RC, N&D (jeden bol vyhodený). Napríklad jeden majitel eshopu posielal denne správy s linkami na svoj eshop. Ludia sa sťažovali, dostal dve upozornenia a až potom ho vyhodili. Ano, teraz patrí k najväčším ohováračom, vidím ho každý deň v českej granulárskej a paradoxne píše hlavne po česky. Aj keď je slovák. Tak isto jeden majiteľ cane corso, ktorý má šteniatko prvé v živote, ale rozdáva rozumy chovateľom, ktorí otočili abecedu, nadával tam dievčatám (nie len moderátorkám), všetkých urážal. V molosových skupinách ho označujú za psychicky labilného, vyhodili ho aj z českej skupiny. A ten taktiež ohovára kade chodí, vidím ho v iných skupinách denne. Absolútne presne viem o čom píšem.

Kecy v kleci. Zeptala jsem se pana Brita, co to je ten Brit.. a dopadlo to takhle nějak :-) To se tam děsně propagoval Brit, N&D a Timberwolf.
Zeptala jsem se dalších v jiných skupinách a dopadlo to úplně stejně :-)
Prostě mají hrůzu z pravdy.
P. Michalička u toho vůbec nebyl, s ním jsem nikdy nemluvila. Když jsem někomu něco řekla, tak to byl seznam 15 značek granulí.
Zajímavé, že nikdo kromě lidí z této skupiny se tak nevytočil při otázce - je to maso?
Nikdo.
Je to akorát trapné. A všichni kecáme, že jo :-)
Jednu skupinu o krmení má jistý majitel .. xx.. a ten radí lidem normálně, nikdy nikoho neurazil a nerazí jednu dvě značky, v životě jsem od něj neviděla jedinou výmluvu, vytáčky, nic.
Tahle skupina je zkrátka shnilá.
Hrozná škoda času tohle všecko.
Sabaka

XXX.XXX.234.134
Labraore
napsal(a):
Už mě nebaví chovat se hezky. Běž do háje s bodrikom = komunální odpad...!

napsal(a):
Já právě myslím ten výsledek, dalo by se tím živit zvíře 25kg, aniž bych si na to musela brát úvěr? :-)
Ale ono to zas tak hrozné nebude, si myslím, protože v krámě je zelenina letos hodně předražená. Jako by byla okurka pozlacená.
Dlouho tu mrzlo a pak jen pršelo a pršelo, takže zahrada nic nenadělí (asi ani nemůže, když jsem nic nezasela). Teda jo, růže přerostly přes bránu, ale ty se jíst nedají.
Tak já zkusím tohleto Vaše, když vypátrám značku. Třeba to bude jíst, když uvidí, že jí to jako že vařím. Spešl polívka pro Megí! A to se musí říkat hodně nahlas, jinak to jíst nebude.. ovoce ani zeleninu nejí. V mojí polévce jo, ale jen jako omylem, půl cm mrkve nalepené na hovězím.. A v létě polévku nemám. Tak třeba u této speciality si řekne "jéé omg ona pro mě vaří" :-)
No tak přílohu pořád držím cca 180 ká, teď aktualizovanou. Dnes jsem měřila, po zalití zvětší objem tak asi třikrát, možná a půl. I obřík to dá tak, aby servisman nemusel prodat barák. Kompletní směs s masem hůř, to se vyplatí barf shop.
V příloze nemám moc sacharidy, takové oká žitné vločky 4 Kč/100 g, to ta cena padne dost.

to Labraore
Dokonca aj takí, čo majú citlivé trávenie a sedí im multiprotein.
Psům s citlivým trávením sedí multiprotein v ganulích?

Labraore
napsal(a):
Ollie, ano. Kludne aj Acana
No... Obecně spíš něco typu Marp nebo Barking Heads, ne tak náročné na trávení...
Barking sa uz vyraba v troch fabrikach. Kazda receptura inde. Jedna z nich napr v rovnakej tovarni ako Bosh. A rozhodne uz to nie su tie dobre stravitelne flat receotury ako kedysi. Tak ci onak, princitlivom traveni su dolezite aminokyselinove profily, od ktorych sa odvodzuje biologicka hodnota. Ale naozaj uz by som sem nerada prispievala. Dakujem za pochopenie.

Klid. Multiprotein jsou všecky granule. Oni totiž výrobci linku neumyjí, než tam nacpou jinou recepturu a "čistotu" si každý vyloží po svém.
Třeba
https://www.bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-24-tyden-2020.aspx
Multiprotein pro citlivé se fakt nedoporučuje, i když to může být jídlo s pouhými dvěma zdroji proteinu.. žaludek se rozhodně ale lépe uklidní na jednom lehčím mase s dýní, batáty.. a ne na granulích, natož s nějakými deseti druhy masa, tuku a výplní. Taková míchanice smaženice.
Myslím, že citlivé trávení má drtivá většina dnešních psů. A hlavně to člověk slyší ze všech stran - alergie, citlivé trávení, případně nemůže maso žádné, protože testy IgE.. takže i ti páníčci jsou nějací citliví, hned všude vidí problém.
Ale kdo fakt dodržel eliminační dietu a kdo správně zvolil typ granulí pro toho určitého psa?
Když budu pako a dám svému psu např. tu Acanu, podobné množství jako krmná dávka z něj vyleze druhou stranou a já pak půjdu a napíšu - Acana je šmejd.
Ne, Acana bezobilná je vhodná pro .. a ta druhá je pro.. a pro nás ani jedna, protože vláknina a další -
mám pocit, že nevyhovující granule jsou i skrz způsob výroby (nebo i kvalita surovin, nevím), protože u vícero receptur jistého producenta je u nás problém.
Prakticky jsou všechny granule multiprotein - příloha má také protein. Mrkev taky.
Leda by to byly součástky s nízkou molekulární hmotností (nějaké hydrolyzáty) pod cca 10 tisíc Daltonů.
Ale obecně jsou ty jednodušší pro citlivku lepší.
Také je od pradávna na dietu kuře s rýží. Nebo piškoty a čaj. Nebo rohlík. Ale není to "kuře, rýže, rohlík, čaj, piškoty".

Biologická hodnota - čím vyšší aminokys. profil, tím vyšší hodnota. Ideál - vejce.
Tato hodnota je důležitá..čím lepší bílkovina, tím lépe pro strávníka...staví svaly, dostavuje,..... ty horší bílkoviny (kytičkové) se použijí na rychlou spotřebu, podobně jako cukry. Když je hodnota nízká, svaly ubývají, ....to je to, co kritizuji u senior a light granulí - místo aby se těm psům dopřála kvalitní strava z živočišné říše, narve se jim hromada sacharidů.
Biol. hodnota bílkovin nic nevypovídá k citlivému trávení. NIC.
Multiprotein v granulích je hlavně proto, aby se nekompletní bílkoviny levné (fazole, hrách, ......) doplnily těmi hodnotnějšími z vajec a masa. Aby pes nepelichal, nehubnul na špatných místech a tak. Kdyby tam byly samotné luštěniny, tak nevím nevím.. navíc zpracování rostlinných = amoniak, hodně práce.
Citlivé trávení potřebuje jednoduché jídlo. Lehce stravitelné.
Což se o granulích nedá říct téměř vůbec.
Slýchávám, že ale granule z mouček, hydrolyzátů a pod. (Royal, předepsané diety od kohokoli) jsou pro taková zvířata v pohodě. To je tak rozložené jídlo, že to celkem odpovídá..

to Megííí
To moje zvíře mělo citlivé trávení akorát na těch granulích. Do minulé sušené směsi jsem mu stláskala 8 druhů zvířátek a trávení žraločí. Syrové taky neřeším, i kldyž jako sušené to není, páč většinou nemám v mrazáku paralelně krávu, prase, kachnu, krůtu, divočáka, muflona, daňka, jelena, koninu, husu, jehně, bažanta apod.
KokrZlin

XXX.XXX.151.135
napsal(a):
to Megííí
To moje zvíře mělo citlivé trávení akorát na těch granulích. Do minulé sušené směsi jsem mu stláskala 8 druhů zvířátek a trávení žraločí. Syrové taky neřeším, i kldyž jako sušené to není, páč většinou nemám v mrazáku paralelně krávu, prase, kachnu, krůtu, divočáka, muflona, daňka, jelena, koninu, husu, jehně, bažanta apod.
Bodrik? Jo, komunalni odpad!
Raystmen

XXX.XXX.1.132
Podle vás jsou špatné všechny granule a u všech se zhoršila kvalita... jen BODREEK je dle vás absolutně špičkový a hlavně, sedí všem! Tak pak ty ohlasy na FB ohledně toho jak psům nesedí... si snad ti majitelé vymysleli! Nehoráznost tedy to jsou tedy báchorky, to vám povím.
KokrZlin

XXX.XXX.234.139
Labraore
napsal(a):
A kde pisem, ze su ostatne zle? X krat som napisala, ze predavam cez 15 znaciek. A rovnako som napisala, ze bodreek je cena adekvatna kvalite. Nikde nepisem, ze je to spicka. 🤦♂️🤣
Vám jen tolik: 🤮🤮🤮🤮🤮🤢🤢🤢🤢
sranda čtení nezbývá než ocitovat zde již nepřítomného "p.broučka"
Lidé se dělí na 2 druhy.
Jedni krmí psa masem, a druzí celý život zjišťují, které granule alespoň malý podíl masa obsahují.
Tip první vědí naprosto přesně co jejich pes žere, ti druzí vědí, co by jejich pes žrát měl. Co ale skutečně žere, to věští z popisu složení na obale a kávové sedliny.
howgh
KokrZlin

XXX.XXX.151.135
lupus4
napsal(a):
Lidé se dělí na 2 druhy.
Jedni krmí psa masem, a druzí celý život zjišťují, které granule alespoň malý podíl masa obsahují.
Tip první vědí naprosto přesně co jejich pes žere, ti druzí vědí, co by jejich pes žrát měl. Co ale skutečně žere, to věští z popisu složení na obale a kávové sedliny.
howgh
😄👍👍👍👍👍

lupus4
napsal(a):
Lidé se dělí na 2 druhy.
howgh
Svatá pravda.
Ale i ti, co to myslí dobře a na přílohu jsou líní, mají kolikrát taky honičku. Jsem provedla upgrade aditiv a krom jiného zadala 2 % kukrkumy. Úplně mi to vyšumělo, doma otevřu pytel, nějaké žluté, odér domestikované EU číny. No do pr..., 3 kg pro trpaslíka pomalu na půl roku, kurkumu vlastně nikdy neměl, jako štěně měl s aromatickým Wolfsblutem trochu problém. Naštěstí kurkuma není tymián, standardní vdechnutí misky.

napsal(a):
Svatá pravda.
Ale i ti, co to myslí dobře a na přílohu jsou líní, mají kolikrát taky honičku. Jsem provedla upgrade aditiv a krom jiného zadala 2 % kukrkumy. Úplně mi to vyšumělo, doma otevřu pytel, nějaké žluté, odér domestikované EU číny. No do pr..., 3 kg pro trpaslíka pomalu na půl roku, kurkumu vlastně nikdy neměl, jako štěně měl s aromatickým Wolfsblutem trochu problém. Naštěstí kurkuma není tymián, standardní vdechnutí misky.
2% ? :-) :-) Kde to kupujete, ježííš normálně tu udělejte reklamu, však co.. :-) nebudu zkoušet, dejte sem to Vaše ověřené :-)
To je hrozně zdravá věc.
Ale mi nechutná. Pes tu chuť vůbec cítí na jazyku? Já nevím. Ale můj.. netváří se na to nijak moc.. je možné, když to nechutná mně, že to nechce můj pes, protože je po mně?
:-)
Smajlík, ale já to myslím vážně.

napsal(a):
2% ? :-) :-) Kde to kupujete, ježííš normálně tu udělejte reklamu, však co.. :-) nebudu zkoušet, dejte sem to Vaše ověřené :-)
To je hrozně zdravá věc.
Ale mi nechutná. Pes tu chuť vůbec cítí na jazyku? Já nevím. Ale můj.. netváří se na to nijak moc.. je možné, když to nechutná mně, že to nechce můj pes, protože je po mně?
:-)
Smajlík, ale já to myslím vážně.
Si jí tam na Bohemia Pet Food namíchejte klidně 50 %, ale to by asi volali, jestli to není omyl. Normálně mi v tom polkne i zázvor. Naopak jsem si jednou myslela, že mu udělám radost sušeným kozím mlékem za raketu, ale že by vytřeštil oči a omdel...
dobrý den,
zkoušíme teď prvně po doporučení - máme ty s rakytníkem
https://www.zoofix.cz/granule-pro-psy/holisticke-granule-bodreek-planina-s-rakytnikem/
máme ročního křížence labradora tj střední plemeno. Granule jsou na pohled oproti jiným sušší - ale pes s nimi zatím problém nemá - sní je. máme je ale chvíli - tj zatím nemohu říci jaký to bude mít vliv na srst atd.
Nějaký čas už je krmíme a je naprostá spokojenost. Tyto dvě varianty. Máme 4 pejsky a ani jeden neodmítl.
Mury

XXX.XXX.1.177
Prosím vás... nevím kdo všechno z vás tady je i na FB stránce slovenského BODREEKU. Ano píšu Bodreeku, i když se stránka jmenuje průvodce krmivy tak nějak, vlastněná panem Lukášem Michaličkou alias pana majitele BODREEKA. O nějaké zaujatosti z jeho strany se bavit ani nemusíme... stačí si přečíst pár komentářů, kde buď hejtí cizí značky nebo doporučuje svou. No... Stránka se stala fraškou a jednou velkou reklamou na poměrně dost chabé krmivo. Ale k věci, nedávno mi známá posílala printscreeny ze skupiny, kde milostivý pán Michalička uráží lidi (kterým zablokoval přístup do své skupiny...). Naposledy to byl pan Kvaš? Myslím že se jmenuje takhle, který pracuje pro český Brit. Vážně tohle udělá člověk na úrovni? No nemyslím si. Leda tak podvraťák krmený podřadným Bodreekem. Toto krmivo měnilo složení... nenechte se obalamutit. Původně obsahovalo i kouzelné slůvko MASO... to nám někam záhadně zmizelo...
Pročítal jsem si komentáře i zde... kde taky pěkně reaguje pod svým krmivem... nuže pane, nejsem registrovaný člen a registrovat se nehodlám a na Vaší odpověď nečekám. Pouze si hledám diskuze o tomto "krmivu" a na internetu je hezké počtení. Vy ty lidi sice zablokujete na své skupině, aby vám nekazili reklamu... však pravda si cestičku najde.
D.M.
Dogoar

XXX.XXX.12.27
Krasne zhrnute! Michalicka je uplny blbec, ako jeho jednostranne forum na facebooku, s plejadou hlupani, jedna nactej fontane vynika blbosťou . Jeho krmivo je v reále uplny odpad, psy po nom chudnu, 50-55 kg pes potrebuje denne 1kg davku! Co je priam chore mnozstvo aby sa nasytil. No potom odpad zbierate s lopatou. Slovo maso vypadlo, lebo je to len hlavne kostny odpad z vyseku, inac by sa Michalička nedostal na deklarovany protein pri udavanej zlozke "maska". Holisticke je este vacsia perla tohoto Slovačiska. Pri rozbore je tak niekde na urovni klasickych britiek, pripadne Larra, mozno este horsie. No 2x drahšie!
Dogoar

XXX.XXX.12.27
Radek1313
napsal(a):
Nějaký čas už je krmíme a je naprostá spokojenost. Tyto dvě varianty. Máme 4 pejsky a ani jeden neodmítl.
Blbečku. Prehladna reklama na odpadovy produkt. 4 psov si videl tak na fotkách.
Jakub_S

XXX.XXX.243.172
Ja v tej skupine na FB som. Bodreekom nekrmim, lebo nam nesadol. No ukazte mi jeden prispevok, kde on v nej odporuca vlastne krmivo alebo hani konkurenciu.
Zaroven pridavam screen postu ako reakciu na Brit

A co to jako ukazuje? Jste to vůbec nepochopil, že, ale hlavně mít do čeho rýpat, i kdybych měla vypadat jako malej Jarda křížený s debullem, stojí to za to.
Proč by pes, který není alergický na pšenici, nemohl pšenici?
Naopak je vidět, že už jistí lidé nejsou tak zabednění, aby doporučovali jen to své, ale připustí i pšenici. Jéé, to jsem vyrobila pěkné spojení.
To je bezva zábava, chodit po netu a vytrhávat slova
a skládat si z nich jiné texty :-)
Jako že když tady teď nevyjmenuji naprosto všechny suroviny, které mohou být alergenem, a když se mě zeptají na vhodnost pšenice ke krmení štěněte, tak musím říct, že je to alergen a štěně to jíst nesmí. Jinak jsem lhář.
Dobře, že mě vyhodili, tohle bych nemohla číst častěji.
Jakub_S

XXX.XXX.243.172
Kde ste prisli na 1kg granul pre 50kg psa? Schvalne som sa pozrel na ich web a vyzerato tak, ze klamete/zavadzate. Ono by bolo fajn, kedy ked tu uz nieco tvrdite, tak to podlozite aj faktami.
Tvrdite, ze rozbor je zly, asi ste ho teda robili/videli. Co vam brani sem ten rozbor pridat? Myslim, ze ludia by to ocenili, specialne ak je zly a iny ako tvrdi vyrobca

Jakub_S
napsal(a):
Kde ste prisli na 1kg granul pre 50kg psa? Schvalne som sa pozrel na ich web a vyzerato tak, ze klamete/zavadzate. Ono by bolo fajn, kedy ked tu uz nieco tvrdite, tak to podlozite aj faktami.
Tvrdite, ze rozbor je zly, asi ste ho teda robili/videli. Co vam brani sem ten rozbor pridat? Myslim, ze ludia by to ocenili, specialne ak je zly a iny ako tvrdi vyrobca
Kubo Kubikulo, když dám psovi 600g a on chudne a skoro totéž z něj vypadne druhou stranou, tak je to k ničemu, chápete? Nechápete, já vim.
Jakub_S

XXX.XXX.243.172
Mate pravdu, zle som to pochopil
Jakub_S
napsal(a):
no, vy hlavně nemáte ponětí
Dogadoga

XXX.XXX.234.169
Jakub_S
napsal(a):
Ty jsi vůl!
Dogoar

XXX.XXX.234.169
Jakub_S
napsal(a):
Ano, ty si ako ta čítam nepochopil viac toho, zaklad ze lezieš do okadenej rite!
Bodrek ako taky,su tuctove granule,za premiovu cenu. Mlzia pri zlozeni, Lukáš ked nieco mu nesedi, proste blokuje ludi na bežiacom pase a tvrdi,ze to je "závistliva" konkurencia. No on9 mu nieje vlastne co závidieť!
Motalal sa okolo chalanov, vyribciv inej slovenskéj značky, zbietmral informácie, pchal sa im do zadníc a potom rýchlo to iste urobil on, len omnoho horšie sa mu to podarilo.
1.) Dokonca aj musel vypustiť slovíčko *mäso a udáva už len kacacie, hovadzie a pod.
2.) Davno mu zlozenie napadli odborníci,pretože pri deklarovanom množstve zložiek kuracie, hovädzie, ovčie, kacacie, xy ine, by sa na protein 25-28% nikdy nedostal, cize ide len o kostny vysek a vlastme hlavnou zlozkou su pomlety odpad zlozeny vacsinou len z kosti.
Zhrnute:
Maso uz na svojich strankach co ho za to podzubkali uz neuvadza. Ak pouzije kostny separat ma ziv.zlozku ale vela kosti a malo masa. Preto ma uvedenu vyzsiu ziv. zlozku ale v analyze ma NL k pomeru nizky. Laicky povedane vela kostneho odpadu a malo kvalitnej svaloviny. Popol v analyze len potvrdzuje ze to citame spravne.
3.) Chvali sa hlupaňou, co vystudovala v Nitre hnojarinu a nejakym expertom z Univerzity. Vysvetlilu mu , ze ked da do produktu 34kg masa na 20kg balenie doplni ryzu tak NL su 25% popol 5% a vlaknina do 2%. Ked da tam kostny bordel vyleti Ca a popol a NL latky nizke.
Viac vlakniny sa dava do dietnych granul nejake Light.
Pes ma potom pocit nasytenia a chudne a preto zeru 1kg a nestaci to!
Cize cenovo je este vyssie ako premiove granule, ako Acana, T.V,..!
4.) Pan M. z Vafo Praha mu to vysvetlil , ze mu nesedia cisla, jasne vraj závidia!
5.) Nechapeme ani co znamena uviest v krmive glukoza 350mg.
Ved to je cukor a ten je jedom pre psa!
Napisal k tomu toľko, ze sa "pomýlil", no píše to tam dodnes!
Preklep, na Granulari sa Lukas vyjadril takto opäť. Opisali to vsetci nestastnici co si v presove dali vyrobit granule. Panakei ultra premiove s cukrom na zlikvidovanie psov.
6.) Zo svojej skupiny na fb všetkých normalnych ludi povyhadzoval a ti presli do ceskych Granulari. Tam si z neho s tym jeho masom susine robili srandu.Tie kosti a to mnozstvo je strasne vela ale je topremiove krmivo tak to sa da prepacit ( ironia).
7.) S Michaličkom sa dakomunikovat len do fazy, ked citi ze mu niekto lexie do zadnice, ak ma odbirnecotazky, je nervózny a nevie argumentovat.
Slivensky mantacikovia to dali dalsim firmam a dnes uz sa vyraba rovnake krmivo s malymi zmenami pre viacero predajcov. Posledne co viem su My Lux Paw.
Cize kopíroval Michalicka inych chalanov, dalsi jeho a čoskoro bude na Slovensku 22 výrobcov s tym istym odpadom.
8.) Lukas chodil kazdy den obkukavat vyrobu, na zaklade receptur si do krmiva primiesal gastany, co nikto nemal, iba tato firma. Potom si chodil pre konzervy AS a teraz si ich dal vyrobit v Taliansku , co nejako divne zamlcuje , kedze sa chvali ze vsetko je slovenske..no ono nieje skoro nic, mucky z Číny,..
Zastavas sa niecoho, comu nerozumies ani za nechet co sa vojde.
Jeho Bodreek obchadzat 3km, realne ide len o predrazeny zomlety odpad, s piar slovenskych vrchov.
Jakub_S

XXX.XXX.243.172
-Ked sa pozeram na ich web, tak stale vidim podiely jednotlivych druhov masa, napr tu:
https://www.bodreek.sk/produkt/bodreek-planina-s-rakytnikom-3kg/
-To je krmivo, ktorym sme skusali krmit a nesadlo nam
-Aj GA Pet food grain free znacky (best breeder, dog's chef) maju 50-60% masa a proteiny 25-26%
-v zlozeni nevidim glukozu, ale glukosamin, ktory ako citam ma protizapalove ucinky a "je jedným zo stavebných prvkov chrupavky": https://gymbeam.sk/blog/glukosamin-klbova-vyziva-vsetko-co-musite-vediet/
Ja sa nezastavam nikoho, ako vidis, argumentujem faktami. Bolo by skvele, keby aj tvoje tvrdenia vies niecim podporit, inac to zele znie, ako keby ta Michalicka niecim velmi urazil
argumentujem faktami
a přehlížíte ten základní, že
stačí první slovo EXTRUDOVANÉ...
O granulích vyráběných tepelnou extruzí nemá vůbec smysl se bavit, neboť už způsob výroby vylučuje, aby v nich bylo cokoli "zdravého". Jde prostě jen o spečeninu "čehosi" postříkanou umělými premixy. Je to jen hra na zdravou výživu, které díky intenzivní reklamní masáži podléhá většina mudlů.
Jakub_S

XXX.XXX.243.172
lupus4
napsal(a):
argumentujem faktami
a přehlížíte ten základní, že
stačí první slovo EXTRUDOVANÉ...
O granulích vyráběných tepelnou extruzí nemá vůbec smysl se bavit, neboť už způsob výroby vylučuje, aby v nich bylo cokoli "zdravého". Jde prostě jen o spečeninu "čehosi" postříkanou umělými premixy. Je to jen hra na zdravou výživu, které díky intenzivní reklamní masáži podléhá většina mudlů.
potom to isto nemate problem podporit nejakou vedeckou studiou, lebo podla toho ako pisete, ich musia byt stovky. Predpokladam, ze rovnaky nazor mate aj na ockovanie proti covid-19

Jakub: Není tam napsané maso, není tam tohle slovo. Což je jako celkem vtipné, protože krmivářský a potravinářský průmysl nezná surovinu s názvem "hovězí" = nesmysl.
Maso je tam jen to, co je vykostěné. Víc nic. Protože maso je svalovina bez kosti.
Vše ostatní tam prostě nepatří. Na to máme zákony.
Napsat ale jen "hovězí" zkrátka nejde, je to chyba a někdo by to měl přepsat. + autor vypadá jako trouba.
Jestli si někdo vzal příklad ze zahraničí, kde chicken znamená kuře i kuřecí, to už je jeho hloupost a na značku krmiva to hází docela trapné světlo.
Ale i zahraničníci mají tolik rozumu, že napíší "chicken hearts" například, aby bylo jasné, že jsou to srdce. Totiž samotné "chicken" by znamenalo kuřecí maso, takže podvod. No jo no.
Ani jiné granule (ani z GA) nemají více jak 60 %, leda že počítám čerstvé a sušené dohromady, a to je špatně.
Nejvíc jsem našla někde u Eden, Aatu, Akela, Simpsons 80/20.. Eden a Akela (Europa ještě a tak nějak podobně) se, myslím, vyrábí jinde, ale jistě to nevím, možná jde jen o jiné sídlo každé té firmy,
stejně jako u Bodreek - malá rodinná firma je ve skutečnosti firma, která vyrábí pro milion značek.. to vše už tu někdo hore psal, ještě více na dogforum.
Ve skutečnosti - podle složení - je v tomto krmivu 10 % masa, protože:
vykostené sušené hovädzie (10%).
Ostatní živočišné suroviny nejsou pojmenované, absolutně netušíme, co jsou zač, třeba kůže, co já vím,
a navíc jsou čerstvé, tudíž je jejich obsah s vodou - odečtu dvě třetiny a jsem cca na skutečném množství, tak ale to je jedno, jestli s vodou, protože jsou to prostě
záhadné komponenty a tím pro mě to krmivo tak nějak končí. Mi to vadí.
Rýže nám nesedí a ty lepší receptury už jsou drahé, navíc nevidím nic super na hovězím loji atp.
A jinak.. tohle nám tady dělá dalších sto výrobců, třeba Nativia, nevidím nic převratného, výjimečného..
Ohánět se cenou také nepůjde, kilo za 110 korun u receptury, která už je lepší než těch deset procent hovězího masa, je na "československé" krmivo hodně peněz.

Jakub_S
napsal(a):
potom to isto nemate problem podporit nejakou vedeckou studiou, lebo podla toho ako pisete, ich musia byt stovky. Predpokladam, ze rovnaky nazor mate aj na ockovanie proti covid-19
Tak přemýšlejte. Je známo, že extruze probíhá za určité teploty, tlaku, trvá nějaký čas. Za jak dlouho se teplotou zničí který vitamin?
Vezměte jen třeba polévku - vývar. Uvaříte maso, vytáhnete z vývaru,
a to maso bude mít stejný obsah tuku, vitaminů, minerálů? A zmenší se ta kostka hovězího. To mě štve. Chtěla bych hovězí, co se zvětšuje.
Několik velikých a bohatých výrobců přešlo na extruzi při menší teplotě.
Studie si určitě najdete sám, ale z polévky to snad chápe každý. Proč vaření v páře a ne třeba smažení.
Je znám např. i rozdíl mezi jehněčí a kuřecí recepturou - oboje extruze - co z nich psi využili a jak na tom byli po určité době krmení.
Jestli se nudíte, hledejte nějak tak:
https://www.researchgate.net/publication/278705418_Effects_of_extrusion_processing_on_nutrients_in_dry_pet_food
Je ale celkem fuk, jestli jsou granule extrudované, lisované, pečené, ... upravené je to všechno.
Jakub_S

XXX.XXX.243.172
Megi, dakujem za reakciu a nejdem spochybnovat, ze nemate pravdu. Zaujima ma iba jedna vec. Podla viacerych komentarov, urciti ludia a predpokladam, ze aj z radu vyrobcov krmiv maju s bodreekom problem. Preco nemozu dat jedno vrece na analyticky rozbor a ten publikovat, ked podla nich bodreek klame?

Jakub_S
napsal(a):
Megi, dakujem za reakciu a nejdem spochybnovat, ze nemate pravdu. Zaujima ma iba jedna vec. Podla viacerych komentarov, urciti ludia a predpokladam, ze aj z radu vyrobcov krmiv maju s bodreekom problem. Preco nemozu dat jedno vrece na analyticky rozbor a ten publikovat, ked podla nich bodreek klame?
Protože pro mě to není potřeba. Z platných zákonů víme, jak má složení vypadat.
A tady něco nehraje; já se nedověděla, co to je za suroviny = co se tu zamlčuje?
Tak proč bych já měla utrácet své těžce vydřené peníze za rozbor?
Ať si jej zaplatí a zveřejní výrobce, je to v jeho zájmu.
Co myslíte, že se z rozboru pozná? Procento kuřecí bílkoviny? Myslíte, že poznají, z které části kuřete pochází? :-)
Že se pomlouvají výrobci, no, to mě nezajímá. Mě zajímá, proč nejsou správně pojmenované všechny složky.
Jakub_S
napsal(a):
jakoubku zaveď si účet nebo mi pošli mail a já ti to pošlu do SZ či mailu
jinak na to ,že vysoké teploty zničí veškeré enzymy a většinu přírodních vitaminů stačí selský rozum i bez studie...
a aby ten odpad z kterého se pet granule vyrábí hned neshnil a nezplesnivěl je potřeba ho "řádně" chem. ošetřit.. .to dá rozum

Tak jsem to celý pročetla a teda tolik zbytečných řečí, jen aby si to lidi kupovali, a navíc osobní útoky.
Bohužel mě už nikdo nepřesvědčí, že nějaký granule jsou lepší než maso.
JozoPozo

XXX.XXX.240.234
Jakub_S
napsal(a):
-Ked sa pozeram na ich web, tak stale vidim podiely jednotlivych druhov masa, napr tu:
https://www.bodreek.sk/produkt/bodreek-planina-s-rakytnikom-3kg/
-To je krmivo, ktorym sme skusali krmit a nesadlo nam
-Aj GA Pet food grain free znacky (best breeder, dog's chef) maju 50-60% masa a proteiny 25-26%
-v zlozeni nevidim glukozu, ale glukosamin, ktory ako citam ma protizapalove ucinky a "je jedným zo stavebných prvkov chrupavky": https://gymbeam.sk/blog/glukosamin-klbova-vyziva-vsetko-co-musite-vediet/
Ja sa nezastavam nikoho, ako vidis, argumentujem faktami. Bolo by skvele, keby aj tvoje tvrdenia vies niecim podporit, inac to zele znie, ako keby ta Michalicka niecim velmi urazil
Jakub ty si fakt tak blby? Alebo ta dobré hráš? Uvadzal tam glukozu ty blb, no na vreciach! Tak ako zlozenie mäso figuruje len na strankach, za vrecia ho dodrbali a tak tam slovo mäso nenajdes! Ono to maso nieje ani v granulach! Len kostny odpad! A preto ten protein mu vychádza! Ty vôbec ani nechapes o com ti píšeme.
Jakub_S

XXX.XXX.243.172
Jozko, ved daj sem fotku tychto tvrdeni, inac su iba take tliachanice. A skus sa nebrat tak vazne:)
JozoPozo

XXX.XXX.240.234
Jakub_S
napsal(a):
Jozko, ved daj sem fotku tychto tvrdeni, inac su iba take tliachanice. A skus sa nebrat tak vazne:)
Ty si realny retardak! Kde mas "maso" de...bile?

JozoPozo
napsal(a):
Ty si realny retardak! Kde mas "maso" de...bile?
Odkud máte tu fotografii? To si někdo kupuje čerstvé morčacie ocásky? Morčacie uši?

napsal(a):
Odkud máte tu fotografii? To si někdo kupuje čerstvé morčacie ocásky? Morčacie uši?
morka je slovensky kruta

napsal(a):
morka je slovensky kruta
Vím, proto píši nesmysly - podle jejich vzoru. Fakt někomu přijde normální koupit si věc, co má takové složení?
Vždyť i na hnusné konzervě pro lidi se píše "vepřové kůže" a ne "vepřové".

napsal(a):
Vím, proto píši nesmysly - podle jejich vzoru. Fakt někomu přijde normální koupit si věc, co má takové složení?
Vždyť i na hnusné konzervě pro lidi se píše "vepřové kůže" a ne "vepřové".
Mate divne vzory.
Ty same "nesmysly" pisi vsichni, co maji linku, co aspon castecne zpracovava neco cerstveho.
uz se i tady o tom dost psalo viz. napr. obaly brit fresh, ND-cka.
Legislativa tohle oznacovani suroviny evidentne umoznuje. ale slovo maso pouzit nesmi, když to maso neni.
napsal(a):
Mate divne vzory.
Ty same "nesmysly" pisi vsichni, co maji linku, co aspon castecne zpracovava neco cerstveho.
uz se i tady o tom dost psalo viz. napr. obaly brit fresh, ND-cka.
Legislativa tohle oznacovani suroviny evidentne umoznuje. ale slovo maso pouzit nesmi, když to maso neni.
Čímž jste nám krásně odpověděla, že opravdu v Bodreeku maso jako takové není :) děkujeme.
JozoPozo

XXX.XXX.240.234
napsal(a):
Hadaj odkial? Tiez si pomala? Je to vrece bodreek, kde blbecek JAKUB_S tvrdil, ze je tam uvedene maso!

JozoPozo
napsal(a):
Hadaj odkial? Tiez si pomala? Je to vrece bodreek, kde blbecek JAKUB_S tvrdil, ze je tam uvedene maso!
Ano. Vy jste rychlý, můžete mi pomalu vysvětlit, co to je
"sušené vykostené hovädzie 28%"? Jsou to sušené sušené vykostěné hovězí oči?
Jakub_S

XXX.XXX.243.172
Dnes aj tato otazka bola sucastenou debaty vo FB granulovej skupine. Pridavam screen
lupus4
napsal(a):
jakoubku zaveď si účet nebo mi pošli mail a já ti to pošlu do SZ či mailu
jinak na to ,že vysoké teploty zničí veškeré enzymy a většinu přírodních vitaminů stačí selský rozum i bez studie...
a aby ten odpad z kterého se pet granule vyrábí hned neshnil a nezplesnivěl je potřeba ho "řádně" chem. ošetřit.. .to dá rozum
tak naposled
zaveď si účet nebo mi pošli mail a já ti to pošlu do SZ či mailu
Chceš vědět - nebo tu budeš pořád jen plácat kraviny ?

Jakub_S
napsal(a):
Dnes aj tato otazka bola sucastenou debaty vo FB granulovej skupine. Pridavam screen
Ten pán neví, co je separát, ale ví jasně, že Fitmin a Delikan ho používají a ve většině
Celý svět (asi cca) už dávno separát za maso nepovažuje, jen zas Slovensko má výjimku kvůli Bodreek :D
https://www.ferpotravina.cz/clanky/strojne-oddelene-drubezi-maso
Fitmin používá separát, který se tam vyrábí, a přesně jako ostatní - půl na půl. Se jich zeptejte. V Purity je něco jiného, také má jinou cenovku.
Jako na přímou otázku odpovědět tím, že někdo jiný používá to a to, hmm to je úroveň.
Ono to není tajemství, že se používá separát a celé kostry, prostě vše, co už se nedá pro lidi. Dělají to všichni a nevidím důvod to nedělat. Akorát čekám, že tuhle odpověď nedostanu po roce pátrání a vytáček.
Dogoar

XXX.XXX.240.234
Jakub_S
napsal(a):
Ty si fakt blb! A Michalička ďalší, ano vsetci maju separar, len on hadže pri výrobe granul maso! Čiže opäť hani ko kurenciu a jeho idpad je ten naj! Že mu uz niekto nedá po hube.
Ale ty si strašne hlúpy človek, pretoze hore máš slohovu prácu, prečo tam proste mäso nemôže byt a preco je tam tak vysoky popol! A vies prečo podlednymy krát? Lebo tam NIEJE MÄSO, ale same KOSTI, ODPAD Z MÄSOVÝROB! UZ chlapče?
Dogoar

XXX.XXX.240.234
napsal(a):
Ten pán neví, co je separát, ale ví jasně, že Fitmin a Delikan ho používají a ve většině
Celý svět (asi cca) už dávno separát za maso nepovažuje, jen zas Slovensko má výjimku kvůli Bodreek :D
https://www.ferpotravina.cz/clanky/strojne-oddelene-drubezi-maso
Fitmin používá separát, který se tam vyrábí, a přesně jako ostatní - půl na půl. Se jich zeptejte. V Purity je něco jiného, také má jinou cenovku.
Jako na přímou otázku odpovědět tím, že někdo jiný používá to a to, hmm to je úroveň.
Ono to není tajemství, že se používá separát a celé kostry, prostě vše, co už se nedá pro lidi. Dělají to všichni a nevidím důvod to nedělat. Akorát čekám, že tuhle odpověď nedostanu po roce pátrání a vytáček.
Michalička je uplny primitív a ide na to hlúpo, snad skonci do 2r! Odkukal veci u inych, tlacil sa im do zadnic a teraz na nich spini! Základ, ze roky ich vychvaloval ako obchodný zástupca! Blbec.
Lajno zabalene do rozpravky!

Dogoar
napsal(a):
Michalička je uplny primitív a ide na to hlúpo, snad skonci do 2r! Odkukal veci u inych, tlacil sa im do zadnic a teraz na nich spini! Základ, ze roky ich vychvaloval ako obchodný zástupca! Blbec.
Lajno zabalene do rozpravky!
Urážet je dětinské. Nelíbí se mi granule, ale nemusím urážet a mluvit sprostě /to je u vás vulgárně/, si pak můžete podat ruce.
VipetCZ

XXX.XXX.240.234
napsal(a):
Urážet je dětinské. Nelíbí se mi granule, ale nemusím urážet a mluvit sprostě /to je u vás vulgárně/, si pak můžete podat ruce.
Stupidní ženská. Prestante se divat přes růžové brýle, vzteklý kožatec.

VipetCZ
napsal(a):
Stupidní ženská. Prestante se divat přes růžové brýle, vzteklý kožatec.
přešlápni si, milý XXX.XXX.240.234
Dogoar

XXX.XXX.81.246
Inac na tom dog fore je to krasna ukazka co a kto je Bodreek. Muchalicku ( EXOR) v zavere vyhodili z postu moderator, urazal aj tam kazdeho s inym nazorom..
Dogoar

XXX.XXX.81.246
Cele to vypoveda o jednom, o osobe Michalicku a fakt, radsej N&D, ..ako toto od neho...
Co uz, predavac superzoo..
Citat:
https://www.dogforum.sk/viewtopic.php?f=4&t=26244&start=90
No jo.. to je celej pan M. co jsem tak postřehla, nehodící se lidi vyhazuje, blokuje apod. Jak píšete. Jeho sekta fanynek je šílená ale...
A co se týká toho jak má pán na vše argumenty... Občas je dobré použít mozek. Lidí psali jak jim psi s prominutím serou hromady hoven. A jeho argument byl ten... Že krmivo je tak brutálně kvalitní... Až z něho psí asi kadí kopce fanynky zblajzly a psa krmí šmejdem dál
Až když lidem psi začali hubnout někteří vzali rozum do hrsti zpět.
Chtěla jsem vám poslat již dříve úryvek debaty kde vyhodili holčinu ze skupiny kvůli úplné blbosti ale nemohu to najít. Bylo to něco ve smyslu že používá smajlíky na některé odpovědi... Taková nějaká ptákovina. Musím napsat známé ať mi dodá printy
Dogoar

XXX.XXX.81.246
Restey
napsal(a):
No jo.. to je celej pan M. co jsem tak postřehla, nehodící se lidi vyhazuje, blokuje apod. Jak píšete. Jeho sekta fanynek je šílená ale...
A co se týká toho jak má pán na vše argumenty... Občas je dobré použít mozek. Lidí psali jak jim psi s prominutím serou hromady hoven. A jeho argument byl ten... Že krmivo je tak brutálně kvalitní... Až z něho psí asi kadí kopce fanynky zblajzly a psa krmí šmejdem dál
Až když lidem psi začali hubnout někteří vzali rozum do hrsti zpět.
Chtěla jsem vám poslat již dříve úryvek debaty kde vyhodili holčinu ze skupiny kvůli úplné blbosti ale nemohu to najít. Bylo to něco ve smyslu že používá smajlíky na některé odpovědi... Taková nějaká ptákovina. Musím napsat známé ať mi dodá printy
To fakt prehlasil? Ved zvyseny "odpad"/vylučovanie je z jedine nedokonaleho travenia sajrajtu,.. Ano, davat smailikov asi je tresne..Ta ich skupina je uz kapitola sama o sebe, sama nedocenena zenska, velebiaca kult Bodreek. Osobne poznam dist psov, ktori aby nechudlu museli zrat cez 1000g denne, co je fakt nezmysel, hlavne u velkych plenien.
***Mna zarazila stat, kde píše, ze on do granul dava realne len ciste maso potravin.kvality= pre ľudí, ktoré je odpadom pri nej vyrobe! Ze ho berie z Liptova a nieje to odopad z masokombinatov ! Ak toto niekto zožerie, musí byt idiot. A co tie králiky napríklad? ***
No nepovie nam odkiaľ, je to zakázané.
Dogoar
napsal(a):
To fakt prehlasil? Ved zvyseny "odpad"/vylučovanie je z jedine nedokonaleho travenia sajrajtu,.. Ano, davat smailikov asi je tresne..Ta ich skupina je uz kapitola sama o sebe, sama nedocenena zenska, velebiaca kult Bodreek. Osobne poznam dist psov, ktori aby nechudlu museli zrat cez 1000g denne, co je fakt nezmysel, hlavne u velkych plenien.
***Mna zarazila stat, kde píše, ze on do granul dava realne len ciste maso potravin.kvality= pre ľudí, ktoré je odpadom pri nej vyrobe! Ze ho berie z Liptova a nieje to odopad z masokombinatov ! Ak toto niekto zožerie, musí byt idiot. A co tie králiky napríklad? ***
No nepovie nam odkiaľ, je to zakázané.
Koukala jste i na jejich konzervy? Je to pěna... Něco našlehaného... I u medu když jej vyšleháte získáte více produktu na úkor kvality. Vlastně vědomě odrbavate zákazníka.
Jo a taky... Plíseň u Bodreeku=kvalitní granule protože to dokazuje přírodní konzervanty. Plíseň u jiné značky se rovná odpad dle toho pána :) tady malá ukázka. Vše má u něj nějaké vysvětlení... Jen nevím nevím no. Často zní dost zvláštně tak jako s těmi hromadami kakancu.
Dogoar

XXX.XXX.81.246
Aj toto je zaujimave, ako ho vykoplii z dogfora,kde moderoval len bodreek a len co mu sedelo nechaval:
http://dogforum.sk/viewtopic.php?f=1&t=26249&p=1442669&hilit=kauza#p1442669
Fakt,zvláštny človiečik, arigantby, nikoho nepotrebuje, nenuti, no tlaci to vsade cez mŕtvoly..
Dogoar
napsal(a):
Aj toto je zaujimave, ako ho vykoplii z dogfora,kde moderoval len bodreek a len co mu sedelo nechaval:
http://dogforum.sk/viewtopic.php?f=1&t=26249&p=1442669&hilit=kauza#p1442669
Fakt,zvláštny človiečik, arigantby, nikoho nepotrebuje, nenuti, no tlaci to vsade cez mŕtvoly..
Jojo on to hrozně tlačí přes nože.. a nevím proč. Jsem nikdy nezažila někoho tak vlezlého. Všude musí být aby hlásal svou upravenou verzi příběhu...
Dogoar

XXX.XXX.81.246
Restey
napsal(a):
Koukala jste i na jejich konzervy? Je to pěna... Něco našlehaného... I u medu když jej vyšleháte získáte více produktu na úkor kvality. Vlastně vědomě odrbavate zákazníka.
Jo a taky... Plíseň u Bodreeku=kvalitní granule protože to dokazuje přírodní konzervanty. Plíseň u jiné značky se rovná odpad dle toho pána :) tady malá ukázka. Vše má u něj nějaké vysvětlení... Jen nevím nevím no. Často zní dost zvláštně tak jako s těmi hromadami kakancu.
No žeby plesnivelo nieco pre prírodnú konzervaciu , je uz Michalickov faux pas do neba volajuci. To uz ani vazne nemoze mysliet. Aha,este ze tam je o 1% vody viac určil cez fb..To je vůl. A ked je jrutuka, otazky..zablokuje a este ma..ZAVIDITE, NEPRAJETE..! 🤣
Dogoar

XXX.XXX.81.246
Restey
napsal(a):
Jojo on to hrozně tlačí přes nože.. a nevím proč. Jsem nikdy nezažila někoho tak vlezlého. Všude musí být aby hlásal svou upravenou verzi příběhu...
A potom mu to takto vysvetlia, ze Slovensko ma vacsinu mäsa z dovozu uz, prekruva nim spotrebu..Ten ma stovky ton do granul volných. Kde vidim nezmysel?
Dogoar

XXX.XXX.81.246
kelpie lover
napsal(a):
nooooo on ma vela slov a skutek utek, vsetko tajit odzubavat ludi. mam s nim svoju skusenost. bodreek som chcela podporit lebo slovenky vyrobok, no chovanie pana M, consored
Veď to je balast. Rozprávke o cistom mäse môžu uverit len tie faninky v prechode, co ma v skupine. Vsetko maso sa dováža, je ho nedostatok, len Michalička do bodreeku ho ma az prebitok. Strašný klamár, prekrucať všetko pre blbych.
kelpie lover
napsal(a):
Ja som skrmila jedno 2kg vrece a aj napriek tomu ze to nedopadlo som bola ochotna ho podporit
Juj ja bych taky ráda podpořila. Kdyby okolo toho nebylo to co je a kdyby ze složení nezmizelo maso a pak je tady přístup a dětinské vystupování majitele, které nedělá vůbec dobrou reklamu.
Musíte umět jednat na úrovni a né házet špínu na ostatní a pomlouvat.
Dogoar

XXX.XXX.81.246
Restey
napsal(a):
Juj ja bych taky ráda podpořila. Kdyby okolo toho nebylo to co je a kdyby ze složení nezmizelo maso a pak je tady přístup a dětinské vystupování majitele, které nedělá vůbec dobrou reklamu.
Ale no. Ved tam je len ciste mäso podľa Michaličku, nic ine..Dokonca v kvalite na nedeľný stol pre ludi. 😆 Sice maso je "odpad pri inej výrobe" ako nam tvrdi a nemôže prezradit akej, lebo ma dalsie "plány". Pritom vsetko dovážame,lebo proste maso nieje u nas v dostatocnom množstve! Je to na štátnej veterinarnej spave uvedene, ved davaju na dovoz povolenia.. Cast vlastne zdrihe, cast sa doplna zo zahranicia a vacsinou to je 50:50, 45:55,..čiže vysoka absencia dodavok z vlastných zdrojov.
Tymto rozpravkam uveri fakt len idiot a jeho fanklub blbejsich zeniciek.
Restey
napsal(a):
a ano to jednanie. toto proste neviem prehltnut.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!