Ani jsem se nechtěla zapojovat, ale....
pracujeme na tom, ale predsa len, westík už je starší psík a
nepotrebuje mať večne za zadkom 30 kilové šteňa.
doteď jsem si myslela, že od toho, aby starší psík neměl 30 kilové štěně neustále za zadkem, jsem tu já.
Keď vidí že malamutka je na dvore, nechce mi ísť ani von
Tak tohle bych následně taky viděla jako můj fatal eror.
Navíc malamutka stará 8 měsíců už není malé štěně, které nic neumí a v tomhle věku už má mít minimálně jasně nastavená pravidla, jak se má chovat...a ty pravidla se nastavují podstatně dřív, než je ze psa 30-ti kilový pubescent, neříkám, že to nejde napravit, ale už je to trochu těžší než když s tím člověk začne hned, když si štěndo přineseme domů a v každém případě se na tom musí pořádně a komplexně zamakat.
K tomu venčení na dvoře, to už bylo psáno výše, pes to pořád může brát jako "domov" a doma se přeci nevenčíme.
A k tomu, že nejde venčit všechny psy najednou, to už bylo taky popsáno, je jasný, že u takovéhle "smečky" je ta potřeba pohybu u každého jiná, ale já v tom teda problém nevidím, taky jsem na psy sama, ale už když byly štěnďata, tak jsem chodila 3x denně a z toho jednou denně z každým extra, protože jsem se prostě potřebovala věnovat-učit každýho psa zvlášť a dneska....fena pajdá, takže nezvládne delší prochajdu, no tak prostě nejdřív vezmu psa a pak teprve fenu a s tou jdu jen podle jejích možností, resp. podle toho, jak se holka moje zlatá cejtí, jak špatné nebo lepší to ten den je.
A jen tak mimochodem moji pesani se na dvoře taky nevenčí...protože na dvoře se to prostě nedělá, kdybych jim zamezila přístup na zahradu, tak se obávám, že by se tam vyvenčili pouze v případě krajní nouze.