Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.11.2021 08:22

Atheira napsal(a):
Doufám v to. Já si ohledně nemocí a jejich průběhů vybírám spíš samé špeky. Takže tohle ve svým repertoáru nechci...

..chápu....

23.11.2021 10:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Konečně! Sice polovičaté, ale aspoň posun správným směrem.👍
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/na-testy-by-mohli-i-ockovani-kteri-maji-pozitivniho-v-domacnosti-40378781#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=uQcOmkId6gO-202111222322&dop_id=40378781&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

No a já k tomu dodám: sousedka je očkovaná, ale teď ji nakazila dcera, která jí přijela od Prahy popřát. Teoreticky: kdyby sousedka nebyla očkovaná, prokazatelně ji dcera nakazila, tak nárok na test nemá, protože není očkovaná. Hmm a to pomůže komu?

23.11.2021 10:37

A dcera je očkovaná? Kdyby dcera byla očkovaná, neměla by covid a matku by nenakazila. I to je možnost. Virus je nevyzpytatelný.

23.11.2021 10:37
23.11.2021 10:56
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A dcera je očkovaná? Kdyby dcera byla očkovaná, neměla by covid a matku by nenakazila. I to je možnost. Virus je nevyzpytatelný.

Co to je za blbost, že by neměla covid? To přece není pravda Muži volal kolega, očkovaný, že ho mohl nakazit, protože leží s covidem..a je očkovaný. Momentálně znám teď 4 lidi, co jsou očkovaní a leží s covidem. Pravda ne v nemocnici. Jestli je dcera očkovaná vůbec netuším.

23.11.2021 11:06

lesnížínka napsal(a):
No a já k tomu dodám: sousedka je očkovaná, ale teď ji nakazila dcera, která jí přijela od Prahy popřát. Teoreticky: kdyby sousedka nebyla očkovaná, prokazatelně ji dcera nakazila, tak nárok na test nemá, protože není očkovaná. Hmm a to pomůže komu?

Copak indikované testy (lékařem, hygienou) nejsou propláceny ze zdravotního pojištění? Žila jsem v domnění, že pro (neočkované, resp. očkované - 3.+ test měsíčně) samoplátce jsou pouze preventivní testy (prokázání “bezinfekčnosti”).

23.11.2021 11:31

lesnížínka napsal(a):

Pokud měla rizikový kontakt, nebo má covidové příznaky, tak jí normálně hygiena nebo PL vystaví žádanku na bezplatný test i jako neočkované.

Platily se pouze tzv. preventivní testy, kterými se člověk prokazoval třeba do divadla nebo k holiči, do hospody, hotelu, posilovny apod.

23.11.2021 11:42

Třetí dávka - ano/ne?

https://www.osel.cz/12035-treti-davku-ano-nebo-ne.html

Díky, početla jsem si.
Pro ty, kdo se pro třetí dávku rozhodnou, přihazuji užitečnou tabulku.

23.11.2021 12:40

A máme pokračování :

https://cnn.iprima.cz/fauci-lhal-o-vyzkumu-koronaviru-ve-wu-chanu-kritice-celi-i-kvuli-krutym-pokusum-na-psech-36570

Tolik odborníků, tolik různých vyjádřeních a nakonec bude nejblíže pravdě zatracovaná Peková :-((

23.11.2021 14:40

Atheira napsal(a):
Neštovice mě nikdy nepotkaly. A to jsem byla v kontaktu neustále s někým. Ne úplně schválně, ale prostě to tak vyšlo, že jsme se sestrou jako děti s někým trávily víkend a v neděli - jé, hele, já mám nějaký pupínky... Mamka z toho byla, přijde mi, trochu nešťastná, protože chtěla, abychom to chytly jako co nejmladší. No, stane se.

No já planý neštovice chytila až asi když mi bylo 32 let, od dětí...teploty jsem měla fest a navíc mi zůstal ve tvíři ďolíček po jedné neštovici, ale tak mohla jsem dopadnout hůř.
Až následně s odstupem času jsem zjistila, že už je proti planým neštovicím očkování. Určitě bych se naočkovat dala a děti taky...ani u nich moc nebylo o co stát.

23.11.2021 15:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak podávám zase info, mám čerstvé: očkovaná sousedka covid potvrzený(tam jsem si byla jistá) sousedka naproti mamky ji volala, že dcera měli na Poště ,,vánoční večírek" - je nakažená ona(očkovaná) ještě jedna, co už ví, zbytek se neví kdo ještě. Ráno hlásil rozhlas, paní kolem 70, co jsou celá rodina vyloženě antivaxeři(dělali si prý jen smíchy, když jim někdo řekl, proč se neočkují) ležela 14dní v komatu s covidem, včera umřela, rozhlas už hlásil pohřeb. Její muž je (či byl, teď nevím) v nemocnici taky. Mluvila jsem se sestřenkou, jeden pán 70+ umřel na infarkt s covidem o víkendu, včera odvezli faráře, kolem 40, že už týden ležel s vysokýma horečkama, včera skolaboval. Žena na tom prý také není dobře, ale ta je doma. Oba neočkovaní, prý se otužují(v zimě se chodil koupat do splavu ) To by mě fakt nasr..., kdybych mrzla ve studené vodě a nakonec skončila s covidem v nemocnici

23.11.2021 15:18
Atheira

XXX.XXX.209.8

No já planý neštovice chytila až asi když mi bylo 32 let, od dětí...teploty jsem měla fest a navíc mi zůstal ve tvíři ďolíček po jedné neštovici, ale tak mohla jsem dopadnout hůř.
Až následně s odstupem času jsem zjistila, že už je proti planým neštovicím očkování. Určitě bych se naočkovat dala a děti taky...ani u nich moc nebylo o co stát.

Asi kdyby hrozilo, že se budu pravidelně potkávat s dětmi v kritickém věku, tak bych to očkování taky zvážila, to je fakt... Aktuálně mi spíš vychází, že by pro mě teda víc užitečný bylo očkování proti vzteklině, ale je dobrý vědět, že ta možnost je.

23.11.2021 15:28
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Atheira napsal(a):
Asi kdyby hrozilo, že se budu pravidelně potkávat s dětmi v kritickém věku, tak bych to očkování taky zvážila, to je fakt... Aktuálně mi spíš vychází, že by pro mě teda víc užitečný bylo očkování proti vzteklině, ale je dobrý vědět, že ta možnost je.

Ono je i rizikové chytit je náhodou v těhotenství ...

Očkování na neštovice funguje asi podobné jako na covid, znam x lidí,kteří děti naočkovat nechali . dečka pak i presto prodělaly , ale s mírným průběhem

Já bych děti do té puberty neockovala a dala jim šanci neštovice prodělat a získat imunitu přirozenou... naše děti mely kolem 6ti let a normál průběh .

Prý neštovice v hlave, nějaká ta jizvička po těle je zárukou dostatečne imunity... říkala naše pediatricka 😀

24.11.2021 02:50
fikovnice

XXX.XXX.132.2

rapotacka11 napsal(a):
Měla jsem ten pásový opar na rohovce.
Začalo to nesnesitelnou bolestí vlasů při vánku
nebo sebelehčím dotyku vlasů.
No, bylo to oko.

O pásáku jsem zrovna přednášela. Pokud se vyseje v oblasti mezižeberního nervu, může bolest až imitovat náhlou příhodu břišní.

24.11.2021 03:02
fikovnice

XXX.XXX.132.2

..to jste si tedy užila....ja u těch neštovic rovněž vysoké horečky, zvracení, chytlo mně to cestou busem do školy, cosi mně svědilo na hrudníku, tak jsem to poškrabala, celoživotní jizva.....pak už jenom kruhy před očima, musela jsem sedět na bobku abych neomdlela..doma horečky vysoké a zvracení......brácha tehdy na základce to chytnu ode mně a průběh lehký....oba jsme byli poteckovany pudrem tekutým jak dvě mochomůrky.....

Týýý brďo! Tak mně se dětské infekční nemoci skoro všechny vyhýbaly. Až na gymplu v cca 16 letech jsem chytla neštovice a spolužáci se mohli uchechtat, že jsem jako už skoro dospělá chytla nemoc typickou pro nízký dětský věk. Každopádně projevem bylo všehovšudy cca 10 diskrétních pupínků, možná ani to ne...

No a když jsem byla malé dítě, chodily jsme se navštěvovat v baráku různě se stejně starými dětmi do bytu - vždy hlídala maminka, která měla čas. No a jednou jsem takto byla tedy u kamarádky a večer přišla její maminka k nám a celá nešťastná sdělovala, že dcerka má spalničky, že ji to mrzí a že to tedy stopro chytnu. Tak mamka už se chystala na OČR...a já nic!

24.11.2021 03:08
fikovnice

XXX.XXX.132.2

Vkládám dnešní aktivitu z naší výuky, více specifikovat nechci, jen měli studenti něco vyznačovat na symbolu "panáka". Já to nechystala a studentům jsem oznámila, že do Adama Vojtěcha nic zaznamenávat nebudu!
...a podivila jsem se, že ten, kdo to chystal, tam nepřipravil třeba i Svrčinovou...

24.11.2021 03:14
fikovnice

XXX.XXX.132.2

Atheira napsal(a):

Očkování proti vzteklině jsem si zažila, navíc ještě hluboko za bolševika. Bylo mi 11 let a na dovolené v tehdejší Jugoslávii nám do bungalovu vlezl potkan. Já si chladila ruce pod polštářem, byla jsem v takovém polospánku a pořád mě něco budilo - "ochutnávání" mých prstů potkanem (vlezl mi do postele) - takové ždibání...až najednou řaf - kousanec jak prase s prominutím. Byla to vskutku povedená dovolená, dostala jsem tam apendicitidu, slepák mi praskl a protože to nepoznalo asi 6 lékařů, rozjela se difúzní peritonitida. No a když mě naši doslova téměř na druhém břehu dovezli do špitálu, tak ještě zmínili to pokousání. A začalo druhé haló - ihned rozhodnuto o podání séra a následné vakcinaci!

Mimochodem ta difúzní hnisavá peritonitida byla asi mým nejbolestivějším stavem v životě.

24.11.2021 12:42
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Vím, že mi do toho nic není, ale nedá mi to, není to váš první příspěvek tohoto druhu. Ve svém vlastním zájmu přestaňte hltat tyhle zdroje, nebo vám z toho za chvíli hrábne.
Známá si takto na Aeronetu a spol. přiživila úzkostnou poruchu.🙈

No asi jo, nemohu jinak ... myslím, ale že nehltám.
https://www.facebook.com/1643078409/videos/4484413298346795

24.11.2021 12:47

rapotacka11 napsal(a):
No asi jo, nemohu jinak ... myslím, ale že nehltám.
https://www.facebook.com/1643078409/videos/4484413298346795

Chtěla jsem se pobavit s vámi, ale v odkazu nejde zvuk🤔

24.11.2021 12:49
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Mně jde.

24.11.2021 12:51

rapotacka11 napsal(a):
Mně jde.

A co tam říká? Čipy, Armagedon, genocida...??

24.11.2021 12:52

Chtěla jsem se pobavit s vámi, ale v odkazu nejde zvuk🤔

Koukněte, jestli nemáte škrtnutý reproduktor. Já si toho všimla až po chvíli.

24.11.2021 12:53
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

A co tam říká? Čipy, Armagedon, genocida...??

Jo, jo přesně tak .

24.11.2021 15:57

Tak jsem si to rozklikla a asi se mi ozvalo něco jiného. Doktor Staněk, mluví proti povinnému očkování, o posilování imunity a o včasné léčbě koronaviru doma.

24.11.2021 16:14

Tak jsem si to rozklikla a asi se mi ozvalo něco jiného. Doktor Staněk, mluví proti povinnému očkování, o posilování imunity a o včasné léčbě koronaviru doma.

Rozklila jste správně, já jsem jenom hádala 😇

24.11.2021 16:22

Rozklila jste správně, já jsem jenom hádala 😇

Jo, jo přesně tak

Ale rap...11 to potvrdila (????)

24.11.2021 17:02

Jo, jo přesně tak

Protože si že mě dělala prču 😂

24.11.2021 17:13
fikovnice

XXX.XXX.133.191

Protože si že mě dělala prču 😂

No to je celá ona!!!

24.11.2021 18:11

tady vite vsechno :-)
Je nekde statistika, kolik je mezi nemocnymi reinfekci?

24.11.2021 18:12
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Jo, jo přesně tak

Znáte mě ...

24.11.2021 18:51

tady vite vsechno :-)
Je nekde statistika, kolik je mezi nemocnymi reinfekci?

Na Twitteru Ondřeje Dostála jsou statistiky hospitalizací, průběžně to aktualizuje 😉
https://twitter.com/dostalondrej/status/1463426032204234752?s=20

24.11.2021 22:10

No, Varaxi, jak se opovažujete? :-)
Tak to s tím zlatým stafoušem nějak nevyšlo, co. Přemýšlela bych o reklamaci.

24.11.2021 22:44
Varaxi

XXX.XXX.129.250

No, Varaxi, jak se opovažujete? :-)
Tak to s tím zlatým stafoušem nějak nevyšlo, co. Přemýšlela bych o reklamaci.

No jo no, jsem vinna. :)
Já nevím, jestli stafylokok zafungoval. Mám jeden z nejlepších průběhů široko daleko (vyjma lidí, co měli bezpříznakový průběh), takže třeba trochu pomohl. Příteli vyrašil bolák přesně v dobu, kdy byl nemocný, tak asi to nějak toho stafylokoka aktivovalo. Což teda těžko může považovat za pozitivní, ale fakt je, že i on má průběh velmi mírný.
Ale nevím, není to jak ověřit.

25.11.2021 07:05

Docela by mě zajímalo, co je pravdy na tom, že když je v těle jeden virus, už tam jiný nepustí. Např. pokud má někdo v těle virus oparu... ten je v těle napořád, jen se čas od času aktivuje a nepěkně vyrazí na rtu nebo v nose...

25.11.2021 07:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Docela by mě zajímalo, co je pravdy na tom, že když je v těle jeden virus, už tam jiný nepustí. Např. pokud má někdo v těle virus oparu... ten je v těle napořád, jen se čas od času aktivuje a nepěkně vyrazí na rtu nebo v nose...

Tak s tím oparem to asi nezafunguje, ten mají v těle takřka všichni.

25.11.2021 07:23

lesnížínka napsal(a):

Já opar nikdy neměla, fakt ne. Vůbec nevím, co to je.

25.11.2021 07:38

opar - neštovice, on tam spinká
a tak to bude s covid
s obsazeností bytů je to pravda, ale ne se všemi, někteří se mají rádi
a snad jen pro aktivní snaživky snaživý to platí, že nesnáší návštěvy
před rokem to řekla jedna paní a letos vědci na to přišli :D

25.11.2021 07:52
fikovnice

XXX.XXX.134.73

Ne, to není pravda. Zrovna teď jsem měla opar. Chytla jsem jej cca ve věku 14 let a neomylně se mi aktivuje čas od času. A jak víte, měla jsem velmi těžký COVID...

25.11.2021 07:52

lesnížínka napsal(a):

To je docela škoda, bylo by po problému

25.11.2021 07:54
fikovnice

XXX.XXX.134.73

Já opar nikdy neměla, fakt ne. Vůbec nevím, co to je.

Tak to buď šťastná. Já mám libůstku - mně se opar vysévá mimo retní červeň (tedy i na rty samozřejmě), např. na tváři. Jednou mě chtěli hospitalizovat, že je to zoster. Byl fakt obří a zůstávají po něm i jizvičky...

25.11.2021 07:55

jakou má ta věc inkubační dobu?
trošec se možná začnu bát, protože po dvou letech od záhadné chřipky nemám poprvé ani kašel, ani rýmu
já byla celý den na hlaváku, u vaška a husa, hlava na hlavě i v obchodech, ten primark, to je teda hnus největší mezi krásnými starými domy, čechy už nestojí za nic, zaprodanci
potkala jsem 22 francouzských buldočků, jednoho setra, dva asi yorky a jednoho vižlu, co nesl někomu vodítko a radil mi se zapomenutým pinem a pak si šel koupit skleněné šachy asi, aby mě ztrapnil eště víc
buldočci ale všici krásně stavění, hubení a svalnatí, zvláštní... bez chrochtotu
odstupů na délku vidlí jsem si nevšimla, zato vše špinavé a omatlané, u husa respirátorů koncentrace 0,00000001 % na 5 tis. lidí a ve vlaku nemusím mít nic, když konzumuji, tak velký kelímek kafe a jak ty tři hodiny krásně utekly!

25.11.2021 07:55
fikovnice

XXX.XXX.134.73

A jinak nás tedy asi zase čeká nouzák, co?

25.11.2021 07:58

fikovnice napsal(a):
A jinak nás tedy asi zase čeká nouzák, co?

Na to nemá nová "vláda" ani prachy, ani koule.

25.11.2021 08:22
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Tak syn zůstal bezpříznakový , dojíždí izolaci.

My tři ostatní jsme vyšli negativně. Schválně zkusíme s manželem jít na protilátky

25.11.2021 11:53

lesnížínka napsal(a):

..ja tedy ne...

25.11.2021 11:53

..a jinak třikrát hurá, opět negativní...

25.11.2021 12:25
eni

XXX.XXX.88.61

Jen stejně pořád nechápu ty odmítače očkování, proč to dělají ....

25.11.2021 12:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..ja tedy ne...

A jak to víš? Nemusí se ti vyhodit za celý život, pokud ho tvá imunita drží na uzdě. Přenosu se neubráníš, stačí špatně umytá sklenička v restauraci. Gratulace od kamarádky. K těm skleničkám. Špačka by ze mě trefilo, v restauraci nikdy nepiju ze sklenky, ale vždycky z láhve. Je mi naprosto jedno, co si o tom kdo myslí. Stačí mi jednou jedinkrát udělat vyjímku a okamžitě nemám opar, ale ,,koutek". U tchánů mi muž velmi poctivě sklenku myje, protože tam to bylo 100%, přitom podobné geny, že áno a na muže tuhle reakci nemám

25.11.2021 13:05

lesnížínka napsal(a):
A jak to víš? Nemusí se ti vyhodit za celý život, pokud ho tvá imunita drží na uzdě. Přenosu se neubráníš, stačí špatně umytá sklenička v restauraci. Gratulace od kamarádky. K těm skleničkám. Špačka by ze mě trefilo, v restauraci nikdy nepiju ze sklenky, ale vždycky z láhve. Je mi naprosto jedno, co si o tom kdo myslí. Stačí mi jednou jedinkrát udělat vyjímku a okamžitě nemám opar, ale ,,koutek". U tchánů mi muž velmi poctivě sklenku myje, protože tam to bylo 100%, přitom podobné geny, že áno a na muže tuhle reakci nemám

..tak to bych snad věděla že ho mám ne, navíc jsem každý třetí měsíc na velké kontrole na hematologii a zrovna tahle aktivita je panem docentem velmi bedlivě sledována....no nějak si nedokážu představit při stolování ve veřejném podniku pít z lahve...

25.11.2021 13:12
assil

XXX.XXX.121.3

..tak to bych snad věděla že ho mám ne, navíc jsem každý třetí měsíc na velké kontrole na hematologii a zrovna tahle aktivita je panem docentem velmi bedlivě sledována....no nějak si nedokážu představit při stolování ve veřejném podniku pít z lahve...

Je to virus, většina lidí se nakazí už v dětství, má ho 9 lidí z 10, jen většina lidí o tom neví, protože nemá opary.

25.11.2021 13:14
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To si nemyslím, jak by jsi to mohla vědět? Tak se zkus doktora zeptat, jestli se to dá nějak zjistit, zda by to tam viděl, ale nemyslím si.
Proč bych nemohla pít z lahve? Ty by jsi se ohlížela, co si o tom kdo myslí, pokud by jsi měla nějaké zdravotní omezení? A že se nazarazíš už u toho, když celiak hledá, jestli v pokrmu není něco z mouky? Taky hloupé?

25.11.2021 13:15

assil napsal(a):
Je to virus, většina lidí se nakazí už v dětství, má ho 9 lidí z 10, jen většina lidí o tom neví, protože nemá opary.

..no mimo různé odběry je sledováno u mně I toto.....takže si laicky říkám že by tedy to bylo nalezeno hodnotach, i kdyby se mi nevyrazil...

25.11.2021 13:22

lesnížínka napsal(a):
To si nemyslím, jak by jsi to mohla vědět? Tak se zkus doktora zeptat, jestli se to dá nějak zjistit, zda by to tam viděl, ale nemyslím si.
Proč bych nemohla pít z lahve? Ty by jsi se ohlížela, co si o tom kdo myslí, pokud by jsi měla nějaké zdravotní omezení? A že se nazarazíš už u toho, když celiak hledá, jestli v pokrmu není něco z mouky? Taky hloupé?

..co jak bych mohla vědět....na ty opary se u mně velmi zaměřuje a tuším že mimo jiné hodnoty, je sledování I toto v mě krvi....tak vybírám si slušně podniky kde se stoluje na čistém stole z čistého servisu....navíc v tom případě by jsi zrejmě nemohla užívat ani příbory ani talíře....no a dietní omezení je něco jiného, mamca také spoustu věcí nemůže a tak pokud jednou za cas si jdeme někam sednout, neváhá se preptat, což mi připadá normální...

25.11.2021 13:29

"Proč bych nemohla pít z lahve? Ty by jsi se ohlížela, co si o tom kdo myslí, pokud by jsi měla nějaké zdravotní omezení? A že se nazarazíš už u toho, když celiak hledá, jestli v pokrmu není něco z mouky? Taky hloupé?"

tak ale..........
pít z lahve je mimo slušné chování (a to předpokládám, že ta lahev patří jen té jedné osobě)
komunikace z číšníkem je v rámci slušného chování
to je ten zásadní rozdíl, přičemž ostatní hostě samozřejmě nemohou tušit, že pití z lahve je indikováno zdravotně

25.11.2021 13:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Teď zase nechápu já Jak, proč se u tebe zaměřuje konkrétně na opary? Ptám se asi jak jojo, ale v životě jsem o něčem takovém neslyšela a jelikož jsme rodina...jeden velký opar tak mě to dost zajímá. Proč by mělo doktoru(či tobě) v něčem vadit, že máš opar? (teda krom toho, že je to krajně nepříjemné )
Nevím, talíře a příbory mi nijak nevadí, reakci mám vždycky jen na skleničku. Buď to mytí flákají, nebo se to na skle víc drží, nebo se nemyjou na vysokou teplotu, aby se neničily...prostě nevím, ale je to tak. O podnik, jeho cenovou skupinu nejde, v nějaké hospodě, či vývařovně nabo jak to nazvat, jsem v životě nebyla.

25.11.2021 13:42

lesnížínka napsal(a):
Teď zase nechápu já Jak, proč se u tebe zaměřuje konkrétně na opary? Ptám se asi jak jojo, ale v životě jsem o něčem takovém neslyšela a jelikož jsme rodina...jeden velký opar tak mě to dost zajímá. Proč by mělo doktoru(či tobě) v něčem vadit, že máš opar? (teda krom toho, že je to krajně nepříjemné )
Nevím, talíře a příbory mi nijak nevadí, reakci mám vždycky jen na skleničku. Buď to mytí flákají, nebo se to na skle víc drží, nebo se nemyjou na vysokou teplotu, aby se neničily...prostě nevím, ale je to tak. O podnik, jeho cenovou skupinu nejde, v nějaké hospodě, či vývařovně nabo jak to nazvat, jsem v životě nebyla.

..nechci tady vypisovat svůj zdravotní stav a problémy....prostě jsem velmi důsledně hlídání....no s opary si ale velmi užívá moje maminka, má ošklivé I v nose....jakmile ji něco je, okamžitě se jí vyrazí....

25.11.2021 13:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

"Proč bych nemohla pít z lahve? Ty by jsi se ohlížela, co si o tom kdo myslí, pokud by jsi měla nějaké zdravotní omezení? A že se nazarazíš už u toho, když celiak hledá, jestli v pokrmu není něco z mouky? Taky hloupé?"

tak ale..........
pít z lahve je mimo slušné chování (a to předpokládám, že ta lahev patří jen té jedné osobě)
to je ten zásadní rozdíl, přičemž ostatní hostě samozřejmě nemohou tušit, že pití z lahve je indikováno zdravotně

No radši bych volila variantu vlastní skleničky, předpokládám, že to byl personál v určitý výši restaurace akceptoval spíš, než ženu, která pije z lahve.byť i třeba nealko. O víně nemluvě.

25.11.2021 14:07

Joo opary... moji milášci... jakmile jsem víc unavená a přidá se stres (což je poslední dobou téměř neustále), tak ho mám... Zajímavý je, jak se věkem stěhuje. Mám uprostřed dolního rtu pihu a leta letoucí se mi vždy udělal přesně na ní. Teď poslední dva roky se přestěhoval na horní ret, kde tedy musím řict, že mi zdaleka tolik nevadí.

25.11.2021 14:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Joo opary... moji milášci... jakmile jsem víc unavená a přidá se stres (což je poslední dobou téměř neustále), tak ho mám... Zajímavý je, jak se věkem stěhuje. Mám uprostřed dolního rtu pihu a leta letoucí se mi vždy udělal přesně na ní. Teď poslední dva roky se přestěhoval na horní ret, kde tedy musím řict, že mi zdaleka tolik nevadí.

Já jsem si jako dítě při piruetkách na skluzavce při pádu na kámen rozsekla pěkně hubu, domů jsem přišla tak krvavá, že bez nadsázky literární - máma přede mnou v prvotní reakci zabuchla dveře. Dodnes je mi indikátorem toho, že s tělem se děje průšvih, když se mi přesně v tom místě udělá taková "gelová" bulka - není to ani trochu opar, prostě gelová bulka, pak mi nateče huba, že Agnelína je proti mě břídil a havajskej domovník by se cítil trapně. Posléze přijde choroba. Tuhle se dala na pochod, to mě překvapilo.

25.11.2021 14:47

eni napsal(a):
Jen stejně pořád nechápu ty odmítače očkování, proč to dělají ....

co proč dělají?

já nejsem žádný odmítač, jen přemýšlivý člověk se státní zkouškou z imunologie i epizootologie a prostě jsem došla k názoru, že pro mě osobně nemá vakcinace smysl, protože nepatřím do rizikové skupiny a pro společnost moje vakcinace taky nemá smysl, když nebrání infekci ani přenosu.

stačí?

25.11.2021 15:05
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

tak ale..........

Pití z lahve je mimo slušné chování? No ano, v naší části světa ano, to je dost relativní, co je a není slušné. A nezajímá mě, fakt ne, jestli s tím mají ostatní hosté problém. Pokud tam přijde např. postižený člověk, který má problém udržet skleničku, ale lahev ano, tak jo to OK? Protože je jeho problém na první pohled vidět? Samozřejmě je to lahev jen moje a víno nepiju, mluvím o vodě, cole, toniku...

25.11.2021 15:06
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zrzavci napsal(a):
No radši bych volila variantu vlastní skleničky, předpokládám, že to byl personál v určitý výši restaurace akceptoval spíš, než ženu, která pije z lahve.byť i třeba nealko. O víně nemluvě.

Jako...že tam přijdu se psaníčkem třeba a vybalím z něj vlastní skleničku? Vtipné

25.11.2021 15:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..nechci tady vypisovat svůj zdravotní stav a problémy....prostě jsem velmi důsledně hlídání....no s opary si ale velmi užívá moje maminka, má ošklivé I v nose....jakmile ji něco je, okamžitě se jí vyrazí....

Ne, ne, to po tobě ani nechci, ale pokud tvoje mamka trpí na opary, není nejmenší pochybnost, že ten virus v sobě máš

25.11.2021 15:15

lesnížínka napsal(a):
Ne, ne, to po tobě ani nechci, ale pokud tvoje mamka trpí na opary, není nejmenší pochybnost, že ten virus v sobě máš

....tak jak říkám, asi by se to v testech projevilo....a vzhledem k tomu, jaké mám problémy s krví, imunitou a autoimunitní, horecky mívám často a vysoké, tak už by se mi to dávno projevilo....navíc jako děti a dospívající jsme po sobě pořád pili, do restaurací, hospůdek I kaváren chodím, takže asi v tomhle jediném jsem plně zocelena....

25.11.2021 15:49
assil

XXX.XXX.121.3

....tak jak říkám, asi by se to v testech projevilo....a vzhledem k tomu, jaké mám problémy s krví, imunitou a autoimunitní, horecky mívám často a vysoké, tak už by se mi to dávno projevilo....navíc jako děti a dospívající jsme po sobě pořád pili, do restaurací, hospůdek I kaváren chodím, takže asi v tomhle jediném jsem plně zocelena....

Tak testy se nedělají na virus, ale na protilátky, museli by to zkoumat cíleně, asi jako se zkoumají třeba protilátky na covid. Jinak projevit se nemusí, je to dost individuální, třeba moje máma má opar xkrát do roka, stačí jí se leknout a hned vyskočí, a já měla opar jednou v životě kdysi dávno, když jsem měla chřipku a poprvý a naposledy v životě vysokou horečku, jinak nikdy nic a můžu pít z cizích skleniček jak chci a nic.

25.11.2021 15:56
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Stačilo, aby ti maminka olízla jako miminu dudlík a máš ho, nade vší pochybnost. Mamka s děckama pije z jedné láhve běžně apod. Je možné, že to s tou tvou imunitou není tak zlé proti oparu zabojovala dobře a drží ho na uzdě Možná proto, že už od mamky věděla, s řím bojuje Moje mamka z každé dovolené, hlavně od moře, přijela s obrovskými krvavými rety, měla tam i 9 oparů, prostě naprosto celé rty, taky v nose, pod nosem...to by jsi ani nechtěla vidět, vypadala jako by jí do gesichtu vybuchnul plyn O té strašné bolesti co zažívala ani nemluvím. Všichni já radili všechno možné, užívala různý b-komplex, zinek, než jela na dovolenou, chodila na injekce B12 tuším? Vůbec to nepomohlo. Až teď ze Zoviraxem je to lepší, když to chytí včas, má opar jeden a ne tak velký. Zajímavé, že kromě té jedné chřipky za život, nebyla nikdy nemocná, žádné virozy, angíny, nachlazení. Jen začne kýchat, kýchá jak blázen a vyhodí se jí opar. Mě se občas opar vyhodil, jako děcku teda moc, rty mám samou jizvičku, i můj brácha. Pak v pubertě se to zlepšilo a teď musím zaklepat, už pár let nic.

25.11.2021 16:07
eni

XXX.XXX.88.61

Ale jo...jak myslíte...ale jste přesvědčena o tom, že by s větší proočkovaností byla u nás tato situace? Jako chápu lidi s kontraindikacemi, ale nechápu hlavně ty lidi, co ještě šíří mezi ostatními nesmysly...mám jednu mezi příbuznými, učitelka, VŠ vzdělání a nepochopím, jak může věřit těm konspiracím..

25.11.2021 16:08
eni

XXX.XXX.88.61

Pardon, to byla odpověď na "bodlinku"

25.11.2021 16:14

eni napsal(a):
Ale jo...jak myslíte...ale jste přesvědčena o tom, že by s větší proočkovaností byla u nás tato situace? Jako chápu lidi s kontraindikacemi, ale nechápu hlavně ty lidi, co ještě šíří mezi ostatními nesmysly...mám jednu mezi příbuznými, učitelka, VŠ vzdělání a nepochopím, jak může věřit těm konspiracím..

no tak ale neříkejte neočkovaní, nýbržto debullové

25.11.2021 16:29

assil napsal(a):
Tak testy se nedělají na virus, ale na protilátky, museli by to zkoumat cíleně, asi jako se zkoumají třeba protilátky na covid. Jinak projevit se nemusí, je to dost individuální, třeba moje máma má opar xkrát do roka, stačí jí se leknout a hned vyskočí, a já měla opar jednou v životě kdysi dávno, když jsem měla chřipku a poprvý a naposledy v životě vysokou horečku, jinak nikdy nic a můžu pít z cizích skleniček jak chci a nic.

..to bude ono...ale nemám nikdy zvýšené hodnoty.....

25.11.2021 16:41

lesnížínka napsal(a):
Stačilo, aby ti maminka olízla jako miminu dudlík a máš ho, nade vší pochybnost. Mamka s děckama pije z jedné láhve běžně apod. Je možné, že to s tou tvou imunitou není tak zlé proti oparu zabojovala dobře a drží ho na uzdě Možná proto, že už od mamky věděla, s řím bojuje Moje mamka z každé dovolené, hlavně od moře, přijela s obrovskými krvavými rety, měla tam i 9 oparů, prostě naprosto celé rty, taky v nose, pod nosem...to by jsi ani nechtěla vidět, vypadala jako by jí do gesichtu vybuchnul plyn O té strašné bolesti co zažívala ani nemluvím. Všichni já radili všechno možné, užívala různý b-komplex, zinek, než jela na dovolenou, chodila na injekce B12 tuším? Vůbec to nepomohlo. Až teď ze Zoviraxem je to lepší, když to chytí včas, má opar jeden a ne tak velký. Zajímavé, že kromě té jedné chřipky za život, nebyla nikdy nemocná, žádné virozy, angíny, nachlazení. Jen začne kýchat, kýchá jak blázen a vyhodí se jí opar. Mě se občas opar vyhodil, jako děcku teda moc, rty mám samou jizvičku, i můj brácha. Pak v pubertě se to zlepšilo a teď musím zaklepat, už pár let nic.

..ja nejsem lékař, takže to posoudit neumím....prostě opar jsem nikdy neměla

25.11.2021 16:52

Tyvole. Štědrý nouzový den.

25.11.2021 16:53

lesnížínka napsal(a):

člověk s oparem není infekční, pokud zrovna nemá opar a ženská, co by zrovna v tý době olizovala dětem dudlík není maminka, ale něco neslušného nebo hloupého.

25.11.2021 16:53

..ja nejsem lékař, takže to posoudit neumím....prostě opar jsem nikdy neměla

Ani já ne a nikdo v naší rodině mými prarodiči počínaje a mými dětmi konče.
Je možné, že existuje nějaká rodová predispozice?

25.11.2021 16:56

eni napsal(a):

jaká by byla situace nevím, ale viděla jsem zajímavou studii, totiž takové srovnání. je docela dost dat, dá se najít počet obyvatel dané oblasti, proočkovanost i hlášené případy koronaviru.

pokud by vakcína fakt fungovala, tak je předpoklad, že čím větší proočkovanost, tím méně případů, že?

akorát že tak to prostě bohužel nevyšlo a mezi proočkovaností a počtem nových případů v současné době celosvětově není žádná patrná spojitost. je to prostě jedno. a i státy s vysokou proočkovaností mají problém a míří k lockdownu, aspoň v evropě.

prostě sorry, nefunguje to

jediný, co to může umět je opravdu snížit individuální riziko dané osoby, v tom případě se ale mají kampaně zaobírat propagací vakcinace u lidí v riziku těžkého průběhu, víme dobře, jací to jsou.

hra na procenta očkovaných je k ničemu, s tímhle stádní imunita prostě není a nebude.

25.11.2021 17:09

Ani já ne a nikdo v naší rodině mými prarodiči počínaje a mými dětmi konče.
Je možné, že existuje nějaká rodová predispozice?

..no myslím že ne....

25.11.2021 17:10
eni

XXX.XXX.88.61

pokud by vakcína fakt fungovala, tak je předpoklad, že čím větší proočkovanost, tím méně případů, že?

ne, ale čím větší proočkovanost, tím méně lidí v nemocnicích s těžským průběhem

25.11.2021 17:12

člověk s oparem není infekční, pokud zrovna nemá opar a ženská, co by zrovna v tý době olizovala dětem dudlík není maminka, ale něco neslušného nebo hloupého.

.z toho olizovani se mi fakt vždycky dělalo šoufl, zrovna tak dojíždění ocintanych zbytků po dětech....nominovala moje mamca ani já, ani moje dcera....

25.11.2021 17:17

.z toho olizovani se mi fakt vždycky dělalo šoufl, zrovna tak dojíždění ocintanych zbytků po dětech....nominovala moje mamca ani já, ani moje dcera....

.z toho olizovani se mi fakt vždycky dělalo šoufl, zrovna tak dojíždění ocintanych zbytků po dětech....neolizovala moje mamca ani já, ani moje dcera....

25.11.2021 17:18

Taktéž. Fuj.

25.11.2021 17:40
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Pozdravuju iFauňácké osazenstvo.
Dnes je to 15. den od pozitivního PCR testu, tj. oficiálně nejsem nakažlivá. Kvůli tomu skřípnutému nervu, co mi brání v některých pohybech, jsem se domluvila s obvodní lékařkou a šla k ní, aby si mě poslechla. Prý OK, ale pro jistotu mě poslala na rentgen. Který je taky OK, naprosto bez nálezu.
Kvůli tomu nervu a taky protože jsem se zmínila, že jsem ještě dost unavená (spím cca 10-12 hodin denně), tak mě nechala doma s vycházkami. Prý ať trénuji imunitu, že řádí virózy a jestli půjdu hned do práce, po 14 dnech v županu mě to obratem skolí. A až ujdu venku 5 km bez zadýchání, mám zavolat a pustí mě do práce. Tak se chystám trénovat, pevně doufám, že v pondělí nebo nejpozději 1., tj. ve středu, budu moct jít do práce.
Celkem jsem prokašlala 5 dní, další tři dny to dobíhalo. Rýmu jsem měla týden. Dva dny mě bolely oči. Ospalá jsem pořád, ale u mě to je typický znak - jakmile není co dělat, přecházím do úsporného režimu a usínám.
Přeji všem, ať mají přinejhorším takový průběh, jako jsem měla já. Přeji všem, ať mají taky tak bezva doktorku, jako mám já. A vím, pořád se jí chlubím, ale opravdu jsem naprosto spokojená s jejím přístupem. Je lidský a logický.
Děkuji všem za podporu, zejména verun, která projevila naprosto nečekaný zájem.
Držím palce všem, kteří s koronavirem (a nejen s ním) bojují.

25.11.2021 18:49
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Tak hlavně, ze jste Varaxi fit, síly naberete, procházky vás zocelí
Nemocí je v populaci šíleně.

Mě dneska z toho válení tak rozbolelo za krkem a hlava, jak už dlouho ne.
A to se snazim cvičit i v karanténě, uklidili jsme co se dalo (manžel i skříň ) .... Ale přeci jen, jak nemůžeme ven více času se valíme a ta únava jde ruku v ruce s nudou

25.11.2021 18:55
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Mě taky !
Fuj, dudlík takovej hnusák
Moje kamarádka v tomhle úřadovala , dokázala otřít prstem dítěti kolem pusy rozčmachtané zbytky a sníst to

Já ani nemam ráda po někom pít nebo jak děti ve škole vždycky chtěly kousnout že svačiny ,nedej bože líznout lízátka nebo žvejknout žvýkačku

25.11.2021 18:56

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Mě taky !
Moje kamarádka v tomhle úřadovala , dokázala otřít prstem dítěti kolem pusy rozčmachtané zbytky a sníst to

Já ani nemam ráda po někom pít nebo jak děti ve škole vždycky chtěly kousnout že svačiny ,nedej bože líznout lízátka nebo žvejknout žvýkačku

no ble, to se mi navaluje jen z tý představy (tý kamarádky)

25.11.2021 18:57
elisak

XXX.XXX.194.232

Mě taky !

Mě se udělalo blbě už jen při čtení toho...

25.11.2021 19:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Mě taky !

Od cizího bych se nenapila, to už jsem vysvětlila, nekousla bych si s ním do stejného chleba atd. Ale dudlík od svého dítěte, které olizujete neustále(teda si myslím, já opusinkovávám psa) se vám olíznout příčí? Jako vím, že se píše, že se to nemá, ale si myslím, že kdyby mu opadnul na zem, klidně bych mu ho olíznula, vyplivnula a dudlík dala zpátky. Až to dítě zjistí odkud a s čím vám vylezlo, taky z toho asi nebude nadšené

25.11.2021 19:38

lesnížínka napsal(a):
Od cizího bych se nenapila, to už jsem vysvětlila, nekousla bych si s ním do stejného chleba atd. Ale dudlík od svého dítěte, které olizujete neustále(teda si myslím, já opusinkovávám psa) se vám olíznout příčí? Jako vím, že se píše, že se to nemá, ale si myslím, že kdyby mu opadnul na zem, klidně bych mu ho olíznula, vyplivnula a dudlík dala zpátky. Až to dítě zjistí odkud a s čím vám vylezlo, taky z toho asi nebude nadšené

psovi taky nelížu gumový hračky....

a ten dudlík, co ležel na poplivaným chodníku... stane se snad po olíznutí méně nechutným?

25.11.2021 19:41

a pak nemáme být imuno naivní

Neregistrovaný uživatel

25.11.2021 19:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Hlasim ze az na rychlejší únavu jsem já i přítel cajk. Mamky přítel je utahanejsi vic jak my este trochu fujky ale zlepšil se o hodně. Mamka este poceni, slabsi horecky a nevolnosti ale konecne se lepsi taky. Uz zvládá něco sníst a sedět. A i na wc si dojde.

25.11.2021 19:58
Moyda

XXX.XXX.147.89

Moji kluci naštěstí dudlík nikdy nechtěli, ale když už jsem po nich něco dojídala tak jsem si vzala svůj příbor, nebo donesla čistý. Chlap tohle neřeší, mě by ani nenapadlo třeba si nandat na talíř po dětech, to si to nádobí navìc klidně umeju.

25.11.2021 20:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

a pak nemáme být imuno naivní

Imuno naivní? No dokud žraly děcka venku slepičince a mamky jim olizovaly dudlíky, byly zdravé. Takže asi tak...

25.11.2021 20:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

psovi taky nelížu gumový hračky....

a ten dudlík, co ležel na poplivaným chodníku... stane se snad po olíznutí méně nechutným?

Gumové hračky sice nelížu, ale klidně jsem ji chytla do zubů a se štěňátkem se přetahovala.
A nemůže to být dudlík do trávy? To mluvíte zrovna o děcku ve městě a extrému. Když mu spadne do ho.na, tak ho nikdo olizovat asi nebude Tady se moc po chodníku nejezdí, na našem konci ani žádné chodníky nejsou A mamky tu chodí s kočárky rády, protože je tu klid a příroda...ještě.

25.11.2021 20:15
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):

Fakt příčí, nemůžu za to
Ono je něco jiného oňuchávat miminko, ale sliny fakt nemůžu, natož sliny s rozkousanym jídlem

Moje mamka byla taky taková štítivka, že by jsme něco dojidaly po dětech z talíře . Zato chlapi (můj táta i můj manžel ) by zblajzli cokoliv - no prý jsme nebyli na vojně říkají

Ale zase třeba jako z flašky po dětech a manzelovi napiju, to už jsem se naučila

A pozor já rodila císařem - krásný ,čistý řez

25.11.2021 20:25
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Fakt příčí, nemůžu za to
Ono je něco jiného oňuchávat miminko, ale sliny fakt nemůžu, natož sliny s rozkousanym jídlem

Moje mamka byla taky taková štítivka, že by jsme něco dojidaly po dětech z talíře . Zato chlapi (můj táta i můj manžel ) by zblajzli cokoliv - no prý jsme nebyli na vojně říkají

Ale zase třeba jako z flašky po dětech a manzelovi napiju, to už jsem se naučila

A pozor já rodila císařem - krásný ,čistý řez

A pozor já rodila císařem - krásný ,čistý řez - Já ale jsem jako taky štítivka, děcku bych měla problém utřít nos, znám jen cizí děcka a těch se tak nějak mírně štítím celkově, mám problém, když chce dítě chytit za ručičku, není mi to příjhemné, ale to je spíš o celkovém vztahu k dětem.
Nemohla bych mít třeba tu dogu, protože ze slintacího psa se mi taky navaluje, protože, to není jen slina, jako kapka. Ale když pusinkovám Worušku, už jsem párkrát dostala i francouzáka protože se nám ty otevřené tlamy nějak sešly Proto mě překvapuje: fuj slince děcka, když navíc stejné DNA

25.11.2021 20:28
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):
Imuno naivní? No dokud žraly děcka venku slepičince a mamky jim olizovaly dudlíky, byly zdravé. Takže asi tak...

To souhlasím , nás táta vyrůstal v hrozných podmínkách (bordel, špína, malej baráček, 7deti ) a imunitu má fakt dobrou .
Snad jsem ho neviděla marodit s rýmou, virozou nebo něčím podobným.

Naše přehnaná čistota x alergie, aspol

25.11.2021 20:29

Mě taky !

..ježíš vy mně děsite....fujky

25.11.2021 20:30

Tak můj kolega onemocněl...teploty a tak, odeslán na PCR test, ale ten mu vyšel ...nevím, jak to říct odborně...neprůkazně nějak na hraně a nebo co. Takže teď bude 5 dní doma...což by byl asi stejně i kdyby to byla nějaká viróza a po pěti dnech další test.
My v práci jsme naštěstí mimo, protože měl dovolenou, takže jsme s ním minimálně týden nebyli ve styku.

Jinak ve zprávách jsem zaslechla, že je zvažováno povinné očkování už od padesáti let věku, což můj manžel, který má z očkování strach, komentoval "no tak umřu"...jakože po tom očkování....

25.11.2021 20:33
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hlasim ze az na rychlejší únavu jsem já i přítel cajk. Mamky přítel je utahanejsi vic jak my este trochu fujky ale zlepšil se o hodně. Mamka este poceni, slabsi horecky a nevolnosti ale konecne se lepsi taky. Uz zvládá něco sníst a sedět. A i na wc si dojde.

Jsem ráda, že u je u Vás u všech lépe ❤️

Dcerka odolala nakonec?

25.11.2021 20:38
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):
A pozor já rodila císařem - krásný ,čistý řez - Já ale jsem jako taky štítivka, děcku bych měla problém utřít nos, znám jen cizí děcka a těch se tak nějak mírně štítím celkově, mám problém, když chce dítě chytit za ručičku, není mi to příjhemné, ale to je spíš o celkovém vztahu k dětem.
Nemohla bych mít třeba tu dogu, protože ze slintacího psa se mi taky navaluje, protože, to není jen slina, jako kapka. Ale když pusinkovám Worušku, už jsem párkrát dostala i francouzáka protože se nám ty otevřené tlamy nějak sešly Proto mě překvapuje: fuj slince děcka, když navíc stejné DNA

Když ono u toho psa to není snad tak hrozné, když mu nekape z huby teda ..

Ale aspoň za mě ten dudlík je tak hnusnej, lepkavej ,oslintanej a to jídlo s mixem slin ...brrr
Já jim očima a tohle je prostě hruuuza a jedno od koho to je

Omlouvám se slabším žaludkům za nechutné téma

25.11.2021 20:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak můj kolega onemocněl...teploty a tak, odeslán na PCR test, ale ten mu vyšel ...nevím, jak to říct odborně...neprůkazně nějak na hraně a nebo co. Takže teď bude 5 dní doma...což by byl asi stejně i kdyby to byla nějaká viróza a po pěti dnech další test.
My v práci jsme naštěstí mimo, protože měl dovolenou, takže jsme s ním minimálně týden nebyli ve styku.

Jinak ve zprávách jsem zaslechla, že je zvažováno povinné očkování už od padesáti let věku, což můj manžel, který má z očkování strach, komentoval "no tak umřu"...jakože po tom očkování....

Nějak jako v skrytu duše doufám, že to bude těch 60+ Ale celkově jsem s tím nějak smířená, jak říkám, stejně nás časem donutí všechny, pokud koronáč nechcípne sám. Jen tak přemýšlím...jak mě donutí jít na to očkování? Jako, že mě tam dotáhnou cajti v klepetech?

25.11.2021 20:41

lesnížínka napsal(a):
Nějak jako v skrytu duše doufám, že to bude těch 60+ Ale celkově jsem s tím nějak smířená, jak říkám, stejně nás časem donutí všechny, pokud koronáč nechcípne sám. Jen tak přemýšlím...jak mě donutí jít na to očkování? Jako, že mě tam dotáhnou cajti v klepetech?

Třeba jako v Itálii - kdo není očkovaný, nesmí do práce a tím pádem je bez platu. Ale, pokud si pamatuju, vás se to netýká. Mě bohužel ano. A vůbec se mi to nelíbí.

Neregistrovaný uživatel

25.11.2021 20:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Jsem ráda, že u je u Vás u všech lépe ❤️

Dcerka odolala nakonec?

Ano ta je testovaná antigenem každý den a furt negativní. Cítí se dobře. Takže asi fakt nic. Doma teda zůstala. A ještě tenhle týden nadcházející bude nejspíš. Ale spíš kvůli prevenci než že by musela

25.11.2021 20:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Třeba jako v Itálii - kdo není očkovaný, nesmí do práce a tím pádem je bez platu. Ale, pokud si pamatuju, vás se to netýká. Mě bohužel ano. A vůbec se mi to nelíbí.

No a tak je to i s těma 70+...čím a jak je nakonec donutí? Jen by mě to zajímalo, jestli jim třeba nedají ten důchod? Ale je to možné, může se to? Nejsem ústavní právník, ale nemyslím si.

25.11.2021 20:52

Ještě bych k tomu dodala, že kolega je očkovaný, druhou dávku měl v říjnu ...pfizera.
Byl jediný v mém okolí, co měl na tuto vakcínu reakci, asi dva dny teploty a nebylo mu moc dobře.
Jestli má skutečně covid, tak zatím asi žádný drámo (a teda přeju mu, ať u toho zůstane)...teploty asi 38, nějaká ta únava...dýchání snad zatím v poho a to je lehký astmatik.....prostě zatím chřipečka.

25.11.2021 20:54

lesnížínka napsal(a):

...hele ale ty berňáci necintaji oni tak trochu?

25.11.2021 20:58
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Ano ta je testovaná antigenem každý den a furt negativní. Cítí se dobře. Takže asi fakt nic. Doma teda zůstala. A ještě tenhle týden nadcházející bude nejspíš. Ale spíš kvůli prevenci než že by musela

To je dobře, jestli testujete jen antigenem , nemusel to zachytit.
Našemu klukovi to nezachytil vůbec i když měl PCR pozitivní možná taky proto, že byl bezpříznakový ?

Ale.je pravda, že jsme to od nej taky nechytli.

Dcera uz jde v pindeli do školy, syn ve středu a jsem jen zvědavá, kdy začneme kolečko znovu

25.11.2021 20:59

lesnížínka napsal(a):

..tak ale něco jiného je hubinovat voňavé čisté mimino a něco jiného cumlat jeho ocintany dudlík nebo zbytky jídla....navíc představa, že dudlík padne na zem do flusance fuj tedy....proto jsem těch dudlík měla s sebou několik vždycky....

25.11.2021 21:05
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

.jak mě donutí jít na to očkování?
Jako, že mě tam dotáhnou cajti v klepetech?
Co by z toho měli?
Pokuta 40 tisíc Kč jako trest pro neočkované v případě povinného očkování,
padl návrh.

25.11.2021 21:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

...hele ale ty berňáci necintaji oni tak trochu?

Ne, náš neslintal vůbec. Jestli některý slince, je ,.vadnej"(má volné pysky) a to berňák mít nemá.

25.11.2021 21:08

To je dobře, jestli testujete jen antigenem , nemusel to zachytit.
Našemu klukovi to nezachytil vůbec i když měl PCR pozitivní možná taky proto, že byl bezpříznakový ?

Ale.je pravda, že jsme to od nej taky nechytli.

Dcera uz jde v pindeli do školy, syn ve středu a jsem jen zvědavá, kdy začneme kolečko znovu

My se doma sázíme, který den bude volat třídní, že jdou opět do karantény. Já mám vsazeno na pondělí 😁

25.11.2021 21:09
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

rapotacka11 napsal(a):
.jak mě donutí jít na to očkování?
Jako, že mě tam dotáhnou cajti v klepetech?
Co by z toho měli?
Pokuta 40 tisíc Kč jako trest pro neočkované v případě povinného očkování,
padl návrh.

No a to už by musel být opravdu člověk ,který nemusi do práce, do krámu, k lékaři... ,prostě nikam ..
pokud to bude kontrolovat namátkově policie nebo si bude vést obvodní evidenci ?

A to už asi není nikdo 😐

25.11.2021 21:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No a to už by musel být opravdu člověk ,který nemusi do práce, do krámu, k lékaři... ,prostě nikam ..
pokud to bude kontrolovat namátkově policie nebo si bude vést obvodní evidenci ?

A to už asi není nikdo 😐

No já Nemusím nikam, když na to dojde. Muž je mladší nakoupí. K doktorovi nechodím.

25.11.2021 21:13

..tak ale něco jiného je hubinovat voňavé čisté mimino a něco jiného cumlat jeho ocintany dudlík nebo zbytky jídla....navíc představa, že dudlík padne na zem do flusance fuj tedy....proto jsem těch dudlík měla s sebou několik vždycky....

Mám to taky tak. My jsme využívali takový klips, kterým se dudlík připínal k oblečení, takže když dětem vypadl, zůstal viset a nezašpinil se.

25.11.2021 21:15
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

My se doma sázíme, který den bude volat třídní, že jdou opět do karantény. Já mám vsazeno na pondělí 😁

Jako myslím, že v tuhle chvíli by byla distančka lepší.

Chudáci učitelé - učí a do toho ještě on-line na půlku třídy. Teď jsme tedy hodili třídu do karantény celou. Chodili jim 3 očkování žáci + jeden který minulý týden chyběl...

Do toho je hodně učitelů nemocných u nás a tak ještě různý supl.

Známek mraky, učitelé pilně zadávali písemky ,aby se na tuto situaci připravili .

Jsem za ten online, ale moc vděčná 🙏

25.11.2021 21:18
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

lesnížínka napsal(a):
No já Nemusím nikam, když na to dojde. Muž je mladší nakoupí. K doktorovi nechodím.

Budete dávat sem pravidelně info, kdy a jak vás lapili na očkování 💉💉💉

Jste zajimavy a ojedinělý exemplář 😁

Vás se to ,ale ještě netýká ne ? 60 ani 50+ vám není, ne ?

25.11.2021 21:29
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Olíznutej dudlík a zbytky od pusy ještě dobrý, vím o mamince, která dítěti jídlo rozkouše a vloží do pusy. 🙃 nemělo by to být v dnešní době mixérů, robotů a vidliček trestné? Chudák dítě

25.11.2021 21:29

A to už asi není nikdo 😐

Myslím, že na to nemají kapacity, policajtů je málo. Ale nebála bych se, že vrchnost něco nevymyslí. I kdyby na to měli vytvořit nový pracovní místa.

25.11.2021 21:30

Andrýsek3 napsal(a):
Olíznutej dudlík a zbytky od pusy ještě dobrý, vím o mamince, která dítěti jídlo rozkouše a vloží do pusy. 🙃 nemělo by to být v dnešní době mixérů, robotů a vidliček trestné? Chudák dítě

Ježíš, teď jsem do sebe musela kopnout štamprli a už zas.

25.11.2021 21:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Budete dávat sem pravidelně info, kdy a jak vás lapili na očkování 💉💉💉

Jste zajimavy a ojedinělý exemplář 😁

Vás se to ,ale ještě netýká ne ? 60 ani 50+ vám není, ne ?

Právě, že je Proto jsem hlasovala za 60+

25.11.2021 21:33
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Andrýsek3 napsal(a):

Bože 🙏🙏🙏

Není ta maminka pták ? Ten to mladejm vkládá do zobáčku.

Ale paní o které píšete je prase, je vůbec normální ???

25.11.2021 21:35
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Ježíš, teď jsem do sebe musela kopnout štamprli a už zas.

Jo jo, já jsem z práce zvyklá na těžký kalibry, ale tady z té představy se mi taky navaluje no. 😄

25.11.2021 21:38
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Bože 🙏🙏🙏

Taky mě hned napadl pták a ono přitom prase. 😄 ale prý se to tak dřív dělalo častěji, třeba někomu tady taky maminka předžvýkávala jídlo. 🤔

Neregistrovaný uživatel

25.11.2021 21:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Bože 🙏🙏🙏

Já taky rozkousu třeba piškot a krmim z pusy papouchy. Milujou to... Akorát když to oni zkousi na mě to se mi kufr zved.
Jezis pulka zdejsoch spi se psama v posteli, nechava se od nich olizovat ač neví jeatli si pár minut předtím nelizali zadek, frndu nebo koule... Nakej dudlik ze země mě teda fakt netankuje. Moje dítě žralo koňský koblihy, tvrdej chleba ocumlanej koněm když náhodou vyhrála přetahovanou o danej kus. Já jako harant ochutnala taky kdejalej humis včetně slepicincu a zijem.

25.11.2021 21:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):
Taky mě hned napadl pták a ono přitom prase. 😄 ale prý se to tak dřív dělalo častěji, třeba někomu tady taky maminka předžvýkávala jídlo. 🤔

Tak za našeho dětství už byly kupodivu mixéry a babči se už bohužel nezeptám Ale zajímalo by mě to.

25.11.2021 21:44

Já taky rozkousu třeba piškot a krmim z pusy papouchy. Milujou to... Akorát když to oni zkousi na mě to se mi kufr zved.
Jezis pulka zdejsoch spi se psama v posteli, nechava se od nich olizovat ač neví jeatli si pár minut předtím nelizali zadek, frndu nebo koule... Nakej dudlik ze země mě teda fakt netankuje. Moje dítě žralo koňský koblihy, tvrdej chleba ocumlanej koněm když náhodou vyhrála přetahovanou o danej kus. Já jako harant ochutnala taky kdejalej humis včetně slepicincu a zijem.

Však jo, proto bych ten dudlík neolizovala a vrátila ho děcku do huby špinavej.

25.11.2021 22:14

Andrýsek3 napsal(a):

25.11.2021 22:21

Andrýsek3 napsal(a):

..tak moje babička ročník 1900 čtyři děti, tohle nikdy, moje maminka vůči mně a bráchovi také ne.....

25.11.2021 22:30
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

25.11.2021 23:22

To souhlasím , nás táta vyrůstal v hrozných podmínkách (bordel, špína, malej baráček, 7deti ) a imunitu má fakt dobrou .
Snad jsem ho neviděla marodit s rýmou, virozou nebo něčím podobným.

Naše přehnaná čistota x alergie, aspol

No zase bych to nehnala do extremu, ten slepičinec bych na vlastní oči nedala a olíznout dudlík je jako, když děcku do pusy plivnete...nebudeme rozebírat ochutnávání hlav v pubertě, leckdo měl pak furt angínu...
měla jsem neštovice a nikdy se mi neudělá opar a to ho manžel má alespoň 1x do roka, můžu ho políbat a nic...

26.11.2021 00:02
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Už se těšíte?
Hongkongské případy infikované variantou B.1.529. Půl roku od očkování, obrovská virová nálož, druhý se nakazil od prvního pouhým závanem vzduchu z pokoje do pokoje přes hotelovou chodbu.

26.11.2021 00:34
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Já jsem citlivá na tekutiny, které se táhnou. Sliny, šlem z vařeného lněného semínka apod. U zubaře se mi dělá zle z vlastních slin, ne tak ještě cizích.
Chápu, že je to nelogické, ale to ty koňské koblihy mi přijdou snesitelnější než sliny. Fuj.
Testy na koronu jedině z nosu. Ty slintací můžu udělat se zavřenýma očima, jinak bych jim do toho kalíšku zrovna vrhla. A ne štěňata.

26.11.2021 07:11
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Tak to nechutné téma naruším.

Podle prof. Berana ale nejde o vakcíny. „
Tady je určitá skupina lidí,
která si libuje v tom, že může ovládat tu druhou skupinu.
O tom to je.
A já si myslím, že je zbytečné diktovat, aby se povinně očkovaly děti,
aby se povinně očkovali mladí lidé.

„Takže já si myslím, že kdyby tu existovala kvalitní
přednemocniční péče a lidé byli pod dozorem,
tak ty vakcíny nepotřebujeme,“ dodal.

26.11.2021 07:26

rapotacka11 napsal(a):

O tom to je.

I když jsem očkovaná, mám pocit, že jestli se u nás fakt prosadí očkování povinně, bude to jaksi bod zlomu. Pro mě tedy bude. Třeba se pletu a třeba bod zlomu už dávno nastal nebo nastane jinak a nikdo si toho nevšimne, ale tak nějak se mi to hrozně nelíbí.

26.11.2021 07:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No zase bych to nehnala do extremu, ten slepičinec bych na vlastní oči nedala a olíznout dudlík je jako, když děcku do pusy plivnete...nebudeme rozebírat ochutnávání hlav v pubertě, leckdo měl pak furt angínu...
měla jsem neštovice a nikdy se mi neudělá opar a to ho manžel má alespoň 1x do roka, můžu ho políbat a nic...

Neštovice jsou ale původce pásového oparu, ne toho na rtu. To je jiný herpes, i když ano, název je matoucí. Pásový opar fakt nechtějte, ale ten se vyhazuje jen velmi oslabeným nemocným lidem, třeba po chermoterapii.

26.11.2021 07:56
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

lesnížínka napsal(a):
Neštovice jsou ale původce pásového oparu, ne toho na rtu. To je jiný herpes, i když ano, název je matoucí. Pásový opar fakt nechtějte, ale ten se vyhazuje jen velmi oslabeným nemocným lidem, třeba po chermoterapii.

Já jsem se cítila zcela a úplně zdravá a v kondici.

Dostala jsem to 2x, asi po třech měsících.

To první mě STRAŠNĚ bolela jakoby ledvina - játra,
prostě bolest byla hluboko uvnitř těla.
Vyrážka byla asi až za 2 dny.
Moje Dr. určila diagnozu a ... běž dom.
Až Dr. z kožního mi dala antivirotika a okamžitě to zabralo.
To s tou rohovkou bylo horší, spokojenost s doktory nulová.
Byly dovolené, dělaly se tam záskoky, bylo tam veselo, fakt.
Léto, mladý rozjásaný personál, hrůza když je vám blbě.
Napsala mi kapky, zdůraznila, že musím důsledně kapat
a na recept napsala kapat pravé oko, postižené bylo levé,
tak asi tak. Mám podobných zkušeností víc,
důvěru k doktorům nemám.

26.11.2021 08:05

"Pásový opar fakt nechtějte, ale ten se vyhazuje jen velmi oslabeným nemocným lidem, třeba po chermoterapii."

manžel měl, jako mlád a zdráv
velmi bolestivá věc

26.11.2021 08:33
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

A co si myslíte o korone pana prezidenta?

Mě udivilo teda, že sotva přijel zpět, hned ho někdo nakazi :-(
Má třetí dávku, nic mu snad naštěstí není a dali mu preventivně monoklonální látku .

Nepsal jste tu někdo ,že jako prevence rozhodně ne ??? Já se v tom moc nevyznám, ale zarazilo mě to v důsledku toho co jsem četla.

Přijde mi, že si s prezidentem dělají už co chtějí . Měl by odejít opravdu na zasloužený odpočinek , tohle mi přijde už přes čáru 😬

26.11.2021 09:22
assil

XXX.XXX.121.3

A co si myslíte o korone pana prezidenta?

Mě udivilo teda, že sotva přijel zpět, hned ho někdo nakazi :-(
Má třetí dávku, nic mu snad naštěstí není a dali mu preventivně monoklonální látku .

Nepsal jste tu někdo ,že jako prevence rozhodně ne ??? Já se v tom moc nevyznám, ale zarazilo mě to v důsledku toho co jsem četla.

Přijde mi, že si s prezidentem dělají už co chtějí . Měl by odejít opravdu na zasloužený odpočinek , tohle mi přijde už přes čáru 😬

Samozřejmě pár hodin po nákaze nic testem nezjistíte, takže musel se nakazit už dřív a hlavně chtěli ho asi dostat zpátky do nemocnice, odkud odešel na reverz.

26.11.2021 09:37

assil napsal(a):
Samozřejmě pár hodin po nákaze nic testem nezjistíte, takže musel se nakazit už dřív a hlavně chtěli ho asi dostat zpátky do nemocnice, odkud odešel na reverz.

Nakazil se prý od pracovnice z Lán, zřejmě při její návštěvě v nemocnici.
Už nevím, co si o tom mám myslet, připadá mi to jako scénář tragikomedie.

26.11.2021 10:05
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

assil napsal(a):

Opravdu si někdo myslí, že si jako celoživotní silný kuřák nezapálí a notorik nedá toho bechera? Ono je doktorům dost jasné, že pokud si dá, mají ho tam zpátky natotata a už ho nebude v jejich silách zachránit. Ale tak řekli, že oni s tím už nic a ať si dělá jak umí.
Všichni očkovaní, testovaní, donesla mu baba covid. Zřejmě byla očkovaná, takže na testy nemusela, tohle je výsledek. Ale očividně to nikomu oči neotevře.

26.11.2021 10:11

Nakazil se prý od pracovnice z Lán, zřejmě při její návštěvě v nemocnici.
Už nevím, co si o tom mám myslet, připadá mi to jako scénář tragikomedie.

Fakt mně to čím dál víc připadá tak, že ti nahoře si z toho prostě pořád nic nedělají, ale nás budou držet v šachu.

Jinak já jdu příští týden na první dávku, už jsem se zaregistrovala. Snad to zvládnu. Kdyby ne, tak snad někdo bude ochotnej pomoct.

26.11.2021 10:23
Terven

XXX.XXX.110.191

rapotacka11 napsal(a):

O tom to je.

Vy jste na ty dezinformace fakt extrémně chytlavá

26.11.2021 10:28
Terven

XXX.XXX.110.191

Fakt mně to čím dál víc připadá tak, že ti nahoře si z toho prostě pořád nic nedělají, ale nás budou držet v šachu.

Jinak já jdu příští týden na první dávku, už jsem se zaregistrovala. Snad to zvládnu. Kdyby ne, tak snad někdo bude ochotnej pomoct.

Určitě zvládnete. Mně krom bolesti ruky nebylo nikdy nic a v mým téměř úplně komplet proočkovaným okolí to tak bylo u všech. Vím o jediným případu, kdy dotyčná měla reakci cca jako chřipku. Měli jsme tedy Pfizer.
Včera jsem se bavila s jedním lékařem, extrémně vitální člověk kolem osmdesátky, stále pracující, znám ho léta, věřím mu a vážím si ho. Zrovna přesvědčoval po telefonu nějaké své známé, aby se nebáli vakcíny, že oni oba s manželkou už mají tři dávky a smysl to jednoznačně má.

26.11.2021 10:28

Měla jsem teorii, že sarscov2 půjde do háje, jakmile mu dojdou řecká písmena,
a on se teď naučil jihoafricky?

26.11.2021 10:36

Panove a damy, znate nekoho, kdo je jeste ve veci korony optimista? Jako opravud optimista ze veri ze zase bude "dobre"? Ja ne, znam pesimisty, prehlizece, popirace, ale zarytyho optimistu v tomhle ne.

26.11.2021 10:37

Terven napsal(a):
Určitě zvládnete. Mně krom bolesti ruky nebylo nikdy nic a v mým téměř úplně komplet proočkovaným okolí to tak bylo u všech. Vím o jediným případu, kdy dotyčná měla reakci cca jako chřipku. Měli jsme tedy Pfizer.
Včera jsem se bavila s jedním lékařem, extrémně vitální člověk kolem osmdesátky, stále pracující, znám ho léta, věřím mu a vážím si ho. Zrovna přesvědčoval po telefonu nějaké své známé, aby se nebáli vakcíny, že oni oba s manželkou už mají tři dávky a smysl to jednoznačně má.

Tak nějaká ta chřipka by mně ani nevadila, to se dá zvládnout i doma. Horší by právě byly nějaký ty neurologický příznaky, tam se toho bojím hodně.

26.11.2021 10:37

Panove a damy, znate nekoho, kdo je jeste ve veci korony optimista? Jako opravud optimista ze veri ze zase bude "dobre"? Ja ne, znam pesimisty, prehlizece, popirace, ale zarytyho optimistu v tomhle ne.

Ne, dobře už bylo.

26.11.2021 10:42
Terven

XXX.XXX.110.191

I když jsem očkovaná, mám pocit, že jestli se u nás fakt prosadí očkování povinně, bude to jaksi bod zlomu. Pro mě tedy bude. Třeba se pletu a třeba bod zlomu už dávno nastal nebo nastane jinak a nikdo si toho nevšimne, ale tak nějak se mi to hrozně nelíbí.

Možná už ten bod zlomu dávno nastal, nevím...taky nejsem nadšená ze směřování lidstva jaksi obecně.
Ale zrovna to povinné očkování by mě nerozhodilo až tolik. Já jsem na omezení svobod dost citlivá, ale myslím si, že jistá pravidla musí platit i v demokratické společnosti. Řekla bych, že v západních zemích s delší historií demokracie to chápou snáz a nemají s tím zdaleka takovej problém, jako my.
Většinu lidí nerozhodí povinné očkování dětí, povinná vzteklina u psů (ačkoliv se v čr už dávno nevyskytuje), akceptujou zákazy kouření na různých místech, akceptujou různý byrokratický omezení, zákazy, příkazy...a povinná vakcína proto covidu je najednou šílený omezení svobod.
Já si spíš myslím, že je blbě tvrdit, že vakcína je nepovinná a přitom těm neočkovaným tak ztížit život, že je to vlastně k očkování donutí. Nařídit povinný očkování by mi přišlo férovější.

26.11.2021 10:48

A tak to já zase optimista jsem, akorát jsem myslela, že to bude trvat kratší dobu.....a spíš mám strach, že až se jednoho krásného dne naučíme žít s covidem, tak může přijít jiná pandemie, energetická chudoba a celkově že se EU řítí někam do zadele.

26.11.2021 10:52
Terven

XXX.XXX.110.191

Ještě k tomu povinnýmu očkování - teď jsem četla jeden trefnej komentář, že v ČR máme 9 povinných očkování a zavedením desátýho se v žádnou totalitu neproměníme.
Totalita je o něčem jiným.

26.11.2021 10:58

Terven napsal(a):
Ještě k tomu povinnýmu očkování - teď jsem četla jeden trefnej komentář, že v ČR máme 9 povinných očkování a zavedením desátýho se v žádnou totalitu neproměníme.

Naprosto souhlasím s poslední větou a s tím, že než současné vynucované "dobrovolné" očkování, bylo by férovější zavést ho pro dospělé povinně a převzít zodpovědnost za NÚ.

26.11.2021 10:58
Terven

XXX.XXX.110.191

A tak to já zase optimista jsem, akorát jsem myslela, že to bude trvat kratší dobu.....a spíš mám strach, že až se jednoho krásného dne naučíme žít s covidem, tak může přijít jiná pandemie, energetická chudoba a celkově že se EU řítí někam do zadele.

Nejenom EU

26.11.2021 11:00
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak nějaká ta chřipka by mně ani nevadila, to se dá zvládnout i doma. Horší by právě byly nějaký ty neurologický příznaky, tam se toho bojím hodně.

O těch jsem u nikoho neslyšela. Po covidu jo, ale po očkování ne. I po to covidu to bylo u těch, kteří takové problémy měli už předtím.

26.11.2021 11:01

Terven napsal(a):
Možná už ten bod zlomu dávno nastal, nevím...taky nejsem nadšená ze směřování lidstva jaksi obecně.
Ale zrovna to povinné očkování by mě nerozhodilo až tolik. Já jsem na omezení svobod dost citlivá, ale myslím si, že jistá pravidla musí platit i v demokratické společnosti. Řekla bych, že v západních zemích s delší historií demokracie to chápou snáz a nemají s tím zdaleka takovej problém, jako my.
Většinu lidí nerozhodí povinné očkování dětí, povinná vzteklina u psů (ačkoliv se v čr už dávno nevyskytuje), akceptujou zákazy kouření na různých místech, akceptujou různý byrokratický omezení, zákazy, příkazy...a povinná vakcína proto covidu je najednou šílený omezení svobod.
Já si spíš myslím, že je blbě tvrdit, že vakcína je nepovinná a přitom těm neočkovaným tak ztížit život, že je to vlastně k očkování donutí. Nařídit povinný očkování by mi přišlo férovější.

Ale na západě jsou taky demonstrace a popírači, jen se o tom tolik nepíše. A jinak mně teda přijde, že lidi u nás porušují, co se dá, protože se to nevymáhá. Hlavně na silnicích třeba.
A nevíte někdo, jak nakonec donutili ty ortodoxní Židy v Izraeli k očkování?

26.11.2021 11:03

lesnížínka napsal(a):
O těch jsem u nikoho neslyšela. Po covidu jo, ale po očkování ne. I po to covidu to bylo u těch, kteří takové problémy měli už předtím.

Tak já jo, třeba ochrnutí části obličeje, částečná slepota, třes končetin. A nemám to od JPP, ale od svojí odborné lékařky. Přesto jsem se rozhodla to risknout. Děcka ani jedno tyto příznaky neměli, tak věřím, že se vyhnou i mně.

26.11.2021 11:03

assil napsal(a):

No, bude veselé, jak se k tomu vyjádří ÚVN, jakože se u nich nakazil, chudinka?
Obávám se, že jsou to jen plány v plánech jiných plánů prezidenta a hradní klaky.

Prezident byl pozitivně testován, oficiálně jednou, nemá žádné příznaky, tak jaképak onemocnění?

Neštve vás nikoho, že je 2 měsíce po volbách, a vláda v demisi, která by už dávno měla do práce přijít s krabicí, do které si vyklidí své pracovní stoly, stále úřaduje?

26.11.2021 11:04

Terven napsal(a):

Tohle je neco jinyho, povinne ockovat experimentalni vakcinou ktera se schvalila jen proto, aby vsechno uplne nekleklo? Ja ocokovanej jsem, nedavno druha davka. Po prvni nic, po druhy zvysena teplota na cca 38,5-39 a bolest hlavy jeden a pul dne. Unava nevim, to je spis z toho ze to jde do pr d ele nez by to slo nekam jinam.

26.11.2021 11:04

Naprosto souhlasím s poslední větou a s tím, že než současné vynucované "dobrovolné" očkování, bylo by férovější zavést ho pro dospělé povinně a převzít zodpovědnost za NÚ.

Ono se to časem stane.

26.11.2021 11:05

Taky myslím, férovější by to určitě bylo.

26.11.2021 11:06

Tohle je neco jinyho, povinne ockovat experimentalni vakcinou ktera se schvalila jen proto, aby vsechno uplne nekleklo? Ja ocokovanej jsem, nedavno druha davka. Po prvni nic, po druhy zvysena teplota na cca 38,5-39 a bolest hlavy jeden a pul dne. Unava nevim, to je spis z toho ze to jde do pr d ele nez by to slo nekam jinam.

Mastňáčku, v pohodě, to dáte, aspoň jste na chvíli přestal myslet na vlky

26.11.2021 11:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Ale na západě jsou taky demonstrace a popírači, jen se o tom tolik nepíše. A jinak mně teda přijde, že lidi u nás porušují, co se dá, protože se to nevymáhá. Hlavně na silnicích třeba.
A nevíte někdo, jak nakonec donutili ty ortodoxní Židy v Izraeli k očkování?

Ale jasně, že jsou. Extrémistický skupiny jsou všude na světě. Myslela jsem většinovou populaci - prostě v západních zemích se lidi ochotněji přizpůsobují a dodržují pravidla. U nás je zvykem reptat a stavět se na odpor - možná je to tím, že totalita tu skončila poměrně nedávno a lidi jsou citlivý na jakýkoliv omezení. Anebo je to prostě povaha národa.

26.11.2021 11:09

Neštve vás nikoho, že je 2 měsíce po volbách, a vláda v demisi, která by už dávno měla do práce přijít s krabicí, do které si vyklidí své pracovní stoly, stále úřaduje?

Jo, to si říkám každej den. Nejdřív se říkalo, že nová vláda bude cca od 8. listopadu, pak někdy v prosinci. Všude v médiích psali o tom, jak si rozdělí ministerstva a furt nic. Tak si říkám, jestli si to ty dvě vlády, ta ještě současná a ta budoucí, nějak nedomluvily.

26.11.2021 11:10

Terven napsal(a):

Mně prostě nepřijde OK vynucovat očkování, který stejně nezabrání nakažení, onemocnění a šíření nemoci. A současná tragikomedie s utlačováním neočkovaných mi přijde úplně stejně za hranou.

A to, že na západě něco "taky mají" a "lépe chápou" nepovažuju za měřítko normálu, jako spíš nenormálu a společnosti kráčející úplně do háje.

26.11.2021 11:10
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak já jo, třeba ochrnutí části obličeje, částečná slepota, třes končetin. A nemám to od JPP, ale od svojí odborné lékařky. Přesto jsem se rozhodla to risknout. Děcka ani jedno tyto příznaky neměli, tak věřím, že se vyhnou i mně.

Jak už psala žínka, s daleko větší pravděpodobností vám tohle způsobí covid a mimochodem, možnost neurologických vedlejších účinků je úplně u každého očkování a u většiny medikamentů. Jen se to tolik nemedializuje.

26.11.2021 11:11

Terven napsal(a):
Ale jasně, že jsou. Extrémistický skupiny jsou všude na světě. Myslela jsem většinovou populaci - prostě v západních zemích se lidi ochotněji přizpůsobují a dodržují pravidla. U nás je zvykem reptat a stavět se na odpor - možná je to tím, že totalita tu skončila poměrně nedávno a lidi jsou citlivý na jakýkoliv omezení. Anebo je to prostě povaha národa.

Jakože když v rámci práva na shromažďování vyjdete na demonstraci vyjádřit svůj nesouhlas s vládou zaváděnými opatřeními, tak už jste extrémista?
Víte, jak to vypadalo v Římě, Bruselu, Paříži? Všude samí extrémisti dle vás, ale v reálu spíše ne.....máte internet, stačí jen kliknout na tamní zpravodajství, ne jen na ta naše....

26.11.2021 11:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ochrnutí části obličeje vysvětlili už na začátku - dělalo to těm, co mají estetické výplně obličeje. Nějaká reakce materiálu.

26.11.2021 11:17

Terven napsal(a):

Nevím, jestli je to povahou národa, snad je to opravdu tou totalitou a lidi jsou právě proto na zákazy a nařízení citlivější. I když, kdo ji opravdu zažil? Mně bylo v 89 skoro 22 (doufám, že zase blbě nepočítám ), většina lidí, kteří dnes remcají proti totalitě, ji vůbec neznají, nezažili ji. Buď o ní mají svoje představy, nebo jsou ovlivněni postojem rodičů a prarodičů. Na druhou stranu je možná dobře, že jen remcají, protože mít tady to, co třeba mají ve Francii při demonstracích a protestech, bych fakt nechtěla.

26.11.2021 11:19
Terven

XXX.XXX.110.191

Mně prostě nepřijde OK vynucovat očkování, který stejně nezabrání nakažení, onemocnění a šíření nemoci. A současná tragikomedie s utlačováním neočkovaných mi přijde úplně stejně za hranou.

A to, že na západě něco "taky mají" a "lépe chápou" nepovažuju za měřítko normálu, jako spíš nenormálu a společnosti kráčející úplně do háje.

Já si teda myslím, že šíření nemoci zabrání. Nakažení a onemocnění nezabrání, ale to šíření se proočkováním výrazně omezí a o to jde. Očkovanej člověk má menší nálož, vylučuje menší množství viru a kratší dobu. Polopaticky řečeno - když vám v nosohltanu vegetí nějakej ten neduživej kovídek, určitě jste pro okolí míň nebezpečná než když kašlete, pšikáte a je vám zle.
Mně přijdou na palici některý opatření, politikům nevěřím, ale věřím doktorům, zejména pokud je znám osobně a vím, že v tom rozhodně nejsou nijak finančně zainteresovaní. A ti tvrdí, že očkování má smysl.

26.11.2021 12:03
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Terven napsal(a):
Vy jste na ty dezinformace fakt extrémně chytlavá

No jsem.
Kecaj, vím.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tady-chce-nekdo-ovladat-druhe-Profesor-Beran-a-narizovani-ockovani-684662
Hned letím na ČT.

26.11.2021 12:30

Obávám se, že jsou to jen plány v plánech jiných plánů prezidenta a hradní klaky.

Prezident byl pozitivně testován, oficiálně jednou, nemá žádné příznaky, tak jaképak onemocnění?

A z čeho tu novou poskládají, když se jim jeden po druhém skládá?
K čemu potřebujeme pustit ke korytu zloděje, mafii, režiséry privatizace a největších tunelů v historii Československa a kdo ví, jestli ne světa.
Jasně, tady je důvod protahování jiný, ale z pohledu nás spodních deseti milonů?
On Fiala a spol. něco s covidem zázračného udělá?
Začal tím, že zmrazil platy obyčejným lidem, vyrobil zbytečná ministerstva a jejich platy samozřejmě nezmrazil.
Co dál? Nechci vědět.
A celý bordel kolem energetiky se náhodně odehrál kolem stejného data, to mě jen tak napadlo okrajově a už se mi i vrací oběd, takže patlat se v tom nebudu.
A prezident... tak my žádného hlavně nemáme... a oni mají článek v Ústavě, který ho může obejít, takže vo co tady de?

26.11.2021 12:49

"prostě v západních zemích se lidi ochotněji přizpůsobují a dodržují pravidla."

terven, moc nevím, jak jsi na toto přišla
syn žije dlouhodobě v zahraničí, v různých zemích a při návštěvách doma jen valil oči na disciplinovanost zdejšího obyvatelstva
tu mi posílal fotky z nějakého superhyper, plný obchod, žádné roušky, žádné rozestupy a všichni v pohodě (v době povinného nošení atd.)
povinné očkování Francie = okamžitě pouliční protesty a demonstrace, a že je tam umí dělat (mu nabízeli připojištění vozidla proti požáru, jako zapálení)

Neregistrovaný uživatel

26.11.2021 12:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Povinny ockovani experimentem u kteryho se furt neví co udělá za 5 nebo 10 let???? Jako fakt? Si děláte pr del ne? A idealne všech včetně dětí ne? Jedině přes mojí mrtvolu.

26.11.2021 13:05
Terven

XXX.XXX.110.191

"prostě v západních zemích se lidi ochotněji přizpůsobují a dodržují pravidla."

terven, moc nevím, jak jsi na toto přišla
syn žije dlouhodobě v zahraničí, v různých zemích a při návštěvách doma jen valil oči na disciplinovanost zdejšího obyvatelstva
tu mi posílal fotky z nějakého superhyper, plný obchod, žádné roušky, žádné rozestupy a všichni v pohodě (v době povinného nošení atd.)
povinné očkování Francie = okamžitě pouliční protesty a demonstrace, a že je tam umí dělat (mu nabízeli připojištění vozidla proti požáru, jako zapálení)

Asi jak kde...já mám zas info a ne ojedinělý a vlastně i zkušenost, že tam, kde Češi remcají a hledají, jak by to či ono očůrali, cizinci se naprosto samozřejmě a disciplinovaně přizpůsobí.
Ale samozřejmě, neplatí to paušálně, už vidím, jak mi sem teď všichni začnou hrnout opačný zkušenosti

26.11.2021 13:23
assil

XXX.XXX.121.3

lesnížínka napsal(a):

Není pravda, já bez předchozích problémů měla po druhý dávce následky 2 měsíce a vím o jednom dalším člověku, který taky, i když jiný. A většina lidí v mém okolí, rodina a práce, měla minimálně ty jednodenní horečky, většina po Pfizeru. Bagatelizování těch vedlejších účinků fakt není dobrá cesta.

26.11.2021 13:38

assil napsal(a):
Není pravda, já bez předchozích problémů měla po druhý dávce následky 2 měsíce a vím o jednom dalším člověku, který taky, i když jiný. A většina lidí v mém okolí, rodina a práce, měla minimálně ty jednodenní horečky, většina po Pfizeru. Bagatelizování těch vedlejších účinků fakt není dobrá cesta.

V mém okolí zas nikdo nic. Maximálně bolela ruka, nebo trochu únava a lehce zvýšená teplota. Taky většina Pfizer, 1x Moderna.

26.11.2021 13:48
Terven

XXX.XXX.110.191

rapotacka11 napsal(a):
No jsem.
Kecaj, vím.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tady-chce-nekdo-ovladat-druhe-Profesor-Beran-a-narizovani-ockovani-684662
Hned letím na ČT.

Jak poznáte, že to, co píšou Parlamentní listy nebo Aeronet, je pravda?
Ony ty informace vypadají na pohled logicky, všechno to do sebe zapadá a je to přesně to, co by člověk rád slyšel. Takže pro jisté typy lidí chytlavé a ani se nedivím...bohužel jsou to většinou manipulativní texty s argumentačními klamy.

26.11.2021 13:57
assil

XXX.XXX.121.3

V mém okolí zas nikdo nic. Maximálně bolela ruka, nebo trochu únava a lehce zvýšená teplota. Taky většina Pfizer, 1x Moderna.

No o tom právě mluvím, každý má zkušenosti jiný a bagatelizovat špatný zkušenosti těch jiných jenom proto, že já tu zkušenost nemám, je fakt cesta do pekel a i tohle odrazuje lidi od očkování, že po těch halasných kecech o odškodněních za následky, co byly na začátku, se teď akorát těm lidem dostává nálepky lhářů.

26.11.2021 14:04
Terven

XXX.XXX.110.191

assil napsal(a):

Neřekla bych, že je někdo bagatelizuje, určitě jsou, jako u každé vakcíny. Spíš si myslím, že není dobrá cesta vyvolávat zdání, že je jich jako hub po dešti.
Bolest ruky, chřipkové příznaky, únavu apod. nepovažuju za závažné vedlejší účinky. I když teda, většina očkovaných v mým okolí, a nebylo jich málo, měla fakt jen tu bolest ruky.

26.11.2021 14:08

assil napsal(a):
No o tom právě mluvím, každý má zkušenosti jiný a bagatelizovat špatný zkušenosti těch jiných jenom proto, že já tu zkušenost nemám, je fakt cesta do pekel a i tohle odrazuje lidi od očkování, že po těch halasných kecech o odškodněních za následky, co byly na začátku, se teď akorát těm lidem dostává nálepky lhářů.

Já nic nebagatelizuju, jen jsem podala hlášení.
Každá vakcína má nějaké % nežádoucích účinků, jde o to, jak jsou závažné a časté.

26.11.2021 14:20

Terven napsal(a):
Jak poznáte, že to, co píšou Parlamentní listy nebo Aeronet, je pravda?
Ony ty informace vypadají na pohled logicky, všechno to do sebe zapadá a je to přesně to, co by člověk rád slyšel. Takže pro jisté typy lidí chytlavé a ani se nedivím...bohužel jsou to většinou manipulativní texty s argumentačními klamy.

Ale to, co tam říká profesor Beran, uvádějí i jiná média, akorát ty rozhovory jsou obsáhlejší. Pochopitelně ČT a idnes to uvádět nebudou, protože se jim to nehodí do krámu. Kdo určuje to, co je manipulace a co ne? Už několikrát se potvrdilo, že ČT lže, i dokonce zde velice vyzdvihovaní Manipulátoři v čele s Cemperem. Argumentuje se vždy tím, že správný pohled na to má ten odborník, který v dané oblasti pracuje. Ne zubař, ne kardiolog, ne anesteziolog. A proč teda ne i epidemiolog, který tomu podle mě asi nejlíp rozumí? Proč jo šéf ČLK, ministr zdravotnictví, který vystudoval práva, nebo biolog?

26.11.2021 14:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Ale to, co tam říká profesor Beran, uvádějí i jiná média, akorát ty rozhovory jsou obsáhlejší. Pochopitelně ČT a idnes to uvádět nebudou, protože se jim to nehodí do krámu. Kdo určuje to, co je manipulace a co ne? Už několikrát se potvrdilo, že ČT lže, i dokonce zde velice vyzdvihovaní Manipulátoři v čele s Cemperem. Argumentuje se vždy tím, že správný pohled na to má ten odborník, který v dané oblasti pracuje. Ne zubař, ne kardiolog, ne anesteziolog. A proč teda ne i epidemiolog, který tomu podle mě asi nejlíp rozumí? Proč jo šéf ČLK, ministr zdravotnictví, který vystudoval práva, nebo biolog?

Lež se samozřejmě může objevit v jakémkoliv médiu.

Kdo určuje to, co je manipulace a co ne?

To by asi ideálně neměl nikdo určovat, lidi by měli mít schopnost kritického myšlení a nebrat "co je psáno, je dáno".
Lidi se nejvíc brání, pokud se někdo snaží zpochybnit to, čemu by rádi věřili nebo to, čemu věří už dlouhou dobu.
Bohužel, pokud někdo uvádí jenom ověřená fakta bez vlastních domněnek, dohadů a manipulativních technik, jeho projev je většinou nezajímavý a často i nepopulární.
Mně se šéf ČLK taky moc nelíbí, ale netvrdím proto, že očkování je k ničemu.

26.11.2021 14:57
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

- ale netvrdím proto, že očkování je k ničemu.

Ach bože,
já taky ne.

Ale není očkování jako očkování.
Bylo by mi to fuk, ale máme malé děti
a jejich rodičům kritické myšlení chybí,
takže co jim média servírují, to baští.
Krom toho je zásadně ovlivňuje až tvaruje
Pha, kde tráví většinu času.
Nic s tím nenadělám,
upustím páru na Fauně.

Nevěřím všemu co čtu.
Nejsem ani Nostradamus a přesto si myslím,
že vím, kam to všechno směřuje.

26.11.2021 15:06
assil

XXX.XXX.121.3

Terven napsal(a):
Neřekla bych, že je někdo bagatelizuje, určitě jsou, jako u každé vakcíny. Spíš si myslím, že není dobrá cesta vyvolávat zdání, že je jich jako hub po dešti.
Bolest ruky, chřipkové příznaky, únavu apod. nepovažuju za závažné vedlejší účinky. I když teda, většina očkovaných v mým okolí, a nebylo jich málo, měla fakt jen tu bolest ruky.

Mluvím o dlouhodobých vedlejších účincích, ne o těch jednodenních horečkách a i ty dlouhodobé má docela dost lidí, neříkám, že jich je jak hub po dešti ale jsou v množství větším než malém a kdo to nezažil, má sklon to bagatelizovat, stejně jako tady. A myslím, že po žádné jiné vakcíně tyhle dlouhodobé účinky nejsou.

26.11.2021 15:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já nic nebagatelizuju, jen jsem podala hlášení.
Každá vakcína má nějaké % nežádoucích účinků, jde o to, jak jsou závažné a časté.

Nápodobně. Ptám se lidí, co byli očkovaní co a jak právě proto, že já nejsem. A krom bolesti ruky, jen naši sousedi (zajímavé, že oba manželé) po druhé dávce Pfizera jim bylo prý cituju: ,,zle jak sviňa" celý další den a prohlásili, že nikdy víc. Jedna rodina a zvláštní, že zase celá, i nepokrevní příbuzní, byli spolu v jeden den na očkování, nevím ale čím. 75letá babča, rodiče 55+ a mladí manželé kolem 30ky a všichni po očkování týden nemocní, prý jako slabý covid. Nevím, třeba nějaká vadná šarže? Původně jsem chtěla napsat, že třeba nějaká dispozice v rodině, ale nevěsta s nima nemá nic společného a dopadla stejně.

26.11.2021 15:31

Dala jsem vám like za to očkování. Určitě to zvládnete.

26.11.2021 15:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):

To by asi ideálně neměl nikdo určovat, lidi by měli mít schopnost kritického myšlení a nebrat "co je psáno, je dáno".
Lidi se nejvíc brání, pokud se někdo snaží zpochybnit to, čemu by rádi věřili nebo to, čemu věří už dlouhou dobu.
Bohužel, pokud někdo uvádí jenom ověřená fakta bez vlastních domněnek, dohadů a manipulativních technik, jeho projev je většinou nezajímavý a často i nepopulární.

Kritické myšlení...no první musím dostat nějaké informace, ano, abych si udělala svůj názor. Jenže třeba ohledně covidu je info ode zdi ke zdi a mění se co hodinu. Jak už bylo řečeno stokrát: nikdo nic neví. Jeden odborník řekne, tak, druhý ne - to v žádném případě. A nemyslím tím právníka, ale třeby ty virology, epidemiology, lékaře v oboru.

26.11.2021 15:38

Vůbec ne. Ono se totiž nic moc nezmění, a změny budou spíš kosmetické. A až nastanou zásadnější, tak budou bolestné, a vrhnou nás do doby před osmi - deseti lety.

26.11.2021 15:42
Varaxi

XXX.XXX.129.250

assil napsal(a):

V mém okolí nikdo nic nebo banality - s jednou výjimkou: paní, která má pocit, že je po očkování hloupá. Některé věci jí nedochází nebo dochází mnohem později, práci (myšleno mentální), kterou dělala den, teď dělá tři dny. Potřebuje častěji odpočívat, hůř se soustředí. Někdy nerozumí psanému nebo řečenému. A před očkováním to neměla.
Byla na první dávce v létě, na další už nešla a nepůjde. A nedivím se.
Doktory si oběhala, prý je zdravá.

26.11.2021 16:02

Terven napsal(a):

Ale to přece profesor Beran netvrdí a netvrdím to ani já, jinak bych se na to očkování rozhodla nejít.

26.11.2021 16:37
fikovnice

XXX.XXX.132.203

co proč dělají?

já nejsem žádný odmítač, jen přemýšlivý člověk se státní zkouškou z imunologie i epizootologie a prostě jsem došla k názoru, že pro mě osobně nemá vakcinace smysl, protože nepatřím do rizikové skupiny a pro společnost moje vakcinace taky nemá smysl, když nebrání infekci ani přenosu.

stačí?

"Bodlinko", smím se zeptat, co budete dělat, pokud to nařídí povinně?
Já se cítím poněkud v koncích...
Zkontaktovala jsem snad už všechny mé známé lékaře - povětšinou přednosty klinik, univ. prof. či docenty, ale i PL. Všem jsem sdělila všechny mé choroby (ostatně většina je zná). A unisono všichni mi cejch o KI odmítli vypsat - prý by to neobhájili. To už nesmrdí, to přímo nechutně páchne!!! A ano, vím, že je situace vážná, ale opravdu věřím, že jsem chráněná prodělanou infekcí (navíc tak těžkou), vakcinace nebrání tomu, abych někoho nenakazila já, mám i obavy z nějaké prudší reakce...zkrátka pro mě konkrétně příliš mnoho negativ! A teď babo raď! Tedy ne Vy... Ale máte nějaký nápad, kdyby to nařídili povinně všem...pokud to už tedy neudělali. Opět nestíhám ani číst zprávy.

26.11.2021 16:39
fikovnice

XXX.XXX.132.203

lesnížínka napsal(a):
Nápodobně. Ptám se lidí, co byli očkovaní co a jak právě proto, že já nejsem. A krom bolesti ruky, jen naši sousedi (zajímavé, že oba manželé) po druhé dávce Pfizera jim bylo prý cituju: ,,zle jak sviňa" celý další den a prohlásili, že nikdy víc. Jedna rodina a zvláštní, že zase celá, i nepokrevní příbuzní, byli spolu v jeden den na očkování, nevím ale čím. 75letá babča, rodiče 55+ a mladí manželé kolem 30ky a všichni po očkování týden nemocní, prý jako slabý covid. Nevím, třeba nějaká vadná šarže? Původně jsem chtěla napsat, že třeba nějaká dispozice v rodině, ale nevěsta s nima nemá nic společného a dopadla stejně.

Rady, jsme stejný ročník...chtějí to nařídit všem 50+ povinně...

26.11.2021 16:40
fikovnice

XXX.XXX.132.203

rapotacka11 napsal(a):
- ale netvrdím proto, že očkování je k ničemu.

Ach bože,
já taky ne.

Ale není očkování jako očkování.
Bylo by mi to fuk, ale máme malé děti
a jejich rodičům kritické myšlení chybí,
takže co jim média servírují, to baští.
Krom toho je zásadně ovlivňuje až tvaruje
Pha, kde tráví většinu času.
Nic s tím nenadělám,
upustím páru na Fauně.

Nevěřím všemu co čtu.
Nejsem ani Nostradamus a přesto si myslím,
že vím, kam to všechno směřuje.

"Rapotačko", zdravím Vás a kam to směřuje, asi víme všichni! A protože jsem momentálně v ráži, chce se mi fakt narovinu napsat, že to vše směřuje rovnou do pr....!

26.11.2021 16:44
fikovnice

XXX.XXX.132.203

assil napsal(a):

Prosím, specifikovala byste jaké konkrétní problémy jste měla...? "Repta" mě možná zase označí za paranoidní , ale já si moc neumím představit odpadnout třeba jen více než na dva dny... Ono to ve finále se stejně musí nějak udělat, nikdo není nepostradatelný, ale co by dělali třeba čtvernožci, to fakt nevím...

26.11.2021 16:47
fikovnice

XXX.XXX.132.203

26.11.2021 16:48
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Btw, "Keriton", Vy jste očkovaná? Pokud ano, jakou vakcínou, smím-li se zeptat?

26.11.2021 16:53
fikovnice

XXX.XXX.132.203

lesnížínka napsal(a):

To neplatí bezvýhradně. Mám sice milión nemocí...ale některé postcovid příznaky jsem tedy nikdy neměla. Především to šílené vypadávání vlasů, které trvalo asi dva měsíce (ono mj. existuje autoimunitní alopecie!) a pak ta instabilita - motám se jak motovidlo nebo opilec s pěti promilema! Jasně, mám páteř v háji, ale tam jde o bolesti. Teď po COVIDu mám k těm bolestem ještě i závratě...i proto chodím většinou s trekingovými holemi. Teda někdy jen s jednou, když nesu třeba kabelu, což pak vypadá poněkud zajímavě...

26.11.2021 16:58
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Jenže kde na to vezmou finance??? Dovedeš si představit třeba jen jedno- či dvoudenní PN??? A už jsem psala, že při čtyřicítkách horečkách se člověk dobatolí tak maximálně na WC... Jasně, takovouto reakci nemají zdaleka všichni, ale myslím, že by to i bylo zneužíváno... Ale tu teplotu má nicméně velké množství lidí, a já bych tedy poté, co jsem v minulosti chodila přednášet i s horečkami, tuto blbost už neopakovala...

26.11.2021 17:00
fikovnice

XXX.XXX.132.203

GAELLE napsal(a):
Už se těšíte?
Hongkongské případy infikované variantou B.1.529. Půl roku od očkování, obrovská virová nálož, druhý se nakazil od prvního pouhým závanem vzduchu z pokoje do pokoje přes hotelovou chodbu.

Cože??? To je zas co za variantu? Ztrácím se v tom! Psali na iDNESu o jihoafrické ný variantě, že už je v ČR... Toto je zas další mutace? Já ta čísla nestuduju, stejně mi přišlo nejlogičtější, když se používaly termíny britská, jihoafrická, brazilská,...mutace!

26.11.2021 17:02

fikovnice napsal(a):
Btw, "Keriton", Vy jste očkovaná? Pokud ano, jakou vakcínou, smím-li se zeptat?

Jsem, pifzerem nebo jak se to jmenuje.

26.11.2021 17:03
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Copak indikované testy (lékařem, hygienou) nejsou propláceny ze zdravotního pojištění? Žila jsem v domnění, že pro (neočkované, resp. očkované - 3.+ test měsíčně) samoplátce jsou pouze preventivní testy (prokázání “bezinfekčnosti”).

Jsou propláceny. Je to cca 14 dní, co jsem si nechala PL napsat žádanku - bylo to a je to u mě nějaké hnusné nachlazení či co. Pořád se mě to nechce pustit! Ale samozřejmě jsem neplatila nic...

26.11.2021 17:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Cože??? To je zas co za variantu? Ztrácím se v tom! Psali na iDNESu o jihoafrické ný variantě, že už je v ČR... Toto je zas další mutace? Já ta čísla nestuduju, stejně mi přišlo nejlogičtější, když se používaly termíny britská, jihoafrická, brazilská,...mutace!

Ne, to je ta jihoafrická, jen prvního nakaženého odchytnuli v Honkongu..

26.11.2021 17:10
fikovnice

XXX.XXX.132.203

co proč dělají?

stačí?

Edit: Také se nepočítám mezi odmítače či antivaxery. Nechci se nechat očkovat já, důvody jsem napsala. Pokud povinné očkování, tak fakt pro seniory. Ale je věk 50 let seniorský věk??? Mně se to tedy tak nejeví!

26.11.2021 17:11
fikovnice

XXX.XXX.132.203

lesnížínka napsal(a):
Ne, to je ta jihoafrická, jen prvního nakaženého odchytnuli v Honkongu..

Aha, díky za osvětlení!

26.11.2021 17:12
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Jsem, pifzerem nebo jak se to jmenuje.

Pfizer, ale Pifzer zní tedy rozhodně lépe!

26.11.2021 17:15
fikovnice

XXX.XXX.132.203

fikovnice napsal(a):

Mmch. jedna z nejbohatších farma firem. Až se stydím, že jsem v divokých devadesátkách přijímala pozvání na jejich party - bylo to něco tak honosného, že jsem to nikdy předtím ani potom už asi nezažila. Ale nešlo tedy jen o Pfizer, mám teď na mysli různé farma firmy. Trochu jim to zkrouhli, ale i tak se tam točí obrovské peníze, neskutečné!
A reprezentanta může dělat klidně člověk bez VŠ vzdělání. Kdybych na to měla povahu a žaludek, tak tam jsem a budu mít asi tak 5 - 10 násobek svého platu. Což je hodně tristní!

26.11.2021 17:16

fikovnice napsal(a):

Přátelé říkají rovnou "Pilsner"

26.11.2021 17:18
fikovnice

XXX.XXX.132.203

lesnížínka napsal(a):

Myslím, že to není výjimka. O tzv. malém COVIDu mluvila řada mých přátel, tj. ve věku kolem cca 40 - 50 let. Především popisovali fakt vysoké horečky i tu hroznou bolest hlavy.

26.11.2021 17:18
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Jo, tak to je taky dobré.
Cervesia Pifzer alias Pilsner...

26.11.2021 17:28

fikovnice napsal(a):
"Bodlinko", smím se zeptat, co budete dělat, pokud to nařídí povinně?
Já se cítím poněkud v koncích...
Zkontaktovala jsem snad už všechny mé známé lékaře - povětšinou přednosty klinik, univ. prof. či docenty, ale i PL. Všem jsem sdělila všechny mé choroby (ostatně většina je zná). A unisono všichni mi cejch o KI odmítli vypsat - prý by to neobhájili. To už nesmrdí, to přímo nechutně páchne!!! A ano, vím, že je situace vážná, ale opravdu věřím, že jsem chráněná prodělanou infekcí (navíc tak těžkou), vakcinace nebrání tomu, abych někoho nenakazila já, mám i obavy z nějaké prudší reakce...zkrátka pro mě konkrétně příliš mnoho negativ! A teď babo raď! Tedy ne Vy... Ale máte nějaký nápad, kdyby to nařídili povinně všem...pokud to už tedy neudělali. Opět nestíhám ani číst zprávy.

Ha

povinně to nebude, to dokonce i ofiko sdělovací prostředky nenápadně psaly, co by to muselo všechno splňovat

a jedna z podmínek je funkčnost, tzn. ta vakcína by opravdu musela bránit přenosu, aby mohla být použita k ochraně veřejného zdraví

26.11.2021 17:35

Tak v tom případě už máme v Česko proočkované!😁

26.11.2021 17:36
fikovnice

XXX.XXX.132.203

Ještě mám takový dotaz - viz příloha. Ať si rozkliknu jakýkoli den stran počtu nakažených, tak vedou neočkovaní. OK. Ale pak je tam výrazný nepoměr mezi počtem lidí, kteří absolvovali druhou dávku očkování - řádově jich bývá několik/mnoho tisíc, oproti těm, co mají jen jednu dávku - těch bývá kolem několika stovek. Máte pro to nějaké vysvětlení?

26.11.2021 17:46

" těch bývá kolem několika stovek. Máte pro to nějaké vysvětlení?"

pokud je nekdo ockovany, tak 2 davkama.

26.11.2021 17:46

fikovnice napsal(a):
Ještě mám takový dotaz - viz příloha. Ať si rozkliknu jakýkoli den stran počtu nakažených, tak vedou neočkovaní. OK. Ale pak je tam výrazný nepoměr mezi počtem lidí, kteří absolvovali druhou dávku očkování - řádově jich bývá několik/mnoho tisíc, oproti těm, co mají jen jednu dávku - těch bývá kolem několika stovek. Máte pro to nějaké vysvětlení?

myslím si, že rozočkovaných lidí je prostě málo, jsou to jen ti chudáci, co jim ruply nervy po podzimním utahování šroubů.

26.11.2021 17:48

fikovnice napsal(a):
Jenže kde na to vezmou finance??? Dovedeš si představit třeba jen jedno- či dvoudenní PN??? A už jsem psala, že při čtyřicítkách horečkách se člověk dobatolí tak maximálně na WC... Jasně, takovouto reakci nemají zdaleka všichni, ale myslím, že by to i bylo zneužíváno... Ale tu teplotu má nicméně velké množství lidí, a já bych tedy poté, co jsem v minulosti chodila přednášet i s horečkami, tuto blbost už neopakovala...

Jako že by vám kompenzovat stát ušlý zisk nebo mzdu, kdybyste v důsledku očkování proti covidu měla dva dny neschopenku? To se přece nedělá po žádném očkování. Nějaké kompenzace by měly být jen v případě trvalého postižení způsobeného očkováním.

26.11.2021 17:52

fikovnice napsal(a):

Je to tím, že rozočkovaných je procentuálně mnohem méně než očkovaných.

26.11.2021 17:53

Jako že by vám kompenzovat stát ušlý zisk nebo mzdu, kdybyste v důsledku očkování proti covidu měla dva dny neschopenku? To se přece nedělá po žádném očkování. Nějaké kompenzace by měly být jen v případě trvalého postižení způsobeného očkováním.

Taky se dá objednat na očkování na pátek a případně to vyležet přes víkend.

26.11.2021 17:55

fikovnice napsal(a):
Jo, tak to je taky dobré.
Cervesia Pifzer alias Pilsner...

Máš tam ode mě tu slíbenou SZ😉

26.11.2021 18:02
šavlozubka

XXX.XXX.49.64

Taky se dá objednat na očkování na pátek a případně to vyležet přes víkend.

To jsem udělala. Ne kvůli práci, ale aby se mohl muž postarat o kluka, kdyby mě to nějak odrovnalo. Byla jsem tehdy v třetím trimestru, tak jsem čekala, že ta reakce bude třeba horší. Ale nakonec jen bolest ruky asi jako po pigáru na tetanovku, bolest hlavy a po druhý dávce mírně zvýšená teplota lehce přes 37.

26.11.2021 18:07

myslím si, že rozočkovaných lidí je prostě málo, jsou to jen ti chudáci, co jim ruply nervy po podzimním utahování šroubů.

proč chudáci? ...a ti co se nenaočkovali a jsou v nemocnici jsou co? borci?

26.11.2021 18:12

No jo, ale co když člověk opravdu není práce schopen? Na PN nemá i tak nárok?
Tak nezbývá, než fakt ten pátek.

Ach jo, mě to všechno tak se.e.

26.11.2021 18:20

No jo, ale co když člověk opravdu není práce schopen? Na PN nemá i tak nárok?
Tak nezbývá, než fakt ten pátek.

Ach jo, mě to všechno tak se.e.

Pokud vám bude fakt špatně, tak proč byste nemohla mít neschopenku? To přece nikdo neříká. Ale nějaká kompenzace nad rámec běžné náhrady mzdy za nemoc není nutná.

26.11.2021 18:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Hlavně ty počty neočkovaných nakažených strašně zkreslují ty děti. Neočkované.

26.11.2021 18:28

Pokud vám bude fakt špatně, tak proč byste nemohla mít neschopenku? To přece nikdo neříká. Ale nějaká kompenzace nad rámec běžné náhrady mzdy za nemoc není nutná.

Tak to jsem asi špatně pochopila, já myslela běžnou náhradu mzdy samozřejmě.

26.11.2021 18:36

Sarah, pokud mate obavy, zadny patek.
Potrebujete doktorku - aspon na na telefonu

26.11.2021 19:13

Ústav zdravotnických informací a statistiky odmítl poskytnout člence senátu denní data od vypuknutí epidemie loni v březnu po současnost o testech, nově nakažených, hospitalizovaných a pacientech na JIP s rozdělením podle věku, indikace, očkování a prodělání nemoci.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/uzis-odmitl-dat-senatorce-covidova-data-dobra-zadost-poskytneme-je-haji-se-dusek-40379292?fbclid=IwAR2GEkSAWUd4yPoYG1RmBvf7yaUC3EYaPBH7EYDCi9nkJQh2exFkdz4IIxk#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=XJWS1AzONLd-202111261349&dop_id=40379292

26.11.2021 19:50

Tomu se říká imunizace a antigenní mozaika! Aneb jak nemít alergické dítě.

26.11.2021 20:01

Tak v tom případě už máme v Česko proočkované!😁

Přesně jako v tom vtipu, který koloval v loňském lockdownu - kdyby otevřeli hospody a nalili vakcínu do piva, tak za 2 dny je proočkovaný celý národ.

26.11.2021 20:06
lupus4

XXX.XXX.205.61

Přesně jako v tom vtipu, který koloval v loňském lockdownu - kdyby otevřeli hospody a nalili vakcínu do piva, tak za 2 dny je proočkovaný celý národ.

a následně pro brňáky : ... těm, co pijou Starobrno, může bejt úplně fuk, co je v ňákej vakcíně ....

26.11.2021 21:15

Andrýsek3 napsal(a):

Vy toho naděláte. Fena to dělá taky tak - skoro :-))

26.11.2021 21:17

ale si myslím, že kdyby mu opadnul na zem, klidně bych mu ho olíznula, vyplivnula a dudlík dala zpátky.
Tak toto humus největší! Olizovat dudlík z chodníku a vrátit ho dítěti....brrrr. Proto dudlík jen kojenec, batole už bez dudlíku.

(jsem pozadu, nebyla jsem doma )

Neregistrovaný uživatel

26.11.2021 21:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

ale si myslím, že kdyby mu opadnul na zem, klidně bych mu ho olíznula, vyplivnula a dudlík dala zpátky.
Tak toto humus největší! Olizovat dudlík z chodníku a vrátit ho dítěti....brrrr. Proto dudlík jen kojenec, batole už bez dudlíku.

Člověk do sebe cpe horší hnusy jak to co se chytne na dudl na chodníku....

26.11.2021 21:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jo, jo pozadu Co pořád máte s těma chodníkama? Copak s děckem se chodí jen po chodníkách? U nás se např. chodí hlavně po cestách kolem vody. Je tam stín a ticho a nejezdí tam auta, ani kola.

26.11.2021 21:36

Nařídit povinný očkování by mi přišlo férovější.

Mně přijde hlavně nefér, nařídit povinné určitým skupinám podle povolání.
Zdrav. sestry povinně, podavačky né? Blbost. Hasiči povinně, autobusáci ne?

26.11.2021 21:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak nevím, ale zrovna doktoři a sestry, pracující jen s nemocnýma lidma mi přijde naprosto logické, že by měli být všichni očkovaní povinně. Nemuseli by si teď stěžovat na to, že jsou nemocní a je jich málo, byli by menší hrozbou pro své pacienty...nebo ne? Tak je to zřejmě celé k ho.nu

26.11.2021 21:43

Ale na západě jsou taky demonstrace a popírači, jen se o tom tolik nepíše

V Rotterdamu na ně vzali vodní děla a snad i střelbu do vzduchu, gumové projektily......
To u nás nikdo neudělá ( zaplaťpánbůh)

26.11.2021 21:45
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Tak nevím, ale zrovna doktoři a sestry, pracující jen s nemocnýma lidma mi přijde naprosto logické, že by měli být všichni očkovaní povinně. Nemuseli by si teď stěžovat na to, že jsou nemocní a je jich málo, byli by menší hrozbou pro své pacienty...nebo ne? Tak je to zřejmě celé k ho.nu

No..ač to zatím povinně nemají, tak mezi zdravotníky je neočkovaných naprosté minimum.

26.11.2021 21:47

Nebyly v Německu volby dřív než u nás? A neúřaduje tam pořád Merklová ?
Zemana tam nemají, ale možná od něj opisují.
A nebo to není nikde tak jednoduché jako v Praktické dívce :-))

26.11.2021 21:56

Ale na západě jsou taky demonstrace a popírači, jen se o tom tolik nepíše

V Rotterdamu na ně vzali vodní děla a snad i střelbu do vzduchu, gumové projektily......
To u nás nikdo neudělá ( zaplaťpánbůh)

No, kdoví, podle někoho je to možná špatně. 😉

možná je to tím, že totalita tu skončila poměrně nedávno a lidi jsou citlivý na jakýkoliv omezení.

A nebo je to tím, že Češi měli stát, který pokládali za svůj moc krátkou dobu. Rakousko-Uhersko za svůj stát nepovažovali, pro 1. republiku si Masaryk přál 50 klidných let - dostali jsme 20. Po válce 3, možná 5-7 ? Než se rozeběhla 50. léta. Trochu jsme zadoufali v "šedesátkách".....a zas ho.....Ted je to sice 30, ale máme republiky jen 1/2. Češi prostě nepovažují stát za svůj a podle toho se k němu chovají.
Ale možná je to úplně jinak.

Varaxi

XXX.XXX.129.250

proč chudáci? ...a ti co se nenaočkovali a jsou v nemocnici jsou co? borci?

Jestli to není myšleno jinak.
Ono nechat se naočkovat jen a pouze proto, abych mohla jít do kina, je skutečně nesmysl a podstoupí to jen idioti neschopní domyslet následky, tj. chudáci. Jaký bude další krok - pod vlivem společnosti půjdou prodat ledvinu, aby měli na iPod? Nechat se snadno zmanipulovat nebo donutit k něčemu, co nechci podstoupit, není pozitivum.
Ti, kteří se dali očkovat proto, aby přispěli svému vlastnímu zdraví, naprosto a bezvýhradně respektuji. Stejně jako ty, kteří se ze stejných důvodů rozhodli neočkovat.

26.11.2021 21:58

Do restaurace taky můžete jen očkovaná nebo s testem a nevíte nic o tom, jak je na tom personál. Takže jo, je to nefér.

26.11.2021 22:00

možná je to tím, že totalita tu skončila poměrně nedávno a lidi jsou citlivý na jakýkoliv omezení.

A nebo je to tím, že Češi měli stát, který pokládali za svůj moc krátkou dobu. Rakousko-Uhersko za svůj stát nepovažovali, pro 1. republiku si Masaryk přál 50 klidných let - dostali jsme 20. Po válce 3, možná 5-7 ? Než se rozeběhla 50. léta. Trochu jsme zadoufali v "šedesátkách".....a zas ho.....Ted je to sice 30, ale máme republiky jen 1/2. Češi prostě nepovažují stát za svůj a podle toho se k němu chovají.
Ale možná je to úplně jinak.

Jo, o tom píšu v tom samým příspěvku, že je to možná úplně jinak.

Neregistrovaný uživatel

26.11.2021 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Dnesla jsem mluvila s kamaradkou
Driv makala v duchodaku, pak pomahala na covidariu. Skafandry, masky atd. Chytili to drov nebo pozdeji všichni, at ockovani, ci neockovani. Nekdo horsi prubeh nekdo lepsi.
Jinak ji se povedlo dopracovat se k tomu ze ji doktor napsal ze nemuze byt ockovana. Ma dost důvodu proc ne a rozmazavat je tu nechci. Jen reknu zr i fikovnice ma duvody mensi jak ona. I tak to byl x měsíční boj.
Fikovnice.jestli chces vedet podrobnosti pisni mi sz a ja ti vyzjistim detaily jak a co a jak postupovat.

26.11.2021 22:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Do restaurace taky můžete jen očkovaná nebo s testem a nevíte nic o tom, jak je na tom personál. Takže jo, je to nefér.

Tak ono je rozdíl jít si sednout dobrovolně do restaurace a podstoupit to riziko, že vás nakazí personál a nebo v těžkém stavu s náhlou příhodou břišní vás rychlík dopraví do nemocnice, kde se o vás bude starat neočkovaná sestra. Tam jaksi nemáte na výběr. A do nemocnice člověk už jede, aby byl v bezpečí, aby mu pomohli. Teda pokud to zrovna někdo nemá jako koníček

Přidejte reakci

Přidat smajlík