Uživatel s deaktivovaným účtem

Takže už vím jednu část čiči - jedno či je zdrobnělina, používají to v Srbsku, Bulharsku, pozor, Rumun. mají Mici, též jídlo a označuje "malý".
Druhou část furt nevím, husa je stále na zahradě a přibyl kos.
Člověk hledá číču a najde takovýhle poklad
https://is.muni.cz/th/s46k1/Diplomova_prace.pdf
ohař je tam dokonce zvlášť mimo hesla pes
napsal(a):
Takže už vím jednu část čiči - jedno či je zdrobnělina, používají to v Srbsku, Bulharsku, pozor, Rumun. mají Mici, též jídlo a označuje "malý".
Druhou část furt nevím, husa je stále na zahradě a přibyl kos.
No nejlepší vysvětlení, co jsem našla, je Protože "ty potvoro kočičí" je příliš dlouhé
K tomu ruskému psychopatovi: už po Krymu jsem říkala, že ho mají zlikvidovat. Vím, nebylo by to jednoduché, ale věřím, že by se to nakonec nějak povedlo...měli na to hodně let, no nakonec se na to vysr..., nechali mu v klidu Krym, ve smyslu,,co tě nepálí nehas" a tady máme výsledek. Dopadne to stejně s celou Ukrajinou? Pravděpodobně ano. To by se musela celá EU chytit za nos a z ,,nějakých sankcí" na pár lidí, uzavřít Rusům cestu z Ruska. Všichni deportovaní zpět do Ruska a nevytáhnete odtud rypáky a ani šroubek od vás nekoupíme. Jenže to by jsme zase museli ukrojit ze svého pohodlí, na to jsme tady moc rozmlsaní. A běženci z Afriky, na které se tu pohlíží nehezky, mírně řečeno. Aby bylo jasno, nadšená taky nejsem, vítač nejsem, ale rozlišuju mezi těma, co utíkají před válkou a těma, co jen chtějí ,,bez práce koláče" Jen tak uvažuju, aby nenazrála doba, kdy se ten proud otočí a ještě nám všem bude i Afrika dobrá...jako nové místo k žití

Doufala jsem, že Putin bude hodně "chrastit zbraněmi", ale že k napadení Ukrajiny nedjde.
Ono co si budem....světový mír a teď nepočítám nějakou lokální válku, ale světovou, drží dle mého v ruce Rusko a Amerika....všechny ostatní jsou spíš figurky a hraje se na to, kdo s kým "kamarádí".....a kdo bude ochoten fyzicky tomu svému kamarádu pomoci.
S ukrajinou mi přijde...samozřejmě, že jen to, co člověk ví z médií, že už před tím se to začalo nějak moc hrotit....žádné "vedeme intenzivní diplomatické vyjednávání", ale z obou stran hrozby...když neuděláte to a když uděláte to, tak....
Musím říct, že hodně lituju lidi na Ukrajině...člověk si to ani neumí představit, tady řeším, co koupím Ginušce za maso, aby to ta huba mlsná jedla a oni tam....
Myslím, že teď když to začalo, tak se to bude táhnout dlouho....třeba válka v Čečensku mi přišla nekonečná a když vzpomenu, co se dělo v Jugoslávii??...Chudáci lidi na Ukrajině.
Jinak mě to absolutně nepřekvapuje, už několik let si říkám, že už je nějak dlouho klid, že už něco musí přijít, protože lidstvo je už takové.....no a pak už mi přijde, že to jelo ve vlnách...uprchlíci, pandemie a pěkně to završíme válkou na evropském území. Prostě už jsme se tady měli všichni moc dlouho, moc dobře a nic není na věky věkův.

Prosím za všechny Ukrajince, držte Ukrajině palce, mám tam rodinu, kamarády, známé a nevím, jestli si dokážete představit tu bezmoc, kdy se na všechno musíte dívat jen v televizi a nevíte dne ani hodiny, kdy Vám zavolají, ze zrovna Vaši blízcí neunikli náletu

napsal(a):
Prosím za všechny Ukrajince, držte Ukrajině palce, mám tam rodinu, kamarády, známé a nevím, jestli si dokážete představit tu bezmoc, kdy se na všechno musíte dívat jen v televizi a nevíte dne ani hodiny, kdy Vám zavolají, ze zrovna Vaši blízcí neunikli náletu
Držím. Máte pravdu, nedokážu si to představit. A bojím se, kam až to dojde.

napsal(a):
Držím. Máte pravdu, nedokážu si to představit. A bojím se, kam až to dojde.
Díky, takovou bezmoc jsme já osobně nikdy nezažila, v 68 jsem byla ještě dítě, takže jsem to tehdy tak nevnimala, ale dnes, je to strašné.
Toho se bojí celý svět.
Teď jsem se dívala chvíli na TV a nemám slov, EU, která plánuje mega změny Greendeal atd., se za celý 3 měsíce, co je krize s Ukrajinou, zřejmě nedokázala ani připravit ve smyslu Plán na to co bude, když... takže vedou jen kecy v kleci. NATO ticho po pěšině.
Pehe prý na twitru, že čínské lodě plují k Taiwanu a že to vypadá, že se nám kámoši domluvili.
Jestli jako fakt, očekávala bych, že se brzo přidá i třetí kámoš Erdogan a ukousne si z Balkánu.

assil
napsal(a):
Teď jsem se dívala chvíli na TV a nemám slov, EU, která plánuje mega změny Greendeal atd., se za celý 3 měsíce, co je krize s Ukrajinou, zřejmě nedokázala ani připravit ve smyslu Plán na to co bude, když... takže vedou jen kecy v kleci. NATO ticho po pěšině.
Pehe prý na twitru, že čínské lodě plují k Taiwanu a že to vypadá, že se nám kámoši domluvili.
Jestli jako fakt, očekávala bych, že se brzo přidá i třetí kámoš Erdogan a ukousne si z Balkánu.
Nestrašte...
Já vůbec nevěřím, že proti Rusku - Putinovi - něco zmůžou jakékoliv sankce. Tam je rozhodnuto, je plán, a ten uskuteční přes sankce, přes mrtvoly, přes nesouhlas zbytku světa.
napsal(a):
Díky, takovou bezmoc jsme já osobně nikdy nezažila, v 68 jsem byla ještě dítě, takže jsem to tehdy tak nevnimala, ale dnes, je to strašné.
Toho se bojí celý svět.
Právě, že nebojí a pořád se bojím, aby v tom nenechali Ukrajinu máchat samotnou, aby se svět jen nedíval, na koho přijde řada potom. Vzpomenula jsem si na vás hned, ale přiznám se, že jsem si nebyla jistá, jestli Ukrajina nebo Rusko. Ne, myslím, že tu bezmoc si nedovede představit nikdo, nikdo, kdo takovou bezmoc nezažil. Je mi to líto držte se
assil
napsal(a):
Taiwan...to říkal muž už ráno, že to přijde...

napsal(a):
držte se
V souvislosti s tím, co tu psala Rájka..zalévala jsem kytky a dumala...o Rusech. O lidech. Copak ruské matky jen tak v klidu odkývají, že jim děti budou zase umírat ve válce, v další nesmyslné a pro ně naprosto zbytečné? Jen pro Putinův chorý mozek? Jsou to Korejci s vymytými mozky? Proč už s tou kreaturou nezkoncujou?

napsal(a):
Tím, že jsem tu psala, že to nesleduju a nezajímají mě vysoké hry politiků, jsem nemyslela, že mě nezajímají osudy civilistů, pokud dojde k válce. Myslím na vaše známé a pokud by se jim podařilo odtud utéct, můžu nabídnout pomoc a azyl. Už několik pejskařů psalo na FB, že utíkají z oblasti, takže bude potřeba, aby se měli kam uchýlit.

napsal(a):
To je hrozná situace!!!....myslím na Vás 🌷 držte se!!! Ne, neumím si to představit být ve Vaší situaci, to musí být velmi, velmi náročné....

napsal(a):
Tím, že jsem tu psala, že to nesleduju a nezajímají mě vysoké hry politiků, jsem nemyslela, že mě nezajímají osudy civilistů, pokud dojde k válce. Myslím na vaše známé a pokud by se jim podařilo odtud utéct, můžu nabídnout pomoc a azyl. Už několik pejskařů psalo na FB, že utíkají z oblasti, takže bude potřeba, aby se měli kam uchýlit.
Jste úžasná Sarah 🌷🌞

napsal(a):
Jste úžasná Sarah 🌷🌞
Nejsem, je to normální reakce a přijde mi s prominutím hloupé tady nadávat na Rusko a na Putina, když to ničemu nepomůže. Mám skoro prázdnej barák, jsem v něm jen já sama a moji 4 psi.

Mno, na množiče a týrače zvířat taky nadáváme, byť to ničemu nepomůže. Nadáváme, protože s tím hluboce nesouhlasíme. Tohle není jiné.

napsal(a):
Mno, na množiče a týrače zvířat taky nadáváme, byť to ničemu nepomůže. Nadáváme, protože s tím hluboce nesouhlasíme. Tohle není jiné.
Já jsem to myslela trochu jinak. Ale asi nemá smysl to rozmazávat.

napsal(a):
Já jsem to myslela trochu jinak. Ale asi nemá smysl to rozmazávat.
Pokud jsi to myslela tak, že místo nadávání uděláš něco konkrétního, co pomůže aspoň někomu, pak ano, to beru.
Ale jde i obojí naráz
lesnížínka
napsal(a):
V souvislosti s tím, co tu psala Rájka..zalévala jsem kytky a dumala...o Rusech. O lidech. Copak ruské matky jen tak v klidu odkývají, že jim děti budou zase umírat ve válce, v další nesmyslné a pro ně naprosto zbytečné? Jen pro Putinův chorý mozek? Jsou to Korejci s vymytými mozky? Proč už s tou kreaturou nezkoncujou?
No myslím, že ruských matek se nikdo neptá a pak taky skoro všichni, co v Rusku pobývali, se shodují, že ano, že souhlasí a jsou na to všichni ještě pyšní. это русская душа
napsal(a):
Držím palce a myslím, že každý soudný člověk musí držet palce Ukrajině.

Nechám si to tady, aktuální: https://www.youtube.com/watch?v=rpPNvICjagc
Proč by si Putin nedělal, co chce, když může. Bych v tom neviděla nic dalšího. Není problém Putin, je problém naprostá bezzubost západu. Evropani se klepou strachy, aby jim Rusko nevyplo plyn a američany vede senilní dědek.
No a dovedete si představit, že byste chtěli současný třeba dvacetiletý chlapečky mamánky odvést na frontu, aby bojovali za nějaký úkáčka?
Včerejší arogance vůči situaci od několika uživatelů včetně proneseného: "Ukrajina je mi fakt fuk" , nebo "tak dlouho dráždili.." byla špatně už včera! Konflikt začal už před několika měsíci, který byl mnohými hrdě omlouvám ..Však on nezaútočí, on jen cvičí, oni provokují....A pak že já jsem naivní. Dnes už přitvrdim ve SVÉM názoru (aby zas někdo neříkal, že někoho nálepkuju), kdokoliv omlouvá nebo zavírá oči před tím, co se dnes děje na Ukrajině není blázen, ale nepřítel.

assil
napsal(a):
No nejlepší vysvětlení, co jsem našla, je Protože "ty potvoro kočičí" je příliš dlouhé
to je pravda, já volám
DEBILE!

lesnížínka
napsal(a):
odkývají.
to jen zápaďáci jsou na to moc fajnovky a proto taky z globálního hlediska prohrávají a tahle civilizace skončí v propadliští dějin.

lesnížínka
napsal(a):
Právě, že nebojí a pořád se bojím, aby v tom nenechali Ukrajinu máchat samotnou, aby se svět jen nedíval, na koho přijde řada potom. Vzpomenula jsem si na vás hned, ale přiznám se, že jsem si nebyla jistá, jestli Ukrajina nebo Rusko. Ne, myslím, že tu bezmoc si nedovede představit nikdo, nikdo, kdo takovou bezmoc nezažil. Je mi to líto držte se
nenechají, pošlou vlajky, letáčky s nápisem "jsme s vámi", možná nasvítí eifellovku a nezapomeňte si na fb dát na profilové foto nový rámeček
nebo si myslíte, že to bude jinak?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.21
assil
napsal(a):
No myslím, že ruských matek se nikdo neptá a pak taky skoro všichni, co v Rusku pobývali, se shodují, že ano, že souhlasí a jsou na to všichni ještě pyšní. это русская душа
Hmmm a od nas z firmy zatim ani jeden ukrajinec se nehrne zpatky branit svoji vlast.... Zajimavy.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hmmm a od nas z firmy zatim ani jeden ukrajinec se nehrne zpatky branit svoji vlast.... Zajimavy.
A proč by chodil? Vždyť přece stačí nadávat tady a na FB, jaký je Putin haj.l, případně si na profilovky dávat vlaječky. A co dělá Západ a NATO? Dnes jsem se na zprávy koukla a teda nic jsem nenašla.
A ty moje předchozí příspěvky byly především o tom, že je to vysoká hra. Můžu s tím souhlasit nebo nesouhlasit, můžu se vztekat a stejně to bude jedno.

napsal(a):
A proč by chodil? Vždyť přece stačí nadávat tady a na FB, jaký je Putin haj.l, případně si na profilovky dávat vlaječky. A co dělá Západ a NATO? Dnes jsem se na zprávy koukla a teda nic jsem nenašla.
A ty moje předchozí příspěvky byly především o tom, že je to vysoká hra. Můžu s tím souhlasit nebo nesouhlasit, můžu se vztekat a stejně to bude jedno.
Vždyť přece stačí nadávat tady a na FB, jaký je Putin haj.l,
jako my tady, že?
Odsuzujete, nejen vy, ale i leithian, a nevíte, co Ukrajinci, co jsou zde, udělají. Třeba půjdou bránit vlast sami od sebe, třeba dostanou povolávací rozkaz, třeba nepůjdou... Asi jim nemohlo vypadnout nářadí z ruky a nazdar...
Uvidíme.
A co dělá Západ a NATO?
Mně osobně by strašně moc zajímalo, co byste si představovali, že měli „Západ a NATO“ udělat. Měli po zabrání Krymu na Ukrajinu poslat preventivně vojáky? Už vidím, jak by rusofilové řvali, že Západ provokuje a USA chtějí rozpoutat válku v Evropě.
Domnívám se, že nikdo soudný prostě nepočítal s tím, že je Putin takový šílený hazardér. Nebo přesněji řečeno, že je Putinovi jedno, že jednou bude v dějinách jako ten, kdo rozpoutal válku v Evropě. (A ona to válka je, netvařme se, že ne.) Hlavně že mu jeho Rusové zatleskají. Putin je psychopat, který narušil rovnováhu sil - to on bojkotoval diplomatická řešení - a on je viník. A přesto se pořád najdou magoři, pro které za současnou situaci můžou Američani.
Jak píše Bodlinka, naše civilizace je odsouzena k zániku, protože jsme slušní a měkcí.
Je jedno, jestli s tím co se děje budu souhlasit nebo ne? Tak s tímhle tvrzením teda hluboce nesouhlasím. Vyjádřit nesouhlas s takovým jednáním je prvním krokem k tomu něco změnit, přispěje k milionu dalších hlasů lidu. Kdyby si to řekl každý? Mě to nezajímá, Ukrajina je mi jedno? Každý z nás? Každý z politiků a leadrů? Tak to by bylo sakra špatně. Máme štěstí, že ten náš nesouhlas můžeme ještě beztrestně vyjádřit a je mi jedno, jestli na FB, doma v obýváku nebo na demonstraci. Kdyby každému bylo jedno co se děje nebo si to nechal pro sebe v takovém 89? Kdyby svět i zpočátku jen slovy neodsoudil Hitlera? Každý by zavřel oči a řekl mě to nezajímá? V takove společnosti bych žít nechtěla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.21
napsal(a):
jako my tady, že?
Odsuzujete, nejen vy, ale i leithian, a nevíte, co Ukrajinci, co jsou zde, udělají. Třeba půjdou bránit vlast sami od sebe, třeba dostanou povolávací rozkaz, třeba nepůjdou... Asi jim nemohlo vypadnout nářadí z ruky a nazdar...
Uvidíme.
Ale mohlo. Jedna tam ma rodinu tam kde se bojuje. Ta ze dne na den ma free takze jde to velice snadno. Jen zbytek se tam proste nehrne. Kdyby chteli muzou hned.

napsal(a):
jako my tady, že?
Uvidíme.
Já odsuzuju? A kde odsuzuju?

Dasvo
napsal(a):
A co dělá Západ a NATO?
Mně osobně by strašně moc zajímalo, co byste si představovali, že měli „Západ a NATO“ udělat. Měli po zabrání Krymu na Ukrajinu poslat preventivně vojáky? Už vidím, jak by rusofilové řvali, že Západ provokuje a USA chtějí rozpoutat válku v Evropě.
Domnívám se, že nikdo soudný prostě nepočítal s tím, že je Putin takový šílený hazardér. Nebo přesněji řečeno, že je Putinovi jedno, že jednou bude v dějinách jako ten, kdo rozpoutal válku v Evropě. (A ona to válka je, netvařme se, že ne.) Hlavně že mu jeho Rusové zatleskají. Putin je psychopat, který narušil rovnováhu sil - to on bojkotoval diplomatická řešení - a on je viník. A přesto se pořád najdou magoři, pro které za současnou situaci můžou Američani.
Jak píše Bodlinka, naše civilizace je odsouzena k zániku, protože jsme slušní a měkcí.
Já jsem tady nepsala, co by měl dělat Západ a NATO. To psali jiní, že oni přece zasáhnou. A nejsem žádnej rusofil, o provokacích USA a Západu jsem nic nepsala, pokud vím.
Taky jsem nepočítala s tím, že to dojde tak daleko.

napsal(a):
nenechají, pošlou vlajky, letáčky s nápisem "jsme s vámi", možná nasvítí eifellovku a nezapomeňte si na fb dát na profilové foto nový rámeček
nebo si myslíte, že to bude jinak?
Bylo by tak hezké, kdyby již byli na tajňačku na cestě "tuleni" či mariňáci, aby toho, co ho to napadlo, našli, vytřepali z díry a buď eliminovali nebo dotáhli do Haagu
Jen takové snění za bílého dne, no
neverend

XXX.XXX.213.247
To Vám to fakt nebylo jasné už pár let zpátky co se to děje na Ukrajině? Jsem Vám říkal mockrát, že válka v Evropě je na spadnutí. Bohužel také vím, že spojenecké armády nejsou ve stavu vést válku se silou jakou má Rusko. Papír snese všechno,ale realita je jinde. To vše Putin ví a také ví,že sankce jsou v podstatě vyčerpány. Bůh s Ukrajinou,ale už teď prohrála a to z důvodu že selhala jednání jak NATO, tak především Ukrajiny. Včas si neuvědomili čeho jsou součástí a o co ve skutečnosti jde. Holt tento útok na Rusko nevyšel a Putin dál nepůjde. Tak hloupý není a vlastně již nebude důvod. Pamatujte že vysoká politika je špína a hnus na devátou.😐 Mocenské zájmy zvlášť.

napsal(a):
Já odsuzuju? A kde odsuzuju?
Cituji z vašeho příspěvku, na který jsem reagovala:
A proč by chodil? Vždyť přece stačí nadávat tady a na FB, jaký je Putin haj.l, případně si na profilovky dávat vlaječky.
neverend
napsal(a):
To Vám to fakt nebylo jasné už pár let zpátky co se to děje na Ukrajině? Jsem Vám říkal mockrát, že válka v Evropě je na spadnutí. Bohužel také vím, že spojenecké armády nejsou ve stavu vést válku se silou jakou má Rusko. Papír snese všechno,ale realita je jinde. To vše Putin ví a také ví,že sankce jsou v podstatě vyčerpány. Bůh s Ukrajinou,ale už teď prohrála a to z důvodu že selhala jednání jak NATO, tak především Ukrajiny. Včas si neuvědomili čeho jsou součástí a o co ve skutečnosti jde. Holt tento útok na Rusko nevyšel a Putin dál nepůjde. Tak hloupý není a vlastně již nebude důvod. Pamatujte že vysoká politika je špína a hnus na devátou.😐 Mocenské zájmy zvlášť.
Tak sankce, snad ještě ten swift by šel? Ale se obávám, že na to ani EU nebude mít koule.

Andrýsek3
napsal(a):
Je jedno, jestli s tím co se děje budu souhlasit nebo ne? Tak s tímhle tvrzením teda hluboce nesouhlasím. Vyjádřit nesouhlas s takovým jednáním je prvním krokem k tomu něco změnit, přispěje k milionu dalších hlasů lidu. Kdyby si to řekl každý? Mě to nezajímá, Ukrajina je mi jedno? Každý z nás? Každý z politiků a leadrů? Tak to by bylo sakra špatně. Máme štěstí, že ten náš nesouhlas můžeme ještě beztrestně vyjádřit a je mi jedno, jestli na FB, doma v obýváku nebo na demonstraci. Kdyby každému bylo jedno co se děje nebo si to nechal pro sebe v takovém 89? Kdyby svět i zpočátku jen slovy neodsoudil Hitlera? Každý by zavřel oči a řekl mě to nezajímá? V takove společnosti bych žít nechtěla.
Souhlasit nemusíte, však vás nikdo nenutí. Ale respektovat jiný názor byste mohla, když jiní respektují ten váš.
Ano, myslím si, že rozhodovat se bude jinde a my na tom nic nezměníme.
Já mám momentálně svých starostí dost a chtěla bych tímto poděkovat lidem, kteří mi nabídli finanční podporu. Moc si toho vážím a doufám, že využít ji nebudu muset. Děkuju. 🌹

napsal(a):
Cituji z vašeho příspěvku, na který jsem reagovala:
A proč by chodil? Vždyť přece stačí nadávat tady a na FB, jaký je Putin haj.l, případně si na profilovky dávat vlaječky.
To není odsouzení, to je konstatování, je to jejich volba.
Zajímavé, že i Rusové už si dávají vlaječky.

assil
napsal(a):
No a jinak jsem zvědavá, co se vynoří za konspirační teorie. Já už jednu vymyslela, kde figuruje dohoda EU, Rusko, Čína, tak uvidím, jestli s ní někdo taky přijde.
Jo, to už bylo zmíněno na více místech.

napsal(a):
Já na ukrajině nikoho blízkého nemám, ale jak to začalo, tak jsem si hned na vás vzpomněla.
Opravdu jsem do poslední chvíle doufala, že Putin na Ukrajinu nevlítne, že si jen poměřujou pindíky s USA a s NATO.....
Každá válka je hrozná a každou válku odnesou nejvíc "normální" lidi........
neverend
napsal(a):
Jaký útok na Rusko máte konkrétně na mysli?
napsal(a):
Já jsem tady nepsala, co by měl dělat Západ a NATO. To psali jiní, že oni přece zasáhnou. A nejsem žádnej rusofil, o provokacích USA a Západu jsem nic nepsala, pokud vím.
Taky jsem nepočítala s tím, že to dojde tak daleko.
Reagoval jsem na tento Váš příspěvek:
„...A proč by chodil? Vždyť přece stačí nadávat tady a na FB, jaký je Putin haj.l, případně si na profilovky dávat vlaječky. A co dělá Západ a NATO? Dnes jsem se na zprávy koukla a teda nic jsem nenašla...
Takže jsem se zeptal, co by ten Západ a NATO teda měly udělat. Podle mého názoru je ta otázka vcelku logická.
Za rusofila jsem Vás konkrétně neoznačil a provokace Vám do klávesnice nevkládám, nebuďte vztahovačná.

Děcka nehádejte se. Nadávejme na puťa puťa společně.
Co má dělat NATO... nic, však dělá, Polsko si řeklo o pomoc a má tam už déle asi 6 7 tisíc vojáků.
Dnes jsem objevila nové označení - kremlobot. To bude asi něco jako ten troll. Znala jsem jen kremrole. Ňam mňam nejvíc.

Dasvo
napsal(a):
Reagoval jsem na tento Váš příspěvek:
„...A proč by chodil? Vždyť přece stačí nadávat tady a na FB, jaký je Putin haj.l, případně si na profilovky dávat vlaječky. A co dělá Západ a NATO? Dnes jsem se na zprávy koukla a teda nic jsem nenašla...
Takže jsem se zeptal, co by ten Západ a NATO teda měly udělat. Podle mého názoru je ta otázka vcelku logická.
Za rusofila jsem Vás konkrétně neoznačil a provokace Vám do klávesnice nevkládám, nebuďte vztahovačná.
Já nevím, co by měl dělat, už jsem psala, že do politiky nevidím. Někdo tu zmiňoval, že Putina zlikvidovat. Ale nenapsal už, jak si to představuje. Možná tak, jako Usámu?
Za rusofila jste mě neoznačil, to jen upřesňuju já, aby nedošlo k mejlce.
neverend

XXX.XXX.213.247
Dasvo
napsal(a):
Jaký útok na Rusko máte konkrétně na mysli?
Mrkněte na Sputnik česká republika. 🙂 Jednostranné podmínky pro Rusko bez zohlednění jakýchkoli podmínek Ruska. Dozvíte se něco o jednostranně vypovězených dohodách ze strany NATO bez ohledu na protesty Ruska a mnoho dalších zajímavých věcí. 🙂 Jinak si nedovedu představit co by se dělo, kdyby třeba Putin přijel dělat revoluci např. v Mexicu.😄 Kolik jaderných hlavic by asi dopadlo na Kreml? 😄 Ale Rusko má být klidné, vždyť USA si na Ukrajině jen rozmístí systémy obrany( od kdy je Tomahawk obraný systém)? Ropa a další nerostné bohatství samozřejmě taky nejsou ani v nejmenším důvodem k znepokojení.🙂 Ach jo.

neverend
napsal(a):
Mrkněte na Sputnik česká republika. 🙂 Jednostranné podmínky pro Rusko bez zohlednění jakýchkoli podmínek Ruska. Dozvíte se něco o jednostranně vypovězených dohodách ze strany NATO bez ohledu na protesty Ruska a mnoho dalších zajímavých věcí. 🙂 Jinak si nedovedu představit co by se dělo, kdyby třeba Putin přijel dělat revoluci např. v Mexicu.😄 Kolik jaderných hlavic by asi dopadlo na Kreml? 😄 Ale Rusko má být klidné, vždyť USA si na Ukrajině jen rozmístí systémy obrany( od kdy je Tomahawk obraný systém)? Ropa a další nerostné bohatství samozřejmě taky nejsou ani v nejmenším důvodem k znepokojení.🙂 Ach jo.
A Vy se tady vydáváte za emerického veterána, to se nestydíte? :D :D

Já si myslim, že je to ksindl všecko, když dojde na lámání chleba, tak všichni jsou neviňátka a nikdo za nic nemůže a jen se ukazuje prstem...to já ne, to on si začal.
Vysoká politika je hnus fialovej a myslím, že do toho z nás obyčejnžch smrtelníků nikdo nevidí...ti šťastnější tučí. Otázkou je, jestli spíš není v tomto případě štěstí blahá nevědomost.
Nicméně myslím, že započetím války na Ukrajině, oficiálně skončila pandemie covidu.

Tak prej se zatýkají demonstranti in Rusko... a
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/green-deal-je-mrtev-shoduji-se-analytici-po-ruskem-utoku-na-ukrajinu-40388260
napsal(a):
Já si myslim, že je to ksindl všecko, když dojde na lámání chleba, tak všichni jsou neviňátka a nikdo za nic nemůže a jen se ukazuje prstem...to já ne, to on si začal.
Vysoká politika je hnus fialovej a myslím, že do toho z nás obyčejnžch smrtelníků nikdo nevidí...ti šťastnější tučí. Otázkou je, jestli spíš není v tomto případě štěstí blahá nevědomost.
Nicméně myslím, že započetím války na Ukrajině, oficiálně skončila pandemie covidu.
"Nicméně myslím, že započetím války na Ukrajině, oficiálně skončila pandemie covidu. "
Ano sardullah, je vidět, že covid asi způsobil málo neštěstí... tak musí vzniknout nové
Je to smutné, moc ....
Sarah,, zničit krtka" jsem řekla jako návrh já. Jestli jako Usámu? Tak úplně by to nešlo, ale ano, nějak podobně.
Asi bylo všem jasné, že pokud Rusi zaútočí(néé, nikdo si nemyslel, že zaútočí) bude to raketama. Proč se už dávno Ukrajina, nevyzbrojovala raketovou obranou? Od nás, od ostatních sousedů(aby to pro Putina nebylo rovnou od NATO) ??

lesnížínka
napsal(a):
Sarah,, zničit krtka" jsem řekla jako návrh já. Jestli jako Usámu? Tak úplně by to nešlo, ale ano, nějak podobně.
Asi bylo všem jasné, že pokud Rusi zaútočí(néé, nikdo si nemyslel, že zaútočí) bude to raketama. Proč se už dávno Ukrajina, nevyzbrojovala raketovou obranou? Od nás, od ostatních sousedů(aby to pro Putina nebylo rovnou od NATO) ??
Ale my jsme NATO... všichni členové tvoří NATO.

lesnížínka
napsal(a):
Ale notak, kdo není v NATO... A kdy dávno, loni, před 2014? Víte, jak chudá zem to je? Švagrova matka je lékařka, v tu dobu vydělávala 150 dolarů. Měsíčně. A to na tom byla ještě dobře. USA tam už chvíli posílá zbraně, hodně zbraní + instruktory na výcvik armády.
Sledujte údaj HDP https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/ukrajinska-armada-se-te-ruske-nemuze-rovnat-poctem-ani-vyzbroji-40388136
Nevím, jak si to představujete... jeden pošle raketu, druhý jich pošle 500 a je po Ukrajině. A po Slovensku a po nás.
A co to Bělorusko, to je taky dobrý magor.

lesnížínka
napsal(a):
Můj názor je, že kdyby Ukrajina začala s budováním nějaké protitaketové obrany, tak by to tam začalo už dřív.
Já si jsem si donedávna myslela, že si pěkně vegetíme v srdci EU a že hranice EU jsou chráněné a že tudíž jsme zde v relativním bezpečí. No a pak jsem zjistila, že hranice si bránit neumíme...nebráníme a že by mě nepřekvapilo, kdyby sem napochodoval kdokoliv, koho to napadne.
A než by se v Bruselu dohodlo, co s tím tedy budeme dělat a že s tím nesouhlasíme a tudíž vám nadále nebudeme dodávat lízátka a nekoupíme si od vás to, co nutně k životu nepotřebujeme, tak už bychom byli v zadeli......
Prostě jsem naprosto ztratila iluzi o obranyschopnosti Evropské unie.

napsal(a):
Můj názor je, že kdyby Ukrajina začala s budováním nějaké protitaketové obrany, tak by to tam začalo už dřív.
Já si jsem si donedávna myslela, že si pěkně vegetíme v srdci EU a že hranice EU jsou chráněné a že tudíž jsme zde v relativním bezpečí. No a pak jsem zjistila, že hranice si bránit neumíme...nebráníme a že by mě nepřekvapilo, kdyby sem napochodoval kdokoliv, koho to napadne.
A než by se v Bruselu dohodlo, co s tím tedy budeme dělat a že s tím nesouhlasíme a tudíž vám nadále nebudeme dodávat lízátka a nekoupíme si od vás to, co nutně k životu nepotřebujeme, tak už bychom byli v zadeli......
Prostě jsem naprosto ztratila iluzi o obranyschopnosti Evropské unie.
Evropská unie je ale hospodářská unie. Měla by být. To, co se z ní stalo, že diktuje členským státům nesmysly, to je jiná věc. Na obranu je NATO.
Aha, tak tím jsme si potvrdili, že je lepší nedělat nic a nedráždit Vladimíra, aby náhodou nepřišel až sem? Ale on, když v té jeho vadné kebuli tento nápad uzraje, přijde. Nemyslela jsem, že si to měla platit Ukrajina probůh. Každý ví, že je to chudá zem(netuše vlastně proč?) takže by ji s radostí vyzbrojilo NATO, stačí to přeci přeprodat přes pár zemí mimo NATO. I když vlastně, protiraketové systémy, co jsme si nemysleli, že nám kdy k čemu budou, možná nakonec budem potřebovat...
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
A Vy se tady vydáváte za emerického veterána, to se nestydíte? :D :D
U nás doma lidé taky protestují a proč bych nemohl já? 🙂 Už nejsem aktivně sloužící a válku odmítám. Za koho bojovat? Za Ukrajinskou svobodu? Myslíte za oligarchy ovládající celé oblasti i s obcemi? Nacionalistické pitomce co se nahrnuli k moci? Určitě ne.

neverend
napsal(a):
U nás doma lidé taky protestují a proč bych nemohl já? 🙂 Už nejsem aktivně sloužící a válku odmítám. Za koho bojovat? Za Ukrajinskou svobodu? Myslíte za oligarchy ovládající celé oblasti i s obcemi? Nacionalistické pitomce co se nahrnuli k moci? Určitě ne.
Nemůžu mluvit za megi, ale mě překvapilo, že věříte ruskému dezinformačnímu webu. Vy, který se tu prezentujete jako americký vojenský veterán... nevypadl jste tak trochu z role?
Dobrý den
Já bych to neviděl všechno tak černě.Za 14 dní si Putin udělá pořádek na Ukrajině, dva měsíce se budou všichni předhánět jaké sankce uvalit na RF aby je co nejvíce poškodily, včetně naší malé země.Sankce které pomohly RF k potravinové nezávislosti. Ale mám takový pocit ,že už je zase rozhodnuto, Velcí kluci si rozdělili hřiště a to asi takto.
Vzhledem k tomu že pan Putin několikrát jednal s presidenty USA, Francie, Velké Británie a Německa. Tak zřejmě to dopadlo tak, že si nechá Ukrajinu, nebo alespoň podstatnou část a uvolní trh s plynem v Evropě.
Takže celé toto divadlo ohledně Ukrajiny a podstatnou část dluhů USA vůči Číně zaplatí, hádejte kdo?
No přece Evropa která bude závislá na břidlicovém plynu z USA, který bude třiktát dražší než ten z RF.
Na demokracii zapomeňte jde o prachy, stejně jako v Sírii, Iráku a dalších zemích.
Je mě líto prostých lidí, kteří za nic nemůžou a chtějí jen v klidu žít.
Odpovědět
napsal(a):
Tak je to zkomolenina z jazyků tady okolo
https://cs.wiktionary.org/wiki/puta
https://plzen.rozhlas.cz/slova-stara-a-jeste-starsi-6718762
Mám pocit, že někde je to i nadávka.
Hmm a já myslela, co to nemáme za vynález :-) No a čiči vím úplně přesně - to je ukouslé z čevabčiči.
Co říkáte na to, co jsem teď vymyslela - čevapčiči je zdrobnělina od čevapi, srbského kebabu, takže je to 1) z koťátek 2) zdrobnělina použitá na vše, na co nenašli jiný výraz
3) původně plašící kočky jako Sízr dělá tsss na psy, ale dětem se to dobře říká, tak prostě tohle, no :-)
Puta je ve španělštině šlapka. :)
Otázka

XXX.XXX.230.195
Varaxi
napsal(a):
Uhodila jsem se, hráblo mi, přestala jsem se ovládat, zbláznila jsem se, spadla z jahody naznak a ztratila jsem kolečko a teď mám o kolečko míň. přeskočilo mi.
A příteli nabídli práci. Takovou, jakou tady v okolí nesežene. Takže tak.
Je to jen na pár let. Dva a půl roku, praví smlouva. Takže se zatnou zuby, vydrží se to (v bytě! Ve městě - 12 000 obyvatel! Bez zahrady! Co já si tam počnu?), tady ve vesnici se mezitím postaví domeček a pak půjdem zpátky sem. Příteli slíbili do budoucna nějakou práci, aby mohl dojíždět párkrát za měsíc, nebo si najde jinou práci tady.
Koupíme psa, založíme rodinu, budeme pěstovat rajčata a 46 stromů a keřů <dužistopka (nevím, co to je, ale chci to), muďoul (2 x, protože není samosprašný), hruškojeřáb, jeřáb oskeruše, kdouloň, kanadská višeň, moruše červená a černá, višeň plstnatá, mahonie, mirabelka, špendlík, durancie, ryngle renklóda, tři velmi rané třešně (nejsou samosprašné, tak aby se opylily, a velmi rané proto, aby nebyly červivé), ořešák, hrušeň, jabloň, mišpule, moruše bílá, myrobalán, šípková růže, klokoč, líska, dřišťál, lombardská líska, blíže neurčený počet keřů (aronie, bez, dřín, hlošina, muchovník, josta, celkem 10 ks), dužnoplodá růže, vinná réva do zimy, zimolezy (taky dva, taky cizosprašní), beztrnný angrešt, malinoostružina a šeřík, stojí to 7 376 Kč + doprava, kdyby to někoho zajímalo>, pořídíme slepice a husy, možná ty klokany, ovce, jednorožce a velociraptory a tak, no. Zkrátka normální vesnický domeček.
Takže naplánované to máme do detailů. :)
Schválně, že úvodní z kterého zahradnictví.

napsal(a):
Nemůžu mluvit za megi, ale mě překvapilo, že věříte ruskému dezinformačnímu webu. Vy, který se tu prezentujete jako americký vojenský veterán... nevypadl jste tak trochu z role?
Jo, je to prostě celý on

tak jsem se dočetla, že podle analytiků tohle pohřbívá zcela gryn dýl a že německo ruší chystaný zákaz spalovacích motorů.
ukrajinci, vaše oběť má smysl.

napsal(a):
tak jsem se dočetla, že podle analytiků tohle pohřbívá zcela gryn dýl a že německo ruší chystaný zákaz spalovacích motorů.
ukrajinci, vaše oběť má smysl.
To je přece jasné, copak jste někdy viděla elektrotank?

napsal(a):
Evropská unie je ale hospodářská unie. Měla by být. To, co se z ní stalo, že diktuje členským státům nesmysly, to je jiná věc. Na obranu je NATO.
Na obranu je NATO...na oranu...
A vnější hranici EU hlídá kdo??.....Z mého pohledu teda efektivně nikdo.
Ale v tom se nechci patlat, je to čistě můj subjektivní pocit,
neverend

XXX.XXX.213.247
lumace
napsal(a):
Dobrý den
Já bych to neviděl všechno tak černě.Za 14 dní si Putin udělá pořádek na Ukrajině, dva měsíce se budou všichni předhánět jaké sankce uvalit na RF aby je co nejvíce poškodily, včetně naší malé země.Sankce které pomohly RF k potravinové nezávislosti. Ale mám takový pocit ,že už je zase rozhodnuto, Velcí kluci si rozdělili hřiště a to asi takto.
Vzhledem k tomu že pan Putin několikrát jednal s presidenty USA, Francie, Velké Británie a Německa. Tak zřejmě to dopadlo tak, že si nechá Ukrajinu, nebo alespoň podstatnou část a uvolní trh s plynem v Evropě.
Takže celé toto divadlo ohledně Ukrajiny a podstatnou část dluhů USA vůči Číně zaplatí, hádejte kdo?
No přece Evropa která bude závislá na břidlicovém plynu z USA, který bude třiktát dražší než ten z RF.
Na demokracii zapomeňte jde o prachy, stejně jako v Sírii, Iráku a dalších zemích.
Odpovědět
Konečně to někomu "pálí".🙂 Nějaká lidská práva a podobné blbosti nikoho nikdy netrápili. Jistě že už se dohodli a teď jen ta "omáčka" jako aby veřejnost a tak.😄 Kolikrát se ten scénář ještě bude opakovat, než to některým lidem dojde? 😐

napsal(a):
Na obranu je NATO...na oranu...
A vnější hranici EU hlídá kdo??.....Z mého pohledu teda efektivně nikdo.
Ale v tom se nechci patlat, je to čistě můj subjektivní pocit,
No jakože všichni dohromady. Ale já a moje konzervy jsme si nikdy nemyslely, že jsme tu v bezpečí :-)
Zpráva o padlém grýn dýlu je podle mě nějaká divná, takhle náhle, jakýže plyn, to přece dávno věděli, nebo teda každý člověk při smyslech to věděl, že americký je 1) třikrát dražší 2) jeho zrození a doprava se zelenou nemá nic společného ...A najednou si to uvědomili v den útoku?
Doufám, že to rychle skončí, šílence pozavírají, popraví a někdo to vysvětlí, o co šlo, protože tohle je blbost, aby si najednou ve čtvrtek odpoledne vzpomněli, že grýn dýl je blbej.
A jo, bude to o tom, že akorát žvatlaj za velký prachy, efektivně nic, oni se musí nejdřív domluvit... a pak se mi smějte, že se ptám, kde skončily masky :-) ne, není to vtipný,
ale zní mi to celé jako nějaká bouda. Bohužel s mrtvými civilisty.

Podle tohoto seznamu Ukrajina není chudá země ! Jen zničená ! Jen rozkradená !
Předesílám, že nevím jak starý je tenhle výčet pořadí, třeba to někdo opraví.
Ukrajina zaujímá
1-místo v Evropě v prokázaných vytěžitelných zásobách uranových rud;
2-místo v Evropě a 10. místo na světě z hlediska zásob titanové rudy;
3-místo na světě z hlediska prozkoumaných zásob manganových rud (2,3 miliardy tun, neboli 12 % světových zásob);
4-největší zásoby železné rudy na světě (30 miliard tun);
5-místo v Evropě z hlediska zásob rtuťové rudy;
6-místo v Evropě (13. místo na světě) v zásobách břidlicového plynu (22 bilionů metrů krychlových)
7-na světě podle celkové hodnoty přírodních zdrojů;
8-místo na světě v zásobách uhlí (33,9 miliard tun)
Ukrajina je zemědělská země:
v Evropě z hlediska plochy orné půdy;
1-místo na světě ve vývozu slunečnice a slunečnicového oleje;
2-místo na světě v produkci ječmene a 4. 3-místo v exportu ječmene;
4-největší producent a 4. největší exportér kukuřice na světě;
5-největší producent brambor na světě;
6-místo na světě v produkci slepičích vajec;
7-místo na světě ve vývozu sýrů.
Ukrajina dokáže pokrýt potravinové potřeby 600 milionů lidí.
Ukrajina je průmyslová země:
1 v Evropě v produkci amoniaku;
2 evropský a 4. největší plynovodní systém na světě (142,5 miliardy metrů krychlových propustné kapacity plynu v EU);
3 největší v Evropě a 8. největší na světě z hlediska instalovaného výkonu jaderných elektráren;
3-místo v Evropě a 11. ve světě v délce železniční sítě (21 700 km);
3-místo na světě (po USA a Francii) ve výrobě lokátorů a lokalizačních zařízení;
3- největší vývozce železa na světě
4-největší vývozce turbín pro jaderné elektrárny na světě;
4- největší světový výrobce raketometů;
4-místo na světě ve vývozu hlíny
4-místo na světě ve vývozu titanu
8-místo na světě ve vývozu rud a koncentrátů;
9-místo na světě v exportu produktů obranného průmyslu;
10 největší výrobce oceli na světě (32,4 mil. tun).
Nejsem rusofil, nesouhlasím s jakoukoliv válkou, ani v Evropě, ani v Asii, ani v Přední, ani v zadní......
Jen si stále myslím, že tady moc dlouho někdo vrtěl psem.

orionka: zásoby v půdě jsou jaksi na houby, když se nevyplatí je dolovat ven... víte, že vozíme uhlí z Austrálie?

Včerejší arogance vůči situaci od několika uživatelů včetně proneseného
Tohle může být narážka i na má vyjádření. Rozhodně se nepovažuji za arogantní ! Jsem jenom stará, unavená a moc si pamatuji.
A jestli jsem já tušila, že tohle, co se děje si Rusko nedá líbit ( ne Putin - Rusko, tak jako Biden má za sebou celou zbrojařskou smečku, tak také Putin má za sebou generály ruské armády.......i když vyhlašuje on. Mohl odstoupit, a kdo ? Žirinovskij? Třeba - třeba by to zmáčknul ). Někdo si myslí, že to, co já jsem tušila, mocní západního světa nevěděli?
(Vemte si jen, co se dělo u nás?) Všichni opravdu mocní to věděli! Věděli, že to Rusko nevydrží. A eskalovali napětí.

napsal(a):
orionka: zásoby v půdě jsou jaksi na houby, když se nevyplatí je dolovat ven... víte, že vozíme uhlí z Austrálie?
Když se vyplatí vozit uhlí z Australie, nevyplatilo by se Ukrajině prodávat ho do Evropy? Je to přece jen blíž. Ale píšu, že tomu nerozumím.
Další informace - zase nevím, jestli je pravdivá. Však už Masaryk věděl......
Ukrajina pronajímá 100tis ha úrodné půdy Číňanům. Že by se nevyplatilo na ní hospodařit? Ale za 1) nevím a 2) nerozumím.

Zase informace : Z Ukrajiny emigrovalo 10 000 milionů lidí do světa. Proč?
(Jinak i já mám poměrně blízké známé, které mají na Ukrajině příbuzné..... všech obyčejných lidí tam je mi hodně líto, protože mocní tohoto světa s nimi hráli a hrají hnusnou špinavou hru.)

Les.žín : takže by ji s radostí vyzbrojilo NATO,
Žínko, trochu jste zaspala, vynechte to "by". A bude to znít : Takže ji s radostí vyzbrojilo NATO.
A zas nevím, jestli se mi to jen nezdálo a kde jsem k té informaci přišla : USA stáhly své vojáky z Ukrajiny.

lumace
napsal(a):
Dobrý den
Odpovědět
Vzal jste to zkrátka - a já se v tom tak patlám.
A přitom mi dnes ukrajinská známá řekla : "Dvě mocnosti se dohadují a Ukrajinu si vzaly jako rukojmí"
napsal(a):
Les.žín : takže by ji s radostí vyzbrojilo NATO,
Žínko, trochu jste zaspala, vynechte to "by". A bude to znít : Takže ji s radostí vyzbrojilo NATO.
A zas nevím, jestli se mi to jen nezdálo a kde jsem k té informaci přišla : USA stáhly své vojáky z Ukrajiny.
Myslíte ty směšné počty ještě směšnější techniky?
Holky, já se Vám tady nechci plést do politických debat, ale to opravdu není tak složité říct a nakonec se to dá procedit před zuby, že napadení druhého státu v Evropě je akt neobhajitelné agrese. I Zeman věděl, že kdyby to neřekl, tak by prorazil pomyslné dno. A dá se to velmi snadno bez toho ale, já tomu nerozumím, kdoví jak to je, a pozor na Američany. Rusko je jasný nezpochybnitelný agresor. Tečka. Putin naprosto neuznává jakékoliv suverénní rozhodování národů kolem něj, jejich vlastní ekonomickou či bezpečnostní politiku a v širším kontextu myslí ve sféře ideální ruského vlivu i nás. Ideologické zamlžování ve stylu západ či Rusko si nemají co vyčítat padá hned s prvním srovnáním. Žádný stát nebyl nikdy připojen k NATO násilně, je to dobrovolné rozhodnutí suverénních států připojit se k transatlantickému bezpečnostní paktu a v případě naší země je už od včerejších večerních hodin jasné, že to bylo jedno z nejlepších geopolitických rozhodnutí, které náš národ kdy v historii udělal.

https://www.facebook.com/photo?fbid=10217546176486219&set=a.2618912492021
Putinovi vojáci v Doněcku? Azov není fašistický oddíl?

napsal(a):
https://www.facebook.com/photo?fbid=10217546176486219&set=a.2618912492021
Putinovi vojáci v Doněcku? Azov není fašistický oddíl?
orionko, ničím takovým opravdu nelze omluvit či zdůvodnit napadení a násilné obsazení svrchovaného státu.
napsal(a):
Včerejší arogance vůči situaci od několika uživatelů včetně proneseného
Tohle může být narážka i na má vyjádření. Rozhodně se nepovažuji za arogantní ! Jsem jenom stará, unavená a moc si pamatuji.
A jestli jsem já tušila, že tohle, co se děje si Rusko nedá líbit ( ne Putin - Rusko, tak jako Biden má za sebou celou zbrojařskou smečku, tak také Putin má za sebou generály ruské armády.......i když vyhlašuje on. Mohl odstoupit, a kdo ? Žirinovskij? Třeba - třeba by to zmáčknul ). Někdo si myslí, že to, co já jsem tušila, mocní západního světa nevěděli?
(Vemte si jen, co se dělo u nás?) Všichni opravdu mocní to věděli! Věděli, že to Rusko nevydrží. A eskalovali napětí.
Jděte s tímhle do háje!.. Putin je narcistický psychopat, nic jiného.Nikdo nic nevyeskalovala, nikdo na území Ruska konfliktně ani nepáchnul. Putin se na tohle připravoval měsíce (roky) , střádal vojáky u hranic a vy jste křičeli, jak nic neudělá, že je na svém území. Nikdo nikoho nedráždil. Hanba vám, že obhajujete neobhajitelné! Jakoby jste snad zapomněla.. Sakra tam umírají lidé, trpí děti, jenom proto, že se psychopat rozhodl rozšířit si území. Proto není žádná omluva a není nikdo jiný na koho momentální hodně smutnou situaci svést.
molok
napsal(a):
Holky, já se Vám tady nechci plést do politických debat, ale to opravdu není tak složité říct a nakonec se to dá procedit před zuby, že napadení druhého státu v Evropě je akt neobhajitelné agrese. I Zeman věděl, že kdyby to neřekl, tak by prorazil pomyslné dno. A dá se to velmi snadno bez toho ale, já tomu nerozumím, kdoví jak to je, a pozor na Američany. Rusko je jasný nezpochybnitelný agresor. Tečka. Putin naprosto neuznává jakékoliv suverénní rozhodování národů kolem něj, jejich vlastní ekonomickou či bezpečnostní politiku a v širším kontextu myslí ve sféře ideální ruského vlivu i nás. Ideologické zamlžování ve stylu západ či Rusko si nemají co vyčítat padá hned s prvním srovnáním. Žádný stát nebyl nikdy připojen k NATO násilně, je to dobrovolné rozhodnutí suverénních států připojit se k transatlantickému bezpečnostní paktu a v případě naší země je už od včerejších večerních hodin jasné, že to bylo jedno z nejlepších geopolitických rozhodnutí, které náš národ kdy v historii udělal.
Čekala jsem na ten projev Zemana a pouštěli jsme si ho přesně v 11hodin v práci. I Zeman moc dobře věděl, že říct i trochu něco jiného, než řekl (zlehčit situaci, zmínit více viníků) by znamenalo, že ho ještě dnes odpoledne Praha vypráská z Hradu. Nehledě na jiné země.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.201
Andrýsek3
napsal(a):
Čekala jsem na ten projev Zemana a pouštěli jsme si ho přesně v 11hodin v práci. I Zeman moc dobře věděl, že říct i trochu něco jiného, než řekl (zlehčit situaci, zmínit více viníků) by znamenalo, že ho ještě dnes odpoledne Praha vypráská z Hradu. Nehledě na jiné země.
Děláš jak kdyby dík amikum se nedělo to samý. Zvěrstva ve Vietnamu například jsou nic že. Bílá svatá Amerika. Bože jdi s tímhle někam kde ti to žerou. Ne Putin není svatej. Ale to nikdo z nich co po něm řvou. Jak krásně naposled USA tebou milované obětovalo třeba Kurdy. Jdi do háje ty s těmi svými radikálními zkreslenými názory který formujou novinky.cz
Nemáš právo na pravdu. Smiř se s tím.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děláš jak kdyby dík amikum se nedělo to samý. Zvěrstva ve Vietnamu například jsou nic že. Bílá svatá Amerika. Bože jdi s tímhle někam kde ti to žerou. Ne Putin není svatej. Ale to nikdo z nich co po něm řvou. Jak krásně naposled USA tebou milované obětovalo třeba Kurdy. Jdi do háje ty s těmi svými radikálními zkreslenými názory který formujou novinky.cz
Nevkládej mi slova do úst, písmenka do klávesnice. Nikdy jsem nic o čisté Americe nepsala, ani si to nemyslím. Já se celou dobu bavím o Rusku a Ukrajině. 😛 Vy nezvládnete napsat jediný příspěvek bez toho, abyste vinu házeli na všechny okolo, i když nelze nijak obhájit (ani na nikoho hodit) to, co Rusko momentálně dělá. Tenhle celkem proruskej postoj naštěstí vidím v takové míře spíš jen tady, všichni známí, kamarádi a to i ze zahraničí jsou naštěstí na druhé straně se mnou. To mě uklidňuje.
Otázka

XXX.XXX.230.195
Biden nebo Putin, stejná svoloč. Nevěřím nikomu z politiků, nejmíň těmhle. My můžeme jen tiše doufat, že jaderné zbraně zůstanou schované. Otevřené říkám, je mi jedno, kdo vládne na Ukrajině, Je mi líto obyčejných lidí zasažených válkou, ale to co je u moci na Ukrajině je mafiánská pakáž. Ať to dopadne jak chce, doufám, že to brzy skončí a obyčejní Ukrajinci přežijí co možná nejlíp.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zapomněla jste uvést genocidu indiánských kmenů v Americe... ale ne, to byste musela uvést i genocidu Ukrajinců ve třicátých letech, umělý hladomor, přesídlování, atd. páchaných Rusy... A proto se raději držme současnosti.
napsal(a):
Zapomněla jste uvést genocidu indiánských kmenů v Americe... ale ne, to byste musela uvést i genocidu Ukrajinců ve třicátých letech, umělý hladomor, přesídlování, atd. páchaných Rusy... A proto se raději držme současnosti.
Já jsem si četla o tom umělém hladomoru - a došla jsem k závěru, že to byl omyl, ne úmysl. Jako ne že by to těm mrtvým k něčemu bylo, žejo; ale co jsem pochopila, tak to byla lhostejnost a neschopnost, co způsobilo hladomor.
Jinak jo, přesně jak s leithian říkáte: Jeden za osnáct, druhej bez dvou za dvacet. A takto se dá opřít do libovolného národa - co naše husitské války, rozpínavost Přemysla II. Otakara a další události, že.
O tomoto se dá vést diskuze donekonečna. To máte pravdu.
Jenže Vietnam zrovna nijak daleko v historii není. A obecně minulost má na současnost vliv, tudíž se prostě někdy té minulosti v diskuzi vyhnout nedá.
Já fakt nevím, co se tam děje. Faktem je, že vyhrocování - nevyhrocování, tu agresi zavádí Rusko. Jestli je to domluvené těmi papaláši, může být. Asi by to vysvětlilo ta jednání, která opravdu zněla tak, jako kdyby se obě mocnosti snažily, aby válka byla.
Ale Rusko je stát, který začal invazi. Z toho prostě fakt není kam uhnout.
Lidi umírají. Ne proto, že parta oligarchů při vínu a chlebíčků mlela kraviny, ale proto, že někdo zavelel k útoku.

Já teda nevím, kdo tady zastává proruský postoj. Všichni, kdo tu jsme, s agresí nesouhlasíme.

Varaxi
napsal(a):
Já jsem si četla o tom umělém hladomoru - a došla jsem k závěru, že to byl omyl, ne úmysl. Jako ne že by to těm mrtvým k něčemu bylo, žejo; ale co jsem pochopila, tak to byla lhostejnost a neschopnost, co způsobilo hladomor.
Jinak jo, přesně jak s leithian říkáte: Jeden za osnáct, druhej bez dvou za dvacet. A takto se dá opřít do libovolného národa - co naše husitské války, rozpínavost Přemysla II. Otakara a další události, že.
O tomoto se dá vést diskuze donekonečna. To máte pravdu.
Jenže Vietnam zrovna nijak daleko v historii není. A obecně minulost má na současnost vliv, tudíž se prostě někdy té minulosti v diskuzi vyhnout nedá.
Já fakt nevím, co se tam děje. Faktem je, že vyhrocování - nevyhrocování, tu agresi zavádí Rusko. Jestli je to domluvené těmi papaláši, může být. Asi by to vysvětlilo ta jednání, která opravdu zněla tak, jako kdyby se obě mocnosti snažily, aby válka byla.
Ale Rusko je stát, který začal invazi. Z toho prostě fakt není kam uhnout.
Lidi umírají. Ne proto, že parta oligarchů při vínu a chlebíčků mlela kraviny, ale proto, že někdo zavelel k útoku.
Varaxi, byl to úmysl, bylo to nařízeno Stalinem. Těm lidem sebrali skromnou úrodu, co si vypěstovali, zakázali jim pohyb mezi vesnicemi, a i kdyby ne, nikde nic nebylo. A nechali je umírat. Bylo to strašné, lidi se uchylovali ke kanibalismu, třeba zabili jedno své dítě, aby jím nakrmili ty ostatní. Přitom jinde v SSSR potraviny byly.
A pozor, já neříkám s leithian vůbec nic. Pro mě je Rus mnohem horší zlo. Psala jsem to jen proto, že bychom se mohli probírat minulostí a poměřovat různé historické skutky a události, a to ještě tehdejší a dnešní optikou.
Dobyvačné války se vedly vždy. Co z toho konstatování, ale? Že je v pořádku, že Rusko dobývá svrchovanou zemi a podmaňuje si ji?
Vy nevíte, co se "tam" děje? Jednoduché - Rusko napadlo svého mnohem menšího souseda, protože si chce rozšířit území a tím i moc. Důvody, které uvádí, jsou jen omáčka, protože napadení a obsazení svrchovaného státu je bezprecedentní a nelze ho omluvit a zdůvodnit ničím. Obsadí Ukrajinu, tu už vlastně má. Pak bude následovat Pobaltí. Pobaltské státy Litva, Lotyšsko a Estonsko jsou v NATO, což bude komplikace. I bývalé sovětské satelity, tedy my, Slovensko, Polsko, Maďarsko jsme v NATO. Zastaví to rozpínavost Ruska? Bojím se, že ne.
Nechápu, jak někdo může myslet, že současná situace byla domluvená mezi Ruskem a USA, potažmo Západem.
Nechci se pouštět do rozboru války ve Vietnamu, nejsem odborník. Je to složité.
Nesouhlasím s tím, že válka na Ukrajině je jednoduchá.
A velmi, velmi souhlasím s tím, že válka ve Vietnamu byla složitá.
To je asi tak všechno, co k tomu mohu říci. Protože fakt nevěřím tomu, že zprávy jsou pravdivé, že vlády (jakékoli) nelžou, že se válka dá shrnout do jednoho odstavce.

Varaxi
napsal(a):
To je asi tak všechno, co k tomu mohu říci. Protože fakt nevěřím tomu, že zprávy jsou pravdivé, že vlády (jakékoli) nelžou, že se válka dá shrnout do jednoho odstavce.
Já ale neříkám, že je ta válka jednoduchá. Ale ta skutečnost, to, co se tam děje, ano. Rusko napadlo Ukrajinu, Ukrajina se brání, umírají vojáci i civilisté. Ukrajina vyhlásila mobilizaci. A ostatní státy se dívají, jak Rusko Ukrajinu dobývá. I my. Mám hrozné pocity.
EU šermuje sankcemi, kterým se Rusko směje. Německo zásadní sankci, vyřazení Ruska ze swiftu, nepodporuje. Proč? Úplně se mi vybavil pakt Ribbentrop - Molotov... Asi moc sleduji dokumenty o druhé světové válce.

Budu hodně OT, ale potřebuju to vyřešit, tak se zeptám tady.
PROSÍM, jak mám vyměnit tuto žárovku? Jednu objímku už se mně podařilo ukroutit, bohužel.
Varaxi
napsal(a):
Já se nechci plést do politické debaty, páč na to nemám, ale souhlasím s tím, že zprávy si mohou hrát se skutečností, abych byla kulantní. Můj bývalý kolega byl kdysi v ohnisku jakéhosi problému. A to, co běželo zprávama celým světem se docela lišilo od skutečnosti. Byl z toho dost zaskočený, když to zjistil. Ani nevím, zda jsem ráda, že mi to tehdy řekl (bez detailů) , protože od té doby mé pochybovačné já značně nabubřelo a pohybuju se teď ve světě, kde vlastně nemůžu věřit tomu, co vidím. Jasně, že se tím nezabývám 24/24 ale v určitých momentech to, zcela logicky vyplave. Jako s tím svinským kovidem, jako te´d s válkou. A tomu že vlády nelžou -tak tomu se věřit fakt nedá, to taky souhlasím.

Zrzavci
napsal(a):
to se bude asi vytahovat ne, podle těch čumprdlikůch dole?
No, mně to právě nejde, ach jo. :-( Asi si budu muset pozvat odborníka.
napsal(a):
Budu hodně OT, ale potřebuju to vyřešit, tak se zeptám tady.
PROSÍM, jak mám vyměnit tuto žárovku? Jednu objímku už se mně podařilo ukroutit, bohužel.
Tato patice nemá závit, ale dva kolíčky o průměru 5 mm, které se do svítidla pouze zacvaknou a lehce pootočí.
Tak asi obráceně - lehce pootočit a vycvaknout?
Mmnt, zeptám se kolegů.
Varaxi
napsal(a):
Tato patice nemá závit, ale dva kolíčky o průměru 5 mm, které se do svítidla pouze zacvaknou a lehce pootočí.
Tak asi obráceně - lehce pootočit a vycvaknout?
Mmnt, zeptám se kolegů.
Tak prej fakt jo, jen lehce pootočit (snad doleva, ale nejsou si jistí), dál to stejně nepustí, a vysunout ven.

Varaxi
napsal(a):
Tak prej fakt jo, jen lehce pootočit (snad doleva, ale nejsou si jistí), dál to stejně nepustí, a vysunout ven.
Dávaly se k tomu takové černé přísavky, pokud byla žárovka úplně zasunutá např. ve skleněném "kalíšku". Prostě se podtlakem přisály a pak se s žárovkou dalo pootočit a vyndat.

Děkuju, holky, moc, zkusím to. A omlouvám se, že jsem to tady zaplevelila.
Časem určitě zase přijdu s něčím jiným. :-)
napsal(a):
Děkuju, holky, moc, zkusím to. A omlouvám se, že jsem to tady zaplevelila.
Časem určitě zase přijdu s něčím jiným. :-)
Není problém, vždyť toto vlákno je jedno velké OT.
Na psech téma koronavirus, kde se řeší Ukrajina, náboženství, zahradničení a smysl života. Myslím, že žárovky krásně zapadají. :)
Varaxi
napsal(a):
Tak co, povedlo se?
Sem tu taky jak na trní, ale......myslim, že ešivá nejni Sarah doma, ale v práci, tak béme natažený jak guma u spoďárů až do večer -páč ešče pude se psima....... to není na pět minut, pak si na to nevzpomene......to je horší, než Noční můra z Elmstrýta.

assil
napsal(a):
taky offtopic
Je tu víc podvodnejch inzerátů od jednoho uživatele, nevíte někdo, musí se nahlásit každý zvlášť a nebo jim stačí poslat odkaz na souhrn mailem?
Stačí nahlásit jeden a do textu upozornit, že má inzerátů víc.
assil
napsal(a):
taky offtopic
Je tu víc podvodnejch inzerátů od jednoho uživatele, nevíte někdo, musí se nahlásit každý zvlášť a nebo jim stačí poslat odkaz na souhrn mailem?
Dá se nahlásit jeden a do poznámky/důvodu připsat, že od toho uživatele jich je podvodných víc. Ti admini to fakt čtou. Jednou jsem to tak udělala a zmizely ty inzeráty všechny.
Nebo si po nahlášení podvodu prověří přímo toho uživatele a případně mu smažou všechno. Tak či tak, zmizely ty podvody všechny.

Varaxi
napsal(a):
Tak co, povedlo se?
Zatím ne. Počkám do odpoledne, až se mi trochu ustálí ta vykroucená hlava a zkusím to znovu.

Zrzavci
napsal(a):
Sem tu taky jak na trní, ale......myslim, že ešivá nejni Sarah doma, ale v práci, tak béme natažený jak guma u spoďárů až do večer -páč ešče pude se psima....... to není na pět minut, pak si na to nevzpomene......to je horší, než Noční můra z Elmstrýta.
Pracuju z domu a na prochajdu už jsem měla v plánu jít, páč pes už hrozně otravuje. Jenže ono začalo sněžit a mně se teda vůbec nechce. Snad ho ještě ukecám.
napsal(a):
Pracuju z domu a na prochajdu už jsem měla v plánu jít, páč pes už hrozně otravuje. Jenže ono začalo sněžit a mně se teda vůbec nechce. Snad ho ještě ukecám.
Víte proč otravuje? Páč už taky chce vědět, jak to dopadne s tou žárovkou
Jé, vy máte sníh! My máme prt. Ale pravda, já bych stejně dneska neměla sílu tomu rezatýmu šílenci výkopovat závěje. Tak jen půjdem založit do krmítek.
napsal(a):
Zatím ne. Počkám do odpoledne, až se mi trochu ustálí ta vykroucená hlava a zkusím to znovu.
Já fakt nevím, co říct. Ptala jsem se na IT, což je pravda, že ti se mohli splést; ale to samé mi odpověděli i další dva elektrikáři, jako normální elektrikáři, ne IT. Prostě pootočit a vycvaknout.
Nevím, co poradit. :/

Zrzavci
napsal(a):
Víte proč otravuje? Páč už taky chce vědět, jak to dopadne s tou žárovkou
Jé, vy máte sníh! My máme prt. Ale pravda, já bych stejně dneska neměla sílu tomu rezatýmu šílenci výkopovat závěje. Tak jen půjdem založit do krmítek.
Ne ne, nasněženo z toho nebude, to průběžně roztává, naštěstí. Připadá mi to jako takové aprílové počasí, dopoledne svítilo sluníčko, psi se vyhřívali na trávě a teď se zatáhlo a padají vločky. Do večera se to asi ještě 10x změní.
S prominutím zpátky k Ukrajině. Začíná mě srá. neskutečně, jak Ukrajina prosí: potřebujem zbraně! A všichni jen blahosklonně: držte se, jsme s vámi, pošleme humanitární pomoc. Kdyby se začalo skládat na raketomety, jsem první, kdo posílá peníze. Teď jsem se vrátila od řezníků a nemůžu přestat bulet. Jejich dcera má ukrajinského pilota, na Ukrajinu musí odletět v neděli. Mají dvě úplně malé děti. Jediné v co teď doufám, že třeba bude do neděle po válce

lesnížínka
napsal(a):
S prominutím zpátky k Ukrajině. Začíná mě srá. neskutečně, jak Ukrajina prosí: potřebujem zbraně! A všichni jen blahosklonně: držte se, jsme s vámi, pošleme humanitární pomoc. Kdyby se začalo skládat na raketomety, jsem první, kdo posílá peníze. Teď jsem se vrátila od řezníků a nemůžu přestat bulet. Jejich dcera má ukrajinského pilota, na Ukrajinu musí odletět v neděli. Mají dvě úplně malé děti. Jediné v co teď doufám, že třeba bude do neděle po válce
To by nebyli Češi, aby opět nevymýšleli vtípky.
lesnížínka
napsal(a):
Ono je to o tom, že zbraně můžou poslat jen státy nebo NATO a to by znamenalo otevřené zapojení do války, což nikdo nechce. Ano, je to blbý, ale věc stojí tak, že buď se budeme jenom dívat a nebo se zapojíme. A zapojit se nechce nikdo, i z obav, že by to bylo jak roznětka.

lesnížínka
napsal(a):
nepřekvapuje
západ prostě neudělá NIC.
a Putin to ví.

Z FB mám informaci, že neočkované domácí mazlíčky uprchlíků z Ukrajiny budou očkovat na polských a rumunských hranicích. Jestli už se rozhodli i Slováci, nevím.
Starý článek...počkáme, jestli se to bude dál vyhrocovat. Takže vyhrocuje, no stále čekáme. Asi na Godota, jenže ten už je tam
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1514360-poslanci-k-obamovi-vyzbrojte-ukrajinskou-armadu

Zrzavci
napsal(a):
Pokud byste věděl někdo o někom zodpovědném - jsou sem na cestě tři půlroční štěňata výmarů s papírama. 2x fenka a 1x pes. Zatím nemám větší info, je to na rychlo, oceňuju že chovatel se o svoje štěňata bojí a našel cestu jak je odtamtud dostat.
Myslíte nějakou dočasku nebo rovnou prodej novým majitelům? Zkusit bych mohla v Ostravské pejskařské skupině.
napsal(a):
Myslíte nějakou dočasku nebo rovnou prodej novým majitelům? Zkusit bych mohla v Ostravské pejskařské skupině.
dočaska či trvale, asi nepůjde o prodej, podle všeho- dozjistila bych, Myslím, že chovateli jde o štěňata, aby se dostala do bezpečí.Určitě se zeptejte, musí to být hrozný v týhle situaci . Díky.

Zrzavci
napsal(a):
dočaska či trvale, asi nepůjde o prodej, podle všeho- dozjistila bych, Myslím, že chovateli jde o štěňata, aby se dostala do bezpečí.Určitě se zeptejte, musí to být hrozný v týhle situaci . Díky.
A můžete mně prosím aspoň do zprávy poslat nějaký kontakt nebo aspoň informaci o chovateli, CHS pro případné zájemce? Nebudu ho dávat veřejně, ale kdyby měl někdo zájem, abych měla na koho odkázat. Děkuji.

Zrzavci
napsal(a):
Pokud byste věděl někdo o někom zodpovědném - jsou sem na cestě tři půlroční štěňata výmarů s papírama. 2x fenka a 1x pes. Zatím nemám větší info, je to na rychlo, oceňuju že chovatel se o svoje štěňata bojí a našel cestu jak je odtamtud dostat.
Pokud mají nějaké základní hygienické návyky (nemůžu teď sundat koberec kvůli zimě), můžu vzít jedno štěně do dočasky. Event. napiš SZ.
napsal(a):
A můžete mně prosím aspoň do zprávy poslat nějaký kontakt nebo aspoň informaci o chovateli, CHS pro případné zájemce? Nebudu ho dávat veřejně, ale kdyby měl někdo zájem, abych měla na koho odkázat. Děkuji.
supr, zase zjistím a ozvu se. Jen to asi nebude teď obratem, musím něco dokončit a pak jedu domů, ale pak se ozvu.
napsal(a):
https://www.mesec.cz/clanky/lide-firmy-i-samospravy-rusi-u-sberbank-ucty-pro-banku-to-muze-znamenat-konec/
Všem, co to dělají, tímto velmi děkuju Je to jedna z věcí, jak můžem i my občané pomoct. Bojkotovat všechno ruské. My tam účty nemáme, po zkušenostech s Rusy, by nás to vůbec nenapadlo.
malejduck

XXX.XXX.9.167
KUPUJTE SI UŽ KLÁVESNICE S AZBUKOU, TOHLE NEDOPADNE DOBŘE.

malejduck
napsal(a):
KUPUJTE SI UŽ KLÁVESNICE S AZBUKOU, TOHLE NEDOPADNE DOBŘE.
upřímně,
rusové aspoň nemají nápady zakazovat krbová kamna.

napsal(a):
upřímně,
Ježkovy voči!!
napsal(a):
upřímně,
Bodlinko, a Vám někdy někdo bránil se sebrat a odstěhovat se někam, kde vám je nebude nikdo zakazovat? Není to poprvé co vám EU nevoní, třeba by vám autoritářský režim vyhovoval víc. 🤷♀️
napsal(a):
upřímně,
To né, jako Ruska budete mít maximálně tyhle https://www.bazos.cz/img/1/022/145789022.jpg
napsal(a):
"Rájko", od začátku té agrese Putlera na Vás myslím!!!
napsal(a):
Alenko...

lesnížínka
napsal(a):
To né, jako Ruska budete mít maximálně tyhle https://www.bazos.cz/img/1/022/145789022.jpg
Jsou docela pěkná.
Vláda vypla osm aeronetů atp., to je dost trapné, ještě že mají zálohu a možnost registrace jinde, navrhuji, aby si Fiala a spol. nasadili maskáče a táhli do boje a nezatahovali do toho nás.
Kolik chcou za ty kamna?

lesnížínka
napsal(a):
ty už mám někde v šopě
a pochybuju že by mi rusové přišli rozebrat ty lepší, co mám v kuchyni.
ne, byla to z mé strany trochu hyperbola, ale prostě západ nevidím jako nějakou modlu co je o hodně lepší. autoritářský režim... sledovali jste trochu, co se dělo v Kanadě? v čem by to bylo horší, kdyby tady nevládlo Německo, ale Rusko?
Rusko aspoň nemá hloupé nápady s ochranou planety a padesáti pohlavími šedi.
Mezinárodní petica za sankci swiftu, kdyby někdo chtěl podepsat
https://www.change.org/p/european-parliament-cut-swift-for-russia-we-are-willing-to-make-that-sacrifice-act-now?utm_content=cl_sharecopy_32486280_en-US%3A7&recruiter=201983536&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition
napsal(a):
Jsou docela pěkná.
Vláda vypla osm aeronetů atp., to je dost trapné, ještě že mají zálohu a možnost registrace jinde, navrhuji, aby si Fiala a spol. nasadili maskáče a táhli do boje a nezatahovali do toho nás.
Kolik chcou za ty kamna?
Nevím, hledala jsem je jen k tomuto účelu podobné měla babča, vzala si je teta do boudy do vinohradu.
No ano, ale ty weby jely už dávno, mohl je zrušit Babiš, neudělal to, proč asi? Protože by nesouhlasil Milošek? No Milošek je teďka zhrzená milenka, které už Vladimírek ani nevzal telefon, tak se to konečně může zrušit, protože už s nima nekamarádíme, nikdo. Teda možná ještě Plkamura, ale ten je teda někde zalezlej, díkybohu.

lesnížínka
napsal(a):
Nevím, hledala jsem je jen k tomuto účelu podobné měla babča, vzala si je teta do boudy do vinohradu.
No ano, ale ty weby jely už dávno, mohl je zrušit Babiš, neudělal to, proč asi? Protože by nesouhlasil Milošek? No Milošek je teďka zhrzená milenka, které už Vladimírek ani nevzal telefon, tak se to konečně může zrušit, protože už s nima nekamarádíme, nikdo. Teda možná ještě Plkamura, ale ten je teda někde zalezlej, díkybohu.
Jak jako zrušit? Jsme v nějaké zemi s diktátorem nebo jak? :-)

Tak to máte tu demokracii a svobodu slova.
napsal(a):
ty už mám někde v šopě
ne, byla to z mé strany trochu hyperbola, ale prostě západ nevidím jako nějakou modlu co je o hodně lepší. autoritářský režim... sledovali jste trochu, co se dělo v Kanadě? v čem by to bylo horší, kdyby tady nevládlo Německo, ale Rusko?
Já nevím no, zajeďte se tam mrknout Ne do Moskvy a Petrohradu, ale do končin s běžným obyvatelstvem. Všichni nadáváte na EU...a kde by jsme byli bez jejich dotací. Ještě teda, kdyby nám nechal Andrej i ty svoje... Jestli to nevidíte u nás, podívejte se, co se za pár let za ty peníze vystavělo na Slovensku. Kdo vám kolem platil všechny ty cyklostezky? A pořád si jen stěžujete, že budete muset vyměnit blbý kotel, na který polovinu peněz dostanete. Tohle mi fakt přijde jak rozežranost, jak stížnost na dobré bydlo. Tak koukněte na tu Ukrajinu...ano, může být hůř. Ona by s náma ráda měnila členství v EU.
napsal(a):
Ale jde to, když budete navádět k tomu a onomu, tak vás vypnou, z Facebooku vás vyhodí za holou pr.el, takže jo, jsou věci, které jsou nezákonné a víme, že se to začíná i ve virtuálním prostoru řešit, na to nemusí být nikdo diktátor.
lesnížínka
napsal(a):
Ale jde to, když budete navádět k tomu a onomu, tak vás vypnou, z Facebooku vás vyhodí za holou pr.el, takže jo, jsou věci, které jsou nezákonné a víme, že se to začíná i ve virtuálním prostoru řešit, na to nemusí být nikdo diktátor.
No jo, Zákony bohatství na YT také mazali ("někdo" ). V době očkovací kampaně.
fikovnice
napsal(a):
Jak se Alenka ptala na tu žárovku, mám taky s dovolením dotaz.
Mobil - nedobíjí dobíječka - teď se vyjádřím jak tydýt, ale asi jsou poškozené/zlomené ty piny uvnitř mobilu, kam se zastrkává káblík nabíječky. To je asi mobil na vyhození, což?
To opraví v každý opravně.
lesnížínka
napsal(a):
Já nevím no, zajeďte se tam mrknout Ne do Moskvy a Petrohradu, ale do končin s běžným obyvatelstvem. Všichni nadáváte na EU...a kde by jsme byli bez jejich dotací. Ještě teda, kdyby nám nechal Andrej i ty svoje... Jestli to nevidíte u nás, podívejte se, co se za pár let za ty peníze vystavělo na Slovensku. Kdo vám kolem platil všechny ty cyklostezky? A pořád si jen stěžujete, že budete muset vyměnit blbý kotel, na který polovinu peněz dostanete. Tohle mi fakt přijde jak rozežranost, jak stížnost na dobré bydlo. Tak koukněte na tu Ukrajinu...ano, může být hůř. Ona by s náma ráda měnila členství v EU.
Všechny ty cyklostezky a rozhledny jsme platili my, protože ty peníze na dotace se neberou ze vzduchu.

napsal(a):
ty už mám někde v šopě
bodlinko, chce se mi říct - blahoslavení chudí duchem!

fikovnice
napsal(a):
Jak se Alenka ptala na tu žárovku, mám taky s dovolením dotaz.
Mobil - nedobíjí dobíječka - teď se vyjádřím jak tydýt, ale asi jsou poškozené/zlomené ty piny uvnitř mobilu, kam se zastrkává káblík nabíječky. To je asi mobil na vyhození, což?
Pokud máš vyzkoušenou i jinou nabíječku (mohl by na ní být např. zalomený kablík), bude problém nejspíš opravdu v konektoru v mobilu. Je to opravitelné, ale nech si nejdřív udělat odhad ceny. Řešili jsme to koncem roku u seniorského telefonu, a oprava byla ve více servisech naceněna tak vysoko, že se víc vyplatilo koupit nový mobil (vyšlo to snad jen o pětikilo dráž než by vyšla oprava).
assil
napsal(a):
Všechny ty cyklostezky a rozhledny jsme platili my, protože ty peníze na dotace se neberou ze vzduchu.
Né, ty teprve platit budem. Ano, ono to tak funguje, stejně jako zdravotnictví či důchodový systém. Jenže to nemění nic na tom, že kdyby jsme čekali, až my na to budeme mít, nebylo by tu ani h..., ne tak cyklostezka. A my(naše dědina) jsme toho zářným příkladem. My jsme dotace nechtěli, starosta v tom chodit neuměl, takže tu nemáme v okolí ani jednu a lidi dál umírají na silnici.

lesnížínka
napsal(a):
MF ČR běžně blokuje domény s ilegálním hazardem.

lesnížínka
napsal(a):
A vadí vám to?
Ne, jen jsem to uvedla pro doplnění, že se takové věci jako blokace domén běžně dějí i v míru.
napsal(a):
ty už mám někde v šopě
Ale, no ták...
Západ není modla, Biden má možná Alzheimera, ale Putin je prostě nebezpečný psychopat a agresor. To, co začal, může skončit zkázou pro mnoho zemí. Nevím, jestli je fake, že bombardovali školku a jsou už i mrtvé děti. Pokud je to pravda, tak by měl viset.
napsal(a):
Pokud máš vyzkoušenou i jinou nabíječku (mohl by na ní být např. zalomený kablík), bude problém nejspíš opravdu v konektoru v mobilu. Je to opravitelné, ale nech si nejdřív udělat odhad ceny. Řešili jsme to koncem roku u seniorského telefonu, a oprava byla ve více servisech naceněna tak vysoko, že se víc vyplatilo koupit nový mobil (vyšlo to snad jen o pětikilo dráž než by vyšla oprava).
Děkuji moc!
Konektor v mobilu je úplně kaput, to bohužel vím...
Jinak "Sarah" mi věnovala svůj mobil, který nevyužívala...
Alenko, ozvu se Ti do SZ, jakmile se k tomu dostanu.

Putin není žádný psychopat. On moc dobře ví co a proč dělá.
Hele, v tyhle hodně vypjatý a hlavně, pro mnoho lidí i zde, bolestný situaci naznačit, že by vám válečný obsazení "zas až tak nevadilo", protože kotel, to je prostě přešlap jako kráva a neskutečná neúcta k těm, co tam momentálně umírají a bojují za svobodu, která nás tady tak moc pálí. Sorry not sorry.
Ale tak aspoň, že jste si to uvědomila. Já chci radši 50 pohlaví a cyklostezku než Putina s tankem před barákem. 😪

Já teda nechci ani 50 pohlaví ani tank před barákem. A oheň na opečení buřtů bych si ráda občas v přírodě....
Barevný vlaječky na FB nechápu. Chápu demonstrace a praktický kroky byť symbolické podpory Ukrajiny. Ale barevný vlaječky na FB nechápu a ani chápat nebudu.
A taky nechápu, když se z toho musí dělat černobílo, stejně jako se dělalo z očkování atd.
Ale zase hápu, že je pohodlný říct, že za všechno může jen a pouze rusák.

50 pohlaví já tedy nechci, cyklostezku budiž, ale taky nechci aby mi někdo neustale ze všech stran nutil ten jediný správný názor a bránil mi sehnat si informace i z opačné strany. A ono v životě není nic jen černé nebo bíle. A vo tom to je. Prostě svět posledních pár let se přímo řítí do per....le a prostě lidi si potřebují znovu sáhnout na dno, aby si opět začali vážit obyčejných věcí. Ne teda že bych si to přál, ale jiné východisko nevidím.

napsal(a):
psychopat neví co a proč dělá?
(prosím otázka řečnická, odpověď znám...)

napsal(a):
Koho jako řadový občan by jste chtěla za "šefa" Putina.Zemana-Fialu..... Kdo háji zájmy své vlasti?
Andrýsek3
napsal(a):
Hele, v tyhle hodně vypjatý a hlavně, pro mnoho lidí i zde, bolestný situaci naznačit, že by vám válečný obsazení "zas až tak nevadilo", protože kotel, to je prostě přešlap jako kráva a neskutečná neúcta k těm, co tam momentálně umírají a bojují za svobodu, která nás tady tak moc pálí. Sorry not sorry.
Ale tak aspoň, že jste si to uvědomila. Já chci radši 50 pohlaví a cyklostezku než Putina s tankem před barákem. 😪
Ahoj Andrejko, v názoru na to, co se děje, jsme na jedné lodi .
Nemyslím, že je vhodné na účet toho, co za zvěrstva Putler provádí, šprýmovat.
Ale zase na druhou stranu - nehádejme se zde. Každý má právo na svůj názor. Třeba je vhodnější uvést ten svůj s argumenty a třeba...třeba...někoho ten názor osloví. Koho ne, stejně jej zde na internetové diskuzi nepřesvědčíš.
napsal(a):
ty už mám někde v šopě
V čem by to bylo horší, kdyby tady vládl Rus? Vždyť už tu vládl skrze loutkovou vládu po okupaci.
Zeptejte se Ukrajinců, proč se brání zuby nehty proti podmanění zemi Ruskem. Bude to pro ně znamenat loutkovou vládu, zákaz opozičních médií, zřejmě i zákaz vycestování, umlčování, zavírání a vraždění opozice, novinářů, zničení ekonomiky, devastaci společnosti. Podívejte se na Bělorusko, Kazachstán, všude kde má Rusko kontrolu, jak se tam skvěle žije. Každý spřátelený stát Ruska zná akorát korupci, bezpráví, plné pupky oligarchů, veřejnou chudobu, nevydírání skrze suroviny a nemožnost vlastního ekonomického či bezpečnostního směřování. Z EU, NATO se dá vystoupit, ze sféry Ruska nikoliv, pokud jste si náhodou poslední dva dny nepustila zprávy. To nesnese žádné srovnání v řeči lidí, psů ani koček.
Garantuji Vám, že drtivá většina lidí naprosto bez mrknutí oka projde kolem záchodku pro neurčité pohlaví, pokud toto má být jako že ta protiváha Ivana za humny, i když je to spíše virtuální narativ Sputniků a hybridní války. V reálu jsou to maximálně akademické debaty sociálních sítích americké mládeže, které nemají s ČR naprosto nic společného.
A především Rus by tady nikdy nedokázal ovlivnit veřejné mínění a dostat nás zpátky do svého ekonomického a politického vlivu bez tanků, děl a zabíjení.
fikovnice
napsal(a):
Přátelé, promiňte, ještě k tomu mobilu...
Našla jsem, že je v Brně opravna v OC Olympia (hledám, kde je dlouho otevřeno + o víkendu). Teda je to vedeno jako prodejna a opravna. Nemáte s nimi někdo zkušenost? Otevřeno do 21hod.
Zkusil bych toto ve Vaňkovce, mají velkou řádku dobrých hodnocení na google, dá se tam zarezervovat nebo přímo stavit a dlouhou otevírací dobu i o víkendech.
https://www.iloveservis.cz/cs/servis/ostatni
neverend

XXX.XXX.213.247
Všichni dohromady totiž víme prd.😄 Co si kde kdo s kým upekl nevíme,ale s jistotou víme kdo koho napadl a kdo všechno je v tom namočen. Můžeme protestovat, diskutovat,ale ve skutečnosti my sami tyto praktiky podporujeme a financujeme. Ano,každý z nás. Notabene této válce šlo zabránit velmi snadno. Mimochodem Ukrajinci asi měli mylný pocit, že jim NATO pomůže. Jak to dopadlo víme. Jsou v tom sami a za pár dní Rusové svrhnou Ukrajinského prezidenta, který pravděpodobně stačí zdrhnout. Nejen on tedy. Pak něco jako proruský puč a máme nového svobodně zvoleného prezidenta Ukrajiny. Propaganda zpracuje občany ve smyslu jak se na ně NATO vykašlalo a USA vyprovokovalo konflikt zkrze nacionalisty a je hotovo. Máme po válce a zase se budeme moci věnovat ve zprávách covidu a co nám kde zase politici rozkradli a že plyn s ropou bude možná na příděl.😄 Zase jsme vyhráli možnost to všechno zaplatit.😂
Miloš nějak otočil, hodně otočil...
Zeman na summitu zkritizoval sankce proti Rusku, trvá na jeho vyloučení ze SWIFT
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zeman-zkritizoval-sankce-proti-rusku-cerne-listiny-oznacil-za-legracni-swift-rusko-ukrajina.A220225_163613_domaci_lre

Prosimvás, když řeknu, že mě točí výmysl ohledně topení čistým dřívím v kamnech, tak hned zvu Rusko k nám? Nepřeháníte to trochu?
Víte, proč nic nemáme a musíme žít z dotací /které z poloviny ale financujeme my/? Protože to tady někdo rozprodal pod cenou. Říká se tomu tunel. Český vynález.
A tohle je prostě pravda a neznamená to, že schvaluji válku.
Tak si dejte kousek čokolády a bude to zas dobré :)
fikovnice
napsal(a):
Miloš nějak otočil, hodně otočil...
Zeman na summitu zkritizoval sankce proti Rusku, trvá na jeho vyloučení ze SWIFT
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zeman-zkritizoval-sankce-proti-rusku-cerne-listiny-oznacil-za-legracni-swift-rusko-ukrajina.A220225_163613_domaci_lre
To je asi tak poprvé, co se za něj nestydím. 👍
A zdravím Fikovnice.

lesnížínko, prosim, kde mám vzít tu biomasu do kotle?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.21
Andrýsek3
napsal(a):
To je asi tak poprvé, co se za něj nestydím. 👍
A zdravím Fikovnice.
A to ja jo. Ja za nazory par lidi nechci platit tim ze budu premejslet jestli oblecu sebe nebo dite nebo nakrmim zvirata.. A jeatli si myslite ze vas se to nedotkne budete si zot beze zmen jako doted max a o par korunama drazsi naftou a rohlikem v kramu. Zojte v ty iluzi dal.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A to ja jo. Ja za nazory par lidi nechci platit tim ze budu premejslet jestli oblecu sebe nebo dite nebo nakrmim zvirata.. A jeatli si myslite ze vas se to nedotkne budete si zot beze zmen jako doted max a o par korunama drazsi naftou a rohlikem v kramu. Zojte v ty iluzi dal.
Tak naštěstí těch "pár" lidí je o dost vlivnějších a má lepší informace a podmínky pro správný úsudek, než vy nebo já a má za sebou miliony podporovatelů po celé Evropě. A já doufám, že se nerozhodnou nechat sankce zatím takto bezvýznamné. Je mi jasné, že to nebude jednoduché a pro hodně lidí finančně složité, ale pokud chceme zastavit psychopata je tohle nepohodlí to menší zlo, co můžeme udělat. Mnohem lepší, než prolitá krev. Sama jste přeci psala, že jen kecy na netu jsou k ničemu. O uživení vašich zvířat jste tu psala už mnohokrát bez ohledu na válku, takže..

Čína jim to vykompenzuje.
neverend

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
https://www.newstream.cz/nazory/lukas-kovanda-v-cesku-se-roztoci-valecna-inflace-bude-vlekla-a-dvouciferna
To už nás nemine ať tak, či onak. Nechci urážet ostatní zde, ale ono to prostě z dnešního pohledu není pro hodně lidí představitelné. Myslím ceny a nedostupnost dnes tak běžných věcí. Lidi jsou jako spolek strašný blbci.😄 Já je tak beru už dlouho a starám se hlavně o sebe. Čechy jsou má země a rád bych aby ze své politiky spíš těžila než ztrácela. Čína prohlásí že to není jejich oblast zájmu a je konec. 🙂 Někdy je mlčeti zlato.

lesnížínka
napsal(a):
Na zahradě. Mám vám vyfotit svou hromadu?
megí, tak to máš dobrý, jsi pozvána na biomasu ze zahrady lesní žínky
kdo z nás to má....
napsal(a):
megí, tak to máš dobrý, jsi pozvána na biomasu ze zahrady lesní žínky
kdo z nás to má....
Ježíš, tak co jí mám odpovědět, na blbou otázku, blbá odpověď Každý se stará, jak umí. Někdo podniká a za to si koupí, někdo si jede nadělat dřevo do hor, někdo prořeže zahradu...
Andrýsek3
napsal(a):
Rusko vyhrožuje Finsku a Švédsku ohledně vstupu do NATO.
„NATO je primárně vojenská aliance. Přistoupení Finska a Švédska by mělo vážné vojenské i politické důsledky, které by nás donutily udělat odpovídající kroky,“ pohrozila Zacharovová na brífinku
Vy to nechápete, oni jsou prostě donuceni Nějak prostě nespolknou, že nebudou státům diktovat, co můžou a co ne, že ta doba už je pryč

lesnížínka
napsal(a):
Na zahradě. Mám vám vyfotit svou hromadu?
:-) :-) :-) tak mi ji asi teda budete muset posílat spřežením, já mám dohromady asi 15 listů a tři větvičky :-) Tak jsem se teda dívala, na čem záleží, aby nějaké medium vypnuli... a je to čl. 9 110/1998 Sb. nic konkrétního... prej že ohrožují národní bezpečnost; ta rada /to je ta, co může šermovat nouzovým stavem atp./ prostě řekne - tohle je nebezpečné, čau.
Včera v deset večer přišlo dítě a ukazuje mi mobil - TikTok nebo jak se to jmenuje - někdo vyslal zprávu, že padl Černobyl a teď tu všichni umřeme. A baví se tam o tom děcka už od deseti let. Tak jsem asi hodinu a půl vysvětlovala, že tam mají celkem nový betonový sarkofág, že se nic nestane, protože by si Rusko taky zaneřádilo všecko a že to už je "vyjeté" palivo a pouštěli jsme si dokument, jak měnili ten betonový poklop a dobrý, prej jim to teda jde napsat, že sou blbý, tak zas debata o diplomacii, že takhle to říkat nemůže, že to nefunguje, no jako dobrý, nechalo se to ukecat... a já pak ještě tři hodiny přemýšlela, jak moc se nechají ovlivnit děti, chytré děti, a proč mají všichni ten internet v mobilu... myslím ze strany toho, že jsou vyděšené i bez sputniku a podobných, jenže ono to takhle nejde - tohle vypnout, tamto vypnout, pokud je rodič svéprávný, tak se musí postarat... jestli teda jsme nesvéprávní, pak vypnout.

lesnížínka
napsal(a):
Ježíš, tak co jí mám odpovědět, na blbou otázku, blbá odpověď Každý se stará, jak umí. Někdo podniká a za to si koupí, někdo si jede nadělat dřevo do hor, někdo prořeže zahradu...
Tak pro Vás speciálně: dřevo se letos úplně přestává prodávat jen tak někomu, už loni to byl pouze celý kamion, v horách jste nikdy nebyla, koukám, i koně maj co dělat, aby se to vytahalo, a někdo nemá dost velkou zahradu, aby nadělal debullní štěpku, která by vytopila barák. Ale víte, co je na tom to správně debullní? Že teď máte vyměnit kotel /nebo čerpadlo za čtvrt milionu, dotace je polovina a jen pro příjem do 14 tis. na osobu/, ale za dva roky, nejdéle za pět, jak už je to zde tradicí, Vám řeknou, že ten kotel, ze kterého se Vám ještě nestačila investice vrátit, máte vyměnit zas za jiný.
Chápete? Já vim, že jo. Je to děsně legrační a já jim na to prostě kašlu. Šak se koukněte, jak včera z ničehožnic si uvědomili, že to neklapne, ten grýndýl, takže všichni, co teď narvali peníze do plynových kotlů... hehe he he hehe he.
neverend

XXX.XXX.213.247
lesnížínka
napsal(a):
Vy to nechápete, oni jsou prostě donuceni Nějak prostě nespolknou, že nebudou státům diktovat, co můžou a co ne, že ta doba už je pryč
A bude mít NATO ještě nějaký význam, když už tam budou všichni? 😄 Že bychom konečně ušetřili zrušením těch teplých a dobře placených místeček.🙂 Rusko do NATO nevstoupí, tak NATO vstoupí do Ruska.😄 NATO by měla být organizace bezpečnostní a měla by brát ohled v budování vlastní bezpečnosti i na bezpečnostní zájmy druhých..🙂

rapotacka11
napsal(a):
z FB (p. Křeček)
Souhlasím s tím, aby v dnešní těžké době byli umlčeni dezinfomátoři.
Ale až po té, co se ke slovu dostanou informátoři...
Už jsem nechtěla.......
P.C. Roberts, tedy Paul Craig Roberts, je americký novinář, ekonom, autor úspěšných blogů a bývalý úředník. Pracoval jako asistent tajemníka ministerstva financí za vlády prezidenta Reagana.
Proslavil se především jako novinář, který se specializuje na ekonomiku a dokáže být velice kritický. Je také autorem mnoha odborných knih a spolupracuje i s vědeckými instituty.
P. C. Roberts: Nedat Rusku žádnou naději je nebezpečné. 13.01.2022 21:37 | Komentář. Americko-ruský konflikt, vzkříšený k životu v 21. století ...
P. C. Roberts: Stydím se za Spojené státy! Impérium lži ovládá svět. Proč je Rusko univerzální... Paul Craig Roberts - někdejší člen Reaganovy ...
P.C.Roberts: Včera se svět změnil. Poslouchal jsem Putinův projev k ruským lidem, ve skutečnosti však Putinův projev k celému světu, ...
P.C.Roberts: Odmítnutím záruk Rusku otevřel Washington cestu k válce.
Zkopírovala jsem jen nadpisy, jeho komentáře už si nepřečtete, toho "ruského švába" naše vláda vypnula. Prý ať si radši užijeme Moravce.

Ano, diktátory máme hned dva. Jeden je J. Biden, druhá Uršula v L.

napsal(a):
Já taky.

napsal(a):
Nesouhlasím - psychopat moc dobře ví, co dělá a proč.
napsal(a):
Už jsem nechtěla.......
P.C. Roberts, tedy Paul Craig Roberts, je americký novinář, ekonom, autor úspěšných blogů a bývalý úředník. Pracoval jako asistent tajemníka ministerstva financí za vlády prezidenta Reagana.
Proslavil se především jako novinář, který se specializuje na ekonomiku a dokáže být velice kritický. Je také autorem mnoha odborných knih a spolupracuje i s vědeckými instituty.
P. C. Roberts: Nedat Rusku žádnou naději je nebezpečné. 13.01.2022 21:37 | Komentář. Americko-ruský konflikt, vzkříšený k životu v 21. století ...
P. C. Roberts: Stydím se za Spojené státy! Impérium lži ovládá svět. Proč je Rusko univerzální... Paul Craig Roberts - někdejší člen Reaganovy ...
P.C.Roberts: Včera se svět změnil. Poslouchal jsem Putinův projev k ruským lidem, ve skutečnosti však Putinův projev k celému světu, ...
P.C.Roberts: Odmítnutím záruk Rusku otevřel Washington cestu k válce.
Zkopírovala jsem jen nadpisy, jeho komentáře už si nepřečtete, toho "ruského švába" naše vláda vypnula. Prý ať si radši užijeme Moravce.
Zadal jsem si jeden z Vašich citovaných komentářů do google, normálně je vystavený na parlamentních listech včetně portálu Vaše Věc, ze kterého ten komentář PL čerpají, Méně schizofrenie, více nadhledu, vláda vypla pár dezinformačních ruskem financovaných ziskovek. Proruská česká média jako PL si stále můžou hledat důvody, proč je zabíjení lidí na Ukrajině Putinem nevyhnutelné a jako za to můžou všichni okolo jenom ne Putin.

molok
napsal(a):
Zadal jsem si jeden z Vašich citovaných komentářů do google, normálně je vystavený na parlamentních listech včetně portálu Vaše Věc, ze kterého ten komentář PL čerpají, Méně schizofrenie, více nadhledu, vláda vypla pár dezinformačních ruskem financovaných ziskovek. Proruská česká média jako PL si stále můžou hledat důvody, proč je zabíjení lidí na Ukrajině Putinem nevyhnutelné a jako za to můžou všichni okolo jenom ne Putin.
Ty nadpisy jsou zkopírované z webu Prvnízpravy a Protiproud. Hledala jsem P.C.Roberts. A zjistila, že oba weby jsou vypnuté. Že je i na Parlamentních listech jsem nezjistila, děkuji - přečtu si tedy tam.
Prvnízpravy a Protiproud nečtu, hledala jsem cíleně P.C. Robertse.
"Polovinu života" jsem lovila Svobodnou Evropu a Hlas Ameriky......Překvapuje mě, že je pro vás normální, co se mi nelíbí - toho vypnu. Dodnes se na některých kopečcích říká Na rušičce.

Všichni deportovaní zpět do Ruska a nevytáhnete odtud rypáky a ani šroubek od vás nekoupíme.
Žínko, jestli vy nejste demokrat....
Víte, že už se ruští studenti bojí vyjít z koleje, že mají obavy jestli budou moci dokončit studia.....Stejně tak Rusové, zde zaměstnaní.
Obdoba antisemitismu ?
malej

XXX.XXX.9.167
"Putin může být zasažen pouze samotným ruským lidem. Bez ohledu na to, jak je to těžké, ale dokud ruský lid sám nevyjde do ulic s celou zemí, nic se nezmění. A pak Putin začne zabíjet vlastní lidi, snad teprve pak pochopí, jakou zrůdu vychovali. Nyní jsou velké problémy po celém Rusku. Krym přijal ruský svět, restaurace a hotely jsou prakticky zavřené, bývali tam turisté, teď jsou tam jen vojáci. Lidé v Rusku na Krymu jsou zastrašeni a mlčí.
napsal(a):
Ty nadpisy jsou zkopírované z webu Prvnízpravy a Protiproud. Hledala jsem P.C.Roberts. A zjistila, že oba weby jsou vypnuté. Že je i na Parlamentních listech jsem nezjistila, děkuji - přečtu si tedy tam.
Prvnízpravy a Protiproud nečtu, hledala jsem cíleně P.C. Robertse.
"Polovinu života" jsem lovila Svobodnou Evropu a Hlas Ameriky......Překvapuje mě, že je pro vás normální, co se mi nelíbí - toho vypnu. Dodnes se na některých kopečcích říká Na rušičce.
Normální pro mne vypínání jakýchkoliv webů není, jenže teď je válka, jejíž součástí je v 21. století i hybridní válka. Dokážu teď pochopit, že dislokujeme Rusku alespoň mediální zbraně, které na našem území financuje.
Putin by vypl případná česká média šířící zprávy proti němu na jeho území do minuty od jejich vzniku a to i v čase míru.

napsal(a):
Ano, diktátory máme hned dva. Jeden je J. Biden, druhá Uršula v L.
Uršula byla ta s divným účesem v Malá mořská víla. Už jste vygůglila Bidena jr. a Burismu? :-)

A máme tady dalšího "švába" :
„S ohromným znepokojením sleduji, kterak Vaše vláda přistupuje ke svobodě slova, která (ostatně jako každá svoboda) je nedělitelná, tedy buďto je, anebo není,“ napsal premiéru Fialovi Miroslav Macek, zakládající člen ODS a někdejší místopředseda této strany.
Účel je totiž zcela stejný: ‚ochránit‘ hloupé občany, kteří podle Vás nemají tolik soudnosti a rozumu jako Vy a Vaši cenzoři, před tím, aby si mohli učinit z nabízených informací a komentářů vlastní závěry, a tak si nedejbože začali myslet něco jiného, než si přeje státní propaganda,“ píše dále Macek.
Dvojnásob odporné je mu to jako zakladateli ODS, která si do vínku dávala právě nedělitelnost svobody, a teď její předseda jako premiér dělá z občanů tupé,
nemyslící stádo.

Putin by vypl případná česká média šířící zprávy proti němu na jeho území do minuty od jejich vzniku a to i v čase míru.
A co to má společného s našimi západními hodnotami ? Nejsme jako oni !
neverend

XXX.XXX.213.247
Dokonalá propaganda je ta, které si nevšimnete.🙂 I tu máme v USA nejlepší na světě.😄

napsal(a):
:-) https://www.youtube.com/watch?v=k-xWJ70siDI&ab_channel=SiCKOcz
Pochopitelně si to pamatuji, ale to neznamená, že tentokrát nemůže mít pravdu.
Už v minulém příspěvku píšu, kolik času jsem musela poslouchat "vuí, hvízd, vuí, vuí "
A musím napsat, že to bylo hodně kontraproduktivní. Čím víc to rušili, tím víc jsme to lovili a tím víc jsme Ameriku obdivovali a milovali. Zcela nekriticky.

napsal(a):
Uršula byla ta s divným účesem v Malá mořská víla. Už jste vygůglila Bidena jr. a Burismu? :-)
Jsem trochu mimo. Napovězte. Však víte - s technikou nejsem moc kamarád. Ani toho Robertse jsem nenašla.
Macka jsem nehledala - přišel sám.

napsal(a):
Jsem trochu mimo. Napovězte. Však víte - s technikou nejsem moc kamarád. Ani toho Robertse jsem nenašla.
Macka jsem nehledala - přišel sám.
No to k tomu, jaké bohatství má Ukrajina a proč neprodává sem a tak. Stejně jako u nás - ty firmy, ty věci někomu patří. Před volbami v USA tohle vytáhli na J. Bidena, že si nějak pomáhají s firmou (podílem) jeho syna. Už mu to asi ani nepatří. To jen tak.
Ale když kouknete k nám, máme hodně polí, že jo, takže jsme bohatí... ale ona někomu patří a ten s nimi hospodaří... a tamta ukr. firma měla náhodou, stejně jako je tradice u nás, majitele nějaký Kypr :-) Ale to je byznys, no, to k němu patří... hodně bohatí, pak dlouho nic a pak my :-) ale furt lepší než minulý režim a nevím, jestli někdo vymyslel něco mezi tím.

ale furt lepší než minulý režim a nevím, jestli někdo vymyslel něco mezi tím.
Bohužel se to začíná nějak podobat :
https://www.youtube.com/watch?v=u0j1N0HbsbE
neverend

XXX.XXX.213.247
Takový pravý komunismus řízený ovšem umělou inteligencí bych si nechal líbit. Bohužel lidi na něco takového nejsou stavěni a nemohl by to vést člověk.

neverend
napsal(a):
Takový pravý komunismus řízený ovšem umělou inteligencí bych si nechal líbit. Bohužel lidi na něco takového nejsou stavěni a nemohl by to vést člověk.
Mně se na komunismu nejvíc líbilo : Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb. Jéje to by bylo neschopných.
Vlastně někteří spoluobčané i v našem kapitalismu, žijí vlastně v komunismu !
diky

XXX.XXX.9.167
toto tu bude, už se těším
https://www.youtube.com/watch?v=4CIyCHODWhQ

fikovnice
napsal(a):
"Rájko", od začátku té agrese Putlera na Vás myslím!!!
Děkuji Vám Fíkovnice momentálně řeším možnost převozu alepoň části rodiny sem do ČR…tu info o ostřelování školky je pravdivá, ale naštěstí vychovatelky s dětmi v budově nebyly, takže se nikomu z nich nic nestalo.

neverend
napsal(a):
Všichni dohromady totiž víme prd.😄 Co si kde kdo s kým upekl nevíme,ale s jistotou víme kdo koho napadl a kdo všechno je v tom namočen. Můžeme protestovat, diskutovat,ale ve skutečnosti my sami tyto praktiky podporujeme a financujeme. Ano,každý z nás. Notabene této válce šlo zabránit velmi snadno. Mimochodem Ukrajinci asi měli mylný pocit, že jim NATO pomůže. Jak to dopadlo víme. Jsou v tom sami a za pár dní Rusové svrhnou Ukrajinského prezidenta, který pravděpodobně stačí zdrhnout. Nejen on tedy. Pak něco jako proruský puč a máme nového svobodně zvoleného prezidenta Ukrajiny. Propaganda zpracuje občany ve smyslu jak se na ně NATO vykašlalo a USA vyprovokovalo konflikt zkrze nacionalisty a je hotovo. Máme po válce a zase se budeme moci věnovat ve zprávách covidu a co nám kde zase politici rozkradli a že plyn s ropou bude možná na příděl.😄 Zase jsme vyhráli možnost to všechno zaplatit.😂
To se nestane

diky
napsal(a):
toto tu bude, už se těším
https://www.youtube.com/watch?v=4CIyCHODWhQ
Prosimvás, proč máte už asi padesátej nick? Jako my sme tady docela normální a Vy ste dnes náhodou objevil ifaunu?
Panebože, zapněte ten aeronet radši než tohle :D

Další válka v televizi v přímém přenosu. V čem je jiná?? Je blízko nás. A pokud se vojensky zapojíme..NATO...tak sice ukážeme, že se umíme postavit na stranu slabšího, napadeného, ale jako laik si myslím, že tím rozpoutáme něco horšího, než co se teď děje a myslím, si to asi nemyslím jen já a proto je v tom Ukrajina sama.
Zatím sama, pokud se vlk nažere a koza zůstane celá...
Teď opravdu ruku na srdce...co je lepší...obětovat Ukrajinu, nechat jí samotnou v boji a tak max se pohoršovat nad tím, že přeci tohle se nedělá takhle napadnout suverénní stát a nebo nastoupit Ukrajině na pomoc nějakou masivní vojenskou silou s tím, že můžeme otevřít Pandořinu skříňku a rozpoutat válku v celé Evropě...
Jasně...správné je zastat se slabšího proti přesile, ale bohužel víc se bojím té otevřené Pandořiny skříňky......
Přiznám se, že kdybych byla sama, tak všchno prodám, seberu se a odletím do Austrálie mezi jedovatý hady a pavouky a nechala bych "evropské" starosti daleko za sebou.
napsal(a):
Všichni deportovaní zpět do Ruska a nevytáhnete odtud rypáky a ani šroubek od vás nekoupíme.
Žínko, jestli vy nejste demokrat....
Víte, že už se ruští studenti bojí vyjít z koleje, že mají obavy jestli budou moci dokončit studia.....Stejně tak Rusové, zde zaměstnaní.
Obdoba antisemitismu ?
Mnooo, ruští studenti jsou tady za peníze svých movitých rodičů, kteří je mají díky komu? Ne, nejsem spadlá z višně. Není v Rusku moc těch, co nevolili Skřeta. Takže ano, kolektivní vina, mají za toto zodpovědnost, celý národ. S ,,vy do nás kamenem, my do vás chlebem" na mě nechoďte. My jsme tady drsný kraj a u nás se říká: na hrubý pytel, hrubá záplata.
Tímto z celého srdce děkuju Jirkovi Veselému, že v tenise porazil Rusáka. Alespoň jednoho, symbolicky, za nás všechny. Jirko stokrát díky
Pro vás Orionko: je to ,,Kanaďan", ale může se schovávat za koho chce.
lesnížínka
napsal(a):
Mnooo, ruští studenti jsou tady za peníze svých movitých rodičů, kteří je mají díky komu? Ne, nejsem spadlá z višně. Není v Rusku moc těch, co nevolili Skřeta. Takže ano, kolektivní vina, mají za toto zodpovědnost, celý národ. S ,,vy do nás kamenem, my do vás chlebem" na mě nechoďte. My jsme tady drsný kraj a u nás se říká: na hrubý pytel, hrubá záplata.
Tímto z celého srdce děkuju Jirkovi Veselému, že v tenise porazil Rusáka. Alespoň jednoho, symbolicky, za nás všechny. Jirko stokrát díky
Tak ono v kontextu toho, co se tam dělo v devadesátých letech, se ani nedivím, že ho volili, udělal by to každej.
No a aby byla taky nějaká lepší zpráva, tak dle infa všechny země sousedící s UK povolily vstup zvířat bez čipu a titru.
napsal(a):
Mně se na komunismu nejvíc líbilo : Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb. Jéje to by bylo neschopných.
Vlastně někteří spoluobčané i v našem kapitalismu, žijí vlastně v komunismu !
Tak to heslo si pamatuju velmi dobře také...bohužel my ale žili v socialismu:"...každému podle jeho práce!"
napsal(a):
Děkuji Vám Fíkovnice momentálně řeším možnost převozu alepoň části rodiny sem do ČR…tu info o ostřelování školky je pravdivá, ale naštěstí vychovatelky s dětmi v budově nebyly, takže se nikomu z nich nic nestalo.
"Rájko", moc na Vás stále myslím...
Stran té školky je ale škoda, že se zveřejnila info, že na místě zemřely děti. To pak znevěrohodňuje tu událost. Prosím Vás, nemyslím to ale rozhodně tak, že i bez újmy na zdraví to není zvěrstvo! Je!
Doufám, že se Vám podaří Vaše mise. Já vlastně nevím, odkud jste...ale napadá mě, že odněkud někam bych mohla někoho převézt autem.
napsal(a):
Další válka v televizi v přímém přenosu. V čem je jiná?? Je blízko nás. A pokud se vojensky zapojíme..NATO...tak sice ukážeme, že se umíme postavit na stranu slabšího, napadeného, ale jako laik si myslím, že tím rozpoutáme něco horšího, než co se teď děje a myslím, si to asi nemyslím jen já a proto je v tom Ukrajina sama.
Teď opravdu ruku na srdce...co je lepší...obětovat Ukrajinu, nechat jí samotnou v boji a tak max se pohoršovat nad tím, že přeci tohle se nedělá takhle napadnout suverénní stát a nebo nastoupit Ukrajině na pomoc nějakou masivní vojenskou silou s tím, že můžeme otevřít Pandořinu skříňku a rozpoutat válku v celé Evropě...
Jasně...správné je zastat se slabšího proti přesile, ale bohužel víc se bojím té otevřené Pandořiny skříňky......
Přiznám se, že kdybych byla sama, tak všchno prodám, seberu se a odletím do Austrálie mezi jedovatý hady a pavouky a nechala bych "evropské" starosti daleko za sebou.
Byla jsem po dlouhé době u tety...
Cestou jsem čepovala benzín - skok v ceně o 3 Kč/litr. U benzínky jsem se zakecala s cizí paní - o situaci v UA, paní se rozplakala, já měla co dělat, je to všechno hrozné...
No a pak jsem tedy mluvila s tetou a ta mi řekla, že UA dopadne jako my v 68., tj., že se na ně všichni vykašlou... Je to těžké, vojensky se do toho asi fakt nezapojí nikdo další. Přitom Zelenskyj už dnes vyzýval kohokoli z jiných zemí, kdo by byl ochoten se do obrany Ukrajiny zapojit.
Jo, a o severských zemích jsem psala někde výš, jak pak zmiňovala "Lesnížínka" Finsko a Švédsko. Popravdě nebýt v NATO my, měla bych ještě víc sevřený půlky. Vím, že tu můžete napsat, že i tak by se na nás zase vykašlali...ale já nějak věřím tomu, že ten pakt má smysl.

Tak Ukrajina také měla Budapešťské memorandum… 😢
Bohužel i to, že jsme v NATO, limituje naši možnost Ukrajině pomoci. Je to komplexní a složité a je mi z toho úzko.
Rájko, cítím s Vámi (vámi).
neverend

XXX.XXX.213.247
fikovnice
napsal(a):
Byla jsem po dlouhé době u tety...
Cestou jsem čepovala benzín - skok v ceně o 3 Kč/litr. U benzínky jsem se zakecala s cizí paní - o situaci v UA, paní se rozplakala, já měla co dělat, je to všechno hrozné...
No a pak jsem tedy mluvila s tetou a ta mi řekla, že UA dopadne jako my v 68., tj., že se na ně všichni vykašlou... Je to těžké, vojensky se do toho asi fakt nezapojí nikdo další. Přitom Zelenskyj už dnes vyzýval kohokoli z jiných zemí, kdo by byl ochoten se do obrany Ukrajiny zapojit.
Jo, a o severských zemích jsem psala někde výš, jak pak zmiňovala "Lesnížínka" Finsko a Švédsko. Popravdě nebýt v NATO my, měla bych ještě víc sevřený půlky. Vím, že tu můžete napsat, že i tak by se na nás zase vykašlali...ale já nějak věřím tomu, že ten pakt má smysl.
Fíkovnice, Vy jste stejně tak hrozně hodná paní.🙂 Ukrajina bohužel dopadne hůř. Spíš jako Jugoslávie. Válka je hrozné svinstvo a smrdí mnoho let po svém skončení. Ostatně stačí se podívat na země kde nějaký konflikt proběhl. Jak dlouho tam trvají následky. Bez nadsázky i desítky let.😐
neverend
napsal(a):
Fíkovnice, Vy jste stejně tak hrozně hodná paní.🙂 Ukrajina bohužel dopadne hůř. Spíš jako Jugoslávie. Válka je hrozné svinstvo a smrdí mnoho let po svém skončení. Ostatně stačí se podívat na země kde nějaký konflikt proběhl. Jak dlouho tam trvají následky. Bez nadsázky i desítky let.😐
"Neverende", děkuji za taková slova...někdy mám spíš pocit, že senilním . Já nevyplakala tolik slz, jako v posledních několika letech, vše mě nějak dojímá... Dojme mě i úplná blbost, natož toto, co se teď děje...
Jinak teď se bojím o Zelenskyho, je mi sympatický. A jednání s Putlerem - čuju v tom zradu. Nevím, jestli by měl jednat s okupantem, agresorem a psychopatem...
Naše v 68. také drželi, dokud nepodepsali... Jo jo, mráz opět přichází z Kremlu!
No a o politiku jsem se kdysi zajímala fest, teď už jen okrajově. Takže těžko můžu hodnotit, proč Evropa byla/je vůči Putlerovi tak měkká a víceméně v tom UA nechává samotnou. Možná to, co jsem psala již dříve...? Pokud by přišlo NATO na pomoc, byla by na obzoru asi fakt jaderná válka!
neverend
napsal(a):
Jinak ale Vy jste mladší než já...
A já zažila sice ne 68., ale vím z vyprávění, jak tehdy plakali dospělí chlapi, když nás Sověti přijeli s tankama "zachraňovat"... Prý se čekalo, že Západ zasáhne...no, a na 20 let jsme se stali sovětským satelitem... Vše, co bylo kdy vybudováno, v čem jsme byli jako země fakt hodně dobří, vše šlo do kopru... 70., ale hlavně 80. léta už pamatuju docela dobře!
Jo, a nemáte tedy nějaké důvěryhodnější info? Mám tím na mysli, že se píše na mainstreamu už o ztrátách na životech v řádech tisíců (nemyslím civilisty; a myslím obě strany).
napsal(a):
"Teď opravdu ruku na srdce...co je lepší...obětovat Ukrajinu, nechat jí samotnou v boji a tak max se pohoršovat nad tím, že přeci tohle se nedělá takhle napadnout suverénní stát a nebo nastoupit Ukrajině na pomoc nějakou masivní vojenskou silou s tím, že můžeme otevřít Pandořinu skříňku a rozpoutat válku v celé Evropě..."
Nemyslím to nijak zle, ale, i s ohledem co píšu o 68., si myslím, že (by) se UKR pomoct mělo. A když ne vojensky, tak ty nevojenské sankce Rusovi měly být mnohem mnohem citelnější...
Zkus si představit, kdyby opět obsadili nás...myslím, že bychom se za pomoc od druhých modlili.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.201
fikovnice
napsal(a):
"Teď opravdu ruku na srdce...co je lepší...obětovat Ukrajinu, nechat jí samotnou v boji a tak max se pohoršovat nad tím, že přeci tohle se nedělá takhle napadnout suverénní stát a nebo nastoupit Ukrajině na pomoc nějakou masivní vojenskou silou s tím, že můžeme otevřít Pandořinu skříňku a rozpoutat válku v celé Evropě..."
Nemyslím to nijak zle, ale, i s ohledem co píšu o 68., si myslím, že (by) se UKR pomoct mělo. A když ne vojensky, tak ty nevojenské sankce Rusovi měly být mnohem mnohem citelnější...
Zkus si představit, kdyby opět obsadili nás...myslím, že bychom se za pomoc od druhých modlili.
Jenže nevojenske sankce nezasahnou nejvic Rusko ale obyvatele Evropy. A kvuli tomu aby si Biden s Macronem a spol dokazali ze maj taky pindika a nebojej se ja zrat travu a bydlet pod mostem nechci. A budme radi za to ze behem 2.sv sme se "vzdali" jinak bysme se doted nevylizali z bahna. Uz davno neni cr nijak pro nikoho zajimava. Ani pro jednu z velkejch stran. Coz pokud si to neposerem muze byt base plus. Ktere zdaleka nema kazdy.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže nevojenske sankce nezasahnou nejvic Rusko ale obyvatele Evropy. A kvuli tomu aby si Biden s Macronem a spol dokazali ze maj taky pindika a nebojej se ja zrat travu a bydlet pod mostem nechci. A budme radi za to ze behem 2.sv sme se "vzdali" jinak bysme se doted nevylizali z bahna. Uz davno neni cr nijak pro nikoho zajimava. Ani pro jednu z velkejch stran. Coz pokud si to neposerem muze byt base plus. Ktere zdaleka nema kazdy.
Já nevím, jsou - podle mě - sankce, který jdou zasadit fakt jen Rusákům, ne? Teď mají zakázáno lítat nad Polskem, nad náma. Jak moc to ale bolí Putina, to fakt netuším...
"Český profesor a člen TOP 09 šikanuje ruské studenty. Říká tomu „moje sankce“
"Uvalit sankce na Ruskou federaci logické je, cpát do toho studenty a civilisty a určovat si vlastní pravidla a zákony už ale nikoliv. Profesor pražské VŠE a člen strany TOP 09 Martin Dlouhý na svém facebookovém profilu ohlásil, že zavádí osobní sankce s tím, že nebude učit ruské studenty, neboť se narodili na území nepřátelského státu. Je to už podruhé, co má strana TOP 09 problém s vulgárními a nenávistnými členy."
Druhej extrém!!!

fikovnice
napsal(a):
Já nevím, jsou - podle mě - sankce, který jdou zasadit fakt jen Rusákům, ne? Teď mají zakázáno lítat nad Polskem, nad náma. Jak moc to ale bolí Putina, to fakt netuším...
no to právě že nejde. Respektive nejde udělat opravdu bolestivé sankce, aniž by to bolelo obě strany.
no a Putin může vždycky vypnout ten plyn.
lesnížínka
napsal(a):
Lesžínko ... Jako já už jsem se tady více než jasně několikrát vyjádřil proti Skřetovi z Kremlu a jeho agresivní politice, ale s kolektivní vinou nesouhlasím. Naopak pracuji ve velkém mezinárodním týmu, kde máme 2 ukrajinské občany, kterým jsem nabídl teď placené pracovní volno, protože nebyli schopní se soustředit na práci ze stresu a strachu o své blízké. Mám tam i 3 Rusy, resp. Rusky a nabídl jsem jim pomocnou ruku, kdyby čelily nějaké formě nenávisti v práci nebo mimo ni. Rus neznamená automaticky podporovatel Putinova režimu či dokonce podporovatel agrese vůči jiným státům. Skoro naopak mnozí Rusové, kteří opustili Rusko směrem k životu v západnější části světa to udělali přesně kvůli tomu, že nechtějí žít v takové zemi vedené takovými lidmi.
A když jsme zrovna u těch tenistů. Youzhny, Vesnina, Gasanova, Rublev, Petrova, Kafelnikov i nová světová jednička Medvedev, ty všichni se v silnější nebo opatrnější verzi na sociálních sítích a pro média vyjádřili proti válce a pro mír bez ohledu na to jaké to bude mít pro ně důsledky v Rusku v budoucnu. Nedělejme svět černobílý, válka často vzniká díky kolektivním vinám a nenávistem vůči celým skupinám lidí a národů bez ohledu na jednotlivce.
fikovnice
napsal(a):
"Neverende", děkuji za taková slova...někdy mám spíš pocit, že senilním . Já nevyplakala tolik slz, jako v posledních několika letech, vše mě nějak dojímá... Dojme mě i úplná blbost, natož toto, co se teď děje...
Jinak teď se bojím o Zelenskyho, je mi sympatický. A jednání s Putlerem - čuju v tom zradu. Nevím, jestli by měl jednat s okupantem, agresorem a psychopatem...
Naše v 68. také drželi, dokud nepodepsali... Jo jo, mráz opět přichází z Kremlu!
No a o politiku jsem se kdysi zajímala fest, teď už jen okrajově. Takže těžko můžu hodnotit, proč Evropa byla/je vůči Putlerovi tak měkká a víceméně v tom UA nechává samotnou. Možná to, co jsem psala již dříve...? Pokud by přišlo NATO na pomoc, byla by na obzoru asi fakt jaderná válka!
Taky je mi Zelenskyj moc sympatický, chová se jako pravý leader. Věřím, že Ukrajincům dodává sílu bojovat, když stále zůstává v Kyjevě. To, že Putin nazývá tamní vládu nacisty, zatím co prezident má židovské kořeny je fakt už jen třešnička na dortu v psychopatově mysli.
molok
napsal(a):
Lesžínko ... Jako já už jsem se tady více než jasně několikrát vyjádřil proti Skřetovi z Kremlu a jeho agresivní politice, ale s kolektivní vinou nesouhlasím. Naopak pracuji ve velkém mezinárodním týmu, kde máme 2 ukrajinské občany, kterým jsem nabídl teď placené pracovní volno, protože nebyli schopní se soustředit na práci ze stresu a strachu o své blízké. Mám tam i 3 Rusy, resp. Rusky a nabídl jsem jim pomocnou ruku, kdyby čelily nějaké formě nenávisti v práci nebo mimo ni. Rus neznamená automaticky podporovatel Putinova režimu či dokonce podporovatel agrese vůči jiným státům. Skoro naopak mnozí Rusové, kteří opustili Rusko směrem k životu v západnější části světa to udělali přesně kvůli tomu, že nechtějí žít v takové zemi vedené takovými lidmi.
A když jsme zrovna u těch tenistů. Youzhny, Vesnina, Gasanova, Rublev, Petrova, Kafelnikov i nová světová jednička Medvedev, ty všichni se v silnější nebo opatrnější verzi na sociálních sítích a pro média vyjádřili proti válce a pro mír bez ohledu na to jaké to bude mít pro ně důsledky v Rusku v budoucnu. Nedělejme svět černobílý, válka často vzniká díky kolektivním vinám a nenávistem vůči celým skupinám lidí a národů bez ohledu na jednotlivce.
Já vás chápu, jak to myslíte, i z Ruska jsou utečenci před režimem. Jenže jak to chcete selektovat? Jo, pokud se budu bát deportace do Ruska, pokud se budu bát o to, že si nepinknu, tak toho namluvím. Po válce se odsunuli Němci z našeho území, do mrti. A to i ti, co se tu narodili, léta tu žili, byli tu doma. Rusové jsou ve válce, jsou ve válce s Evropou, to je prostě fakt, který Skřet nezmění kydama o neonacistech na Ukrajině. A co ho kuva po tom? Žádala ho Ukrajina o pomoc proti neonacistům. Ne, tomu chlapovi totálně hrábnulo.
Andrýsek3
napsal(a):
Taky je mi Zelenskyj moc sympatický, chová se jako pravý leader. Věřím, že Ukrajincům dodává sílu bojovat, když stále zůstává v Kyjevě. To, že Putin nazývá tamní vládu nacisty, zatím co prezident má židovské kořeny je fakt už jen třešnička na dortu v psychopatově mysli.
Zelenskyj je borec, většina světových politiků by už zdrhla, on ví, že mu jde o hlavu a přesto zůstává, prý hlavní představitel neonacismu, žid s kariérou herce, baviče a moderátora, tedy typickým neonacistickým životopisem, člověk, který veřejně v minulosti vystupoval proti protiruským nápadům jako zakázat ruským umělcům vystupovat na Ukrajině, typický ukrajinský nacista. Kdyby nebyla ruská propaganda tak ubohá a jejich činy tak agresivní, tak by to bylo i směšné, co dokáží vymyslet.
Ad psí z Ukrajiny. Hlásím že výmaráčkům už se našlo ubytování. Nebudou pochopitelně jediní. V současnosti by měl být na hranici s Polskem vrh osmitýdeních štěňat tosa inu, což se ale vzhledem k plemeno bude řešit asi přes klub. Az swe ke mně zase dostanou informace, dovolila bych se zase zeptat na případnou pomocnou ruku.
omlouvám se za omezené zprávy a případně chyby, píšu z tlf. a postele, neb kovid si pro mě znovu sáhnul.

Něco málo z historie - hladomor na Ukrajině - dávám to sem, protože jsme se tohoto tématu v diskuzi dotkli -
https://svetobeznik.info/hladomor-na-ukrajine-stalin/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=FCyQUIZdWtE-202202260905&dop_id=15570475

neverend
napsal(a):
Dokonalá propaganda je ta, které si nevšimnete.🙂 I tu máme v USA nejlepší na světě.😄
Souhlas. Zabírá skvěle, je to evidentní.