Anglický setr v domě či bytě?Jde to?

Anglický setr
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lady155

3.2.2020 08:21
lady155

XXX.XXX.99.252

Dobrý den měla bych dotaz někde jsem četla že anglický setr i když je odolný vůči počasí a je poměrně velký tak se nehodí na zahradu protože nesnáší samotu.Chtěla bych se zeptat jestli tady má někdo zkušensti či známé a setr vážně zvládne pobyt např. v bytě?Jak zvládá třeba pobyt v malém pokoji jestli by se necítil stísněně či tak?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2020 18:18

lady155 napsal(a):
Dobrý den měla bych dotaz někde jsem četla že anglický setr i když je odolný vůči počasí a je poměrně velký tak se nehodí na zahradu protože nesnáší samotu.Chtěla bych se zeptat jestli tady má někdo zkušensti či známé a setr vážně zvládne pobyt např. v bytě?Jak zvládá třeba pobyt v malém pokoji jestli by se necítil stísněně či tak?

Přece záleží na tom, kde ten dům, byt je. Na Staromáku, kde to je do lesa daleko...., při 12ti hodinových pracovních směnách.....určitě ne.
Ale s lesem za okny, s časem 4+ hod. na vycházky, to určitě jde.
A ještě vám zkopíruji z jiné diskuze :-))
"Irský setr má výhodu: Jdete si na procházku, přemýšlíte si ( třeba o nesmrtelnosti chrousta), posedíte na pařezu, popovídáte si s mravenci......Když nesete vodítko v ruce, sem tam se vás někdo zeptá "a kde máte pejska?". Opíšete rukou vééliký oblouk....Pak usednete na kraji lesa a on si vás zaručeně najde. Spokojeně se vrátíte domů. Vy jste se prošla, pes se vyběhal.
Podobně je na tom ten setr anglický a nesmíme zapomenout na bígla".

3.2.2020 18:53
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

lady155 napsal(a):

Dáte mu jistě lovecký výcvik.
Jinak byste si určitě pořídila vhodné,
společenské plemeno, že?

3.2.2020 21:00

Já měla irčana...venku- na zahradě jsme ho nemohli nechat ani 10 minut o samotě, protože v tu ránu přeskočil/přelezl-nevím dost vysoký plot. Je to velmi příjemný společník, který si doma vysloveně užíval společnost svých lidiček. Myslím, že není problém, aby bydlel v bytě, ale jak psala orionka, záleží na tom, kde ten byt je. Pokud máte za okny přírodu, tak super, můj pes lovecký výcvik neměl, přesto sám od sebe "pracoval" prohledával terén a upozorňoval, když něco našel...zvěř, ale pokud bych bydlela ve městě, tak bych si setra nikdy nepořídila.

Takže pobyt v bytě zvládá v poho, ale pokud není možnost každodenních dlouhých procházek, kde pes (i bez loveckého výcviku, myslím, že stačí normálně zvládnutá poslušnost) může dělat to, co má v krvi, tak proč ne, osobně si nemyslím, že ke štěstí musí mít nutně po boku myslivce, no a počítat s tím, že setr má poměrně velký rádius pohybu, opět odkážu na příspěvek orionky, nešmrdlá se okolo svého člověka, jde klidně i 100 metrů před vámi, pokud ho teda nepovelujete, aby šel u vás, ale to pak nemůže dělat svojí "práci". Výhodu setra vidím v tom, že zvěř nehoní, alespoň ten můj to nedělal, ale tzv. Vystavuje. Navíc...ale to teda taky nevím, jestli dělaj všichni...pokud pracuje, tak si nikoho nevšímá, pokud vysloveně k němu nepřiběhne pes, tak on k žádnému neběží a ani k lidem a to přesto, že na něj třeba volají a lákají ho k sobe, takže není riziko, že i když je "daleko" iod páníčka, tak že někde někoho bude obtěžovat nebo dokonce, že někoho napadne. A přesně, jak je napsáno výše, i když se pes ztratí z dohledu, tak člověk může v klidu pokračovat v cestě, protože pes vás vždycky najde, ale není to samozřejmě možno provozovat všude, tam kde není dostatečně velký prostor, je přeci jen potřeba mít psa pod dozorem a na dohled.......

lady155

5.2.2020 15:59
lady155

XXX.XXX.99.252

Děkuji za odpovědi

Přidejte reakci

Přidat smajlík