Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2020 14:11

Ahoj,
ráda bych vám všem přestavila svého nového parťáka, společníka, kámoše a člena rodiny. Jmenuje se Elvin a je to úžasné zlatíčko. Plemeno Kooikerhondje s PP.

PS: Měla jsem Akimka - labradorského retrívra...

3.2.2020 14:38
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj,
ráda bych vám všem přestavila svého nového parťáka, společníka, kámoše a člena rodiny. Jmenuje se Elvin a je to úžasné zlatíčko. Plemeno Kooikerhondje s PP.

je nádherný tak ať dělá jen samou radost a hlavně ať je zdravý !!!!

3.2.2020 14:59

plyšáček.....
ať se daří

3.2.2020 15:14

..to je plyšák......nádhernej.......toho bych pořád muckala.......tak ať se daří.....

3.2.2020 15:23

Nádherný!!!! Ať vám dělá samou radost.

3.2.2020 15:44

Krásné štěňátko. Tak ať se Vám dobře kráčí společným životem :-).

3.2.2020 16:14

Tak Elvinku vítej do naší Fauní rodinky, do vínku ti přeju hodně zdravíčka, šťastný psí život a ať panička moc neprudí

Akimka si tady pamatuju....tak ať vám dělá Alvinek radost..

3.2.2020 16:26

To je krása, jsem za Vás ráda, že se podařilo! Kde jste nakonec sehnala?

3.2.2020 18:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

..to je plyšák......nádhernej.......toho bych pořád muckala.......tak ať se daří.....

Tak já už se na muckání vtírám

3.2.2020 19:38

Akimův příběh pamatujeme, Elvinek je krásný...a určitě s ním bude radost žít.

3.2.2020 20:04

lesnížínka napsal(a):

3.2.2020 20:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

pěknej, jen v zájmu jeho kloubů by na tej "plovoucí podlaze" měl být co nejméně (vůbec)

3.2.2020 21:47

lesnížínka napsal(a):

Vůbec se nevtíráš, naopak budeme moc rádi když přijedeš. Písnu ti zítra do zprávy, ju

3.2.2020 21:49

lupus4 napsal(a):
pěknej, jen v zájmu jeho kloubů by na tej "plovoucí podlaze" měl být co nejméně (vůbec)

Není to plovoucí podlaha, fotka možná klame, máme všude lino.

3.2.2020 21:51

To je krása, jsem za Vás ráda, že se podařilo! Kde jste nakonec sehnala?

Moc vám děkuji. Nakonec v Praze, máme to 300km takže pohoda. Počítala jsem původně i s Německem, ale všichni tam byli zadaní. Tady v chs jsem na štěňátka čekala ještě před narozením a nevěděla kolik štěňátek se narodí a pak jestli mně paní vybere. Bylo hoooodně zájemců. A jsem za něj moc vděčná.

3.2.2020 22:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

Není to plovoucí podlaha, fotka možná klame, máme všude lino.

i na linu to klouže a o to go

3.2.2020 22:02

Všem moc děkujeme a Elvinek vás zdraví

4.2.2020 08:32
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Moc Vam to stestičko preji 💖 to je krasavec 😊 kolik mu je ?

Je Úžasný, taky bych hned pomazlila 😊

Přeji malému i Vám hlavně zdravíčko, to ostatní si nadelite vzájemnou láskou sami 🍀🍀🍀

4.2.2020 10:49
Nyala

XXX.XXX.169.240

Je nádherný, ať máte před sebou spoustu šťasných let! :-)

A jen zvídavá otázka pro neznalé - jak se prosím název plemene správně čte? Můžete to někdo přepsat foneticky?

4.2.2020 12:24
domi.t

XXX.XXX.131.130

Aj ja sa pripájam a prajem Vám spolu čo najviac rokov plných pozitívnych spoločných zážitkov

4.2.2020 14:34

....uplně cítím jak voní štěněčinou...
Jen by mě zajímalo, proč zrovna todle plemeno, máte s ním nějaké speciální úmysly? a nebude vám časem lézt na nervy, že si budou lidi okolo myslet, že je z útulku- kříženeček.

4.2.2020 15:18
Terven

XXX.XXX.110.159

Jen by mě zajímalo, proč zrovna todle plemeno, máte s ním nějaké speciální úmysly? a nebude vám časem lézt na nervy, že si budou lidi okolo myslet, že je z útulku- kříženeček.

Mně se čistokrevní psi s vořechovitou vizáží děsně líbí - viz tenhle nebo třeba Český strakatý pes. A řekla bych, že jsou dost v oblibě - spoustě lidí se prostě líbí "psovskej pes" bez přehnaných plemenných znaků a z útulku je to přecejen loterie. Ze štěněte nevíte, co vyroste a dospělého každý nechce.
Kooikerhondje tak trochu znám jednoho, co jsem slyšela a co se píše, je to univerzální pejsek - jak rodinný mazel, tak i na sport...a za mě teda moc krásnej.
Mívala jsem Terinu, taky se mě kdosi zeptal, jestli to není kooikerhondje
Mně by nevadilo, že by to lidi považovali za vořecha, mám teď pravej opak - všichni se ptají, co je Vikina za plemeno - jestli havaňák nebo černej maltézák a děsně se diví, když řeknu, že je to mix.

4.2.2020 16:25

No a pak jsou lidi jako já....s vořechama, o kterejch si každej myslí, že je to nějaké plemeno, obzvlášť, když jsou to dva stejní psy, tak je pravda, že to k tomu svádí a navíc nemaj tu správnou vořechoidní vizáž.

Ale musím říct, že když se mi zadaří poznat nějaké plemeno, které lidi moc neznaj, tak majitelé úplně roztajou a jsou nadšení, že někdo poznal cože to je....minule jsem zaperlila s Eurasierem...no to bylo radosti, byla jsem první co poznal plemeno

4.2.2020 18:31
Moyda

XXX.XXX.147.89

No a pak jsou lidi jako já....s vořechama, o kterejch si každej myslí, že je to nějaké plemeno, obzvlášť, když jsou to dva stejní psy, tak je pravda, že to k tomu svádí a navíc nemaj tu správnou vořechoidní vizáž.

Ale musím říct, že když se mi zadaří poznat nějaké plemeno, které lidi moc neznaj, tak majitelé úplně roztajou a jsou nadšení, že někdo poznal cože to je....minule jsem zaperlila s Eurasierem...no to bylo radosti, byla jsem první co poznal plemeno

Já ze začátku než jsem se dočetla že jsou vaši mix, pořád přemýšlela co je to za plemeno. Strašně mi připomínají pseky Dustina Hofmana ve filmu Smrtící epidemie.

4.2.2020 18:36

Moyda napsal(a):
Já ze začátku než jsem se dočetla že jsou vaši mix, pořád přemýšlela co je to za plemeno. Strašně mi připomínají pseky Dustina Hofmana ve filmu Smrtící epidemie.

To jste se mohla normálně zeptat, samozřejmě to jsou berbeři.......

5.2.2020 12:20
domi.t

XXX.XXX.131.130

Som zvedavá,tak sa opýtam Určite sa to to už pred rokmi riešilo, len ja som tu necelý rok, tak nemám ešte prehlad.

Ako ste prišli k tým Vašim rozkošníkom? Bol v pláne jeden psík a druhého,čo by zostal, Vám bolo lúto? Alebo to boli potomky Vašej fenky?

emufa

5.2.2020 14:37
emufa

XXX.XXX.254.38

je krasnyyyyyýyy Tak prajem aby z neho vyrastol krasny zravy a velki pes

5.2.2020 15:36

domi.t napsal(a):
Som zvedavá,tak sa opýtam Určite sa to to už pred rokmi riešilo, len ja som tu necelý rok, tak nemám ešte prehlad.

Ako ste prišli k tým Vašim rozkošníkom? Bol v pláne jeden psík a druhého,čo by zostal, Vám bolo lúto? Alebo to boli potomky Vašej fenky?

No, abych pravdu řekla, jako slepá k houslím. To jsme ještě měli afgána a protože už mu bylo jedenáct let a už moc nehlídal, tak jsme se rozhodli, že k němu pořídíme štěně...novou hlídačku. Takže jsme začali doma debaty, co pořídit...saošku nechtěl manžel, u dogy jsme se nějak nemohli schodnout na barvě, no nakonec to vypadalo, že teda pro mě i pro manžela je schůdný pyrenejský horský pes resp. psice, no ale člověk míní, pánbůh mění, naše známá zrovna měla neplánovaná štěňata, otec bernardýn máma berňucha, mému manželovi se moc líbily, takže jsme si řekli proč ne a zamluvili feňuli, největšího ďábla z vrhu a doufali, že bude po tatínkovi nekompromisní hlídač a ochránce. Bohužel než jsme si stihli feňulku dovést domů, tak mi odešel afgánek do psího nebe, manžel se okamžitě sebral a jel pro fenu, i když jsme plánovali odebrat jí až za týden, věděl jak jsem na tom psychicky. Fenu přivezl v sobotu a celou neděli mi básnil o druhém štěněti,pejskovii, úplně se do něj zamiloval, dokonce, když už jel pro fenu, tak mi volal jestli nechci raději psa....no nebudu to protahovat, v pondělí jsme jeli i pro druhé štěně, takže mám dvojčata.

5.2.2020 15:40
GAELLE

XXX.XXX.55.67

No, abych pravdu řekla, jako slepá k houslím. To jsme ještě měli afgána a protože už mu bylo jedenáct let a už moc nehlídal, tak jsme se rozhodli, že k němu pořídíme štěně...novou hlídačku. Takže jsme začali doma debaty, co pořídit...saošku nechtěl manžel, u dogy jsme se nějak nemohli schodnout na barvě, no nakonec to vypadalo, že teda pro mě i pro manžela je schůdný pyrenejský horský pes resp. psice, no ale člověk míní, pánbůh mění, naše známá zrovna měla neplánovaná štěňata, otec bernardýn máma berňucha, mému manželovi se moc líbily, takže jsme si řekli proč ne a zamluvili feňuli, největšího ďábla z vrhu a doufali, že bude po tatínkovi nekompromisní hlídač a ochránce. Bohužel než jsme si stihli feňulku dovést domů, tak mi odešel afgánek do psího nebe, manžel se okamžitě sebral a jel pro fenu, i když jsme plánovali odebrat jí až za týden, věděl jak jsem na tom psychicky. Fenu přivezl v sobotu a celou neděli mi básnil o druhém štěněti,pejskovii, úplně se do něj zamiloval, dokonce, když už jel pro fenu, tak mi volal jestli nechci raději psa....no nebudu to protahovat, v pondělí jsme jeli i pro druhé štěně, takže mám dvojčata.

to je nádherný příběh já myslela že je to bernardýn s moskevákem

5.2.2020 15:46

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Moc Vam to stestičko preji 💖 to je krasavec 😊 kolik mu je ?

Je Úžasný, taky bych hned pomazlila 😊

Přeji malému i Vám hlavně zdravíčko, to ostatní si nadelite vzájemnou láskou sami 🍀🍀🍀

Moooc děkujeme.
Je moc heboučký, je to úplně balzám na duši ho hladit. Takový měkkoučký a hodně křehký. Je to vlastně můj první malý psík.
Bude mu v pátek 8 týdnů. Brala jsem si ho v ukončených 7 týdnech (na začátku 8.týdne). Ale měl u chovatelky skvělou socializaci a péči, co jsem poznala ostatní štěňátka v průběhu života tak mi přijde vyspělý tak na 9 týdnů.

5.2.2020 15:51

Nyala napsal(a):
Je nádherný, ať máte před sebou spoustu šťasných let! :-)

A jen zvídavá otázka pro neznalé - jak se prosím název plemene správně čte? Můžete to někdo přepsat foneticky?

Děkuji, budu pro to opět dělat maximum...

Čte se kojkerhondje.

5.2.2020 16:11

Ano voní a má moc příjemný hebký kožíšek na dotek. Takový sametový, ale to mají i dospělí pejsci. Moc příjemné je hladit. Poznala jsem osobně maminku a babičku, předtím jednu fenku z jiné CHS a všechny naprosto úžasné.

Proč tohle plemeno - chtěla jsem plemeno co nejvíce povahou podobné labradorům. Kooikři jsou si původem s labradory hodně blízcí a jsou si blízcí i povahou. Samozřejmě jsou tam nějaké rozdíly, ale ze všech plemen co jsem si nastudovala, co znám a co jsem zjišťovala od majitelů by měl být kooiker labradorům nejblíž. Jsou velmi inteligentní, málo štěkají. Jsou velmi citliví a chápaví. Milují aport, vodu, jsou absolutně nekonfliktní. Nehodí se jako jako hlídači. Veselí, hraví celý život, temperamentní a velmi závislí na své rodině. Velký rozdíl oproti labíkům - nejsou tak nadšení z cizích lidí, nepotřebují je k životu. A další důvod velikost. Vzhledem k tomu co jsem zažívala s Akimkem (labradorem) v době nemoci, jak moc nám to komplikovalo že jsem ho neunesla jsem se rozhodla že už jedině pejsek co v případě nouze unesu i 3km. Přenesu ze schodů, unesu po zákroku z veteriny atd. Ale nechci vyloženě malinkého pejska, takže 10-15kg je pro mě ideál. A jakmile jsem ho poprvé uviděla, úplně jsem se do něj zamilovala. Moc se mi líbí i vzhledově.
A taky, labradora jsem si už pořídit nemohla. Vím že bych je moc srovnávala, nebylo by to vůči novému pejskovi fér. A moc by mi připomínal Akimka. Speciální úmysly s ním nemám - zvažuju agility (rodiče jsou oba agiliťáci) a možná zkusíme i výstavy a pokud budou zdravotní testy v pořádku tak ho možná nechám uchovnit. Ráda bych přispěla do chovu, kooikrů je hodně málo a jak jsem je poznala tak jsou to úžasní psi.

Jinak dlouhé procházky, výlety, společné dovolené, hry, hlavolamy, učení různých triků atd.

Mně jako vořišek nepřipadá, je nádherný a má luxusní srst. Navíc chlouba kooikrů je jejich ocas a "naušnice" Tím se hodně odlišují od voříšků.

A jinak je mi celkem jedno co si myslí ostatní. Labradora jsem si pořídila černého a líbí se mi stále ze všech 3 barev nejvíc, přitom spousta lidí se černých psů bojí (jen kvůli barvě) anebo se jim nelíbí. Hodně psů zůstává v útulku jen kvůli tomu že jsou černí. Za mě je černý pes překrásný. I jiné plemena.

5.2.2020 16:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

je sice krása, jak se tu všichni rozpývají nad mimi, (je opravdu pěkné a mě se taky líbí )

ALE opravdu mu šmajdání a klouzání po lině , hry , přetahování atd. .. hodně NEPROSPÍVÁ...

i když vám můžou různá" uklouznutí a pády" připadat "roztomilé", tak jeho vyvíjejícím kloubům to určitě neposlouží...ba přímo naopak

5.2.2020 16:35

lupus4 napsal(a):
je sice krása, jak se tu všichni rozpývají nad mimi, (je opravdu pěkné a mě se taky líbí )

ALE opravdu mu šmajdání a klouzání po lině , hry , přetahování atd. .. hodně NEPROSPÍVÁ...

i když vám můžou různá" uklouznutí a pády" připadat "roztomilé", tak jeho vyvíjejícím kloubům to určitě neposlouží...ba přímo naopak

Úplně vaši zprávu nechápu - a kde by teda měl chodit? Všichni máte koberce co máte psa doma?

Myslím že to není jen o podlaze. Měla jsem labradorského retrívra taky na lině (mnohem náchylnější na klouby než kooikři) a přesto že zemřel v 8 letech na rakovinu tak klouby měl naprosto v pořádku - žádné problémy. Ve 3 letech dělané rentgeny s odborným posouzením a měl ty nejlepší možné výsledky. Kyčle, lokty i ramena.

5.2.2020 16:58

lupus4 napsal(a):

Já mám teda všude koberce a musím říct, že jsem za to ráda, obzvlášť teď co má fena pohybové potíže.

Jinak já mám teda taky v podvědomí, že hladká, pro psa kluzká podlaha je na klouby nic moc...ale je to opravdu tak? Jsou na to nějaké průzkumy, není to jen taková generacemi předávaná informace??

Teď to nemyslím nějak ironicky, opravdu by mě to zajímalo

5.2.2020 17:09

"Myslím že to není jen o podlaze"
není to JEN o podlaze, ale TAKÉ o podlaze, je to jeden z rizikových faktorů. A jelikož toto člověk může ovlivnit, tak to cítím tak, že by i mohl.......

5.2.2020 17:13
lupus4

XXX.XXX.205.61

Z hlediska vývoje kyčelního kloubu jsou nejkritičtější první 3 měsíce po narození, kdy kostní tkáň ještě zcela nenahradila chrupavčitý model, svaly a inervace se dosud dotváří, a tak síly zátěže působící na dosud měkké, plastické tkáně kyčelního kloubu mohou překročit jejich elastický limit. Následně pak vzniká laxita kloubu a ta zapříčiní nesourodost kloubních ploch a rozvoj dalších patologických procesů v kloubu.

+ genetika + výživa
tak třeba

http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/etiologie-dysplazie-loketniho-kloubu-232.html

u kyčelního taktéž

5.2.2020 18:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My máme doma všude dlažbu a v ložnici vinylovou podlahu. Dlažba samozřejmě taky klouže - nevím, zda je to horší nebo lepší než plovoučka nebo lino? Nebo jestli to vyjde nastejno.

Nicméně fakt nebylo možné dát do celého baráku koberce. Samozřejmě jsem se snažila tu největší aktivitu přenést ven - ale znáte štěňata - hráli jsme si i doma - i když teda většinou na gauči nebo na zemi na dece. Pak mi čubina ještě nastydla, takže aktivita doma byla o to větší. Po dlažbě prostě chodila, občas běhala, hrála si s druhým psem. Jo a chovatelka měla taky doma dlažbu.

Když jsem občas četla, jak je takový povrch pro štěně špatný, tak jsem z toho měla trochu obavy. Nicméně co jsem se bavila s chovateli a majiteli, kteří měli několik psů, znají spouty psů - někteří jim vyrostli "na lině", jiní na koberci - a většina z nich se schodovala, že v tom nevidí rozdíl, co se kloubů týče. Prostě že z toho psi neměli špatné klouby. Čímž nechci nějak popírat studie nebo názory veterinářů, jen z osobní zkušenosti majitelů a chovatelů to nevypadá zas tak černě.

No my jsme byli na RTG kloubů nedávno a máme (fena má) samé nulky. Možná máme štěstí, možná je to náhoda, ale upřímně a na rovinu - až bude další štěně, tak koberce taky pořizovat nebudu - koberce doma nechci, a nejsem blázen, abych pořídila koberce do celého baráku a až štěně odroste, tak abych je zase vyhodila. Navíc třeba se současnou čubinou by byla o to horší čistotnost - byla zvyklá na vetbed a koberce a koberečky byly problém.

Takže za mě asi tak - nebudu štěněti záměrně házet hračku přes celý barák, aby lítalo po dlažbě, nebudu s ním zavěšeným na hračce "vytírat" podlahu a tahat se. Budu se snažit tu největší aktivitu přenést ven (to i z toho důvodu, aby štěně najelo na řežim, že venku se řádí a doma odpočívá), ale nebudu hysterčit, pokud se štěně párkrát po dlažbě proběhne a pokud se po ní bude normálně pohybovat.

Jo a ještě k tomu šmajdání a klouzání - nevím teda jak u lina a plovoučky - ale nám štěně po dlažbě chodilo úplně normálně, žádné šmajdání a klouzání se nekonalo. Jediné kdy jim ujížděli nohy bylo když si sedli - přední nohy sjížděli do lehu - ale máme všude možně pelechy a deky a psi sedávají tam.

5.2.2020 18:31
domi.t

XXX.XXX.185.97

GAELLE napsal(a):
to je nádherný příběh já myslela že je to bernardýn s moskevákem

Tiez som si to myslela😅A este som si v duchu tlieskala,ze aka frajerka som,ked bez zavahanie strelim obe plemena...jedine zeby nie🤣

5.2.2020 18:36
domi.t

XXX.XXX.185.97

Dakujem(aj za ostatnych),ze ste sa podelili o Vas psi pribeh,velmi dojemne😉Moc drzime s Nefret labky,nech su dvojicky co najdlhsie spolu a s Vami😉

U nas doma sa vedu jemne debaty o partakovi k Nefret,kedze vidime,ze je velmi spolocenska a vyhladava psiu spolocnost. Mne stale neda spavat BSP(zasa velky,chlpaty medved s obrovskym srdcom),tatino lobuje za irskeho setra-ako mladoch jedneho zachranil,zlozili polovne skusky a ten pes je doteraz v rodine legenda. Tazke rozhodovanie,ach.

5.2.2020 18:38

hmn má pravdu...... na dlažbě to klouže, nebožka když už byla stará 13 plus občas měla problém se zvednout (zkoušela jsem i dětské ponožky s protiskluzovými ťuplíky).....současná po svých operacích s nemocnou nohou také, ale je pravda, že jsem jí v tu dobu koupila "záchytné koberečky" , a karimatky a i teď, když má suché a vyleštěné packy jí to občas ujede... je opravdu rozdíl si hrát se štěnětem doma na koberci a na dlažbě, na koberci má oporu a dá se se štěndem víc blbnout, když to venek nedovolí(nebožka vyrostla na koberci, současná už na dlažbě)
Ale i tak koberce v plánu už nemám, jen pouze nějaké občasné-levné, co se pak vyhodí nebo takové to koupelnové pěnové lino v metráži, cokoliv , co mě nezrujnuje.

5.2.2020 19:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo a ještě k linu - mám doma kousek lina - ne jako podlahu, ale prostě jsme koupili kus lina na procvičování povelů doma - právě z toho důvodu, že na té dlažby třeba u "sedni" sjíždí nohy dolů a na tom kusu lina teda vůbec - je to takové měkčí a neklouže to. A to je tu úplně nejlevnější obyčejné lino někde z OBI.

5.2.2020 19:04
GAELLE

XXX.XXX.55.67

hmn má pravdu...... na dlažbě to klouže, nebožka když už byla stará 13 plus občas měla problém se zvednout (zkoušela jsem i dětské ponožky s protiskluzovými ťuplíky).....současná po svých operacích s nemocnou nohou také, ale je pravda, že jsem jí v tu dobu koupila "záchytné koberečky" , a karimatky a i teď, když má suché a vyleštěné packy jí to občas ujede... je opravdu rozdíl si hrát se štěnětem doma na koberci a na dlažbě, na koberci má oporu a dá se se štěndem víc blbnout, když to venek nedovolí(nebožka vyrostla na koberci, současná už na dlažbě)
Ale i tak koberce v plánu už nemám, jen pouze nějaké občasné-levné, co se pak vyhodí nebo takové to koupelnové pěnové lino v metráži, cokoliv , co mě nezrujnuje.

našemu starému psovi dlažba, korek ani lino nevadily. Ale na plovoučce měl kolikrát problém se zvednout a to měl nohy zcela v pořádku. Štěně bych na plovoučku určitě nedala.

5.2.2020 19:13

domi.t napsal(a):
Dakujem(aj za ostatnych),ze ste sa podelili o Vas psi pribeh,velmi dojemne😉Moc drzime s Nefret labky,nech su dvojicky co najdlhsie spolu a s Vami😉

U nas doma sa vedu jemne debaty o partakovi k Nefret,kedze vidime,ze je velmi spolocenska a vyhladava psiu spolocnost. Mne stale neda spavat BSP(zasa velky,chlpaty medved s obrovskym srdcom),tatino lobuje za irskeho setra-ako mladoch jedneho zachranil,zlozili polovne skusky a ten pes je doteraz v rodine legenda. Tazke rozhodovanie,ach.

No znám irský setry i BSP a musím říct, že BSP je teda za mě povahově topten...já bych si ho teda nepořídila, protože mi vyhovují spíš rezervovaní a ostřejší pesani, ale kdybych chtěla "hodného".....jen mě děsí délka života BSP, co takhle člověk vidí kolem sebe nebo si i přečte, věčná škoda, myslím, že plemeno obecně doplatilo na svůj velmi atraktivní vzhled.

Irčan taky není špatný pes, řekla bych, že obecně jsou lovečtí psi minimálně setři a ohaři velmi příjemní společníci, ale tak nějak jsem jim osobně nepřišla na chuť.

5.2.2020 19:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Taky přidám svůj postřeh a úvahu. Štěnda mi vyrostla na trávě, do roka kluzkou podlahu nepoznali. Berňák se špatných nohou nedožil, takže netuším, samík si odvařil zápěstí...prý bržděním u plotu. Takže úplně nejhorší kluzká podlaha není. Nejhorší je rozběh a brždění u překážky, což si myslím, že je mnohem horší z hlediska dynamiky na koberci, než kluzké podlaze. Muž je tenista s vadným kolenem a pokud je to jen trochu míň kluzký povrch, tak šílí. Další věc je ta kluzká podlaha jako taková. Proč by měla být špatná na klouby? Klouby drží pohromadě šlachy a svaly a pokud je pes celou dobu na kluzké podlaze, tohle si náležitě posílí, vlastně ho to nutí. A posiluje jen se svou váhou, žádnou další zátěží. Máme v rodině teď malé děcko, takže trochu sleduju poznatky dle zdravého vývoje, viz chodítka, tahání batolat za ručičky versus lezení batolat a samostatné se stavění. Něco podobného to bude i u psů, si myslím. Pomalu a myslím, že správně, si nožky posílí samo. Tím samozřejmě nemyslím házet mu na linu aporty či honit se s ním. Ale nějaké pobíhání mu může být i ku prospěchu.

5.2.2020 19:20

No vidím to teď na feně, dlažbu mám pouze ve vstupní chodbičce, kde mají pesani pelechy, resp. celá chodbička je pokrytá pelechem a dekami, bohužel pesani jsou svéhlavinky, takže z dek neustále dělají Himaláje uprostřed chodby a lehnou si na dlažbu, sice se to snažím obzvlášť teď co už jsou starší eliminovat, protože si myslím, že je lepší když prostě leží na teplém a měkkém...ale co jsem chtěla říct, když se tedy feně povede lehnout si na dlažbu a následně se chce zvednout, tak už je to problém.

No ve své podstatě jsem ráda, že jsem kobercový typ a to ne kvůli psům, ale já mám koberce prostě raději a že nemusím přemýšlet, čím přikrýt dlažbu nebo plovoučku. Vidím to i u nás v krámě, kolik lidí chodí kupovat právě "nějaké levné koberce" protože to starší pes nebo pes po nějaké operaci prostě nedává.

5.2.2020 19:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Chtěla jsem napsat ještě ke starému psu, ale už mě to nepustilo do opravy. Tam je samozřejmě situace naprosto odlišná. Klouby opotřebované věkem, šlachy povolené a svaly na ústupu - to na kluzké podlaze hrozí poraněním

5.2.2020 19:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ono asi taky bude záležet na konrkétní dlažbě / linu ? . Sardullah by se mohla vyznat?

My máme takovou matnou dlažbu a ta mi fakt extra kluzká nepřijde. Nevím jak při zvedání - psi leží většinou na gauči, posteli, pelechách, dekách - na dlažbě jako takové lehají jen v létě když se chladí, nebo chvilku když přijdou z venku uřícení a ani pak problémy se zvedáním nemají - čímž neříkám, že ve stáří mít nemohou - ale zase jsou naučení na ty pelechy, takže předpokládám, že i ke stáří budou lehat na pelechách, gauči a ne na dlažbě.

Ale jak je ještě taková "lesklá" dlažba a ta už třeba může klouzat víc. A myslím, že to samé je i s linem.

5.2.2020 19:31

Teda to je téma :-) pěkné štěkanátko :)
Ale byl tady někdo z vás u zakladatelky doma? Ne. Tak jak víte, jaký povrch má to pvc? Před gaučem míváme kobereček třeba..
Někdo si pořídí plovoucí podlahu úplně hladkou, samozřejmě kvůli úklidu, a pes se na tom rozplácne. Dřív v paneláku bylo takové to těžké lino, zelené a žluté, a tam lidé neměli psa? Lapače prachu doma nepotřebuji, ani nevím, kdo by to uklízel - kocour leze sem tam oknem, pes letí ze dvora, půl roku nám tu prší. Zbytek roku sněží. Oboje do bahna.
Mám lino a hladké to není. Zkoušela jsem se klouzat, ale bohužel, ani ve vlněných ponožkách to nejde, mě to mrzí. To mám za to, že jsem tak dlouho vybírala.
Ale u kamarádky, má plovoučku, tam to jde parádně, když se rozběhnu z chodby do kuchyně, vždy si dám na tlamu o roh linky. A když se vyhnu, náhodou, tak zastavuji o stůl.

5.2.2020 19:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

Proč by měla být špatná na klouby? Klouby drží pohromadě šlachy a svaly a pokud je pes celou dobu na kluzké podlaze, tohle si náležitě posílí, vlastně ho to nutí. A posiluje jen se svou váhou, žádnou další zátěží.

opět nepochopila, to není "kontrolovaný skluz" jako při tenise mužskýho

ALE naopak, nehotové klouby a pouzdra se dostávají do nepřirozených poloh a jakoby se "vyviklávají"...poškozuje se jak kloub, tak jamka ,tak vazy...

je to marný...je to marný...je to marný

5.2.2020 19:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):
Proč by měla být špatná na klouby? Klouby drží pohromadě šlachy a svaly a pokud je pes celou dobu na kluzké podlaze, tohle si náležitě posílí, vlastně ho to nutí. A posiluje jen se svou váhou, žádnou další zátěží.

ALE naopak, nehotové klouby a pouzdra se dostávají do nepřirozených poloh a jakoby se "vyviklávají"...poškozuje se jak kloub, tak jamka ,tak vazy...

A vy jste z té jedné fotky opravdu poznal, jak moc to lino klouže?

Já na to teď koukám ještě jednou - podle fotky to vypadá podobně jako ta naše vinylová podlaha - a ta teda neklouže vůbec.

5.2.2020 19:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

A vy jste z té jedné fotky opravdu poznal, jak moc to lino klouže?

mám to samé...prostě jsem se jen snažil upozornit, aby si dali bacha ...

5.2.2020 20:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lupus4 napsal(a):

Nebudu s váma o tom polemizovat, už k tomu skluzu...ne vždy se povede kontrolovaný Sama jsem se narodila jako dítě se špatně položenýma kloubama. A co mi pomohlo? Neomezovaný pohyb. A tam se ptám mamin, protože ta moje si houby pamatuje starala se o mě spíš babča. Jak dlouho se tedy usazuje kloub u štěnda, když u dětí(a na to se chci zeptat) je to do pár měsíců. Vzhledem k tomu, kdy je hotový pes a kdy je hotový člověk? Měla jsem ty tři pleny či kolik a pak ještě řemeny. Ale v 9. měsících už jsem sama chodila.

5.2.2020 20:12

marcelaamax napsal(a):
Ono asi taky bude záležet na konrkétní dlažbě / linu ? . Sardullah by se mohla vyznat?

My máme takovou matnou dlažbu a ta mi fakt extra kluzká nepřijde. Nevím jak při zvedání - psi leží většinou na gauči, posteli, pelechách, dekách - na dlažbě jako takové lehají jen v létě když se chladí, nebo chvilku když přijdou z venku uřícení a ani pak problémy se zvedáním nemají - čímž neříkám, že ve stáří mít nemohou - ale zase jsou naučení na ty pelechy, takže předpokládám, že i ke stáří budou lehat na pelechách, gauči a ne na dlažbě.

Ale jak je ještě taková "lesklá" dlažba a ta už třeba může klouzat víc. A myslím, že to samé je i s linem.

Ono opravdu není hladký povrch jako hladký povrch, ono i to PVC, vinyl, dlažba dokonce mám pocit, že i plovoucí podlahy mají různé stupně tzv. protiskluzu, byť se to u každého druhu označuje jinak, takže je rozdíl jestli je to úplně hladké, rovné, a hooodně klouzavé a nebo jestli struktura přeci jen hrubší a tudíž to není tak klouzavé.

Jako je nám všem jasný, že pro pohyb...kohokoliv lidi, psi...je lepsí povrch co asi nebude úplně tvrdý a co neklouže......

Myslím, že pokud má doma pejskař na zemi nějaký extra klouzavý průšvih a vidí, že to je pro psa nic moc, tak se to většinou snaží řešit. Obecně si nemyslím, že zodpovědný majitel štěněte, když uvidí, že se jeho miláčkovi doma neustále rozjíždí tlapky, že pži každém "proběhnutí zatáčky" sebou flákne, tak že by to neřešil a nepřekryl klouzavý povrch něčím pro psa příjemnějším.

A ruku na srdce, nevím jak to mají ve své okolí ostatní, ale dalo by se říct, že lidi, co znám s velkými psy, kteří bydlí doma, tak mají určitě minimálně z 90% omyvatelné podlahy, většinou vypadám já jako exot, že mám doma koberce, to si oni vůbec neumí představit, jak to dělám s úklidem. No a klidně řeknu, že poslední měsíc to mám s úklidem opravdu na štýru, protože línal pes, ten už teda přestává a začíná fena a je to naprosto neudržitelná situace a i přes neustálé odstraňování chlupů jich mám pořád všude hafec.

5.2.2020 20:29

Dali jste mi tři hlasy, protože jsem se praštila o linku?

Co chlupy, to by mohl vzít vysavač o výkonu 234390W. Ale úplně to tady vidím - v hlavních rolích megina a makrela na cestě kolem světa za 80 dní, moje nervy v kýblu, 4 hodiny s vodním vysavačem
a matka: "Ty jsi dnes neuklízela?"

5.2.2020 20:41
domi.t

XXX.XXX.185.97

No znám irský setry i BSP a musím říct, že BSP je teda za mě povahově topten...já bych si ho teda nepořídila, protože mi vyhovují spíš rezervovaní a ostřejší pesani, ale kdybych chtěla "hodného".....jen mě děsí délka života BSP, co takhle člověk vidí kolem sebe nebo si i přečte, věčná škoda, myslím, že plemeno obecně doplatilo na svůj velmi atraktivní vzhled.

Irčan taky není špatný pes, řekla bych, že obecně jsou lovečtí psi minimálně setři a ohaři velmi příjemní společníci, ale tak nějak jsem jim osobně nepřišla na chuť.

Pevne verim,ze sa nakoniec nejako rozhodneme...asi skor srdcom ako rozumom😉Ak by to bol BSP,tak adoptovany z jedneho ceskeho spolku, ktory hlada docasky a nove domovy prave tomuto plemenu. Ja na steniatka velmi nie som a rada poskytnem lasku,cas,starostlivost a vsetko materialne uz dospelemu psikovi,ktory to v zivote zatial lahke nemal.

5.2.2020 21:28

domi.t napsal(a):
Pevne verim,ze sa nakoniec nejako rozhodneme...asi skor srdcom ako rozumom😉Ak by to bol BSP,tak adoptovany z jedneho ceskeho spolku, ktory hlada docasky a nove domovy prave tomuto plemenu. Ja na steniatka velmi nie som a rada poskytnem lasku,cas,starostlivost a vsetko materialne uz dospelemu psikovi,ktory to v zivote zatial lahke nemal.

Tak za adoptování BSP bych se přimlouvala, určitě to takový pes tisíckrát oplatí.
Já sama bych taky třeba adoptovala psa, ale u nás to bohužel není možné, protože můj manžel se ve své podstatě psů bojí, resp. psu, co nemáme od štěněte prostě nevěří.
Takže předem děkuji za psí dušičku, ať už to bude nějakej berňuška nebo něco jinýho.

5.2.2020 21:38

Ahoj,

Tak musím říct, že jsem plemeno neznala resp. měla jsem tak max pojem, že existuje a teď jsem koukala na nějaký videíčka na youtube a jsou fakt boží

https://www.youtube.com/watch?v=oMdPyT6E5Z8

a ještě tady jeden roztomiloučkej

https://www.youtube.com/watch?v=biddDPfftP4

Navíc, co jsem si přečetla, tak naprosto dokonalý univerzální plemeno přiměřené velikosti........tak teda gratuluju k výběru plemene

6.2.2020 01:15
fikovnice

XXX.XXX.134.59

lupus4 napsal(a):

Musím souhlasit s "Lupusem" - u tenisu se vyloženě vyžaduje např. na antuce možnost skluzu - ale skutečně řízeného a cíleného (taky jsem kdysi tenis hrávala). Tím se dá "doběhnout" už skoro ztracený stopball někde u sítě. U štěněte jde o to, že jeho pohyby na kluzké podlaze prostě nejsou cílené, rozjíždění nohou není to, co by to štěně chtělo. Na druhou stranu nevím, jak moc u "Im29" podlaha skutečně klouže...

Btw. ještě k tomu tenisu - taky tenisti jsou právě ti, co si jako jedni z prvních odvaří klouby. A nejde jen o tenisový loket. Tuším, že Andy Murray je ve svém věku po totálce kyčle...

6.2.2020 06:47
fikovnice

XXX.XXX.134.35

lesnížínka napsal(a):
Nebudu s váma o tom polemizovat, už k tomu skluzu...ne vždy se povede kontrolovaný Sama jsem se narodila jako dítě se špatně položenýma kloubama. A co mi pomohlo? Neomezovaný pohyb. A tam se ptám mamin, protože ta moje si houby pamatuje starala se o mě spíš babča. Jak dlouho se tedy usazuje kloub u štěnda, když u dětí(a na to se chci zeptat) je to do pár měsíců. Vzhledem k tomu, kdy je hotový pes a kdy je hotový člověk? Měla jsem ty tři pleny či kolik a pak ještě řemeny. Ale v 9. měsících už jsem sama chodila.

...třmeny....ne řemeny...

6.2.2020 07:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
...třmeny....ne řemeny...

U nás se říkalo řemeny. Třmen je to, kam strčí koňák botu, ne?
Jinak ta kluzká podlaha...tak nepředpokládám, že by měl někdo tak kluzkou podlahu, aby se tam štěndo nedokázalo opstavit a neustále se mu rozjížděly nohy...jak by tam ti majitelé chodili, na bruslích?

6.2.2020 07:41
domi.t

XXX.XXX.131.130

Tak za adoptování BSP bych se přimlouvala, určitě to takový pes tisíckrát oplatí.
Já sama bych taky třeba adoptovala psa, ale u nás to bohužel není možné, protože můj manžel se ve své podstatě psů bojí, resp. psu, co nemáme od štěněte prostě nevěří.
Takže předem děkuji za psí dušičku, ať už to bude nějakej berňuška nebo něco jinýho.

A viete, že máme doma podobné typy chlapov? Vy manžela, ja otca, ale pri BSP myslím, že ustúpi. Jeho kolega mal totiž fenku BSP, ktorá sa dožila 13 rokov, bola milá, dobrá, milovala všetkých a všetko a nejako sa mu to plemeno zapáčilo. A apelujem naňho, že máme všetky podmienky pomôcť psíkovi, ktorý by vďaka nám mal omnoho lepší život. Lebo nie každý má to šťastie, že je obletovaný a ofukovaný ako Nefret. Teda niežeby o to až tolko stála, ona je predsa poloaziat

Budem informovať, na čo sme sa ,,dohodli,, - teda kto ustúpi

6.2.2020 09:05

"Ono opravdu není hladký povrch jako hladký povrch, ono i to PVC, vinyl, dlažba dokonce mám pocit, že i plovoucí podlahy mají různé stupně tzv. protiskluzu, byť se to u každého druhu označuje jinak, takže je rozdíl jestli je to úplně hladké, rovné, a hooodně klouzavé a nebo jestli struktura přeci jen hrubší a tudíž to není tak klouzavé."

prosím, technická poznámka : pojem "plovoucí" se vztahuje ke způsobu pokládky, nikoliv k povrchu

jinak ano, protiskluzné vlastnosti jsou různé
a je na Im, aby to zvážila

6.2.2020 09:44
Dasvo

XXX.XXX.101.12

„Další věc je ta kluzká podlaha jako taková. Proč by měla být špatná na klouby? Klouby drží pohromadě šlachy a svaly a pokud je pes celou dobu na kluzké podlaze, tohle si náležitě posílí, vlastně ho to nutí. A posiluje jen se svou váhou, žádnou další zátěží.“

Původně jsem se nechtěl do téhle debaty vůbec zapojovat, ale výše citovaný příspěvek mě donutil. :-)

Lesní žínko, díváte se na to špatně. Štěně si nic neposiluje, protože si vytváří (a vytvoří) nesprávné pohybové stereotypy! Štěněti (a vlastně i dítěti) vadí, že mu to klouže, takže se snaží pohybovat tak, aby klouzání předešlo. Následkem toho je, že dává končetiny (hlavně zadní) více pod tělo, čímž přetěžuje páteř a způsobuje si zkracování svalů a vazů okolo páteře, mění postavení končetin, způsob pohybu, nesení hlavy... (I vinou kluzkých podlah má dnes tolik psů nežádoucí klenuté hřbety!) Dalším, neméně významným následkem je zkracování kroku a ztráta kmihu (opět hlavně vzadu). Podívejte se na pohyb psa, který vyrůstal na klouzavé podlaze - z velké části postrádá kmih zadních končetin a má významně omezenou hybnost kyčelních kloubů.
Nepopírám, že jistá míra posílení by mohla fungovat u dospělých, zcela vyvinutých psů s hotovým pohybovým aparátem a dostatečně zpevněnou páteří. Ani tady to ale není tak úplně pravda, protože to zpevnění kloubních vazů je právě na úkor kmihu končetin a ztuhlosti páteře.
Klouzavé podlahy jsou prostě peklo! Nejen pro hodně mladé a hodně staré, ale obecně pro všechny živé tvory.

6.2.2020 10:42

Původně jsem se nechtěl do téhle debaty vůbec zapojovat,

taky tak.

ale opravdu priroda nepocitala s tim, ze se stene bude pohybovat jinde nez po trave nebo v lese.
a uz vubec ne s tim, ze nekoho napadne "posilovani" u prekotne rostoucich zvirat ve vyvinu

6.2.2020 11:20

"Ono opravdu není hladký povrch jako hladký povrch, ono i to PVC, vinyl, dlažba dokonce mám pocit, že i plovoucí podlahy mají různé stupně tzv. protiskluzu, byť se to u každého druhu označuje jinak, takže je rozdíl jestli je to úplně hladké, rovné, a hooodně klouzavé a nebo jestli struktura přeci jen hrubší a tudíž to není tak klouzavé."

prosím, technická poznámka : pojem "plovoucí" se vztahuje ke způsobu pokládky, nikoliv k povrchu

jinak ano, protiskluzné vlastnosti jsou různé
a je na Im, aby to zvážila

Tak jasně...měla jsem na mysli laminátové podlahy, označení plovoucí jsem napsala schválně protože většina populace označuje tento typ podlahy jako plovoučku.

Třeba u vinylů se nepoužívá označení plovoucí, ale click....přestože je princip defakto stejný, tak tomu nikdo plovoučka neříká

6.2.2020 11:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Dasvo napsal(a):
„Další věc je ta kluzká podlaha jako taková. Proč by měla být špatná na klouby? Klouby drží pohromadě šlachy a svaly a pokud je pes celou dobu na kluzké podlaze, tohle si náležitě posílí, vlastně ho to nutí. A posiluje jen se svou váhou, žádnou další zátěží.“

Původně jsem se nechtěl do téhle debaty vůbec zapojovat, ale výše citovaný příspěvek mě donutil. :-)

Lesní žínko, díváte se na to špatně. Štěně si nic neposiluje, protože si vytváří (a vytvoří) nesprávné pohybové stereotypy! Štěněti (a vlastně i dítěti) vadí, že mu to klouže, takže se snaží pohybovat tak, aby klouzání předešlo. Následkem toho je, že dává končetiny (hlavně zadní) více pod tělo, čímž přetěžuje páteř a způsobuje si zkracování svalů a vazů okolo páteře, mění postavení končetin, způsob pohybu, nesení hlavy... (I vinou kluzkých podlah má dnes tolik psů nežádoucí klenuté hřbety!) Dalším, neméně významným následkem je zkracování kroku a ztráta kmihu (opět hlavně vzadu). Podívejte se na pohyb psa, který vyrůstal na klouzavé podlaze - z velké části postrádá kmih zadních končetin a má významně omezenou hybnost kyčelních kloubů.
Nepopírám, že jistá míra posílení by mohla fungovat u dospělých, zcela vyvinutých psů s hotovým pohybovým aparátem a dostatečně zpevněnou páteří. Ani tady to ale není tak úplně pravda, protože to zpevnění kloubních vazů je právě na úkor kmihu končetin a ztuhlosti páteře.
Klouzavé podlahy jsou prostě peklo! Nejen pro hodně mladé a hodně staré, ale obecně pro všechny živé tvory.

Ale já netvrdila, že je to pravda pravdoucí, byla to jen úvaha. Jsem ráda, že jste mi to vysvětlil. U nás nemám možnost sledovat moc psů, kteří vyrostli na podlahách, většina je venku. Avšak poslední dobou přibývá i těch bytových, takže budu víc pozorovat, možná se i vyptávat. Hrbatého psa jsem zatím nepotkala. Vlastně možná mini jorkové, jen nevím, jestli to není spíš mrzáček od přírody, než vadná podlaha, protože známá ho měla, no a teď má normálního jorka ve stejných podmínkách a hrbatý není.

6.2.2020 11:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ale přeci jen, k těm děckám. Já vyrostla na linu, bosa, my jsme doma nikdy boty ani žádné přezůvky nenosili. A přesto si myslím, že chodím dobře(no chodím blbě, ale tam je očividná podoba s taťkovou chůzí ) ale myslím tím, že nemám zatím žádné problémy s klouby, nemám x nohy,, ani ploché nohy atd. Venku jsme běhali nejčastěj v nějakých botech, jakové kvality...si iluze nedělám. Neteř vyrostla na koberci a boty se kupovali drahé, ty správné pro dětskou nožku. Je jí 6, chodí blbě - konstatoval ortoped.

6.2.2020 12:42
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.46.53

lesnížínka napsal(a):
Ale přeci jen, k těm děckám. Já vyrostla na linu, bosa, my jsme doma nikdy boty ani žádné přezůvky nenosili. A přesto si myslím, že chodím dobře(no chodím blbě, ale tam je očividná podoba s taťkovou chůzí ) ale myslím tím, že nemám zatím žádné problémy s klouby, nemám x nohy,, ani ploché nohy atd. Venku jsme běhali nejčastěj v nějakých botech, jakové kvality...si iluze nedělám. Neteř vyrostla na koberci a boty se kupovali drahé, ty správné pro dětskou nožku. Je jí 6, chodí blbě - konstatoval ortoped.

K dětem :
Tak mám podobnou zkušenost :-) od mala jsem VELMI dbala, aby moje deti mely top boty na ven i na doma. Kvalitní, s atestem, kotníčkove fakt za tisíce, doma v tu dobu koberce , teda proto, aby mi deti neprochladly 😊 V 5 ti letech pediatrička mrkla a oba dostali na orto vložky 😂
Po celou dobu jsem machřila na brachu jak JÁ to delam Dobře. Protoze on svoje holky obouval do bot od Vietnamců! A litaly doma Bose po tvrdé, klouzave podlaze ...
Hádate spravne jeho holky nožky v pohodě a to jsem byla fakt nasr..á 🙈

Po čase jak deti rostly jsem koberce vyhodila, bačkory mi odmítly děti dávno nosit a nozky uz OK 😊

Jinak tedy máme lino, neklouže - neumím si představit po štěněti stále šůrovat čůranky v koberci 😦 staršímu mopsikovi bude 7 let a běhá jako čiperka Klepu !!!

Určitě doporučení existují,ale dle mého názoru nich fakt svět nestojí

6.2.2020 13:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

RozaTonda-mopsi napsal(a):
K dětem :
Tak mám podobnou zkušenost :-) od mala jsem VELMI dbala, aby moje deti mely top boty na ven i na doma. Kvalitní, s atestem, kotníčkove fakt za tisíce, doma v tu dobu koberce , teda proto, aby mi deti neprochladly 😊 V 5 ti letech pediatrička mrkla a oba dostali na orto vložky 😂
Po celou dobu jsem machřila na brachu jak JÁ to delam Dobře. Protoze on svoje holky obouval do bot od Vietnamců! A litaly doma Bose po tvrdé, klouzave podlaze ...
Hádate spravne jeho holky nožky v pohodě a to jsem byla fakt nasr..á 🙈

Po čase jak deti rostly jsem koberce vyhodila, bačkory mi odmítly děti dávno nosit a nozky uz OK 😊

Jinak tedy máme lino, neklouže - neumím si představit po štěněti stále šůrovat čůranky v koberci 😦 staršímu mopsikovi bude 7 let a běhá jako čiperka Klepu !!!

Určitě doporučení existují,ale dle mého názoru nich fakt svět nestojí

Nejsem za nah...boty, fakt ne, bráchovi jsem drahé boty pro malou schvalovala, mamka(babička) se chytala za hlavu, tolik peněz za boty, ze kterých hned vyroste a já jí vysvětlovala, že teďka když roste, jde vlastně o všechno, o celý její další život, teď na botech šetřit nemůžou...no a stejně jako u vás Dostala něco na cvičení a stélky. Mamka už to ví, zatím si nerýpnula

6.2.2020 15:06

Já teda vidím rozdíl mezi psy a dětmi. A v jejich pohybu a životě na různém povrchu.
Pro štěně je kluzký povrch škodlivý, a pro starého psa je velice nepříjemný. Měla jsem doma koberce všude, a jak to bylo dobře, když psi zestárli! Při vstávání se mohli do podlahy opřít, nohy se jim nerozjížděly a tak vlastně šetřili klouby. No a tomu, co zemřel skoro v patnácti, koberce umožnili vůbec vstát. Na hladké podlaze by nevstal.

6.2.2020 17:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Podívejte se na pohyb psa, který vyrůstal na klouzavé podlaze - z velké části postrádá kmih zadních končetin a má významně omezenou hybnost kyčelních kloubů.

Tak jsem dneska venku opravdu důkladně pozorovala psy - pes vyrůstal na koberci, fena na dlažbě. A v jejich pohybu rozdíl nevidím. Neřekla bych, že fena postrádá kmih zadních končetin a že má omezenou hybnost kyčelních kloubů - proč taky, vždyť RTG má naprosto v pořádku. Nijak "hrbatá" taky není, páteř na RTG naprosto v pořádku. Běhá coursing, dělá sporty a s pohybem problém nemá. Takových psů znám víc, i starých.

Ale samozřejmě neříkám, že kluzká podlaha je pro štěně top - to co popisujete je tak nějak logické. Nicméně jak už jsem psala výše - nevidím takový problém v tom, že se štěně pohybuje po dlažbě nebo linu, když má nejvíc pohybu venku po "přirozeném" povrchu a za předpokladu, že mu doma neházím aporty přes půl baráku po linu. Problém by to asi byl u psa, se kterým se nechodí ven a je jen doma, nebo dvakrát obejde sídliště, po betonovém chodníčku. A nebo u psa, kterému záměrně házím hračky po kluzkém povrchu, divočím tam s ním atd. - a ono opravdu i tací se najdou - už jsem viděla videa, kde štěněti něco hází po kluzké podlaze a mají hroznou srandu z toho, jak se to štěndu klouže. Takže ano, samozřejmě je dobré být opatrný a na takové podlaze to "nepřehánět", ale na druhou stranu si myslím, že to, že mám doma dlažbu nebo lino automaticky neznamená, že by pes musel mít v dospělosti problémy s klouby, špatný pohyb, nebo že by měl být hrbatý. Ono asi taky dost záleží na konkrétním typu podlahy a na tom, jak moc klouže. U nás se psi po dlažbě fakt pohybují normálně, nohy jim neujíždí. Dokážu si představit, že má starý pes problém se z takové podlahy zvednout - ale jelikož oba moji psi leží na pelechu nebo dece, gauči - tak ani z tohoto obavy nemám a určitě kvůli tomu nebudu pořizovat všude koberce. Něco jiného by bylo, kdyby štěně po podlaze vůbec nemohlo chodit a pořád se mu rozjížděli nohy - pak bych to řešila, to by mi v pořádku nepřišlo. Ale pokud má štěně spoustu přirozeného pohybu venku, tak pak nevidím takový problém v tom, aby se doma v klidu pohyboval po čemkoli - pokud to není tak, jak jsem psala výše, že není schopné normálního pohybu a rozjíždí se mu nohy.

6.2.2020 18:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já teda vidím rozdíl mezi psy a dětmi. A v jejich pohybu a životě na různém povrchu.
Pro štěně je kluzký povrch škodlivý, a pro starého psa je velice nepříjemný. Měla jsem doma koberce všude, a jak to bylo dobře, když psi zestárli! Při vstávání se mohli do podlahy opřít, nohy se jim nerozjížděly a tak vlastně šetřili klouby. No a tomu, co zemřel skoro v patnácti, koberce umožnili vůbec vstát. Na hladké podlaze by nevstal.

To samé vidím u starého psa já, na lesklé dlažbě v pracovně, kam ráno chodí na ,,údržbu" má kolikrát problém se postavit, musím mu zapřít nohy. Však to nikdo nerozporuje. Druhá věc je, že pes lenoch, polehávající celé dny v bytě či zahradě, který za celý život jen obchází blok, s tím vstáváním na kluzkém povrchu ve stáří, bude mít nejspíš mnohem větší problém. A to se dá také s lidma srovnávat. Viděla jsem vitalitu mých celý život pracujících prarodičů prakticky do vysokého stáří a nikdy se nepohybující příbuzné, kteří v časně důchodovém věku už sotva chodí

7.2.2020 17:16

....v hlavních rolích megina a makrela na cestě kolem světa za 80 dní, moje nervy v kýblu.....,

U tak chytrého psa, jako je Megíí, je úplně jednoduché, naučit ji na podložku - velký kus lepenky z krabice, kus starého koberce.
"Tady máš kost a na podložku. Ne vedle - na podložku".

8.2.2020 10:58

"pes vyrůstal na koberci, fena na dlažbě. A v jejich pohybu rozdíl nevidím."

Ne- nevyrustali oni meli hafo pohybu - jinde a jinak.

Problem je zejmena zivotni styl : kluzka podlaha a venceni 3x denne 10 minut na flexine po chodniku.
A to pokud mozno do roka, aby se stene "nepretezovalo"

Stene potrebuje mnoho volneho pohybu po dobrem povrchu. Trava je ideal.
A pak uz je jedno, kam chodi "spat".

8.2.2020 11:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

"pes vyrůstal na koberci, fena na dlažbě. A v jejich pohybu rozdíl nevidím."

Ne- nevyrustali oni meli hafo pohybu - jinde a jinak.

Problem je zejmena zivotni styl : kluzka podlaha a venceni 3x denne 10 minut na flexine po chodniku.
A to pokud mozno do roka, aby se stene "nepretezovalo"

Stene potrebuje mnoho volneho pohybu po dobrem povrchu. Trava je ideal.
A pak uz je jedno, kam chodi "spat".

Jo, souhlasím, v podstatě to samé jsem psala výše :)

4.4.2020 12:01

Přidávám pár fotek jak Elvinek roste, má 3 a půl měsíce a je skvělý. Foceno minulý víkend, na výletě v přírodě.

4.4.2020 16:52
fikovnice

XXX.XXX.134.155

Přidávám pár fotek jak Elvinek roste, má 3 a půl měsíce a je skvělý. Foceno minulý víkend, na výletě v přírodě.

Fotka č. 4 je božííí! I když všechny jsou super!

4.4.2020 17:42

jsou
je to teď krásný plyšáček......

4.4.2020 18:08

Krásný pes !

4.4.2020 21:05
Arka14

XXX.XXX.62.214

Ahoj,

Váš parťák je nádherný 😍. Přemýšlím, že si jej taky pořídíme. Doporucite rodině se zahradou?

4.4.2020 22:28

Arka14 napsal(a):
Váš parťák je nádherný 😍. Přemýšlím, že si jej taky pořídíme. Doporucite rodině se zahradou?

Děkuji. Myslíte na zahradě že by bydlel?

4.4.2020 22:29

Všem moc díky ! je to fakt poklad, bylo náročné jej získat, ale stálo to za to.

5.4.2020 07:56
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Arka14 napsal(a):

Se zahradou?
NE!

5.4.2020 10:11
Arka14

XXX.XXX.62.196

Děkuji. Myslíte na zahradě že by bydlel?

To samozřejmě ne. Přes den s námi venku na zahradě, jinak doma.

5.4.2020 10:57

Arka14 napsal(a):
To samozřejmě ne. Přes den s námi venku na zahradě, jinak doma.

Tak zahrada je bonus pro každého psa. V každém případě potřebují žít doma s rodinou. Záleží co s pejskem chcete dělat, co mu můžete nabídnout a co od něj očekáváte. Jako u všech plemen. Jinak kooikři patří mezi málopočetné plemeno, čeká se na něj delší dobu a není jednoduché ho získat. Což je za mě dobře. Pokud o něj máte zájem kontaktujte chovatele a poraďte se jestli se k vám hodí. Je i na fb skupina.

6.4.2020 15:58
Arka14

XXX.XXX.33.3

Tak zahrada je bonus pro každého psa. V každém případě potřebují žít doma s rodinou. Záleží co s pejskem chcete dělat, co mu můžete nabídnout a co od něj očekáváte. Jako u všech plemen. Jinak kooikři patří mezi málopočetné plemeno, čeká se na něj delší dobu a není jednoduché ho získat. Což je za mě dobře. Pokud o něj máte zájem kontaktujte chovatele a poraďte se jestli se k vám hodí. Je i na fb skupina.

Děkuji za komentář.

Přidejte reakci

Přidat smajlík