Německá modrá doga

Prodám Německé dogy - Chovatelská stanice Z Šumava sadu zadá vymazlená štěň...
32999 KčPOKORNOVÁ
XXX.XXX.233.188
dobry den mohu se zeptat mam byt 4kk mohli by vnem zit 2 nemecke dogy uz jednu mam a je to milacek snese se s jinimi v pohode napadlo me že bych si kni poridila jeste štene čas bych na ni mela uz dřiv jsem mela v byte 4kk 2 dobrmany a bylo to v poho chodila bych sni na cvicak pravidelne a chodila bych sni na 2 hodinove prochazky 2 krat dene pofinancni strance mam celkem dost nasetreno na kvalitni krmeni a veterinaře v panelaku je vytach takže by nechodila po schodech tak to delam i smoji dogou Sonou jsou ji 4 roky nejake zkusenosti tedy mam
budu moc rada za odpoved .
Uživatel s deaktivovaným účtem
Na rovinu, kde jinde mít dogu než v bytě?? Jestli dogu máte, tak víte do čeho jdete, určitě si uvědomujete, že to jsou opravdu velcí, takže záleží jen na vás.Jestli vám nebudou dva "poníci" doma překážet, tak s chutí do toho.
Alespoň to je můj názor.
...kamarád s manželkou ze cvičáku se kdysi v dogách zhlédli a od té doby co už je pěkná řádka let měli a dodnes mají, vždy po dvou (psi) a to v klasickém sídlištním 3 + 1, věnovali se jim ale převelice a teprve před pár lety takřka na důchod šli i se psy do baráčku kousek za Prahou.....
A to skutečně fyzicky zvládnete udržet 2 takto velké a silné psy? Představte si, když každý bude chtít jít na jinou stranu :-) A co když druhý pes nebude tak bezproblémový jako ten první?
O prostor v bytě nejde, 2 dogy se poskládají i na celkem malé místo.
Máme známou, měla v bytě úžasného briarda. Po čase si k němu pořídila dalšího. A nastalo pro ni peklíčko. Zůstala na ně sama, při venčení za nimi vlála, protože ne všude je mohla pustit na volno. Jen vyjití z domu byl horor, protože psi se těšili, známá musela odhadnout dobu, kdy mohla potkat na chodbě málo lidí, aby někoho z radosti neporazili. Od té doby už má vždy jen jednoho a i když oba ty psy milovala, už by to prý nikdy neudělala.
No já už v bytě dávno nežiju, ale ti dva poníci by mohli překážet hlavně sousedům. Nechat si dupat nad hlavou dva obr psy si myslím, není nic moc. A štěknutí takové dogy v paneláku, je asi slyšet přes x pater. Stará už je rozvážná dáma, ale štěndo? V podstatě je mi to jedno, nejsem panelákový soused, jen pohled člověka, který se snaží být ohleduplný k okolí.
lesnížínka
napsal(a):
No já už v bytě dávno nežiju, ale ti dva poníci by mohli překážet hlavně sousedům. Nechat si dupat nad hlavou dva obr psy si myslím, není nic moc. A štěknutí takové dogy v paneláku, je asi slyšet přes x pater. Stará už je rozvážná dáma, ale štěndo? V podstatě je mi to jedno, nejsem panelákový soused, jen pohled člověka, který se snaží být ohleduplný k okolí.
Tak oni velcí psi v bytě většinou neběhají (ty prostory to ani nedovolují) a štěkají taky sporadicky. Asi to bude pro sousedy pod nimi méně náročné, než rodina s dětmi.
"Asi to bude pro sousedy pod nimi méně náročné, než rodina s dětmi."
přesně
rané dětství mých dětí sousedka probušila na radiátory
na psa se periodicky ptala, jestli ho ještě máme, že nic neslyší.....
Nevím jakou mají zkušenost ostatní, ale velký pes je většinou doma podstatně větší kliďas než podstatně menší torpédo. Pokud má dostatečný pohyb venku, tak to pak doma většinou proleží a je v klidu.
Já mám vždycky velké psy a můžu říct, že jsem o nich nikdy ani "nevěděla" když teda nepočítám, že se fena rozvalí před linkou a že jí při vaření neustále přeskakuju, než mi dojde trpělivost a odpoveluju jí "na vyhlídku" čili pod stůl, ale když jsem kdysi dávno hlídala švagrové americkýho kokra, tak se přiznám, že jsem za ty 3 dny byla ze psa na prášky.
A to skutečně fyzicky zvládnete udržet 2 takto velké a silné psy? Představte si, když každý bude chtít jít na jinou stranu :-)
Tak tohle přeci není o tom, co kdo zvládne udržet, myslím, že by v tom případě zadavatelka neudržela ani jednu dogu, kdyby se ta rozhodla, že se půjde někam podívat, to je přeci o výchově, aby za nimi nevlála, v případě dog by to spíš bylo, aby za nima nebyla tažena po břiše. Moji pesani se taky ven omega těší a pokud bych tomu nechala volný průběh, tak by mě na férovku vytáhli z branky a dotáhli minimálně k první lampě, nemám absolutně iluze o tom, že bych je udržela, to ani omylem, ale tak jsou naučení, že z branky se vychází až panička zavelí a že se jde spořádaně u nohy až tam, kde panička dovolí tzv. volnou zábavu, tzn. jděte si jak chcete, ale žádný tahání a když už se někdo zapomene, to většinou pes, protože my se s fenou strašně couráme a on už si chce očuchat další lampu, tak stačí oslovit jménem nebo říct Héj, kam se ženeš a okamžitě povolí vodítko.
Já dogy poznala jako velmi klidné, rozvážné a příjemné společníky, i když je potřeba počítat s tím, že mladá doga je ještě telátko s temperamentem, ale jak říkám, to je přeci o výchově. A zadavatelka evidentně zkušenosti má.
To by si velkýho psa mohl dovolit jen kulturista jak hora.
napsal(a):
Nevím jakou mají zkušenost ostatní, ale velký pes je většinou doma podstatně větší kliďas než podstatně menší torpédo. Pokud má dostatečný pohyb venku, tak to pak doma většinou proleží a je v klidu.
Já mám vždycky velké psy a můžu říct, že jsem o nich nikdy ani "nevěděla" když teda nepočítám, že se fena rozvalí před linkou a že jí při vaření neustále přeskakuju, než mi dojde trpělivost a odpoveluju jí "na vyhlídku" čili pod stůl, ale když jsem kdysi dávno hlídala švagrové americkýho kokra, tak se přiznám, že jsem za ty 3 dny byla ze psa na prášky.
A to skutečně fyzicky zvládnete udržet 2 takto velké a silné psy? Představte si, když každý bude chtít jít na jinou stranu :-)
Tak tohle přeci není o tom, co kdo zvládne udržet, myslím, že by v tom případě zadavatelka neudržela ani jednu dogu, kdyby se ta rozhodla, že se půjde někam podívat, to je přeci o výchově, aby za nimi nevlála, v případě dog by to spíš bylo, aby za nima nebyla tažena po břiše. Moji pesani se taky ven omega těší a pokud bych tomu nechala volný průběh, tak by mě na férovku vytáhli z branky a dotáhli minimálně k první lampě, nemám absolutně iluze o tom, že bych je udržela, to ani omylem, ale tak jsou naučení, že z branky se vychází až panička zavelí a že se jde spořádaně u nohy až tam, kde panička dovolí tzv. volnou zábavu, tzn. jděte si jak chcete, ale žádný tahání a když už se někdo zapomene, to většinou pes, protože my se s fenou strašně couráme a on už si chce očuchat další lampu, tak stačí oslovit jménem nebo říct Héj, kam se ženeš a okamžitě povolí vodítko.
Já dogy poznala jako velmi klidné, rozvážné a příjemné společníky, i když je potřeba počítat s tím, že mladá doga je ještě telátko s temperamentem, ale jak říkám, to je přeci o výchově. A zadavatelka evidentně zkušenosti má.
To by si velkýho psa mohl dovolit jen kulturista jak hora.
Obecně máte pravdu, ale jednak dva psi a jeden pes jsou velkej rozdíl (je mi jasný, že mi tu někdo hned napíše, že je to nic proti třem a tak dál, ale snad je jasný, jak to myslím :-), a druhak je dobrý počítat s tím, že ten novej nemusí být stejně bezproblémovej jako ten první, což už tu padlo.
Jinak pokud jde čístě o dvě dogy v bytě, tak toho bych se bála asi tak ze všeho nejmíň, ty tam stejně skoro všechen čas proleží, spíš o ten provoz a případný řešení problémů venku.
Ještě edit: A když se tu zadavatelka ptá, tak asi nějaký pochyby má.
Na mě to spíš působí jako obava, aby se tam dva takhle velcí psi necítili třeba stísněně, jestli to prostě není moc mít doma dva "koně", necítím obavu typu..."zvládnu je?? nebudou mě venku tahat?? jak mám vychovávat druhého psa?? atd.
Jako jasně vždycky je asi nějaký riziko, že to nebude fungovat, ale tak to by si druhého psa nemohl pořídit nikdo....
A pokud zadavatelka napsala pravdivé informace, tak není žádný začátečník, měla dva dobrmany, dogu už má 4 roky a že si není něčím jistá a chce to s někým zkonzultovat, tak to přeci není nic proti ničemu, přeci nejsme všichni všeználci a nikdo ani nemá křišťálovou kouli, opravdu nechápu v čem je problém??
A ještě jen taková technická...znala jsem 4 majitele německých dog a mimo jedné paní s jednou fenou, to byly vždycky dvojičky.....
A ja som zasa nazoru,ze raz to je diskusne forum,tak preco sa neopytat,neporadit,neprecitat si nazory inych...a ocenujem k veci dotaz,vecny a presny👍🏻
Moja mama cely zivot tvrdi,ze jeden a dve deti su sakra rozdiel...ale ze jeden a dvaja psici je sakra rozdiel k lepsiemu😉
Kazdopadnem nam dajte vediet,ci k Vam pribudne maly velky ponicek😉