Uživatel s deaktivovaným účtem

Katka12345
napsal(a):
My dnes prohodili čas procházky, na brzkou ranní hodinu. Pes nechápal, proč už se vstává. A hlavně, proč jde celá smečka 😁
Narazili jsme na zajímavé stopy. Neporadí někdo, o jaké zvíře se jedná? Tipujeme jezevce.
Běžící jezevec, protože mu chybí jeden prst :-)
Ještě skunk, medvěd, dikobraz, spěchající kuna a veverka šedá, vyberte si :-)

Terven
napsal(a):
Milštejn vypadá nádherně. Lužický hory si budu muset dát na seznam cílů, kam bych jednou ráda...
Byla jsem tam jednom jednou, kdysi, na nějaým cyklozávodě dvojic. A utkvěl mi v paměti jenom Zámecký vrch, kde jsem málem vypustila duši
máme tam po okolí nachozeny skoro všechny trasy značené i ty méně známé. Ale opravdu se od loňska hodně těží a díky kůrovcové kalamitě je řada cest proměněna v tankodrom. Včera jsme se nestačili divit - i námi velmi oblíbené parkoviště u svatého Jána bylo nepoužitelné - složiště klád s bahnem na utopení osobáku... Jinak je tam krásně a navíc snad s výjimkou Luže a Hvozdu se tam nedá potkat ani noha...

Katka12345
napsal(a):
My dnes prohodili čas procházky, na brzkou ranní hodinu. Pes nechápal, proč už se vstává. A hlavně, proč jde celá smečka 😁
Narazili jsme na zajímavé stopy. Neporadí někdo, o jaké zvíře se jedná? Tipujeme jezevce.
chybí mi trošku velikost (u stop je fajn dát něco na srovnání velikosti - třeba balíček papírových kapesníků či co se dá po kapsách najít). Opravdu to vypadá na nějakého lasicovitého zvířáka

jezevec
pro katku 12... jo to je jezevec
dnes přes cestu tak na 30 m zase pašíci tak do 10 velkejch a pak cca 7 čerstvých (asi jak kočka) a na závěr úplný prcek jako mini čivava ...
Lůďa v klidu, jen čuměl s výrazem "já si tam jenom skočím něco zakousnout... a hned jsem zpátky" bylo mu zamítnuto a šel dál na volno u nohy

já tedy nemám nervy v takových chvílích Nightovi 100% věřit - takže raději jistím přidržením za obojek... On tedy by rozhodně neměl v plánu lovit oběd, on by šel čuníky maximálně přesvědčit zahrát si na honěnou - nadšeně vrtichvostí, když na nějaké zviřoně zírá

Tak my teď "přijelly" z prochajdy. Beru teď hodně Ginu do města do parku, protože potřebujeme trénovat, jak ty pejsky, tak chůzi u nohy, netahání a v přírodě se to moc nedá.
U nás příjemná teplota, sucho....ještě kdybych si nebrala bundu, tak by to bylo lepčí, takhle mi bylo i docela horko.
A dneska jsme si to musím říct užily obě, Ginuš byla moc hodná, reagovala, až se mi chtělo říct "kdo jsi a co jsi udělala s mým psem a ještě jsme narazili na mladýho moskeváka...vedle parku je nepoužívanej fotbalovej stadion, tak tam poběhali. Škoda, že jsem sebou neměla chytrej telefon, abych to vyblejskla....konečně pes, který byl opravdu její krevní skupina. Jen škoda, že tady byli jen na návštěvě u příbuzných, jinak bychom určitě domluvili občasné společné venčení.
Pak jsme udělaly ještě malý kolečko po městě....právě na to trénování chůze u nohy a dokonce potkaly holčičku, co si chtěla Ginušku pohladit....Gina je velmi rezervovaný pes, ale co se týče dětí, tak ty miluje, tak se holky poňufaly.
No a cestou zpátky jsme ještě vezly babičce toaletní papír, co mi včera zapomněla nadiktovat do nákupu a upřímně vážení a to by mě šlak trefil....čekáme u baráku, Ginu jsem měla venku z auta, aby si jí mamka mohla pohladit a když máma vylezla, tak jí říkám, aby s tím vítáním se s Ginou chvilku počkala, až z feny opadne to prvotní nadšení...jééé babičkáááá....ne, to ona na ní musí mluvit a sklánět se k ní, Gina se na ní snažila vyskočit, aby jí dala pusinku.......takže jsem musela mamku trochu sprdnout. No a jak jsem říkala, za chvilnku se hezky v klidu pomazlily, na rozloučenou říkám, no a jestli chceš pusu, tak se můžeš sehnout a ona ti jí dá....Gina jí dala jemňoučkou pusinku a bylo to.....někdy je fakt těžší ukočírovat vlastní matku, která umí česky a chápe, co jí říkám, než rozjíveného mladého psa
Nejhorší je, že kdyby to bylo jednou, ale tohle je situace, která se pravidelně opakuje...ach ty babičky
No a teď madam padla za vlast.

Katka12345
napsal(a):
Jo, to by mohl být jezevec.

Terven
napsal(a):
Milštejn vypadá nádherně. Lužický hory si budu muset dát na seznam cílů, kam bych jednou ráda...
Byla jsem tam jednom jednou, kdysi, na nějaým cyklozávodě dvojic. A utkvěl mi v paměti jenom Zámecký vrch, kde jsem málem vypustila duši
Jsou krásné. A není tam tolika turistů. Aspoň předloni nebylo.

My jsme dnes přišli k natrženýmu uchu, ihned po návratu zašito, tak snad se to v pořádku zhojí.

napsal(a):
Jsou krásné. A není tam tolika turistů. Aspoň předloni nebylo.
V Lužických horách doporučuji Střední vrch nad Pryskem. Naprosto fantastický výhled do širého kraje - od Ještědu přes České středohoří po Labské pískovce ....

napsal(a):
V Lužických horách doporučuji Střední vrch nad Pryskem. Naprosto fantastický výhled do širého kraje - od Ještědu přes České středohoří po Labské pískovce ....
ano - moc hezký kopeček - i Night ho doporučuje Tam je všude krásně

lesnížínka
napsal(a):
Jéé co ste vyváděli?
Ále, žárlivost asi. Je to truhlík, nejdřív to vyprovokuje a pak se diví. Naštěstí je to jen asi půl centimetru, to bude v pohodě.
Poradíte mně prosím, jestli stačí desinfikovat peroxidem vodíku?
U nás klasicky jar a nuda 😃
P.S.: Nefretin hrudník ma neprestáva fascinovať,je viac nasvalena než kadejaký chlap.
My jsme vzali štěndovou ukázat paní Orlíkové. Kolem Majdaleny u Jistebnice jsou nádherné rozlehlé pastviny se spoustou remízků, dá se tam courat hodiny.
napsal(a):
Ále, žárlivost asi. Je to truhlík, nejdřív to vyprovokuje a pak se diví. Naštěstí je to jen asi půl centimetru, to bude v pohodě.
Tak to bych nedělala, štípe. Betadinu nemůžete kvůli zabarvení?
napsal(a):
Já bych řekla, že peroxidu coby povrchový desinfekci už dávno odzvonilo...použila bych naředěnou Betadinu.

lesnížínka
napsal(a):
Tak to bych nedělala, štípe. Betadinu nemůžete kvůli zabarvení?
Jo, štípe, ale on je zvyklej. Ještě mám Septonex. A dračí krev.

domi.t
napsal(a):
Ktorý je nešťastník,Ali?
Dráček.
napsal(a):
Jo, štípe, ale on je zvyklej. Ještě mám Septonex. A dračí krev.
Jestli mu to šil vet, tak desinfekci použil. Z Vašeho výběru bych na to vzala Septonex.
Betadinu pořiďte, je to báječná desinfekce. Peroxid bych na to ucho nepoužívala vůbec. Je to fajn na vyčištění rány, vyplavení prachu a písku, ale že by to nějak dobře desinfikovalo? To ani ne.

Varaxi
napsal(a):
Jestli mu to šil vet, tak desinfekci použil. Z Vašeho výběru bych na to vzala Septonex.
Betadinu pořiďte, je to báječná desinfekce. Peroxid bych na to ucho nepoužívala vůbec. Je to fajn na vyčištění rány, vyplavení prachu a písku, ale že by to nějak dobře desinfikovalo? To ani ne.
Ne, nešil to vet, jinak bych se neptala.

Terven
napsal(a):
Tak na to opravdu Betadine, používají i veti.
Peroxid má krom štípání nevýhodu, že dělá destrukci tkání, či jak to říct, tudíž může zpomalovat hojení.
Na vyplavení bordelu je super, o tom žádná.
Jo, použili jsme to na očištění před tím šitím. Zatím to zašplíchnu tím Septonexem, než koupíme něco jinýho.
napsal(a):
Jo, použili jsme to na očištění před tím šitím. Zatím to zašplíchnu tím Septonexem, než koupíme něco jinýho.
Dyť jsi psala "ihned po návratu zašito" Betadinu a měla sis u veta koupit ten Tenazym,co já tady vychvaluju a dávám ho fakt na všechno. Ale počítej s tím,že to bude na dlouho, rána na uchu,byť sebemenší má tendenci se s každým oklepáním hlavy znova otevřít a začít krvácet. Nic závažnýho,ale vopruz

janaa
napsal(a):
Dyť jsi psala "ihned po návratu zašito" Betadinu a měla sis u veta koupit ten Tenazym,co já tady vychvaluju a dávám ho fakt na všechno. Ale počítej s tím,že to bude na dlouho, rána na uchu,byť sebemenší má tendenci se s každým oklepáním hlavy znova otevřít a začít krvácet. Nic závažnýho,ale vopruz
Však jo, ihned po návratu zašito doma. Venku jsme to jen umyli vodou a doma před šitím jsem to ještě ošpíchla tím peroxidem. Jsem si prostě říkala, že nejlepší to bude zašít co nejdřív. To je špatně?
Jsem tu kdysi psala, že Lara je šťastná i z ničeho. Že je, že je den, že se dobře najedla... a tak. No, ale dneska pršelo, dokonce jsme zmokly i venku...
Přidávám náš venčící zážitek z víkendu, abych Vikinu jenom nepomlouvala
Šly jsme kolem pole, kousek od nás si chytal chlap stafordí dorostenku- velikostí už hnedle jako dospělou, mentálně ještě mimino. Ocenila jsem, jak se k ní pěkně chová, nehoní si triko, nezkouší alfa chvaty a podobný. Nicméně chybička se vloudila, dorostenka se mu vysmekla a už šťastně lítala kolem nás. Přidal se k ní ještě okolojdoucí přerostlej kavalír, taky mlaďoch.
Pinčová byla ze zběsilých nájezdníků nesvá a schovávala se u mě. Vikina nájezdy cizích psů na naši smečku nesnáší a co máme pinčovou, je ještě urputnější, takže se změnila v saň. Deset kilo zuřivosti, odrážela jejich nájezdy, cenila zuby - hlas má teda jako o dost větší pes
Kavalír i stafordka z ní měli respekt, nicméně stafordka mě přátelsky poskákala a z jejích drápů na mých fungl nových venčících kalhotách od 4 dox jsem neměla radost.
Páníčkům se konečně zadařilo psy odchytit, my jsme pokračovaly opačným směrem do kopce. Asi po sto metrech koukám, kavalír a stafordka, kteří dostali volno, protože páníci usoudili, že už jsme dost daleko, se řítili zase směrem k nám.
A Vikina stafordku ke mě nepustila. Přiznám se, že z tý razance mi spadla brada. Náš plyšáček se šicáckou hlavičkou dštil síru, nebejt moje, tak se jí bojím. A stafordí slečna si lehla před ní na zem, žádostivě kňourala, ale netroufla si ani o krok.
Moje nový kalhoty přežily, ale je mi jasný, že s jinou skladbou nájezdníků tohle nemusí klapnout. A nebýt stafordka mentální mimino, tak si beru psy na vodítko nebo do náruče a zdrháme.
Já teda věřím, že až tahle konkrétní nebude mentální mimino, bude buď pohodová anebo zajištěná.

nebejt moje, tak se jí bojím

Terven
napsal(a):
Tak na to opravdu Betadine, používají i veti.
Peroxid má krom štípání nevýhodu, že dělá destrukci tkání, či jak to říct, tudíž může zpomalovat hojení.
Na vyplavení bordelu je super, o tom žádná.
Ano, peroxid může leptat. Ale na vyplavení bordelu (a anaerobů) je super.

napsal(a):
Však jo, ihned po návratu zašito doma. Venku jsme to jen umyli vodou a doma před šitím jsem to ještě ošpíchla tím peroxidem. Jsem si prostě říkala, že nejlepší to bude zašít co nejdřív. To je špatně?
Takže jste to šili doma sami? Jako jo, obecně je lepší šít čerstvou ránu, ale někdy je lepší nechat být.

napsal(a):
Takže jste to šili doma sami? Jako jo, obecně je lepší šít čerstvou ránu, ale někdy je lepší nechat být.
Jak jsem psala výš, bylo to asi 0,5 cm roztržený. Než bych v neděli sehnala, kdo to zašije, tak jsem tam udělala jednu mašličku sama. Pes byl celkem v klidu, hůř snáší stříhání drápků. Včera to vypadalo v pohodě, postříkala jsem to pro jistotu Septonexem. Dnes koupím tu Betadinu. S feňulí se chystám na očkování, tak ho vezmu taky, aby mu na to vet mrknul.
Marcelko, a mohla byste prosím vyfotit, jak to teď u toho vašeho vypadá? Díky.
No ono není co fotit, nemá to vůbec znát. On byl fakt malej, tak 3-4 měsíce, natržené to bylo, ale teď jsem zkoumala uši detailně a nevidím fakt nic. Takže se to asi nějak zatáhlo samo? Akorát jsem párkrát přemýšlela nad tím, jestli právě kvůli tomu nemá každé ucho jinak "postavené, ale spíš to tím nebude....
To levé měl tenkrát natržené (ne vlevo na fotkách, ale normálně psovo levé )

Dnes bylo velice krásně, přikládám foto z mobilu. Takovýhle počasí bych si přála třeba v neděli ráno, když mám čas na delší procházku a blbnutí s foťákem.
A druhý den za sebou jsme potkali psí kámošku na hraní. Včera padla typická otázka o mým psovi "to je štěně?", ale dnes už bylo vidět, že se staroch přeci jen vyhýbá rychlýmu běhání a volí radši hru na místě.

marcelaamax
napsal(a):
No ono není co fotit, nemá to vůbec znát. On byl fakt malej, tak 3-4 měsíce, natržené to bylo, ale teď jsem zkoumala uši detailně a nevidím fakt nic. Takže se to asi nějak zatáhlo samo? Akorát jsem párkrát přemýšlela nad tím, jestli právě kvůli tomu nemá každé ucho jinak "postavené, ale spíš to tím nebude....
To levé měl tenkrát natržené (ne vlevo na fotkách, ale normálně psovo levé )
No, vůbec to není vidět. Tomu mýmu by to asi taky zarostlo chlupama, jenže on furt blbne, tak jsem se bála, aby si to neroztrhl ještě víc.

Dnes bylo tak krásně, že jsme byly s holkama třikrát. Ráno manžel, já delší po o a pak ještě jednu k večeru. Hned má člověk i pes lepší náladu. 😍☀️

to plavé děcko roste přímo jako z vody......
Včera krásně, dneska krásně, všichni nadšení...krom Worušky, který funí. Vzala jsem si foťák, potřebovala jsem nafotit kvetoucí stromy takže jsem ho blejskla se sousedovic JRT holkama. A jedna ještě bez holek teprve jdeme pro ně

lesnížínka
napsal(a):
Včera krásně, dneska krásně, všichni nadšení...krom Worušky, který funí. Vzala jsem si foťák, potřebovala jsem nafotit kvetoucí stromy takže jsem ho blejskla se sousedovic JRT holkama. A jedna ještě bez holek teprve jdeme pro ně
Vy je sousedům venčíte? Ti se mají.
napsal(a):
to plavé děcko roste přímo jako z vody......
Ano🥰často se máčí 😀5 měsíců a 24 kilo. Bude statnější než mamina. 👌🐾
Lesní žínko krásnej lední medvěd!
Včera si štěndová v lese našla k večeři holoubka. Jestřáb ho tam nechal.
A letos všude sasanky .
napsal(a):
Vy je sousedům venčíte? Ti se mají.
Holky jsou samovenčící se jsou volně ložené u domu, ještě nemají ploty. Ráno už většinou vyhlížejí. Pokud přiběhnou až k potoku za náma, Worka si je očichá - nehárají...může obejít celý potok. Pokud jsou za domem a nedoběhnou, točí nejkratší cestou k jejich baráku...musí se překontrolovat, aby mu to hárání náhodou neuniklo No a pak už nás jdou holky zase vyprovodit k brance, protože ví, že baba má kokína
My vycházeli za deště a vraceli se zpocený jak vrata od chlíva konečně to vypadá jarně. Nejlepší je matka, která se žene v chodbě ke dveřím do obýváku a už pouští mlíko,tak je za ní cestička pak nemají být ta děcka tak tlustá

janaa
napsal(a):
My vycházeli za deště a vraceli se zpocený jak vrata od chlíva konečně to vypadá jarně. Nejlepší je matka, která se žene v chodbě ke dveřím do obýváku a už pouští mlíko,tak je za ní cestička pak nemají být ta děcka tak tlustá
Neboj, oni to vyběhají.
Kdo vůbec může za to, že se narodili jen tři? Mamka nebo taťka?
napsal(a):
Neboj, oni to vyběhají.
Kdo vůbec může za to, že se narodili jen tři? Mamka nebo taťka?
Já se nebojím, naopak,jsem ráda,že má Adéla smetanu
Vždycky za všechno může otec,to nevíš? Ne,v tomhle případě si ty tři "zvolila" Adélka,myslím,že část vstřebala,jak už jsem někde psala Ona věděla,že to bude extra kvalita,tak s tím se nesmí plýtvat

janaa
napsal(a):
Já se nebojím, naopak,jsem ráda,že má Adéla smetanu
Vždycky za všechno může otec,to nevíš? Ne,v tomhle případě si ty tři "zvolila" Adélka,myslím,že část vstřebala,jak už jsem někde psala Ona věděla,že to bude extra kvalita,tak s tím se nesmí plýtvat
Rozumná matka.
Jsem to zakřikla,vichr a chčije
Tady dost podobně, typický aprílový počasí, ale už to vypadá líp, konečně je teplota nad 10 stupni.

U nás je právě první letošní bouřka!
Jo, v Brně hřmí. A my dnes doma, má za sebou první operaci, tak držte palce, ať se dobře zahojí.

Andrýsek3
napsal(a):
Jo, v Brně hřmí. A my dnes doma, má za sebou první operaci, tak držte palce, ať se dobře zahojí.
Někde mi to asi uniklo...Andrejko co má operovaný??
napsal(a):
Někde mi to asi uniklo...Andrejko co má operovaný??
Oční víčko. Objevilo se mu tam taková pidi bradavička, kterou jsem neřešila, postupně hoodne vyrostla. Tak musela být vyříznuta. On s tím satelitem nezvládá nic. 🙈 Ani se vyčůrat, moc nevím jak mu to vysvětlit, že když ke stromu půjde hlavou, tak se prostě vždycky zasekne. 😃

Andrýsek3
napsal(a):
Oční víčko. Objevilo se mu tam taková pidi bradavička, kterou jsem neřešila, postupně hoodne vyrostla. Tak musela být vyříznuta. On s tím satelitem nezvládá nic. 🙈 Ani se vyčůrat, moc nevím jak mu to vysvětlit, že když ke stromu půjde hlavou, tak se prostě vždycky zasekne. 😃
Chudinka malej....no tak přeju brzké uzdravení, ať ten trychtýř nemusí nosit moc dlouho.

Andrýsek3
napsal(a):
Přeji brzké uzdravení. Já bych mu ten trychtýř na vycházku nedávala. Když jste s ním, tak ho můžete pohlídat, aby si tu ránu packou nějak nepoškodil.
napsal(a):
Přeji brzké uzdravení. Já bych mu ten trychtýř na vycházku nedávala. Když jste s ním, tak ho můžete pohlídat, aby si tu ránu packou nějak nepoškodil.
Joo, ja mam furt strach, on si tam tu packu strčí během vteřiny a veterinářka říkala, že jsou to jemné stehy, a že na tom mam dávat fakr pozor, aby si to nerozškrabnul. Možná později ano, dnes je to první den. A ma ho nosit celých 10 dni 😱

Andrýsek3
napsal(a):
Joo, ja mam furt strach, on si tam tu packu strčí během vteřiny a veterinářka říkala, že jsou to jemné stehy, a že na tom mam dávat fakr pozor, aby si to nerozškrabnul. Možná později ano, dnes je to první den. A ma ho nosit celých 10 dni 😱
A ma ho nosit celých 10 dni
To vůbec nevim jestli by třeba Jack dal...a nebo to moje Ginuší játro....byl by to asi boj

Andrýsek3
napsal(a):
Chápu. Ale myslím si, že kdybyste s ním chodila jen na vodítku, tak zasáhnete včas... Uvidíte, jak se to bude vyvíjet dál. Já si totiž myslím, že pro psa je daleko větší stres ten trychtýř, než ten zákrok, ta rána. Ale nepřemlouvám, je to na vás.
napsal(a):
Chápu. Ale myslím si, že kdybyste s ním chodila jen na vodítku, tak zasáhnete včas... Uvidíte, jak se to bude vyvíjet dál. Já si totiž myslím, že pro psa je daleko větší stres ten trychtýř, než ten zákrok, ta rána. Ale nepřemlouvám, je to na vás.
Jojo myslím si to taky, teď jsem mu to téměř sundala, abych to trochu povolila, přišlo mi, že ho skrti a okamžitě tam začal urputně hrabat, fuet kňučí, myslím, že si to chce podrbat, snaží se o to i v něm.

Já myslím, že byste to bez něj na prochajdě dali, já ho taky feňulim sundávala. Doma ho vždy měly, protože člověk potřebuje odběhnout a je to hned. Měly teda vždy břišní operaci, to si začaly lízat, ani si člověk nevšim.
Přeju brzký uzdravení.
napsal(a):
Já myslím, že byste to bez něj na prochajdě dali, já ho taky feňulim sundávala. Doma ho vždy měly, protože člověk potřebuje odběhnout a je to hned. Měly teda vždy břišní operaci, to si začaly lízat, ani si člověk nevšim.
Přeju brzký uzdravení.
Ja vám nevím, jakože kdbyy si to mohl blizat a ja bych ho po jednom bliznuti zastavila, tak asi ano, ale on tou packou švihne přes to oko tím drápem na boku a ja mam strach, že by stačilo klidně jedno takové seknuti do toho oka. A to nestihnu zastavit, to je otazka vteřiny. Jakože taky přemýšlím jak to vymyslet, aby to mit nemusel, se zbláznime oba. 🤦♀️Třeba ho to za dva dny už lákat nebude.

Andrýsek3
napsal(a):
Ja vám nevím, jakože kdbyy si to mohl blizat a ja bych ho po jednom bliznuti zastavila, tak asi ano, ale on tou packou švihne přes to oko tím drápem na boku a ja mam strach, že by stačilo klidně jedno takové seknuti do toho oka. A to nestihnu zastavit, to je otazka vteřiny. Jakože taky přemýšlím jak to vymyslet, aby to mit nemusel, se zbláznime oba. 🤦♀️Třeba ho to za dva dny už lákat nebude.
Možná se to za pár dní zlepší, teď ho to asi svědí, pálí, bolí kdoví. Však uvidíte. 10 dní je hodně no.

Andrýsek3
napsal(a):
Souhlasím, prostě bych vydržela. I na límec se dá zvyknout.
napsal(a):
A ma ho nosit celých 10 dni
To vůbec nevim jestli by třeba Jack dal...a nebo to moje Ginuší játro....byl by to asi boj
Na Laru jsem to navlíkla jednou po kastraci a ta začala předstírat, že omdlévá a do toho chce zvracet a celkově, že asi umře. Jsem asi měkkejš, takže jsem to ihned sundala a jala se vyrábět protiblízací pyžamko ze starýho prostěradla.

Andrýsek3
napsal(a):
To mě taky napadlo, nemáme. Nebo zalepit boční dráp.😃
Možná by stačily odložené dětské froté ponožky. Ten trychtýř je hrozný. Kšiltovku, pes si zepředu nehrábne a zezadu by si hrábnul kšilt přes oko (?)

A já bych se na to vybodla, hrábne si do oka a je bez oka,
zítra to bude lepší, dnes ho to čílí možná i bolestí, jasně že i nezvykem, to bude dobré, nic bych nevymýšlela a pár dní počkala.
Andrýsek3
napsal(a):
To bych mu radši dala botičky
Dneska zas pro změnu jaro včetně bouřky...
...vypadají jak reklama na 4 dox
Včera bouŕka, návštěva Bobiny po kastraci. A ovce. Už to vypadalo jako jaro.🙏🏻

Včera konečně zase jeden den, kdy se dalo vyhřívat na sluníčku. Ale asi máme malou deku...

Malé OT - právě jsem zjistila, že jde odebrat palec nahoru...tudíž asi netřeba nikomu vysvětlovat, že hlas mu byl dán omylem
Já jsem chtěla lajknout příspěvek efe, poněvadž jsem zapomněla, že už jsem to ráno udělala ...a on se mi místo toho odebral. A vyskočila na mě hláška "váš hlas byl odebrán".
Vyzkoušeno i u příspěvku Sarah

Terven
napsal(a):
Malé OT - právě jsem zjistila, že jde odebrat palec nahoru...tudíž asi netřeba nikomu vysvětlovat, že hlas mu byl dán omylem
Já jsem chtěla lajknout příspěvek efe, poněvadž jsem zapomněla, že už jsem to ráno udělala ...a on se mi místo toho odebral. A vyskočila na mě hláška "váš hlas byl odebrán".
To je ale nějaká novinka! To určitě takhle nebylo

Myslím, že to funguje už tak tři dny, já na to úplně zapomněla.

Ha a jdu je všecky odebrat! :-)
Nejvíc se mi líbí, jak efe mopíci venčí kocoura, pěkně pryč z palety.

Terven
napsal(a):
Já to zjistila taky omylem včera... jsem si říkala, že jsem ani netušila, že taková funkce existuje...

napsal(a):
Ha a jdu je všecky odebrat! :-)
Nejvíc se mi líbí, jak efe mopíci venčí kocoura, pěkně pryč z palety.
Ono je to přesně naopak - dnes ráno jsem je sledovala. Gina (ta nejstarší) se šla vysrajdit na druhý konec zahrady (je moc šikovná a chodí to takhle hezky uklízet) a Pan Bečka jí celou cestu dělal garde, pak počkal a zase jí odvedl zpátky On je hrozně rád, že má zase komu skákat ze zálohy na záda, černá Šťopka mu v těchto jeho kratochvílích velkým parťákem nikdy nebyla...

janaa
napsal(a):
Taky je u vás už druhej den takovej vichr? Jsem natěšeně na začátku týdne vyprala zimní hadry, včera málem zmrzla a dneska je zas vytáhla Malý ani neberu,bych je mohla pouštět jak draky
Jani, u nás furt fučí, nosím hardshellovou bundu a pod ní teplou flísku. Já ty zimní vyteplený bundy nemám moc ráda, nemůžu se v tom pohnout. A na nohách pořád holínky, v nich mě nic nepřekvapí, i když asi vypadám děsně.

janaa
napsal(a):
Taky je u vás už druhej den takovej vichr? Jsem natěšeně na začátku týdne vyprala zimní hadry, včera málem zmrzla a dneska je zas vytáhla Malý ani neberu,bych je mohla pouštět jak draky
Jo, strašlivej zimní severák
napsal(a):
Jani, u nás furt fučí, nosím hardshellovou bundu a pod ní teplou flísku. Já ty zimní vyteplený bundy nemám moc ráda, nemůžu se v tom pohnout. A na nohách pořád holínky, v nich mě nic nepřekvapí, i když asi vypadám děsně.
Tak já mám všechno funkční lovecký hadry Ale už jsem chtěla přejít na hadry alá meziobdobí a zas jsem se vrátila k teplýmu zimnímu. Jak vypadám,neřeším,zakuklená,čepice,kapuce, hadry špinavý, něco jako alá bezdomovec,kdyby to nebyly hadry za tisíce

janaa
napsal(a):
Tak já mám všechno funkční lovecký hadry Ale už jsem chtěla přejít na hadry alá meziobdobí a zas jsem se vrátila k teplýmu zimnímu. Jak vypadám,neřeším,zakuklená,čepice,kapuce, hadry špinavý, něco jako alá bezdomovec,kdyby to nebyly hadry za tisíce
Bezdomovec, to vystihuje naprosto všechno.
A kde nakupuješ ty funkční lovecký hadry? Já samozřejmě se svojí výškou mám problém, však víš.

janaa
napsal(a):
Nejvíc věcí mám od Pinewoodu. Něco i od Blaseru a jiných loveckých značek,ale to jsou dardy,to mám spíš věci,co jsem dostala k vánocům,narozkám a tak A na léto mix Nordblanc, Deerhund, a různý sportovní klasický značky,když zrovna měli něco zelenýho. Ale ty funkční,to je 90% Pinewood
Dík, neznám, kouknu. Já teď nakoupila spoustu od Husky, měli taky hodně zelenýho a ve výprodeji.

Tak jsem si řekla, že zkusím ještě natočit, jak se mi povedlo vyladit ... ehm... přivolání.... Snad se povede nahrát.
Na druhej povel!

..nevím zda se podaří nahrát...

..tak podařilo....takhle obcas venčit, párkrát oběhne a jde se dom...

napsal(a):
Hezký!!

napsal(a):
Hezký!!
.ó děkuji....

napsal(a):
Tak jsem si řekla, že zkusím ještě natočit, jak se mi povedlo vyladit ... ehm... přivolání.... Snad se povede nahrát.
Na druhej povel!
.. super, pak že s tím už nepůjde nic moc dělat My začínáme znakovat, protože je už dost hluchá a já nikdy nevím, jestli mě slyší. Tak aby se nemohla vymlouvat
napsal(a):
Ha, ha, přesně vidím, jak by to dopadlo, kdybych to zkusila já Pes by zaběhnul za kamion, tam našel někde díru v plotu a šel by zkoumat, co tam je. Já bych čekala, pak zkusila zavolat, pak obešla kamion, proč nejde, psa nenašla a letěla ho hledat. Nejspíš bych ho našla někde s dělníkama ve skladě, na pokec

lesnížínka
napsal(a):
Ha, ha, přesně vidím, jak by to dopadlo, kdybych to zkusila já Pes by zaběhnul za kamion, tam našel někde díru v plotu a šel by zkoumat, co tam je. Já bych čekala, pak zkusila zavolat, pak obešla kamion, proč nejde, psa nenašla a letěla ho hledat. Nejspíš bych ho našla někde s dělníkama ve skladě, na pokec
..taky dobrý....zábavě se meze nekladou....

tento týden jsme hlídali vnoučata (dopoledne distanční škola třetí a pátá třída, odpoledne výletění) - psisko je patřičně udřené, neb u všeho musí asistovat a nespí chudák celý den Ale je děsně vzdělanej.
Fotky jsou z cest s dítky, ze včerejší stále sněžné procházky za humny i z dnešní ranní bahnité skorojarní (i když bylo na nule). Orionko - chci pochvalu za popisky

U nás dneska paráda, není hic., ale zároveň není hnusně, takže pro Ginu počasí ideál...byli jsme v parku resp. na bývalém fotbalovém hřišti vedle a Gina si super poběhala a pohrála s dvěma pesanama a cestou se ještě pozdravila asi s třemi pejsky.......teď sebou spokojeně plácla, co víc si v neděli přát.
Nejdřív jsem s ní chtěla jet do přírody, ale říkám si, zkusíme ten park, jestli tam nebude nějakej psí kámoš na hraní a dobře jsem udělala.

my dneska vyrazili kousek za Jablonné v Podještědí. Předloni jsme tam potkali jeřáby popelavé svatebně tančící (jeřábi jsou v Čechách hodně vzácní - s výjimkou právě Českolipska - tam se dají potkat pravidelně) a tak jsme si říkali, že by třeba...
Nezklamali - viděli jsme dva páry (ne tančit, ale pást se či létat a pochopitelně řvát). A jako bonus motáka, sbírajícího rákosí na stavbu hnízda. Srnčí zvěře mocmoc - snad každou desetiminutovku jsme nějaké potkali. Night zcela vzorný, ječela jsem na něj "STŮJ!!!!" jen když kolem nás běželo stádečko prasat. On se divil, proč tak řvu, když si jich nevšímá... Holt panička hysterik. Nějak ta prasata v poslední době potkáváme často. A zase tak časně jsme venku nebyli - od půl osmé do půl desáté. Zazvěřeno hodně... Fotky shrnu zase až v sobotu...

napsal(a):
tento týden jsme hlídali vnoučata (dopoledne distanční škola třetí a pátá třída, odpoledne výletění) - psisko je patřičně udřené, neb u všeho musí asistovat a nespí chudák celý den Ale je děsně vzdělanej.
Fotky jsou z cest s dítky, ze včerejší stále sněžné procházky za humny i z dnešní ranní bahnité skorojarní (i když bylo na nule). Orionko - chci pochvalu za popisky
Popisky jsou supéér.
U nás je venčení za trest. Psice má progesteronové dny, na flexině lítáme, kde jí jaký pes nechal zprávu. Neslyší normálně, ale teď ani nevnímá. V noci čumí z otevřeného okna a píská - pravděpodobně chodí frajer po cestě, takže zavřít okno a píská dál......Počítám ještě dva dny a pak se jí snad vrátí rozum aspoň malinko.
Jeřábů jsme viděli před pár lety v Zahrádkách celé hejno ( snad tam zimovali ), letos jsme je viděli "tančit" v Druzcově na poli. Vypadá to, že se jim v oblasti líbí.
Neděle patří tradičně Bertičce, přes týden cvičíme jen příležitostně mezi "štěňátkováním", tak v neděli se stará páníček a my jezdíme do bažantnice. U nás fučelo,ale v bažantnici krásně,až když jsme jeli domů,začalo pršet. Cvíčo super a jako bonus našla Bertička shoz. A doma zatím leháro...

janaa
napsal(a):
Neděle patří tradičně Bertičce, přes týden cvičíme jen příležitostně mezi "štěňátkováním", tak v neděli se stará páníček a my jezdíme do bažantnice. U nás fučelo,ale v bažantnici krásně,až když jsme jeli domů,začalo pršet. Cvíčo super a jako bonus našla Bertička shoz. A doma zatím leháro...
to jsou úžasní cvalíci

Proč mají ta mláďata ledních medvědů tmavá břicha?
Dobrý den,
jak si pamatujete řešila jsem Batynka a jeho chování v autě. Bylo mi doporučeno od Repty zkusit to s náhubkem.
No po 14 dnech zatím dobrý, kratší cesty zvládal tak na 80% ticha ( což se dá, je to v pohodě). Zatěžkávací zkouška bylo jízda na chalupu ( 2hod. ), no a musím prozatím Reptu a Batynka pochválit bylo ticho, super a manžel mohl sedět vedle mě, jupííííí. Vydržel do Ostravy a pak do Havířová už ječel, ale tohle je brnkačka. Pokud mu dovolím mi vlézt na klín, bude i ten kousek potichu ( vím nesmí se to a manžel přetáčí oči nahoru ).
Doufám, že mu to co nejdéle vydrží.
Dája.

janaa
napsal(a):
Byli jste "v naší" bažantnici? Slyšela jsem střílení, tak jsem si na vás hned vzpomněla
Tak dnešní odpolední prochajda se protáhla na tři hodiny a kousek . Vikina je po hárání, "březí", zpomalená, nezábavné úseky, kdy musí pouze ťapat, jsou za trest. V kombinaci s hyperaktivní pinčovou si připadám jako paní, kterou kdysi můj malej syn nazval rozpažovací bába. Měla dvě bulteriérky, starou a mladou, jedna táhla dopředu, druhá nešla, ženská imrvére stála rozpažená, v každej ruce jednu flexinu.
Už je ze mě taky rozpažovací bába.
Původní plán byl zastavit se cestou do parku a na louky ve zverimexu a koupit pinčové náhubek. Ještě ho nemá. Myslela jsem, že cestou domů bychom se svezly jednu zastávku autobusem, čímž bychom zabily dvě mouchy jednou ranou - socializace pinčové na dopravní prostředek a překonání nudného úseku jízdmo.
Ve zverimexu jsem se vytočila do běla. Extrémně neochotná slečna, vyloženě jsem obtěžovala. První náhubek, co mi nabídla, byla plastová trubka přesně kopírující pinčí čenich. Poučila jsem slečnu, že tohle je fakt blbě a ona na to, že tohle si ale lidi na malý psy normálně kupujou. Znovu jsem se pokusila vysvětlit, že to není OK a zeptala jsem se, jestli by nebyl kovovej. Prý na malý psy kovový neberou. A průběžně slečna házela znechucený ksichty.
Náhubek jsem vzdala, chtěla jsem koupit psicím aspoň nějakou ňaminu, že byly tak hodný. Neměla jsem ale drobný a při pohledu na tisícovku slečna vystupňovala znechucenej ksicht. Sbalila jsem tedy peníze i psy a šly jsme.
Pinčová ulovila myš - viz foto. Telefonní číslo na postroji jsem vyretušovala, aby to nebylo jak seznamka ...dlouho se z ní ale neradovala, pustila jí z huby a Vikina jí bleskurychle ukradla a ještě bleskověji sežrala. To mě překvapilo, protože alfa přes žrádlo je pinčová.
@Terven, já jsem někdy po ránu předpažovací bába. Jsem hodně typ sova, takže použitelná začínám být až k polednímu, venčíme pochopitelně brzo ráno, pes v módu vstávatacvičitprotožeprácešlechtí, a někdy je to fakt komedie, on se ještě občas zapomene a táhne, a já jak vlastně mentálně spím, tak prostě někdy chvíli jdu a nechám se táhnout, dneska jsem málem nabourala lampu. Ale režim je skvělá věc, i torpédo už ví a jde po snídani pěkně spinkat, protože s paničkou bude zábava až tak kolem jedenácté po minimálně jednom frenchpressu.
Jinak včera jsme potkali balíky, a balíky prej moje beru, až nám z toho gůgl udělal koláž. :-)
Dneska jsme se poprvé socializovali na veterině (byli jsme na očkování), a měla jsem ohromnou radost, vlkodlak se tvářil jakože super zábava, stres veškerej žádnej, pěkně pozdravil pana doktora, vzorově se zvážil, nechal se vyšetřit, naočkovat, obdivovat, a prej kdy půjdem zas. Dokonce ani nechtěl nikoho v čekárně sníst, tvářil se ohromně služebně a velice pečlivě seděl, a to jsem byla připravená na čekání venku, protože momentálně následkem zimní izolace na chalupě a nefunkčního cvičáku bojujeme s touhou aspoň pořádně vyvrčet všechno v okolí co má takykoule.
Jo a s nepříjemnejma slečnama ve psoobchodě bojuju taky, už jsem byla párkrát i nalomená změnit lokál, jenže to mám za rohem a sortiment je fajn, ač krmím masem, objednávám toho i tak hafec, pamlsky, hračky, granule a stelivo pro kočky, vždycky tam stejně koupím ještě i něco na krámě (nebo juchjuch rozbije některé zviřátko misku), mám tam zákaznickej účet už roky, měsíční útrata jde do tisíců, ale servis na kase většinou nic moc teda, a rady porady jsem vzdala už dávno..

..dneska nádhera, všechno začíná kvést a ja jako alergiky si můžu oci vyškrábat....

napsal(a):
..dneska nádhera, všechno začíná kvést a ja jako alergiky si můžu oci vyškrábat....
Motýl v orsejích nemá chybu

ad obsluha ve zveráčích.....já teda na "psy" chodím do jednoho, dřív měli pobočku jen ve vedlejším městečku, naštěstí už je i u nás, i když to nebylo daleko, tak přeci jen je to takhle pohodlnější.
Pracujou tam vesměs mladý holčiny...řekla bych, že z velké části pejskařky, protože každou chvíli tam narazím na pejska některé z nich.....všechny ochotné, pomůžou poradí...........

napsal(a):
..děkujeme....máme jich tam na sídlišti celou jednu velkou plochu...
K těm zverimexům - u nás hned ve vedlejším městě je fajn obsluha, ale zase tam není nic moc sortiment a upřímně je to tam hrozně předražené. Občas se tam stavím když jdu okolo, jen pro nějakou mlsku, ale žádné dražší věci už tam neberu. Další dva zverimexy jsou kousek za vesnicí, kde bydlí rodiče, sice je to dál než ten první, ale když už jedu k našim, tak už je to kousek. No a do jednoho jsem úplně přestala chodit právě po tom, co jsem tam vybírala feně náhubek ,když byla štěně. Paní prodavačka nebyla příjemná, vnucovala mi fixační náhubek, halti ohlávku.. Rozmlouvala prostorné náhubky a fakt v tom byla docela sebevědomá... Úplně mě to odradilo. Ale ten druhý zverimex, co tam je, tak ten je super. Mají ho pán a paní, manželé, jsou oba hrozně příjemní, ochotní. Je vidět, že ti tím opravdu žijí. Ke každému nákupu dostáváme nějakou mlsku - a stačí koupit fakt jednu věc za pár korun, ale hlavně jsou opravdu ochotní - na psa mi nechávali objednávat snad 20 náhubků, které jsem u nich pak zkoušela. Když žádný z nich neseděl, tak ještě hledali dál, co by se ještě dalo zkusit. Cokoli co potřebuji a nemají, tak objednají a max do 2 dnů to tam je, jejich stálí zákazníci od nich dostávají občas dárky - máme od nich pelech, měli jsme nějaký obojek na klíšťata... O ty dárky nejde, ale ten přístup - to je pecka. Ještě se mi nikdy nestalo, že by byli nepříjemní, nebo snad i že by jen neměli den, jsou vždycky strašně pozitivně naladění. Nakupuje se tam jedna báseň. Má to malou nevýhodu - pokaždé když jdu nebo jedu okolo, tak tam vlezu

A my byly včera s novýma mopslema taky na procházce! Než jsme došly na louku, tak jsem byla obmotaná vodítkama jako mumie, ale holkám se líbilo. Každopádně je znát, že jsou to už všechno babky, to procházkování už moc nedávají, budou z nich prostě už "jen" zahradní povaleči

manitschka
napsal(a):
@Terven, já jsem někdy po ránu předpažovací bába. Jsem hodně typ sova, takže použitelná začínám být až k polednímu, venčíme pochopitelně brzo ráno, pes v módu vstávatacvičitprotožeprácešlechtí, a někdy je to fakt komedie, on se ještě občas zapomene a táhne, a já jak vlastně mentálně spím, tak prostě někdy chvíli jdu a nechám se táhnout, dneska jsem málem nabourala lampu. Ale režim je skvělá věc, i torpédo už ví a jde po snídani pěkně spinkat, protože s paničkou bude zábava až tak kolem jedenácté po minimálně jednom frenchpressu.
Jinak včera jsme potkali balíky, a balíky prej moje beru, až nám z toho gůgl udělal koláž. :-)
Dneska jsme se poprvé socializovali na veterině (byli jsme na očkování), a měla jsem ohromnou radost, vlkodlak se tvářil jakože super zábava, stres veškerej žádnej, pěkně pozdravil pana doktora, vzorově se zvážil, nechal se vyšetřit, naočkovat, obdivovat, a prej kdy půjdem zas. Dokonce ani nechtěl nikoho v čekárně sníst, tvářil se ohromně služebně a velice pečlivě seděl, a to jsem byla připravená na čekání venku, protože momentálně následkem zimní izolace na chalupě a nefunkčního cvičáku bojujeme s touhou aspoň pořádně vyvrčet všechno v okolí co má takykoule.
Jo a s nepříjemnejma slečnama ve psoobchodě bojuju taky, už jsem byla párkrát i nalomená změnit lokál, jenže to mám za rohem a sortiment je fajn, ač krmím masem, objednávám toho i tak hafec, pamlsky, hračky, granule a stelivo pro kočky, vždycky tam stejně koupím ještě i něco na krámě (nebo juchjuch rozbije některé zviřátko misku), mám tam zákaznickej účet už roky, měsíční útrata jde do tisíců, ale servis na kase většinou nic moc teda, a rady porady jsem vzdala už dávno..
To je bomba pes a skvělej popis!!

marcelaamax
napsal(a):
K těm zverimexům - u nás hned ve vedlejším městě je fajn obsluha, ale zase tam není nic moc sortiment a upřímně je to tam hrozně předražené. Občas se tam stavím když jdu okolo, jen pro nějakou mlsku, ale žádné dražší věci už tam neberu. Další dva zverimexy jsou kousek za vesnicí, kde bydlí rodiče, sice je to dál než ten první, ale když už jedu k našim, tak už je to kousek. No a do jednoho jsem úplně přestala chodit právě po tom, co jsem tam vybírala feně náhubek ,když byla štěně. Paní prodavačka nebyla příjemná, vnucovala mi fixační náhubek, halti ohlávku.. Rozmlouvala prostorné náhubky a fakt v tom byla docela sebevědomá... Úplně mě to odradilo. Ale ten druhý zverimex, co tam je, tak ten je super. Mají ho pán a paní, manželé, jsou oba hrozně příjemní, ochotní. Je vidět, že ti tím opravdu žijí. Ke každému nákupu dostáváme nějakou mlsku - a stačí koupit fakt jednu věc za pár korun, ale hlavně jsou opravdu ochotní - na psa mi nechávali objednávat snad 20 náhubků, které jsem u nich pak zkoušela. Když žádný z nich neseděl, tak ještě hledali dál, co by se ještě dalo zkusit. Cokoli co potřebuji a nemají, tak objednají a max do 2 dnů to tam je, jejich stálí zákazníci od nich dostávají občas dárky - máme od nich pelech, měli jsme nějaký obojek na klíšťata... O ty dárky nejde, ale ten přístup - to je pecka. Ještě se mi nikdy nestalo, že by byli nepříjemní, nebo snad i že by jen neměli den, jsou vždycky strašně pozitivně naladění. Nakupuje se tam jedna báseň. Má to malou nevýhodu - pokaždé když jdu nebo jedu okolo, tak tam vlezu
Jako to je fakt smutný.....jak se mají potom lidi, co nemají zkušenosti orientovat. Tak nějak spoléhají, že ve speciálce....což zverex je, jim poradí a odejdou s fixačním náhubkem na běžný nošení. Chudáci psi, co to pak musí nosit.
Myslím, že na to netřeba nějakou echt odbornost, aby čloěk, co tam prodává věděl, že pes musí v náhubku dýchat, že by měl schopnej si v něm zívnout.
Jasně, mě taky přišlo, když jsme zkoušely košík Sárině, že je to spíš koš na houby, když mi ho majitel zveráče podával, ale pak čubě padnul jako ulitej.....ten co jsem původně vzala od oka já byl malej. A pán hned říkal...no tak to nepůjde, ten je malej. Na dýlku a na šířku sedí, ale v tom by nemohla dýchat.
Nebo když vybíráme hračky....tak jsou schopní mi říct z vlastní zkušenosti, co jejich pes rozkousal ihned, co naopak vydrželo a je vidět, že to není jen o tom prodat za každou cenu.....že klidně řeknou "tohle neberte, ono to vypadá bytelně, na hraní super, ale vy máte psa, který se do toho cíleně pustí a za chvíli vám to rozebere na atomy...vemte raději tohle, to fakt vydrží"
Jako to je fakt smutný.....jak se mají potom lidi, co nemají zkušenosti orientovat. Tak nějak spoléhají, že ve speciálce....což zverex je, jim poradí a odejdou s fixačním náhubkem na běžný nošení. Chudáci psi, co to pak musí nosit.
Myslím, že na to netřeba nějakou echt odbornost, aby čloěk, co tam prodává věděl, že pes musí v náhubku dýchat, že by měl schopnej si v něm zívnout.
Já jsem náhubek na štěně chtěla do vlaku a paní ještě nejdřív štěně litovala, že takovej miláček náhubek nepotřebuje...No a snažila se mě přesvědčit, že "stačí" ten fixační a nebo ohlávka. A když už teda kovový nebo plastový, tak ale takový, který přesně kopíruje tlamu. Když jsem si dovolila říct, že v tom fena ani nepootevře tlamu, tak mi bylo řečeno, že to je taky účel náhubku, že v něm pes nemá tlamu vůbec otevřít... a prý náhubek, ve kterém pes může mít otevřenou tlamu a dýchat je k ničemu... Když jsem si vyloženě ukázala na náhubek (který měla pověšený za sebou nahoře), který bych chtěla zkusit, větší kovový, tak mi ho prostě ani nepodala, že to je obří, že to nemá cenu zkoušet)...No to fakt nebyl člověk na správném místě. Ale zase v tom druhém zverimexu, v tom oblíbeném, tak tam jsme se shodli na náhubku, že musí být dostatečně velký atd...A vůbec nic se nedělo, když ze 20ti objednaných náhubků neseděl žádný a po docela dlouhém zkoušení jsem odcházela s tím, že si nic neberu - nebyl to žádný problém...

Dneska se venčilo super....ale včera večer, tak to byl děs....někdo mi vyměnil mojí hodnou feňulku a místo toho mi podstrčil něco, co absolutně neumí chodit na vodítku, tahá jak blázen...
Přitom zkraje to probíhalo v klidu, ale pak viděla jak se z prochajdy vrací paní s dvěma pesanama...labíkem a něco podobnýho...bydlej hned kolem parku a stále trénujeme průchod kolem těchto domácích hlídačů a stále je to ještě po druhé straně ulice...
To začala bláznit a pak už se mi jí do konce procházky nepovedlo srovnat.
Defakto jsem jí protáhla cestou mezi dvěma ploty...u každého plotu se psem se chovala jak magor, na konci cesty jsme ještě potkali paní s jezevčíkem...ta ostuda, vypadala jsem spíš jako krotitel dravé zvěře....rozumějme Gina nebyla agresivní, ale ten tanec na vodítku, to bylo teda pošušňáníčko.
Cestou domů jsme to vzaly rychlou chůzí pěkně u nohy, ulicí, kde je pes snad v každý zahradě a štěkací a to už žádnej problém nebyl.
Se ani nedívím lidem, co tohle mají denně, že jim pes takhle blázní, že se jim ani nechce ven a že jsou nešťastný. Protože upřímně v tu chvíli nešlo dělat nic jinýho než zatnout zuby a držet. Teda šlo by, mohla jsem zůstat stát u plotu se psem a trvat na tom, že se uklidní, ale s ohledem na domácího hlídače jsem se tam fakt nechtěla dlouho mrcasit.......na Ginu jsem pak radši ani nemluvila, protože jsem měla pěknej vztek, ruce jak opice.
A to jsem zrovna včera u mamky Ginu chválila, jak je hodná, jak hezky chodí u nohy, jak zvládáme pejsky, jak už je dokonce ani nefackuje, ale hezky se s nima očuchá, pozdraví, aniž by jim vzápětí dala packou babu.
No tak myslím, že jsem trochu usnula na vavřínech a že teda rozhodně nemáme hotovo a budeme muset intenzivněji máknout.
Tak mě by rada tý slečny ve zverimexu stran náhubku ani nezajímala, jen jsem chtěla předhodit nějaké modely vhodné pro pinče , nechtěla jsem jí rozhrabat stojan a měla jsem plný ruce psů
A tvářila se jako ztělesněná ublíženost, když jsem vyslovila námitky proti těm, co jsou prakticky fixační.
Já jsem včera zrovna dělala objednávku v Rozchovu, tam mají tenhle
https://www.rozchov.cz/nahubek-kovovy-spic--pinc-fena/
volala jsem do eshopu, jestli pinčem je myšlen trpaslík...ono pinč i špic mají různý velikostní rázy, žejo, fakt super popisek. Paní nevěděla, ale v pinčí skupině na fb mi kdosi potvrdil, že tenhle má na trpaslíka.
Každopádně, socializaci v MHD odkládáme, máme psincák

Agnes1
napsal(a):
Dnes byl krásný slunečný, chladný den. Byly jsme za blatouchy.
Já za blbce :-)
Nesla jsem bojového psa, ještě k tomu z kopce, jedna paní se smála, druhá pravila - co blbnete?
Kulhá. Ale možná to hraje, se jí líbí nosit se.
Krásné blatouchy!

napsal(a):
Já za blbce :-)
Nesla jsem bojového psa, ještě k tomu z kopce, jedna paní se smála, druhá pravila - co blbnete?
Kulhá. Ale možná to hraje, se jí líbí nosit se.
Krásné blatouchy!
Tak to by psině musela noha viset na kůži, abych se hecla ji poponést. 30kg
Jinak přítel na telefonu nebo trojnožkou domu.

napsal(a):
Tak to by psině musela noha viset na kůži, abych se hecla ji poponést. 30kg
Jinak přítel na telefonu nebo trojnožkou domu.
26 těžkých kil.. ale koukala smutně a roztomile "mám dvacet deka".
No nedá se to daleko, tak zas na zem, ale musím jí nést míček, šly jsme pětiminutový úsek 40 minut, přítel na telefonu není, musím si koupit auto.
A naučit se řídit.

napsal(a):
Mně se víc líbí ta fialová. Co je to za kytku, prosím?

napsal(a):
...vůbec netuším, roste to tam u kostela na zahonu za vraty jako trvalka.....bylo zavřeno, tak jsem musela motýla prošťouchnout mřížemi ve vratech tam a potom zpátky.....ta fialová barva mně úplně prastila do očí....

napsal(a):
26 těžkých kil.. ale koukala smutně a roztomile "mám dvacet deka".
No nedá se to daleko, tak zas na zem, ale musím jí nést míček, šly jsme pětiminutový úsek 40 minut, přítel na telefonu není, musím si koupit auto.
A naučit se řídit.
Nevím, jestli jsem to nepřehlédla, ale co se Megince stalo, že nemohla ťapkat sama??
Doufám, že to není nic vážnýho
napsal(a):
Nejsou to náhodou lobelky?
edit: a nebo to je tařička. Koukla jsem se na to teď ještě jednou. Mám je doma, vypadá to podobně. Ale takhle z dálky, nevím... pošlu fotku a Terven může potvrdit nebo vyvrátit.
Achjo, už jsem si ty dvě zase spletla... Ne kytky, zdejší ženský. Omlouvám se, mně ten motýl mate. Vždycky si myslím ,že ho má terven.

tařička zahradní?

napsal(a):
Nevím, jestli jsem to nepřehlédla, ale co se Megince stalo, že nemohla ťapkat sama??
Doufám, že to není nic vážnýho
Simuluje. Jsem rozhodla. Půjde k veterinářce. A když veterinářka řekne něco blbého, tak řeknu, že se plete. Důležité je mít plán!
To bude osina nebo tak.
To je zajímavé, kolik pejskařů a koníčkářů jsou šikovní zahradníci.
Já jak domů přinesu kytku, do dvou dnů hyne.
O víkendu jsem venku předávala hotovou práci jedné starší paní, ona nadšená, že je to tak rychle a že mi jako odměnu přiveze něco do zahrady. Tak já říkám - jestli chcete, aby to tady chcíplo, klidně dovezte vaší celoroční snahu, vidíte támhleten suchý proutek, to není suchý proutek, to je japonská třešeň..

Atheira
napsal(a):
Nejsou to náhodou lobelky?
edit: a nebo to je tařička. Koukla jsem se na to teď ještě jednou. Mám je doma, vypadá to podobně. Ale takhle z dálky, nevím... pošlu fotku a Terven může potvrdit nebo vyvrátit.
Achjo, už jsem si ty dvě zase spletla... Ne kytky, zdejší ženský. Omlouvám se, mně ten motýl mate. Vždycky si myslím ,že ho má terven.
..jo ja si to také dlouho myslela a pak jsem se Terven i ptala....

Atheira
napsal(a):
Jestli je to tohle, tak je to tařička.
..ja jsem se k tomu blíž nedostala skrzeva ty vrata....fakt nevím, zdatna zahradnice co se ýce názvů kytek nejsem...
napsal(a):
..jo ja si to také dlouho myslela a pak jsem se Terven i ptala....
To bude kvůli předchozí feně z profilovky, ona měla takový trochu motýlí uši

Terven
napsal(a):
..je krásná...

Atheira
napsal(a):
Jestli je to tohle, tak je to tařička.
..tak jsem si tu svou fotku zvětšila a mohlo by to z 90 procent byt ono....
Na 100% je to tařička,protože tu mám rád a mám jí v několika barvách.Letos jsem si přikoupil další barvy.Naprosto bezůdržbová.

kouták
napsal(a):
Na 100% je to tařička,protože tu mám rád a mám jí v několika barvách.Letos jsem si přikoupil další barvy.Naprosto bezůdržbová.
...diky.....
Terven
napsal(a):
Určitě mě mate profilovka, protože oni ti vaši psi mají i stejně rozložené barvy. Vaše přezdívka se mi pamatuje líp než chameleonHugo, takže jste pak kvůli stejně barevným psům v podstatě jedna osoba. Takže se omlouvám asi rovnou i do budoucna.
Tak já se hlasím se svým ufonem. Od soboty chodíme na procházky bez talíře, protože venku vůbec neřešil, doma ještě ano. Ale od včera už ho má jen na noc a když jsem pryč. Je to salámista a ani ten krunýř mu extra nevadí, vrtí ocasem když mu ho nandávám. Po týdnu měl ale absťák od fen, za kterýma jsem ho vůbec nepouštěla, tak mě dnes štval. Ale hojí se dobře. :)
U nás dnes nebyla pózovací nálada, ale dali jsme si pěkných 15 km přes kopce až k přehradě. Nesmočil ani drápek 🤷🏼♀️

Přidávám fotky toho ucha, není to moc vidět skrz ty chlupy, ale je to srostlý. Akorát nevím, čím šetrně ty chlupy vyčistit, bojím se to moc drhnout.... mám zkusit nějaký olej?

napsal(a):
Přidávám fotky toho ucha, není to moc vidět skrz ty chlupy, ale je to srostlý. Akorát nevím, čím šetrně ty chlupy vyčistit, bojím se to moc drhnout.... mám zkusit nějaký olej?
Olej se mi moc nezdá. Třeba odvar z řepíku? Jenom navlhčit, nedrhnout.

napsal(a):
Chlupy jsou špinavé od čeho?
Jestli to není smůla nebo jiná potvora, odmáčela bych chlupy ředěnou betadinou. Nečistoty, krev, strupy. Nedrhnout. Buď namočit ucho do roztoku nebo nanést a jemně otřít. Případně řepíkový, hermánkový výluh.

napsal(a):
Tak fotky se nevložily, ještě jednou.
Pošlete psa do vody, je to labrador i naše zhýčkaná buli se už koupala.
PS: někdy se řeší obojek, když se pes po koupání otřepe a má visací uši, může si je o něj poranit...

napsal(a):
Pošlete psa do vody, je to labrador i naše zhýčkaná buli se už koupala.
PS: někdy se řeší obojek, když se pes po koupání otřepe a má visací uši, může si je o něj poranit...
Není to labrador a do vody kvůli hotspotu, který mimo jiné taky léčíme, nemůže, bohužel. A že by teda chtěl.
Chlupy byly špinavý asi od krve nebo od betadiny, nejspíš, už jsem to vyčistila olejem. Vypadá to v pohodě, nemokvá to.

Dneska jsme se trefili, že je hezky, měla jsem čas a psovi se zrovna šlo dobře, tak jsem ho vzala do lesa (= delší trasa). Před pár dny zmínil, že nějaký trapný problémy s chůzí nejsou důvod nejít do lesa. Zkoušela jsem ho pak oklamat, že jsme šli jen po okraji lesa, ale prokoukl to a prej to neplatí.
Tak jsem dnes i vzala foťák, abych ulovila nějaký momentky.

napsal(a):
Dneska jsme se trefili, že je hezky, měla jsem čas a psovi se zrovna šlo dobře, tak jsem ho vzala do lesa (= delší trasa). Před pár dny zmínil, že nějaký trapný problémy s chůzí nejsou důvod nejít do lesa. Zkoušela jsem ho pak oklamat, že jsme šli jen po okraji lesa, ale prokoukl to a prej to neplatí.
..nádhera....

napsal(a):
Super
Pořád na vás myslím.
napsal(a):
Krásná prochajda
My dneska jely seznamovat. Takže náhubky a hurá vlakem... V podstatě jsme počítaly s tím, že se nám feny spíš budou chtít rvát a nic z toho nebude, ale bylo to ohromný a milý překvapení, že se nejen neporvaly, ale především jorkmutice verze gigant byla nakonec doopravdy šťastná za novou kamarádku.
Prý se děsně bojí vody... Když viděla, že Lara vlezla do struhy, už tam byla taky. Takže se z toho nakonec vytěžilo asi maximum. Fotky jsou na houby. Moc se hemžily a nešly fotit.
Ale počasí bylo teda krásný, na louce vlastně léto. Funěly jsme tak nějak všechny čtyři.

Tak dnes jsem viděla světlo na konci tunelu. Lobotom radostně zmlátil kámošku a ne jednou, až mi jí bylo trochu líto, už je to starší dáma. A to značí, že hlavní vlna hárání ustupuje, poslední 2 m pro něj byla jeho životní láska vzduch. Až se jí bude snažit laškovně zadávit, tak je vyhráno.
Socializace. Tři holky Ofinka labík. 7 měs. A sestry Agnes a Amy hovice 5 měs . Neviděly se dva měsíce a nejdřív to vypadalo na pranici. Pak se to usadilo. Moje Agnes je totál nesocializovaná. Musím to fakt vylepšit.
Agnes1
napsal(a):
Socializace. Tři holky Ofinka labík. 7 měs. A sestry Agnes a Amy hovice 5 měs . Neviděly se dva měsíce a nejdřív to vypadalo na pranici. Pak se to usadilo. Moje Agnes je totál nesocializovaná. Musím to fakt vylepšit.
7 měsíců a 5 měsíců na pranici? Odkdy se taková mimina rvou na vážno? Vždyť to v tomhle věku snad ještě ani neumí.

my dneska dali procházku placatou - po včerejší lesní náročnější. Placatý výlet byl kousek dál od běžných tras, šli jsme po jednom břehu Jizery z Pískové Lhoty do Hrušova a po druhém břehu zpátky. Kačenky, morčáci, volavky a spousta malých ptáčků (nejvíc špačků a vlaštovek) i těch větších (káně, vrány) a hlavně dymnivky, sasanky bílé i žluté, petrklíče, šťavely, hluchavky, fialky... a taky bílé třešně a trnky a žluté vrby.
Pes nadšen - bahnité nezpevněné cestičky se mu líbily, deset kiláčků mu rozhodně nevadilo. Nás nejvíc oslovil velký židovský hřbitov ve Lhotě...
Vy mě tu určitě poradíte, je vás mnoho a máte zkušenosti se vším.
Jak se zbavím doma mravenců? 🐜
V bytě, kde bydlím jsem momentálně rok, minule léto nic. A teď od té doby, co se oteplilo, tak mi lezou k psovi do misky. Teď krmím masem, tak jsem myslela, že to je tim, občas mu třeba uletí kousek masa vedle misky nebo zustane na misce. Maso hned sní. Ale dala jsme mu do misky i granule, a ty nesní hned, nechal je tam přes noc a ráno plná miska mravenců.
Lezou ke mně ze zdi, dala jsem jim takový pastičky z drogerie (jedny takové levnější) nasypala hřebíček ke stěně, ty co potkám likviduju a nic. Zešílím z nich. Ale lezou jen k té misce, linka je naprotejsi zdi a i kdybych nechala jidlo tam, tak tam nelezou. Misku po tom, co sní maso umyju a uklidim, ale teď nam došlo a potřebuji, aby měl volně k dispozici granule. 🐜🐜🐜

Prášek do pečiva - kypřící prášek.

Měli jsme v paneláku mravence faraony, byli schopní přes noc zlikvidivat jedno vařené kuřecí srdíčko. Prostě jak objeví jídlo, řeknou si to a je jich dálnice, tenkrát jsme dostali celý panelák takové malé plastové krabičky s granulátem, asi jedík. Netrvalo dlouho a byli fuč. Takže bych se obrátia na někoho specializovaného a on vám něco poradí, určí druh a strategii boje.

Tak já si pamatuju mravence v paneláku naposledy, takový ty mrň|avý zrzavý, že by to byli ti faraóni?.... když jsem byla dítko školou povinné...to byly normální dálnice.
Bylo to za tedy ještě za totáče, pastičky na mravence asi žádný nebyly, takže se to vystříkávalo natvrdo biolitem, hlavně ty jejich cestičky a stoupačky....byl to pěknej smrad....
O tom kypřícím prášku jsem taky slyšela a doufám, že to funguje...kdybych doma měla mravence, tak teda ta agresivní zabijácká chemie je to poslední, co bych musela použít.
napsal(a):
Tak já si pamatuju mravence v paneláku naposledy, takový ty mrň|avý zrzavý, že by to byli ti faraóni?.... když jsem byla dítko školou povinné...to byly normální dálnice.
Bylo to za tedy ještě za totáče, pastičky na mravence asi žádný nebyly, takže se to vystříkávalo natvrdo biolitem, hlavně ty jejich cestičky a stoupačky....byl to pěknej smrad....
O tom kypřícím prášku jsem taky slyšela a doufám, že to funguje...kdybych doma měla mravence, tak teda ta agresivní zabijácká chemie je to poslední, co bych musela použít.
Kypřící prášek jsem používala vloni a ne - nepomáhal vůbec. Bohužel se musím přiznat, že po několikaměsíčním přemlouvání, lepení děr za parketama a zkoušení všech možných i nemožných babských rad...jsem musela koupit ty antimravenčí domečky - tedy jed. Bylo mi to líto, ale já měla právě plnou linku, nedalo se tam odložit pití, nic. Letos to začalo nenápadně, nic hrozného a pak se začaly stavy na lince snižovat, tak jsem si myslela, že je to přestalo bavit a odstěhovali se. Než se objevili fakt ve velkém počtu a já jsem zjistila, že si udělali hnízda ve dvou květináčích na lince Byly mrazivé noci, kytky jsem ven vyhodit nemohla, takže jsem letěla koupit znovu jed Venku už mi zničili kde co, plno kytek, ale to jen nadávám, doma to soužití fakt nešlo, i když jsem se vloni dlouho snažila být tolerantní

venčení v tomto týdnu - nedělní výprava (úspěšná) za "jeřáby", sníh za humny ještě je, včerejší čarodějnice pod dekou a dnešní cesta podle Jizery...

U nás dnes opět tradiční prochajda s aportem, my bez něj z domu prostě nemůžeme odejít. Takže stejný fotky jako každej jinej den. Do vody snad za týden, z hotspotu už odpadává strup a ucho je taky v pořádku.

Teď jsem koukala na počasí a má být prý hnusně, zima, deštík
Jako zima mi nevadí...teda vadí, mám nakvetený třešně a švestky, tak snad to nepomrzne....nevadí z pohledu procházkování, ale trajdat někde v dešti, tak na to jsem už pohodlná...mrholeníčko nepočítám.
Navíc se zase z cesty na naší louku stanou bahenní lázně.

napsal(a):
Jako zima mi nevadí...teda vadí, mám nakvetený třešně a švestky, tak snad to nepomrzne....nevadí z pohledu procházkování, ale trajdat někde v dešti, tak na to jsem už pohodlná...mrholeníčko nepočítám.
u nás v noci lilo hodně (11 mm) - odplavilo to kus sněhu z hor. A na dnešní noc a zítřek hlásí opravdu hodně vody z nebe - snad se horské říčky udrží v korytech.
Psisko se vylítalo včera v lese, dneska šel dalších 10 kiláků, mezitím popracoval na zahradě (což znamená, že občas proletí kolem plotu - a to mě štve, protože to je vidět, že jeho záda nejsou v pořádku)... takže zítra klidně může lenošit a ven se v lijavci na delší procházku nepůjde.

napsal(a):
My jsme chtěli jet zítra na výcvik, ale nepojedeme nikam, kvůli psovi, aby nezmokl. Má být ještě kvůli tomu hotspotu v suchu, já bych to v dešti přežila. Přesto ale dost bylo zimy, chci už teplo.

Andrýsek3
napsal(a):
Vy mě tu určitě poradíte, je vás mnoho a máte zkušenosti se vším.
Jak se zbavím doma mravenců? 🐜
V bytě, kde bydlím jsem momentálně rok, minule léto nic. A teď od té doby, co se oteplilo, tak mi lezou k psovi do misky. Teď krmím masem, tak jsem myslela, že to je tim, občas mu třeba uletí kousek masa vedle misky nebo zustane na misce. Maso hned sní. Ale dala jsme mu do misky i granule, a ty nesní hned, nechal je tam přes noc a ráno plná miska mravenců.
Lezou ke mně ze zdi, dala jsem jim takový pastičky z drogerie (jedny takové levnější) nasypala hřebíček ke stěně, ty co potkám likviduju a nic. Zešílím z nich. Ale lezou jen k té misce, linka je naprotejsi zdi a i kdybych nechala jidlo tam, tak tam nelezou. Misku po tom, co sní maso umyju a uklidim, ale teď nam došlo a potřebuji, aby měl volně k dispozici granule. 🐜🐜🐜
na mě juklo na ksichtoknize:
http://www.fetimma.cz/index.php/2017/07/18/deratizer-odhalil-levne-tajemstvi-jak-se-navzdy-zbavit-mravencu-v-dome/3/
náhoda....

To si doma sypete jedovaté věci, u koček a psů? Ten mravenec to roznese po podlaze a pes tam papá kost s příchutí kys. borité?
Některý druh musí nástrahu sníst, jiné stačí odradit.
Zkuste dát do zahrady, na parapety,.. bylinkové kytičky. Krmte mravence venku, nepolezou dovnitř. Jsou užiteční.

Domča teď asi slaví narozeniny.

tak dneska ráno se rozhodně u nás nevenčí - z nebe padají proudy vody, na trávníku stojí kaluže, od půlnoci napadlo přes 20 mm ... psisko se vyběhlo vyčůrat na nejbližší keřík (libeček - naštěstí oprší) a zdrhal rychle zpátky na pelech. Dneska se vyhlašuje pelíšková neděle

napsal(a):
tak dneska ráno se rozhodně u nás nevenčí - z nebe padají proudy vody, na trávníku stojí kaluže, od půlnoci napadlo přes 20 mm ... psisko se vyběhlo vyčůrat na nejbližší keřík (libeček - naštěstí oprší) a zdrhal rychle zpátky na pelech. Dneska se vyhlašuje pelíšková neděle
I u nás naproti přes údolí (KrStudánka) je vyhlášena pelíšková neděle. Ale stihli jsme udělat vertikutaci trávníku, přesít travním semenem, přehodit kompostem, pohnojit azalky, zasadit tisy..., takže u nás spokojenost, ať prší klidně celý den. Bude pelíšková neděle pro celou rodinu

napsal(a):
I u nás naproti přes údolí (KrStudánka) je vyhlášena pelíšková neděle. Ale stihli jsme udělat vertikutaci trávníku, přesít travním semenem, přehodit kompostem, pohnojit azalky, zasadit tisy..., takže u nás spokojenost, ať prší klidně celý den. Bude pelíšková neděle pro celou rodinu
zdravíme do Studánky. Taky jsme včera dodělali na zahradě potřebné resty - zalití je fajn, ale myslím, že je té vody naráz docela dost.
Vloni 2. května jsme byli na Jizerce na rozkvetlých narcisových polích u Hnojového domu, letos tam teprve dnešní liják odplavuje zbytky sněhu. Jsem zvědavá, jak rychle vykvetou.

jj, příroda je hodně zpožděná. Každoročně nám na 1.máje už kvetla na zahradě třešeň, letos jsem žádnou rozkvetlou nenašli ani v širokém okolí, tak jsme to ošidili polibkem pod poupaty. Tak snad to bude taky fungovat ...

..v Praze od noci doslova leje, ted dopoledne se to trochu zklidnit, ale je tam ohavně, tak se u nás spi....
napsal(a):
jj, příroda je hodně zpožděná. Každoročně nám na 1.máje už kvetla na zahradě třešeň, letos jsem žádnou rozkvetlou nenašli ani v širokém okolí, tak jsme to ošidili polibkem pod poupaty. Tak snad to bude taky fungovat ...
Kde to žijete? Tady vše vykvetlo do největší krásy přesně tak akorát na prvního máje. Už dlouho nebyl rok, kdy by bylo všechno, co se kytek a stromů týče, takhle tak nějak "správně".
Když teda vynechám ty hajzly, co mi žerou lilie.
U nás taky kvetoucí stromy nula nula, za chvíli snad začne kvést zlatý déšť. Včera jsem urvala v bažantnici, která je 50 kiláků na jih, větvičku rozkvetlé trnky, nic jiného nekvete ani tam, ale aspoň něco. Normálně u nás třešeň,co máme,bývá už po odkvětu, teď má pidi poupata, ještě dlouho do kvetení.
Máme dva roky třešeň velmi ranou. Letos kvete prvně. Líbačka byla. A pak ještě kvete meruňka. Jinak nic. 580m nad mořem. Česká sibiř.
Agnes1
napsal(a):
Máme dva roky třešeň velmi ranou. Letos kvete prvně. Líbačka byla. A pak ještě kvete meruňka. Jinak nic. 580m nad mořem. Česká sibiř.
Placka, 230 m n. m., vše v plným květu. (foto švestka, za ní třešně), kvetou meruňky, broskvoně, hrušně začaly a zlatý déšť (jako zlatice, aby mě zas někdo neopravil :D) už nahazuje listy a odkvétá...
Aktuálně nám tady kvete i lenost. Venku hnusně. Fena dělá, že upadla do věčnýho spánku, ale já ji vidím, jak nenápadně šmíruje dění kolem. Dělala jsem na zahradě, že by tam byla se mnou jako normálně? Ani náhodou... musela jsem ji donutit jít se vyčurat, hned mi zas frnkla domů. Leží v lamí dece a nikam prý nejde.

Atheira
napsal(a):
Kde to žijete? Tady vše vykvetlo do největší krásy přesně tak akorát na prvního máje. Už dlouho nebyl rok, kdy by bylo všechno, co se kytek a stromů týče, takhle tak nějak "správně".
Když teda vynechám ty hajzly, co mi žerou lilie.
Tam co Xerxová, drsný sever. Je pravda, že máme pozdnější odrůdu třešně, ale co pamatuju, tak na prvního máje nikdy nezklamala, až letos
napsal(a):
Tam co Xerxová, drsný sever. Je pravda, že máme pozdnější odrůdu třešně, ale co pamatuju, tak na prvního máje nikdy nezklamala, až letos
Já jsem si pak přečetla ten její příspěvek o těch narcisech v květnu a i mi došlo, že to je asi jinej svět. My jsme teda pravidelně už několik let měli na začátku května už třešně komplet odkvetlé všude, až letos ty stromy působí, že mají docela normální, neuspěchaný jaro.

U nás pod Brdy je vše vesměs v plným květu. Starocha ani teď počasí nezstaví, ráno dokonce naznačoval ty svoje běhací blbinky. Takže konec flákání, musím jít venčit.

Atheira
napsal(a):
Já jsem si pak přečetla ten její příspěvek o těch narcisech v květnu a i mi došlo, že to je asi jinej svět. My jsme teda pravidelně už několik let měli na začátku května už třešně komplet odkvetlé všude, až letos ty stromy působí, že mají docela normální, neuspěchaný jaro.
tak zase na Jizerce nebydlím - Liberec je přeci jen dost v podhůřéí. Ale i tak platí, že dokud je na Ještědu sníh, teplo tady nebude. A sníh je... (i když dneska hodně uplaval - ale zase trošku připadl). Osada Jizerka je vyhlášená mrazová kotlina - jedno z nejchladnějších míst v republice. Na narcisy tam chodíme každé jaro - mezi začátkem a půlkou května - letos to možná bude ke konci měsíce.
Fotka je přesně rok stará

U nás je 5 stupňů a fouká a mrholí. Jak je u vás?

u nás aprílové počasí - střídavě sluníčko, sněhové krupky, kapky deště, vítr...
Byli jsme na procházce kousek Kateřinským údolím Černé Nisy - a rozbila jsem si tam psa Na cestu nahrnuli klády. Podélně - z jedné strany sráz s rozvodněnou Nisou, z druhé strany strmá stráň plná žulových balvanů a skal, pokácených stromů a větví... obejít se to nedalo. A psík zazmatkoval a klády na cestě přelezl zbrkle a dost krkolomně - a někde se blbě hnul. Pak to sice rozešel, klády (už řízeně) zpátky zvládl podstatně líp, ale do auta po rampě nastupoval blbě a doma... doma nafasoval prášek na bolest... Dáme dva dny klídku a uvidíme. Skoro rok od diagnózy záda drží velmi dobře, snad se psisko "opraví" rychle

napsal(a):
u nás aprílové počasí - střídavě sluníčko, sněhové krupky, kapky deště, vítr...
Byli jsme na procházce kousek Kateřinským údolím Černé Nisy - a rozbila jsem si tam psa Na cestu nahrnuli klády. Podélně - z jedné strany sráz s rozvodněnou Nisou, z druhé strany strmá stráň plná žulových balvanů a skal, pokácených stromů a větví... obejít se to nedalo. A psík zazmatkoval a klády na cestě přelezl zbrkle a dost krkolomně - a někde se blbě hnul. Pak to sice rozešel, klády (už řízeně) zpátky zvládl podstatně líp, ale do auta po rampě nastupoval blbě a doma... doma nafasoval prášek na bolest... Dáme dva dny klídku a uvidíme. Skoro rok od diagnózy záda drží velmi dobře, snad se psisko "opraví" rychle
Držíme palce, ať je mu zase dobře!

Stromy teda kvetou, některý, ale fakt je zima, do odpoledne to stouplo jen na 7 stupňů. Koupila jsem tu povijnici, ale ještě jsem ji do země nedala.
Tak my jsme dneska užívali vcelku hezkého počasí, jako mohlo by být lépe, ale vzhledem k tomu, jak má být v následujících dnech tak dobrý . Ještě teď je 13 stupňů, přes den bylo na sluníčku i víc. Jen trochu pofukovalo, ale nic hrozného. Byla jsem venku ve slabé bundě a pohoda.. Za to od zítra až do soboty má pršet....
A o kytkách mi ani nemluvte, mám jich plnou chodbu a přítel už nadává, že nemá kudy chodit . Já jsem v tomhle neponaučitelná, jakmile jdu kolem zahradnictví tak musím něco koupit i i když vím, že bude ještě zima a budu to mít doma Stromy nám už taky kvetou - třešeň, švěstky... Nějaký keříky už mám zasazený ale vypadá to, že to zvládnou...
Jooo a pro žínku - normálně mi už kvete ta vistárie, pokud teda nejsem úplně blbá a jsou to fakt květy, nebo náznak květů, listy to nejsou , ale co mě zarazilo, ono to není ani bílé ani fialové, ono je to naprosto nenápadně zelené . 'Tak jsem teda hledala na netu a zjistila, že i taková vistárie existuje, ale doteď jsem neměla tušení
napsal(a):
Stromy teda kvetou, některý, ale fakt je zima, do odpoledne to stouplo jen na 7 stupňů. Koupila jsem tu povijnici, ale ještě jsem ji do země nedala.
Mně už vyhodila první dva květy. Je zatím malá a ten květ je takový uchcíplý, protože už mu asi končí trvanlivost (jak to vyroste, tak jich je pak tolik, že nevíte, kam koukat dřív)... Přidávám i fotku z roku 2019 foceno ze štaflí.

Atheira
napsal(a):
Mně už vyhodila první dva květy. Je zatím malá a ten květ je takový uchcíplý, protože už mu asi končí trvanlivost (jak to vyroste, tak jich je pak tolik, že nevíte, kam koukat dřív)... Přidávám i fotku z roku 2019 foceno ze štaflí.
Krásná. Já koupila různé barvy, tak doufám, že bude tak hezká jako ta vaše.
marcelaamax
napsal(a):
Tak my jsme dneska užívali vcelku hezkého počasí, jako mohlo by být lépe, ale vzhledem k tomu, jak má být v následujících dnech tak dobrý . Ještě teď je 13 stupňů, přes den bylo na sluníčku i víc. Jen trochu pofukovalo, ale nic hrozného. Byla jsem venku ve slabé bundě a pohoda.. Za to od zítra až do soboty má pršet....
A o kytkách mi ani nemluvte, mám jich plnou chodbu a přítel už nadává, že nemá kudy chodit . Já jsem v tomhle neponaučitelná, jakmile jdu kolem zahradnictví tak musím něco koupit i i když vím, že bude ještě zima a budu to mít doma Stromy nám už taky kvetou - třešeň, švěstky... Nějaký keříky už mám zasazený ale vypadá to, že to zvládnou...
Jooo a pro žínku - normálně mi už kvete ta vistárie, pokud teda nejsem úplně blbá a jsou to fakt květy, nebo náznak květů, listy to nejsou , ale co mě zarazilo, ono to není ani bílé ani fialové, ono je to naprosto nenápadně zelené . 'Tak jsem teda hledala na netu a zjistila, že i taková vistárie existuje, ale doteď jsem neměla tušení
Tak to u mě maj teda vojnu asi... Už čtrnáct dnů venku petunie. Kdyby měly teploty fakt jó spadnout, tak je samozřejmě až se vrátím z nočního venčení naskládám ještě za dveře, ale jinak - jste venkovní, budete venku!
Přes den mám venku i rajčata a zatím si nestěžovala.
napsal(a):
Krásná. Já koupila různé barvy, tak doufám, že bude tak hezká jako ta vaše.
Taky mám i jiné barvy, ale mám místa, kam dávám výhradně tu modrou. Nejdřív jsem si totiž myslela, že se mi to jenom zdá, ale ta modrá má nejen větší květy než ostatní barvy, ale i trochu jinačí tvar listů. Ten je nakonec vedlejší, ale ta velikost květů je znatelná.
Atheira
napsal(a):
Tak to u mě maj teda vojnu asi... Už čtrnáct dnů venku petunie. Kdyby měly teploty fakt jó spadnout, tak je samozřejmě až se vrátím z nočního venčení naskládám ještě za dveře, ale jinak - jste venkovní, budete venku!
Přes den mám venku i rajčata a zatím si nestěžovala.
No já jediné co mám venku jsou muškáty... Ale v noci byly asi 4 stupně a to jsem si teda neriskla tam nechat ten zbytek - surfinky, fuchsie, kamélie, bugenviela, lobelky, verbeny atd... No a dneska má být na nule, takže asi uklidím i ty muškáty .
Joo když jsem to všechno musela mít tak brzo, tak s tím budu mít práci, moje blbost
marcelaamax
napsal(a):
No já jediné co mám venku jsou muškáty... Ale v noci byly asi 4 stupně a to jsem si teda neriskla tam nechat ten zbytek - surfinky, fuchsie, kamélie, bugenviela, lobelky, verbeny atd... No a dneska má být na nule, takže asi uklidím i ty muškáty .
Joo když jsem to všechno musela mít tak brzo, tak s tím budu mít práci, moje blbost
Jsem to dřív taky dost hrotila. Paradoxně mi toho mnohem víc chcíplo.
Atheira
napsal(a):
Jsem to dřív taky dost hrotila. Paradoxně mi toho mnohem víc chcíplo.
No já to dřív nikdy touhle dobrou nehrotila, protože už takové zimy nebyly. Ale teď si říkám, že než aby mi to chcíplo, tak to prostě radši na noc nanosím do chodby.. Některý ještě ani přes den ven nedávám, ještě jsem zapomněla na mučenky, durman a už ani sama nevím, co tam mám za poklady , ale něco jsou vyloženě pokojovky, který se venku jen letní, tak je jasný, že je nenechám v noci venku když je na nule
A docela dost uvažuji o vybudování zimní zahrady
marcelaamax
napsal(a):
No já to dřív nikdy touhle dobrou nehrotila, protože už takové zimy nebyly. Ale teď si říkám, že než aby mi to chcíplo, tak to prostě radši na noc nanosím do chodby.. Některý ještě ani přes den ven nedávám, ještě jsem zapomněla na mučenky, durman a už ani sama nevím, co tam mám za poklady , ale něco jsou vyloženě pokojovky, který se venku jen letní, tak je jasný, že je nenechám v noci venku když je na nule
A to bych si zas troufla říct, že letošní počasí je na ty kytky tak nějak lepší. Loni bylo hrozně brzo teplo, pamatuju si ale, že místo jara touhle dobou bylo už v podstatě léto a pak jedna noc -2 a ten mráz trval několik hodin, ne jen třeba hoďku nad ránem... chcípla většina věcí, co byla venku, nebylo to úplně očekávaný.
A tak celkově si pamatuju, že ty roky, kdy bylo jaro teplejší, byly skoky nočních teplot o to horší, protože třeba konkrétně tady u nás, padaly na nebo pod nulu ne výjimečně z v podstatě letního počasí přes den. To fakt býval brutál, kdy se nedalo nic moc dělat a třeba u růží nebo stromů a dalších, co nešlo uklidit domů, neubylo než doufat, že to nějak rozdejchaj.
Mně to počasí teď taky úplně neba, ale za tu zahradu jsem zase takhle docela ráda.

marcelaamax
napsal(a):
Že by se už dalo koupat?
Jasně, já nevím, nechci se dohadovat jestli bylo pro kytky lépe loni nebo letos, ale loni mi nic nenamzrlo a měla jsem všechno venku podstatně dřív, letos nějaké škody mám 😄.
Ale jsem v zahradničení naprostý laik, takže nedokážu posoudit co je pro kytky lepší, beru v potaz jen mé zkušenosti, kterých moc není 😄
marcelaamax
napsal(a):
Jasně, já nevím, nechci se dohadovat jestli bylo pro kytky lépe loni nebo letos, ale loni mi nic nenamzrlo a měla jsem všechno venku podstatně dřív, letos nějaké škody mám 😄.
Ale jsem v zahradničení naprostý laik, takže nedokážu posoudit co je pro kytky lepší, beru v potaz jen mé zkušenosti, kterých moc není 😄
A tak to já se nedohaduju. Prostě píšu... Tady si jenom píšem. Už dávno ne jenom o venčení, tak co by ne.
Rajčata jsem dala do skleníku, papriky mám doma. Muškáty na oknech. Tak uvidíme. 580mnm

..já už dva týdny venku muškáty, ve skleníku jim moc nesvědcilo, kupovala jsem moc brzo, a tak sli ven, je to třetí zvýšené patro zatepleného domu...riskla jsem to a oni pookrali....loňského roku tam byli a kvetli ještě týden před vánoci, pak zmrzli, tak doufám, že ty letošní budou stejně vitální...

.ještě.druhy, menší parapet...a tot cela ma venkovní milovaná zahradka...

napsal(a):
..já už dva týdny venku muškáty, ve skleníku jim moc nesvědcilo, kupovala jsem moc brzo, a tak sli ven, je to třetí zvýšené patro zatepleného domu...riskla jsem to a oni pookrali....loňského roku tam byli a kvetli ještě týden před vánoci, pak zmrzli, tak doufám, že ty letošní budou stejně vitální...
Krásné je máte, mně muškáty nikdy nejdou.

napsal(a):
..diky...ono v tomhle mém bytě parapetem počínaje, vnitřkem bytu konce jde snad úplně všechno....včetně exotiky z pecek jako treba datle, mango...na venkovní chodbě mam v plném květu velikonoční kaktus a několik let vánoční hvězdu, ta mi několikrat do roka I kvete, takove nic, ale květy to jsou....
napsal(a):
..diky...ono v tomhle mém bytě parapetem počínaje, vnitřkem bytu konce jde snad úplně všechno....včetně exotiky z pecek jako treba datle, mango...na venkovní chodbě mam v plném květu velikonoční kaktus a několik let vánoční hvězdu, ta mi několikrat do roka I kvete, takove nic, ale květy to jsou....
Avokádo taky máte? Pokud ano, jak dlouho mu trvalo, než vyklíčilo?
napsal(a):
Mě přijdou muškáty jako jedna z nejméně náročných kytek, které dávám do truhlíků a do závěsů. A vydrží kvést od jara až do podzimu. Už jsem se docel naučila vyjít i s fuchsiema, letos jich mám hodně, tak jsem zvědavá, ale mě zase třeba nejdou petunky a surfinky .
No a jsem naštvaná sama na sebe, jak jsem si zahubila loňské a předloňské muškáty . Dala jsem je zazimovat, poctivě jsem zalejvala, ostříhala.. No a jak se letos udělalo trochu teplo, tak jsem je šoupla ven, že to proberu a pak jsem je tam i zapomněla a zmrzli .
No a k počasí, vypadá to, že ani dneska u nás pršet nebude, je cca 10 stupňů, sice pod mrakem, ale jde to. My si dáme asi koloběžku .
Dneska je krásně. ♥ Od rána pracuju venku, nemusím sedět doma, to miluju.
Mám tu svůj pracovní koutek, říkám tomu, že pracuju na gardenoffice.
Navíc teda miluju petunie a surfinie, pravidelně si domů nosím takové ty flekaté variety, s kamarádkou tomu říkáme "vesmírný", protože to vypadá jak mlhovina... Zatím se mi dařilo sehnat jen takovou klasiku - hodně tmavě fialovou a tmavě růžovou. Letos jsem ale v zahradním centru objevila takovou v odstínu spíš lila než klasická fialová a jsem z ní úplně hotová.
Lara prý taky pracuje - opalování a sledování dění za plotem je prý taky práce. Na procházku dneska asi půjde nejen dobrovolně, ale i ráda, vidím to na koupání.

Varaxi
napsal(a):
Avokádo taky máte? Pokud ano, jak dlouho mu trvalo, než vyklíčilo?
.hodně dlouhoněco prez měsic, mango bylo venku hned...i ta datle byla rychlá citrusy take....kolegovi vcelku rychle, asi záleží na cerstvosti plodu...bohužel fotky nemám, darovala jsem všechno kvůli kočkám, rikl mi kdosi ze je to jedovaté, doma jenom fikusy a šťavel.....
napsal(a):
.hodně dlouhoněco prez měsic, mango bylo venku hned...i ta datle byla rychlá citrusy take....kolegovi vcelku rychle, asi záleží na cerstvosti plodu...bohužel fotky nemám, darovala jsem všechno kvůli kočkám, rikl mi kdosi ze je to jedovaté, doma jenom fikusy a šťavel.....
Dobře, díky. Takže 3 týdny nejsou důvod k vyhození. :)

Varaxi
napsal(a):
Dobře, díky. Takže 3 týdny nejsou důvod k vyhození. :)
..určitě ne, vydržte.....tu hvězdu jsem před dvěma roky zredukovat na polovinu....

Atheira
napsal(a):
Udržet při životě vánoční hvězdu... To je věc hodná obdivu. Nechápu a s radostí tvrdím, že vánoční hvězdě se říká vánoční, protože žije jen přes Vánoce.
...no také mně prekvapila, každý rok jsem ji vyhazovala .... tehdy, je to tak 5 nebo 6 let byla pěkná I po vánocích a odkvětu tak jsem ji dala sanci - presadila a hodila na venkovní chodbu a ona rostla a rostla a kvetla ....pak nastala redukce, kdy jsem myslela ze je po ni, ale srovnala se, a před týdnem už zase zacala s květy....velikonoční kaktus mi kvete kdykoli, jen ne na ty velikonoce, tak nevím.....ale já jsem pěstitel z leknuti, prostě bud se to samo snaží anebo to jde z domu....

marcelaamax
napsal(a):
Mě přijdou muškáty jako jedna z nejméně náročných kytek, které dávám do truhlíků a do závěsů. A vydrží kvést od jara až do podzimu. Už jsem se docel naučila vyjít i s fuchsiema, letos jich mám hodně, tak jsem zvědavá, ale mě zase třeba nejdou petunky a surfinky .
No a jsem naštvaná sama na sebe, jak jsem si zahubila loňské a předloňské muškáty . Dala jsem je zazimovat, poctivě jsem zalejvala, ostříhala.. No a jak se letos udělalo trochu teplo, tak jsem je šoupla ven, že to proberu a pak jsem je tam i zapomněla a zmrzli .
No a k počasí, vypadá to, že ani dneska u nás pršet nebude, je cca 10 stupňů, sice pod mrakem, ale jde to. My si dáme asi koloběžku .
Mně to taky každý říká, že nejsou vůbec náročné, ale já to neumím ani zaštipovat. :-)

Atheira
napsal(a):
Dneska je krásně. ♥ Od rána pracuju venku, nemusím sedět doma, to miluju.
Mám tu svůj pracovní koutek, říkám tomu, že pracuju na gardenoffice.
Navíc teda miluju petunie a surfinie, pravidelně si domů nosím takové ty flekaté variety, s kamarádkou tomu říkáme "vesmírný", protože to vypadá jak mlhovina... Zatím se mi dařilo sehnat jen takovou klasiku - hodně tmavě fialovou a tmavě růžovou. Letos jsem ale v zahradním centru objevila takovou v odstínu spíš lila než klasická fialová a jsem z ní úplně hotová.
Lara prý taky pracuje - opalování a sledování dění za plotem je prý taky práce. Na procházku dneska asi půjde nejen dobrovolně, ale i ráda, vidím to na koupání.
.nádhera. závidím...
napsal(a):
Mně to taky každý říká, že nejsou vůbec náročné, ale já to neumím ani zaštipovat. :-)
Hele a to já je ani nezašťipuju . Vím, že by se mělo, ale já je prostě zasadím, zalejvám a oni rostou. Když vidím nějaký odkvetlý květ, nebo ošklivý list, tak ho prsty uštípnu a to je celé . Akorát pak před zimou je sestříhám tak na polovinu a brzy zjara pak úplně na krátko, jinak nic.
Vždycky když přijede mamka nebo tchyně, tak mi je tady oďobávají , já to fakt moc neřeším. Možná kdybych je ještě zaštipovala, tak budou ještě hezčí, košatější. Ale kupuju ty úplně nejmenší rostlinky, zasadím a za pár týdnů mám obrostlé celé závěsy a truhlíky, i bez štípaní, a taky bez hnojení.
Holky doufám, že tady nikomu nevadí, že řešíme kytky. Už jsem i přemýšlela nad založením diskuze vyloženě o kytkách, zahradničení, ale asi by to bylo blbé, na psím fóru .

napsal(a):
....no já s nimi nic nedělám, oberu suche, zalívám 3 x v týdnu, jedou týdně tekuté hnojivo do zálivky, tot vse....ono čím víc se s tím clověk crca, tím to jde hůř....no já si pred chvili vse připravila na strudl a při krájení másla se vší silou zarizla do prstu, tak nic....člověk mini a besikovnost mění...a to jsem slíbila upéct zítra na cvičák, holt to budou zítra rano jistit Libeřske lahůdky u nás na Palmovce, mají vyborne věci....

Holky, tak nevím, já s nimi taky nikdy nic nedělala, jen zalívala a vždycky chcíply. Takže do truhlíků už dávám jen lobelky, karafiátky nebo afrikány. Fuchsie a jakési převislé macešky mně taky umřely. Přitom pokojovky u mě celkem dobře přežívají, i orchideje.
marcelaamax
napsal(a):
Hele a to já je ani nezašťipuju . Vím, že by se mělo, ale já je prostě zasadím, zalejvám a oni rostou. Když vidím nějaký odkvetlý květ, nebo ošklivý list, tak ho prsty uštípnu a to je celé . Akorát pak před zimou je sestříhám tak na polovinu a brzy zjara pak úplně na krátko, jinak nic.
Vždycky když přijede mamka nebo tchyně, tak mi je tady oďobávají , já to fakt moc neřeším. Možná kdybych je ještě zaštipovala, tak budou ještě hezčí, košatější. Ale kupuju ty úplně nejmenší rostlinky, zasadím a za pár týdnů mám obrostlé celé závěsy a truhlíky, i bez štípaní, a taky bez hnojení.
Holky doufám, že tady nikomu nevadí, že řešíme kytky. Už jsem i přemýšlela nad založením diskuze vyloženě o kytkách, zahradničení, ale asi by to bylo blbé, na psím fóru .
Měla jsem stejnou myšlenku a úplně ze stejného důvodu jsem to zavrhla.
To oďobávání se mi děje taky. Kdykoli se tu ochomýtne máma, všechno mi oďoube. I ty květy, který by třeba ještě vydržely dva dny normálně hezký... Ono je to dobrý, uštipovat je, že pak kvetou víc bohatě, ale tím jejím stylem je to nakonec úplně jedno, protože po jejím zásahu nekvete nic.

marcelaamax
napsal(a):
.myslím, že vůbec ne, je to k tématu, psi foceni v přírodě, tak jsme si trochu te přírody vzaly domů a psi při tom asistuji, tak vlastně je to k tématu...a je to fajn....kdysi takhle bylo na ProŽenach, začalo se k tématu, skončilo u vaření...byla nás tam prima parta, doteď na to vzpomínám moc rada....pak to redakce hnala prez fejs a bylo po ... skoro jsme to oblečení, clovek se tam anonymně vypovidal ze všeho, byla tam legrace, škoda...sem jsem začala chodit protože mi povídání k tématu chybělo a je to tu zase moc fajn..

Atheira
napsal(a):
Měla jsem stejnou myšlenku a úplně ze stejného důvodu jsem to zavrhla.
To oďobávání se mi děje taky. Kdykoli se tu ochomýtne máma, všechno mi oďoube. I ty květy, který by třeba ještě vydržely dva dny normálně hezký... Ono je to dobrý, uštipovat je, že pak kvetou víc bohatě, ale tím jejím stylem je to nakonec úplně jedno, protože po jejím zásahu nekvete nic.
.mně zaštipuje kamarádka, co se mi o ně stará měsic me dovolené...i když ji to zakazuje....její zastipovane vydrží min než me nezastipovane.....
napsal(a):
.mně zaštipuje kamarádka, co se mi o ně stará měsic me dovolené...i když ji to zakazuje....její zastipovane vydrží min než me nezastipovane.....
Já teda nemluvím o muškátech. Nemám je ráda.
Ale jak jsem už psala, jsem ujetá na petunie. Tam zaštipuju vždycky, když ten květ už začne ošklivět, tak to normálně uštípnu hned na stonku za tím květem. Ten rozdíl mezi kytkama, co se nechávají jen tak a těma zaštipovanýma je dost znát. Ty první jsou takové vyčouhlé, zaštipované jsou huňatější a mají víc květů. Ale když vám na to někdo udělá nálet, že ty kytky pak vypadají, že je vzal křoviňákem, to není dobrý, no.

Atheira
napsal(a):
Já teda nemluvím o muškátech. Nemám je ráda.
Ale jak jsem už psala, jsem ujetá na petunie. Tam zaštipuju vždycky, když ten květ už začne ošklivět, tak to normálně uštípnu hned na stonku za tím květem. Ten rozdíl mezi kytkama, co se nechávají jen tak a těma zaštipovanýma je dost znát. Ty první jsou takové vyčouhlé, zaštipované jsou huňatější a mají víc květů. Ale když vám na to někdo udělá nálet, že ty kytky pak vypadají, že je vzal křoviňákem, to není dobrý, no.
...tak to se omlouvám, petunky jsem také mívala a tedy zastipovala, respektive co bylo suche, povadle, to jsem odštipla, pravda nasazovaly na nove a nove květy a byly housté, ale pak mi ucarovali muškáty, méně práce, a vydrží mi dyl....petunky jsem neměla nikdy tak dlouho....
Atheira
Jo souhlasím, že ty zaštipované vypadají líp (muškáty). To vidím u mámy - má je fakt takové košaté, pravidelné, hustější, víc květů.. Já to mám jako takový "chaos" - všude to vyčuhuje, táhne se to . Je to vidět hlavně na převislých, u klasických ten rozdíl moc nevidím.
Tak když už letos zkusím hnojit, tak možná zkusím i zaštipovat
napsal(a):
...tak to se omlouvám, petunky jsem také mívala a tedy zastipovala, respektive co bylo suche, povadle, to jsem odštipla, pravda nasazovaly na nove a nove květy a byly housté, ale pak mi ucarovali muškáty, méně práce, a vydrží mi dyl....petunky jsem neměla nikdy tak dlouho....
Ono to asi platí napříč velkým množstvím okrasných květin. Třeba macešky jsou taky o poznání krásnější, když se zaštipují. Já to nikde vysloveně nenapsala, že už nemluvím o muškátech. Myslím, že jsem navíc reagovala na zaštipování muškátů. Tak v tom se nemůžete vyznat, ani kdybyste chtěla.
Marcela:
Tak když už letos zkusím hnojit, tak možná zkusím i zaštipovat
Běžně přihnojuju pokojovky, ale u venkovních jsem na to taky nikdy nebyla zvyklá. Ale pak jsem dostala modrou hortenzii, tak jsem se do toho pustila. Hnojivo na modrý květy, kyselý substrát, aby vydržela modrá... a nový květy mají fialovorůžový vnitřek a modrý okraje... Tak ti nevím. Asi to hnojivo není dost hnojivý a kyselá hlína není dost kyselá. Už fakt nevím, co víc by chtěla.

napsal(a):
Holky, tak nevím, já s nimi taky nikdy nic nedělala, jen zalívala a vždycky chcíply. Takže do truhlíků už dávám jen lobelky, karafiátky nebo afrikány. Fuchsie a jakési převislé macešky mně taky umřely. Přitom pokojovky u mě celkem dobře přežívají, i orchideje.
Otázkou je, KDY je zalíváte? Protože někdo třeba zalije ráno, pak na truhlíky zasvítí sluníčko, voda se ohřeje a ty kytky se prostě uvaří. Já třeba zalívám vždy až na noc.
No já jsem třeba před odpolední běžně zalívala dopoledne, protože večer už by se mi nechtělo. A bylo to v pohodě. Ale jinak taky většinou navečer, když to bylo možné. Edit. - ale já mám většinu v závěsných samozavlažovacích květináčích a neleju vodu na hlínu...
Taky záleží, kde ty muškáty máte. Nedaří se jim ve stínu, párkrát jsem to zkoušela a musela jsem je vždy dát na sluníčko, kde se teprve zmátořili.
A myslím, že záleží i na druhu a na tom, kde rostlinky koupíte. Plnokvěté bych řekla, že jsou náročnější. A u mě se nejvíc daří těm, které koupím jako fakt malinké rostlinky v poctivém zahradnictví. Občas koupím něco většího v OBI nebo Hornbachu a teda přežije to taky, ale ty ze zahradnictví mám hezčí, řekla bych, že jsou odolnější..
Atheira
Já jsem právě nehnojila nikdy nic, ani pokojovky. Joo vlastně loni jsem začala hnojit hortenzie, máme jich tu celou řadu, už tu byly, a moc se jim nedařilo. Ale neřekla bych, že to pomohlo. Spíš je blbě stříhám, protože nevím, co přesně je to za druh a kdy a jak stříhat .