Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Elisabetha

17.2.2020 16:00
Elisabetha

XXX.XXX.18.197

Ahoj mám dotaz,máme doma psa Labutěnku s papírama.Je mu rok a půl .Do nedávna měl krásně stojací uši ale za poslední měsíc se mu najednou svěsily a postaví se mu jen když něco zmerčí a pak mu zas klesnou.Proč tak najednou?A zlepší se mu to,nebo je to trvalé? Děkuji předem za jakoukoliv odpověď.

17.2.2020 19:45
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Normální to určitě není! Čím krmíte, nemůže mít nedostatek něčeho (minerálů)?

17.2.2020 19:49
eli22

XXX.XXX.58.41

Dasvo napsal(a):
Normální to určitě není! Čím krmíte, nemůže mít nedostatek něčeho (minerálů)?

Není psáno, jestli je osrstěná nebo ne. U osrstěných mohou být uši dolu úplně normálně.

17.2.2020 19:51
Dasvo

XXX.XXX.250.72

eli22 napsal(a):
Není psáno, jestli je osrstěná nebo ne. U osrstěných mohou být uši dolu úplně normálně.

Jenže paní píše, že stály, a v roce a půl klesly. To, podle mě, normální není. Navíc píše, že má labuť, takže osrstěnou, ne?!

17.2.2020 19:57
eli22

XXX.XXX.58.41

Dasvo napsal(a):
Jenže paní píše, že stály, a v roce a půl klesly. To, podle mě, normální není. Navíc píše, že má labuť, takže osrstěnou, ne?!

Osrstěnou ne?! Osrstěná varianta se právě nazývá labutěnka, pokud je mi známo.

17.2.2020 20:01
Dasvo

XXX.XXX.250.72

eli22 napsal(a):

A co píšu já?? Že má labuť, takže osrstěnou variantu! To Vy jste napsala, „Není psáno, jestli je osrstěná nebo ne.“ :-) :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.2.2020 20:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

eli22 napsal(a):

jsem omylem dala hlas, místo citovat

ale proč reaguji :
Davo píše : takže osrstěnou , ne?
ta čárka mezi osrstěnou a ne je významově podstatná a říká, že dasvo říká ( ) že labutěnka je osrstěná....

17.2.2020 20:05
eli22

XXX.XXX.58.41

Dasvo napsal(a):
A co píšu já?? Že má labuť, takže osrstěnou variantu! To Vy jste napsala, „Není psáno, jestli je osrstěná nebo ne.“ :-) :-)

Jo já si nevšimla čárky před NE :-). OK. Ale spousta lidí nazývá číňany šmahem labutěnka, to už jsme si všimla. No tak v tom případě ty uši dolu jsou ok, ne? Byla ve vývinu, tak teď ji uši padaj, já v tom nevidím žádný velký problém.

19.2.2020 09:18
tero

XXX.XXX.236.233

eli22 napsal(a):
Jo já si nevšimla čárky před NE :-). OK. Ale spousta lidí nazývá číňany šmahem labutěnka, to už jsme si všimla. No tak v tom případě ty uši dolu jsou ok, ne? Byla ve vývinu, tak teď ji uši padaj, já v tom nevidím žádný velký problém.

Není možné, že má uši hodně osrstěné a proto padají?

19.2.2020 09:56
eli22

XXX.XXX.58.41

tero napsal(a):
Není možné, že má uši hodně osrstěné a proto padají?

Je, ale spíš mu prostě jen jak roste a dospívá prostě normálně padají. V okolí jich mám pár a všichni mají uši dolu, je fakt, že jsou už dospělí, takže nevím, jestli je v mládí měli nahoru, ale můžu se paní zeptat.

19.2.2020 11:14
tero

XXX.XXX.236.233

Mrkněte tady: https://www.nahaci.cz/stranky/p_vyber5.htm
Je tam vidět, že mají uši většinou sklopené, a když postavené, tak vyholené...

21.2.2020 11:29
balisek

XXX.XXX.208.121

Elisabetha napsal(a):
Ahoj mám dotaz,máme doma psa Labutěnku s papírama.Je mu rok a půl .Do nedávna měl krásně stojací uši ale za poslední měsíc se mu najednou svěsily a postaví se mu jen když něco zmerčí a pak mu zas klesnou.Proč tak najednou?A zlepší se mu to,nebo je to trvalé? Děkuji předem za jakoukoliv odpověď.

Labutěnka může mít dle standardu uši jak nahoře, tak dolů . V 18 měsících by mělo být postavení ucha již stabilizované. Není úplně obvyklé, aby uši spadly až v tomto věku.

Problémem je zpravidla měkká chrupavka. Ucho můžete odlehčit pečlivým vyholením srsti. Trošičku pomůže podávání příravků s kolagenem, nicméně zázraky neumí. Měkké ucho zůstane měkkým uchem. Vylepovat v 18 měsících už nemá smysl.

Pokud neplánujete výstavy, tak bych to neřešila. Pokud ano, spíš bych se zaměřila na správnou pozici "spadlého" ucha.

Přidejte reakci

Přidat smajlík