Senge

XXX.XXX.174.102
Prosím o radu jaké granule dávat štěněti tibetské dogy od 8 týdnů věku . Cena není důležitá.
Děkuji za odpověď.
Pokud nejste jen další provokatér, tak pouvažujte.
O granulích vyráběných tepelnou extruzí nemá vůbec smysl se bavit, neboť už způsob výroby vylučuje, aby v nich bylo cokoli "zdravého". Jde prostě jen o spečeninu "čehosi" postříkanou umělými premixy. Je úplně jedno zda spečou maso na bifteky nebo kuřecí pařáty - výsledek je stejnej. Je to jen hra na zdravou výživu, které díky intenzivní reklamní masáži podléhá většina mudlů.
Určitě chcete pro svého psa to nejlepší, že ? Tak přestaňte řešit % mouček a jinejch srágor a zde máte námět k zamyšlení
citace Saola
pro štěně je nejdůležitější pestrá a kvalitní strava, založená na základních a pokud možno neupravovaných komponentech. Tedy syrové či vařené maso, vnitřnosti, kosti na žvýkání, vejce, tvaroh, syrová či dušená zelenina, ovoce, dobře stravitelné přílohy (těstoviny, rýže, brambory, pohanka apod.). Na granule zapomeňte, pokud žijete v normální civilizované domácnosti, tj. máte k dispozici ledničku a mrazák. Pak žádné granule nepotřebujete, a rozhodně je nepotřebuje ani vaše štěně. Granule jsou jen balast, jen doplněk ke krmné dávce, ale její základ by měl být u psa vždy postaven na mase.
dopátrat se (každý jinak) tomu, že granule ve skutečnosti nestačí pro žádného psa, že si tak odbývat nezaslouží, a už vůbec nejsou lék, ...
krmte maso
https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.
a citace rajka
info zde http://manwe.eu celý pravý sloupec.
tak jen doufám , že jsem nenaletěl trollovi
Senge

XXX.XXX.174.102
Děkuji za odpověď
Zyky

XXX.XXX.253.224
Souhlasím s tím co bylo napsáno výše. Mám půl roční fenu Bandoga. Nejprve jsem krmila granulemi, ale po neustalých průjmech jsem se rozhodla zkusit Barf.
Sice je to více práce, ale výsledek za to rozhodně stojí.
Bobkuje konečně normálně a ne tak často A hlavně ráda vidím jak je spokojená, když dostává takové "vytuněné" mňamky