Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím, měla bych otázku.
Jaký názor máte na to, aby fenka měla alespoň jednou za život štěňátka?🤔

domi.t
napsal(a):
A akú čakáte odpoveď? Bolo to tu riešené fakt minimálne tisíckrát, stačí zadať do ,,lupy,, a hladať...
V skratke-je to BLUD, žiadne fenka NEMUSÍ MAŤ šteniatka...ani raz.
Diky za názor👍😉, chtěla jsem vědět, jestli jsou tu i lidi, kteří mají opačný názor a proč?
Mousinka
napsal(a):
Je to prostě tak zažité, ze fena má mít štěňata, že jí to údajně ochrání před rakovinou a dalšími problémy. Ale je to hloupost,jen se množí další "zmetci"'
Fenku je nejlepší nechat vykastrovat a máte klid. Žádné hárání, hlídání, falešné bŕezosti,nevrlá fena ...
Koukám,že kastrace je lék na všechno
Samozřejmě je to blud, ona ta březost a odchov bandy štěňat není pro fenu žádná idylka. A i veterinární důvody pro to žádné nejsou. Rakovinu nebo zánět dělohy může mít každá fena, i ta,co měla štěňata jednou,dvakrát,třikrát.......atd

Existuje taková věc.. porodit štěňata může pomoct od jedné "nemoci". Je to známé i u lidí. Ale to asi autor zmíněného moudra nemyslel. Ale mohlo se mu to v makovici poplést, tak řekl tuhle kravinu. Mě udivuje, že nikdo nikdy, ani doma na dvorku, neprokázal, že to nějaký blahý účinek má, protože jistě feny nenechal vyšetřovat na rakovinu,.........ale má to sta tisíce následovníků :-)

rapotacka11
napsal(a):
To je dost pravděpodobné.
2 maličké fenky, možná 2 x císař ...
Nezkušenost a neznalost ...
"2 maličké fenky"???

napsal(a):
"2 maličké fenky"???
Asi narážka na tuto diskuzi založenou stejným nickem -
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3647260/potrebuji-radu-krmeni

Jejda aha, to mi nedošlo 😅.......tak pro vysvětlení, otázka nebyla myšlena konkrétně na moje pejsky......já jsem právě striktně proti tomu, ale dost často se mi stává,( hlavně když hárájí) že se známý se ptají "a nebudete mít štěňátka, a nenecháte aby měla alespoň jednou štěňátka"........nebo úplně "nejradši" mám hlášku "já mám známého a on má čivavu kluka, tak by je mohli mít spolu",.....proto jsem se na tuto otázku ptala, já štěňátka opravdu neplánuji, nebojte 😅

napsal(a):
Jejda aha, to mi nedošlo 😅.......tak pro vysvětlení, otázka nebyla myšlena konkrétně na moje pejsky......já jsem právě striktně proti tomu, ale dost často se mi stává,( hlavně když hárájí) že se známý se ptají "a nebudete mít štěňátka, a nenecháte aby měla alespoň jednou štěňátka"........nebo úplně "nejradši" mám hlášku "já mám známého a on má čivavu kluka, tak by je mohli mít spolu",.....proto jsem se na tuto otázku ptala, já štěňátka opravdu neplánuji, nebojte 😅
To je běžný, to se mi stávalo pořád....ale spíš jé vy máte krásný pejsky, co to je za plemeno.....kříženec...a nebudete mít náhodou štěňata??
Pro psa jsem měla asi 3 nabídky na krytí.
To že by fena měla mít alespoň jednou v životě štěňata slýchám běžně a musím říct, že v okruhu lidí co znám jsou minimálně 3 kastrované feny, kde proběhlo to "měla jednou za život štěňata" a žádný náhodně, ale cíleně a následně byla fena vykastrována, protože už tzv. měla splněno.

My jsme předevčírem dostali nabídku na krytí č. xy, že jsou si s fenkou podobní a měli by hezká štěňátka. Bezva moc hezká holka, líbila se hodně a taky laškovala jak vzteklá. Neměla jsem sílu řešit množení, tak jsem jen hlásila, že to nejde, že by nás vyhodili z klubu. Že by tam tedy fenku přihlásili... A já, že to taky nejde, že není BSN. Pár se bytelně urazil, mlel něco o von a odkráčel. Trochu O.T., ale je to děs, jak se chov pomalu démonizuje. Máme sousedku, co si pořídila štěně menšího plemene a dokola všem vyprávěla, že je von, že je papírový. A jiní známí neznalí pejskaři mi pak s očima jak baterky hlásili, jaký je to super pes a jak musel být drahý. Ta paní vůbec plodila perly - že na výstavy můžou, až absolvují svod, že nemůžou být na barfu, protože westíci neumí trávit kosti...

jednou za život implikuje výrazně vyšší mortalitu než je v současné psí populaci vítaná.
počítejte se mnou: větší plemeno, jednou za život = 10 potomků, průměrně z toho pět fen, každá jednou za život = 50 psů, z toho dalších 25 fen, ty každá jednou za život, v další generaci už se množí 125 fen, které mají 1250 potomků.
První fena umírá ve 12 letech stářím a v té chvíli její prapra... vnučky rodí 31 250 štěňat.