Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.2.2020 12:13
kristynaaaaaaaa

XXX.XXX.247.47

Zdravím,
v prosinci se moje fenka mopse (2roky), začla jakoby dusit, bylo to jak kdyby neco vdechla a nemohla popadnout dech. Byli jsme na veterine, kde byla na bronchoskopii a rentgenu, řekli nám že prudusnici ma v poradku, že to je prodlouženým měkkým patrem, do toho nam nasadili kortikoidy a objednali nas na operaci. Po kortikoidech, se jeji stav zlepsil a byla provedena i ta operace, po operaci začala byt strasne unavena. Nechce si hrát, pořád jen spí, nechce být venku. Žere i pije normálně. Na kontrole nám řekli ze to muze byt následek narkozy, krev má v pořádku, taky nam rekli ze kortikoidy mame postupne vysazovat. No a dušení a špatné dýchaní se začalo vracet, tak jsme tedy byli znovu na veterine a tam nám řekli, že ji udělají plastiku nozder jeste, teď je 2 týdny po operaci, zase vysazujeme kortikoidy a dušení a sptne dychani se opet vratilo. Stale jen spí, je to jak uplne jiný pes. Na veterine nam rekli ze teda zkusime nasadit prasky na alergii ze by to jeste mohla byt alergie. Kazdopadne uz jsem fakt bezradná a chtela bych se vas zeptat jestli jste se s necim podobnym nesetkali nebo vás nenapada cim by to mohlo být.
Diky

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2020 14:07

Treba srdce. Jineho veterinare.

22.2.2020 14:17
Mousinka

XXX.XXX.66.143

Spíš bych tam viděla tu alergii. Pes se nedusi pokud ma kortikoidy.. každopádně jiného veterináře

22.2.2020 15:59
rapotacka11

XXX.XXX.212.34

Teď nerýpu.
Šli byste na ten zákrok po této zkušenosti?
Pes je teď horší než před zákrokem?

22.2.2020 16:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rapotacka11 napsal(a):
Teď nerýpu.

Taky jsem nad tím přemýšlela. Hodně psů to má, měl to i náš starý špic, dožil se s tím 17. Pokud to není fakt nějaká hrůza pořád, tak bych se na to vykašlala. Ovšem to je teď už zbytečné psát. Doufám, že to všechno pes neabsolvoval jen porto, že se ,,dusil" jednou?!?

22.2.2020 16:04
kristynaaaaaaaa

XXX.XXX.247.47

Určitě nešli, protože nenastalo žádné zlepšení. Je na tom pořád stejně.

22.2.2020 16:06
kristynaaaaaaaa

XXX.XXX.247.47

lesnížínka napsal(a):
Taky jsem nad tím přemýšlela. Hodně psů to má, měl to i náš starý špic, dožil se s tím 17. Pokud to není fakt nějaká hrůza pořád, tak bych se na to vykašlala. Ovšem to je teď už zbytečné psát. Doufám, že to všechno pes neabsolvoval jen porto, že se ,,dusil" jednou?!?

Je to několikrát denně každý den.

22.2.2020 16:13
kristynaaaaaaaa

XXX.XXX.247.47

lesnížínka napsal(a):

Je to pro psa hodně omezující, fakt to neni ze by se to stalo jednou za čas, Ale je to opravdu každý den, a několikrát. Ať už ve dne, při pohybu, třeba i když zaštěká, tak i když treba jen lezí. Stava se ji to doma i venku.

22.2.2020 16:16
kristynaaaaaaaa

XXX.XXX.247.47

rapotacka11 napsal(a):
Teď nerýpu.

Verila jsem, ze ji to pomuze, protože to duseni není jednou za čas, ale opravdu kazdý den nekolikrat.

22.2.2020 20:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

kristynaaaaaaaa napsal(a):
Je to pro psa hodně omezující, fakt to neni ze by se to stalo jednou za čas, Ale je to opravdu každý den, a několikrát. Ať už ve dne, při pohybu, třeba i když zaštěká, tak i když treba jen lezí. Stava se ji to doma i venku.

Tak to jo, já pochopila, že to měla jednou. A teď to čtu ještě jednou a koukám jak sůva...dvě operace a pravděpodobně zbytečné...asi bych je na té veterině nakopala někam. Nasadí prášky na alergii? No ty brala celou dobu, to jsou právě kortikoidy

22.2.2020 20:26

No tak kortikoidy jsou i na jiné věci než jen alergie. Imunitní systém celkově, ne jen pro tu alergii. Zánět. Třeba mysleli na astma.
O měkkém patru vím, že operace pomoct může, ale nemusí.
Ale než do psa začnu řezat, tak se ještě někde zeptám.. samozřejmě když je čas.
Možnosti např. https://www.metropolevet.cz/kasel-u-psa/
a zde https://zverolekarka.com/psincovy-kasel/#Kdy_je_potreba_resit_psi_kasel_s_veterinarem

edit.: nevím nevím, jestli se u psa alergie projevuje takhle.. jako jo, pes kýchne.. ale spíše jsou projevy na kůži, trávení atp.

22.2.2020 22:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Samozřejmě vím, na co jsou kortikoidy, ale tím jsem chtěla říct, že je brala celou dobu a pokud by to byla alergie, záchvaty by se neprojevovaly. Jinak si myslím, že u psa se alergie vůbec neprojevuje takto. Ale řekli to na té skvělé veterině...

23.2.2020 09:48

lesnížínka napsal(a):
Samozřejmě vím, na co jsou kortikoidy, ale tím jsem chtěla říct, že je brala celou dobu a pokud by to byla alergie, záchvaty by se neprojevovaly. Jinak si myslím, že u psa se alergie vůbec neprojevuje takto. Ale řekli to na té skvělé veterině...

Jo já vycházela z toho
Po kortikoidech, se jeji stav zlepsil zase vysazujeme kortikoidy a dušení a sptne dychani se opet vratilo
i jako rychlé řešení se dají kort. u brachycefalického syndromu (nevím jak moc jak kdy ...)

Ale já bych asi teď hledala jinde, než na hlavě. Asi by bylo dost blbé splést si astma, alergii a onemocnění srdce, něco v plicích.

23.2.2020 20:56

Tak mops jako extrémní brachycefalik se nedusí jakoby, ale reálně celý život. Moje vet to přirovnala k nonstop rýmě jako trám. Nic moc představa. Najděte si článek od MVDr. Langerové - BRACHYCEFALICKÝ SYNDROM ...patologie povýšená na plemenný znak, ať se něco dozvíte a jděte někam na FB na mopsí skupinu, kde vám určitě doporučí nějakého jiného vet, pokud si nejste jista.

23.2.2020 21:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jak se pozna nemocně se dusící/chrčící mops od toho "normálního" chrčení mopsů? Jsou to nešťastní tvorečkové,kteří těžce trpí pro blbost lidí.

23.2.2020 21:25

sisi58 napsal(a):
Jak se pozna nemocně se dusící/chrčící mops od toho "normálního" chrčení mopsů? Jsou to nešťastní tvorečkové,kteří těžce trpí pro blbost lidí.

Když už se dusí i při popoběhnutí, př. rovnou při chůzi a v nejhorším případě v horku kolabuje, protože se nemá jak chladit.

23.2.2020 21:35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Když už se dusí i při popoběhnutí, př. rovnou při chůzi a v nejhorším případě v horku kolabuje, protože se nemá jak chladit.

Nešlo by třeba přikázat, aby měli delší hlavu a chudáci se nemnožili?

23.2.2020 21:40

Nešlo by třeba přikázat, aby měli delší hlavu a chudáci se nemnožili?

No tak teoreticky je chov v rozporu se zákonem. I blbá kýla u spousty plemen, kdy je velká pravděpodobnost, že štěně skončí pod kudlou... Ale tak to by museli zakázat spoustu plemen, myslím tedy ta postižená. Ty nej tragedie u člověka jsou u psů žádoucí, masakr.

23.2.2020 21:50

No tak teoreticky je chov v rozporu se zákonem. I blbá kýla u spousty plemen, kdy je velká pravděpodobnost, že štěně skončí pod kudlou... Ale tak to by museli zakázat spoustu plemen, myslím tedy ta postižená. Ty nej tragedie u člověka jsou u psů žádoucí, masakr.

Hmm. Koukla jsem na standard a bonitaci.. luxace patell do 2/2.. a výstava. Konec hlášení. Standard říká, že mají být osvalení, ale ne nadváha, má být velká hlava....a výrazná vráska přes nos je neakceptovatelná.
Já nevím, jak to vypadá.
Nemáte obrázky?

24.2.2020 06:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Když mopsíka vidím, je mi do pláče. Sama jsem měla,jako dítě, těžkou bronchitidu,kašlala jsem až jsem se dusila, moc dobře vím, jak je někomu, kdo nemůže pořádně dýchat.
A přitom dřív mívali sice krátké čumáčky, ale přiměřeně a mohli běžně fungovat.

24.2.2020 13:08

Normální zdravý mops se nedusí. Ano, mají problém s horkem, ale pokud má problém i v jiném období, tak je něco špatně (vím o čem mluvím, máme a měli jsme celkem 4). Pokud vám odoperovali měkké patro a rozšířili nozdry, zdrojem evidentně nebyl brachycefalický syndrom a ukazuje to pouze na lajdácká předoperační vyšetření. Osobně mi to spíš směřuje k srdci - jaké proběhlo předoperační vyšetření právě srdce?

Danny8

16.5.2021 13:57
Danny8

XXX.XXX.233.103

Ahoj, máme úplně stejný problém, po kortikoidech nebyla žádná zmena, změnili jsme doktorku a ta nám dala homeopatika, od té doby 100% zlepšení !!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík