Fena po kastraci - kontrola rány a slintání

Německý ovčák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

anonym99

25.2.2020 21:06
anonym99

XXX.XXX.246.62

Minulý týden byl u mé osmileté čubiny NO zjištěn zánět dělohy a ihned v neděli šla proto na kastraci. Ta prý proběhla hladce bez komplikací. Čubina má zase naopak velkou chuť k jídlu, před operací vůbec nejedla a dost zhubla. Pije docela dost, ale určitě méně než se zánětem. Zatím jsem ji nepřistihla na velké, ale čůrat ano. Je zase jak utržená ze řetězu, veselá a nenažraná jako byla dřív. Bolesti bych řekla, že nemá. Kňučí především v něčí přítomnosti. U nás je spíše hlavním problémem límec kolen krku
Jdu si sem především pro radu, jak bych u ní mohla kontrolovat stav hojení rány? Čuba v něčí přítomnosti skoro vůbec neposedí, proto ji máme v přízemí, je mi jasné, že by neodpočívala vůbec, je zvyklá být jinak celý rok venku. Nechci ji zase nutit násilím, aby si lehla a když chvíli posedí, tak na ránu trochu vidím, ale nic z toho nevyčtu.
Obracím se také s radou ohledně slintání, musím ji několikrát za den utřít límec, jak ho má poslintaný a špinavý. Napadlo mě zda to není kvůli tomu, že má něco okolo krku, je zvyklá mít obojek maximálně na procházce, že jí to tam prostě vadí a proto slintá. Zítra jí chci zkusit límec trochu uvolnit. Nevíte, co by to mohlo jinak být, dělali vám to také? Jinak je v pořádku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2020 21:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

Toaleta rány po kastraci byla u nás na denním pořádku-zhojeno bez komplikací, jizva není ani vidět, my límec mít nemuseli nebožka si rány neošetřovala a současná si na to ani nedosahne(je to psí prasátko) Normálně když pes leží , kouknout, očistit, někdy si lehnou snad musí.(třeba i při hře ) Já si stehy vyndavám sama doma...
S tím límcem, je to velký pes, víc funí-dýchá pusou a v tom límci se to prostě asi může víc zadýchávat, je to trychtýř.....si myslím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík