Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ifulinka

26.2.2020 11:58
Ifulinka

XXX.XXX.230.129

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Máme doma 12letou fenku Švýcarského ovčáka a před cca 6 měsíci jsme ji museli nechat vykastrovat kvůli zánětu dělohy, vše proběhlo v pořádku a bez komplikací akorát jsou to dva týdny co se dost rozjedla, nechci ji dávat moc jídla ale pořád kňučí a dožaduje se ho. Už i na pohled přibrala a tak nevím co se může dít, proč tak najednou potřebuje tolik jíst, neporadí někdo. Jinak je pořád stejná, vitální, hravá jen by ale pořád jedla.

26.2.2020 13:50
LájošM

XXX.XXX.14.251

Zapojte rozum. Vy určujete podle kondice psa, jak velkou dávku potravy dostane.
Je všeobecně známé, že kastráti víc žerou a mají sklon k obezitě. Ale je jen a jen na jejich pánovi, jestli to dopustí.
Dávejte tolik žrádla, aby vaše fena obézní nebyla. Kňučení si nevšímejte. Ona na to přijde, že si víc žrádla nevyřve.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2020 13:58

Já mám fenu žravou a to jako hodně....a nemá to s kastrací nic společného, pokud jí omezím krmnou dávku, tak kouká blbě, takže když vidím, že se mi kulatí, tak krmím dietněji, uberu nebo úplně vynechám přílohu a nahradím to zeleninou a masem.....supr jsou třeba hovězí plíce....nebo prostě nějaké netučné maso a zelenina.....

26.2.2020 15:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já mám fenu žravou a to jako hodně....a nemá to s kastrací nic společného, pokud jí omezím krmnou dávku, tak kouká blbě, takže když vidím, že se mi kulatí, tak krmím dietněji, uberu nebo úplně vynechám přílohu a nahradím to zeleninou a masem.....supr jsou třeba hovězí plíce....nebo prostě nějaké netučné maso a zelenina.....

Mamky Mandy je kastrovaná cca od 10 měsíců. Nikdy nebyla žravá. Teď má od soboty uvařenou slepici a od soboty se v tom každý den nimrá. Člověk by řekl, že pes na zbytcích, málokdy nějaké maso a na nejlevnějších granulích z toho bude mít svátek...houby. To jen tak bokem.
Pokud je ten nástup žravosti takhle najednou a podezřelý, co třeba štítná žláza? Asi bych ji pro jistotu na testy vzala. Jinak jídlo rozdělit na víc dávek, ať má pocit, že pořád něco žere. A přidat pohybu, třeba delší prochajdy, pokud je jinak zdravotně dobrá.

26.2.2020 18:16
saola

XXX.XXX.199.70

Pro zadavatelku:
Dejte fotku feny a přesný popis pohybového režimu, zda venkovní/bytový pes i krmení (co, kolik, jak často).
Přijde mi hnusné, aby se pes nenažral jakžtakž dosyta. Než krátit denní dávky, je vhodnější jeden den v týdnu půst, případně přidat pohyb, pokud je fena schopná,t ak prodloužit procházky apod..
Nepřešla jste po kastraci na nějaké hnusné dietní amarouny? Ty jsou často hladové a psům nestačí.
Starého psa bych krmením sakra rozmazlovala.

26.2.2020 18:41

Light granule jsou úplně špatně hlavně proto, že jsou samý cukr - sacharid, co se mění v psovi změní v tuk.
A pak je tu druhá věc, že je to pes starý. Ten má také dostat něco jiného, než tyto granule.
Trochu sacharidů, víc proteinu, středně tuku.
Jak říká sardullah - zaplácnout břicho něčím, co má objem, ale málo kalorií. To je nejlepší.
Ptala bych se, jestli odpad odpovídá tomu, co pes sežere, jestli mu něco nechybí a nezkouší to takhle dohnat. Co já vím. Taky možnost. Je to starý pes.

26.2.2020 19:14
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

LájošM napsal(a):
Zapojte rozum. Vy určujete podle kondice psa, jak velkou dávku potravy dostane.
Je všeobecně známé, že kastráti víc žerou a mají sklon k obezitě. Ale je jen a jen na jejich pánovi, jestli to dopustí.
Dávejte tolik žrádla, aby vaše fena obézní nebyla. Kňučení si nevšímejte. Ona na to přijde, že si víc žrádla nevyřve.

Tohle je tak blbej názor. To snad ani nemůže napsat člověk, kterej má svýho psa rád.

26.2.2020 19:29

Já jenom napíšu jediné....když jsem feně nasadila dietu, tak si za prvé ani nevšimla, že je na jídle "ošizená", za druhé nemuseli jsme přidávat pohybovou aktivitu a za třetí naprosto v klidu a v pohodě jsme za měsíc-za dva sundaly 5 kilíček.....bez hladovění a bez zbytečné zátěže-fyzické pro starého psa

26.2.2020 20:23
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já jenom napíšu jediné....když jsem feně nasadila dietu, tak si za prvé ani nevšimla, že je na jídle "ošizená", za druhé nemuseli jsme přidávat pohybovou aktivitu a za třetí naprosto v klidu a v pohodě jsme za měsíc-za dva sundaly 5 kilíček.....bez hladovění a bez zbytečné zátěže-fyzické pro starého psa

Právě......jde o to, že nelze psu ubrat dávku a nevšímat si kňučení hladovýho psa. Ale dávka se musí upravit tak, aby pes byl sytý a nepřibíral....

27.2.2020 09:39
LájošM

XXX.XXX.14.251

Dávka se musí upravit podle kondice. Žrádlo kvalitní, porce přiměřená.
12 let starému psovi asi těžko přidáte naráz moc pohybové aktivity.
Kdybych měl dát psovi žrádlo kdykoli na mne udělá "psí oči" a zakňučí, měl bych doma samé tlusté koule. Oni mají to žebrání dané geneticky :-)

27.2.2020 11:56

LájošM napsal(a):
Dávka se musí upravit podle kondice. Žrádlo kvalitní, porce přiměřená.
12 let starému psovi asi těžko přidáte naráz moc pohybové aktivity.
Kdybych měl dát psovi žrádlo kdykoli na mne udělá "psí oči" a zakňučí, měl bych doma samé tlusté koule. Oni mají to žebrání dané geneticky :-)

Tak nevim, jak to máte vy...vaši psi, nějaké žebrání o jídlo nepočítám, mám taky psy, kteří "dělají psí oči"....to o čem se tady bavíme, alespoň doufám.

Pokud mi pes kňučí, že má hlad, tak to není to samé, jako když zakňučí při žebrání.

Hlavní krmnou dávku dávám večer, po jídle jdeme ještě chvíli na zahradu, vevenčit před spaním, pak už si pejsové lehnou do pelíšků a spinkaj, pokud by mi pes přišel třeba za půl hodiny s tím, že má hlad nebo na mě koukal divně už od misky, ve stylu "tak předkrm jsem snědl a co dál??", tak je to pro mě signál, že má hlad a vzhledem k tomu, že doma nemám žádné volně žijící šelmy, tak za svou povinnost pokládám to, aby se pesani najedli dosyta a zárověň aby z nich nebyly tlusté koule.

Přidejte reakci

Přidat smajlík