německý ovčák na prodej

Prodám Německého ovčáka - prodám 1,5 starého psa s průkazem původu, vhodný...
Dohodoupet.jag
XXX.XXX.204.17
Máme pro naše psíka výběh cca 100 m2. Je na kraji lesa a na kraji obce. Ve výběhu má kotec s průlezem do spací části, vedle část z mladých břízek a olší, část travnatou a pak dva vzrostlé cca smrky, které tvoří jakousi střechu. Celý terén je mírně nakloněný. Bohužel ta strana plotu k obecní cestě a ta strana k našemu domu kryté nejsou a pes po nich řádí sem a tam nejvíc kdykoliv kolem nás někdo projde nebo když chceme odjet autem pryč my. Z těchto dvou stran je bahniště, náš pes jak čuně a fakt se nerad koupe, ale nám už to dost vadí. Nevím, jak tomu zabránit, jaký povrch zvolit. Nebo jestli na to nejít od vrchu a tu část na tím, kde lítá nezatřešit a doufat, že se tam nedostane tolik vody. Poradíte? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
pet.jag
napsal(a):
Máme pro naše psíka výběh cca 100 m2. Je na kraji lesa a na kraji obce. Ve výběhu má kotec s průlezem do spací části, vedle část z mladých břízek a olší, část travnatou a pak dva vzrostlé cca smrky, které tvoří jakousi střechu. Celý terén je mírně nakloněný. Bohužel ta strana plotu k obecní cestě a ta strana k našemu domu kryté nejsou a pes po nich řádí sem a tam nejvíc kdykoliv kolem nás někdo projde nebo když chceme odjet autem pryč my. Z těchto dvou stran je bahniště, náš pes jak čuně a fakt se nerad koupe, ale nám už to dost vadí. Nevím, jak tomu zabránit, jaký povrch zvolit. Nebo jestli na to nejít od vrchu a tu část na tím, kde lítá nezatřešit a doufat, že se tam nedostane tolik vody. Poradíte? Děkuji
Nejsem sice přes psy, ale bláto je něco, co řeším opravdu často a můj úhlavní nepřítel, protože ho zvířata nadělají po dešti dost. Chce to zasypat velkou vrstvou písku, a je pokoj. Dlažbu ne kvůli psovým kloubům.
Sláma a štěpka to bláto zasytí, bohužel po dešti to žádná sláva není, i když furt lepší než to nechat tak. Písek je písek, ten je top. Stejně tak štěrk.
pet.jag
XXX.XXX.204.17
Na dlouhé procházky. Můj muž je už v důchodu, vždy měl německé ovčáky, vždy od štěněte. Tohoto jediného jsme si brali už téměř jako dvouletého. Byl původně cvičen pro celní správu, ale bohužel kvůli dysplazii byl z výcviku vyřazen. Je denně brán do kopců a do lesů, poslušný ale hrdý, k lidem nekonfliktní ke psům taktéž (kromě jednoho psa sousedů, ale to je grázlík). Za plotem se mění na ocasem vrtícího sportovce a dává najevo, že je někdo na našem pozemku nebo v blízkosti. Bohužel celý pozemek oplotit nemůžeme a kdyby ano, bylo by to na hranici s obecní cestou, která je zároveň cyklostezkou a nepotřebujem, aby si tu cestou z kopce nějací cizí turisti vymlátili čenich. A volno nechat běhat taky ne, neutekl by, ale myslím, že by to dost vadilo jiným lidem a jejich psům.
A pokud byla vaše otázka míněna ironicky, tak byla dosti blbá.
pet.jag
XXX.XXX.204.17
Děkuji. Taky jsem myslela na písek a štěrk, ale jsme v kopci a bojím se, že to tím během celé vymele, už takhle si ve spodní části výběhu vysprintoval vlastní bahení U rampu. Zaslechla jsem něco o stájových rohožích, ale osobně neznám nikoho kdo by je používal a řekl mi co a jak a jestli je to vůbec dobrý nápad.
pet.jag
napsal(a):
Děkuji. Taky jsem myslela na písek a štěrk, ale jsme v kopci a bojím se, že to tím během celé vymele, už takhle si ve spodní části výběhu vysprintoval vlastní bahení U rampu. Zaslechla jsem něco o stájových rohožích, ale osobně neznám nikoho kdo by je používal a řekl mi co a jak a jestli je to vůbec dobrý nápad.
Me ty stajove rohoze napadly, ale pak jsem si promitla v hlave cenu a nenapsala jsem. Jako asi by to bylo reseni, ale prohnete se pekne.
pet.jag
XXX.XXX.204.17
To ano, už jsem letmo na ceny koukala a jsou to pálky, ale zase mi vrtá hlavou, kolik je toho druhů a jak a kde se poradit. Přeci jenom je to investice, psa jsme měli vždy, tento má doufám před sebou ještě pár let. Nemůžu říct,že hned po něm si vezmeme dalšího, přeci jenom je mému muži už dávno přes sedmdesát, nevím jestli bude mít ještě náladu. Mě je o třicet míň a jsem zvyklá mít toto plemeno doma. Takže rekontrukce výběhu by byla investice do budoucna.
jahodapavel
napsal(a):
A na co toho psa máte?
Proč hned tak zvostra? Já se svým kokrem chodím na dlouhé procházky, někdy běhat ke kolu, někdy ke koním a skoro každý den trénujeme agi a triky. Bordery u nás na cvičáku jsou z toho vyřízené a ta moje ok a je taky schopná celý zbytek dne poštěkávat na sousedovic návštěvu.
Že pes štěká, neznamená to, že je venku 24/7 sám a nikdo se mu nevěnuje
pet.jag
XXX.XXX.204.17
Včerejší den je pro mě jen potvrzením vašeho slova. Vjel mi na pozemek kůň, tedy respektive valach, a ten můj pes začal tak vyvádět. Normálně koně potkáváme, pes má před nima normální respekt, ale tenhle neposlouchal a vrhal se na výběh proti Rexovi. Dívčina ho prostě neměla pod kontrolou. Chtěla jsem pomoci a utišit psa, místo toho se mi "smekly cvičky" a v čudu zápěstí.
pet.jag
XXX.XXX.204.17
Svatá pravda!!!! Já měla taky kokra, modrýho bělouše, ta byla jak kachna, pořád ve vodě
pet.jag
XXX.XXX.204.17
Myslíte jako travá panely a na to ještě písek? Ale psala jsem, že jsme v kopci, neumím si to představit, a asi ani ne napsat. Jílovotá půda, těžká, už teď musím chlapi z hospody přeplácet, aby mi z psíkovi U rampy kopali odtok.
pet.jag
XXX.XXX.204.17
Abych to upřesnila, chtěla jít zkrotit svýho psa, aby holčina dostala koně pod kontrolu. Místo toho se mi smekly pantofle hned za terasou. Přiběhla dcera, aby mi pomohla a psík byl tak vyšokovanej, že ani neviděl, jak ten valach konečně odjel. A já mám levačku v gipsu. Smůla i pro psíka.
panely zapustit do úrovně terénu a ty otvory zasypat pískem a udusat. https://www.puruplast.cz/zatravnovaci-dlazba/
pet.jag
napsal(a):
Myslíte jako travá panely a na to ještě písek? Ale psala jsem, že jsme v kopci, neumím si to představit, a asi ani ne napsat. Jílovotá půda, těžká, už teď musím chlapi z hospody přeplácet, aby mi z psíkovi U rampy kopali odtok.
možná by bylo dobré terén vyfotit, abychom měli představu
pet.jag
XXX.XXX.204.17
děkuji. juknu.
pet.jag
XXX.XXX.204.17
Toto je ten náš gauner a jeho bahniště. Výběh posunout nemůžu, za náma je strž a pak dál skála. V předu ze dvou stran máme obecní cestu.
pet.jag
XXX.XXX.204.17
Domů? Náš domek je menší než jeho výběh. Nevydrží tu. Je to prostě policajt.
GAELLE
napsal(a):
myslím že je to o zvyku. a vyběhaný a unavený pes si schrupne v kotci a nemá potřebu lítat kolem plotu sem a tam .............
To vůbec není o únavě psa, ale o tom jaký má ten pes hlídací pud. Hlídač půjde hlídat i když je unavený. A nemusí ani lítat sem a tam jak pako, stačí když poběhá párkrát za den na stejném místě když jde někdo kolem a za pár týdnů je tam bahnitá stezka. Proto já mám kolem plotu na exponovaných místech dlažbu a v kotci taky, ale psi v kotci moc nejsou, tak na delší pobyt neporadím.