Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jakub1989

29.2.2020 15:18
Jakub1989

XXX.XXX.171.84

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám amerického staforda. rok a osm měsíců, 40kg.
Hafan je poslušný, když ovšem nemá své puberťácké dny. Každý den, Když ho venčím, tak si nemůže odpustit, všude všechno olizovat.. Skoro každý krok něco vyčuchá a okamžitě to líže, když ho odtrhnu, tak hnedka k tomu přiběhne a pokračuje.. Lízal by to tam klidně hodinu, ale já ho vždy odtrhnu a prostě má smůlu, ale vší silou se k tomu snaží dostat. Strašně mě to štve a nevím jak ho to odnaučit, nebo aspoň při jednom odtrhnutí aby to nedělal. Jsem bezradný, potřebuji poradit a pomoct.

29.2.2020 15:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nejlepší bude přestat to řešit silou. Co na té procházce pes dělá - prostě se "jen" jde? Zkuste mu na té procházce vymyslet nějakou zábavu, pak nebude mít tolik času na čuchání a olizování. Je možné, že olizuje místa, která počůrali háravky.

Skoro každý krok něco vyčuchá a okamžitě to líže, když ho odtrhnu, tak hnedka k tomu přiběhne a pokračuje

Když ho odrhnete, tak už se k tomu nemá co vracet a pokračovat. Dejte nějaký povel - třeba "k noze", pak se psem klidně mírně "trhněte", ale tahejte. a pochvalte a jde se dál , nenechte ho se vracet.

29.2.2020 15:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Nejlepší bude přestat to řešit silou. Co na té procházce pes dělá - prostě se "jen" jde? Zkuste mu na té procházce vymyslet nějakou zábavu, pak nebude mít tolik času na čuchání a olizování. Je možné, že olizuje místa, která počůrali háravky.

Skoro každý krok něco vyčuchá a okamžitě to líže, když ho odtrhnu, tak hnedka k tomu přiběhne a pokračuje

Když ho odrhnete, tak už se k tomu nemá co vracet a pokračovat. Dejte nějaký povel - třeba "k noze", pak se psem klidně mírně "trhněte", ale tahejte. a pochvalte a jde se dál , nenechte ho se vracet.

Háravky jsou nejpravděpodobnější, jinak pes čichá, ale neolizuje. Jinak nepradím, mám totéž 12let. Ani to neřeším. Jak píše Marcela, prostě,,jdeme"!

Jakub1989

29.2.2020 15:37
Jakub1989

XXX.XXX.171.84

marcelaamax napsal(a):

Když jdeme, dávám mu poveli k noze atd. Ale my většinou dáme malou ranní 5km procházku, kde olizuje všude všechno a v našem měste, moc lidí fenu nemá.. A pochybuju že fena vykonává potřebu na každém kroku, podle mě líže i vodu z trávy atd...

Ale když jdeme po oběde si dát 20km, a mám ho na volno. Tak něco líže, maximálně jednou, dvakrát. já už jsem od něj pár metrů a hnedka přiběhne.. Ale jak je na vodítku, to se nedá, pořád olizuje pořád a pořád...

Dávám mu povel, ale on je jak kdyby tam byl poklad s pamlskama.. jak vyčichá, neposlechne...
ale jinak poslouchá bez problémů..

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.2.2020 16:07

Co to je za práci? Vycházka je pěkná, akorát taková k ničemu :-)
Fena náhodou značkuje a kolem hárání ještě víc.
Když pes v nějaké situaci neposlechne, tak prostě neposlouchá.
Takže by to chtělo nějaký ten povel naučit pořádně, tzn. poslechne v každé situaci.
Jestli je tohle největší problém, tak se bude cvičit úplně na druhé straně - v kuchyni. Postupně se dojde na tahle místa venku.
Změňte trasu procházek a dejte mu nějakou práci.
Je to silný, chytrý, bleskový lovecký pes, asi se nudí.
A jestli ho nedokážete naučit teď, počkejte za rok :-)

Kde sebral 40kg? Nemáte fotografii? Díky

Jakub1989

1.3.2020 10:41
Jakub1989

XXX.XXX.85.48

1.3.2020 10:56

Jakub1989 napsal(a):
Zde jsou fotografie.

A děkuji.

Krasavec.
Vyměňte postroj za klasický - tento mu tlačí na ramena při pohybu, to není zdravé. Nevidíte to, ale je to tak.
Jsem si jistá, že řízený pohyb, což není volná procházka a procházka na vodítku, ale práce hlavou, vyřeší víc problémů, než vidíte dnes.
Čmuchací práce, výcvik, hry, aportík do kopce, učit zastavit v běhu, odložit, chytit a pustit hračku, vyběhnout pro něco jen na povel. Víc jak hodinu to nevydrží, takže ani moc času to nebere. Těch např. 10 km běhu si můžete dát potom, ne po asfaltu, to nikdy, ale zvlášť ne, když je pejsek malinko prostorově výraznější a najedený.

Jakub1989

1.3.2020 14:59
Jakub1989

XXX.XXX.171.84

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Krasavec.
Vyměňte postroj za klasický - tento mu tlačí na ramena při pohybu, to není zdravé. Nevidíte to, ale je to tak.
Jsem si jistá, že řízený pohyb, což není volná procházka a procházka na vodítku, ale práce hlavou, vyřeší víc problémů, než vidíte dnes.
Čmuchací práce, výcvik, hry, aportík do kopce, učit zastavit v běhu, odložit, chytit a pustit hračku, vyběhnout pro něco jen na povel. Víc jak hodinu to nevydrží, takže ani moc času to nebere. Těch např. 10 km běhu si můžete dát potom, ne po asfaltu, to nikdy, ale zvlášť ne, když je pejsek malinko prostorově výraznější a najedený.

Chápu vás,děkuji za radu a informace. Určitě na tom zapracujeme !

Přidejte reakci

Přidat smajlík