Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2020 12:04
zdif

XXX.XXX.78.226

Chovatelka uvadi u nabidky stenat golden retrievra, ze cena obvykla u tohoto plemene je v dnesni dobe 20000 az 38.000 tis. Stene fenku nabizi za 35.000 tis, nejde o zahranicni kryti ani nijak excelentni fenu,ktera vrh bude mit.
Pokud nekdo v nedavne dobe porizoval stenatko tohoto plemene, muze napsat ceny, se kterymi se od chovatelu setkaval?
Nezakladam diskuzi,zda koupit nebo ne, ale uvedene cena za prodej stenete mi prijde extremne vysoka.

1.3.2020 12:15
janaa

XXX.XXX.254.97

Cena se pohybuje okolo těch dvaceti tisíc. Můžete sehnat třeba za osmnáct pokud máte trpělivost, na druhou stranu jsou i chovku,které pod pětadvacet nejdou a pak prodávají ty fenky za 35. Podle mě jsou ceny goldenů v současnosti přehnané,ale je to o tom,že kde je poptávka,je nabídka, a i s těmito cenami jsou vrhy hned zamluvené a na štěňata se čeká

1.3.2020 17:06
domi.t

XXX.XXX.168.141

Zdravim🙂

Ja som pred takmer rokom platila za slečnu zo "zahraničného krytia"(otec z Česka,preto tie uvodzovky) 1000€. Šteniatka boli zadané do týždňa,odkedy chovatelka dala oznam,že vôbec nejaké šteniatka budú.

1.3.2020 17:34
GAELLE

XXX.XXX.55.67

domi.t napsal(a):
Zdravim🙂

Ja som pred takmer rokom platila za slečnu zo "zahraničného krytia"(otec z Česka,preto tie uvodzovky) 1000€. Šteniatka boli zadané do týždňa,odkedy chovatelka dala oznam,že vôbec nejaké šteniatka budú.

"oznam" a "zahraničné krytie" zase jste mne pobavila

1.3.2020 18:26
janaa

XXX.XXX.254.97

domi.t napsal(a):
Zdravim🙂

Tak na Slovensku jsou štěňata ještě dražší

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2020 18:40

GAELLE napsal(a):
"oznam" a "zahraničné krytie" zase jste mne pobavila

Čím? Slovo "oznam" se normálně na Slovensku používá, a krytí v ČR je pro Slováky zahraniční krytí. Stejně jako pro nás je zahraniční krytí krytí slovenským psem.

1.3.2020 18:43
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Čím? Slovo "oznam" se normálně na Slovensku používá, a krytí v ČR je pro Slováky zahraniční krytí. Stejně jako pro nás je zahraniční krytí krytí slovenským psem.

tak jasně že už je pro nás Slovensko "zahraničí" ale my starší si na to furt nemůžem zvyknout že jedem vlastně do "ciziny"

1.3.2020 18:44

GAELLE napsal(a):
tak jasně že už je pro nás Slovensko "zahraničí" ale my starší si na to furt nemůžem zvyknout že jedem vlastně do "ciziny"

Jé, tak to já jsem si zvykla hned a ráda.

1.3.2020 19:02
arosek

XXX.XXX.60.11

zdif napsal(a):
Chovatelka uvadi u nabidky stenat golden retrievra, ze cena obvykla u tohoto plemene je v dnesni dobe 20000 az 38.000 tis. Stene fenku nabizi za 35.000 tis, nejde o zahranicni kryti ani nijak excelentni fenu,ktera vrh bude mit.
Pokud nekdo v nedavne dobe porizoval stenatko tohoto plemene, muze napsat ceny, se kterymi se od chovatelu setkaval?
Nezakladam diskuzi,zda koupit nebo ne, ale uvedene cena za prodej stenete mi prijde extremne vysoka.

Pokud to ma byt zvire na "mazla", je cena naprosto premrstena.

Pokud uvazujete pripadne casem o chovu ... Za 38 000 si (vzhledem ke kurzu eura) dovezete stene ze zahranici se slusnym rodokmenem a z dobre chovky, pokud si pockate az na vas prijde rada. Riziko ze nevyjde do chovu je priblizne stejne u obou.

I v CR se daji sehnat stenata ze zahranicnich kryti zajimavymi psy, po kvalitnich fenach, s rodokmenem ktery tady nema dalsich 500 zvirat a za ceny kolem 25 000. Jen si na nej pravdepodobne chvili pockate.

1.3.2020 20:58
domi.t

XXX.XXX.168.141

janaa napsal(a):
Tak na Slovensku jsou štěňata ještě dražší

Ako v ktorej chovateľskej stanici, taká bezna suma býva okolo 800€.

2.3.2020 09:55
zdif

XXX.XXX.213.241

White Coffee.Uz jsem tady zalozila jinou diskusi jak kryji feny, jedou jen na vydelek..Feny nejsou nikterak vyjimecne.Sestileta fena bude mit uz paty vrh,podotykam,ze chovna fena je vyuzitelna nejdrive od 18mesice veku. Povazuji cenu za nehoraznou.

2.3.2020 09:59
janaa

XXX.XXX.136.17

zdif napsal(a):
White Coffee.Uz jsem tady zalozila jinou diskusi jak kryji feny, jedou jen na vydelek..Feny nejsou nikterak vyjimecne.Sestileta fena bude mit uz paty vrh,podotykam,ze chovna fena je vyuzitelna nejdrive od 18mesice veku. Povazuji cenu za nehoraznou.

Já moc nechápu,proč vám leží v žaludku zrovna tahle chovka,když to taky děla xxx dalších ale jinak,jak jsem psala výše, kde je poptávka,je nabídka, pokud si za tyhle ceny budou lidi štěňata kupovat a pokud bude stále převis poptávky, není reálné,že by se ceny snižovaly,spíš naopak

2.3.2020 09:59
zdif

XXX.XXX.213.241

Vetsinou jsou odchovy jako domaci mazlove,myslim ze dve fenky z dosud 12 -tivrhu se venuji canisterapii. Kryti neni zahranicni.Feny prumerne...nebo jinak...za tak premrstenou cenu najdete vyjimecnejsi spojeni.Zde maji zvyk kryt obe fenky stejnym psem vice let za sebou.Nic co chov do budoucna dale obohati.

2.3.2020 10:00
janaa

XXX.XXX.136.17

zdif napsal(a):
Vetsinou jsou odchovy jako domaci mazlove,myslim ze dve fenky z dosud 12 -tivrhu se venuji canisterapii. Kryti neni zahranicni.Feny prumerne...nebo jinak...za tak premrstenou cenu najdete vyjimecnejsi spojeni.Zde maji zvyk kryt obe fenky stejnym psem vice let za sebou.Nic co chov do budoucna dale obohati.

Jenže ona je to tak úplně jejich věc,ne? Je na každém,odkud si štěně pořídí

2.3.2020 10:04
zdif

XXX.XXX.213.241

Ano....je jich vice, vim, a obecne mi pripada,ze chovatelske kluby postradaji vyznam. Konkretne u retrievru odstoupila prezidentka klubu z duvodu nesrovnalosti pri kryti...asi jde vsem prikladem. A myslim, ze na takove chovatele bez ucty ke svym psum a bez kapky chovatelske etiky je treba upozornovat.A nekteri majitelu pejsku odsud by vam mohli o pristupu chovatelske stanice povedet vice.

2.3.2020 10:06
zdif

XXX.XXX.213.241

A to ze se tak chovatele chovaji a date k tomu smajik,mi prijde spis smutne nez k usmevu.Nicmene tema je cena stenete .

2.3.2020 10:13

zdif napsal(a):
Ano....je jich vice, vim, a obecne mi pripada,ze chovatelske kluby postradaji vyznam. Konkretne u retrievru odstoupila prezidentka klubu z duvodu nesrovnalosti pri kryti...asi jde vsem prikladem. A myslim, ze na takove chovatele bez ucty ke svym psum a bez kapky chovatelske etiky je treba upozornovat.A nekteri majitelu pejsku odsud by vam mohli o pristupu chovatelske stanice povedet vice.

U kterého klubu odstoupila prezidentka? Retrívři jsou v ČR chováni pod dvěma kluby.

Můžete sem dát jméno feny a data všech jejích vrhů, když tvrdíte, že šestiletá fena má, nebo bude mít, pátý vrh? Na webu CHS to není, na webu klubů tyto informace taky nejsou...

2.3.2020 10:15
zdif

XXX.XXX.213.241

Ano.Je na kazdem odkud,ale neni spatne mit prehled o cenove relaci jinde,proto tato diskuse. Lide tady diskutuji a pisi , co pes ma zrat, co ne,to je priklad...ptaji se na spoustu obcas malichernych veci. Dovolte mi tedy ptat se na tema cen stenatek retrievra tech,co si je poridili. Nic vic,nic min.Myslim,ze zde je i diskuse o cenach jinych plemen.

2.3.2020 10:25
zdif

XXX.XXX.213.241

Ano.Na webu teto chovatelske stanice informace o vsech vrzich fen nejsou,majitelka je zamerne vzdy maze.S pomoci majitelu nekterych stenatek jsem dala vrhy vsech tri fen v teto stanici dohromady,nejstarsi uz je seniorka a kryt ji nemohou.Prehled jsem poslala majiteli posledniho kryciho psa,ktery mi psal, ze tyto informace historicky nemel a ze v budoucnu nehodla podporovat CHstanice zamerene pouze ekonomicky.Uvidime.
Nejmladi fena nar.leden 2014,takze prvni vrh muze mit po dosazeni 18 mesice.Mela vrhy 2016,leden 2017, kveten 2018, cervenec 2019, ted bude brezen 2020.To bude jeji paty vrh. Myslim,ze do osmi let z ni chovatelka jeste nejaky vrh dostane.

2.3.2020 10:26
janaa

XXX.XXX.136.17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U kterého klubu odstoupila prezidentka? Retrívři jsou v ČR chováni pod dvěma kluby.

Můžete sem dát jméno feny a data všech jejích vrhů, když tvrdíte, že šestiletá fena má, nebo bude mít, pátý vrh? Na webu CHS to není, na webu klubů tyto informace taky nejsou...

U Retriever klubu, paní Dočekalová,byl jí na jeden rok pozastaven chov. Ale tam šlo o čurbes v papírech a to,že si myslela,že se zavřou oči. Dovezená fena,měla splněné podmínky pro uchovnění, ale nakryla jí dřív,než došlo oficiálně k přepisu na naší plemenku a uchovnění

2.3.2020 10:29
janaa

XXX.XXX.136.17

zdif napsal(a):
Ano.Na webu teto chovatelske stanice informace o vsech vrzich fen nejsou,majitelka je zamerne vzdy maze.S pomoci majitelu nekterych stenatek jsem dala vrhy vsech tri fen v teto stanici dohromady,nejstarsi uz je seniorka a kryt ji nemohou.Prehled jsem poslala majiteli posledniho kryciho psa,ktery mi psal, ze tyto informace historicky nemel a ze v budoucnu nehodla podporovat CHstanice zamerene pouze ekonomicky.Uvidime.
Nejmladi fena nar.leden 2014,takze prvni vrh muze mit po dosazeni 18 mesice.Mela vrhy 2016,leden 2017, kveten 2018, cervenec 2019, ted bude brezen 2020.To bude jeji paty vrh. Myslim,ze do osmi let z ni chovatelka jeste nejaky vrh dostane.

No,nevím o kterého psa jde, ale obecně platí, a to je smutná věc, že majitelé krycích psů kryjou všechno, o co jim majitelé fen řeknou, a neřeší,protože z toho mají peníze. Čest výjimkám. Ale už jsem xkrát zažila,jak se lidi holedbali,že oni by nikdy bla bla bla, a pak jak měli úspěšného krycího psa,na svoje předsevzetí rychle zapomněli. Představa,že o tomhle majitel krycího psa nevěděl,je dost naivní

2.3.2020 10:32

janaa napsal(a):
U Retriever klubu, paní Dočekalová,byl jí na jeden rok pozastaven chov. Ale tam šlo o čurbes v papírech a to,že si myslela,že se zavřou oči. Dovezená fena,měla splněné podmínky pro uchovnění, ale nakryla jí dřív,než došlo oficiálně k přepisu na naší plemenku a uchovnění

Děkuji za info, takže nic zásadního, co by poškozovalo zdraví psa.

2.3.2020 10:43

zdif napsal(a):

Ne, že bych s takto intenzívním využitím chovné feny souhlasila, tedy já bych to nedělala. Ale chovatelka nedělá nic, co by nebylo v souladu s chovatelským řádem obou klubů, ani s předpisy ČMKU.
To, že se to nelíbí vám, neznamená, že vám to dává právo neustále chovatelku a její CHS pomlouvat.

2.3.2020 11:08
zdif

XXX.XXX.213.241

Pisi fakta.Skutecnost, ktera nastala, je overitelna, nemuze byt pomluvou! Upozornit na ni ma kazdy pravo. A verte mi,ze pokud se o stene budete zajimat, o vsech vrzich matky stenat informace nedostanete.

2.3.2020 11:11
zdif

XXX.XXX.213.241

Ano, pisete to spravne..Nicmene ve sve pozici by si to mohla pohlidat, asi je navni se domnivat,ze prezidentka klubu ma jit svym pristupem prikladem:-).

Snowman

25.3.2020 10:59
Snowman

XXX.XXX.227.99

Není zvláštní, že ta zmíněná chovka už nemá štěnata na svém webu? Přitom inzerovali, že se jim v březnu narodí. Zdif rozjel(a) nějakou akci? :)

21.5.2020 08:54
zdif

XXX.XXX.213.124

Vy nejste normalni.Stenata ze dvou vrhu,celkem 20 stenat,jsou prodana,odber 8.az 11.5.v tuto chvili jiz 2 stenata mrtva,6 nakazenych,nektera ve vaznem stavu. Jestli vam to pripada v poradku a normalni..neco je s vami spatne.Vse jiz resi klub a dalsi,kterych se to tyka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík