Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2020 08:20
xKatarinMx

XXX.XXX.174.200

Dobrý den, mám doma stěbě labradora (12kg) a pri venčení na vodítku tahá tak, že je schopný si polámat drápky a vubec mu to nevadí. Problém je také v tom, že je to již náš druhý pejsek a když jdeme všichni spolu štěně ho neustále provokuje a chce se "rvát". Poradil by mi nekdo, jak naučit chůzi na voditku, kdyz jsou dva? (starší fena chůzi zvládá ale samozrejmě se nenechá pošťuchovat, takže pak dochází ke konfliktům) Je mi lito nechávat původniho pejska doma jen pro to, že se malý zatím neumí chovat. Děkuji za rady

Bartos

7.3.2020 08:53
Bartos

XXX.XXX.181.79

Choďte s každým zvlášť.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2020 09:00

nejdřív štěně, pak dospěláka a prostě venčit každého zvlášť. jinak to nepůjde.

7.3.2020 09:27

jsme teda chodili zásadně štěně + dospělák....

pokud je to možné,tak na volno

v rámci toho intenzivně učit přivolání, obecně držet se člověka (odměnami), chodit na různá neznámá místa - štěně by si mělo hlídat smečku a nechat se navigovat

netahání na vodítku učit cíleně (určitě trénovat mimo procházku, lze i doma) - vodítko se napne = stojím až pes povolí = okamžitě odměna (+povel pro netahání) a furt dokola a dokola

pokud jde o obtěžování starší feny - nenechat (hrát ano, obtěžovat ne), když si chce štěně hrát ("rvát"), nechť mu partnera dělá člověk.....a v rámci hry učí poslušnost

7.3.2020 09:44
xKatarinMx

XXX.XXX.116.254

Dekuju 😊 je pravda ze na volno jim to celkem klape. Dospělák se drží u nohy a štěndo tím pádem taky.
Uvědomuju si že bych ho měla prvně naučit na vodítku samostatně ale nemám to sedce je rozdělovat. Tak musím byt asi důslednější.

7.3.2020 10:52

xKatarinMx napsal(a):
Dekuju 😊 je pravda ze na volno jim to celkem klape. Dospělák se drží u nohy a štěndo tím pádem taky.
Uvědomuju si že bych ho měla prvně naučit na vodítku samostatně ale nemám to sedce je rozdělovat. Tak musím byt asi důslednější.

No bacha na to....není to jen o tom, že štěně učíme chodit na vodítku, tím, že ho bereme samostatně bez druhého psa, ale taky se štěně následmě učí být doma samo...bez druhého psa, když na to nebude zvyklé, tak pak následně může být problém....

7.3.2020 17:44
janaa

XXX.XXX.136.17

Na procházky s oběma,starší naučí prcka přivolání, držet se vás atd. Cílené učení chůze na vodítku pouze samostatně, jinak není šance.

8.3.2020 09:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Noo já bych teda doporučila procházky jak společně, tak ale občas i zvlášť, ať si psi zvyknou fungovat i samostatně. Už mám psy dospělé a doteď je beru někdy ven sólo a jsem ráda, že jsou na to zvyklí a berou to v pohodě. Ono někdy bude i potřeba aby šli zvlášť, nebo šel jen jeden. U nás před pár dny fena měla klidový režim, protože měla kašel. Pes byl v pohodě, takže fena jen šup vyvenčit a se psem v klidu na dlouhou procházku. Když fena hárá, tak v těch nej dnech beru taky psa sólo, aby si od ní trochu "orazil"...Nebo na veterinu zrovna potřebujete jet jen s jedním atd.... Prostě myslím, že je dobré, když jsou psi naučení fungovat i každý zvlášť. A navíc pokud budete chodit jen s obouma a štěndo bude na přivolání běhat díky dospělé feně, tak se pak může stát, že až bez feny to vůbec fungovat nebude. Jako pomůcka na přivolání je druhý pes určitě super, ale rozhodně to chce trénovat i bez něho....

8.3.2020 10:09

marcelaamax napsal(a):
Noo já bych teda doporučila procházky jak společně, tak ale občas i zvlášť, ať si psi zvyknou fungovat i samostatně. Už mám psy dospělé a doteď je beru někdy ven sólo a jsem ráda, že jsou na to zvyklí a berou to v pohodě. Ono někdy bude i potřeba aby šli zvlášť, nebo šel jen jeden. U nás před pár dny fena měla klidový režim, protože měla kašel. Pes byl v pohodě, takže fena jen šup vyvenčit a se psem v klidu na dlouhou procházku. Když fena hárá, tak v těch nej dnech beru taky psa sólo, aby si od ní trochu "orazil"...Nebo na veterinu zrovna potřebujete jet jen s jedním atd.... Prostě myslím, že je dobré, když jsou psi naučení fungovat i každý zvlášť. A navíc pokud budete chodit jen s obouma a štěndo bude na přivolání běhat díky dospělé feně, tak se pak může stát, že až bez feny to vůbec fungovat nebude. Jako pomůcka na přivolání je druhý pes určitě super, ale rozhodně to chce trénovat i bez něho....

A navíc pokud budete chodit jen s obouma a štěndo bude na přivolání běhat díky dospělé feně, tak se pak může stát, že až bez feny to vůbec fungovat nebude. Jako pomůcka na přivolání je druhý pes určitě super, ale rozhodně to chce trénovat i bez něho....

Tak tohle potvrzuju z vlastní současné zkušenosti...a to nemám štěňata. Z vlastní lenosti už několik let chodím jen s oběma psy najednou a teď jsem zjistila, že můj "poslušný" pes, který chodí na zavolání na první dobrou, nehne se ode mne dál než na pár metrů, vlastně "nemá přivolání", když je bez feny.....když mám oba, tak šlape u nohy, jak panenka, když jsem ho teď měla samostatně, tak se mě snaží obcházet, furt se plete pod nohy a to nemluvím o tom, že jak si pesani odvykli, že se nechodí jen s jedním, tak ten co zůstává doma, tak to nese dost špatně. Díky tomu teď vlastně nechodím na procházky vůbec...fena nemůže a nechci jí v tomhle stavu ještě stresovat tím, že jdu jen ze psem, protože ona pak lítá od čerta k ďáblu (od dveří k oknu, hop na gauč, hop z gauče, schody nahoru, schody dolů) takže se bojím, aby si něco neudělala a tak "dřepíme" doma všichni ,

A to mi psi fungovali samostatně na jedničku s hvězdičkou..

8.3.2020 10:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A navíc pokud budete chodit jen s obouma a štěndo bude na přivolání běhat díky dospělé feně, tak se pak může stát, že až bez feny to vůbec fungovat nebude. Jako pomůcka na přivolání je druhý pes určitě super, ale rozhodně to chce trénovat i bez něho....

Tak tohle potvrzuju z vlastní současné zkušenosti...a to nemám štěňata. Z vlastní lenosti už několik let chodím jen s oběma psy najednou a teď jsem zjistila, že můj "poslušný" pes, který chodí na zavolání na první dobrou, nehne se ode mne dál než na pár metrů, vlastně "nemá přivolání", když je bez feny.....když mám oba, tak šlape u nohy, jak panenka, když jsem ho teď měla samostatně, tak se mě snaží obcházet, furt se plete pod nohy a to nemluvím o tom, že jak si pesani odvykli, že se nechodí jen s jedním, tak ten co zůstává doma, tak to nese dost špatně. Díky tomu teď vlastně nechodím na procházky vůbec...fena nemůže a nechci jí v tomhle stavu ještě stresovat tím, že jdu jen ze psem, protože ona pak lítá od čerta k ďáblu (od dveří k oknu, hop na gauč, hop z gauče, schody nahoru, schody dolů) takže se bojím, aby si něco neudělala a tak "dřepíme" doma všichni ,

A to mi psi fungovali samostatně na jedničku s hvězdičkou..

To je mi líto, tohle je potom blbý no. Já si pamatuji když jsem byla dítě a měli jsme dva psy - v té době se s nimi ani moc na procházky nechodilo, maximálně na zahradu a kousek dál, ale to jakože se vypustili ze vrat, žádné vodítko nic.... Já jsem později začala žadonit, že bych s nimi chtěla chodit na procházky - a tak jsem mohla, ale vždy jen s jedním - no ten druhej doma neskutečně řval, a ten se kterým jsem šla zase pro změnu nechtěl od toho druhého odejít...

Takže u současných dvou psů jsem začala prostě odmalinka chodit i sólo. Ono to ani jinak nešlo - dvouměsíční štěndo by nedalo procházku, na kterou byl zvyklý čtyřletý pes..... No a taky jsou psi zvyklí, že se trénuje s každým zvlášť, takže bez problému a jsem za to ráda. A ještě musím podotknout, že vždy když jdu s každým psem zvlášť, tak z toho mám takový dobrý pocit , jakože se opravdu naplno věnuju jen jemu a nikomu jinému .

8.3.2020 10:53
xKatarinMx

XXX.XXX.80.180

Tak dekuju moc za rady. Dnes jsme byli sólo v psí školce a malej šlapal jako hodinky až jsem sama hleděla. Je pravda že každý potřebuje chvilku času vyhrazenou výhradně jemu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík