Štěňátka Cane Corso s PP

Prodám Cane Corso - Chovatelská stanice Cane Corso Hanytar Corit přijímá re...
Dohodou
Zdravím,
Na YouTube docela často sleduji kanál Senza tempo Cane Corso.
https://youtu.be/waAD5kaaobg
A docela by mě zajímalo co si o paní myslí zkušenější majitelé?
Má poměrně velkou smečku, snad chs, mívá i štěňata. Je to velké a věřím že dost specifické plemeno. A přesto to vypadá že je má perfektně pod kontrolou i v takovém množství, různého věku a pohlaví.
karo2702
napsal(a):
Tak nechci se s vámi hádat, neskoukla jsem ani minutu a už vidím, že v takové velké smečce není pořádná hierarchie a majitelka tomu vůbec nepomáhá a chová se k nim teda...udělat tohle na mého psa, už má ruku červenou. Těm psům rupnou nervy jednoho dne...
Já skoukla 4 minuty, a viděla jsem jen puštěnou smečku psů, a paní co hned v začátku úplně zbytečně buzeruje psa - z mého pohledu nebyl důvod k až takovému nátlaku (pes byl submisivní sám od sebe).
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já skoukla 4 minuty, a viděla jsem jen puštěnou smečku psů, a paní co hned v začátku úplně zbytečně buzeruje psa - z mého pohledu nebyl důvod k až takovému nátlaku (pes byl submisivní sám od sebe).
Nevim jestli zbytečně. Je to tak blbě natočený, že v tu chvíli jsou vidět jen nohy, jak to žíhaný vyběhne k druhýmu psu. Ale za jakym účelem.... Tipuju, že je to nějakej průserář, protože má elektriku a skoro na konci si psi hrajou a ona tohohle drží u sebe. Takže by vysíral......
Huskyjanina
napsal(a):
Nevim jestli zbytečně. Je to tak blbě natočený, že v tu chvíli jsou vidět jen nohy, jak to žíhaný vyběhne k druhýmu psu. Ale za jakym účelem.... Tipuju, že je to nějakej průserář, protože má elektriku a skoro na konci si psi hrajou a ona tohohle drží u sebe. Takže by vysíral......
Tak on to asi byl prudič, ale v danou chvíli nebyl zásah majitelky adekvátní - takhle šikanuje jiného člena smečky většinou právě níž postavený jedinec, který si zvyšuje sebevědomí na těch co jsou ještě níž (ten, kdo si je svou pozicí jistý to nemusí takto přehánět).
Navíc to bylo evidentně k ničemu, když i přesto a přes elektriku nemůže psa pustit.
Podle mě to paní zase tak pod kontrolou nemá (už jen s ohledem na to, že tam pustí "vysírku" bez koše - obzvlášť fenu)
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak on to asi byl prudič, ale v danou chvíli nebyl zásah majitelky adekvátní - takhle šikanuje jiného člena smečky většinou právě níž postavený jedinec, který si zvyšuje sebevědomí na těch co jsou ještě níž (ten, kdo si je svou pozicí jistý to nemusí takto přehánět).
Navíc to bylo evidentně k ničemu, když i přesto a přes elektriku nemůže psa pustit.
Podle mě to paní zase tak pod kontrolou nemá (už jen s ohledem na to, že tam pustí "vysírku" bez koše - obzvlášť fenu)
Podívejte se někdy ve smečce na nadřízeného, kterej sejme vysírače, kterej si nedá moct říct a vysírá opakovaně. To není nic o honění trika, to je o důrazu. A máte vidět šéfíka, kterej toho už má dost, jak dotyčnýho převálcuje. Takže mě to na tom videu nepřijde přehnaný, protože nevim, co tomu předcházelo a hlavně v záběru vidim jen nohy, takže jestli po tom psovi to žíhaný vystartovalo. Nevim. A navíc jsem limitovaná, že neumim anglicky, takže nemám šajnu, co tam vypráví :)
Huskyjanina
napsal(a):
Podívejte se někdy ve smečce na nadřízeného, kterej sejme vysírače, kterej si nedá moct říct a vysírá opakovaně. To není nic o honění trika, to je o důrazu. A máte vidět šéfíka, kterej toho už má dost, jak dotyčnýho převálcuje. Takže mě to na tom videu nepřijde přehnaný, protože nevim, co tomu předcházelo a hlavně v záběru vidim jen nohy, takže jestli po tom psovi to žíhaný vystartovalo. Nevim. A navíc jsem limitovaná, že neumim anglicky, takže nemám šajnu, co tam vypráví :)
Já právě to chování psů ve smečce sleduju každý den, a tohle mi tam moc nezapadá. Pokud pes ve vysírání pokračoval, tak to stejně nepadlo na urodnou půdu (navíc, když má na krku EO, a jde to řešit mnohem efektivneji)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Huskyjanina
napsal(a):
Podívejte se někdy ve smečce na nadřízeného
me se na to teda taky nechce koukat - stacil mi ten začátek.
Do tohohle stavu se fakt nemá co clovek se psem dostavat. Zbytecny at uz to bylo kvůli čemukoliv.
Se spis zeptam na neco jineho -obecne ke chovani ve smecce.
Proc se porad vyzaduje a cti chovani psu ve smecce - ktera nema zadne povinnosti, aby nejak prezila?
to preci nemuze byt normalni chovani. Nejd se o nem bavit a hledat v tom fungujici smecku?
viz. tohle video.
ti psi potrebuji zamestnat. to bylo to prvni, co me napadlo.
Proc se porad vyzaduje a cti chovani psu ve smecce - ktera nema zadne povinnosti, aby nejak prezila?
to preci nemuze byt normalni chovani. Nejd se o nem bavit a hledat v tom fungujici smecku?
To tvrdím pořád, že nejde ilustrovat smečkové (ani stádové) chování na zvířatech, kterým potravu a bezpečí zajišťuje člověk. Tudíž není relevantní ani pozorování zvířecích skupin v ZOO.
napsal(a):
Podívejte se někdy ve smečce na nadřízeného
me se na to teda taky nechce koukat - stacil mi ten začátek.
Do tohohle stavu se fakt nemá co clovek se psem dostavat. Zbytecny at uz to bylo kvůli čemukoliv.
Se spis zeptam na neco jineho -obecne ke chovani ve smecce.
viz. tohle video.
ti psi potrebuji zamestnat. to bylo to prvni, co me napadlo.
Nepleťte divokou a domácí smečku. To jako, že jediná fungující smečka je ta lovící? Co to je za blbost? Boj o přežití je jen jedna z věcí smečky....
Huskyjanina
napsal(a):
Nepleťte divokou a domácí smečku. To jako, že jediná fungující smečka je ta lovící? Co to je za blbost? Boj o přežití je jen jedna z věcí smečky....
Podle mě to Petra myslela tak, že se smečce, která spolupracuje a má rozdělené role, je ta hierarchie vnímána tak nějak automaticky, a vzhledem k tomu, že jsou jednotlivá zvířata zatížena úkoly, tak nemají čas ani důvod prudit. - tzn. že vůdčí zvíře takové kraviny jako na tom videu vůbec nemusí řešit.
Nakonec i ve smečce domacich psů u těch co makají, je ve smečce úplně jiná atmosféra, a jejich pán si autoritu nemusí vynucovat takovým způsobem.
Huskyjanina
napsal(a):
Domácí smečka samosebou taky nějak funguje...stejně jako nějak funguje stádo domestikovaných koní. Ale nelze to srovnávat s jejich divoce žijícími příbuznými a nelze z toho usuzovat na etologii druhu.
Boj o přežití je sice jedna z věcí, ale de fakto do toho spadá veškerý život divoké smečky od shánění potravy přes rozmnožování a ochranu před predátory.
Domácí psi žijou na omezeném prostoru, nemusejí se starat o potravu a rozmnožování jim řídí člověk.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Podle mě to Petra myslela tak, že se smečce, která spolupracuje a má rozdělené role, je ta hierarchie vnímána tak nějak automaticky, a vzhledem k tomu, že jsou jednotlivá zvířata zatížena úkoly, tak nemají čas ani důvod prudit. - tzn. že vůdčí zvíře takové kraviny jako na tom videu vůbec nemusí řešit.
Nakonec i ve smečce domacich psů u těch co makají, je ve smečce úplně jiná atmosféra, a jejich pán si autoritu nemusí vynucovat takovým způsobem.
Tohle platí, pokud máte smečku sestavenou od štěňat. Dejte do smečky pár cizích dospělých psů a uvidíte, co se bude dít. A hlavně do smečky, která je spolu 24 hodin, ne jen na vyběhání na louce :)
Huskyjanina
napsal(a):
a kde pisu "jen" o boji o preziti?
Huskyjanina
napsal(a):
Tohle platí, pokud máte smečku sestavenou od štěňat. Dejte do smečky pár cizích dospělých psů a uvidíte, co se bude dít. A hlavně do smečky, která je spolu 24 hodin, ne jen na vyběhání na louce :)
" hlavně do smečky, která je spolu 24 hodin"
takze podle vas se pak deje to same, co v prirode pak, ju?
tak to se asi neshodneme....
Huskyjanina
napsal(a):
Tak jednak nejsem de.bil, abych si dala do smečky cizí dospělé psy...
... a druhak v přírodě je smečka taky tvořena jednou rodinou (když už tady teda zmiňujeme přirozené chování a hierarchii)
Nicméně ani ve shluku psů, co se spolu pustí vyběhat na louku nevidím důvod k takovému trestu, jaký byl na začátku videa.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
" tak nemají čas ani důvod prudit."
jj.
blahobyt , bezpeci a nuda - to na me cisi z toho videa....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
... a druhak v přírodě je smečka taky tvořena jednou rodinou (když už tady teda zmiňujeme přirozené chování a hierarchii)
Nicméně ani ve shluku psů, co se spolu pustí vyběhat na louku nevidím důvod k takovému trestu, jaký byl na začátku videa.
Jakýmu trestu? Myslíte to, jak ho sprdla a chytla za čumák? Tak já v tomhle teda taky radši osobní trest, než dát prdu elektrikou....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No vidíte a jsou lidi, co si dospělý psy do smečky daj a funguje jim to. Jen se psi musej naučit pravidla. A znovu opakuju, že jinak funguje smečka v přírodě, jinak uměle sestavená z mladejch a jinak, pokud tam jsou starší zvířata.
Terven
napsal(a):
To tvrdím pořád, že nejde ilustrovat smečkové (ani stádové) chování na zvířatech, kterým potravu a bezpečí zajišťuje člověk. Tudíž není relevantní ani pozorování zvířecích skupin v ZOO.
S tímto bych tedy nesouhlasila....to je váš soukromý postřeh nebo něco vyčtenýho?
Je spousta druhů chování, které je stále stejné, jak u divokých zvířat , tak v zajetí nebo domestikovaných....
Edit: jinak k videu nemám co říct, smečku nevlastním....
Huskyjanina
napsal(a):
Jakýmu trestu? Myslíte to, jak ho sprdla a chytla za čumák? Tak já v tomhle teda taky radši osobní trest, než dát prdu elektrikou....
Tak v první řadě to "sprdnutí" přišlo zvenčí, a v době, kdy ta fena už nic nedělala.
Nemám potřebu se dohadovat - pár názorů tu padlo, a ať si každý udělá obrazek sám.
Huskyjanina
napsal(a):
No vidíte a jsou lidi, co si dospělý psy do smečky daj a funguje jim to. Jen se psi musej naučit pravidla. A znovu opakuju, že jinak funguje smečka v přírodě, jinak uměle sestavená z mladejch a jinak, pokud tam jsou starší zvířata.
Právě proto, že chci aby smečka fungovala tak jak má, si tam necpu cizí zvířata, která by akorát rozdrbávala fungující systém, a byla zdrojem neustálého napětí.
Psy, co mám na výcvik venčím s 1-2 svými psy, ale do své smečky si je nikdy nezařazuju.
napsal(a):
S tímto bych tedy nesouhlasila....to je váš soukromý postřeh nebo něco vyčtenýho?
Je spousta druhů chování, které je stále stejné, jak u divokých zvířat , tak v zajetí nebo domestikovaných....
Edit: jinak k videu nemám co říct, smečku nevlastním....
Soukromej postřeh i vyčtený. Konkrétně u koní je agrese u žrádla téměř výhradně výsadou těch domácích, u divokých se prakticky nevyskytuje.
Je to logické - skupiny domácích zvířat sestavuje člověk, často dost nevhodně. Zvířata se nemusejí starat o obživu, o ochranu před predátory - to vše jim zajištuje člověk. Plus jim řídí rozmnožování - v přírodě by logicky spolu žil pár samec a samice a vzájemně by se pářili - u domácích zvířat to dost dobře nejde.
Prostor k životu je omezený...skupina domácích zvířat se vždycky bude chovat jinak než jejich volně žijící příbuzní.
Je dokázáno, že vlčí tlupy v zajetí vykazují jiné společenské chování než ty divoké.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak v první řadě to "sprdnutí" přišlo zvenčí, a v době, kdy ta fena už nic nedělala.
Nemám potřebu se dohadovat - pár názorů tu padlo, a ať si každý udělá obrazek sám.
Nic nedělala? Však ji stopla, když zrovna vysírala do druhýho. A je tam několikanásobnej trest, protože potřebuje dát na něj důraz. Já zrovna smečku z cizích psů sestavovala. Jak už jsem psala, měla jsem 11 psů a z toho 7 přivedenejch dospěláků. Kterým bylo potřeba vysvětlit, že nějaký vysírání se jim tolerovat nebude. Takže jo, mě tohle na videu přijde vcelku normální.....
Huskyjanina
napsal(a):
Takže psi maj buď makat a nebo spát?
ne.
kdybych videla to, co je v te první minute, tak v první tade bych se pohla -nestala bych na miste a necekala na další vypad, abych to musela zase takhle resit
to myslim tim , ze se nudi.