Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Poloooo

7.3.2020 14:29
Poloooo

XXX.XXX.251.207

Ahoj, budeme si pořizovat zlatou sheltii jaké jméno se hodí více? Jay nebo Jughead? Chtěla bych něco originálního, nebráním se vašim nápadům. Děkuji K.

7.3.2020 14:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jay. Z vlastních zkušemostí, delší jméno nepoužijete, či jen vyjímečně. Takže nakonec budete Jugheadovi říkat Jugu, Juge, Jugi

7.3.2020 14:38
GAELLE

XXX.XXX.55.67

jay

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2020 14:38

Ani jedno.

Potřebujete jméno, které se dá dobře řvát když pes provádí něco děsného. Jughead úplně není to správné a Jay je moc měkké.

Šlo by třeba Jar.

Psi mají rádi, když je ve jméně R.

7.3.2020 14:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ani jedno.

Potřebujete jméno, které se dá dobře řvát když pes provádí něco děsného. Jughead úplně není to správné a Jay je moc měkké.

Šlo by třeba Jar.

Hele Worka tam má velmi výrazné R a nepomohlo to nikdy ani za mák. A že já teda umím zařvat! Celá ves je v pozoru - pes brvou nehne

7.3.2020 14:52

lesnížínka napsal(a):
Hele Worka tam má velmi výrazné R a nepomohlo to nikdy ani za mák. A že já teda umím zařvat! Celá ves je v pozoru - pes brvou nehne

No tak teď jsem chtěla něco takového napsat taky....na chrťáka jsem volala Lupoušku nebo Lumbo a myslím, že kdybych na něj řvala třeba Rocky nebo Targo, tak výsledek by byl stejnej...nechci přijít, tak nepřijdu ani kdybys na mě řvala Rampepurdo rampepurďácká

7.3.2020 14:57

Ani jedno.

Šlo by třeba Jar.

Já mám. doma Iru, i když podle PP se jmenuje jinak, chtěla jsem krátké, zvučné. Voláme ji Iri, Iro, Irisku

7.3.2020 17:07
Atheira

XXX.XXX.181.160

Nedávejte Jugheada... Jednak je to dlouhý a až vyrostete z Riverdale (a že z něčeho takovýho to jde velmi rychle, je to vlastní level kvality ), tak vám bude lehce trapně pokaždý, když se na to jméno někdo zeptá.

7.3.2020 18:34

No tak teď jsem chtěla něco takového napsat taky....na chrťáka jsem volala Lupoušku nebo Lumbo a myslím, že kdybych na něj řvala třeba Rocky nebo Targo, tak výsledek by byl stejnej...nechci přijít, tak nepřijdu ani kdybys na mě řvala Rampepurdo rampepurďácká

to je asi pravda,

ale NORINO DOPR.DELE jde z pusy tak nějak líp než "Jugheade!"

7.3.2020 18:47
Terven

XXX.XXX.110.191

Psi mají rádi, když je ve jméně R

Tak konečně vím, kde jsem udělala chybu,,,,já furt myslela na nedotažený přivolání a podobný nesmysly

7.3.2020 19:17

Terven napsal(a):

Tak konečně vím, kde jsem udělala chybu,,,,já furt myslela na nedotažený přivolání a podobný nesmysly

7.3.2020 20:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terven napsal(a):

7.3.2020 20:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

to je asi pravda,

ale NORINO DOPR.DELE jde z pusy tak nějak líp než "Jugheade!"

Přesně Máme to Worino dopr.ele hezky to zní, to ano a ještě to většinou pokračovalo: kuva nes.r mě

7.3.2020 20:48
domi.t

XXX.XXX.239.210

Ja som zasa počula,ze psiska vnímajú krátke,vyrazne mena so samohlaskami-asi tiež riadny blud😃

Som za originálne mena...keď zakricim Nefret,mám istotu,že pribehne jediná. Teda keď vôbec pribehne😃Lebo veď viete,ona stále nemá čas.

Asi sa pýtam dosť primirivne-ale to má byť meno pre psa či pre fenku? 😃

7.3.2020 20:59
Terven

XXX.XXX.110.191

Ja som zasa počula,ze psiska vnímajú krátke,vyrazne mena so samohlaskami-asi tiež riadny blud
😃

...bude to blud...konkrétně Viki nefunguje vůbec

7.3.2020 21:10

Výběr jména - zkuste si vybraná jména říct úderně, tak, jak budete na psa volat, když se někam rozběhne, a vy ho budete potřebovat rychle zastavit, odvolat. Jméno vám musí jít dobře z pusy a mělo by být krátké a opravdu nejraději s hláskou "r".

7.3.2020 21:24

Výběr jména - zkuste si vybraná jména říct úderně, tak, jak budete na psa volat, když se někam rozběhne, a vy ho budete potřebovat rychle zastavit, odvolat. Jméno vám musí jít dobře z pusy a mělo by být krátké a opravdu nejraději s hláskou "r".

Jo jasně některá jména jsou znělejší, řekla bych tak nějak údernější...

když se někam rozběhne, a vy ho budete potřebovat rychle zastavit, odvolat.

V tomhle případě na nějaký jméno dlabu úplně, jedno pořádný hvízdnutí k tomuto účelu stačí...jasné, stručné, nekompromisní a je jedno jestli člověk takhle přivolá Artyho a nebo Matýska

8.3.2020 07:25

Jo jasně některá jména jsou znělejší, řekla bych tak nějak údernější...

když se někam rozběhne, a vy ho budete potřebovat rychle zastavit, odvolat.

V tomhle případě na nějaký jméno dlabu úplně, jedno pořádný hvízdnutí k tomuto účelu stačí...jasné, stručné, nekompromisní a je jedno jestli člověk takhle přivolá Artyho a nebo Matýska

Když pes umí reagovat na zapískání, je to to nejlepší. Ale není to moc časté, alspoň co tak vidím kolem sebe.

8.3.2020 07:46

Když pes umí reagovat na zapískání, je to to nejlepší. Ale není to moc časté, alspoň co tak vidím kolem sebe.

No já se přiznám, že to taky moc často nevídám, ale mě to přijde lepší než řvát (když se pes rozběhne, tak už člověk fakt nemůže povel "jen říct") jméno a povel. Já to nepoužívám často, vlastně až v případě "nouze", kdy se mi opravdu pesani někam rozeběhnou a nechci zkoušet, zda by poslechli na povel, nevím, jak hodně jsou něčím zaujatí....tak použiju pořádný zahvízdání, což v našem jazyce znamená VŠEHO NECHÁM, HNED TAM SPĚCHÁM. Fungovalo mi to i u chrta, i když tam to nebylo "všeho nechám, hned tam spěchám", ale udělám véélký oblouk a tak nějak doběhnu směrem k paničce...hlavně ne úplně k ní, to by pak vypadalo, že jsem přiběhl na zapískání, jako nějaký "čoklík" a já jsem prostě jen běžel obloukem s cílem očuchat křoví 2-3 metry od paničky....snad nebude trapná a nebude říkat jaký jsem hodný pejsek...

8.3.2020 09:23
Mousinka

XXX.XXX.62.151

Fungujeme na piskuti a povel Heeeej

8.3.2020 11:27
fikovnice

XXX.XXX.134.107

lesnížínka napsal(a):
Přesně Máme to Worino dopr.ele hezky to zní, to ano a ještě to většinou pokračovalo: kuva nes.r mě

Hele, jak jsi vlastně přišla na jméno Worick, Worka? Mmch. mně se to jméno hodně líbí!

8.3.2020 11:29
fikovnice

XXX.XXX.134.107

U našeho vestaje je písknutí stran přivolání asi to nejúčinnější! Akorát je problém, že já se nikdy nenaučila pořádně pískat, a už vůbec ne na prsty. Tak je to takový trapný písknutí , ale pes na to kupodivu slyší.

8.3.2020 11:30
fikovnice

XXX.XXX.134.107

fikovnice napsal(a):
U našeho vestaje je písknutí stran přivolání asi to nejúčinnější! Akorát je problém, že já se nikdy nenaučila pořádně pískat, a už vůbec ne na prsty. Tak je to takový trapný písknutí , ale pes na to kupodivu slyší.

A ještě je to teda vypískání takové jako by melodie. Nebo ne melodie, ale používáme prostě signál složený z krátkých a dlouhých písknutí.

8.3.2020 11:32
fikovnice

XXX.XXX.134.107

K zadavatelce: myslím, že není úplně vhodné, aby pes měl dlouhé jméno. Osobně preferuji jedno- nebo dvouslabičné max. U mých tří koček jsem se zase snažila, aby každé jméno znělo jinak ve smyslu jiných samohlásek a koncovek: Elsa, Kuky, Fido.

8.3.2020 11:51

ale vždyť je jedno, jaké jméno má
říkat mu bude, jak dá huba

8.3.2020 12:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

ale vždyť je jedno, jaké jméno má
říkat mu bude, jak dá huba

Nó, třeba já, Worick je nejčastěji Míša, mišuta, protože každý druhý co nás potká stejně říká, že je to medvídek(lední) Někteří si možná i myslí, že je Míša

Fíkovnice - Jani, už jsem to tu někde psala, byl to oblíbený policista z Kriminálky ....a teď už nevím které: Miami, New York...je to už drahně let

8.3.2020 12:34

A já si myslím, že je úplně jedno jaký dostane pes oficiální jméno, často se pak stane, že mu tak ani neříkáme....

Moje fena má...řekla bych docela hezké a znělé jméno ..Sára a i tak jsem jí dost dlouho říkala Žeryno, prostě ona v určitém období Žeryna byla a i dnes někdy říkám Žery, Žeryku...
Takže pokud se líbí zadavatelce jméno "Jughead" tak ať ho psu klidně dá....stejně mu tak ve finále říkat nebude

8.3.2020 12:38

a není pak lepší dát rovnou takové jméno, kterým se dá na psa volat?

jako že je Nora někdy Držtička krásná ještě neznamená, že většinou není Nora.

8.3.2020 12:49

nevím jaká je správná výslovnost Jughead, ale já bych z toho udělala "Džegí", což se vyslovuje zcela super

8.3.2020 12:50

No tak to já jsem si u štěňat taky říkala....problém byl v tom , že štěňatům jsme dali jméno po příjezdu domů a následně jsme jim začali automaticky říkat Mimiňo a Žerynko.....protože prostě pes byl (a je) mimino a fena byla kousavá (agresivní)a svéhlavá potvůrka, prostě Žeryna....takže někdy člověk míní a Pánbůh (resp. štěně) mění

8.3.2020 13:22
GAELLE

XXX.XXX.55.67

měli jsme "úderné" jméno Argo a pes slyšel ode mne na hafi hafinku a přítel mu říkal pupíčku. Na vše slyšel

8.3.2020 13:32
domi.t

XXX.XXX.239.210

Keď bola Nefret mini,volali sme ju Emil 😃Totálne sa jej to hodilo,lebo pozerala ako taký Emil😃Občas sa k tomu pridalo Emil d*ebil😃

Teraz je už "len" Nefret. Žiadne zdrobneninky,skratky,prezývky...a presne také meno som chcela,aby mala.

8.3.2020 13:38

Zdravím my máme Freddy ale mě by se líbilo Jacky kluk nebo Jenny holka ale je to na vás píši jen názor hodně štěstí s výběrem ☺️

8.3.2020 14:03

Moje kolegyně si svého času pořídila štěně BSP bez PP...zasedla rodinná rada, aby pejskovi vybrali jméno...nakonec teda zvítězilo jméno Čak (opravdu psáno takhle česky), ale její maminka se teda vycajchnovala, protože nejdřív se snažila prosadit jméno Dupynožka a když už teda bylo jasné, že pejsek bude Čak, tak říkala, že se to k němu vůbec nehodí....vždyť je to jasnej Venoušek...prostě Véna, no neprošlo to.

9.3.2020 07:39
Varaxi

XXX.XXX.1.226

domi.t napsal(a):
Ja som zasa počula,ze psiska vnímajú krátke,vyrazne mena so samohlaskami-asi tiež riadny blud😃

Som za originálne mena...keď zakricim Nefret,mám istotu,že pribehne jediná. Teda keď vôbec pribehne😃Lebo veď viete,ona stále nemá čas.

Asi sa pýtam dosť primirivne-ale to má byť meno pre psa či pre fenku? 😃

Som za originálne mena...keď zakricim Nefret,mám istotu,že pribehne jediná.

Jo, to jsem si říkala taky. Pes se jmenoval Axi. Volalo se na něj Axi. Pak si tři lidi na vesnici pořídili psa a pojmenovali ho Max. Volali na něj Maxi. Obvykle přiběhli všichni čtyři, včetně mého Axiho. :)
Ohledně těch hlásek ve jméně - prý by tam měla být hláska, která syčí nebo vrčí, tj. c, č, f, r, ř, s, š, x, z, ž. Prý se psům dobře slyší i hlásky unikátní, které se v češtině běžně nevyskytují a pes si je může asociovat jen se svým jménem, např. dž (Jack), dz přecházející v c (jako v rychle vřčeném slově dzink) apod.
Jinak co jsem si všimla, pes nejvíc reaguje na tón. Když jsem volala na cizí psy a nevěděla jsem, jak se jmenují, stejně přišli, i když jsem užívala věty a oslovení jako Hej, ty tam a Pejsku a Ňufáku.

9.3.2020 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Varaxi napsal(a):
Som za originálne mena...keď zakricim Nefret,mám istotu,že pribehne jediná.

Jo, to jsem si říkala taky. Pes se jmenoval Axi. Volalo se na něj Axi. Pak si tři lidi na vesnici pořídili psa a pojmenovali ho Max. Volali na něj Maxi. Obvykle přiběhli všichni čtyři, včetně mého Axiho. :)
Ohledně těch hlásek ve jméně - prý by tam měla být hláska, která syčí nebo vrčí, tj. c, č, f, r, ř, s, š, x, z, ž. Prý se psům dobře slyší i hlásky unikátní, které se v češtině běžně nevyskytují a pes si je může asociovat jen se svým jménem, např. dž (Jack), dz přecházející v c (jako v rychle vřčeném slově dzink) apod.
Jinak co jsem si všimla, pes nejvíc reaguje na tón. Když jsem volala na cizí psy a nevěděla jsem, jak se jmenují, stejně přišli, i když jsem užívala věty a oslovení jako Hej, ty tam a Pejsku a Ňufáku.

9.3.2020 11:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My máme psa Coopra - jménu už měl, když jsme si ho brali, přemýšlela jsem nad jiným jménem, ale nakonec jsem mu ho nechala. "Kůpre" mu neříkám snad nikdy, říkám mu "Kůpe, Kůpíku,Kupí, Kupóne, Kůpajz" atd... Postupem času jsem mu začala říkat "kůposaurus, Kůposaure", později se to zkrátilo na "Saure, Saurusi" a musím říct, že mu tak teď říkáme asi víc než jménem. Slyší na to úplně stejně jako na jméno. Kolikrát třeba na závodech se lidi diví, že se jmenuje Cooper (což má i všude vypsané v papírech) a proč na něho volám "Saure" . No pak má samozřejmě ještě takové nějaké přezdívky....

Fena je Ejbí - a té teda z největší části říkám skutečně jménem "Ejbí, Ejbinka, Ejba, Ejbule"... Dost často ji říkám taky "čubí, čubinka" - na to taky slyší, ale ono je to podobné jako to "Ejbí".... Chvíli jsme přemýšleli, jestli vymyslet něco z "papírového" jména, ale tam je Calypso a to se mi nelíbí a nic mě nenapadlo...

Největší přejmenování vidím u rodičů u jorkšírky . Jmenovala se Edina, od štěněte. No možná první dva roky se jí tak i říkalo. Pak jí táta začal říkat "sendvič" a z toho se nějak odvodilo Čenda. Feně je asi 12 a nikdo jí neřekne jinak než Čendo, Čeňku a nebo Pičeno , už pár let... na původní jméno už se jaksi zapomnělo .

9.3.2020 12:02

Moje teta měla haskounku Citu...jméno z PP a i jsme jí tak říkali Cito, Citunko, když odešla do psího nebe, tak se moje sestřenka rozhodla, že pořídí mámě (mojí tetě) dalšího psa, vybrali labradorský štěndo...holčičku, no a hádejte, co měla v PP...zase Cita, to už pomalu vypadalo jako osud. Ale ta byla přejmenována...takže jsme jí říkali Elíšo, předpokládám, že ze základu Eliška.

9.3.2020 16:13

Pochlubím se, náš svéhlavý zdrhací pes LR z útulku je Max, říká se mu Maxi (běžně a často), méně často čokle, pse, vo.e, de.ile.
Reagovat umí na všechno.

9.3.2020 20:10

Amigo ,Naro,Lyra,Morty,Marko,Sara,Agira,

10.3.2020 07:20
fikovnice

XXX.XXX.135.59

lesnížínka napsal(a):
Nó, třeba já, Worick je nejčastěji Míša, mišuta, protože každý druhý co nás potká stejně říká, že je to medvídek(lední) Někteří si možná i myslí, že je Míša

Fíkovnice - Jani, už jsem to tu někde psala, byl to oblíbený policista z Kriminálky ....a teď už nevím které: Miami, New York...je to už drahně let

Rady, já Fidovi také říkám Mišutka.

10.3.2020 07:23
fikovnice

XXX.XXX.135.59

...taky bych to tak viděla. Vestajovi v soukromí říkám všelijak, ale venku musí slyšet na své jméno.

10.3.2020 07:25
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Zdravím my máme Freddy ale mě by se líbilo Jacky kluk nebo Jenny holka ale je to na vás píši jen názor hodně štěstí s výběrem ☺️

Freddie byl můj tajný tip na jméno pro mého kocoura. Pak vyhrálo jméno jiné.

10.3.2020 07:26
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Moje kolegyně si svého času pořídila štěně BSP bez PP...zasedla rodinná rada, aby pejskovi vybrali jméno...nakonec teda zvítězilo jméno Čak (opravdu psáno takhle česky), ale její maminka se teda vycajchnovala, protože nejdřív se snažila prosadit jméno Dupynožka a když už teda bylo jasné, že pejsek bude Čak, tak říkala, že se to k němu vůbec nehodí....vždyť je to jasnej Venoušek...prostě Véna, no neprošlo to.

Dupynožka!

10.3.2020 07:29
fikovnice

XXX.XXX.135.59

marcelaamax napsal(a):
My máme psa Coopra - jménu už měl, když jsme si ho brali, přemýšlela jsem nad jiným jménem, ale nakonec jsem mu ho nechala. "Kůpre" mu neříkám snad nikdy, říkám mu "Kůpe, Kůpíku,Kupí, Kupóne, Kůpajz" atd... Postupem času jsem mu začala říkat "kůposaurus, Kůposaure", později se to zkrátilo na "Saure, Saurusi" a musím říct, že mu tak teď říkáme asi víc než jménem. Slyší na to úplně stejně jako na jméno. Kolikrát třeba na závodech se lidi diví, že se jmenuje Cooper (což má i všude vypsané v papírech) a proč na něho volám "Saure" . No pak má samozřejmě ještě takové nějaké přezdívky....

Fena je Ejbí - a té teda z největší části říkám skutečně jménem "Ejbí, Ejbinka, Ejba, Ejbule"... Dost často ji říkám taky "čubí, čubinka" - na to taky slyší, ale ono je to podobné jako to "Ejbí".... Chvíli jsme přemýšleli, jestli vymyslet něco z "papírového" jména, ale tam je Calypso a to se mi nelíbí a nic mě nenapadlo...

Největší přejmenování vidím u rodičů u jorkšírky . Jmenovala se Edina, od štěněte. No možná první dva roky se jí tak i říkalo. Pak jí táta začal říkat "sendvič" a z toho se nějak odvodilo Čenda. Feně je asi 12 a nikdo jí neřekne jinak než Čendo, Čeňku a nebo Pičeno , už pár let... na původní jméno už se jaksi zapomnělo .

No ovšem Pičena je teda bomba jméno!

10.3.2020 07:35
fikovnice

XXX.XXX.135.59

fikovnice napsal(a):
No ovšem Pičena je teda bomba jméno!

Připomíná mi to, že moje teta měla kočku, které říkala Pinda! No a každej večer při svolávání k jídlu pak na celou vesnici volávala:"Pindóóó, Pindo, kde jsi?

10.3.2020 07:56

Kdysi jsem někde četla, jak někdo nazval svojí fenu SAO, že je to taková Matka Terezoid......někdy to říkám i o mojí čubině, takže já bych se vůbec nebránila jménu pro fenu Terezka.....vím, že někdo nesouhlasí s tím, že se psům dávají lidská jména, ale tohle je naprosto univerzální, dá se použít zkráceně Tery/i (nevim s jakým i/y to napsat ), aby poznala, že jsem fakt na ní naštvaná, tak můžu oslovit Terezo ....ale stejně tak můžu používat i zdrobnělinky...Terezko, Terezíčku, Terinko a v neposlední řadě by teda byla i dle jména ta Matka Terezoid.......

Teď to spíš vypadá, že další pes bude kluk......no nechci být prorok, ale může se stát, že až si jednoho krásného dne přivezeme domů toho plyšáčka, tu úžasnou chlupatou kuličku....v našem případě s ohledem na plemeno teda spíš kouli....tak aby to nebylo další Mimiňo, popř. Mišáček Plyšáček, jak oslovuje Jacka můj manžel.....nevim, jestli bychom zvládli používat nějaký "drsňácký" jméno

10.3.2020 08:05
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Terezu znám. Myslím fenku. Aby se to nepletlo s lidskými Terezami, říkají jí Rézi nebo Rozárko. Ta Rozárka se mi hodně líbí, i když mi to připomíná spíš Rozálii než Terezu.

10.3.2020 08:35
domi.t

XXX.XXX.131.130

Kdysi jsem někde četla, jak někdo nazval svojí fenu SAO, že je to taková Matka Terezoid......někdy to říkám i o mojí čubině, takže já bych se vůbec nebránila jménu pro fenu Terezka.....vím, že někdo nesouhlasí s tím, že se psům dávají lidská jména, ale tohle je naprosto univerzální, dá se použít zkráceně Tery/i (nevim s jakým i/y to napsat ), aby poznala, že jsem fakt na ní naštvaná, tak můžu oslovit Terezo ....ale stejně tak můžu používat i zdrobnělinky...Terezko, Terezíčku, Terinko a v neposlední řadě by teda byla i dle jména ta Matka Terezoid.......

Teď to spíš vypadá, že další pes bude kluk......no nechci být prorok, ale může se stát, že až si jednoho krásného dne přivezeme domů toho plyšáčka, tu úžasnou chlupatou kuličku....v našem případě s ohledem na plemeno teda spíš kouli....tak aby to nebylo další Mimiňo, popř. Mišáček Plyšáček, jak oslovuje Jacka můj manžel.....nevim, jestli bychom zvládli používat nějaký "drsňácký" jméno

Nefretina mamina je Terezka Bud ju tak volajú alebo ešte použijú skratku Terri

10.3.2020 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

domi.t napsal(a):
Nefretina mamina je Terezka Bud ju tak volajú alebo ešte použijú skratku Terri

Měli jsme vietnamské prasátko Terezku

10.3.2020 20:18

u me všechno slysi na na "holky" :-)
trosku probem je, ze kobca -tam to kdysi zacalo - uz je jen jedna a ted to vypada blbe, kdyz na pastvine volam" Holky, holky " - ale po tech letech uz to asi nezmenim…
a to same se psy - na "holky" beha i pes....a behaval i kocour.

to jen na to téma - ze jmeno musí byt kratke, znele, uderne s r nejlepe
ale spis je to - jaky si to udelas

10.3.2020 20:23

"vždyť je to jasnej Venoušek"

Venda je nejlepší - a pro cizi - vždycky Vaclav!

vetovi vždycky udelame hezci den - odber krve a moje : " Vaclave, to vydrzis, vzdyt si chlap" funguje na vybuch smichu spolehlive

Přidejte reakci

Přidat smajlík