Štěňata východoevropského ovčáka (FB-Alona Aleant)

Prodám Německého ovčáka - Máme krásný vrh tří silných pejsků po spojení:...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Potřebujete návod, jak použít vyhledávač? Protože jinak si nedokážu vysvětlit, proč ho nepoužijete.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Stačí půl minuty hledání a knihu si můžete objednat např. zde- https://www.megaknihy.cz/zvirata/258851-paseni-se-psem-sport-prace-i-zabava-nejen-pro-kazdou-borderku.html?utm_ce=ns&utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=merchant-mobile&utm_content=Pasen%c3%ad+se+psem+-+Sport,+pr%c3%a1ce&utm_term=
hersyko
napsal(a):
Stačí půl minuty hledání a knihu si můžete objednat např. zde- https://www.megaknihy.cz/zvirata/258851-paseni-se-psem-sport-prace-i-zabava-nejen-pro-kazdou-borderku.html?utm_ce=ns&utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=merchant-mobile&utm_content=Pasen%c3%ad+se+psem+-+Sport,+pr%c3%a1ce&utm_term=
díky, toto jsem opravdu nenašel
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Kam jedeš?
Do Nehvizd s Romanem Holečkem. Říká Ti to něco?
A pak jsme ještě přihlášení do Drnova s Evou Štemberovou, ale uvidím, jak se vůbec bude Hachi na ovce tvářit :)
Celkově si myslím, že by ho to mohlo bavit, jen bych nerada, aby chtěl ovečky sežrat :D Zatím jsme je potkali párkrát za ohradou a dvakrát v parku, kde vyžíraly na volno trávu, a to ho nijak nezajímaly. Ale když budou v pohybu, tak mám trochu obavu..
PumaCZ
napsal(a):
Do Nehvizd s Romanem Holečkem. Říká Ti to něco?
A pak jsme ještě přihlášení do Drnova s Evou Štemberovou, ale uvidím, jak se vůbec bude Hachi na ovce tvářit :)
Celkově si myslím, že by ho to mohlo bavit, jen bych nerada, aby chtěl ovečky sežrat :D Zatím jsme je potkali párkrát za ohradou a dvakrát v parku, kde vyžíraly na volno trávu, a to ho nijak nezajímaly. Ale když budou v pohybu, tak mám trochu obavu..
Toho neznám - já už se ve sportovním pasení nepohybuju, takže znám spíš ty starší.
Hlavně Hachiho bych od začátku vedla v v duchu, že ovce jsou PRÁCE (ze které plynou i povinnosti a zodpovědnost za stádo), a ne hra - jinak ti si z toho udělá totální anarchii, a už to neukočíruješ.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Toho neznám - já už se ve sportovním pasení nepohybuju, takže znám spíš ty starší.
Hlavně Hachiho bych od začátku vedla v v duchu, že ovce jsou PRÁCE (ze které plynou i povinnosti a zodpovědnost za stádo), a ne hra - jinak ti si z toho udělá totální anarchii, a už to neukočíruješ.
Díky za radu, budu se jí snažit řídit :)
V životě jsem se o pasení ovcí nezajímala, natož abych ho vyzkoušela, tak to bude ještě zajímavé. Ale líbí se mi na tom, že u toho pes musí vážně hodně samostatně přemýšlet + musí mít perfektní poslušnost. Tak uvidíme :)
PumaCZ
napsal(a):
Díky za radu, budu se jí snažit řídit :)
V životě jsem se o pasení ovcí nezajímala, natož abych ho vyzkoušela, tak to bude ještě zajímavé. Ale líbí se mi na tom, že u toho pes musí vážně hodně samostatně přemýšlet + musí mít perfektní poslušnost. Tak uvidíme :)
Ne, pes u toho nemusí přemýšlet - on musí mít vlohy, a musí být ovladatelný/pod kontrolou.
Nejdřív ho stejně budete muset nastartovat bez přímého kontaktu, a zjistilt, jestli vlohy má (bez nich to nemá žádný smysl). Od toho se bude odvijet další postup.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ne, pes u toho nemusí přemýšlet - on musí mít vlohy, a musí být ovladatelný/pod kontrolou.
Nejdřív ho stejně budete muset nastartovat bez přímého kontaktu, a zjistilt, jestli vlohy má (bez nich to nemá žádný smysl). Od toho se bude odvijet další postup.
Podle mě u toho přemýšlet musí. Ano, vlohy jsou základ, ale to, zda se má pohnout doleva či doprava, zda má udělat jeden nebo dva kroky apod., o tom přeci musí přemýšlet.
Viděla jsem nádherné video, kde dvě bordery pasou husy, a to bylo podle mě hlavně o přemýšlení a samozřejmě o disciplíně.
http://www.rightthisminute.com/video/rtmtv-border-collies-work-together-herd-ducks
(doporučuji sledovat bez zvuku)
Jsou to sice krávy, ale tohle video se mi moc líbí.
https://www.facebook.com/1554442408148873/videos/2414626368777977/UzpfSTEwMDAxMDEyMjM0ODEyMDoxMDI4Njc5MjA3NDc5NDgx/?lst=1776832807%3A100010122348120%3A1583832588
Já frčím na tomhle😂:
https://m.youtube.com/watch?v=qniwI2hNhDs
PumaCZ
napsal(a):
Tak uvidíme, zda ho Hachi má :)
Zdravím, já ovce mám, sice jen šest, mám je za plotem i na volno, mám 3 měsíčního NO tak hledám, kde se pomalinku odpíchnout, poslušnost naučím, byl jsem na vojně u PS, jenom nevím, jak se postupuje při výcviku pasení, prosím tímto kohokoliv o radu, za kterou děkuji
prosím tímto kohokoliv o radu,
sežeň si a než se do toho pustíš tak i nastuduj, blbý návyky se hůře odstraňují
https://www.zbozi.cz/vyrobek/paseni-se-psem-radko-loucka/
PumaCZ
napsal(a):
Osobně bych spíš šla na nějaký kurz/lekci, než si zmrvit psa nějakými pokusy mé interpretace toho, co se někde píše. Minimálně ze začátku. Jedna lekce vyjde skoro stejně jako ta knížka :)
i na kurzu je lepší dopředu vědět co a jak by mělo asi být a co je už vyloženě špatně...
Jinak je samozřejmě lepší jednou vidět, než 100 x slyšet...
Ale pochybuju, že dokážete za 1 lekci pochopit i jemné nuance, které mnohdy rozhodují...
lupus4
napsal(a):
i na kurzu je lepší dopředu vědět co a jak by mělo asi být a co je už vyloženě špatně...
Jinak je samozřejmě lepší jednou vidět, než 100 x slyšet...
Ale pochybuju, že dokážete za 1 lekci pochopit i jemné nuance, které mnohdy rozhodují...
No, za jednu lekci určitě ne, ale určitě mi dá i jedna lekce s trenérem o dost víc, než několikrát přečtená knížka :) A pak třeba i po jedné lekci budu schopná interpretovat načtené info mnohem lépe, než když bych ji neměla.
Ale více vám řeknu po osobní zkušenosti v neděli :D
A ještě k té první větě. Bylo mi řečeno, že na první pasení se ani připravit nedá. Ať prostě přijdu a uvidí se.
PumaCZ
napsal(a):
No, za jednu lekci určitě ne, ale určitě mi dá i jedna lekce s trenérem o dost víc, než několikrát přečtená knížka :) A pak třeba i po jedné lekci budu schopná interpretovat načtené info mnohem lépe, než když bych ji neměla.
A ještě k té první větě. Bylo mi řečeno, že na první pasení se ani připravit nedá. Ať prostě přijdu a uvidí se.
bezva nápad. doufám že se s námi o zkušenosti a jak se Hachimu vedlo podělíš
marcelaamax
napsal(a):
Jsou to sice krávy, ale tohle video se mi moc líbí.
https://www.facebook.com/1554442408148873/videos/2414626368777977/UzpfSTEwMDAxMDEyMjM0ODEyMDoxMDI4Njc5MjA3NDc5NDgx/?lst=1776832807%3A100010122348120%3A1583832588
On je hodně veliký rozdíl mezi faremním (na videu), a sportovním pasení. To jsou dva jiné světy
PumaCZ
napsal(a):
Zdravím, taky budu rád, když napíšeš, jak se dařilo. Zkusím obojí, přečtu knihu a potom bych zkusil lekci. Jde mi opravdu jen o začátek základů, nechci soutěžit, je to jen pro moje a pesanovo potěšení.
marcelaamax
napsal(a):
Jo to já nevím. O paseni se nezajímám, nerozumím tomu 😇
Dala jsem to sem čistě jen proto, že se mi líbí jak psi na videu pracují :). Tak se omlouvám 😊
To se vůbec neomlouvejte - není za co.
Mně je taky faremní pasení bližší, protože je to opravdová práce, ne jen hra👍
PumaCZ
napsal(a):
Jen tu snad pak nebudu nabízet skopové maso pro BARFaře :D
Nebojte, on si to šéf ohlídá. A knihu R.L. vřele doporučuji. Ať nemáte představu, že psa pustíte do ovcí a pasení spočívá v tom, že je prožene. Pardon, ale i to už tu bylo.
napsal(a):
Nebojte, on si to šéf ohlídá. A knihu R.L. vřele doporučuji. Ať nemáte představu, že psa pustíte do ovcí a pasení spočívá v tom, že je prožene. Pardon, ale i to už tu bylo.
Dělala jsem si srandu :)) Ale mám obavu z toho, jak bude reagovat na běhající ovečky. Popocházející jsou v pohodě, ale jak něco běhá..
A vím, že budeme začínat s košem a na vodítku, ovce nejspíš zavřené. A pak se uvidí, co dál.
V neděli dám echo, jak naše první (ale snad ne poslední) pasení proběhlo :))
Paseni
XXX.XXX.143.19
A co pan koško. Za me doby byl a myslím že stále je vyhlášeny jen trošku přísnejši
PumaCZ
napsal(a):
Tak ovce se konat nebudou, protože pokud neopustím ČR do zítřejší půlnoci, budu tu muset zůstat další minimálně měsíc. A pokud se pokusím odjet později, spáchám trestný čin :D Tohle je fakt na hlavu už..
no nemyslím že je to na hlavu. právě kvůli těm nezodpovědným lyžařům je tolik nakažených a tato opatření. Zdraví je nade vše. Ovce ti neutečou.
GAELLE
napsal(a):
no nemyslím že je to na hlavu. právě kvůli těm nezodpovědným lyžařům je tolik nakažených a tato opatření. Zdraví je nade vše. Ovce ti neutečou.
O ovce nejde, ale o to, že tu v ČR studuji. Takže buď budu doma, ale nebudu moci přijet na zkoušky, které mám a které se normálně konají, nebo tu zkejsnu sama na bůhví jak dlouho :(
A není to o cestování, ale o zodpovědnosti lidí. To je ale jiné téma..
To je ten od Kosti? Tak tam jsme byly taky. :-))
Paseni
XXX.XXX.143.19
Ano vim že jednu dobu vyhrával snad vše kam přijel.