Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Somárek

15.3.2020 17:55
Somárek

XXX.XXX.110.195

Dobrý den, mám 5 měsíců staré stěně anglického bulteriera a každé hraní si s jiným pejskem se dříve či později zvrhne v to, že se zakousává druhému pejskovi do těla. Není to útok, nejde je roztrhat, ale jakoby se na ně pověsí. Za tvář, za bok, za krkem. Je přátelský, ale třeba po hodině hraní se už takhle rozdovádí a začne pejska chytat za tvář až ho to bolí a dnes to na jednoho pejska dělal už od začátku jejich hraní.Ráda bych, aby toho nechal, když ho sundám, tak se ale za pár okamžiků zase zahryzne. Doma je od malička zvyklý hrát si se starší fenkou mých rodičů, která je německý ovčák a má hodně hustou srst a tak ji to nikdy nevadilo a když už se naštve, tak na něj zavrčí, zavalí ho páčkou a stěně se zklidní. Jenže ostatní pejsci tohle nedělají. A já primárně nechci, aby to dělal ten můj. Jak ho to prosím odnaučit? Umím ho učit povely, nebo upoutat jeho pozornost něčím jiným, ale u toho hraní chci at si hraje, ale něžněji. Dekuju za všechny rady.

15.3.2020 18:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, když oni bullové obecně mají takový jiný styl hry (tvrdší) někteří. A ostatním psům se ten styl hry nemusí líbit.

Asi bych to na Vašem místě dělala tak, že bych tu hru přerušila dřív, než k tomu dojde. Prostě nechat psy pohrát, poběhat a pak si je zavolat, procvičit něco a pak zase pustit. Ale tu hru takhle přerušovat, aby se úplně nedostal do toho stavu, kdy se na psa věší. Nebo prostě v tu chvíli, kdy uvidíte, že se k tomu pes chystá, tak to ukončit.

15.3.2020 18:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No, mě u mých psů fungovalo vždycky ,,opatrně, pozor, ať pejskovi neublížíš!" Jen mám trochu obavy, že u vašeho plemene to nepomůže, oni jdou do všeho jak tank.

15.3.2020 18:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

ještě dodám - když byla fena štěndo a v tom "kousacím" období, tak se mi taky věšela na psa a "rvala ho" (v rámci hry). Psovi to nevadilo, vůbec, ale mě se to nelíbilo - protože pak už to s těma jehličkama bylo kolikrát i do krve.. Takže jsem prostě tu hru ukončila, když už se to rozjelo moc. Je možné, že z toho pes vyroste, ale prozatím bych to zkusila tím přerušováním...

No, mě u mých psů fungovalo vždycky ,,opatrně, pozor, ať pejskovi neublížíš!"

jenže tomuhle štěně prostě nerozumí, neví co mu říkáte . Oni někteří psi se přizpůsobí i hrám s o hodně měnším psem - předchozího psa (35 kg) jsem mohla v klidu nechat s 1,5 kg jorkšírkou - protože on si k ní lehnul a hrál si fakt jemně, něžně. Současného psa jsem od štěnda učila tu jorkšírku ignorovat, protože on právě nerozlišoval velikost druhého psa a se všemi si hrál jak tank a ublížil by třeba, i když nechtěně. Teď už to mají zažité, že se prostě pozdraví - očuchají a tím to hasne...

Somárek

15.3.2020 19:35
Somárek

XXX.XXX.110.195

Děkuju moc, jsou to sloni v porcelánu, to ano. Napsala jsem tento příspěvek na základě dnešní procházky, kdy jsme taky potkali stěně bulíčka a Eda ho kousal bohužel už od začátku a ten druhý nic. Trochu mě to mrzí, budu to tedy zkoušet zastavovat a teď se na to zaměřím. Ještě, že máme i dost známých s pesanama a můžu to pořádně nacvičit na domácí půdě. Jinak právě teď je skoro celej přezubenej a obecně se jeho hlodací aktivita dost snížila, z toho mám radost, ale tohle mě dnes docela zamrzelo. Tak to potrénujem a dám tomu čas. 😊

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2020 19:43

Ne každej psí kámoš je dobrej hrací parťák. Např. já se psa ani nesnažím seznámit s čímkoliv, co připomíná kolii, to je prostě druh psa z jiný planety, než můj pes. Mýho psa nejvíc baví skákat po sobě, kousat se a hodně u toho řvát, a na to není snadný sehnat psa se správnou náturou a hlavně velikostí, konstitucí a výdrží.
To vše je nutno kompenzovat - tím, že do hry zasahuju anebo nemůžeme stát na místě (to svádí k vyvádění daleko větším blbin), ale musíme společně jít na procházku. Anebo prostě hra trvá jen chvíli, dokud je únosná pro obě strany.

Somárek

15.3.2020 20:06
Somárek

XXX.XXX.110.195

Keriton: to mě ani nenapadlo, to je pravda, že nemusíme být kompatibilní se všemi, to nejsme ani my, lidé 😊 A kólie z jiné planety jsou super vtipné 😄

15.3.2020 20:18

marcelaamax napsal(a):
No, když oni bullové obecně mají takový jiný styl hry (tvrdší) někteří. A ostatním psům se ten styl hry nemusí líbit.

Asi bych to na Vašem místě dělala tak, že bych tu hru přerušila dřív, než k tomu dojde. Prostě nechat psy pohrát, poběhat a pak si je zavolat, procvičit něco a pak zase pustit. Ale tu hru takhle přerušovat, aby se úplně nedostal do toho stavu, kdy se na psa věší. Nebo prostě v tu chvíli, kdy uvidíte, že se k tomu pes chystá, tak to ukončit.

+, respektive nebo, natáhnout štěně hrou na sebe

respektovat jeho potřebu hry, hrát si s ním člověk, a hrou cvičit (se furt opakuju... ....ale tohle je velice šikovná příležitost, jak si štěně na sebe natáhnout a moc moc ho naučit .....a krom toho to je prevence napadnutí štěněte psem silně nesouhlasícím s jeho hrou

15.3.2020 23:48

Ja jen... Mam doma fenecku. Super submisivni. Bull krizence.
Jejim seznamovacim "hram" rozumi malokdo, ale tim jak je jemna a nekonfliktni + dokaze se kamosit s kazdym.... z toho vznika zvlastni mix.
Sama uz dokaze rozpoznat na koho muze "po bulim" a na koho je treba po "psim".
Je v tehle "hre" fakt uzasna. Ackoli nejvic bojuje porad sama se sebou...
Porad se tak nejak boji vseho ,...ale na venek uz to davno videt neni... jako clovek co jde kolem ni, by jste si rekli klidna a uvedomela fena....

Přidejte reakci

Přidat smajlík