čivava dlouhosrstá s PP fenka

Prodám Čivavu - Chovatelská stanice nabízí k odběru od 5.4. fenečku čivavy...
22000 KčChtěla jsem se zeptat, doma mám malou fenku čivavy, je hodná, není ani v nejmenším případě agresivní, ani skoro neštěká. Několikrát se stalo, že ji napadli velcí psi, a od té doby se všech psů straní a je z nich vyděšená. Dokonce i psů, kteří jsou menší než ona, nebo jsou dokonce štěňata. Stačí, aby jen slyšela něčí štěknutí a hned valí pryč, co jí nohy stačí. Kamarádka si pořídila nedávno taky pejska, a chtěli jsme je naučit chodit ven společně, ale moje fenka si nedá říct. Může mi někdo poradit?
Big Ben
napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat, doma mám malou fenku čivavy, je hodná, není ani v nejmenším případě agresivní, ani skoro neštěká. Několikrát se stalo, že ji napadli velcí psi, a od té doby se všech psů straní a je z nich vyděšená. Dokonce i psů, kteří jsou menší než ona, nebo jsou dokonce štěňata. Stačí, aby jen slyšela něčí štěknutí a hned valí pryč, co jí nohy stačí. Kamarádka si pořídila nedávno taky pejska, a chtěli jsme je naučit chodit ven společně, ale moje fenka si nedá říct. Může mi někdo poradit?
Kdyby čivavu napadli velcí psi, tak už není mezi náma. Takže v prvé řadě se musíte hodit do klidu vy a působit na fenku dojmem, že se naprosto nic neděje. Druhá věc je sehnat hodného klidného psího kámoše, který jí příkladem bude ukazovat, že o nic nejde. Co má za psa kamádka?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Napravit chybu, kdy mini pejska opakovaně napadli jiní psi, bude rozhodně stát kus práce. Říká se tomu resocializace, musí probíhat se zaručeně nekonfliktníma psama a musí se vědět, jak na to, aby vám to nějak fungovalo. Tady bych se nebála doporučit zajet na free sobotu u Rudy Desenskýho, až skončí karanténa, tam uvidíte a zažijete milionkrát víc, než si lze vzít z psaní na netu.
Edit - teď čtu, že ji vlastně ani tolik nenapadli... každopádně je to otázka ztracený důvěry, neboť fenku jste měli chránit a řídit kontakt s ostatníma psama tak, aby neměla potřebu převzít svoji obranu do svých rukou. Teď je potřeba získat důvěru zpět, což chvíli potrvá a budete to muset vzít za správnej konec.