Jak zbavit psa strachu z ostatních psů?

Čivava
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2020 14:33
Big Ben

XXX.XXX.168.147

Chtěla jsem se zeptat, doma mám malou fenku čivavy, je hodná, není ani v nejmenším případě agresivní, ani skoro neštěká. Několikrát se stalo, že ji napadli velcí psi, a od té doby se všech psů straní a je z nich vyděšená. Dokonce i psů, kteří jsou menší než ona, nebo jsou dokonce štěňata. Stačí, aby jen slyšela něčí štěknutí a hned valí pryč, co jí nohy stačí. Kamarádka si pořídila nedávno taky pejska, a chtěli jsme je naučit chodit ven společně, ale moje fenka si nedá říct. Může mi někdo poradit?

18.3.2020 15:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Big Ben napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat, doma mám malou fenku čivavy, je hodná, není ani v nejmenším případě agresivní, ani skoro neštěká. Několikrát se stalo, že ji napadli velcí psi, a od té doby se všech psů straní a je z nich vyděšená. Dokonce i psů, kteří jsou menší než ona, nebo jsou dokonce štěňata. Stačí, aby jen slyšela něčí štěknutí a hned valí pryč, co jí nohy stačí. Kamarádka si pořídila nedávno taky pejska, a chtěli jsme je naučit chodit ven společně, ale moje fenka si nedá říct. Může mi někdo poradit?

Kdyby čivavu napadli velcí psi, tak už není mezi náma. Takže v prvé řadě se musíte hodit do klidu vy a působit na fenku dojmem, že se naprosto nic neděje. Druhá věc je sehnat hodného klidného psího kámoše, který jí příkladem bude ukazovat, že o nic nejde. Co má za psa kamádka?

18.3.2020 15:23
Big Ben

XXX.XXX.168.147

Má plemeno King Charles španěl. Nikdy ji nechytli do tlamy, ani ji nijak vážně neublížili, pouze ji vyděsili. Často si třeba jen chtěli hrát, nevím, ale moje fenka je na ně příliš malá, a za hraní to rozhodně nepovažovala

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.3.2020 17:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Napravit chybu, kdy mini pejska opakovaně napadli jiní psi, bude rozhodně stát kus práce. Říká se tomu resocializace, musí probíhat se zaručeně nekonfliktníma psama a musí se vědět, jak na to, aby vám to nějak fungovalo. Tady bych se nebála doporučit zajet na free sobotu u Rudy Desenskýho, až skončí karanténa, tam uvidíte a zažijete milionkrát víc, než si lze vzít z psaní na netu.
Edit - teď čtu, že ji vlastně ani tolik nenapadli... každopádně je to otázka ztracený důvěry, neboť fenku jste měli chránit a řídit kontakt s ostatníma psama tak, aby neměla potřebu převzít svoji obranu do svých rukou. Teď je potřeba získat důvěru zpět, což chvíli potrvá a budete to muset vzít za správnej konec.

18.3.2020 17:59
Big Ben

XXX.XXX.168.147

Děkuji za odpověď. Dívala jsem se na stránky Rudy Desenského, a určitě je to skvělý nápad. Tak se podívám na termíny Free sobot.

Přidejte reakci

Přidat smajlík