Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

anonym99

19.3.2020 16:17
anonym99

XXX.XXX.246.62

Dobrý den,

fenka (NO, 8 let) je už přes 3 týdny po kastraci, kterou prodělala kvůli zánětu dělohy. Jizva je po vyndání stehů pěkná. Čubina je zase veselá, skáče, ráda chodí na procházky, jí a žere normálně. Už se i nechá opět drbat na bříšku. Je teplo, tak už je i zase na zahradě, kde normálně bývá.
Po kastraci měla límec a začala slintat, což normálně nedělala. Mysleli jsme si, že to má kvůli tomu límci, jak ho má kolem krku, jenomže slintat nepřestala.
Navíc jsem si i dnes všimla bulky cca 2 cm v horní části jizvy. Nijak na ní nereaguje, nebolí ji, nelíže si ji, ani z bulky nic neteče, ale nechtěla jsem ji mačkat.
Napadlo mě, zda by nemohlo jít jen o nějaký vřídek. Zní to blbě, ale dělají se i mě, buď jsou plné hnisu nebo krve, ale zmizí, tak zda to není něco podobného.
Předem děkuji za vaše odpovědi, zda víte, co by to mohlo být než bych začala plašit veterinářku :)

19.3.2020 16:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nemáte fotku? Jak je bulka velká, je zarudlá? Kočka měla po kastraci bulku, která se pořád trochu zvětšovala. Konzultovala jsem po mailu s vetem, ještě se čekalo, jestli se to nevstřebá, no nevstřebalo, byl to nějaký výpotek, protože se tam dostala prý asi infekce. Nebylo to zarudlé a bylo to takové na pohmat...rosolovité. Nejjednodušší je pro začátek vyfotit a poslat vetovi.

19.3.2020 16:52
impact

XXX.XXX.56.136

Podle mě jsou to vnitřní stehy.

Ad to slintání - prohlédli jste jí důkladně hubu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2020 22:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

lesnížínka napsal(a):
Nemáte fotku? Jak je bulka velká, je zarudlá? Kočka měla po kastraci bulku, která se pořád trochu zvětšovala. Konzultovala jsem po mailu s vetem, ještě se čekalo, jestli se to nevstřebá, no nevstřebalo, byl to nějaký výpotek, protože se tam dostala prý asi infekce. Nebylo to zarudlé a bylo to takové na pohmat...rosolovité. Nejjednodušší je pro začátek vyfotit a poslat vetovi.

JJ, taky jsme tak komunikovali s vetem, který nebyl místní, aby jsme se tam zbytečně nehnali autem a ono to nebylo tak akutní. ...v našem případě to akutní bylo(infekce rány, oteklá noha)

anonym99

20.3.2020 20:44
anonym99

XXX.XXX.246.62

Omlouvám se za pozdní reakci. A přikládám fotku. Od včera je stejná a rosolovitá ani není, ani není moc měkká, jako kdybyste to chtěli vymáčknout, spíše tvrdší. průměr je zhruba 2 - 3 cm

20.3.2020 21:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

anonym99 napsal(a):
Omlouvám se za pozdní reakci. A přikládám fotku. Od včera je stejná a rosolovitá ani není, ani není moc měkká, jako kdybyste to chtěli vymáčknout, spíše tvrdší. průměr je zhruba 2 - 3 cm

S tímhle nijak zvlášť zkušenosti nemám, to bude mít spíš Impact, která měla kastrovaných x psů, ale asi to budou ty vnitřní stehy.

anonym99

20.3.2020 21:48
anonym99

XXX.XXX.246.62

Dnes jsem i prohlédla tlamu a nic mezi zuby či jinde vraženého, neměla. Barva dásní i zubů je v pořádku. Neměla ani nic vraženého v krku, aby slintala kvůli tomu.

anonym99

20.3.2020 22:08
anonym99

XXX.XXX.246.62

Děkuji za Vaši odpověď. Dobře, popřípadě bych ještě napsala naší vetce. Je sice o dvě vesnice dál, ale čubina normálně autem nejezdí, tak ať ji nemusíme zbytečně nakládat do auta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík