Feny - napadání při epileptickem záchvatu

Čínský chocholatý pes
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2020 23:47
Lena29

XXX.XXX.234.1

Dobrý večer,
přišla jsem si pro názor, radu, ohledně dvou fenek (čínský chocholatý pes). Jsou spolu už od štěňat a dnes je jim 10 let. Už dříve jsme měli krizové období, kdy se často, i několikrát za den, ošklivě servali. Naštěstí má jedna z nich téměř všechny zuby vypadané. Nějak se srovnali a umí být spolu, občas si hrají, lehnou si k sobě ale....Ta co ještě zuby má, má zároveň epilepticke záchvaty, přibližně 1x za měsíc a bere léky, je z ní takový ňouma :) ale když na ni záchvat přijde, tak ta druhá po ní hned jde a jde přímo po krku...bohužel občas záchvat druhá fena zaregistruje dříve než my a není to hezká podívaná. Člověk se děsí, co by se všechno mohlo stát, kdychom se jen trochu zpozdili. Samozřejmě ji okamžitě potrestame a zavřeme do klece. A tak se ptám, je možnost tu zdravou fenku této zákeřné reakci odnaučit?

19.3.2020 23:54
b.k

XXX.XXX.210.6

Ono to až tak "zákeřná"reakce není,ale to je jedno ,na to se neptáte.
Odnaučit v tomhle věku ? Nemyslím si. Prostě hlídat je obě ,v nepřítomnosti bych je od sebe oddělila.

19.3.2020 23:59
b.k

XXX.XXX.210.6

Nebude to navíc taková "hrůza" si myslím,když ta co napadá -vlastně nemá čím..resp.vážně ublížit nemůže (píšete,že "nemá" zuby).

I tak bych hlídala ,oddělovala ,netrestala ...

20.3.2020 00:03
Lena29

XXX.XXX.234.1

Není zákeřná? Je to zvířecí půd, využít slabosti té druhé? No my je samotné nenechavame volně, ale máme velký dům a když ji to chytne třeba na chodbě, kam v tu chvíli nemá nikdo namířeno...tak je to pak spíše o štěstí. No jo, nejsou nejmladší... Děkuji

20.3.2020 00:05
Lena29

XXX.XXX.234.1

Jeden spicak má, tím většinou ublíží nedopatřením nám, když se jí snažíme tu tlamicku rozevrit :)

20.3.2020 07:23
impact

XXX.XXX.56.136

To ji opravdu neodnaučíte. Dávala jsem do adopce fenku s epi a také jsem u budoucích majitelů důsledně dbala na to, aby buď neměli jiné zvíře (v tomto jsem se po pravdě bála i kočky) a nebo měli možnost zvířata v dobu své nepřítomnosti oddělovat. Fena holt využije slabší chvilky..

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2020 07:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

to je naprosto přirozená reakce, zlikvidovat divně chovající se jiné zvíře. Není to ani žádná zákeřnost ve smyslu využiju slabé chvíle, ale prostě instinktivní chování.

20.3.2020 08:38
lupus4

XXX.XXX.205.61

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to je naprosto přirozená reakce, zlikvidovat divně chovající se jiné zvíře. Není to ani žádná zákeřnost ve smyslu využiju slabé chvíle, ale prostě instinktivní chování.

100 % odpověď, oddělit v době nepřítomnosti
trestáte úplně zbytečně

Přidejte reakci

Přidat smajlík