Štěňata východoevropského ovčáka (FB-Alona Aleant)

Prodám Německého ovčáka - Máme krásný vrh tří silných pejsků po spojení:...
DohodouDobrý den , prosím vás chtěla bych se zeptat na radu a jestli máte taky někdo takovou zkušenost. máme 10 měsíční štěně německého ovčáka umí povel sedni ,lehni ,popros, překul se , zůstaň. V čem je problém je ten že když vytáhnu pamlsek a jdu ho cvičit okamžitě kvůli pamlsku skáče a šílí chci aby chodil vedle nohy jenže když ví že mám v ruce ten pamlsek nedokáže to , skáče na mě i kolem mě a kňučí. To samé při povelu sedni a lehni sedne si na chvíli a už se začne klepat a je nedočkavý kdy už ten pamlsek dostane je to hrůza protože nevím jak ho mám učit když pokaždé tohle dělá. Divné je když dám před něj pamlsek a řeknu nesmíš nedotkne se ho pokud mu nedám povel a při tomhle povelu dokáže zůstat v klidu . Nějaká rada prosím jak ho to odnaučit? Děkuji
rapotacka11
napsal(a):
Pořádně nakrmit?
Nemyslím si, že to musí být tím. Někteří psi jsou prostě žraví bez ohledu na to, jak moc jsou nažraní ...
K zadavatelce
Ale jedna věc mi nejde do hlavy - píšete, že psovi je 10 měsíců, umí sedni, lehni, popros, překul se, zůstaň - jak jste tedy naučila toto? Tohle šlo, a chůze u nohy nejde? Doporučuji si na tu chůzi vzít něco, co si pes může "ukusovat" za chůze - já třeba používala sýr (eidam vcelku) nakrájený na takové proužky, proužek mi koukal z dlaně a štěnda ukusovala za chůze...
To samé při povelu sedni a lehni sedne si na chvíli a už se začne klepat a je nedočkavý kdy už ten pamlsek dostane je to hrůza protože nevím jak ho mám učit když pokaždé tohle dělá.
A k tomuhle - on ten pamlsek vidí? Předpokládám, že v 10ti měsících už ty povely zná, umí (to jste vlastně i psala), takže v tom případě bych začala měnit styl odměny - jednou dát pamlsek, jednou hračku, jindy pochválit slovně a poplácat - aby prostě nevěděl, co bude a nečekal pořád ten pamlsek. A snažila bych se odměňovat ještě v té chvíli, kdy je pes v klidu a nešílí, postupně prodlužovat. A hlavně bych mu ten pamlsek (balonek) neukazovala, to je špatně.
Tady jde o to že ty pamlsky až moc miluje
buďte za to ráda, co by za to jiní dali
marcelaamax
napsal(a):
Nemyslím si, že to musí být tím. Někteří psi jsou prostě žraví bez ohledu na to, jak moc jsou nažraní ...
K zadavatelce
Ale jedna věc mi nejde do hlavy - píšete, že psovi je 10 měsíců, umí sedni, lehni, popros, překul se, zůstaň - jak jste tedy naučila toto? Tohle šlo, a chůze u nohy nejde? Doporučuji si na tu chůzi vzít něco, co si pes může "ukusovat" za chůze - já třeba používala sýr (eidam vcelku) nakrájený na takové proužky, proužek mi koukal z dlaně a štěnda ukusovala za chůze...
To samé při povelu sedni a lehni sedne si na chvíli a už se začne klepat a je nedočkavý kdy už ten pamlsek dostane je to hrůza protože nevím jak ho mám učit když pokaždé tohle dělá.
A k tomuhle - on ten pamlsek vidí? Předpokládám, že v 10ti měsících už ty povely zná, umí (to jste vlastně i psala), takže v tom případě bych začala měnit styl odměny - jednou dát pamlsek, jednou hračku, jindy pochválit slovně a poplácat - aby prostě nevěděl, co bude a nečekal pořád ten pamlsek. A snažila bych se odměňovat ještě v té chvíli, kdy je pes v klidu a nešílí, postupně prodlužovat. A hlavně bych mu ten pamlsek (balonek) neukazovala, to je špatně.
Tady jde o to že ty pamlsky až moc miluje
buďte za to ráda, co by za to jiní dali
Děkuju za radu určitě vyzkouším :) no ostatní povely jsem naučila ale byl to boj 😂 skončila jsem tak že jsem vždy byla poškrábaná a špinavá
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jedna možnost je necvičit na pamlsky, ale třeba na hračku. Anebo na slovní pochvalu, nebo prostě něco takovýho.
Druhá možnost, učila bych cíleně klid u pamlsku jako žádoucí chování. Tj. vzít pamlsky, mít je v ruce, nechat psa dělat, co uzná za vhodný, a až se uklidní, dát mu jeden. Zcela bez komentáře, bez povelu, bez vašich emocí. Asi jako na tomhle videu, pes si na vše přijde sám a o to větší sílu ta výuka má: https://www.youtube.com/watch?v=ipT5k1gaXhc
A dotahovat to dál a dál, aby se naučil ovládat se.
hubicka123
napsal(a):
Děkuju za radu určitě vyzkouším :) no ostatní povely jsem naučila ale byl to boj 😂 skončila jsem tak že jsem vždy byla poškrábaná a špinavá
Jinak mě se tohle u psa občas stává taky - že se tak těší, že při cvičení začne vyvádět, skákat - já v tu chvíli cvičení ukončuju. V případě cvičáku psa naprosto v klidu odvedu a zavřu do auta a zkusím to zachvíli znovu, nemá cenu se nervovat a můj pes díky tomhle skvěle pochopil, že pokud bude takhle jančit, tak se cvičit nebude a tím pádem nebude ani odměna.... Ale nevím jak moc je tohle z "odborného" hlediska vhodné, u nás to fungovalo.
A ještě k těm povelům - pokaždé bych je ukončovala po jiné době - aby prostě tam nebyla taková ta automatika (teď to udělám, počkám x vteřin, přijde odměna). Pokud u té chůze půjde pes pěkně, tak udělám tři kroky a odměním, ukončím. Postupně udělám kroků 15 (když to bude zvládat), ale i v ten moment, kdy zvládá 50 kroků, tak to někdy ukončím po 5 krocích, prostě tak, aby nevěděl, kdy ta odměna přijde. Tohle všechno ale za předpokladu, že pes daný povel chápe a dělá dobře.
marcelaamax
napsal(a):
Jinak mě se tohle u psa občas stává taky - že se tak těší, že při cvičení začne vyvádět, skákat - já v tu chvíli cvičení ukončuju. V případě cvičáku psa naprosto v klidu odvedu a zavřu do auta a zkusím to zachvíli znovu, nemá cenu se nervovat a můj pes díky tomhle skvěle pochopil, že pokud bude takhle jančit, tak se cvičit nebude a tím pádem nebude ani odměna.... Ale nevím jak moc je tohle z "odborného" hlediska vhodné, u nás to fungovalo.
A ještě k těm povelům - pokaždé bych je ukončovala po jiné době - aby prostě tam nebyla taková ta automatika (teď to udělám, počkám x vteřin, přijde odměna). Pokud u té chůze půjde pes pěkně, tak udělám tři kroky a odměním, ukončím. Postupně udělám kroků 15 (když to bude zvládat), ale i v ten moment, kdy zvládá 50 kroků, tak to někdy ukončím po 5 krocích, prostě tak, aby nevěděl, kdy ta odměna přijde. Tohle všechno ale za předpokladu, že pes daný povel chápe a dělá dobře.
Mockrát děkuju za radu určitě to vyzkouším 😇
Uživatel s deaktivovaným účtem
V čem je problém je ten že když vytáhnu pamlsek a jdu ho cvičit okamžitě kvůli pamlsku skáče a šílí
Já teda nemám co do toho mluvit, protože nejsem pamlskovací, ale zeptám se....jaký je důvod mít pamlsek v ruce, ještě než pes vykoná povel?? To mi snad přijde smyslupné, když učím štěně sedni, lehni, že ho s pamlskem v ruce tak nějak navedu k tomu, co potřebuju....ale pokud pes už tenhle cvik umí, tak pak si to představuju tak, že řeknu sedni popř. použiju posunek, pes si sedne a teprve sáhnu pro pamlsek.
Ale jak říkám, já pamlskovala jen štěňata při přivolání a řeknu na rovinu, že kdybych měla pamlsky v ruce, tak ani nemusím nic trénovat, protože pesani by se ode mne nehnuli..........oni věděli, že je mám, oni věděli, že pamlsek dostanou jakmile zavolám a přijdou a sednou si přede mne, ihned následovala slovní pochvala a zároveň jsem sahala pro pamlsek............ale třeba jsem to dělala blbě.
Zkusila jste hračky?
Ta moje třeba u pamlsků v poho, ale takhle vyvádí u jídla. U misky jsem jí učila v klidu, ale když tu misku nesu v ruce, tak šílí. Řeším to vysílačkou na místo, ale takhle vy si s tím poradit nemůžete
Takže buď hračku, nebo pamlsek do kapsy a vytáhnout až na konci, prostě ho nemít v ruce a navádět případně jen na prázdnou ruku.