Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ka27cka

27.3.2020 08:45
ka27cka

XXX.XXX.130.135

Dobry den. Mam svoji fenu od mala. jinak je celkem normalni ale ma proste takovy stavy... po ranu kdyz slysi sousedy vstavat zacne se klepat,stresovat olyzovat. tak tedy vstanu ze ji vemu ven vyvencit,nekdy jde normalne,jindy lezi schovana pod posteli a nenecha se sebou hnout. je agresivni a nekolikrat se i stalo ze me pokousala. nic vazneho ale bolelo to. pak ma zase stavy ze venku je uplne v pohode a prijdeme do panelaku,sedne si zacne se klepat a zase,kdyz ji chci uklidnit pohladit zase me napada, nemuzu s ni hnout... nekdy to dela i na balkone. dela to pravidelne i kdyz venku fouka vitr. ja uz jsem uplne zoufala, je ji 9 let na podzim ji bude 10. dela to tak od 4 let. zkousela jsem vsechno po dobrem po zlem, nevsimat si ji,pak zase zkousim tahat pres voditko kdyz me k sobe pusti... proste uz nevim co mam delat a vazne uz jsem tak zoufala ze premyslim ze ji dam do utulku nebo ji snad necham utratit,ja uz nemuzu porad vstavat s tim ze brecim... moc ji miluju prosim poradte....

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2020 08:52

no, když vám to pět let nevadilo, tak teď už to spolu prostě dožijete.

říká se, že řešení jakýchkoliv poruch chování trvá minimálně tak dlouho, jak trvá problém.

takže smůla, teď už to nedoženete.

ka27cka

27.3.2020 09:01
ka27cka

XXX.XXX.130.135

jenze posledni dobou se to opakuje kazdy jeden den... ja ale nevim kde je ten problem... v cem to je ze se takhle chova.ale dekuji za nazor

27.3.2020 09:05
Dasvo

XXX.XXX.250.72

ka27cka napsal(a):
jenze posledni dobou se to opakuje kazdy jeden den... ja ale nevim kde je ten problem... v cem to je ze se takhle chova.ale dekuji za nazor

Nějaká forma epilepsie s mírnějším průběhem záchvatů?

27.3.2020 09:10

Buď je to zdravotní problém nebo strach, to z popisu nelze odhadnout, každopádně v obou případech je logický, že se to s věkem zhoršuje.
Útulek pro takový zvíře je prasárna. Když jste to nedokázala vyřešit doteď, už to půjde fakt blbě. Především by se muselo přijít na to, co je to za problém, jestli strach nebo zdraví (nebo obojí), a sehnat někoho, kdo s tím dokáže něco udělat.

ka27cka

27.3.2020 09:18
ka27cka

XXX.XXX.130.135

nevim jak poznam epilepsii ale asi pujdu k veterinari a necham ji vysetrit. pred asi tremi lety mi veterinar tvrdil ze je to nejspis ze stresu ze se boji hluku,vysetril ji sluch a vse bylo v poradku. ale ona proste v poradku neni...
ja bych vam jeste popsala jak to vypada...celou noc spinka jako andilek...rano bud na pokyn sousedu nebo foukani vetru vstane zacne se klepat a olyzovat. samozrejme me to hned vzbudi tak ji chlacholim obleknu se a bud jdeme ven a ty jeji ,,zachvaty dostane az dole na chodbe nebo ve vytahu a nebo coz je castejsi vubec nevyleze z pod postele,je ze me jeste vic vystresovana,tak ji treba jeste hodinu,dve necham ale tak ci tak stejne dojde na nevyhnutelne...strcim ruku pod postel a jsem pokousana... takhle se to ted opakuje uz 11 dni a ja uz jsem v koncich...dochazi i trpelivost. nekdy ji tak necham i nekdy treba do 12 hodin...pak delam ze se oblekam a jdu ven sama no nekdy mi to vyjde nekdy ne a kdyz i to vyjde udela mi to kdyz se vracime domu,to prichazi pretahovana s voditkem a jeji kousani do me...proste cirkus a katastrofa

27.3.2020 09:24

Existují uklidňující přípravky pro psa, google vám vyjede poměrně velkou nabídku, namátkou Alavis Calming, AptusRelax, Phytovet Cool Down, difuzéry,,
Konkrétní zkušenost nemám s žádným, třeba se tu někdo najde. Pokud by zmíněné prostředky zabraly, je to psychika, když ne, tak bych nechala fenku důkladně vyšetřit. Evidentně se trápí, přece ji tak nenecháte.

27.3.2020 09:24
rapotacka11

XXX.XXX.212.132

Jorkšír? Borderka? Staford?

27.3.2020 09:26

rapotacka11 napsal(a):
Jorkšír? Borderka? Staford?

to bude nějaká malá uječená krysa, když opakovaně pokousala a ručičky a prsty jsou pořád všechny

ka27cka

27.3.2020 09:34
ka27cka

XXX.XXX.130.135

labradorka krizena s oharem.pokousla mme i tak ze jsem mela 9 stehu,uz jsem ji chtela dat utratit ale i pres to ja ji proste miluju.... u jorksira bych to neresila. dekuji pani aldie to zkusim urcite, to me napriklad jeste nenapadlo davat ji neco na uklidneni. vim ze se trapi a verte mi ze ja se trapim s ni... uz jsem zoufala. jen jsem jeste chtela rict ze to nedela jen me. obcas tak 2 krat do roka jezdi k moji mamce a tam to dela taky,pokousala takle mamu i tatu kdyz ji chteli pohladit. oni to maji lepsi v tom ze maji barak a kdyz nechce jit domu tak ji proste nechavaji venku,nenuti ji,uz na ni nesahaji ani nic a pak treba za dve hodky za ni jdou a ona lezi nebo sedi na tom samem miste a uz vrti ocasem,neklepe se a je v pohode... ja to uz nechapu. ja bydlim v panelaku tak to udelat nemuzu...

27.3.2020 09:48

Po vyloučení zdravotních problémů bych přestala s opakováním těchto zásadních chyb:
- Nenechávat psa strachem zalejzat (kamkoliv).
- Nestrkat vystresovanýmu psovi ruku do huby, ale přivést si ho pomocí vodítka, který bude mít nastálo připnutý na obojku a bude ho courat za sebou (tzv. couračka).
- Nechlácholit.

Chtělo by to znovu vyloučit zdravotní problém (ideálně i jinýho veterináře než doposud) a začít pracovat se strachem. To se ale přes internet popisuje fakt blbě, zvlášť když to celých 10 let děláte úplně špatně. Zkuste si najít někoho v okolí, kdo ví, o čem je řeč a umí s bázlivým psem pracovat.
Navíc si uvědomte, že v tak vysokým věku už výrazných změn nedocílíte, to jste měli řešit daleko dřív. Strach se se stářím výrazně zhoršuje i u psů, kteří byli celej život v pohodě - natož u takhle vystresovanýho jedince, kterýho jste nechali, aby si svůj strach zafixoval.

27.3.2020 10:30
fikovnice

XXX.XXX.134.179

Dasvo napsal(a):
Nějaká forma epilepsie s mírnějším průběhem záchvatů?

To mě napadlo také. Např. olizovaní se, stereotypní pohyby - to fakt může být epi záchvat. Teda myslím, že tady je to málo pravděpodobné, ale zdravotní problém by se měl vyloučit vždy jako první.

27.3.2020 10:53
impact

XXX.XXX.195.92

Moc ji miluju, ale radši ji dám do útulku nebo nechám utratit. No, to ji asi moc nemilujete. Člověk, který svýho psa skutečně miluje, by tohle nikdy nevypustil z huby.

Najděte si na FB Markétu Tomanovou - Bachova květová terapie a poproste ji o pomoc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík