Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 KčTýna290499
XXX.XXX.68.238
Dobrý den, rada bych znala vas nazor na ulomeny zub u 11ti mesicniho stafbula. Myslite ze to bude na vytrzeni? Nema s tim vubec zadny problem, ani o tom nevi. Ulomil si ho o kamen..
Strasne nechci aby mu ho trhali! Kdyz se kouknu na zub, tak vidim uprostred takovou bilou tecku. Bojim se, ze uz je to vnitrek zubu..
Diky a hezky den!
Dam jsem fotku i video
Uživatel s deaktivovaným účtem
Myslím že se nejedná o spodní špičák (co vidím na fotce) ale o poslední řezák nahoře. Jak píše nade mnou, ošetřit je potřeba, pokud je vidět kanálek a byla to náhlá zlomenina zubu, mohl by se kanálek zanítit (zub se nestihne "opravit" , jako by se to stalo při dlouhodobém obrušování. Zub se zarovná, kanálek vyčistí(vyndají nervy a.t.d.)- myslím, že defakto zub bude mrtvý a zavře, je důležité to udělat na první dobrou aby to nedělalo dál neplechu.Ale lékař by vám měl povědět víc a podle stavu, který tady my neznáme udělat závěr.
Týna290499
napsal(a):
Dobrý den, rada bych znala vas nazor na ulomeny zub u 11ti mesicniho stafbula. Myslite ze to bude na vytrzeni? Nema s tim vubec zadny problem, ani o tom nevi. Ulomil si ho o kamen..
Strasne nechci aby mu ho trhali! Kdyz se kouknu na zub, tak vidim uprostred takovou bilou tecku. Bojim se, ze uz je to vnitrek zubu..
Diky a hezky den!
Dam jsem fotku i video
Myslíte asi ten řezák...? Video není úplně názorné. "Bílá tečka" - buď zubovina nebo přímo dutina zubu. Zub se začne kazit, ošetření je tedy nutné.
Spodní špičák se na fotce zapichuje do horní dásně, není zlomený, ale pes nemá správný zámek. Stafbulíci na to trpí, mívají občas zúženou spodní čelist, nebo špatně přezubí. Zlomený je evidentně řezák a je třeba ho ošetřit. Každopádně zapichující se špičák do dásně je pro psa velmi bolestivý i když to spousta majitelů psů neřeší. Pes s touto vadou nemůže do chovu a je třeba to řešit i u mazlíků. Představte si, že při každém skousnutí se píchnete zubem do masa. Dá se dle mě pořád ještě řešit ortodonticky, pes je mladý. Hodně jsem do toho zafárala, když moji feně narostly druhé špičáky a první ještě nevypadly, naštěstí se zuby do zámku dostaly samy. Jinak rovnátka, dlahy, zkrácení špičáku.. možnosti jsou. Nakonec nej reference jsem měla na veterinární kliniku při fakultě veteriny v Brně. Co se týká odbornosti i ceny. Ale zůstalo jen u referencí, osobní zkušenost nemám.