Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2020 19:15
Pavel1993

XXX.XXX.186.44

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem ohledně našeho 2 leteho psa nikdy jsme s ním neměli problém to znamená poslouchá je v klidu atd. Ale teď během půl roku nám z ničeho nic začal startovat bez důvodně na členy rodiny odnesla to babička které šel po ruce 8 stehů potom 3 lety syn mého bratra toho kousnul do obličeje a teď naposledy úplně bezdůvodně to chtěl udělat znovu kdy úplně z klidu po něm vystartoval naštěstí jsem stihnul zasáhnout jenomže pes pokousala i mě taktéž šití. Nejhorší co nechápu je za 2 minuty dělá jakoby nic kroutí ocasem a chce se mazlit. Na veterine mi naše veterinarka řekla že jedině udělat nějaký vyšetření skrz nádor na mozku jenomže po tomhle už mu doma nikdo nevěří a nechtějí ho zde. Poraďte mi co mám dělat. Diky

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.3.2020 19:38

Pavel1993 napsal(a):
Dobrý den, obracím se na vás s dotazem ohledně našeho 2 leteho psa nikdy jsme s ním neměli problém to znamená poslouchá je v klidu atd. Ale teď během půl roku nám z ničeho nic začal startovat bez důvodně na členy rodiny odnesla to babička které šel po ruce 8 stehů potom 3 lety syn mého bratra toho kousnul do obličeje a teď naposledy úplně bezdůvodně to chtěl udělat znovu kdy úplně z klidu po něm vystartoval naštěstí jsem stihnul zasáhnout jenomže pes pokousala i mě taktéž šití. Nejhorší co nechápu je za 2 minuty dělá jakoby nic kroutí ocasem a chce se mazlit. Na veterine mi naše veterinarka řekla že jedině udělat nějaký vyšetření skrz nádor na mozku jenomže po tomhle už mu doma nikdo nevěří a nechtějí ho zde. Poraďte mi co mám dělat. Diky

No abych pravdu řekla tak mě napadl taky zdravotní problém, konkrétně ten nádor.
Takže vyšetření bych doporučila určitě.

No a obávám se, že jediná možnost, pokud to není způsobeno nějakým léčitelným problémem (nejsem odborník a žádný mě nenapadá), pak nezbývá než psa utratit.
Hlavně se rozhodněte rychle, protože pes může pokousat někoho dalšího.

Pokud ho doma nikdo nechce...už se ho bojí, což je pochopitelné....tak, ač to říkám nerada, tak jediné řešení je utracení, co jiného s ním chcete dělat, darovat ho nikomu nemůžete, aby byl doživotně někde v izolaci...to asi taky ne. V každém případě okamžitě psu nasadit koš.

30.3.2020 20:23

zdravotní problém samozřejmě může být příčina

ale příčina může být i v tom mém oblíbeném "zničehonic".....ono to skoro nikdy není zničehonic (a zadavatel žádné info v podstatě nepodal)

30.3.2020 20:29
Pavel1993

XXX.XXX.119.9

Dobrý den, jaké informace si představujete pokud budu vědět hned vám odpovím. Ani pro mě tohle není jednoduché. Dekuji

30.3.2020 20:34

Především bych psovi pořídila náhubek, kterej bude moct nosit doma nonstop, takže se už nebude muset po jeho nečekaných útocích jezdit na šití.

Potom jednak provést různá vyšetření, ale taky přesněji sledovat psa, přemýšlet, zda je nějaká souvislost mezi jednotlivými útoky.... Kdy a jak k nim dochází?
Takovýho psa by například neměli lidé chodit mazlit - vždy si psa zavolat povelem a až poté pohladit. Pes by měl mít svoje místo, na kterým ho nikdo nebude rušit. A tak podobně, prostě základní pravidla soužití se psem, kterej není úplně bezpečnej.

30.3.2020 20:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.60.22

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
zdravotní problém samozřejmě může být příčina

ale příčina může být i v tom mém oblíbeném "zničehonic".....ono to skoro nikdy není zničehonic (a zadavatel žádné info v podstatě nepodal)

Čtěte mi myšlenky!

30.3.2020 20:39

Pavel1993 napsal(a):
Dobrý den, jaké informace si představujete pokud budu vědět hned vám odpovím. Ani pro mě tohle není jednoduché. Dekuji

v jaké situaci - co předcházelo, jak jste reagovali
jak bylo štěněte veden, jak jste ho a co učili - konkrétní příklady
a teda co je to za plemeno

jinak, ten věk-2 roky-dospěl-to je i tak akorát věk na "sil vítr, sklidil bouři"
i ten výběr "cílů"

30.3.2020 20:42
rapotacka11

XXX.XXX.212.132

Plemeno?
Výcvik - aktivity?
Malé dítě bylo na návštěvě?
Neexistuje, abyste byl 3 kroky daleko od něj!
Chtěl to udělat podruhé?
Proč po prvním incidentu nebyl pes někde zabezpečen?
Malé dítě se nemá kolem psa - cizího psa, co pohybovat.
Vy - majitelé máte = musíte těmto situacím předcházet!!

Jo a kastrace psa nenapraví, kdyby Vás to zajímalo.

30.3.2020 20:50
Pavel1993

XXX.XXX.119.9

První situace byla že malej šel otevřít branku vchodovou a pes po něm vyjel, další situace seděli jsme u stolu a vyjel po babine. Teď poslední situace jsem seděl vedle psa a malej procházel. No snažili jsem se aby si na sebe zvyknuli není to cizí dítě je to bratrovo dítě které je u nás podobně jako doma. Nenechal jsem ho navolno a zachytil jsem ho než se stalo něco horšího jenomze to byl úplný záchvat jaký jsem ještě u zadnyho psa neviděl byl úplně tvrdý vytresteny oči a vůbec mě nevnímal byl do mě zakousnuty. Už jsem měl tři psi a nikdy jsem problém neměl. Socializace zvykani na děti vycvik podle mě vše v pořádku možná jsem udělal někde chybu nevím. On si s malým normálně pořád hral až do toho incidentu. Jinak je to nějaká směs podobná stafordšírskýmu akorát hubenejsi a vyšší. Jinak prý je ještě možnost že tím že je to kříženec že se mohl nějaký gen blbě skrizit? Je to možné? Děkuji

30.3.2020 20:53
Pavel1993

XXX.XXX.119.9

Chodí k nám pořád nějaká návštěva na lidi a děti je zvyklí jediné co nemusí tak ostatní psi. Fenky úplně v pohodě. Ale když byl nějaký problém do teď tak se vždycky nechal odvolat. I třeba v lese když se rozbehnul za divočáka a. Atp.

30.3.2020 21:01
rapotacka11

XXX.XXX.212.132

Bude muset být vždy DOBŘE zajištěn.
Co když RTG zjistí, že to není zdravotní problém?

30.3.2020 21:02
Pavel1993

XXX.XXX.119.9

Jestli se ptáte na cvičák tak jsem nikdy nechodil ale nikdy jsem taky neměl s žádným psem problém. Jo a ještě jsem zapomel napsat že po prvním problému jsem s ním byl na veterine a zjistili jsem že měl vřed v oku který nejspíš tlačil na mozek a to způsobilo tu agresi. Po cca 3 měsíční léčbě kdy jsme mu třikrát denně kapali kapky do toho oka se to ztratilo. Takže jsem si všichni mysleli že je pes zase ok.

30.3.2020 21:04
Pavel1993

XXX.XXX.119.9

No hold bude muset nosit náhubek. A ještě větší kontrola.

30.3.2020 21:07
rapotacka11

XXX.XXX.212.132

Ano, myslela jsem cvičák.
Vřed mohl bolet , ale věřit mu už nelze.
Někdy se pes změní ze dne na den. Dospěje a ....

30.3.2020 21:07
Pavel1993

XXX.XXX.119.9

A o RTG nebyla řeč. Máme jít na magnetickou rezonanci.

31.3.2020 01:55
b.k

XXX.XXX.210.91

rapotacka11 napsal(a):
Bude muset být vždy DOBŘE zajištěn.
Co když RTG zjistí, že to není zdravotní problém?

RTG to fakt nezjistí

Přidejte reakci

Přidat smajlík