Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2020 12:23
Monika2304

XXX.XXX.167.250

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat.. máme dvě civavky fenky a chtěli by jsme si pořídit dalšího pejska (fenku) Staffbulika, hodně jsem si zajišťovala ,ze tyhle pejsci jsou mazlici a k dětem mají neskutečnou lásku,jenže mě jde o to zdali je vhodné tohle plemeno zrovna k dvěma čivavkam, to už jsem nikde nečetla. Vím ze hodně záleží na výchově tohohle plemena,znami co mají tohle plemeno tak nedají na nej dopustit. Tak ptám Vás zdali mate nějaké zkušenosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2020 12:35

Troll?

1.4.2020 12:35
conie

XXX.XXX.206.202

Monika2304 napsal(a):
Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat.. máme dvě civavky fenky a chtěli by jsme si pořídit dalšího pejska (fenku) Staffbulika, hodně jsem si zajišťovala ,ze tyhle pejsci jsou mazlici a k dětem mají neskutečnou lásku,jenže mě jde o to zdali je vhodné tohle plemeno zrovna k dvěma čivavkam, to už jsem nikde nečetla. Vím ze hodně záleží na výchově tohohle plemena,znami co mají tohle plemeno tak nedají na nej dopustit. Tak ptám Vás zdali mate nějaké zkušenosti.

Můj názor - ke dvěma fenkám čivavy žádnou fenu bull plemena ani náhodou. Čiviny jsou dost sebevědomé plemeno a dospělá fena stafa by nemusela jejich pokusy o dominanci apod. vydýchat a následně by to nemusely přežít čivavy. Vyberte si plemeno s normální vztahem ke psům, pak to není při správné výchově a základním výcviku problém. Podstatné ovšem taky je, zda jsou čivavy aspoň trochu vychované a socializované, protože bohužel dost lidí si myslí, že tak malý pejsek nemusí poslouchat a že je roztomilé, když na každého štěká.

1.4.2020 13:18
saola

XXX.XXX.250.214

Já myslím, že to bude úplně v pohodě, jděte do toho - staffbulí fena může čivaví fenky konzumovat naprosto bez jakýchkoliv následků.

1.4.2020 13:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

k čivavám jedině mastifa

https://www.youtube.com/watch?v=-jnpfrkMmR4

jinak souhlas s conii

1.4.2020 13:24
karo2702

XXX.XXX.142.230

Monika2304 napsal(a):

Když jste četla, že je super k lidem a dětem, tak o řádek nahoru nebo dolu určitě najdete, že není ok s žádným druhým psem. Ani vetším natožtak s menším. Aspoň ne pro někoho, kdo nemá s bull psy zkušenosti.

1.4.2020 13:30

Mně připadá legrační "hodně jsem si zajišťovala"

1.4.2020 13:30
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

karo2702 napsal(a):
Když jste četla, že je super k lidem a dětem, tak o řádek nahoru nebo dolu určitě najdete, že není ok s žádným druhým psem. Ani vetším natožtak s menším. Aspoň ne pro někoho, kdo nemá s bull psy zkušenosti.

Přesně

1.4.2020 15:44
tero

XXX.XXX.236.41

Apríl?

1.4.2020 16:54
impact

XXX.XXX.195.92

Já si k fenám JRT pořídila samce SBT a funguje to. Fenu jsem nechtěla, protože moje starý feny jsou krávy a trochu dominantnější fena by jim to mohla časem ručně a stručně vysvětlit. Pes je k mým holkám v klidu. I v případě, že od nich dostane na budku. Max jim to s pištěním a cvakáním zubů vrátí - to se naučil od nich.

Ale...

Nikdy, opakuji NIKDY bych je nenechala o samotě bez dozoru. Vím, jaký jsou moje feny a vím, že ho klidně seřežou, když jim přistane na gauči na hlavách. A vím, že on je buldozer, kterej jim na těch hlavách klidně přistane. Takže když nejsem doma, pes je v kleci. Z čistě preventivních důvodů.

Jinak Rémin vychází naprosto bez problémů i s jinými psy, protože je ke psům až "přesocializovanej". Nicméně velmi přemýšlím nad tím, s kým ho nechám si hrát. Menší psi dobrý. Stejně velcí a větší, tam přesvědčená o tom, že stačí jedno namachrovaný drbnutí ramenem a z fleku to vrátí. Takže to neustále kontroluju ostřížím zrakem. Jednou to na něj zkusila o tři facky větší bíglice a dostala to zpátky v cuku letu. Na druhou stranu když mu na zádech dvakrát přistál domácí agresívní parson, tak poprvé si toho snad ani nevšiml. A po druhé se jen nahrbil (ono chytit jeho záda jak stodolu do huby není jen tak) a počkal, až psa sejmu. Nijak se to na jejich vztahu nepodepsalo a dál se spolu kamarádí. Myslím, že Rémin tak nějak tuší, že je Qim de ment a nemůže za to.

Ale jak říkám - ta socializace směrem ke psům byla od malička opravdu obrovská a jeho "boudou" prošlo mnoho desítek psů, se kterými byl a je v denním kontaktu, takže měl možnost se toho hodně naučit.

1.4.2020 18:16

Monika2304 napsal(a):

..zkušenosti nemám, ale jak znám štěňata buloidních plemen z venčení, tak by jejich jásavou všeobjímavost asi dlouho nepřežily, prostě by je štěně radostně převálcovalo a to doslova......

1.4.2020 18:16
conie

XXX.XXX.206.202

Dotaz na impact: Je tedy fakt, že SBT půjde do šarvátky bez ohledu na pohlaví toho druhého?

1.4.2020 18:49
impact

XXX.XXX.195.92

conie napsal(a):
Dotaz na impact: Je tedy fakt, že SBT půjde do šarvátky bez ohledu na pohlaví toho druhého?

Rozhodně nemohu mluvit za všechny SBT. Mám jen jednoho a zkušenost jen s jedním.

Můj se nepere. Ale nepere se proto, že mu vybírám parťáky a rozhodně nehodlám riskovat to, že by se s někým skutečně pobil.

To, že ho bíglice vyprudila a on ji párkrát křápnul tou svojí kebulí neberu za rvačku. Má si na něj houby co dovolovat a navíc to z její strany bylo úplně zbytečný vyhysterčení. Co jsem si všimla, tak mým fenám to se zapištěním a poštípáním vrátí, když jsou k němu nefér. Já to ale nepovažuju za nějakou "šarvátku", protože v tom není agresivita, ale normálně si to vysvětlí.

Možná na to mám zcestnej pohled, protože odjakživa žiju s teriérema a u nich není nic zvláštního, že se pohádají. Ale základ je, že se jen pohádají a zase se v klidu rozejdou.

Ze skupin o stafbulech ale znám spoustu psů, co žijí s čivavama, jorkama a jinýma mauseskama, a to i stejného pohlaví, a funguje to naprosto bez problémů. S ohledem historii plemene bych si to ale nikdy nedovolila doporučovat.

1.4.2020 19:40
conie

XXX.XXX.206.202

impact napsal(a):
Rozhodně nemohu mluvit za všechny SBT. Mám jen jednoho a zkušenost jen s jedním.

Můj se nepere. Ale nepere se proto, že mu vybírám parťáky a rozhodně nehodlám riskovat to, že by se s někým skutečně pobil.

To, že ho bíglice vyprudila a on ji párkrát křápnul tou svojí kebulí neberu za rvačku. Má si na něj houby co dovolovat a navíc to z její strany bylo úplně zbytečný vyhysterčení. Co jsem si všimla, tak mým fenám to se zapištěním a poštípáním vrátí, když jsou k němu nefér. Já to ale nepovažuju za nějakou "šarvátku", protože v tom není agresivita, ale normálně si to vysvětlí.

Možná na to mám zcestnej pohled, protože odjakživa žiju s teriérema a u nich není nic zvláštního, že se pohádají. Ale základ je, že se jen pohádají a zase se v klidu rozejdou.

Ze skupin o stafbulech ale znám spoustu psů, co žijí s čivavama, jorkama a jinýma mauseskama, a to i stejného pohlaví, a funguje to naprosto bez problémů. S ohledem historii plemene bych si to ale nikdy nedovolila doporučovat.

Díky za odpověď.

1.4.2020 20:25
tero

XXX.XXX.236.41

Jak to tady čtu, nevím jestli by mě bavilo mít psa kde musím být pořád jako ostříž a nikdy nevědět co pes udělá... Teda vím, nebavilo...

1.4.2020 21:00
marq

XXX.XXX.160.41

Už jsem psala vedle, mám taky přesocializovanou fenu SBT, mám ještě staršího útuláčka střední velikosti a jsou v pohodě. Nějaké konflikty jsou, ale v normě. Žádná krev nikdy nebyla. S ostatními psy venku je v pohodě, ale stejně ji hlídám, když jsme v přírodě a vidím cizího člověka, nebo psa hned ji přivolám. Nechci ať se někdo, kdo ji nezná cítí ohrožený. Nebo může jít o agresivního psa a to taky nechci. Každopádně..tohle jsem dělala s každým svým psem včetně jezevčíka a ČSP, nejen SBT. A k čivavám ..já nevím. Je to dělová koule, 15 kg svaloviny. Atlet který udělá přemet ve vzduchu a letí dál. Asi dvakrát mě nechtěně nabrala v trysku a byla to pořádná šleha. Takže bych zvážila i tenhle aspekt. Neumím si představit jak by to vypadalo, kdyby si chtěla hrát na honěnou s čivavou:-).

1.4.2020 21:00
Monika2304

XXX.XXX.167.250

Prave ze bych chtěla ještě jednu parťačku do rodiny, celkové mě zaujal SBT a nebo francouzsky buldoček... tak nevím... teď jak to tu čtu tak SBT určitě ne.. věděla jsem ze to nebude asi úplně bez problému,radši jsem se zeptala.. :)

1.4.2020 21:13
impact

XXX.XXX.195.92

tero napsal(a):
Jak to tady čtu, nevím jestli by mě bavilo mít psa kde musím být pořád jako ostříž a nikdy nevědět co pes udělá... Teda vím, nebavilo...

Ten pes žije v soukromém útulku a je naprosto zlatý. Ročně se mu doma otočí mnoho desítek psů a ke všem se chová naprosto skvěle. Kdo by to o svém psovi mohl říct??

Je úplně úžasný ke štěňatům i k dospělým psům a já jsem hrdá na to, že jsem ho vychovala tak, že se s drtivou většinou (lidmi zkažených) psů pohybuje volně a naprosto skvěle s nimi komunikuje. A učí je.

Že ho nenechám se porvat s každým pomatencem, kterého lidi zkazili, je snad normální. A ano - u psů, kteří mají neznámou minulost ho ostřížím zrakem hlídám, protože mi jde primárně o to, aby nebyl napaden a nemusel se bránit. To je můj úkol. Jeho úkol zase je naučit ty psy, že se nemusí chovat jak kr eténi ke všem psům.

Za celé čtyři roky (což je cca 150 psů) se JEDNOU drcnul s nevychovanou bíglicí. Dvakrát na něj zaútočil agresívní parson, kterého jsem zachránila před poslední injekcí. Pokaždé jsem situaci vyřešila tak, že se nic nestalo.

Jsem jako ostříž permanentně, protože po všech těch v průměru dvaceti psech vyžaduju, aby žili společně a společně se učili, že se nemusí v každé situaci chovat jako lidmi zkažení bl bci.

Ale chápu. Spoustu lidí by to nebavilo. Mě to naštěstí baví.

1.4.2020 21:17

Jak píše chameleon, stafbulíci jsou zvlášť jako štěňata jak sloni v porcelánu. I lidé se stejně starými a velikostně podobnými mrňaty se jim často vyhýbali. My taky. Čivavy by asi radost neměly, SBT by je radostně umlátil. Jinak jsou to většinou mazlíci, o tom žádná.

1.4.2020 21:28
Monika2304

XXX.XXX.167.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak píše chameleon, stafbulíci jsou zvlášť jako štěňata jak sloni v porcelánu. I lidé se stejně starými a velikostně podobnými mrňaty se jim často vyhýbali. My taky. Čivavy by asi radost neměly, SBT by je radostně umlátil. Jinak jsou to většinou mazlíci, o tom žádná.

Jasně prave jsem se chtěla ujistit zeptat,poradit... jsou to mazlici ale nevěděla jsem co by to udělalo prave s civavkama.. nechci prave abych byla neustále ve stresu ze bych přišla dom a moje holky by nebyli.. to určitě ne, myslím si ze fr.buldocek by neměl být problém, chci prave ještě jednoho člena do rodiny..

1.4.2020 21:39
conie

XXX.XXX.206.202

Monika2304 napsal(a):
Jasně prave jsem se chtěla ujistit zeptat,poradit... jsou to mazlici ale nevěděla jsem co by to udělalo prave s civavkama.. nechci prave abych byla neustále ve stresu ze bych přišla dom a moje holky by nebyli.. to určitě ne, myslím si ze fr.buldocek by neměl být problém, chci prave ještě jednoho člena do rodiny..

Zkuste se podívat na brabantíka, je to kouzelný placatý čumáček na FB, ale lehčí a zdravější.

Přidejte reakci

Přidat smajlík