Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2020 08:17
Lena33

XXX.XXX.97.65

Ahoj,

snad bude mit nekdo zkusenost. Nase fenka od stenatka trpela na prujmy a podobne, to se nam povedlo odbourat a uz je vse v poradku. Ale od posledniho harani se casto stava, ze ji zacne hrozne krucet a kvicet v brise a venku se laduje travou. Vetsinou to behem par hodin odezni. Nemate nekdo radu co ji muze trapit? Strava se nezmenila.

Diky

3.4.2020 08:20
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Nevhodné krmení?

3.4.2020 08:46
Lena33

XXX.XXX.97.65

Zmena nenastala, a ze najit neco co ji sedelo delsi dobu byl skoro zazrak.

3.4.2020 10:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Lena33 napsal(a):
Zmena nenastala, a ze najit neco co ji sedelo delsi dobu byl skoro zazrak.

To jídlo prostě nesedí, předpokládám, že granule. Napište jakové, třeba někdo poradí lepší. Jinak...na průjmy mi u psa pomohlo přejít na maso, což asi slyšet ani nechcete. Přesto...měl často překyselený žaludek, krkal, olizoval se. Opravdu náhodou, když jsem hledala něco na bolavé nožky, jsem narazila na tuším jsou to ,,zkamenělé" řasy od dromy. A bylo u toho, že to řeší trávící problémy, překyselený žaludek. Cena nijak přemrštěná, tak jsem to zkusila. A psu to pomáhá moc. Problémy se vyskytnou třeba u hárání v okolí, kdy nejí takřka nic, jen trochu granulí a do těch jsem řasy ještě nezkoušela sypat. Ale pár dní zase na mase z řasama to uklidní. Zkuste, když nepomůže, neublíží.

3.4.2020 11:00
Lena33

XXX.XXX.45.56

Urcite zkusim ty rasy...barf jsme zkouseli, nejdriv bez problemu, velka radost a po case opet nechutenstvi temer vseho. U ni je problem, ze kdyz uz najdu z ceho ma normalni odpad, tak to po case zase zacne frfnat :D nekonecny kolobeh. Na aktualnich granulich vse ok, jen jedno za 10-14 dnu tohle. Prijde mi, jak kdyby ji palila zaha? Nezvraci, stolice ok.

3.4.2020 11:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Lena33 napsal(a):
Urcite zkusim ty rasy...barf jsme zkouseli, nejdriv bez problemu, velka radost a po case opet nechutenstvi temer vseho. U ni je problem, ze kdyz uz najdu z ceho ma normalni odpad, tak to po case zase zacne frfnat :D nekonecny kolobeh. Na aktualnich granulich vse ok, jen jedno za 10-14 dnu tohle. Prijde mi, jak kdyby ji palila zaha? Nezvraci, stolice ok.

Ano, když má překyselený žaludek, tak ji pálí žáha.

3.4.2020 12:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

Na aktualnich granulich vse ok

To musí být "super tajná" značka

3.4.2020 12:29
Lena33

XXX.XXX.45.56

To.urcite neni :D jen me nenapadlo ji vypsat. Aktualne jsme na Sams field :)

3.4.2020 14:47
lupus4

XXX.XXX.205.61

Sams field

tak to se psovi nedivím, že je mu zle...
stačí první slovo EXTRUDOVANÉ...
O granulích vyráběných tepelnou extruzí nemá vůbec smysl se bavit, neboť už způsob výroby vylučuje, aby v nich bylo cokoli "zdravého". Jde prostě jen o spečeninu "čehosi" postříkanou umělými premixy. Je to jen hra na zdravou výživu, které díky intenzivní reklamní masáži podléhá většina mudlů.

navíc ta cena také hodně prozrazuje, po odečtení všech profitů, nákladů atd..zbývá na "bezvadné" suroviny jen pár Kč/kg...

samozřejmě, že chvíli přežije, co mu taky zbývá

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2020 08:53

Lena33 napsal(a):

a co polykani na prazdno, olizovani se - to nedela?

4.4.2020 17:40
fikovnice

XXX.XXX.55.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a co polykani na prazdno, olizovani se - to nedela?

Co by to znamenalo?

4.4.2020 17:45

prekyseleny zaludek taky
napadlo me, ze třeba mu není spatne jen jednou na xy tydnu, kdy zere travu, ale casteji.

a jestli mu není třeba udelat poradne vysetreni a resit to třeba i leky.
caste průjmy a velmi mnoho grancli, co "nesedne" - neni normalni taky.

4.4.2020 20:30
fikovnice

XXX.XXX.135.59

prekyseleny zaludek taky
napadlo me, ze třeba mu není spatne jen jednou na xy tydnu, kdy zere travu, ale casteji.

a jestli mu není třeba udelat poradne vysetreni a resit to třeba i leky.
caste průjmy a velmi mnoho grancli, co "nesedne" - neni normalni taky.

Aha, já myslela, že se ptáte cíleně z nějakého ještě jiného důvodu a nic mě nenapadalo...

Kaktuss

7.4.2020 14:48
Kaktuss

XXX.XXX.76.99

Tak nekrmte granulema, zvlášť takovýma.
Asi to neuslyšíte rádi, ale já doporučuji
Psovi "vařit" maso koupíte lacině, když koupíte speciální maso určené pro psy. (to co zbylo a pro lidi to není dost dobré)
A pak už jen uvarite, přidáte rýži,nebo i těstoviny, občas přihodit třeba trochu mrkve, žloutek... - fantazii se meze nekladou. Nám pro 10kg psa stačí tuto směs uvařit 3x týdně, moc času to nezabere a myslím že cenove je to více než dostupné. Pes je na této stravě delší dobu a výsledkem je :
Netrpí průjmama, moc jí chutná, stolice má správnou konzistenci a dokonce min smrdí, pes nám po této stravě takřka neprdí (po granulích jo) a je to lepší jak krmit granulema (znám spoustu psů kterým granule zdemolovali žaludek)
Jen pokud by jste toto opravdu zkusila, doporučuji přikoupit například Roboran, či nějaký takový prášek, který do jídla přidáte - obsahuje vitamíny apod. které pes potřebuje.

7.4.2020 14:51
fikovnice

XXX.XXX.134.179

Kaktuss napsal(a):
Tak nekrmte granulema, zvlášť takovýma.
Asi to neuslyšíte rádi, ale já doporučuji
Psovi "vařit" maso koupíte lacině, když koupíte speciální maso určené pro psy. (to co zbylo a pro lidi to není dost dobré)
A pak už jen uvarite, přidáte rýži,nebo i těstoviny, občas přihodit třeba trochu mrkve, žloutek... - fantazii se meze nekladou. Nám pro 10kg psa stačí tuto směs uvařit 3x týdně, moc času to nezabere a myslím že cenove je to více než dostupné. Pes je na této stravě delší dobu a výsledkem je :
Netrpí průjmama, moc jí chutná, stolice má správnou konzistenci a dokonce min smrdí, pes nám po této stravě takřka neprdí (po granulích jo) a je to lepší jak krmit granulema (znám spoustu psů kterým granule zdemolovali žaludek)
Jen pokud by jste toto opravdu zkusila, doporučuji přikoupit například Roboran, či nějaký takový prášek, který do jídla přidáte - obsahuje vitamíny apod. které pes potřebuje.

A myslíte, že je fakt nutné psovi maso vařit?

7.4.2020 15:54
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Můj NO se syrového masa nedotkl.
Bral jen syrové drštky.

7.4.2020 17:08
fikovnice

XXX.XXX.134.179

rapotacka11 napsal(a):
Můj NO se syrového masa nedotkl.
Bral jen syrové drštky.

Náš se zas může po syrovém umlátit, je schopen ukrást i kočkám... Ale chápu, že nejen kočky jsou vybíravé, někdy i psi.

7.4.2020 17:16
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Moje číva taky baští i syrové.

7.4.2020 17:48

fikovnice napsal(a):
A myslíte, že je fakt nutné psovi maso vařit?

No jasně, že nemusí, ale pokud něco podobného naservíruju pesovi do misky, tak k tomu čuchne, koukne na mě a řekne "bléé, to je syrový , ani ten Pinďa to nežere " no a Sárina na to.."no tak, když to nikdo nebude, tak já si dám"

Takže opravdu v některých případech je nutné maso uvařit , přesně jak psala rapotacka.

7.4.2020 17:55
fikovnice

XXX.XXX.134.179

No jasně, že nemusí, ale pokud něco podobného naservíruju pesovi do misky, tak k tomu čuchne, koukne na mě a řekne "bléé, to je syrový , ani ten Pinďa to nežere " no a Sárina na to.."no tak, když to nikdo nebude, tak já si dám"

Takže opravdu v některých případech je nutné maso uvařit , přesně jak psala rapotacka.

To jsem psala i já - že chápu, že jsou psi vybíraví. Ale prostě jsem nechtěla, aby bylo jako jediné správné doporučeno maso vařené. Je třeba vyzkoušet - páníček se třeba bude divit, jaké má jeho pes chutě.

7.4.2020 19:07

fikovnice napsal(a):
To jsem psala i já - že chápu, že jsou psi vybíraví. Ale prostě jsem nechtěla, aby bylo jako jediné správné doporučeno maso vařené. Je třeba vyzkoušet - páníček se třeba bude divit, jaké má jeho pes chutě.

Jani, na rovinu, pokud bude další pes papkat syrový, tak budu jedině ráda, ta příprava jídla se tím výrazně zjednodušší

7.4.2020 23:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jani, na rovinu, pokud bude další pes papkat syrový, tak budu jedině ráda, ta příprava jídla se tím výrazně zjednodušší

Tak zjednodušší...ani se mi nezdá. Stejně dávám uvařit zeleninu, řepu, lněné semínko...tak na závěr tam hodit na pár minut maso, už mi nepřijde nijak složité. A zavoní už i ne úplně vábně vonící krůtí prsa

8.4.2020 08:09

lesnížínka napsal(a):
Tak zjednodušší...ani se mi nezdá. Stejně dávám uvařit zeleninu, řepu, lněné semínko...tak na závěr tam hodit na pár minut maso, už mi nepřijde nijak složité. A zavoní už i ne úplně vábně vonící krůtí prsa

No tak v tom máte vlastně pravdu.

8.4.2020 17:11
fikovnice

XXX.XXX.55.33

To plně chápu!

Přidejte reakci

Přidat smajlík