Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2020 20:33
Monika2304

XXX.XXX.167.250

Zdravím, chtěla jsem se zeptat kdo mate frbula, jak se snáší s ostatními pejsky, vím ze jsou hodně náchylné na různé nemoci, dýchání alergie atd... zajímalo by mě jaké mate s nimi zkušenosti ohledně zdraví, děkuji

3.4.2020 21:37
hersyko

XXX.XXX.144.116

Monika2304 napsal(a):
Zdravím, chtěla jsem se zeptat kdo mate frbula, jak se snáší s ostatními pejsky, vím ze jsou hodně náchylné na různé nemoci, dýchání alergie atd... zajímalo by mě jaké mate s nimi zkušenosti ohledně zdraví, děkuji

V rodině máme 3. Nejstarší 12.let a k veterináři chodíme pouze na očkování.3.letý pes se jako malé štěně potýkal s alergií , když běhal v létě ve vysoké trávě, měl vyrážku na břiše , další léto se již neobjevila a dnes již také pouze očkování. Nejmladší fena 5.mesicu , se potýkala jako tří měsíční s problémy s očima, zaléčeno kapkama a zatím dodnes bez problémů.

3.4.2020 21:41
hersyko

XXX.XXX.144.116

V rodině máme 3. Nejstarší 12.let a k veterináři chodíme pouze na očkování.3.letý pes se jako malé štěně potýkal s alergií , když běhal v létě ve vysoké trávě, měl vyrážku na břiše , další léto se již neobjevila a dnes již také pouze očkování. Nejmladší fena 5.mesicu , se potýkala jako tří měsíční s problémy s očima, zaléčeno kapkama a zatím dodnes bez problémů. Co se týče kontaktu s ostatními psy,tak alespoň u nás naprosto v pohodě,ale jako u všech je to o výchově, našim nevadí ani kočky, koně.

3.4.2020 21:41
Monika2304

XXX.XXX.167.250

hersyko napsal(a):
V rodině máme 3. Nejstarší 12.let a k veterináři chodíme pouze na očkování.3.letý pes se jako malé štěně potýkal s alergií , když běhal v létě ve vysoké trávě, měl vyrážku na břiše , další léto se již neobjevila a dnes již také pouze očkování. Nejmladší fena 5.mesicu , se potýkala jako tří měsíční s problémy s očima, zaléčeno kapkama a zatím dodnes bez problémů.

Děkuji, máme doma dvě civavky fenecky,tak k nim bych prave chtěla pořídit ještě fr.buldocka také fenecku, slyšela jsem ze se dobře snáší s ostatními psy, naše holky jsou takové klidnější, mají také rádi svůj klid. Tak si myslím ze by to neměl být problém když spolu budou od štěněte.

3.4.2020 23:48
GAELLE

XXX.XXX.55.67

kamarádka měla za sebou 3 buldočky. fenky. všechny měly zdravotní problémy a odešly velmi brzy. Cukrovka, epilepsie, problémy s páteří - následné ochrnutí na zadní nohy, inkontinence.

4.4.2020 00:07
marq

XXX.XXX.160.41

Zdravím, soused má dva s PP a nějak moc nemocní nejsou, ale je pravdou, že tohle plemeno má hodně zdravotní zátěže. Zkuste kouknout na Bostonského teriéra. Není tak tankoidní jako SBT a tak nemocný jako Francouzký buldoček. I k ostatním zvířatům, přes jeho minulost je přívětivější. A ti nejlehčí mají kolem 7 kg tuším. Což mi k čivavkkám přijde příhodnější než 15kg SBT tank:-).

4.4.2020 13:20
Markéta80

XXX.XXX.176.252

Monika2304 napsal(a):
Děkuji, máme doma dvě civavky fenecky,tak k nim bych prave chtěla pořídit ještě fr.buldocka také fenecku, slyšela jsem ze se dobře snáší s ostatními psy, naše holky jsou takové klidnější, mají také rádi svůj klid. Tak si myslím ze by to neměl být problém když spolu budou od štěněte.

aby je buldoček nezasednul , přece jenom ta rozdílná váha je dost znát. Já co vidím v okolí tak jsou všichni ok a už jde o starší psy. Od našich si nechají líbit cokoliv, spíš koukají na naše co magoří a lítají kolem nich jak blázni

7.4.2020 20:52
jirkalb

XXX.XXX.108.32

Francouz?Jej..po několika generacích otevřeného extrovertního a naprosto přímého boxera mi k poslednímu..aby boxíkovi nebylo smutno,dcera přinesla štěně buldočka.Dva roky mi trvalo než jsem tuhle složitou zádumčivou duši trochu pochopil.Paličák,dobrák,lenoch vyčůránek a nebojsa.Jednou za čas se oběma podařilo zdrhnout a -byl malér.Pokud potkali psa na volno,malý se do něj nasíral a boxer se potom za něj pral když malý dostal na frak.Přišla paní a říká..malej napadl mýho baseta,když ho Frenki vzal do zubů a odhodil tak se do toho našeho pustil ten váš bílý boxer a malej chodil okolo a pozoroval jak to dopadne.A já jedu k veterinářovi na šití a potom příjdu s účtem..

Nela3568292993p3

8.4.2020 21:21
Nela3568292993p3

XXX.XXX.32.236

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli se buldoček může v létě osprchovat vlažnou až chladnější vodou místo nějaké chladicí podložky?

8.4.2020 21:39
jirkalb

XXX.XXX.108.32

Dobrý den,spíš chladnější,začít od prtky a pomalu komplet,,dlaní překrýt ušiska a ochladiti ohambí,mírně vymačkat kůži na břiše od vody aby dlouho nekropil.Ohleduplnější je chladná voda,tolik neodmašťuje,lze několikrát denně.Využíjte toho namočení i k očištění prtky dirky.U vody pozor,většinou francouzi jsou plavci pod obraz.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2020 21:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nela3568292993p3 napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli se buldoček může v létě osprchovat vlažnou až chladnější vodou místo nějaké chladicí podložky?

Zrovna buldoček vám za vodu nemusí být vděčný. Jinak max. ochladit bříško, jinak je to velké riziko. Pes se kromě dýchání + jazyk (u frbulů bohužel extrémně omezená možnost) chladí i prouděním krve vlásečnicemi na povrchu. Pokud ho ochladíte vodou po celém povrchu těla, vlásečnice se stáhnou, omezíte proudění a pes se naopak přehřívá ještě víc. Ideálně klimatizace, v tropech vyčůrat, vykakat a domů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík