Prosím, poraďte plemeno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2020 15:55
Arka14

XXX.XXX.62.214

Ráda bych Vás požádala o nějaké typy na psí plemeno....Stále pročítám, zvažuji a ne a ne přijít na to správné plemeno...Máme rodinný dům, zahradu, domácí zvířectvo. Rádi bysme akčnějšího psa (ale ne až moc) a taky trochu hlídače. Takového, který bude milovat svoji rodinu (se 2 školáky), jako my ho. Nechceme pejska často nechávat samotného. Rádi bysme s ním na výlety...Kamkoliv půjdeme. Počítáme také s tím, že bude s námi trávit spoustu času na zahradě, ale při nevlídném počasí doma. Rádi bysme něco trochu menšího. Aby se v klidu vlezl s námi do auta. Také se v nás bije co se týče srsti. Jestli dlouhosrtého či krátkosrstého.Vše má své pro i proti. Předem všem děkuji za typy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2020 16:02

na tohle musím zmínit hovawarta, až na tu velikost
takže spíš chodský pes
BŠO
....

4.4.2020 16:06
GAELLE

XXX.XXX.55.67

klasický NO? knírač? pudl? chodský?

4.4.2020 16:09
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Vy jste matka nebo to dítě?

4.4.2020 17:48
fikovnice

XXX.XXX.55.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
na tohle musím zmínit hovawarta, až na tu velikost
takže spíš chodský pes
BŠO
....

BŠO je moje tajná láska, a pak také am. kólie. Ale tam je zase nutná pečlivější úprava srsti. Ale je to pro mě takový majestátní pes, kterého - kdybych měla podmínky - bych měla ve své TOP 5, možná TOP 3. Líbí se mi i rotvíci...a vlastně i ten "klasický" NO.
No a vlastně pro zadavatelku co takhle labouš...?

4.4.2020 17:57
fikovnice

XXX.XXX.55.32

A ještě chci zmínit to, co zatím tuším nikdo nenapsal - co takhle dobrý skutek a poohlédnout se po nějakém šikovném útulkáči a udělat jedno psí srdce šťastné? Bývají pak neskonale vděční...
Jeden z našich vestajů - dobrých 30 let zpět - byl nějakým hovadem vyhozen z auta a ponechán napospas v zimě venku. Moje teta jej chodila pravidelně krmit kamsi pod naskládané fošny, kde si ten nebožák našel úkryt... Chodil ji vždy vyprovodit k bráně, tam se smutně pootočil a vrátil se zpět do svého útočiště. Po pár dnech teta přivolala místního veta s dotazem, zda je pes zdravý a jak cca může být starý. Vet dal psovi "zelenou". Teta pro něj ještě týž den zašla pod to naskládané dřevo. Řekla mu jen:"Tak pojď!" IHNED porozuměl a tentokrát se u brány smutně neotočil, nýbrž vběhl radostně na zahradu....a stal se z něj jeden z našich nejvěrnějších a hlavně nejhodnějších psů...

4.4.2020 18:10
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
A ještě chci zmínit to, co zatím tuším nikdo nenapsal - co takhle dobrý skutek a poohlédnout se po nějakém šikovném útulkáči a udělat jedno psí srdce šťastné? Bývají pak neskonale vděční...
Jeden z našich vestajů - dobrých 30 let zpět - byl nějakým hovadem vyhozen z auta a ponechán napospas v zimě venku. Moje teta jej chodila pravidelně krmit kamsi pod naskládané fošny, kde si ten nebožák našel úkryt... Chodil ji vždy vyprovodit k bráně, tam se smutně pootočil a vrátil se zpět do svého útočiště. Po pár dnech teta přivolala místního veta s dotazem, zda je pes zdravý a jak cca může být starý. Vet dal psovi "zelenou". Teta pro něj ještě týž den zašla pod to naskládané dřevo. Řekla mu jen:"Tak pojď!" IHNED porozuměl a tentokrát se u brány smutně neotočil, nýbrž vběhl radostně na zahradu....a stal se z něj jeden z našich nejvěrnějších a hlavně nejhodnějších psů...

krásný příběh !!!!
a ano pes z útulku je dobrá volba. občas se tam vyskytnou i štěnátka

tricolorr

4.4.2020 19:53
tricolorr

XXX.XXX.168.68

Určitě by pro vás mohl být pejsek z útulku. Teď jsem se jenom koukala a kdyby nebyla podmínka mít pejska od štěňátka tak co třeba tenhle:
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=59094 nebo https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=60562 nebo https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=59284
a potom tady jsou štěňátka v útulcích https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&vek=2m-6m&barva1=&barva2=&plemeno=&fci=&link-utulek=
A kdyby jste chtěli plemeno tak bych vám doporučila určitě toho choďáka. Akční sice je ale myslím že ne moc, hlídací taky a k dětěm určitě taky.

4.4.2020 20:25
fikovnice

XXX.XXX.135.59

GAELLE napsal(a):
krásný příběh !!!!
a ano pes z útulku je dobrá volba. občas se tam vyskytnou i štěnátka

Ten příběh měl bohužel smutný konec...
Pesan byl neuvěřitelně hodný a vděčný, ale byla v něm nenávist k autům (snad opravdu proto, že byl vyhozen z auta (?)). Štěkal na ně...no a jednou bohužel proklouzl otevřenou bránou a vběhl přímo pod projíždějící auto. Řidič nemohl dělat absolutně nic. Ale musím podotknout, že to bylo po x letech, co byl ten pes náš, takže si užil lásky dost a dost, dokonce jsme nedávno našli kamerový záznam z té doby - jak s námi sáňkoval (seděl opravdu na saních při sjíždění kopce, promítali jsme si to a vzpomínali jsme na něj, jak byl nepopsatelně vděčný). Jen ten konec byl bohužel takto smutný...

4.4.2020 22:14
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
Ten příběh měl bohužel smutný konec...
Pesan byl neuvěřitelně hodný a vděčný, ale byla v něm nenávist k autům (snad opravdu proto, že byl vyhozen z auta (?)). Štěkal na ně...no a jednou bohužel proklouzl otevřenou bránou a vběhl přímo pod projíždějící auto. Řidič nemohl dělat absolutně nic. Ale musím podotknout, že to bylo po x letech, co byl ten pes náš, takže si užil lásky dost a dost, dokonce jsme nedávno našli kamerový záznam z té doby - jak s námi sáňkoval (seděl opravdu na saních při sjíždění kopce, promítali jsme si to a vzpomínali jsme na něj, jak byl nepopsatelně vděčný). Jen ten konec byl bohužel takto smutný...

tak to je mi líto. Náš první Argo (NO) byl taky nalezenec, toulal se kolem Labe.
Nejspíš ho někdo vyhodil z vlaku protože jak viděl nebo slyšel vlak měl totální amok.
Bál se i na železničním mostě když vlak projížděl.
Na Silvestra ten rok jak se ochladilo asi o 20 stupňů se lekl a utekl. Do rána jsem ho v tom mrazu hledala kolem Labe a našla. Takže náš příběh měl šťastný konec. Dožil se 17 ti let. v životě neviděl ani granule ani veterináře. až poslední den ..................

5.4.2020 00:16
Ebra

XXX.XXX.74.163

Ideální rodinný pes podle mně, i jsme je před lety doma měli právě když jsem byla na mateřské, je fousatá, tedy BEARDED kolie, univerzální pes ani malý ani moc velký, má rád lidi ale oštěká svoji zahradu, doprovod na výletech a je i k dětem, ani líný ani moc praštěný jako borderky, ideál do rodiny a jsou i velmi krásní, všichni co jsem znala milí a přátelští, nebyly nikdy s nima problémy. Mohu vřele doporučit, v ČR chovky jsou.

5.4.2020 08:05

Majka1810 napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3664009/jake-plemeno-k-rodine-s-velkou-zahradou?from-list=1#a3665284

Už jste se ptala před týdnem...?

Taky bych řekla...

5.4.2020 13:35

Ebra napsal(a):
Ideální rodinný pes podle mně, i jsme je před lety doma měli právě když jsem byla na mateřské, je fousatá, tedy BEARDED kolie, univerzální pes ani malý ani moc velký, má rád lidi ale oštěká svoji zahradu, doprovod na výletech a je i k dětem, ani líný ani moc praštěný jako borderky, ideál do rodiny a jsou i velmi krásní, všichni co jsem znala milí a přátelští, nebyly nikdy s nima problémy. Mohu vřele doporučit, v ČR chovky jsou.

..poznala jsem jednu na canis táboře a úžasný pes povahou i vzhledem, jen zřejmě vyžaduje větší péči o srst?

6.4.2020 03:32
Ebra

XXX.XXX.74.163

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..poznala jsem jednu na canis táboře a úžasný pes povahou i vzhledem, jen zřejmě vyžaduje větší péči o srst?

Ano, určitě potřebují větší péči o srtst. Mají rovnou dlouhou srst a je třeba pročesat, nejlépe večer, stačí 1x denně. Pokud se češe jednou za den, zběžně, za 5 minut je pes učesný žádná moc práce to není, stačí to. Je to rodinný velmi inteligentní pes s výhodou, že je všem i cizím lidm i dětem sympatický. Rotomilouši to jsou a nejen vzhledem, i chováním, a štěně je jedno z nejkrásnějších štěňat jaká mohou být, bývají téměř vždy souměrně zbarvení na obou stranách těla symetricky, shodně, v kontrastních dvou barvách jedna z nich je bílá- límec, nohy a na hlavě....jsou nádherní, společenští, chytří, jemní, učenliví, pes do rodiny. Srtst se nechává dlouhá tolik jak naroste. Nikdy se nestříhají, přestože současné módní trendy jsou šílené a lidi jsou schopní nechat omydlit i jorkšíra....Beardedka s PP se zásadně nikdy nestříhá, má rovnou nádhernou srst příjemnou na omak.My jsme měli černobílé, v dospělosti jsou elegantně temně břidlicově šedí s bílýma ozdobama, štěně je černé, dospělec temně šedý. Jsou i hnědé a blond barvy. Krásní souladní psi jako málokteré plemeno. Možno s nima cvičit úplně cokoliv, od agility přes obedience a sportovku a jsou trvale vzácní, je jich prostě málo a podle mně nikdy nebudou hodně početně zastoupeni v ČR, je to dodnes spíš raritka.

6.4.2020 16:02
Arka14

XXX.XXX.33.3

Bearded kolie je vážně pěkná... Také se mi zalíbila Kooikerhondje. Ale s pořízením bude asi problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík