labradorský retrívr - štěňata s PP

Prodám Labradorského retrívra - Přijímáme předběžné rezervace na štěňátka l...
30000 Kčvercinek2201
XXX.XXX.230.23
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Můj pes labradorský retrívr křížený s německým ovčákem (pravděpodobně, ale nejsme si jistí) na nás vyjel a mě dokonce kousl do pusy a do oka. Situace...byl to normální běžný den a byli jsme doma, šla jsem na toaletu a pes je zvyklý chodit se mnou. Šel se mnou a lehl si tam. Tak jsem se k němu sklonila že se s ním pomazlím. Nejprve byl v klidu, ale když jsem chtěla dát ruce pod něj, jak ležel, a jakoby ho obejmout, tak na mě vyjel a pokousal mě. Já jsem si šla hned pusu vypláchnout studenou vodou. Přítel se mě zastal a psa seřval, ale když se ho sotva dotknul, vyjel i na něj, ale jeho už nepokousal. Po tom, co vyjel na přítele jsem vzala vodítko, dostal dvě rány a za “trest” jsem ho přivázala ve vedlejší místnosti, aby neměl volný pohyb. Potom jsem psa pořádně prohmatala, jestli ho náhodou něco nebolí. Ale při prohmatávání nehnul ani brvou a nedal najevo jakoukoliv bolest. Ale co s tím? Přítel se ho začíná bát protože v nízkém věku byl pokousaný psem a teď byl u tohohle, tak z něho má strach. Jak mám prosím vás teď postupovat a zareagovala jsem správně?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zareagovali jste úplně blbě. Z toho vašeho "trestání" si nevzal vůbec nic krom toho, že jste po něm agresivně šli a vůbec vám nerozuměl. Z toho vyplývá, že je naprosto očekávatelné, když po vás taky agresivně půjde a nebudete tomu rozumět.
Pes něčemu ve vašem chování nerozumí, patrně je přespříliš "mateřsky" rozmazlován (soudě z popisu vašeho mazlení), něco mu vadí, byly ignorovány jeho signály, tak se uchýlil k jasnějším.
Je vychovaný?
A jen odbočka, jsem furt nepochopila, jak se nechat pokousat a nemuset na šití. V obou pokousáních od jezevčíkoidních vořechů jsem měla víc než 5 stehů, přitom to jedno kousnutí ani pes nemyslel na mě a moje ruka tam byla omylem...
vercinek2201
XXX.XXX.230.23
Vychovaný je, poslouchá, kdykoliv si hrajeme a já ho stopnu, tak také přestane okamžitě na můj povel. Ovšem tohle bylo neočekávané a já nevěděla jak mám zareagovat.
Možná je mateřsky vychován, protože kolikrát i kňučí a říká si tím o hlazení, drbání a tak, ovšem to nevysvětluje to, jak po nás vyjel.
A na šití to opravdu nebylo. V puse mám akorát dirku od jeho zubu, takže to opravdu na šití nebylo, troška krve, a trošku nateklé oko, nic víc. Nic s čím bych musela jít na šití. Ovšem nevím, jak si vysvětlit jeho reakci a jak tomu hlavně zabránit.
neverend
XXX.XXX.213.247
Jak dlouho ho máte?
Jak je starý, jak dlouho je u vás, z jakého je prostředí?
vercinek2201
XXX.XXX.230.23
V květnu mu budou tři roky, mám ho dva a půl roku. A z jakého je prostředí netuším, kupovala jsem ho od jednoho pána který ho nesměl mít doma kvůli majitelce. Ale byl u něj ani ne měsíc. Já ho mám tak dva a půl roku
vercinek2201
XXX.XXX.230.23
Ano, aktivity má. Běhá po zahradě, když jedeme k mamce, chodíme na procházky...
neverend
XXX.XXX.213.247
Možná se pejskovi něco stalo ve spojení s "nošením" a tak mohl reagovat přehnaně ze strachu..Možností je spousta a jen tak pro zajímavost třeba misku s krmením mu můžete v klidu vzít? Nebo je to problém?
Ten trest byl špatně. Pes vás jenom zobnul, kdyby to byl skutečně vážný útok to byste vypadala jinak, na plastiku. Mohlo to být od psa jenom důrazné upozornění, že mu děláte něco co on nechce. Pokud nemusíte, neopakujte to. Jenom VY přesně víte co jste tomu psovi přesně chtěla...kam a jak jste vložila ruce...vy jste to myslela jako mazlení ale on si to vyložil jinak. Vzpomeňte si, zda jste se s ním vůbec někdy předtím na tom místě a takto mazlila, mohlo celé být umocněno tím, že pes je dospělý a pokud na tom místě opakovaně a vždycky VY děláte něco jiného než mazlení se psem, chtěl pes aby se odehrával ten stejný rituál a snažil se to vynutit šťouchnutím s cvaknutím, popřemýšlejte co bylo jinak než obvykle. Pokud máte na WC dveře, zavřete je....i já mám doma psy ale zůstávají venku před zavřenýma dveřma a tedy je jasno a klid.
Ani jsem se nechtěla zapojovat, nevím vlastně, co s tím, nikdy se mi nic podobného nestalo ale: proč by nemohl pes chodit na záchod? Když je můj zahradní pes doma a jdu na WC tam mu to řeknu(ve smyslu: nemusíš jít za mnou jdu jen na WC hned přijdu) pokud doťape, tak je tam, nevidím v tom problém. Na záchod jako všude jinde chodit může. Možná se v tom omezeném prostoru cítil ohroženě, když zadavatelka na něj chmatnula, jen u vlastního psa mě to dost zaráží.
Je to labouš-NO...chození na procházky mu stačit nemusí, chtělo by to víc aktivit, něco cvičit, něco ho učit, třeba na té prochajdě dělejte stopy, vyhledávání vás či něčeho...
vercinek2201
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Můj pes labradorský retrívr křížený s německým ovčákem (pravděpodobně, ale nejsme si jistí) na nás vyjel a mě dokonce kousl do pusy a do oka. Situace...byl to normální běžný den a byli jsme doma, šla jsem na toaletu a pes je zvyklý chodit se mnou. Šel se mnou a lehl si tam. Tak jsem se k němu sklonila že se s ním pomazlím. Nejprve byl v klidu, ale když jsem chtěla dát ruce pod něj, jak ležel, a jakoby ho obejmout, tak na mě vyjel a pokousal mě. Já jsem si šla hned pusu vypláchnout studenou vodou. Přítel se mě zastal a psa seřval, ale když se ho sotva dotknul, vyjel i na něj, ale jeho už nepokousal. Po tom, co vyjel na přítele jsem vzala vodítko, dostal dvě rány a za “trest” jsem ho přivázala ve vedlejší místnosti, aby neměl volný pohyb. Potom jsem psa pořádně prohmatala, jestli ho náhodou něco nebolí. Ale při prohmatávání nehnul ani brvou a nedal najevo jakoukoliv bolest. Ale co s tím? Přítel se ho začíná bát protože v nízkém věku byl pokousaný psem a teď byl u tohohle, tak z něho má strach. Jak mám prosím vás teď postupovat a zareagovala jsem správně?
Nevím, jak často tohle praktikujete...tím myslím:
Tak jsem se k němu sklonila že se s ním pomazlím. Nejprve byl v klidu, ale když jsem chtěla dát ruce pod něj, jak ležel, a jakoby ho obejmout, tak na mě vyjel a pokousal mě.
Nevím do jaké míry vám pes důvěřuje, ale třeba mu to celý přišlo divný, třeba měl pocit, že se bude dít nějaká nepředloženost, bylo mu to nepříjemné...a reagoval tak, že vám řekl "hele nech toho, tohle se mi nelíbí, jestli jste nemusela na šití, tak to pokousání v pravém slova smyslu nebylo, kdyby vás chtěl opravdu pokousat, asi by to vypadalo jinak.......reakce na přítele už byla jasná obrana vůči agresi a vše jste dovršila tím, že psa, který nic nedělal....neodvraceli jste útok, jste potrestala vodítkem a přivázala vedle v místnosti. Tak to alespoň vidím já.
Za mě bych teď byla hóodně opatrná, protože pes už si na vás oba může dávat zatraceně pozor, stejně tak jako vy k němu budete přistupovat s obavou, že vby se to mohlo opakovat a ve vašem případě asi budete ve střehu, abyste ho mohli hned potrestat, tak pes může reagovat na manipulaci, která se mu nezdá agresivně...a může to být i obyčejný pokus o objetí.
Pro jistotu bych k vetovi zašla, jestli je všechno ok, ale spíš bych u vás momentální problém viděla v obostranné ztrátě důvěry.....a když se začnete vzájemně jeden druhého bát, tak to je cesta do pekel.
HW se mnou chodil na wc, sedl si proti mně, opřeli jsme si čelo o čelo a já jsem mu něžně odrbávala hlavičku.....
nicméně - dovolím si vložit odkaz na článek, jeden z mnoha, jak je to s tím objímáním :
https://zoomagazin.cz/maji-psi-radi-objimani/
neboli, je to chyba člověka, člověka a člověka
pes je pes, ne mimino, ne hračka, ne lidský partner
chce to trošku respektovat
jo, a ten pes, kříženec to dvou temperamentních pracovních plemen, dle výše uvedeného žádné aktivity, zaměstnání, nemá.
Na záchodě jsem s vámi nebyla, ale i tak jsem si téměř jistá, že ten pes se Vám snažil říct, že je mu to nepříjemně už předtím, než jste ho donutila se bránit. A pak jste ho za to ještě potrestala...
Pes nemá nastavené vnímání jako člověk a ne všechny doteky jim jsou příjemné. Přečtěte si knížku Konejšivé signály od Turid Ragaas. Začněte se na svého psa dívat jako na psa a poznat, kdy je mu něco příjemného a kdy je naopak ve stresu.
Začněte pracovat na důvěře a trénovat manipulaci. Vzhledem k tomu, že jste teď psa v důvěře hodně zklamala. tak začněte opravdu pomalinku, sledujte, jak se pes tvář a přestaňte ještě před tím, než se začne bát. Příklad: položím psovi ruku na bok, dám pamlsek a opakuji několikrát. Pokud by před rukou uhýbal do strany, odvracel hlavu, olizoval se nebo jinak konejšil, tak hned přestaňte a začněte jen s malým pohybem ruky bez toho, abyste se ho dotkla a postupně se více přibližujte.
Postupně natrénujte zvedání pacek, čištění uší, prohlídku zubů.. Ale ne tak, že se na psa vrhnete a začnete ho ohmatávat. Postupně v klidu a za odměnu, aby si manipulaci spojil s něčím příjemným.
Za strach ho netrestejte! Naučte ho, že se bát nemusí.
Jo a ještě jsem chtěla napsat, že jste sice s přítelem zareagovali špatně, ale je dobré, že si uvědomujete, že to asi nebylo asi to pravé ořechové.
Spousta majitelů psů nad tím vůbec nepřemýšlí a zastává názor, že si pes NESMÍ dovolit na ně zavrčet nebo jakýmkoliv způsobem dát najevo, že se jim něco nelíbí a opakovaně je za to trestají. Výsledkem je ale jen absolutní ztráta důvěry, vystresovaný pes, který se začne více a více preventivně bránit a nešťastný majitel. Takový začarovaný kruh. Pes se bojí majitele a majitel se bojí psa.
No myslím, že to bylo je takové varování, kdyby vás chtěl opravdu prokousat, tak váš obličej vypadá jinak. Nelíbíli se mu, jak ho taháte.. Nějaké objímání zespodu asi rád nemá, můj taky ne, prostě odejde a já mu to nedělám, proč taky. Přítel ho seřval (X vteřin, možná minut po..) takže se jen bránil a pak dostal trest, kterému nerozuměl. Stačilo psu nedělat to, co mu je nepříjemné.
vercinek2201
XXX.XXX.230.23
neverend
napsal(a):
Možná se pejskovi něco stalo ve spojení s "nošením" a tak mohl reagovat přehnaně ze strachu..Možností je spousta a jen tak pro zajímavost třeba misku s krmením mu můžete v klidu vzít? Nebo je to problém?
Misku s krmením mu v klidu vzít mohu. Jak před jídlem tak i při jídle, nikdy to nebyl problém. Prostě se posadí a čeká až mu misku vrátím a bude moct jíst dál.
Kaktuss
XXX.XXX.76.99
Obejmout takto psa je to nejhorší co jste mohla udělat, můžete být ráda že jste dopadla dobře, a ten trest je přímo špatný, přečtěte si nějaké články o tomto... Mnohé o zachování vašeho psa to vysvětluje...
Mně tam krom vodění si psa na WC zaráží jedna věc, a to sklánění se nad psem, což je projev dominance, a to bývá nebezpečné u ČSVéček a u ovčáků to bude podobné... A vzhledem k tomu, že píšete, že máte psa s ovčákem v krvi... Vy jste mu nevědomky projevila dominanci nad ním a jemu se to nelíbilo, tak Vám to dal najevo...
fikovnice
napsal(a):
No řeknu Vám, že můj víkendový vestaj to dělá také...
Ale u něj je to možná proto, že mě vidí méně často a jsem mu vzácná.
tak za mnou pes chodil naprosto všude. v hospodě si na wc dřepnul mi mezi nohy a čekal až dokončím činnost. pak se přesunul pod umyvadlo a doprovodil mě zpět ke stolu. když jsem se doma sprchovala tak čučel přes skleněné dveře sprchového koutu. prostě osobní strážce
fikovnice
napsal(a):
No řeknu Vám, že můj víkendový vestaj to dělá také...
Ale u něj je to možná proto, že mě vidí méně často a jsem mu vzácná.
Jack by se mnou chodil taky, ale doma máme onu místnost poměrně malou a poměrně velký pes se tam již nevejde.....ale dokud to rozměry mých psů dovolili..jako štěňata, tak se mnou chodili pesani na záchod i do koupelny, když jsem se koupala, tak leželi vedle vany.