kathrien

XXX.XXX.169.225
Dobrý den, omlouvám se pokud podobná diskuse tu někde už je, nenašla jsem ji.
Mám 7 měsíční fenku německého špice. od 26. dubna poprvé hárá a je z toho celá na větvi. Po celou dobu odmítá granule, ale pamlsky a maso jí s přehledem. Poslední 2 dny je, ale úplně bez nálady jen leží, kouká a spí, veselá vůbec není. Mám strach aby se mi nepřiotrávila na poli, kde sežrala poměrně trávy, ale to už je týden. Je možné že jen zbytečně plaším a je to jen končícím háráním? předem moc děkuji za jakoukoliv odpověď
kathrien
napsal(a):
Dobrý den, omlouvám se pokud podobná diskuse tu někde už je, nenašla jsem ji.
Mám 7 měsíční fenku německého špice. od 26. dubna poprvé hárá a je z toho celá na větvi. Po celou dobu odmítá granule, ale pamlsky a maso jí s přehledem. Poslední 2 dny je, ale úplně bez nálady jen leží, kouká a spí, veselá vůbec není. Mám strach aby se mi nepřiotrávila na poli, kde sežrala poměrně trávy, ale to už je týden. Je možné že jen zbytečně plaším a je to jen končícím háráním? předem moc děkuji za jakoukoliv odpověď
Změřte jí teplotu
Moje fena takhle prožívala hárání celkem pravidelně. Dva dny před tím, než začala špinit, tak žrala trávu a blila. Pak v průběhu hárání měla vždy den až dva, kdy byla totálně "v depresi". Nechtěla nic, nežrala. Vždycky to mělo stejný průběh a za těch pár dnů se zase hodila do normálu a tyhle nálady měla vždycky na začátku hárání.
Nevím, jestli je i tohle běžný průběh, neznám jinou fenu, která by to takhle prožívala... No, později se ukázalo, že ta má měla vaječníky plné cyst a třikrát po sobě právě hárání dovršilo do zánětu dělohy.
Ovšem netuším, jestli to byla jen náhoda nebo i příčina toho, že u ní hárání mělo průběh, jaký mělo. A nechci tedy v žádném případě strašit.
Že dva dny je nijaká bych při hárání fakt i nějak brala. Pokud teda nemá teplotu a dojde se aspoň napít... takhle na dálku se nedá poznat taková ta hranice, kdy už ta "nenálada" normální není. To musíte poznat vy.
Valentko

XXX.XXX.216.179
Moja fena nemeckého ovčiaka hára tiež. Ale zo žiadnimy problémami som sa nestretol. Akurát iba že za ňou chodia malé psy do dvora. Taký malí chriašteli vám prejdú aj cez bránku. Toto obdobie treba vydržať asi trvá iba 3 týždne. Fenám treba dávať menšiu krmnú dávku lebo v tomto období sú lenivejšie.
Valentko
napsal(a):
Moja fena nemeckého ovčiaka hára tiež. Ale zo žiadnimy problémami som sa nestretol. Akurát iba že za ňou chodia malé psy do dvora. Taký malí chriašteli vám prejdú aj cez bránku. Toto obdobie treba vydržať asi trvá iba 3 týždne. Fenám treba dávať menšiu krmnú dávku lebo v tomto období sú lenivejšie.
No...ale Vy máte mít plot a tedy i branku zabezpečenou právě i proti těm malým "chriaštelom". Ve Vašem vlastním zájmu.
Valentko
napsal(a):
Každá nekastrovaná fena hárá. Na to se ale zadavatelka vůbec neptá přece.
Ovšem teď jsem zmatená zas já... co je to taký malí chriašteli?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Atheira
napsal(a):
Každá nekastrovaná fena hárá. Na to se ale zadavatelka vůbec neptá přece.
Ovšem teď jsem zmatená zas já... co je to taký malí chriašteli?
To by mě taky zajímalo. Možná něco jako u nás "amrdol". Ale výraz je to kouzelný.